Gospodarstvo

Objavljeno: 10.5.2019. u 22:00
Prikaza: 1773
|
Autor: Željka Gavranović

Ukupno 25-ero novih općinskih radnika

Nezaposleni mještani radit će za zajednicu

Donji Andrijevci : Nezaposleni mještani radit će za zajednicuIlustracija (fotografija nije izravno povezana s tekstom članka)(Foto: 01portal)

Radno mjesto tamošnjih će zaposlenika podrazumijevati i uređenje zapuštenih cestovnih pojasa uz nerazvrstane ceste i poljske puteve, propuštanje oborinskih voda sa zasijecanjem i profiliranjem jaraka u zelenoj površini prema slivnicima odnosno kanalu za vrijeme kišnih perioda uz istovremeno čišćenje slivnih rešetki, ali i još puno toga.

SLAVONSKI BROD - Općine Sibinj, Donji Andrijevci, Brodski Stupnik i Cernik traže ukupno 25-ero komunalnih djelatnika odnosno radnika za održavanje i revitalizaciju javnih površina.

Poslovi će im biti krčenje raslinja, uređenje zapuštenih cestovnih pojasa, čišćenje, sanacija i uređenje cestovnih jaraka, kopanje kanala na mjestima gdje je potrebno izvršiti odvodnju s javne površine, rasprostiranje rasipnog materijala, radovi šljunčanja i zatrpavanja, skupljanje otpada s divljih deponija uz šumske prometnice i slično.

Javni poziv koji je objavila Općina Donji Andrijevci nešto je drugačiji i sa širim odnosno detaljnijim opisom poslova jer se provodi kao poseban program „Mještani za zajednicu", također kao dio mjere Javni rad.

Radno mjesto tamošnjih će zaposlenika također podrazumijevati krčenje i uređenje zapuštenih cestovnih pojasa uz nerazvrstane ceste i poljske puteve, ali i propuštanje oborinskih voda sa zasijecanjem i profiliranjem jaraka u zelenoj površini prema slivnicima odnosno kanalu za vrijeme kišnih perioda uz istovremeno čišćenje slivnih rešetki i rigola, čišćenje i grabljanje smeća i drugog otpada, čišćenje puteva od korova, utovar u vozilo, jednostavne poslove na sanaciji nerazvrstanih cesta i poljskih puteva koji obuhvaćaju: planiranje terena, ručni iskop, ručno skidanje bankina, ručni popravak oštećenih bankina s utovarom viška materijala, nasipavanje udarnih rupa, proširivanje puteva i slično.

Osim toga, bit će zaduženi za sječu samoniklog šiblja i košnju trave u pojasu nerazvrstanih cesta i poljskih puteva, uklanjanje, odvoz i spaljivanje granja, nasipavanje kamenih agregatom ili frezanim asfaltom, ručno krčenje samoniklog grmlja i šiblja i uklanjanje barijera unutar pojasa ceste, pomoć kod rada stroja i obavljanje drugih jednostavnih poslova koji su potrebni za odvijanje procesa rada.

Vremenski period u kojem će osobe biti uključene u Javni rad na području Donjih Andrijevaca je šest mjeseci, a planirani početak javnog rada utvrdit će se u dogovoru s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Podsjetimo, javni je rad mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica ili organizacije civilnog društva. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada. Mjera je namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom, osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mladim osobama.

Svi oni zaposliti se mogu na pola godine na puno radno vrijeme ili na devet mjeseci, uz to da su zadnja tri mjeseca, u tom slučaju, prijavljeni na rad u nepunom radnom vremenu te uz mogućnost obrazovanja. Osim toga, korisnici zajamčene minimalne naknade, poznatije kao 'socijala', na javnim radovima mogu raditi devet mjeseci u nepunom radnom vremenu.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko kaže da se u gospodarskoj zoni ništa ne radi?

Iskopani kilometri 'rovova'

Tko kaže da se u gospodarskoj zoni ništa ne radi?

5.11.2019. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradnja Vatrogasnog doma u Donjim Andrijevcima

Raspisan natječaj

Izgradnja Vatrogasnog doma u Donjim Andrijevcima

11.6.2013. | 0:02
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :