Život : Zdravlje

Objavljeno: 19.6.2017. u 12:30
Prikaza: 1999
|
Autor: SBplus

U Starom Slatiniku

Otvorena staza ljekovitih biljaka

U vremenu od ožujka do lipnja Područna škola Stari Slatinik osmislila je, prijavila i u djelo provela građansku akciju pod nazivom "Staza ljekovitih biljaka".

STARI SLATINIK - U sklopu programa "Naš doprinos lokalnoj zajednici" koji je raspisla Zaklada Slagalica, Osnovna škola „Ivan Mažuranić" Sibinj, Područna škola Stari Slatinik osmislila je i prijavila građansku akciju pod nazivom "Staza ljekovitih biljaka". Provedba građanske akcije je trajala od ožujka do lipnja, a podrazumijevala je uključivanje velikog broja članova lokalne zajednice (učenika, roditelja, učitelja, udruga Općine Brodski Stupnik itd.) kroz niz aktivnosti (radionica upoznavanja ljekovitoti biljaka, izrade pripravaka, izrade elektronskih sadržaja, aktivnosti, pripremanje terena za postavljanje klupa, koševa i infoploča te njihovo postavljanje u brdu kod Križnog puta). O provedbi akcije više doznajte na stranicama Područne škole Stari Slatinik: https://sites.google.com/site/starislatinikskola/home/akcija-staza-ljekovitog-bilja.

Uspješni završetak i otvorenje šetnice u  Starom Slatiniku održao se nedavno uz svečani program u kojem su sudjelovali učenici PŠ Stari Slatinik, Dječja skupina Zlatnik i Pučka pjevačka skupina Veseli Slatinčani te mnogobrojni stanovnici Starog Slatinika.

Izradom edukativne šetnice, postavljanjem klupa, koševa za smeće i edukativnih info-ploča, svim stanovnicima Starog Slatinika, ali i ostalima, ponuđeno je novo mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Stoga prošećite navedenom stazom i doživite sve blagodati boravka u prirodi u Starom Slatiniku.

Izvor: Marijana Krijan, voditeljica akcije

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :