Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 29.12.2017. u 0:01
Prikaza: 5221
|
Autor: Jerko Zovak

Opet su 'prosuli mlijeko'

Cestar je postao šampion u aljkavosti

 • JZ/SBplus

Mada neki tvrde kako "obećanje nikoga raskućilo nije" Hrvatske ceste neće propasti samo zbog toga što je neiscrpan izvor njihova financiranja. Naime, "sve će to narod platiti".

BUKOVLJE - Od svojevremeno ponajbolje tvrtke za niskogradnju u Hrvatskoj, Cestar je postao sinonim za aljkavost, dakle neprofesionalnost, čime je obezvrijedio dugogodišnji trud uložen u građenje ugleda, kako u struci tako i u zajednici.

Podsjećamo, u više navrata pisali smo o njihovu odnosu prema 'završnim radovima' na kružnom toku udaljenom 100-tinjak metara od Cestarovog dvorišta, na Sjevernoj veznoj cesti i istočnom ulazu u Slavonski Brod.

Tek nakon više objavljenih članaka na temu Cestarova neprofesionalizma i tolerantnosti koju su, kao investitot, prema njima pokazale Hrvatske ceste, dobili smo obećanje kako će "izvođač radova otkloniti" nedostatke.

I, mada neki tvrde kako "obećanje nikoga raskućilo nije" Hrvatske ceste neće propasti samo zbog toga što je izvor njihova financiranja neiscrpan. Naime, "sve će to narod platiti".

Tek par stotina metara dalje od rugla pored kojeg drugu godinu prolaze putnici koji s istoka ulaze u Slavonski Brod, u Bukovlju, nedavno, Cestar je završio novi kružni tok kojeg je naručila i platila Županijska uprava za ceste. I, opet su demonstrirali svoju indolentnost, dapače, uvredljiv odnos prema investitoru, vidljiv na našim fotografijama: na jednom mjestu asfalt su položili kao da im se prevrnuo kamion, na drugom nisu postavili ivičnjake, a na istočnom prilazu rotoru nisu iscrtali pješačku stazu.

To što projektant nije ucrtao pješačke staze, ivičnjake, zelene površine i drugo, nimalo ne umanjuje pokazanu aljkavost izvođača radova.

Posebno se to odnosi na tzv. pristupnu cestu za dvije kuće s jugoistočne strane rotora, naime, ta 'cesta' nema ivičnjak, niti je između nje i županijske ceste izvršena priprema za sadnju trave.

Mada manje iz socijalističkog ekonomskog sustava, a više iz balkanskog poslovnog karaktera, ponegdje je još uvijek ostala navada izvođenja tzv. "naknadnih radova" koji su, ustvari, služili, a ponegdje još uvijek služe, za potkusurivanje investitora, projektanta, nadzornog inženjera, izvođača radova i koga već. Kao da je ovdašnjim investitorima sustav gradnje "ključ u ruke" nešto nepoznato.

Prema informacijama do kojih je došao SBplus, i na ovom objektu moglo bi biti naknadnih radova, ali su nas uvjerili kako će se oni odnositi isključivo na onaj dio poslova koji nisu ugovoreni, ili su ugovoreni u manjim količinama.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  AculeusApis

  AculeusApis

  Komentirano: 29.12.2017. | 23:31

  1

  Prošao , vidio , sramota od posla . Pitanje , tko je ostavio nedovršen onaj poslić preko blagdana na cesti kod groblja Trnjani.? Sramota. Je li namjerno?

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda vas interesira

  Na prodaji

  Možda vas interesira

  6.10.2015. | 22:39

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto travnate, njeguju zakorovljene površine

  Kako siješ tako žanješ

  Umjesto travnate, njeguju zakorovljene površine

  6.6.2016.
  Zasad, ne pitamo tko će platiti nepotrebne troškove za nekvalitetno održavanje nekvalitetno završenih kružnih tokova u Slavonskom Brodu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ipak, sijat će novu travu 'kako Bog zapovijeda'

  SBplus nije uzalud poticao

  Ipak, sijat će novu travu 'kako Bog zapovijeda'

  8.6.2016.
  Za kružni tok na istočnom ulazu u Slavonski Brod investitor je izvođaču radova „Cestar" d.o.o. dao nalog neka "još jednom posije travu". Za očekivati je kako će to učiniti sukladno pravilima struke, a ne ponoviti propuste koje je tijekom tog procesa učinio prvi put.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :