Gospodarstvo : Poljoprivreda

Objavljeno: 3.2.2016. u 11:00
Prikaza: 2710
|
Autor: SBplus

Komasacija zemljišta

Pilot projek i na području Brodsko-posavske županije

Gundinci : Pilot projek i na području Brodsko-posavske županijeOpćina Gundinci(Foto: SBplus/arhiva)

U Gundincima će se 11. veljače okupiti stručnjaci koji će održati skup na kojem planiraju poljoprivrednike upoznati s pilot projektom komasacije.

GUNDINCI - Agencija za poljoprivredno zemljište organizator je skupa na koji pozivaju vlasnike i posjednike s područja Općine Gundinci, kako bi ih informirala o provođenju pilot projekta komasacije u ovoj općini. Skup je zakazan za četvrtak 11. veljače 2016., s početkom u 11 sati u prostorijama gundinačke općinske Vijećnice.

Cilj ovoga skupa je okupljenima približiti svrhu komasacije ali i uvjete pod kojima bi ovaj pilot projekt trebao biti proveden. Bit će to prilika i da svi sudionici daju i svoje primjedbe i prijedloge, ali i da se osiguran suradnja i koordinacija radova u provođenju komasacije. Na skupu će također biti i predstavnici tvrtke koja je izradila idejni pilot projekt komasacije u katastarskoj općini Gudinci.

Komasacijom bi, poručuju iz APZ-a, male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta trebale biti sjedinjene u veće i uređenije. Uz to plan je urediti putne i kanalske mreže te srediti stvarnopravne i druge odnose na zemljištu. Sve to s ciljem okrupnjivanja posjeda i katastarskih čestica u veće i pravilnije, a radi njihovoga ekonomičnijeg iskorištavanja, stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje, osnivanja i izgradnje poljoprivrednih puteva, vodnih građevina za melioracije te izvođenja ostalih radova na uređenju zemljišta namijenjenog poljoprivredi.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drugima je oranje posao, a meni užitak

Dražen Lozić:

Drugima je oranje posao, a meni užitak

19.7.2017. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Onaj tko ulazi s plodnom oranicom, ne može izaći sa šikarom

Komasacija - okrupljivanje posjeda

Onaj tko ulazi s plodnom oranicom, ne može izaći sa šikarom

12.2.2016. | 10:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uzorni građani EU

Mladi Gundinčani

Uzorni građani EU

9.5.2014. | 20:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mljekari šalju krave na klanje

Ne dobiju li poštenu cijenu

Mljekari šalju krave na klanje

23.10.2012. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :