Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 30.11.2020. u 8:30
Prikaza: 1494
|
Autor: A. Primorac

Prijave su u tijeku

Evo kako do potpore za kupnju stana ili gradnju kuće

Gornji Bogićevci : Evo kako do potpore za kupnju stana ili gradnju kućeIlustracija (fotografija nema izravne veze s događajem opisanim u članku)

"Navedeni stambeni objekti koji su kupljeni, odnosno na građevinskim zemljištima na kojima se planira graditi stambeni objekt, moraju biti bez tereta (hipotekarnih tražbina, zabilježbi uzdržavanja ili bilo kojih drugih tereta koji utječu na slobodno raspolaganje istim), a korisnici sufinanciranja ne smiju biti niti pod jednim oblikom blokade u pogledu novčanih ovrha."

GORNJI BOGIĆEVCI - Do kraja ove godine mlade obitelji koje žive na području općine Gornji Bogićevci mogu kandidirati za jedno od općinskih mjera financijske potpore pri rješavanju stambenog pitanja. 

Javni poziv je raspisan, obitelji su pozvane da se prijave, a cilj Općine je, na ovaj način potaknuti povratak mladih obitelji, ostanak onih koje su tu, ali dolazak novih koje bi mogle pomoći pri demografskoj revitalizaciji ove općine, koja je, kao i ostatak Slavonije, pogođena iseljavanjem i sve manjim brojem novorođenih.

Općine je s toga uvela dvije mjere kao ispomoć rješavanju stambenog pitanja. Riječ je financijskoj pomoći za kupnju kuće ili stana, odnosno pomoći za gradnju obiteljske kuće, naravno sve na području općine Gornji Bogićevci.

Ukupna raspoloživa sredstva za financijsku pomoć za ove mjere je 150 tisuća kuna, a korisnici će moći ostvariti pojedinačni iznos od 30 tisuća kuna.

Mjere mogu koristiti mladi ne stariji od 40 godina, te ako nemaju nikakvih dugovanja prema Općini.

Kada je u pitanju mjera pomoći pri kupnji stana ili kuće, uz ostalo, dužan je sebe i članove svoje obitelji prijaviti na adresi kupljenog stambenog objekta u roku šest mjeseci od zaključenja kupoprodajnog ugovora a to prebivalište moraju zadržati sljedećih deset godina. Izuzetak od obveze zadržavanja prebivališta mogu imati djeca korisnika ako se u međuvremenu osamostale ili osnuju svoje obitelji.

Kod gradnje obiteljske kuće podnositelj zahtjeva je dužan u roku tri godine od zaključenja ugovora o financiranju završiti građevinu te sebe i članove svoje obitelji prijaviti na adresi novonastale obiteljske kuće i zadržati to prebivalište sljedećih 10 godina. I ovdje su, kada je u pitanju zadržavanje prebivališta, izuzeta djeca koja se u međuvremenu osamostale ili osnuju svoje obitelji.

"Navedeni stambeni objekti koji su kupljeni, odnosno na građevinskim zemljištima na kojima se planira graditi stambeni objekt, moraju biti bez tereta (hipotekarnih tražbina, zabilježbi uzdržavanja ili bilo kojih drugih tereta koji utječu na slobodno raspolaganje istim), a korisnici sufinanciranja ne smiju biti niti pod jednim oblikom blokade u pogledu novčanih ovrha.", istaknuto je u Javnom pozivu Općine Gornji Bogićevci, na koji se obitelji mogu prijaviti do 31. prosinca ove godine, odnosno do iskorištenja predviđenih sredstava. 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečano proslavili Dan Općine

Na duhovski ponedjeljak

Svečano proslavili Dan Općine

17.5.2016. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sufinanciraju ugradnju sustava za korištenje OIE

Nisu potrošili sva sredstva

Sufinanciraju ugradnju sustava za korištenje OIE

16.11.2014. | 15:38
SBplus.hr, Slavonski Brod : Manje oružja – manje tragedija

Policija uporno ponavlja

Manje oružja – manje tragedija

4.6.2014. | 14:57
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija nije samo represivno tijelo države

Važna vijest

Policija nije samo represivno tijelo države

3.6.2014. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stipo Šugić predsjednik Vijeća

Općina G. Bogićevci

Stipo Šugić predsjednik Vijeća

20.6.2013. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Propaganda i praksa u koliziji

EU fondovi

Propaganda i praksa u koliziji

18.8.2012. | 23:30
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :