Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 9.5.2019. u 22:35
Prikaza: 2228
|
Autor: Željka Gavranović

Uz brigu o strogo zaštićenim pticama

Gradit će novu dvokilometarsku prometnicu kroz šumu

Gundinci : Gradit će novu dvokilometarsku prometnicu kroz šumuIlustracija(Foto: wallpapersafari)

Zbog gradnje izvođači neće prosijecati novu trasu širine osam metara, nego će biti uklonjena samo pojedina stabla na mjestu određenom za okretnicu. Projektom je predviđeno i jedno mjesto za mimoilaženje vozila.

GUNDINCI - Na području Općine Gundinci Hrvatske će šume, na predjelu Merlino (Šumarija Strizivojna), graditi šumsku cestu, za koju su ovaj tjedan dobili i Rješenje Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije u kojemu stoji kako je namjeravani zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Rješenje se izdaje na rok od četiri godine, a u tom periodu bit će izgrađena prometnica ukupne dužine nešto veće od dva kilometra. Nova cesta počinjat će na postojećoj dionici Muško ostrvo - Merlino, a završavati na prometnici Merlino-Jošava.

Zbog gradnje izvođači neće prosijecati novu trasu širine osam metara, nego će biti uklonjena samo pojedina stabla na mjestu predviđenom za okretnicu. Na trasi će, uz okretnicu, biti i jedno mjesto za mimoilaženje vozila.

Nadležni županijski ured, dao je tek uputu prema kojoj, zbog potencijalnog utjecaja zahvata na strogo zaštićene vrste ptica, radovi uklanjanja vegetacije moraju biti obavljeni u periodu od 15. kolovoza do 31. ožujka.

Tako će novom prometnicom koja prolazi kroz šumu biti povezane dvije postojeće ceste, što će svakako značiti mnogo za Općinu Gundinci.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zatvaranje ceste na dva tjedna

Od 0 do 21 sata

Zatvaranje ceste na dva tjedna

8.11.2019. | 14:40
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :