Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 20.3.2017. u 0:02
Prikaza: 6257
|
Autor: JZ/SBplus

Poslovi po prioritetima

Prijelaz preko pruge u G. Vrbi čekao rotor na Glogovici

Ma koliko naslov ove informacije bio nemušt - jer se objekti ne mogu međusobno čekati - on najtočnije govori o čemu je riječ u članku. Naime, tehnička ograničenost prostora za unos naslova uvjetuje njegovu veličinu, što često sputava autora u izričaju.

SLAVONSKI BROD - "Molim vas ako je ikako moguće informaciju zašto je cesta na prijelazu pruge u Gornjoj Vrbi (Klis) prekopana prije mjesec dana i sada stoji. Očito je nekom trebalo malo frezanog asfalta pa su ogulili gdje im se htjelo. Šaljem vam fotografije iz kojih je vidljivo kako to izgleda", napisao je Marinko Rašić u poruci SBplusu.

- Koncem prošlog tjedna trebalo je sve biti gotovo, ali je izvođač radova, Osijek Koteks, imao prioritetan zadatak završiti kružni tok na Glogovici kod Hebranga. Prema mojim informacijama, idući tjedan pristupit će podizanju ceste oko 35 centimetara - kako bi ublažili visinsku razliku na putnom prijelazu preko pruge, a potom će cijelo raskršće biti asfaltiranno - za SBplus kazao je zamjenik općinskog načelnika Gornje Vrbe, Danijel Odobašić.

  Broj komentara: 5

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Feliks

  Feliks

  Komentirano: 21.3.2017. | 12:57

  1

  Da gospodine Glupibosanac, to je ta ista tvrtka koja u Hrvatskoj ima monopol na izvođenju građevinskih radova.
  Feliks

  Feliks

  Komentirano: 21.3.2017. | 12:53

  2

  Gospodine Kahfrate, neće biti pješačkog prelaza niti kada se spoji Svačićeva na kružni tok jer su napravili odvojak za spoj ceste. U tome i je problem. Točno je kako su brodske tvrtke bile podizvođači radova, ali Osijek - Koteks je ubrao vrhnje. Možda je podvožnjak u Osječkoj napravljen od kvalitetnog materijala, ali pješačke i biciklističke staze su III klasa i sve su već derutne. Pad je napravljen prema kućama i ljudima se slijeva voda u dvorišta. Na više starih kuća su oštetili zidove i vide se temelji a to nisu sanirali. Isto tako rine nisu spojili na cijevi za slivne vode i kada pada kiša voda šprica po prolaznicima. Da ne spominjem podhodnik za pješake koji je tobože saniran ( stavljena ograda po sredini stepenica i šina za bicikle, a strmi pad ostao isti i s dječjim kolicima je neizvodivo proći ) . Lift za invalide je samo ukras na zidu i nema nikakvu svrhu jer nije u funkciji a sumnjam da će i biti. Estetski je lijepo izvedeno, kvaliteta izuzetno upitna. Vrijeme će pokazati svoje.
  Kahfrate

  Kahfrate

  Komentirano: 20.3.2017. | 14:18

  3

  Za one koji ne znaju, uz Osijek-Koteks na gradilištima su radile i brodske firme: Cestar, Felix regulacija, Sitolor, PZC i još neke. Bili su podizvođači. Feliks, što se tiče nogostupa na desnoj strani Osiječke, koji završava prije kružnog toka, u pravcu grada (odnosno prema Konzumu), morate znati da još nema niti ceste od Konzuma preko PZC-a do kružnog toka. Nogostup će se graditi kada i cesta na pravcu: kružni tok Glogovica - Svačićeva (prema Konzumu, preko PZC-a).
  homebox

  homebox

  Komentirano: 20.3.2017. | 11:11

  4

  Ovo u G.Vrbi je opća sramota od posla. Zašto izvođači nisu pričekali sa glodanjem asfalta dok ne završe kružni tok? Zar sve ceste u ovom gradu radi samo Osijek Koteks?
  Feliks

  Feliks

  Komentirano: 20.3.2017. | 0:49

  5

  Možda je kružni tok na Glogovici završen za cestovni promet, ali pješačka staza na strani neparnih kućnih brojeva nije napravljena do kraja. Prestaje na prilazu Glogovici i pješaci moraju zaobići cijeli kružni tok ( 4 pješačka prelaza ) ako žele ići s desne strane prema Kauflandu i Konzumu.

  Broj komentara: 5

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa stazama nastavljaju tamo gdje je Grad stao

  Sinkronizirano djelovanje 'susjeda'

  Sa stazama nastavljaju tamo gdje je Grad stao

  11.3.2021. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Gornjoj Vrbi voda je žuta već dva mjeseca'

  Građanin dojavio redakciji

  'U Gornjoj Vrbi voda je žuta već dva mjeseca'

  29.8.2019. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Makadam konačno zamijenila cesta

  Bolji uvjeti za 'mlado' naselje

  Makadam konačno zamijenila cesta

  2.2.2019. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mještani će do kraja godine imati obnovljeno okupljalište

  Uspješan projekt Općine

  Mještani će do kraja godine imati obnovljeno okupljalište

  10.11.2018. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Privremeno zatvaranje prometa

  Obavijest

  Privremeno zatvaranje prometa

  21.6.2016. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi problem s brodskim podvožnjakom

  HŽ uskratili suglasnost HC

  Novi problem s brodskim podvožnjakom

  21.10.2014. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je u Gornjoj Vrbi 'zamračio' novce?

  Investicija od 9 mil. kuna

  Tko je u Gornjoj Vrbi 'zamračio' novce?

  3.4.2014. | 14:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :