Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 11.3.2021. u 12:50
Prikaza: 1043
|
Autor: A. Primorac

HDZ-ovi vijećnici poručili vladajućima:

Mislili smo kako ćemo morati reći da smo bili 'hejteri'

radiong
Foto: radiong
 • radiong
 • radiong
 • SBplus/arhiva
 • radiong
 • radiong

- Ja sam danas žalostan, jer sam se nadao da ću biti manji od makovog zrna. Bio sam uvjeren da će ovdje letjeti pitanja pozicije kako bi se pokazalo i ukazalo na projekte koji su završeni ili će tek biti rađeni, a da ćemo, u isto vrijeme, mi iz oporbe morati reći da smo krivo radili i bili hejteri. No, nažalost, nema nekih velikih projekata i ne radi se nešto bitno u ovom gradu. - istaknuo je vijećnik Tomislav Bećirević (HDZ).

NOVA GRADIŠKA - Nakon što su na samom početku dodijelili gradske nagrade zaslužnima, gradski vijećnici Nove Gradiške zasjedanje sjednice Gradskog vijeća nastavili su Aktualnim satom u kojem su prevladavala pitanja, ili bolje rečeno komentari, vijećnika HDZ-a.

Ipak, 'Aktualac' je otvorio SDP-ov vijećnik Zoran Gazibarić tražeći informaciju vezanu za trenutnu epidemiološku situaciju na zapadu Brodsko-posavske županije. Odgovor mu je dao Marko Ćosić iz novogradiškog Stožera Civilne zaštite, kazavši kako je trenutna situacija vrlo nepovoljna.

- U veljači i ožujku Nova Gradiška bilježi ukupno 143 novozaražene osobe što je tri puta više od Slavonskog Broda koji u tom istom razdoblju ima 54-ero novozaraženih. U Rešetarima ih 65-ero. U istom razdoblju na zapadu županije, Nova Gradiška i pripadajuće općine bilježe ukupno 363 osoba zaraženih koronavirusom, a na istoku tek njih 86. Među zaraženima ima i djece godišta od 2002. do 2015. godine, a 14 razreda je u izolaciji zbog čega će u petak biti donesena konačna odluka hoće li se od ponedjeljka na zapadu Brodsko-posavske županije, od Nove Kapele do Okučana, uvesti C model nastave - izvijestio je Ćosić, dodajući kako će se razmotriti i mjere smanjenja broja osoba koje mogu biti na javnim i obiteljskim okupljanjima, reguliranje rada sa strankama te pojačanje nadzora rada Ugostiteljskih objekata.

Nakon Izvješća o epidemiji koronavirusa za govornicu je izašao vijećnik Željko Bešlić (HDZ), koji je u uvodu zamolio građane neka se pridržavaju epidemioloških mjera. Pitanja nije imao, nego je svoje minute vjerojatno zadnje sjednice Gradskog vijeća u ovom sazivu iskoristio za rekapitulaciju projekata koji su u određenoj fazi započeti te su u njih uložena određena sredstva, ali nisu završeni. U sličnom tonu za govornicom je istupala i Ljiljana Ptačnik (HDZ) te Tomislav Bećirević (HDZ). 

- U ove tri i pol godine bili smo Grad slučaj i kada bih na pitanje što ima novo mogla odgovoriti da nema ništa značilo je to da je dobro. U samom radu Vijeća moram iskazati nezadovoljstvo uopćenim odgovorima koje smo dobivali na konkretna pitanja, kao i na činjenicu da je veliki broj sjednica pripreman 'ad hoc' pa se vijećnici nisu mogli niti kvalitetno pripremati - kazala je Ptačnik, iskoristivši priliku s gradske govornice uputiti zahvalu predsjednici Gradskog vijeća Ljepši Rakas Vujčić (SDP) na kvalitetnom vođenju.

- Dopustite mi, jer ovo je vjerojatno posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu, ako ne bude nešto neplanirano, da vam se zahvalim na više nego korektnom vođenju sjednica Gradskog vijeća i na hrabrosti jer se često predsjednica nije libila izreći drugačije mišljenje, a nije se libila, kada je trebalo ni napustiti sjednice Gradskog vijeća kada je trebalo da bi izrazila svoj stav i mišljenje. - kazala je Ptačnik.

Pohvalu predsjednici Gradskog vijeća Ljepši Rakas Vujčić uputio je i Vlatko Greiner (Hrvatski laburisti). - Želim Vam se osobno zahvaliti na vođenju sjednica. Nije bilo uvijek lako. Nekada je bilo i burno, ali vi kao žena ste to stoički podnijeli i ja mislim da ste svoj posao odradili korektno. - poručio je vijećnik Greiner.

- Izuzetna mi je bila čast što sam bila na čelu najvišeg predstavničkog tijela građana Grada Nove Gradiške a to je Gradsko vijeće ove četiri godine. Rad nije bio ni jednostavan niti lagan, ali ako mislite na dobrobit svog grada i svojih građana onda ništa nije teško. Želim se ovom prilikom zahvaliti izvršnoj vlasti bivšem gradonačelniku, zamjenicima gradonačelnika na suradnji koja nije uvijek bila idealna, ali evo javno kažem da svaki moj prijedlog i kritika je bila dobronamjerna. Što se tiče gradskih vijećnika i vijećnica zahvaljujem se kolegicama i kolegama iz oporbe što su nekada imali snage podržati moja mišljenja bez obzira na to što smo bili različite političke opcije. Zahvaljujem se i kolegicama i kolegama iz našeg kluba vijećnika i evo danas, nas 11 je odlučilo ovu sjednici privesti kraju u ovakvom sastavu iako i ptice na grani u ovom gradu znaju da mi više nismo zajedno. No, Bože moj, život ide dalje. Svim vijećnicama i vijećnicima, svima koji će se kandidirati za bilo koje funkcije, želim sve najbolje te da im se ostvare sve želje, a naši građani su tu da kažu svoje želje i mišljenje te tko će ih dalje zastupati. - istaknula je Ljepša Rakas Vujčić u svom obraćanju vijećnicima, na kraju današnjeg Aktualnog sata, koji vladajući nisu, čini se, dobro iskoristili za 'ubiranje' plodova dosadašnjeg rada, za razliku od 'hadezeove oporbe' čiji su vijećnici svoje minute koristili uglavnom da nabroje što sve nije napravljeno.

- Ja sam danas žalostan, jer sam se nadao da ću biti manji od makovog zrna. Bio sam uvjeren da će ovdje letjeti pitanja pozicije kako bi se pokazalo i ukazalo na projekte koji su završeni ili će tek biti rađeni, a da ćemo, u isto vrijeme, mi iz oporbe morati reći kako smo krivo radili i bili 'hejteri'. No, nažalost, nema nekih velikih projekata i ne radi se nešto bitno u ovom gradu. - istaknuo je vijećnik Tomislav Bećirević (HDZ).

Komentiravši njegov istup zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške, Borislav Vidošić, kazao je kako je riječ o istupu koji je Bećirević iskoristio kao predizbornu kampanju. - Vi nama držite lekcije što smo napravili, a  što nismo napravili. Na kraju krajeva izbori su za dva mjeseca. Ljudi će odlučiti jesmo li mi dobro napravili ili nismo. Odnosno, ako vi pobijedite što ćete vi napraviti za četiri godine. - kazao je Vidošić dodavši kako je činjenica da je bilo onih projekata koji su trebali biti završeni, a nisu iz, dodao je, objektivnih razloga, ali je isto tako, naglasio, kako se 'mora konstatirati da se u ovom gradu ipak nešto radilo i tko god je došao u Gradišku primijetio je promjene na bolje'. 

Tijekom Aktualnog sata, odgovarajući na ono malo postavljenih konkretnih pitanja vijećnika Vidošić je kazao kako je zbog situacije s epidemijom koronavirusa projekt „Cekom" prolongiran te kako je u Industrijskom parku nije bilo novih zapošljavanja nego je taj broj i smanjen

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iako se sumnjalo, ipak idu s gradnjom fotonaponske elektrane

  Projekt vrijedan ukupno više od 7 mil kn

  Iako se sumnjalo, ipak idu s gradnjom fotonaponske elektrane

  5.5.2021. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mjesečne zakupnine gradskih prostora već od 108 kuna

  Grad u zakup daje 6 poslovnih prostora

  Mjesečne zakupnine gradskih prostora već od 108 kuna

  12.4.2021. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zdravstvene službe nisu prijavile sumnju u zlostavljanje'

  Slučaj zlostavljane djevojčice

  'Zdravstvene službe nisu prijavile sumnju u zlostavljanje'

  6.4.2021. | 16:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Realizacija više od pet milijuna kuna vrijednog projekta

  U tijeku je edukacija

  Realizacija više od pet milijuna kuna vrijednog projekta

  30.3.2021. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Korak su bliže realizaciji ideje o 'slavonskom moru'

  Nakon 70 godina uređeni imovinski odnosi

  Korak su bliže realizaciji ideje o 'slavonskom moru'

  21.3.2021. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oštećene elektroinstalacije predstavljaju prijetnju

  U operacijskom bloku Odjela kirurgije

  Oštećene elektroinstalacije predstavljaju prijetnju

  21.3.2021. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U bolnici u potrazi za novim djelatnicima

  Prijave su u tijeku

  U bolnici u potrazi za novim djelatnicima

  21.3.2021. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio novogradiške bolnice će biti prenamijenjen u COVID odjel

  Grad i općine donirale 600 tisuća kuna

  Dio novogradiške bolnice će biti prenamijenjen u COVID odjel

  16.3.2021. | 14:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će financirati obnovu tek dijela zgrade

  Suvlasnici će dati svoj obol

  Grad će financirati obnovu tek dijela zgrade

  15.3.2021. | 15:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što će biti nakon svibanjskih izbora?

  Grad i vijećnici pomažu ugostitelje

  Što će biti nakon svibanjskih izbora?

  15.3.2021. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Njemu ide nagrada Grada

  Za doprinos u obrazovanju

  Njemu ide nagrada Grada

  11.3.2021. | 8:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za izazvani požar kazne od 150.000 kuna do 5 godina zatvora

  Policija i vatrogasci pozivaju na oprez

  Za izazvani požar kazne od 150.000 kuna do 5 godina zatvora

  9.3.2021. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od 500.000 kuna potrebno za saniranje 2 divlje deponije

  Gdje uopće zbrinuti šest kubika otpada

  Više od 500.000 kuna potrebno za saniranje 2 divlje deponije

  8.3.2021. | 11:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Još uvijek možete prijaviti nastalu štetu

  Iz Grada podsjećaju

  Još uvijek možete prijaviti nastalu štetu

  5.3.2021. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za izložbu vina više od 34.000 kuna, dijabetičarima tek pet

  Gradske potpore radu udruga

  Za izložbu vina više od 34.000 kuna, dijabetičarima tek pet

  28.2.2021. | 16:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad 'obučemo tuđe cipele' osjetimo kamenčiće koji ih žuljaju

  Mladi primjerom pokazali kako se to radi

  Kad 'obučemo tuđe cipele' osjetimo kamenčiće koji ih žuljaju

  13.2.2021. | 10:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :