Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 20.7.2017. u 9:20
Prikaza: 3283
|
Autor: SBplus

Vrijedan projekt

Za izgradnju i opremanje Tehnološkog inkubatora 20 mil. kuna

novagra
Foto: novagraS predstavljanja Tehnološkog inkubatora u Novoj Gradiški
 • novagra

Realizacija projekta uključivat će izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5.000 m2 s 55 prostornih jedinica veličine od 12 do 151 m2 te moderno opremljenim coworking prostorom s informatičkom opremom i programima. Također, projekt će doprinijeti razvoju visokospecijaliziranih usluga poslovne podrške namijenjenih poduzetnicima i potencijalnim investitorima.

NOVA GRADIŠKA – Smisao konferencija za novinare je da se oni koji ih sazivaju s nečim pohvale ili u javnost plasiraju svoje želje i naume. Bilo je tako jučer i u uredu gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića. Razlog za okupljanje novinara bio je jako opipljiv i vrijedan čak 20 milijuna nepovratnih kuna koji će se utrošiti u izgradnju i opremanje Tehnološkog inkubatora u Industrijskom parku Nova Gradiška, piše novagra.

Kako je istaknuo gradonačelnik, namjera gradske izvršne vlasti nije se baviti gospodarstvom, već stvarati uvjete da se gospodarstvo razvija i ljudi zapošljavaju. U ovom slučaju upravo to će biti Tehnološki inkubator.

O tome su, uz gradonačelnika, govorili u ime Industrijskog parka njegov direktor Bernard Kurjaković i Mirta Anjoš.

- Prije nekoliko dana smo dobili odluku od potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Riječ je o projektu od 23 milijuna kuna što uz PDV iznosi blizu 29 milijuna kuna, a mi nepovratno dobivamo 20 milijuna kuna. Očekujemo nove partnere koji će ući u taj prostor i znatno zapošljavanje, što je najvažnije.

U ovom trenutku radimo na još četiri velika projekta. Jedan je CEKOM, blizu 120 milijuna kuna i poduzetnička infrastruktura između 6 i 7 milijuna kuna i još niz drugih projekta. Riječ je o 150 milijuna kuna koji će sudjelovati u gospodarskom razvoju našeg grada.

Atalntic i Klima oprema nisu dobili toliko sredstava koliko mi sada dobivamo. Velika je to i ozbiljna stvar. Cilj je otvoriti što više radnih mjesta i zaposliti što više ljudi. Nakon više godina imamo preko četiri tisuće zaposlenih osoba u Novoj Gradiški, a nezaposlenost je nakon dugo godina pala ispod tisuću. Taj se trend nastavlja dalje, a ovaj projekt koji je pred nama doprinosi tom razvoju – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Dana 14. srpnja 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta direktoru Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. dodijeljena je odluka o financiranju projekta vrijednoga 23 milijuna kuna za razvoj visokokvalitetne poduzetničko poslovne infrastrukture.

Odlukom o financiranju odobren je najveći mogući iznos sufinanciranja pojedinog projekta u vrijednosti od 20 milijuna kuna u okviru Poziva „Razvoj poslovne infrastrukture". Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj unutar navedenog poziva iznosila su 640 milijuna kuna.

Industrijski park Nova Gradiška djeluje od 2006. godine s ciljem stvaranja pozitivnog poduzetničkog okruženja i privlačenja investicija čime se utjecalo na razvoj gospodarstva te porast konkurentnosti Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije. Budući da je dosad uloženo u poslovnu infrastrukturu ukupno 40 milijuna kuna, projekt "Tehnološki inkubator Nova Gradiška" vrijedan 23 milijuna kuna predstavlja ujedno i najveće pojedinačno infrastrukturno ulaganje u Industrijskom parku Nova Gradiška. Vrijednost projekta u iznosu od 86 posto će se financirati putem bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će Grad Nova Gradiška i Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. financirati ostatak vrijednosti projekta.

Svrha projekta je ulaganje u poduzetničku infrastrukturu Industrijskog parka što omogućuje daljnji razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama. Navedeno će rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta, unaprjeđenjem gospodarstva Nove Gradiške i same regije te pozicioniranjem Industrijskog parka Nova Gradiška kao jedne od najprivlačnijih investicijskih zona na regionalnom području.

- Ovaj projekt je rezultat rada Industrijskog parka Nova Gradiška koji je prvenstveno usmjeren na privlačenje novih investicija i razvijanje poduzetničkog okruženja. Naglasio bih da je vrijednost projekta od 23 milijuna kuna svojom veličinom jednaka jednoj trećini godišnjeg gradskog proračuna što pridodaje jačini i važnosti projekta za naš grad i širu okolicu - izjavio je direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Bernard Kurjaković.

Realizacija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška" uključivat će izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5.000 m2 s 55 prostornih jedinica veličine od 12 do 151 m2 te moderno opremljenim coworking prostorom s informatičkom opremom i programima. Također, projekt će doprinijeti razvoju visokospecijaliziranih usluga poslovne podrške namijenjenih poduzetnicima i potencijalnim investitorima. Navedeno će omogućiti jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga što će unaprijediti poslovanje i konkurentnost poduzetničkog sektora, Industrijskog parka Nova Gradiška te regije.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni će do novih CNC strojeva i opreme uz pomoć sredstava EU

  Projekt vrijedan ukupno 1,3 mil eura

  Oni će do novih CNC strojeva i opreme uz pomoć sredstava EU

  13.10.2020. | 10:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Propala grandiozna investicija Dragana Marića. Zasad.

  Tri pokušaja u osam godina

  Propala grandiozna investicija Dragana Marića. Zasad.

  7.10.2020. | 9:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brodskoj županiji investicija od 2,4 milijarde kuna?

  Bit će posla za 500 ljudi

  U Brodskoj županiji investicija od 2,4 milijarde kuna?

  5.6.2020. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Industrijski park posjetili predstavnici inozemnih škola

  U sklopu Erasmus+ programa

  Industrijski park posjetili predstavnici inozemnih škola

  6.10.2019. | 9:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odlaze u ropotarnicu prošlosti

  Prodane i posljednje nekretnine

  Odlaze u ropotarnicu prošlosti

  29.7.2019. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tvrtka koja širi proizvodnju i koja treba radnike

  Dok drugi odlaze oni ulažu

  Tvrtka koja širi proizvodnju i koja treba radnike

  11.5.2018. | 12:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tehnološki inkubator projekt je vrijedan 23,2 milijuna kuna

  20 mil kn bespovratnih sredstava

  Tehnološki inkubator projekt je vrijedan 23,2 milijuna kuna

  15.12.2017. | 15:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na čelo važnog industrijskog pogona izabrana žena

  Brodsko-posvska županija

  Na čelo važnog industrijskog pogona izabrana žena

  10.11.2017. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li biti otkaza u brodsko-posavskom pogonu Grupe?

  Prodaja Atlanticove tvornice

  Hoće li biti otkaza u brodsko-posavskom pogonu Grupe?

  29.7.2017. | 15:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prodaju tvornicu u brodsko-posavskoj županiji

  Atlantic Grupa

  Prodaju tvornicu u brodsko-posavskoj županiji

  12.7.2017. | 13:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prodajom nekretnina kraju privode još jedan stečaj

  U Brodsko-posavskoj županiji

  Prodajom nekretnina kraju privode još jedan stečaj

  12.7.2017. | 9:25
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dolazi' pet novih tvrtki i stotine radnih mjesta

  Potpisani ugovori

  'Dolazi' pet novih tvrtki i stotine radnih mjesta

  14.5.2017. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro nove investicije i nova radna mjesta

  Najava dobrih vijesti

  Uskoro nove investicije i nova radna mjesta

  16.3.2017. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :