Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 9.1.2019. u 23:50
Prikaza: 3806
|

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

SBplus/arhiva
Foto: SBplus/arhivaSpomenik hrvatskoj poginuloj djeci tijekom Domovinskog rata
  • SBplus/arhiva
  • VRS
  • RTS
  • Oslobođenje
  • Oslobođenje

Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Brod. I to oni znaju".

U srijedu, 9. siječnja, povodom dana Republike Srpske, u Banja Luci je nominalna predsjednica te genocidne tvorevine, formirane u Bosni i Hercegovini tijekom tamošnjeg građanskog rata i velikosrpske agresije 1992. - 1995. godine, Željka Cvijanović, posthumno, dodijelila entitetsko odličje bivšem pukovniku Jugoslavenske narodne armije (JNA) i generalu Vojske Republike Srpske (VRS), Slavku Lisici, koji je 1998. u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih 1991. na području Šibenika.

Još jedno sramotno svjedočenje - kako bi kazao Franjo Tuđman - „toj i takvoj politici", demonstrirala je Hrvatska slanjem svog veleposlanika u BiH, Požežanina Ivana Del Vechia i sinonima hrvatske politike u toj zemlji, Dragana Čovića, neka svojim prisustvom uveličaju morbidno odlikovanje ratnog zločinca Slavka Lisice i daju legitimitet protuustavnoj proslavi Dana Republike Srpske - mada je to odbio učiniti cijeli diplomatski zbor u BiH.

Riječ je o odličju kojega su 1993. godine ustanovile tadašnje vlasti Republike Srpske. Nositelji tog priznanja su Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Biljana Plavšić te Momčilo Krajišnik, bivši dužnosnici bosanskih Srba koji su osuđeni za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Slavko Lisica je umro u Beogradu 2013. godine, a Cvijanović je kazala kako je odličje zaslužio kao ''neustrašivi ratnik i borac za slobodu srpskog naroda''.

Šibenski pravosudni sustav nije zakazao

Presudom Županijskog suda u Šibeniku, Lisica je 1998. proglašen krivim za ratne zločine i osuđen na 15 godina zatvora jer je, kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa, u rujnu 1991.,a temeljem zapovjedi Ratka Mladića, zapovjedio topničke napade na Šibenik. U tim je napadima poginula jedna ženska osoba i, prema pedantnom popisu tamošnjeg državnog odvjetništva, oštećeni su: katedrala Sv. Jakova, crkva Sv. Frane, samostan Sv. Frane, Biskupska palača, Nova crkva, tvrđava Sv. Mihovila, Knežev dvor - spomenici kulture I. kategorije, crkva Sv. Ane, Palača Šižgorić-Galbijani, kuća Chiabo, zgrada teatra, kuća Iljadica, Mala Logga - spomenici kulture te veliki broj grobova, nadgrobnih ploča i spomenika na starom gradskom groblju. Oštećena je i gradska Vijećnica, crkva Sv. Ivana, crkva Sv. Vida, objekti i oprema TLM "Boris Kidrič”, "Vinoplod-Vinarije”, objekti TEF-a, tvornice plastičnih prerađevina "Poliplast”, "Izgradnje”, RO "Luka”, hoteli "Jadran” i "Krka”, objekti, oprema i 120 vozila "Autotransporta”.

Vrhovni sud Republike Hrvatske, 2001. godine, potvrdio je tu presudu odbivši Lisičinu žalbu na presudu šibenskog suda.

Slavonski Brod nije slučajno marginaliziran

Današnje medijsko podsjećanje na te događaje još jedan je prilog dokazima o veličini bijede slavonskobrodskog političkog i pravosudnog establišmenta utjelovljenog u Zdravku Sočkoviću predsjedniku HDZ-a, Stjepanu Haramusteku županijskom državnom odvjetniku i Zlatku Mirkoviću predsjedniku Županijskog suda od 1990. do njihova neslavnog odlaska u ropotarnicu ovdašnje političke i pravosudne povijesti.

Naime, mada iz službene biografije Slavka Lisice nije moguće izbrisati činjenicu da je bio i osuđeni ratni zločinac zbog razaranja Šibenika te ubojstva jedne Šibenčanke, nitko u njegov životopis neće smjeti upisati da je taj Velikosrbin, službeno, proglašen ratnim zločincem (i) zbog toga što je tijekom permanentnog šestomjesečnog razaranja Slavonskog Broda i okolnih mjesta ubio 134 civila, od čega 28 djece. Što je Lisica učinio kao 'komandant TG3 VRS' tijekom borbi za Bosansku Posavinu od svibnja do listopada 1992. godine.

Budući da je o svojim ratnim zločinima, u svojim knjigama 'Komandant bez potrebe' i 'Komandant po potrebi' pisao te javno govorio sam Slavko Lisica, zdrav razum će zaključiti kako Haramustek i Mirković, iz njima poznatih razloga, zločine vojske kojom je zapovijedao ovaj osvjedočeni velikosrbin, nisu htjeli procesuirati.

Zločin je tolerirati zločin

Međutim, to što su Haramustek i Mirković počinili zločin - jer nisu progonili zločince - za zdravlje hrvatskog društva puno je manje zlo od činjenice da ih 'pretpostavljeni' zbog toga nisu sankcionirali.  Upravo ta činjenice, da počinitelji teških zločina nečinjenja, Haramustek i Mirković, nisu sankcionirani, generira ambijent u kojem je proizvodnja zločina uobičajena, dopuštena, tolerirana, dapače, poželjna društvena pojava.

Zbog toga, nije floskula niti politikantstvo uvriježena tvrdnja da Hrvatsku ljudi napuštaju primarno zbog osobne, obiteljske i općedruštvene bezperspektivnosti, a sekundarno zbog njihova trenutnog socijalnog status.

Hrvatska bezperspektivnost posljedica je politike koja ne napušta nacionalističke niše nastale tijekom 'desnih skretanja' u procesu stvaranja neovisne države hrvatske.

Još jedno sramotno svjedočenje - kako bi kazao Franjo Tuđman - „toj i takvoj politici", demonstrirala je Hrvatska slanjem svog veleposlanika u BiH, Požežanina Ivana Del Vechia i sinonima hrvatske politike u toj zemlji, Dragana Čovića, neka svojim prisustvom uveličaju morbidno odlikovanje ratnog zločinca Slavka Lisice i daju legitimitet protuustavnoj proslavi Dana Republike Srpske - mada je to odbio učiniti cijeli diplomatski zbor u BiH.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 28

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
yurasb

yurasb

Komentirano: 14.1.2019. | 14:29

1

Pa Jerko mozda si zaboravio jednu stvar a to je da ratni zlocini nemaju zastaru, ako su vec oni poltroni i dupelizci iz hdz zlocinacke organizacije zaboravili podici optuznice zasto onda vas drug Mirko to nije ucinio?
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 11.1.2019. | 16:24

2

To u Daytonu su bili iznuđeni potpisi ali neovisno o tome dužni smo u političko-pravnom smislu ispoštovati tu jedinu ratom osvojenu i očišćenu fašističko/genocidnu tvorevinu kojom su četnici praktički nagrađeni od strane međunarodne zajednice. Nismo međutim obavezni ići im na "rođendane" i tako prešutno odobravati njihove ratne zločine. Ovo je pljuvanje po svim žrtvama rata i s naše i s bosanske strane.Gamad.
Uspinjaca

Uspinjaca

Komentirano: 11.1.2019. | 16:11

3

Za sve kradezejovca koji nisu mogli prisustvovati svečanosti u bajna luci,pozdravlja iz Milorad i Boro https://youtu.be/JIB740dBmGY
Taubek

Taubek

Komentirano: 11.1.2019. | 12:50

4

Stipe@ je sve ukratko objasnio. Potpisali smo i time priznali RS
Kradezej_zna

Kradezej_zna

Komentirano: 11.1.2019. | 12:44

5

Ostavka briselskoj anemičnog ćate, https://www.telegram.hr/price/da-bi-se-oprala-od-amoralnog-skandala-s-rs-om-vlada-zrtvuje-ambasadora-ali-kako-je-moguce-da-ministrica-nije-znala/
Istocni_front

Istocni_front

Komentirano: 11.1.2019. | 11:21

6

Za ovo smo se mi borili i za ovo idu novci iz Hrvatske u BiH, https://net.hr/danas/hrvatska/sprajc-britko-secirao-covica-mali-hrvatski-gnom-miloradu-lasti-cipele-a-milo-mu-je-uzimati-i-nase-novce/
Stipe

Stipe

Komentirano: 11.1.2019. | 8:17

7

Zakazali su lokalni državni odvjetnici, no, jesu li "narod" t građani također zakazali? Koliko je zahtjeva za procesuiranje ratnih zločina od strane građana upućeno državnom odvjetniku, koje je on zanemario?
Stipe

Stipe

Komentirano: 11.1.2019. | 8:13

8

RH je suosniva;; i supotpisnik Republike Srpske. Sjetimo se, RS je nastala i "priznata" kao konstitucijski dio BiH sporazumom u Daytonu, a sad ju neki nazivaju okupacijskom zonom. RH priznaje ovako ustrojenu BiH i s njom ima uspostavljene diplomatske odnose. RH time priznaje i njenog predsjednika kao člana predsjedništva te države pa ne vidim zašto bi se pravili da ne priznajemo nešto čega je naš predsjednik suosnivač?
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 11.1.2019. | 2:25

9

https://www.express.hr/top-news/sva-sumnjivo-stecena-imovina-dragana-covica-17911
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 11.1.2019. | 2:23

10

Kakve veze tko ga je "izveo" na pozornicu?! Na pozornici je on puno duže, a to dobro znaš ali ignoriraš i izvlačiš ono što ti paše. Zašto optužnice našeg ODO nisu dignute? Ne samo za ovaj slučaj, za hrpu toga!

Broj komentara: 28

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

28.1.2019. | 12:00
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

29.12.2018. | 19:19
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

Bit će 'capo dei capi'

Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

23.10.2018. | 22:10
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod : Švicarska u Hrvatskoj

Besjeda petkom

Piše: Husret Hasanović

Švicarska u Hrvatskoj