Život : Vjerski život

Objavljeno: 13.12.2013. u 0:04
Prikaza: 6378
|
Autor: Jerko Zovak

Križarska kontaminacija društva

Kad talibanizirana vjeroučiteljica sikće

Nova Gradiška : Kad talibanizirana vjeroučiteljica sikće

U onoj mjeri u kojoj su (i) istinski katolici, onomad, prezirali glupe, lijene i bahate sljedbenike komunističkih aparatčika, u toj mjeri, sad, preziru glupe, lijene i bahate sljedbenike fašistoidnih klerika.

NOVA GRADIŠKA - Zahvaljujući revnosti 'jedinog brodskog web magazina', koji redovito sabire ili upućuje na misli ljevice iz 'regiona', prenosimo čitulju za nevjernike s koje talibanizirana cernička vjeroučiteljica, Ksenija Savi, sikće i upire prstom u sve koji su na proteklom referendumu glasali 'protiv', proglašavajući ih luđacima.

Nakon dvadestgodišnje militantne klerikalizacije balkanskih društava, jastrebovi 'Crkve u Hrvata' sigurno se ponose razinom isključivosti ove pripadnice njihove elitne postrojbe.

Međutim, u onoj mjeri u kojoj su (i) istinski katolici, onomad, prezirali glupe, lijene i bahate sljedbenike komunističkih aparatčika, u toj mjeri, sad, preziru glupe, lijene i bahate sljedbenike fašistoidnih klerika.

Bez namjere da komentiram poruke kojima križarica Savi, svojom klerofašističkom isključivošću kontaminira ovdašnje društvo, tek, želim skrenuti pažnju, uljuđenom i društveno korisnom dijelu katoličkog klera, kako postoji mogućnost da je Ksenija Savi, u stvari, ubačena srpska provokatorica, koja ima zadaću Crkvu u Hrvata predstaviti gorom nego ona to jeste.

Naime, i bez razlikovnog rječnika, vidljivo je kako, s jedne strane ove pamfletske zidne novine nemaju niti jednu novogovornu riječ, dok s druge strane imaju cijelu rečenicu čistog srbizma.

Na primjer: „Drugi vatikanski sabor ističe da čovjek otkriva da je nesposoban da sam od sebe uspješno suzbija zlo, tako se svatko osjeća kao okovan verigama", pisala bi jedna od njihovih 'četnikuša'. 

Prava hrvatska vjeroučiteljica, posebno malo ustašoidnija, kakvom se Savi predstaviti želi, vjerojatno bi napisala: „Drugi vatikanski sabor ističe kako čovjek otkriva nesposobnost, sam od sebe, uspješno suzbijati zlo, tako (da) se svatko osjeća kao okovan verigama".

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
gavro

gavro

Komentirano: 15.12.2013. | 9:46

1

Talibani? Što je to? Molim neka mi odgovore oni koji to (Talibane) spominju u negativnom kontekstu jer oni vjerojatno znaju najbolje. Hvala.
dugokontov

dugokontov

Komentirano: 15.12.2013. | 9:32

2

1) Šta kada jedna žena i jedan muškarac odluče stupiti u brak ali nemati djecu , tj. stvarati obitelj? Tada oni nisu obitelj nego nešto drugo. Po ovoj logici i njima bi trebale biti uskraćeno pravo na brak. 2) Ako njih dvoje bez djece ipak čine obitelj, kako to da dva homoseksualca bez djece ne čine obitelj? 3) Ako se da pravo na brak homoseksualcima , odakle ideja da će se tvoj i nečiji tuđi brak obezvrijediti i postati nešto drugo. On znači nešto drugo za homoseksualca, za mnoge heteroseksualce je to samo komad papira, ali za tebe opet ima neko treće značenje. Ne moramo imati svi iste vrednote. 4) Djeca ne nastaju brakom već seksom ili umjetnom oplodnjom pa čak i nasilnim činom - silovanjem, i po duhu svetom pa čak i incestalnim vezama koje su opisane i u Bibliji. Prema Bibliji, svi smo nastali iz incestualnih veza djece Adame i Eve. Biblijski glavni igrači su većinom nastali iz rodoskvrnih veza. 2Samuel 13, 10-16 (Incest i silovanje) Tada Amnon reče Tamari: "Donesi mi jelo u spavaonicu da se okrijepim iz tvoje ruke!" I Tamara uze kolače koje bijaše zgotovila i donese ih svome bratu Amnonu u spavaonicu. A kad mu je pružila da jede, on je uhvati rukom i reče joj: "Dođi, sestro moja, lezi sa mnom!" A ona mu reče: "Nemoj, brate moj! Ne sramoti me jer se tako ne radi u Izraelu. Ne čini takve sramote! Kuda bih ja sa svojom sramotom? A i ti bi bio kao bestidnik u Izraelu! Nego govori s kraljem: on me neće uskratiti tebi!" Ali je on ne htjede poslušati, nego je svlada i leže s njom. Postanak 19, 31-38 (Lotove kćeri) (starija reče mlađoj): "Otac nam ostarje, a muža na zemlji nema da bude s nama, kako je običaj po svem svijetu. Hajdemo oca opiti vinom, pa s njime leći: tako ćemo s ocem sačuvati potomstvo." One noći opiju oca vinom, i starija ode te legne sa svojim ocem, a on nije znao kad je legla ni kad je ustala. Sutradan starija reče mlađoj: "Sinoć sam, eto, ležala ja s našim ocem; napojimo ga vinom i noćas, pa idi ti i s njim lezi: tako ćemo ocu sačuvati potomstvo." Opiju oca vinom i one noći te mlađa ode i s njim legne, a on nije znao kad je legla ni kad je ustala. Tako obje Lotove kćeri zanesu s ocem. Starija rodi sina i nadjenu mu ime Moab. On je praotac današnjih Moabaca. I mlađa rodi sina i nadjene mu ime Ben-Ami. On je praotac današnjih Amonaca. Post. 11, 29 Milka, sestra Lota, udaje se za svog ujaka, Nahora: "Abram se i Nahor ožene. Abramovoj ženi bijaše ime Saraja, a Nahorovoj Milka; ova je bila kći Harana, oca Milke i Jiske." • Post. 22, 20-23 - Izak, Abrahamov sin, ženi se drugom rođakom Rebekom • Post. 28, 8-9 - Ezav se ženi sa dvije od prvih rođakinja, sestrama Mahalatom i Basematom • Post. 29, 16 - Jakob s dvije rođake Rahelom i Leom. • Post. 38 - Juda oplodi rođakinju Tamaru misleći da je prostitutka, pa je poslije oženi. • Izlazak 6, 20 - Amram oplodi tetku.
Joza

Joza

Komentirano: 14.12.2013. | 23:15

3

@homebox, kraj toliko savršenih obitelji žene i muškarca u kojima djeca umiru zbog nebrige, imamo pune domove nezbrinute djece koju nitko od tih savršenih katolika ne želi udomiti. Zar ne bi toj djeci bilo ljepše u nekoj obiteljskoj zajednici, makar i homoseksualnoj? Isto onako kako heteroseksualni roditelji NE vode ljubav (sex) pred djecom, pretpostavljam da ni homoseksualni ne bi. Osim toga ako su homoseksualci rođeni i odrasli u normalnoj obitelji, zašto u homo obitelji ne bi mogla odrasti "normalna" (heteroseksualna) djeca? I tko bi bio ugrožen? Homoseksualni parovi sigurno ne mogu imati djecu prirodnim putem, pa tako ne mogu ni vremenom postati većina, pa čemu ih na ovaj način stavljati izvan zakona?
homebox

homebox

Komentirano: 14.12.2013. | 18:02

4

Stipe@, nije lijepo biti zločest i vrijeđati....Hrvatski su građani na referendumu dali svoj glas da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice žene i muškarca. Ti građani nikoga ne mrze i sigurno nisu homofobni. Oni su shvatili da je brak kao životna zajednica žene i muškarca ostala zadnja crta obrane. I kad poslušate razgovore naših građana koji glasaše ZA, uglavnom će reći kako svim jednospolnim zajednicama treba dati baš sva moguća prava osim prava ulaska u brak i posvajanja djece. Zato jer je to većini građana protuprirodno. Niti jedna kultura u povijesti čovječanstva nikad nije izjednačila istospolnu vezu i brak. Pa čak niti one kulture u kojima je homoseksualno ponašanje bilo široko prihvaćeno. Zašto? Zato što je svim tim kulturama kroz povijest čovječanstva bila jasna društvena uloga braka, zajednice u koju, još od doba rimskog prava, muškarac i žena ulaze kako bi dobili potomstvo. A potomstvo, djeca i budući naraštaji su važni za svako društvo. I na kraju, molio bih gospodu za malo obzira prema vjernicima. Vrijeme je došašća ili adventa - priprave za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Ako već zborimo o toleranciji...
gavro

gavro

Komentirano: 14.12.2013. | 18:01

5

psihički poremećenim osobama ne bi trebalo pustiti da podučavaju djecu, bez obzira na predmet
Stipe

Stipe

Komentirano: 14.12.2013. | 16:09

6

Kapitalizam "per se" je protivan obitelji. Vidi se to u mladoj Hrvatskoj u kojoj se od osnutka mijenjaju čuvene tri osmice tj. smanjuje ona koja pripada obitelji. Krajnji cilj političara i kapitalista je da ta osmica i nestane. Treba se proširiti ona u kojoj čvjek radi i ostati ona u kojoj spava i odmara. Sve ostalo je u srži kapitalizma suvišno. Nađu se onda praznoglavci poput homeboxa koji možda uvide ili im netko ukaže na ovaj paradox pa zbog ograničenih intelektualnih kapaciteta ne mogu sami objasniti si i pomiriti istog već objašnjenje traže od Crkve i Religije.
peroko

peroko

Komentirano: 14.12.2013. | 15:28

7

homebox:svaka čast,sveta zemlja Indija
blackhole

blackhole

Komentirano: 14.12.2013. | 14:37

8

U nekoj naprednoj zemlji ova vjeroučiteljica sa svojim religijski zadojenim glupostima bila bi dobar materijal za montypythonovske parodije,ali kod nas,gle čuda,ovakve intelektualne spodobe puštaju pravo pred kameru. Ali neka, ovoj našoj planeti potrebne su i budale. Htio sam reći sljedeće: Ako se analizira povijest čovječanstva u smislu raznih vjerovanja onda se dedukcijom dade lako zaključiti sljedeće: POLITEIZAM – MONOTEIZAM – ATEIZAM. Ili kako bi to lijepo rekao Robert G. Ingersoll "Kada je znanost bila u povojima, religija je pokušavala zadaviti ju u kolijevci.Sada, kada je znanost dostigla mladost, a praznovjerje senilnost, blijeda ruina koja drhti govori sportašu: 'Budimo prijatelji.' Podsjeća me na priču o pijetlu koji je predložio konju: "Hajde da se dogovorimo da nećemo stati jedan drugome na nogu." Čovječanstvo može napredovati tek ako se oslobodi religijskih okova i prihvati altruizam kao posljedicu naše biološke evolucije. ZAISTA SU JADNI ONI KOJI NASTOJE BITI DOBRI U ŽIVOTU IZ STRAHA ILI ZATO ŠTO OČEKUJU NAGRADU OD NEKOG NEVIDLJIVOG ČOVJEKA NA NEBU. PS. Homebox, poanta i jest u tome da i među pederima ima svakakvih (kao i kod nas „normalnih“). Tradicionalni brak je nekada bio stvar kupoprodaje, a ne ljubavi i slobodnog izbora. Biblija između ostalog brani konzumiranje svinjetine, brijanje brade, razvod, odjeću od dvije vrste tkanine, sex prije braka... Društvo evoluira, napreduje, uči, razvija se i povijest je puna borbi za ljudska prava, a svako ostvareno, stepenica je više na putu razvoja - Čovjeka. Većina je, u doba borbe žena za pravo glasa, njihovu "neprirodnu" želju pobijala upravo Biblijom i navodnim prirodnim položajem žene podložne mužu i muškarcu. Zvuči poznato?
homebox

homebox

Komentirano: 14.12.2013. | 13:04

9

Da bismo vas pobijedili, okupit ćemo velike privatne vojske, kao i Mishima. Osvojit ćemo svijet, jer su ratnici koji su inspirirani i povezani homoseksualnom ljubavlju i čašću nepobjedivi, kao što su bili i vojnici stare Grčke. Obiteljska zajednica – leglo laži, izdaje, osrednjosti, licemjerja i nasilja – će biti ukinuta. Obiteljska zajednica koja samo guši maštu i zauzdava slobodnu volju mora biti uništena. Savršeni dječaci biti će začeti i uzgojeni u genetičkim laboratorijima. Povezat će se u društvenu zajednicu pod kontrolom i uputama homoseksualnih učenjaka. Sve crkve koje nas osuđuju biti će zatvorene. Naši jedini bogovi su naši lijepi mladići. Pripadamo kultu ljepote, morala i estetike. Sve što je ružno, prosto i obično biti će uništeno. Kako smo se odmaknuli od običaja heteroseksualaca srednje klase, slobodni smo živjeti naše živote prema putokazu čiste mašte. Za nas previše nije dovoljno. Odabrano društvo koje se pojavljuje voditi će elita sastavljena od pjesnika homoseksualaca. Jedan od glavnih uvjeta za položaj u vlasti novog društva homoerotike biti će uživanje strasti na grčki način. Svaki muškarac zaražen heteroseksualnom žudnjom biti će automatski izuzet sa pozicije utjecaja. Svi muškarci koji budu inzistirali na svojoj heteroseksualnosti biti će suđeni na homoseksualnom sudu i postati će nevidljivi ljudi. Ponovo ćemo napisati povijest, vašu povijest ispunjenu i poniženu vašim heteroseksualnim lažima i iskrivljavanjima. Opisat ćemo homoseksualnost velikih vođa i mislilaca koji su oblikovali svijet. Pokazat ćemo da su homoseksualnost, inteligencija i mašta neraskidivo povezani i da je homoseksualnost uvjet za pravu plemenitost i ljepotu u čovjeku. Pobijedit ćemo jer smo ispunjeni oštrom gorčinom potlačenih, prisiljenih da glume uloge u vašoj glupoj heteroseksualnoj igri kroz sva vremena. Dršćite hetero svinje, kada se pred vama pojavimo bez maske.' Što bi rek'o papa Franjo: 'Problem su lobiji'! Ovaj pak, nije nimalo benigan. Za nadati se da će neki dobronamjerni naivci nakon ovoga ipak shvatiti što se događa i na referendumu zaokružiti ZA.
homebox

homebox

Komentirano: 14.12.2013. | 13:03

10

Dnevno.hr donosi proglas koji su homoseksualci sami objavili: Proglas koji začuđujućom preciznošću najavljuje strahote koje su se do sada u velikoj mjeri ostvarile. Riječ je, dakako, o vrhuški, bolesnicima koji žele krojiti lice Zemlje, pa jadne i zavedene tim više možemo samo žaliti. Možda im ovo pomogne da shvate u kakvu su prljavu mrežu zla upali i donesu odluku da se svim snagama odupru ….narcisoidnosti kojom su zadojeni. Proglas je prvi puta objavljen u bostonskom tjedniku Gay Community News 15.-21.02.1987. g. Donosimo ga u cijelosti: 'Sodomizirat ćemo vaše sinove, simbole vaše nemoćne muškosti, vaših plitkih snova i prostačkih laži. Zavest ćemo ih u vašim školama, u vašim đačkim domovima, u vašim gimnazijama, u vašim garderobama, u vašim sportskim arenama, na vašim seminarima, grupama mladih, toaletima kino dvorana, u vojnim barakama, na odmorištima za kamione, u svim vašim muškim klubovima, u vašim parlamentima, gdjegod da su muškarci sa muškarcima zajedno. Vaši će sinovi postati naše sluge i izvršavati će naše zapovijedi. Vi žene vapite za slobodom. Kažete da više niste zadovoljne sa muškarcima, da vas čine nesretnima. Onda ćemo mi, poznavatelji muškog lica, muškog tijela, uzeti vaše muškarce od vas. Mi ćemo ih zabaviti, podučiti, zagrliti ih kada plaču. Vi žene kažete da želite živjeti jedna s drugom umjesto sa muškarcima. Onda idite i budite zajedno. Mi ćemo vašim muškarcima pružiti užitke kakve nikada nisu upoznali, jer smo i mi prije svega muškarci, a samo muškarac zna kako uistinu zadovoljiti drugog muškarca; samo muškarac može razumjeti dubinu i osjećaje uma i tijela drugog muškarca. Svi zakoni koji zabranjuju homoseksualne aktivnosti će biti ukinuti. Umjesto njih biti će provedeno zakonodavstvo koje će začeti ljubav među muškarcima. Svi homoseksualci trebaju stajati zajedno kao braća; moramo biti zajedno ujedinjeni umjetnički, filozofski, društveno, politički i financijski. Trijumfirat ćemo samo kada se zajedno suprotstavimo opakom heteroseksualnom neprijatelju. Pisat ćemo pjesme o ljubavi među muškarcima; postavljat ćemo predstave u kojima muškarci otvoreno miluju muškarce; snimat ćemo filmove o ljubavi između hrabrih muškaraca koji će zamijeniti jeftine, površne, sentimentalne, neukusne, mladenačke heteroseksualne filmove o zaljubljenosti koji sada vladaju kino ekranima. Izradit ćemo kipove lijepih mladih muškaraca, odvažnih atleta, koji će biti postavljeni u vašim parkovima, na vašim trgovima i otvorenim prostorima. U svjetskim muzejima biti će izložene samo slike skladnih golih mladića. Naši pisci i umjetnici učinit će da ljubav između muškaraca bude u modi i obvezno potrebna; i uspjet ćemo u tome jer smo vješti u uvođenju novih načina života u modu. Uništit ćemo heteroseksualne veze koristeći dosjetke i podrugivanje, u čemu smo vrlo vješti. Razotkrit ćemo moćne muškarce koji se pretvaraju da su heteroseksualni. Biti ćete šokirani i preplašeni kada saznate da vaši predsjednici, njihovi sinovi, vaši industrijalci, senatori, gradonačelnici, generali, atletičari, filmske zvijezde, televizijske ličnosti, društveni vođe, vaši svećenici nisu sigurne, poznate, građanske heteroseksualne osobe kakvim ste ih smatrali. Mi smo posvuda; uvukli smo se među vas. Budite oprezni kada govorite o homoseksualcima jer smo mi uvijek među vama; možda sjedimo preko puta vas, možda spavamo s vama u istom krevetu.' Neće biti kompromisa. Mi nismo slabići srednje klase. Kao vrlo inteligentni, mi smo prirodna aristokracija ljudske rase, a nesmiljeni aristokrati nikada ne pristaju na manje. Oni koji nam se suprotstave biti će izgnani.

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na oduševljenje mnogih otvoreno i klizalište

Uz početak Adventa

Na oduševljenje mnogih otvoreno i klizalište

28.11.2021. | 8:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dižemo hramove jer tražimo oprost ali smo i spremni praštati

Na temeljima pravoslavne crkve:

Dižemo hramove jer tražimo oprost ali smo i spremni praštati

13.7.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Procesijama i euharistijskim slavljima obilježili Tijelovo

Katolički vjernici slave

Procesijama i euharistijskim slavljima obilježili Tijelovo

11.6.2020. | 19:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biskup medaljom nagradio najbolje

Nakon pobjede na državnom natjecanju

Biskup medaljom nagradio najbolje

9.4.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cvjetnicu obilježili i Križnim putem

Nedjelja Muke Gospodnje

Cvjetnicu obilježili i Križnim putem

26.3.2018. | 11:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik: 'Ovo je vrhunski kulturni događaj'

Održana “Svetosavska akademija”

Gradonačelnik: 'Ovo je vrhunski kulturni događaj'

29.1.2018. | 14:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Upalili drugu adventsku svijeću

U susret Božiću

Upalili drugu adventsku svijeću

10.12.2017. | 13:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biskup Škvorčević krstio dječaka Luisa

Peto dijete obitelji Kantor

Biskup Škvorčević krstio dječaka Luisa

30.6.2017. | 8:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Katolički diljem Hrvatske danas slave blagdan Tijelova

Dostojanstveno obilježili svoj blagdan

Katolički diljem Hrvatske danas slave blagdan Tijelova

15.6.2017. | 18:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otkriven spomenik Sv. Ivanu Pavlu II.

Rad akademskog kipara Antuna Jurkića

Otkriven spomenik Sv. Ivanu Pavlu II.

18.5.2017. | 8:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Papi Franji darivali škrinju, slavonski šešir, tkanicu,...

Vratili se s hodočašća

Papi Franji darivali škrinju, slavonski šešir, tkanicu,...

8.4.2017. | 14:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Papi na dar nose zlatom vezenu košulju, šešir i tkanicu

Branitelji pješke idu do Vatikana

Papi na dar nose zlatom vezenu košulju, šešir i tkanicu

14.2.2017. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pravoslavna crkva nema isti status kao katolička

Kod nekih političara

Pravoslavna crkva nema isti status kao katolička

7.1.2017. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pravoslavni Srbi osjećaju da je ovo i njihova domovina'

Suživot u duhu kršćanstva

'Pravoslavni Srbi osjećaju da je ovo i njihova domovina'

8.6.2016. | 16:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježena 250. obljetnica župe i izgradnje crkve

Sv. terezija Avilska

Obilježena 250. obljetnica župe i izgradnje crkve

19.10.2015. | 11:38
SBplus.hr, Slavonski Brod : Blagdan Kraljice Krunice

Vjerski život

Blagdan Kraljice Krunice

25.9.2015. | 12:04
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :