Politika : Političke stranke

Objavljeno: 25.5.2021. u 17:30
Prikaza: 2568
|
Autor: Promo

Davor Petrik:

'Mnoge smo stvari uveli prvi. Tako ćemo i nastaviti.'

Ž.G./SBplus
Foto: Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus

Pobijedi li u drugom krugu, Davor Petrik po treći će put postati načelnik Općine Bukovlje.

SLAVONSKI BROD - Općina Bukovlje jedna je od pet brodsko-posavskih općina u kojima će drugi krug lokalnih izbora biti održan u nedjelju, 30. svibnja.

Uoči izbora obišli smo središte te Općine i razgovarali s načelnikom, Davorom Petrikom. U razgovoru nam je otkrio na što je najviše ponosan kada se osvrne na prethodnih osam godina upravljanja Općinom, ali i koji su projekti još pred njim.

- Nalazimo se u Ulici Josipa Jušćaka. Tu je osam ulica u kojima su početkom mog drugog mandata, 2017. godine, krenuli radovi koji su trajali godinu dana. I ovo je mjesto pokazatelj toga da je općina posljednjih godina postala mjesto ugodnog življenja. Protekla dva mandata Općinom sam upravljao transparentno, a proračunska sredstva, zajedno sa svojim timom, trošio sam pravedno i pošteno. Kada je osnovan Institut za financije, dobili smo tri priznanja za transparentnost proračuna - za 2018., 2019. i 2020. godinu - a to nije uspjelo mnogim općinama, posebice ne tri godine zaredom. - kazao je Davor Petrik, naglasivši kako na isti način namjerava i nastaviti upravljati Općinom, povjere li mu mještani i treći mandat.

Najteže je u nečemu biti prvi, a Općina Bukovlje u mnogim se stvarima našla na toj poziciji. I dok se danas pojedine mjere, posebice demografske, uzimaju 'zdravo za gotovo' i kao dio normalnog standarda, prije nešto manje od desetljeća, za njih se itekako trebalo izboriti - što pokazuje veliku volju, ali i sposobnost onih koji su uspjeli u njihovu provođenju.

- Jedina smo općina koja je niz programa prva uvela. To su igraonica, besplatne školske knjige, sufinanciranje dječjih vrtića i slično. U narednom mandatu planiramo ostvariti realan program, a ne obećavati nemoguće. Nadam se da će se u tom programu naći svi mještani jer je pred nama niz novih projekata - od asfaltiranja i izgradnje novih ulica, završetka izgradnje staza, vodovoda u Šušnjevcima, Korduševcima, Ježeviku, uređenja prostora mjesnog doma u Šušnjevcima, a pokušat ćemo tamo riješiti i trgovinu. Također, obnovili smo stara i postavili nova dječja igrališta, uređen je dom u Ježeviku, a preostaje izgradnja potpuno novog doma u Vranovcima. - najavio je načelnik Petrik nove projekte.

S obzirom na funkciju koju je obavljao prethodnih osam godina, kazao nam je u neslužbenom razgovoru Davor Petrik, svojim se mještanima ne zna obraćati borbeno kao nečiji protukandidat, nego isključivo - kao njihov načelnik.

- Pozivam mještane neka 30. svibnja izađu na izbore i daju povjerenje za pošteno i pravedno upravljanje Općinom. - jednostavno je kazao Petrik.

U nedjelju, 30. svibnja, u večernjim satima, bit će poznato za kakvo su se vođenje općine odlučili mještani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Od najboljih ćemo prepisati i provesti sve dobre ideje'

Spreman za 'drugu rundu'

'Od najboljih ćemo prepisati i provesti sve dobre ideje'

19.5.2021. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko  Duspara pohvalio Zorana Milanovića

Danas u Bukovlju

Mirko Duspara pohvalio Zorana Milanovića

7.6.2015. | 17:40
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :