Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 13.8.2017. u 17:00
Prikaza: 4625
|
Autor: SBplus

Mjereno osobnim uspjehom

Domagoj Bartek je ponajbolji brodsko-posavski političar

Gornja Vrba : Domagoj Bartek je ponajbolji brodsko-posavski političar

Moguće je zaključiti kako je povjerenje za upravljanje, 24 sata na dan 365 dana u godini, 17-oricom zaposlenih na JANAF-ovom terminalu i Toyotom Auris, dobio mlad, stručan i ambiciozan lider, a ne stranački uhljeb.

DONJA VRBA - Domagoj Bartek je ponajbolji brodsko-posavski političar s obzirom na osobni (hrv. lični) uspjeh u danim okolnostima - član je majušne hrvatske političke stranke, a ništa nije 'subspecijalizirao'. Postao je prvi čovjek moćnog JANAF-a u upravljanju jednim od najvažnijih distributivnih čvorišta te bogate državne tvrtke - onim u Donjoj Vrbi. Dakle, s malim imputima dosegnuo je visoku razinu kadrovske piramide u tako vrijednoj državnoj tvrtki.

O efektima Bartekova bavljenja politikom, prvi put, pisali smo 19. svibnja 2012. godine - najavljujući njegovo moguće zaposlenje u JANAF-u kao 'tehničara građevinskog održavanja' - s upitom u naslovu članka: Za koga je raspisan natječaj?

Tada, pisali smo da ostaje vidjeti kako će ta priča završiti te da Bartekova prava ne bi smjela biti ništa manja od prava drugih natjecatelja na to radno mjesto, niti obrnuto. Dakako.

Nakon što je JANAF-ov vanjski suradnik za izbor radnika utvrdio kako je upravo Bartek najbolji kandidat, primljen je na posao, a mi smo potom, 3. srpnja 2012., objavili kako je generalni direktor te tvrtke ignorirao naš pismeni upit - zašto su otvorili to radno mjesto?

Ako smo onomad i mogli sumnjati kako je radno mjesto 'tehničar građevinskog održavanja' bilo  izmišljeno radi - funkciji u stranci primjerenog - materijalnog zbrinjavanja ondašnjeg predsjednika ovdašnjih HNS-ovaca, za njegovo napredovanje u hijerarhiji tvrtke to nije moguće. Sumnjati.

Naime, šest mjeseci nakon zaposlenja, Bartek je imenovan poslovođom, a četiri i pol godine kasnije, 1. srpnja 2017. godine, postao je šef Terminala za 'južni krak, koji vodi do granice s BiH, odnosno prema Rafineriji nafte Bosanski Brod'. I sve to mada od 2015. godine nije predsjednik brodsko-posavskih HNS-ovaca, niti član nekog od stranačkih tijela na razini države.

Dakle, moguće je zaključiti kako je ovaj mladi JANAF-ov student menadžmenta u Slavonskom Brodu napredovao, isključivo, zahvaljujući svome znanju i rezultatima rada koje je postizao proteklih pet godina, radeći kao 'tehničar građevinskog održavanja', odnosno kao 'poslovođa terminala'.

Moguće je zaključiti kako je povjerenje za upravljanje, 24 sata na dan 365 dana u godini, 17-oricom zaposlenih na Terminalu i Toyotom Auris, dobio mlad, stručan i ambiciozan lider, a ne stranački uhljeb. 

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Hrco

Hrco

Komentirano: 15.8.2017. | 11:37

1

Plaćeni oglas ... Tip je dupe-glava ...

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Asfaltiran je pružni prijelaz u Gornjoj Vrbi

Sukladno našoj najavi

Asfaltiran je pružni prijelaz u Gornjoj Vrbi

7.4.2017. | 21:21
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno su uspjeli riješiti i taj problem

U Donjoj Vrbi

Konačno su uspjeli riješiti i taj problem

28.8.2016. | 22:11
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :