Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 18.5.2019. u 14:30
Prikaza: 1362
|
Autor: A. P.

Proslavili svoj dan

'Nastojimo provoditi aktivnu demografsku politiku'

Bebrina : 'Nastojimo provoditi aktivnu demografsku politiku'Ilustracija(Foto: bpz)

"Nastojimo provoditi aktivnu demografsku politiku u okviru koje u Proračunu svake godine osiguravamo sredstva za financiranje naknada za novorođenčad, sufinanciranje dječjih vrtića, projekata osnovnoškolaca i učeničkih karata učenika srednjih škola."

BEBRINA - Općina Bebrina, nizom svečanosti, obilježila je svoju 26. obljetnicu postojanja, a svoj dan proslavila je i bebrinska Osnovna škola "Antun Matija Reljković".  Svečanost proslave Dana općine započela je polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima, a nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni projekti i aktivnosti koje Općina provodi s ciljem daljnjeg razvoja. Vijence su u ime Općine položili Općinski načelnik Ivan Brzić i predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belegić. U ime Brodsko-posavske županije počast poginulim braniteljima odali su zamjenik župana Damir Mirković i pročelnica UO za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović. Vijence su također položili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s načelnikom PU Brodsko-posavske Antunom Valićem kao i predstavnici Savjeta mladih Općine Bebrina.

U sklopu svečane sjednice predsjednik Mijo Belegić osvrnuo se na rad Općinskog vijeća kazavši kako je u razdoblju od svibnja 2018. do svibnja 2019. godine održano je 10  radnih sjednica te dodao kako se tijekom protekle godine aktivno  radilo na svim područjima njihova djelokruga. Uspješno su izvršavane sve zakonske obveze, doneseni opći akti i odluke kojima se nastojalo unaprijediti kvalitetu života svih stanovnika Općine, a osobito u području gospodarskih, društvenih i komunalnih i poljoprivrednih djelatnosti.

Prateći rad i aktivnosti Vlade RH i Općina Bebrina nastoji provoditi aktivnu demografsku politiku u okviru koje u Proračunu svake godine osigurava sredstva za financiranje naknada za novorođenčad, sufinanciranje dječjih vrtića, projekata osnovnoškolaca i učeničkih karata učenika srednjih škola.

Pojedine projekte koje Općina provodi pobliže je predstavio Općinski načelnik Ivan Brzić, posebno izdvojivši novootvoreni Dom kulture u Bebrini namjenjen dječjoj igraonici. Kazao  je kako je podignut komunalni standard Općine Bebrina kupnjom traktora i traktorskih priključaka: traktorske ralice i traktorske kranske kosilice u vrijednosti 640.312,50 kuna od čega je gotovo 50 % iznosa financiralo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. 

Okupljene na današnjoj svečanoj sjednici pozdravila je i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Dunja Magaš koja je sa sobom donijela lijepe poklone u vidu ugovora  za projekt parkirališta javne namjene u naselju Bebrina pored župne crkve ukupne vrijednosti 517.944,01 kuna i projektnu dokumentaciju za projekt rekonstrukcije pješačko-biciklističke staze u naselju Kaniža u vrijednosti 119.000 kuna.

Čestitku u povodu Dana Općine, gostima i uzvanicima uputio je i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, pohvalio rad  Općine i pozvao na daljnju suradnju s Ministarstvom.

U ime Brodsko-posavske županije sudionicima današnje svečanosti obratio se i zamjenik župana Damir Mirković kazavši kako je biti načelnikom danas vrlo zahtjevno. Pohvalio suradnju Općine i Brodsko-posavske županije posebno u području energetske obnove. Županija je u ovom dijelu ostvarila značajna ulaganja pa je tako energetski obnovljena osnovna škola u Bebrini ukupne vrijednost 2.963.271,18 kn. Osim matične škole, Brodsko–posavska županija kao osnivač obnavlja i  područne škole. Tako je ove godine obnovljen parket  u PŠ Banovci i PŠ Šumeće. U PŠ Kaniža postavljena je nova LED rasvjeta. U proteklih nekoliko godina obnovljen je i školski namještaj te oprema u područnim školama, čime su osigurani bolji uvjeti za rad.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Načelnikovi ljudi' u školi zaposlili njegovog rođaka?

Ravnateljica kaže: Nema sukoba interesa!

'Načelnikovi ljudi' u školi zaposlili njegovog rođaka?

18.5.2022. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :