Politika : EU fondovi

Objavljeno: 6.3.2015. u 18:39
Prikaza: 2507
|
Autor: SBplus/Hrvatske vode

Kroz EU fondove

Do sredstava za dugoročno rješenje vodoopskrbe

Nova Gradiška : Do sredstava za dugoročno rješenje vodoopskrbeS predaje projekta razvoja vodnokomunalne infrastrukture(Foto: Hrvatske vode)

Aktivnostima na ovom projektu, koji bi trebao biti dovršen 2017., biti će osigurano prikupljanje svih otpadnih voda i njihovo dovođenje i obrada na novi uređaj za pročišćavanje, kao i povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje na 92 posto.

ČELNI ljudi Komunalnog poduzeća Nove Gradiške danas su, kao i njihove kolege iz Vodica, generalnom direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću i pomoćniku ministra poljoprivrede Draženu Kurečiću, predali aplikacijski paket za projekt razvoja vodnokomunalne infrastrukture i gospodarenja otpadnim vodama na širem području grada.

Vrijednost projekta "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Nove Gradiške" procijenjena je na 18,8 milijuna eura, a kada bude gotov priključenost na sustav javne odvodnje trebao bi biti 92 posto.

Na svečanosti je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom da Hrvatska spremno povlači dodijeljena EU sredstva, zašto je potvrda i prijavljeni novogradiški projekt, objavile su Hrvatske vode.

Riječ je o projektu naziva "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Nova Gradiška" čija je ukupna vrijednost procijenjena na 18,8 milijuna eura, od čega sufinanciranje od strane Europske unije iznosi 67,12 posto. Projekt obuhvaća mrežu sustava javne odvodnje na dijelu aglomeracije koju čine grad Nova Gradiška te općine Cernik i Rešetari. Aplikacijske pakete Hrvatskim vodama predali su predstavnici komunalnog poduzeća Slavča d.o.o. a glavne komponente projekta su izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) s III. stupnjem pročišćavanja i kapaciteta 22.100 ekvivalent stanovnika, zatim izgradnja osam retencijskih bazena te retencijskog kolektora, a kako bi se zadovoljili kriteriji zaštite prvenstveno potoka Šumetlice, kao recipijenta otpadnih voda a potom i rijeke Save; dogradnja i proširenje sustava odvodnje na periferna naselja aglomeracije, kao i izgradnja priključaka na postojeći sustav odvodnje u ukupnoj duljini od 25,4 km te uz 12 crpnih stanica i 6,6 km tlačnih cjevovoda, piše radiong.

Aktivnostima na ovom projektu, koji bi trebao biti dovršen 2017., biti će osigurano prikupljanje svih otpadnih voda i njihovo dovođenje i obrada na novi uređaj za pročišćavanje, kao i povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje na 92 posto. Što se tiče vodoopskrbe, planira se produžetak magistralnog cjevovoda u duljini od 3,8 km te izgradnja nove vodospreme od 3.000 m3, čime će se uspostaviti sigurno rješenje opskrbe pitkom vodom na ovom području. U projektne aktivnosti spada i planirana izgradnja 1.843 priključka na postojeći vodoopskrbni sustav, a također će se omogućiti povezivanje vodoopskrbnog područja "Slavča" i vodoopskrbnog područja "Davor", kao dugoročni plan rješenja vodoopskrbe ovog područja.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osigurali besplatan prijevoz za 65 osoba

Pametno potrošeni europski novci

Osigurali besplatan prijevoz za 65 osoba

10.3.2021. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo su lokacije na kojima će se građani moći 'povezati'

Besplatne gradske točke

Ovo su lokacije na kojima će se građani moći 'povezati'

9.5.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisali ugovor za projekt 'teži' od gradskog proračuna

Za Novu Gradišku nema stajanja

Potpisali ugovor za projekt 'teži' od gradskog proračuna

4.5.2020. | 19:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su se iz Austrije vratili u Slavoniju zbog poljoprivrede

Ne odlaze svi mladi, neki se i vraćaju

Oni su se iz Austrije vratili u Slavoniju zbog poljoprivrede

6.5.2019. | 7:48
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jedan smo od boljih gradova po povlačenju EU sredstava'

Poruka sa Regionalnih dana EU fondova:

'Jedan smo od boljih gradova po povlačenju EU sredstava'

29.4.2019. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mi jedemo odgovorno – novi ekološki projekt

Uz sufinanciranje EU

Mi jedemo odgovorno – novi ekološki projekt

10.11.2016. | 11:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započeli radovi na izgradnji kanalizacije

EU projekt

Započeli radovi na izgradnji kanalizacije

9.11.2016. | 10:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad i građani ujedinjeni za vrtić “Radost”

Hvale vrijedna inicijativa

Grad i građani ujedinjeni za vrtić “Radost”

11.8.2016. | 11:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Realizacija projekta Tehnopark Nova Gradiška

Novi koraci

Realizacija projekta Tehnopark Nova Gradiška

13.12.2010. | 14:11
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tehnološki park Nova Gradiška

Sufinanciranje projekta

Tehnološki park Nova Gradiška

6.11.2010. | 17:55
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :