Sport : Nogomet

Objavljeno: 12.2.2012. u 0:02
Prikaza: 3889
|
Autor: Ivo Petranović

Dvije lige

Gradišćani žele odvojiti se od Broda

Nova Gradiška : Gradišćani žele odvojiti se od BrodaDamir Japundžić, predsjednik NS NG(Foto: radioNG)

Japundžić je govorio o inicijativi ovog Središta za formiranjem dvije prve županijske lige, radi niza prednosti te o odbijanju ideje od strane Županijskog nogometnog saveza.

NOVA GRADIŠKA . U petak, 9. veljače, u Gradskoj vijećnici u Novoj Gradiški, održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog središta Nova Gadiška koju je vodio predsjednik Damir Japundžić. Predsjednik komisije za verifikaciju mandata Mato Pejaković izvijestio je skupštinare da je od 30 zastupnika nazočno 20, pa je postojao kvorum za rad skupa i donošenje pravovaljanih odluka.
 

Japundžić i Hoffer su govorili o modalitetima ove specifične organizacije te istakli kako će poslovanje, uskoro, biti transparentno.

Predsjednik Japundžić govorio je o djelatnosti Središta od zadnje skupštine, koja je održana 24. siječnja 2011., do danas. Iznio je taksativno sve vodeće plasmane klubova u seniorskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji istakavši pri tom da su natjecanja, osim pojedinačnih slučajeva, provedena vrlo uspješno i čestitao je prvacima proteklog proljeća i jeseni na plasmanima. Posebno je istakao podvig momčadi Graničara iz Laza koji je postao županijski pobjednik Kupa, a zatim se čak plasirao u šesnaestinu finala na razini Hrvatske, izgubivši tek od prvoligaša Slaven Belupa na utakmici u Lazama pred mnoštvom gledatelja iz cijelog novogradiškog kraja.

Govorio je i o inicijativi ovog Središta za formiranjem dvije prve županijske lige, radi niza prednosti, ali takva inicijativa nije prihvaćena od Županijskog nogometnog saveza. Govorio je i o trenerima i obvezama za dobivanje licenci kao i o stalnom problemu, ne samo ovog područja, a to je nedostatak sudaca i problemi koji time nastaju u odvijanju natjecanja. 

Suradnja s ŽNS nedorečena zbog majorizacije
 
Posebno se osvrnuo na suradnju sa Županijskim nogometnim savezom gdje ima dosta nedorečenosti, posebno na planu pariteta zaposlenih djelatnika, dok u našem NS nema niti jednog zaposlenika, iako je po obimu poslova neophodan. Nastojat će se u tom pravcu učiniti korekcije. Pohvalio je, međutim sadašnji ustroj ŽNS u odnosu na onaj raniji kada je bilo mnogo problema u obostranim odnosima i nepoštivanja zaključaka od brodske strane od županijske razine do HNS. 

Izvješće o natjecanjima podnio je povjerenik za natjecanje Krunoslav Hoffer. Ustvari, bio je to nastavak izlaganja predsjednika. Također je govorio o inicijativi za formiranjem dvije Prve županijske lige, koja je i pored zajedničkog suglasja svih klubova našeg područja propala radi negativnog stava brodske strane. Istakao je borbu na relaciji ŽNS- HNS i promjenu županijske rukovodne strukture i sadašnji novi sastav koji je uvažio mnoge prijedloge ovog Središta. I on je naglasio nesrazmjer ŽNS i NS Nova Gradiška u broju profesionalnih osoba (5:0). 
 

Prihodi od članarine, kotizacije, kazni, sponzorstava i brisovnica ukupno su iznosili 96.265 kuna, a rashodi 95.990 kuna - za usluge, uredski materijal, reprezentaciju, zakup poslovnog prostora, poštarine, putne troškove i plaće.

Disciplinski sudac Ivan Sokić u kratkom je izlaganju rekao da su sve kazne donešene na temelju utvrđenih činjenica i Displinskog pravilnika i da su realne za takve incidentne situacije. 

Povjerenik za suđenje Željko Marinović nije došao na sjednicu pa nije bilo izvješća o suđenju.

Predsjednik Japundžić je pročitao izvješće o prihodu i rashodu Nogometnog središta za proteklu 2011. godinu. Vidljivo je da su prihodi od članarine, kotizacije, kazni, sponzorstava i brisovnica ukupno iznosili 96.265 kuna, a rashodi su bili 95.990 kuna za usluge, uredski materijal, reprezentaciju, zakup poslovnog prostora, poštarine, putne troškove, dohodak i plaće. Tako da je stanje žiro računa sa 31. prsincem 2011 bilo 561 kunu.

Izvješće Nadzornog odbora, u ime nenazočnog predsjednika Josipa Smolića, pročitao je član Nadzornog odbora Josip Babić gdje stoji da je rad i poslovanje Nogometnog središta Nova Gradiška vođeno uredno i u duhu pozitivnih zakonskih propisa.

Uskoro očekuju transparentno poslovanje
 
U raspravi je sudjelovao Milivoj Žakula koji se zalagao da se ne ignorira 27 potpisa naših klubova koji su tražili osnivanje dvije Prve županijske lige i da se inicijativa ovoga Središta i dalje aktualizira jer je u interesu svih klubova zbog materijalnih i drugih razloga. Zahtjevao je od naših izaslanika u Županijskom savezu sportova da se preraspodjela novčanih sredstava pravilnije podijeli jer je ova strana nevjerojatno zakinuta. Postavio je i pitanje da li je poslovanje ZMNL vođeno preko Nogometnog središta, na što su mu odgovorili predsjednik Japundžić i Hoffer o modalitetima te specifične organizacije koja je vremenski duga i zahtjevna, ali da će poslovanje biti uskoro transparentno.

Do kraja skupštine govorilo se o potrebi igranja po pravilima futsala koji se ipak razlikuje od malog nogometa koji se igra kod nas, pa je Đikić iznio primjere iz Požege, a Sokić podržao prijedlog.

Iznesen je čak i prijedlog da se igra Ljetna klupska liga u futsalu, ali uz daleko snažniju i sveobuhvatniju organizaciju na višoj razini. Brane Petrović govorio je o sucima, napredovanjima i o listama sudaca s naših prostora. 
 
Na kraju dvosatne Skupštine jednoglasno su usvojena sva izvješća i diskusije.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  gradjanin

  gradjanin

  Komentirano: 13.2.2012. | 0:36

  1

  U Gradišci se ovako radi.Hofer je povjerenik za natjecanje.U Hoferovoj firmi radi Marinović povjerenik za suđenje.Dakle Hofer je šef Marinoviću a njih dvojica određuju suce i delegate za utakmicu.To ne da je sukob interesa to je KRIMINAL.Kad Sokiću zatreba novca određuju se na poslu sudac i delegat koji će dobro odraditi posao da Sokić ima sve argumente za dobru kaznu.
  bajasb

  bajasb

  Komentirano: 12.2.2012. | 22:40

  2

  Stanje u NG nogometu je katastrofalno,možda najgore u zadnjih 20 god. a največi krivci su upravo Hofer i Japundžić koji samo traže osobnu promiđbu.Pogledajte samo stanje u gradskom klubu i sve vam je jasno a Hofer se stalno mota oko Sloge.
  pinkpanter

  pinkpanter

  Komentirano: 12.2.2012. | 18:06

  3

  Ma tog Hofera su protjerali iz izvršnog odbora ŽNS ali ga je Dubravko Galović ponovo vratio i IO ŽNS a Japundžića imenovao dopredsjednikom IO ŽNS.Velika večina članova izvršnog odbora i skupštine ŽNS su jedni te isti koji su na funkcijama 10 i više godina a selektirao ih je Zizi.Svi koji prate županijski nogomet sve im je jasno.Volio bih da Uskok provjeri kako i na koji način Sokić dobiva plaču u NG i tko to odobrava
  volimovajgrad

  volimovajgrad

  Komentirano: 12.2.2012. | 15:49

  4

  tako je kolega Darko reci ti njima istinu neka se zna, ispricaj šta je taj Hofer napravio od NK SLOGE koja se nekada takmicila u 2.HNL i gdje je sada taj klub i na šta je spao
  pinkpanter

  pinkpanter

  Komentirano: 12.2.2012. | 10:16

  5

  Kako nije stid Hofera i Japundžića da oni nešta govore,pa oni su glavni krivci za uništenje NG nogometa kao i županijskog.Na vlasti su 30 godina u svim mogučim tjelima su županijskog i HR nogometa ali nikome nisu pomogli osim sebi.Hofer je godinama delegat na 1 HNL a Japundžić dopredsjednik ŽNS i član skupštine HNS i vješto trguje svojim glasom u toj skupštini.Godinama su šutjeli da bi sačuvali svoje pozicije a sad im kao od jednom nije dobro.Sokić svoju plaću zarađuje uzimajući si novac od kotizacije klubovima a uz to je i disciplinski sudac.Pa ako eventualno ne kazni klub ili igrače neće imati za plaču.Pa gdje toga ima osim u NG.Pa taj Hofer je sudjelovao u izmišljenim kvalifikacijama(NK Sloga NG) kako bi se što prije omogučilo srpskom BIJELOM BRDU ulazak u 2 HNL a istovremeno se gasi HNK VUKOVAR.Hofera Sokića i Japundžića zbog svega treba udaljiti iz nogometa a ne im davati prostora.Volimovaj grad je u pravu stanje u NG nogometu je katrastofalno i neki klubovi nikad nisu mogli biti poraženi kući upravo zahvaljujući gore spomenutima
  volimovajgrad

  volimovajgrad

  Komentirano: 12.2.2012. | 9:37

  6

  Gospodin Kruno Hofer je zaboravio u svome izvjescu naglasiti kako im je nogomet u katastrofalnoj situaciji, imaju samo 5 klubova u 1.ŽNS a od tih 5 dva su im skroz odozada i prijeti im ispadanje, dalje njihov gradski klub SLOGA je u 16 kola sakupio cak 14 bodova od mogucih 48 a nije ni cuda kada se u tome klubu više bave politikom nego nogometom, a da samo spomenem da klub vodi baš Kruno Hofer. Imaju manjak nogometnih sudaca pa im sudi tko stigne od invalida pa do staraca u podmakloj dobi. Stanje je takvo kakvo je iz razloga što u njihovom nogometu vlada vandalizam i nepovjerenje. Neki klbovi vec desetljecima nisu izgubili domace utakmice a isto tako i uzeli bod vani, što je jedan od razloga da se nerjetko pojedinac odluci za zvanje nogometni sudac. Vrijeme je da se politicari maknuiz nogometa.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sloga se dostojanstveno oprostila od kupa

  Šesnaestina finala Kupa Hrvatske

  Sloga se dostojanstveno oprostila od kupa

  25.9.2019. | 20:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o jednom 'lokalnom' transferu

  'He's coming home'

  Priča o jednom 'lokalnom' transferu

  29.7.2019. | 14:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sloga pobijedila Cibaliju

  3. Hrvatska nogometna liga-istok

  Sloga pobijedila Cibaliju

  19.9.2018. | 22:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I oni su navijali i slavili uspjeh Vatrenih

  Slavilo se na svakom koraku

  I oni su navijali i slavili uspjeh Vatrenih

  16.7.2018. | 13:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavilo se dugo u noć

  Svi kao jedan

  Slavilo se dugo u noć

  8.7.2018. | 9:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro Zimska malonogometna liga

  Ekipe, prijavite se

  Uskoro Zimska malonogometna liga

  30.11.2017. | 11:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Marsa i Oriolik neodlučno u generalkama

  Posljednje probne utakmice

  Marsa i Oriolik neodlučno u generalkama

  25.2.2017. | 19:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U pratnji nogometaša gradonačelnik posjetio Herzogenaurach

  Suradnja priajteljskih gradova

  U pratnji nogometaša gradonačelnik posjetio Herzogenaurach

  14.7.2016. | 9:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sloga četvrtoligaš

  Kvalifikacije za MŽNL

  Sloga četvrtoligaš

  13.6.2016. | 11:24
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novogradišćani zasluženo slavili

  Finale kupa ŽNS

  Novogradišćani zasluženo slavili

  27.5.2015. | 22:04
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Damir Japundžić bez protukandidata

  Nogometno središte

  Damir Japundžić bez protukandidata

  30.12.2014. | 11:52
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladost pobjednik Kupa

  Mladost - Graničar 2:0

  Mladost pobjednik Kupa

  17.5.2012. | 9:33
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Arsenalova škola nogometa u Slavoniji

  Za talentiranu djecu

  Arsenalova škola nogometa u Slavoniji

  11.3.2012. | 23:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobjedom gardijaca završena zimska liga

  Mali nogomet

  Pobjedom gardijaca završena zimska liga

  24.1.2011. | 0:09
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sto godina nogometa u Novoj Gradiški

  Predstavljena monografija

  Sto godina nogometa u Novoj Gradiški

  15.12.2010. | 9:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :