Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 29.11.2016. u 22:00
Prikaza: 2035
|
Autor: SBplus

Razgranati infrastrukturni radovi

Od brojnih radova najznačajniji je novi Društveni dom

Cernik : Od brojnih radova najznačajniji je novi Društveni dom  Zgrada Društvenog doma(Foto: Internet)

Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija i uređenje Društvenog doma u Cerničkoj Šagovini.

CERNIK - Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija i uređenje Društvenog doma u Cerničkoj Šagovini, piše radiong.hr.

Radovi su privedeni kraju, čisti se i uređuje obnovljeni prostor doma. Može se reći da Šagovljani imaju primjerno uređen prostor koji će moći koristiti za rad Mjesnog odbora, razna prigodna okupljanja, ali i za mještane kada im je potreban veći prostor.

„U 2016. godini najznačajniji poslovi su bili na uređenju i adaptaciji doma u Cerničkoj Šagovini. To je ujedno i zadnji dom u našoj općini koji je adaptiran ili novoizgrađen, tako da napokon i Cernička Šagovina ima uređen društveni dom. Stari dom je bio neprimjeren za upotrebu jer nije imao sanitarni čvor i grijanje, a sada to ima, uz modernu kuhinju, novi namještaj, prostoriju za Mjesni odbor i manju prostoriju za druženja. Najvažnije je da dom ima riješeno grijanje, vodu i sanitarne čvorove„ kaže općinski načelnik Nikola Jugović.

Obnovu doma sufinanciralo je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Ministarstvo regionalnog razvoja. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

Proteklih dana okončani su radovi na izgradnjei ceste i staze za pješake u Ulici blaženog Augustina Kažotića u Cerniku. Za navedeni projekt temeljem provedenog javnog natječaja izabran je najpovoljniji izvođač radova „Vodoprivreda Nova Gradiška"d.d. Ukupna vrijednost radova iznosila je 358.8 tisuća kuna, a financirani su iz proračuna Općine Cernik s 58%, te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s 42%.

Nakon što je modernizirana Ulica blaženog Augustina Kažotića uz Rokovu ulicu, a njeni stanovnici dobili izgrađenu pješačku stazu i asfaltni kolnik s ugrađenim rubnicima i slivnicima, na red je došla izgradnja pješačke staze u Požeškoj ulici.Kako kaže općinski načelnik Nikola Jugović, pješačka staza će biti izgrađena do kraja Cernika, odnosno tvrtke Grading. U drugoj fazi bi trebalo izgraditi nogostup do ribnjaka, jer je tu, kako kaže, sve više šetača, a uz to se radi o urbaniziranom području gdje je izgrađeno nekoliko obiteljskih kuća. Ukupna vrijednost radova izgradnje staze za pješake u Požeškoj ulici iznosi oko 360 tisuća kuna, te se u potpunosti financira iz Proračuna Općine Cernik.

U planu Općine Cernik u oblasti komunalne infrastrukture u narednoj godini je daljnji nastavak modernizacije kolnika i pješačkih staza.

"U 2017. godini nas očekuje kompletna rekonstrukcija i asfaltiranje Potočne ulice i spajanje s Vinogradskom ulicom. Projekt se realizira u sklopu projekta aglomeracije Nova Gradiška, – Cernik – Rešetari. Glavni vod ide kroz Potočnu ulicu i završava na Bačici. Nakon što bude postavljen, ide se u rekonstrukciju ulica.Tu je adaptacija i rekonstrukcija Školske ulice koja će biti pretvorena u šetnicu budući da se tu nalaze vrtić, škola i ljekarna. Imamo projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu – zaključuje Nikola Jugović.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Parkiralište koje nosi županovo ime

Neobična priča

Parkiralište koje nosi županovo ime

13.8.2020. | 9:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako je izgledala sanacija ceste uništene bujicama

Nakon obilnih kiša posljednjih dana

Ovako je izgledala sanacija ceste uništene bujicama

24.6.2019. | 10:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatno priključeni na infrastrukturu

(Ne)opasna donacija

Besplatno priključeni na infrastrukturu

8.8.2018. | 8:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi vodovod i kanalizacijska mreža te pročistač

Projekt vrijedan 178.961.846 kuna

Novi vodovod i kanalizacijska mreža te pročistač

11.4.2018. | 9:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz fontane curilo vino, a ne voda

U Cerniku

Iz fontane curilo vino, a ne voda

6.5.2012. | 22:43
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :