Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 19.11.2018. u 9:15
Prikaza: 1449
|
Autor: Vedran Balen/lokalni.hr

Hrvatske vode

Sustav navodnjavanja Orubica bit će završen 2021. godine

Davor : Sustav navodnjavanja Orubica bit će završen 2021. godineIlustracija(Foto: SBpus/arhiva)

Planira se navodnjavanje 326 hektara poljoprivrednih površina u općini Davor.

DAVOR - Hrvatske vode provele su dva otvorena postupka javne nabave i tri postupka jednostavne nabave za projekt gradnje sustava javnog navodnjavanja Orubica, kojim se, vodom iz rijeke Save, planira navodnjavati 326 hektara poljoprivrednih površina na području općine Davor, piše lokalni.hr.

Riječ je o 45,3 milijuna kuna vrijednom projektu Brodsko-posavske županije i Hrvatskih voda, koji se s 85 posto sredstava financira iz Europskog poljoprivrednog fonda. Sva dokumentacija iz dosad provedenih postupaka nabave dostavljena je na ex post kontrolu postupaka nabave u Agenciju za plaćanja, a planirani postupak arheološkog nadzora neće se provesti budući da je Konzervatorski odjel iz Slavonskog Broda obavijestio korisnika da je dostavom izvještaja o arheološkom rekognosciranju ispunio svoje obveze. – Realizacija ovog projekta od iznimne je važnosti za razvoj i revitalizaciju poljoprivrede. Stoga s velikim zanimanjem pratimo tijek radova čiji se završetak očekuje 2021. – poručuju iz županije.

Realizacija potpisanih ugovora započeta je u 2018., a rok trajanja ugovora o javnoj nabavi radova na građenju sustava je srpanj 2021. Riječ je, naime, o građevini čiji su glavni objekti smješteni neposredno uz Savu, pa je izvođaču trebalo osigurati dvije ljetne sezone s najnižim vodostajima za izvođenje radova. Ako vremenske i hidrološke prilike to dopuste, spomenuti glavni objekti mogli bi biti završeni već iduće godine. Radovi se trenutačno uredno izvode na taložnici Crpne stanice 2 te će početi ugradnja cjevovoda DN 500 mm.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zatvoren skelski prijelaz Save

U Davoru

Zatvoren skelski prijelaz Save

1.12.2012. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :