Život : Potrošači

Objavljeno: 7.10.2015. u 17:37
Prikaza: 2469
|
Autor: SBplus/radiong

Iz Centra pozivaju:

Preuzmite vaučere za struju

Nova Gradiška : Preuzmite vaučere za strujuIlustracija(Foto: radiong)
NOVA GRADIŠKA - Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Vesna Latinović uputila je korisnicima usluga Centra obavijest o podijeli rješenja o priznavanju prava na vaučere za električnu energiju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Obaviještavamo korisnike zajamčene minimalne naknade i osobne invalidnine kako je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška započeo podjelu rješenja o priznavanju prava na naknadu za ugroženog kupca energenata i podjelu kupona za subvenciju troškova električne energije od 1. listopada 2015. godine.

Pozivaju se korisnici navedenih prava da rješenje i kupon preuzmu u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 08:00 do 14:00 sati. Napominjemo da se kuponi za subvenciju troškova električne energije moraju preuzeti najkasnije do 20. listopada 2015. g.".

Uz to iz novogradiškog Centra proslijedili su i upute kroisnicima za korištenje kupona za subvenciju troškova električne energije:

Gdje i kada preuzeti kupon?


U nadležnom centru za socijalnu skrb trebate preuzeti:
1. rješenje o priznavanju prava na naknadu za ugroženog kupca energenata i
kupon za mjesec u kojem je priznato pravo
2. svaki slijedeći mjesec, najkasnije do 20-tog u tom mjesecu dužni ste u nadležnom centru za socijalnu skrb preuzeti kupon za tekući mjesec

 

Kako iskoristiti kupon?

 

- kupon se može iskoristiti prilikom plaćanja računa za troškove električne energije u poslovnicama Financijske agencije u roku od šest mjeseci od isteka mjeseca na koji se kupon odnosi
- kupon se može iskoristiti za plaćanje troškova električne energije za mjesec u kojem je izdan ili troškova električne energije za bilo koji drugi mjesec
- iskorišteni kupon preuzima i poništava poslovnica Financijske agencije u kojoj je uplata izvršena
- ukoliko prilikom plaćanja računa za troškove električne energije želite istovremeno podmiriti račun za mrežarinu (korištenje prijenosne i distribucijske mreže) operatoru distribucijskog sustava i račun za troškove potrošene električne energije opskrbljivaču, azbrojeni iznos ovih računa prelazi iznos predanih kupona, Financijska agencija dužna je pri naplati putem kupona, kupon prvenstveno iskoristiti za podmirenje računa za troškove potrošene električne energije opskrbljivaču
- ukoliko račun za troškove električne energije prelazi iznos od 200,00 kuna, možete uz iskorišteni kupon podmiriti razliku do punog iznosa računa

  Tko može iskoristiti kupon?

 1. Kupon može iskoristiti korisnik kojem je priznato pravo na naknadu za ugroženog kupca energenta prilikom plaćanja računa za troškove električne energije uz predočenje:

- svoje osobne identifikacijske isprave,
- rješenja kojim je korisniku priznato pravo na naknadu za ugroženog kupca energenata
- te uz predaju kupona i naloga za uplatu troškova električne energije (račun ili uplatnica) poslovnici Financijske agencije.
2. Kupon u poslovnici Financijske agencije umjesto korisnika kojem je priznato pravo na naknadu za ugroženog kupca energenta može realizirati i druga osoba, uz predočenje:
- rješenja kojim je korisniku priznato pravo na naknadu za ugroženog kupca energenata,
- svoje osobne identifikacijske isprave
- osobne identifikacijske isprave korisnika, odnosno preslike rodnog lista korisnika ako je korisnik prava na naknadu za ugroženog kupca energenata maloljetna osoba
- te uz predaju kupona i naloga za uplatu troškova električne energije (račun ili uplatnica) poslovnici Financijske agencije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novogradiščanka skupila račune, poslala i osvojila nagradu

„Bez računa se ne računa“

Novogradiščanka skupila račune, poslala i osvojila nagradu

22.1.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U nekim dijelovima grada došlo do istjecanja plina

Oštećenje gradske plinske mreže

U nekim dijelovima grada došlo do istjecanja plina

14.9.2018. | 18:45
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :