Politika : Političke stranke

Objavljeno: 30.7.2016. u 9:00
Prikaza: 4282
|
Autor: SBplus

Priopćenjam na priopćenje

Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

Nova Gradiška : Nemilosrdan obračun dojučerašnjih partnera

'U cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga obračuna ORAH-ovaca sa Željkom Bigovićem i drugim kandidatima s njegove liste.

Nakon priopćenja ORAH-ovih kandidata o napuštanju „Bigovićeve liste" ostali su kandidati održali sastanak i, time nimalo iznenađeni, zaključili kako je to bilo i očekivano, s obzirom  na pritiske i neutaživu želju Dejana Ivankovića da „uđe" u Gradsko vijeće. Zato, u cilju promicanja demokracije i prava javnosti na istinitu informaciju, želimo ukazati na namjerno prešućenu pozadinu političko-medijskoga  obračuna ORAH-ovaca  sa  Ž. Bigovićem i s drugim kandidatima s Liste.

Iako su svima dobro znani povod, uzroci i interesi  koji su doveli do prijevremenih  izbora u Novoj Gradiški, autori ovoga Priopćenja političke događaje interpretiraju onako kako im to odgovara u dnevnopolitičke svrhe (a još jučer mislili su i govorili suprotno?!).  Već nakon izbora bilo je evidentno kako je jedini cilj ORAH-a osigurati Dejanu Ivankoviću  mjesto gradskog vijećnika, što je sasvim legitimno, ali insistiranje na konstituiranju Gradskog vijeća bez transparentnog političkog dogovora razotkrilo je mogućnost političke trgovine za „račun i obraz" naše Liste. Ucjene D. Ivankovića za mjestom gradskog vijećnika ukazale su na moguću „sigurnu ruku"  s naše Liste, a kako je to nakon izbora tvrdio SDP (Je li dr. Boris Lovrić „manje vrijedan"  gradski vijećnik  od  D. Ivankovića?). Osim za ORAH, drugim je kandidatima s Liste  bilo nemoralno  i nedopustivo trgovati  bilo za interese pojedinca  ili stranke. A dobro je znano što se sve nudilo našim vijećnicima (ne samo iz HSLS-a), te koga se ucjenjivalo i kome se prijetilo! Tvrdeći  (za HSLS) kako „ je to obično  insinuiranje i dodvoravanje  ne bi li se zadobilo Bigovićevo  povjerenje"  ORAH-ovci moraju javno reći tko u čije ime tako govore ih je za to ovlastio, a toga se ne odriču oni koji su to činili?

Dakako, zahvaljujemo se našim mladim ORAH-ovcima na poduci kako „većina političara nikako da shvati da je politika znanost...", no mi „priučeni i neprosvjetljeni" lokalni  političari: doktori, profesori, učitelji, inžinjeri i ostali s NEZAVISNE LISTE GRUPE BIRAČA - ŽELJKO BIGOVIĆ , prije svega, i nadalje ćemo, u politici i u životu, insistirati na ljudskom poštenju, znanju i stručnim kompetencijama, dosljednosti i pravičnosti, te na svemu što ipojedinca i društvo čini boljim i uspješnijim. A autore Priopćenja pitamo je li u skladu s ORAH-ovim znanstvenim političkim pristupom i „skidanje" fotografija i brisanje ljudi, kako to oni izrijekom zahtjevaju od Ž. Bigovića?  Za nas je to krivotvorenje povijesti i svima je dobro znano u kojemu su režimu, preko noći, nestajali ljudi, i to ne samo s  fotografija, nego s lica zemlje. Zato, mi nećemo brisati imena i skidati s fotografija NJIH koji više nisu s nama.

A osobito sramotno  za sve ORAH-ovce je javno vrijeđanje članica HSLS-a,  Ernestine  Straga-Šašić,  Lovorke Kovačević-Poletto i Renate Matijašević, za koje autori tvrde kako ih je Marija Karlovčan-Subić „regrutirala" na Listu. Zar se ove naše ugledne sugrađanke, koje aktivno  sudjeluju i pridonose  kulturnom i javnom životu Nove Gradiške, uz to su i požrtvovne majke, supruge, kćeri,...  ne znaju misliti „svojom glavom" i našim  se mladim ORAH-ovcima  čine nesposobnima za donošenje vlastitih političkih odluka? Ovakvo  njihovo razmišljanje, osim što je nekulturno i necivilizirano, ujedno je diskriminirajuće za sve žene, ne samo one u politici. I zato, od D. Ivankovića i novogradiškog ORAH-a očekujemo (tražimo) javnu ispriku? (Imate li vi ORAH-ovci majku, sestru, djevojku, prijateljicu,... ? Koliko ih poštujete?)

Željko Bigović osobno se očitovao 'o notornim podmetanjima' u Priopćenju:
Nisam ja pitao Ivankovića  da se ORAH priključi  „mojoj" listi, već su oni prepoznali moj rad, postignute rezultate i uspješnu politiku koju sam provodio kao gradonačelnik te „vrebajući" priliku s kim će na izbore. Već u početku  jasno sam naglasio kako ta lista biti bez predznaka bilo koje političke  stranke i da izlazim na izbore samo kao nositelj nezavisne liste građana .
Kako sam cijeli  svoj  radni vijek  proveo u neposrednom gospodarstvu i nikada  nisam  živio od  politike, uvijek sam se politikomm bavio na odgovoran, pošten  i  transparentan način - i kao  član HDZ-a i kao gradonačelnik - tako se želim  baviti politikom i u budućnosti. Zato nije razumijem D. Ivankovića,  koji  ima  teške egzistencijalne  probleme i  neriješena životna  pitanja, a odbio je nuđeni posao skladu sa svojom  kvalifikacijom  (s pristojnim mjesečnim  primanjima).  On rješenje svojih životne teškoća, isključivo, traži putem politike i otuda njegova želja i pritisak za ulaskom u Gradsko  vijeće! Napominjem kako njegov rad u svezi s predizbornim aktivnostima nije bio volonterski, kao što su to činili drugi kandidati, nego je bio  plaćen.
Tumačenje i interpretacija odluka  Gradskog odbora HDZ  - a, a koje su bile  iznuđene pritiscima  i prijetnjama svima znanih gramzivih HDZ-ovih ucjenjivača (koji i danas vode HDZ Nove Gradiške), isključivo zbog njihovih osobnih interesa, prljava su podmetanja od strane samih autora (i njihovih političkih mentora). Naime, vodstvo novogradiškog (i županijskog) HDZ-a, odgovorno je za  krah Domoljubne koalicije na proteklim lokalnim izborima. Isključivo zbog osobnih interesa (i animoziteta) oni su izbore poklonili SDP-u i Vinku Grgiću! Ponosan sam, kao jedan od osnivača  HDZ–a na  novogradiškom području, što  ti i takvi ljudi više nisu moje „društvo". Pritom naglašavam kako se ponosim svime što  sam  radio kao  član i  dužnosnik HDZ-a, te da nadalje poštujem sve one časne, vrijedne i domoljubne članove koji su najčvršći  oslonac i snaga HDZ-a.
Ne želeći time zamarati javnost, kao gradonačelnik „iz  usta" mojih  zamjenika nisam čuo kako naša suradnja nije dobra, iako neke  njihove prijedloge kadrovskih  rješenja u  školama, ustanovama  i gradskim tvrtkama nisam prihvatio, zato što su bila određena osobnim (obiteljskim i prijateljskim) interesima te,  zacjelo, na štetu  grada i građana, a osobito štetna u svezi budućnosti naših mladih.
A krivnju za nekonstituiranje Gradskog vijeća, na prvoj i drugoj sjednici, snosi izvršna  vlast na čelu  s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, a veliku odgovornost ima i Domoljubna koalicija, osobito HDZ   koji je zbog interesa pojedinaca žrtvovao  interese grada i građana. Istina je da  s našom Listom, koja ima 4 vijećnika, nije razgovarao - niti SDP, niti Domoljubna koalicija.  Kako su tijekom izborne kampanje imali su iste „političke mentore" (sve se kuhalo u istom loncu)  te su međusobno surađivali protiv „Bigovićeve liste"    „ispod žita" su dogovorili i konstituiranje Gradskoga vijeća. Glavni cilj je bio „potrošiti" kandidate s naše Liste kao nevjerodostojne i potkupljive, kako se to unazad dva desetljeća radilo s vijećnicima  znanog nam „trgovačkog  društva". Osobito sam ponosan što članovi Gradskog  vijeća s  naše  Liste nisu pristali na političku trgovinu, a nudilo se svašta - od zapošljavanja u gradskim ustanovama i tvrtkama  do mjesta ravnatelja! Na takvu ponudu naša (nezaposlena) gradska vijećnica je odgovorila „... treba ujutro ustati i pogledati se u zrcalo "! Naravno, nisu se posramili, no o njezinim rječima trebali bi razmišljati svi gradski vijećnici - i sadašnji i budući. Ovime smo pokazali kako politika ne mora biti prljava. Takve ljude okupit ćemo na našoj listi i na sljedećim izborima.  
Kao čovjek i kao političar, bio sam prvi predsjednik Županijske skupštine Brodsko – posavske županije i gradonačelnik, pošteno sam radio svoj posao i zato mogu svima pogledati „u oči".   Na zadnjem našem sastanku D. Ivanković nije imao snage, pred svima,  reći da ORAH napušta Listu zbog toga što ON nije  ušao u Gradsko vijeće. Zato sada to čini ovim priopćenjem i preko lažnih facebook profila, vrijeđajući mene i moju obitelj. No, unatoć tomu, osjećam zadovoljstvo što sam mu pomogao, kada je trebalo i koliko  sam  mogao.
I zato, bez ikakve zle primisli, Dejanu Ivankoviću, Ivanu  Maričeviću i  Nikoli  Cindriću  mogu iskreno i gledajući im u oči reći „ dečki, hvala vam za sve što ste s iskrenim uvjerenjem učinili za našu Listu i želim vam puno uspjeha u životu. Dakako, i u politici, ali ne na način „ bistrenja  politike po kafićima", nego u skladu s ORAH-om izbornom porukom "zasučimo  rukave".
Usput, na znanje mladim ORAH-ovcima, bista dr. Andrije Štampara odavno je postaveljna u novoj Gradiški,  ispred Doma zdravlja, koji nosi njegovo ime, u Relkovićevoj ulici. 
Ovim priopćenjem Željko Bigović i kandidati s NEZAVISNE LISTE GRUPE BIRAČA  - ŽELJKO BIGOVIĆ" zaključuju kako  nemaju namjeru i potrebu daljnjeg javnog komuniciranjana na ovu temu.           

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vinko Grgić: 'Neće biti drugog kruga!'

Izjava s pokrićem?

Vinko Grgić: 'Neće biti drugog kruga!'

29.4.2021. | 9:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : On je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Kreće u predizbornu utrku

On je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

18.4.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog prevelike podrške, morao otkazati druženje s građanima

Epidemiološka prijetnja

Zbog prevelike podrške, morao otkazati druženje s građanima

15.4.2021. | 13:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo je kandidatkinja za gradonačelnicu

Kreće u predizbornu utrku

Ovo je kandidatkinja za gradonačelnicu

15.4.2021. | 10:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Novogradiški SDP itekako je živ i zdrav

Nakon istupanja Vinka Grgića

Novogradiški SDP itekako je živ i zdrav

31.1.2021. | 20:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dogradonačelnica nastavlja rad kao nezavisna

Zbog izrugivanja istupila iz stranke

Dogradonačelnica nastavlja rad kao nezavisna

24.10.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP s političkim kriminalcima nema budućnost

Dekontaminirajte se!

SDP s političkim kriminalcima nema budućnost

29.12.2019. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodskoposavski župan na štandu radio za Kolindu

Radna subota za Danijela Marušića

Brodskoposavski župan na štandu radio za Kolindu

23.11.2019. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik obećao stalno lobiranje za svoj kraj

Nakon što je prisegnuo:

Gradonačelnik obećao stalno lobiranje za svoj kraj

3.7.2019. | 11:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavski političar koji bi kastrirao homoseksualce

I takvi se bave politikom

Brodsko-posavski političar koji bi kastrirao homoseksualce

26.2.2019. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

Politički tajnik Dragutin Gojković

Cijeli život posvetio Partiji i Stranci u Slavonskom Brodu

25.7.2018. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

Izborna pobjednica Ljepša R. Vujčić

Izborni slavodobitnik Vinko Grgić postaje lider Slavonije

4.6.2018. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

Izbori 3. lipnja

Liste kandidata prijavili samo SDP i HDZ

29.5.2018. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

Novi glasnogovornik Crkve

'Želite li uhljebničko mjesto ne učlanjujte se u HDS'

3.3.2018. | 12:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

Davor Bernardić (SDP):

'Na nas se vrši hajka jer smo dirnuli u osinje gnijezdo'

28.2.2018. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uzor nam je Angela Merkel

Njemačko demokršćanstvo kao vodilja

Uzor nam je Angela Merkel

11.1.2018. | 21:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnivaju novu političku stranku

Upravo ono što nam treba

Osnivaju novu političku stranku

10.1.2018. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

Spektakularno okončali 2017. godinu

Konačno, riješili najveći problem Nove Gradiške

31.12.2017. | 11:55
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :