Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumna

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 8.2.2014. u 19:15
Prikaza: 10759
|

U županijskoj Upravi

Nevjerojatno bahato namješteno zapošljavanje

root : Nevjerojatno bahato namješteno zapošljavanjeLukić izvršava Marušićeve i Vlaovićeve zapovjedi, do daljnjeg.(Foto: bpz)

Iako su ove splačine komunalnih političkih parazita posljedica volje i ovdašnjeg biračkog tijela, ona nije samo to. Posljedica je to, prije svega, dugogodišnjeg odnosa državnog odvjetništva prema očiglednim, a sličnim i gorim kriminalnim pojavama.

SLAVONSKI BROD - Nakon što je, 31. prosinca 2013.(?!), županijska Uprava raspisala natječaj za zapošljavanje šest novih radnika (djelatnika, službenika…) ustvrdili smo kako je to sramota, bez obzira na njegov ishod.

Kriminalaca je i previše te ih ne treba izmišljati, nego procesuirati.

Iako smo znali kako je tvrdnja za potrebom novog zapošljavanja - u instituciji koja već ima viška zaposlenih - bezočna laž, niti sanjati nismo mogli kako će organizatori ove svinjarije biti do te mjere besprizorni, drski, ili glupi te da će ciljano zapošljavanje provesti na tako bahat način.

Bahat, jer su županijski ništkoristi dužnosnici, na čelu s doživotnom šeficom svih šefova za bezumno zapošljavanje rodbine i partijskih parazita, svojom ohološću demonstrirali odsustvo elementarnog poštovanja poslodavca - građana Brodsko-posavske županije. Kako drugačije tumačiti činjenicu otvorenog krivotvorenja rezultata natječaja, kojeg donosimo kao primjer. Zbog načela, a ne animoziteta prema apostrofiranima, dakako.

Citiramo dio Rješenja kojeg u cijelosti objavljujemo u prilogu 

Na pisanom testiranju za prijem dva službenika u županijski Upravni odjel za proračun i financije preko 50 posto bodova ostvarile su:

Maja Gačić - 61 bod, Božana Grgić - 62 boda,Nikolina Kožul - 48 bodova, Zrinka Novaković - 42 boda, Marina Šimunović - 61 bod.

Usmenom razgovoru - intervjuu, odazvale su se osobe koje su ostvarile sljedeći broj bodova:

Maja Gačić - 49,00 bodova, Božana Grgić - 40,00 bodova, Nikolina Kožul - 48,40 bodova, Zrinka Novaković - 44,00 boda, Marina Šimunović - 47,40 bodova.

Kandidatkinje su ostvarile sljedeći ukupan broj bodova (testovi i intervju):

1. Božana Grgić - 111,00 bodova
2. Maja Gačić - 110,00 bodova.
3. Marina Šimunović - 108,40 bodova
4. Nikolina Kozul - 96,40 bodova
5. Zrinka Novaković - 86,00 bodova

Budući da i djeca trećeg razreda Osnovne škole, nakon matematičke operacije zbrajanja brojeva 62 i 40, ispravno tvrde kako je rezultat 102, nije moguće pomisliti da županijski 'lumeni' to nisu znali. Nije moguće tvrditi kako se radi o: omaški, previdu, 'tipfeleru', 'pemcu' ili nečem petom, pa da su, zbog toga, umjesto 102 napisali 111 bodova.

Ali, jeste moguće tvrditi kako se radi o sirovoj i bahatoj namjeri krivotvorenja, pod geslom: "Što nam tko može, mi smo na demokratskim izborima dobili pravo upravljati županijskom zajednicom".

Iako, jeste malo 'zbunjujuće': zbog čega se, kod izračuna uspješnosti kandidata, koristila i matematika, ako je dovoljna sama politika. Naime, i prema dječjem izračunu, vidljiva je bodovna prednost gospođe Šimunović u odnosu na gospođu Grgić.

Osim toga:

- Ne "prima se" gospođa sama "u službu na neodređeno vrijeme", nego ju prima Upravni odjel za proračun i financije, a u konačnici, pročelnik tog odjela, Ivan Lukić, po zapovjedi župana Danijela Marušića, njegovog dugogodišnjeg, provjerenog i lojalnog koalicijskog partnera, Davora Vlaovića, i drugih pretendenata na plijen, zbog kojeg se politikom bave.

- Temeljem članka 25. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi: "Rješenje o prijemu u službu izabranog kandidata (...) dostavlja se kandidatima prijavljenim na natječaj". Svim kandidatima dakle (u ovom slučaju devet), a ne samo onima koji su prošli u 'drugi krug' (njih pet), jer svi, a ne samo neki, imaju pravo žalbe.

- Provjera znanja svakog kandidata vrši se na temelju, u natječaju javno objavljene literature, a ne izmišljenih pitanja izvan te literature, s kojima su, izgleda, samo neki bili upoznati.

- Iako sam potpisnik Rješenja, Ivan Lukić, navodi kako je "raspisao natječaj za 2 djelatnika", zaposlenom je oglasio jedino Božanu Grgić. I da je, u međuvremenu, županija odustala od zapošljavanja druge osobe, Grgić nije mogla biti zaposlena, jer nije osvojila najviše bodova.

Posebno zbunjujuća, glupa i nepismena jeste, u dnu rješenja navedena konstatacija: "Kako su najveći broj bodova ostvarile kandidatkinje Božana Grgić i Maja Gačić te zauzele prvo, odnosno drugo mjesto na predloženoj rang listi, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije odlučio je kao u točki 1. i 2. Rješenja". Gdje nema Maje Gačić !? 

Uglavnom, kako što smo kazali prije okončanja 'natječajnog' procesa - sramota!
 
Iako su ove splačine komunalnih političkih parazita posljedica volje i ovdašnjeg biračkog tijela, ona nije samo to. Posljedica je to, prije svega, dugogodišnjeg odnosa državnog odvjetništva prema očiglednim, sličnim i gorim kriminalnim pojavama. Budući da je kriminalaca i previše ne treba ih izmišljati, nego procesuirati.


Rjesenje_bpz.pdf

PDF Dokument(.pdf)

349 kb

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
nikola_tesla

nikola_tesla

Komentirano: 19.2.2014. | 16:28

1

Konstatacija...nemojte manipulirati ukoliko niste sposobni za isto...
nikola_tesla

nikola_tesla

Komentirano: 19.2.2014. | 16:25

2

Kako nekome u rješenju može biti u točki 1 navedeno da je primljen na NEODREĐENO, a u točki 2 da je na probnom roku od 3 mjeseca?
prolaz

prolaz

Komentirano: 10.2.2014. | 19:52

3

Hajde Jerko usudi se komentirati i napisati članak o nepotizmu u poreznoj upravi. Od 5 primljenih čak 4 su djeca zaposlenika porezne uprave. Sramota. Ali o tome se ne piše jer u tom slučaju dolazi odmah porezna kontrola
maestro

maestro

Komentirano: 9.2.2014. | 18:04

4

@Kahfrate zašto se sramotiš svojim glupostima koje pišeš. Pa Slava nije bila direktorica Komunalca nego Olivera. Dakle ovo čak više nije ni smiješno nego je tragikomično. Ovi iz udruge su totalno nepismeni. Hvala, doviđenja
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 9.2.2014. | 18:00

5

Avenger2@ ... evo ti link prema Komunalcu ... http://www.komunalac-sb.hr/vijest/povijest_tvrtke_9.html ... pa se malo informiraj o Komunalcu, a možeš ih pitati koliko imaju direktora i radnika.... ne lupetaj napamet...
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 9.2.2014. | 17:51

6

maestro@... Izbori 2013. ZAVJET ZA HRVATSKU - ZZH Nositeljica liste: SLAVA LOVRIĆ JURIŠIĆ Kandidatkinje/kandidati: 1. SLAVA LOVRIĆ JURIŠIĆ; HRVATICA; SLAVONSKI BROD, ULICA ANTUNA MIHANOVIĆA 16; rođ. 30.09.1954; OIB: 34779895116; Ž
Avenger2

Avenger2

Komentirano: 9.2.2014. | 17:43

7

KAhrate sinko, najbolji si kad braniš se i sebe (babu). Nisu Brođani ipak iz neke prekosavske vukoj.... pa da mi ne razumijemo razliku direktor i tehnički direktor. Ali kad nas ti praviš pametnima i obrazuješ e svaku mjeru prelaziš. Ajde pitaj sebe i se koliko u Komunalcu ima direktora ukupno bez obzira na radne jedinice ima ih preko nekoliko..... uskoro ako bude babo i sebe ili se ovako nastavi omjer 1 radnik 1 direktor (ili kako nas ti učiš) tehnički direktor...pa tko to može platiitii.......pa mi idioti od građana. Sve te prijašnje direktore babo stavio pa sbe ili se maknuo, ali ostali zlatni padobrani, pa mjesta prešla u teh.direktore. Stoga nisu Brođani htjeli tucet direktora nego "narodna" vlast a mi samo to plaćamo i to debelo.....vaspituj ti nekog drugog a ne nas
maestro

maestro

Komentirano: 9.2.2014. | 17:05

8

@Kahfrate o kakvim izborima ti lupetaš, kakvih 2 %, pa ona nije uopće bila ni na izborima kad se to dešavalo a nije tada bila ni u stranci, zato su je smijenili jer nije imala političko zaleđe. Ali pustimo nju, za nju je ionako bolje da se makne od nesposobnih uhljeba. Gradonačelnik bi možda i bio uspješan na svom mjestu kada se ne bi ponašao kao što se većina nedoraslih vođa ponašaju, a to je da se okružuju poluobrazovanim mediokritetima koji im povlađuju i uvlače se a ne ukazuju na greške i bolja rješenja. Tako su propali mnogi lideri jer su mislili da su sveznajući a takav stav se najbolje doživi ako oko sebe okupiš nedorasle i nekompetentne suradnike. I tako na kraju trpe građani. Rijetki su lideri koji su gore navedeno mogli prihvatiti i primjeniti. Osim toga ja sam to i objašnjavao gradonačelniku, ali on nije sklon slušati primjedbe, nego samo pohvale.
Bananka

Bananka

Komentirano: 9.2.2014. | 17:05

9

Regionalna i lokalna samouprava: država u državi!! Mogu kako hoće! Žalba na natječaj podnosi se županu! hellou!?
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 9.2.2014. | 16:41

10

maestro@ ... navedena direktorica je u određenom trenutku bila protiv projekta "Tržnica" iako je gradsko vijeće odobrilo taj projekt...ona se željela dodvoriti, prema njenom mišljenju, novom pobjedniku na dolazećim izborima, HDZ-u....sjećaš li se njenih nastupa na SBTV-u prije i poslije izbora...Takve osobe moraju biti smjenjene...da li bi je ti držao u svojem okruženju da si odgovoran za grad, a radi ti iza leđa??? Uostalom, koliko je postotaka osvojila na izborima???? Ni 2%, a tako je veliki stručnjak....

Broj komentara: 27

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nepotreban ugovor potpisali nepotrebni službenici

Birokracija je virtualan svijet

Nepotreban ugovor potpisali nepotrebni službenici

19.9.2021. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Javnim novcem financira svoju karijeru, ili standard građana

Tako to čine 'maštoviti'

Javnim novcem financira svoju karijeru, ili standard građana

16.9.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Takvo što austro-ugarski nadcestar ne bi dopustio

Nova skupa infrastruktura

Takvo što austro-ugarski nadcestar ne bi dopustio

13.9.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kurva nije politika nego oni koji je takvom čine

PIŠE: JERKO ZOVAK

Kurva nije politika nego oni koji je takvom čine

4.9.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Pavelić je novom odlukom oštetio Slavicu Lemaić

Nakon pisanja SBplus-a

Sudac Pavelić je novom odlukom oštetio Slavicu Lemaić

5.8.2021. | 0:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : U kakvom su odnosu sudac Pavelić i vijećnica Lemaić?

Poznata je sprega politike i pravosuđa

U kakvom su odnosu sudac Pavelić i vijećnica Lemaić?

3.8.2021. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Forma djelovanja je zrcalo političkog sadržaja

Agresivnost koja šteti i stranci

Forma djelovanja je zrcalo političkog sadržaja

28.7.2021. | 21:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Državno odvjetništvo traži zaštitu Jerka Zovka

Kopernikanski obrat

Državno odvjetništvo traži zaštitu Jerka Zovka

30.6.2021. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Devalvira li on antifašizam i hrvatsku socijaldemokraciju?

(Pre)obraćenik Stribor Valenta

Devalvira li on antifašizam i hrvatsku socijaldemokraciju?

22.6.2021. | 16:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od kolektivnog idealizma do individualnog egoizma

Piše: Jerko Zovak

Od kolektivnog idealizma do individualnog egoizma

10.6.2021. | 23:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U uspjehu se ne uzvisi'

Piše: Jerko Zovak

'U uspjehu se ne uzvisi'

30.5.2021. | 23:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za estradno uglađenu formu, il' brutalno istinit sadržaj?

Za Jelića il' Dusparu? pitanje je sad

Za estradno uglađenu formu, il' brutalno istinit sadržaj?

28.5.2021. | 19:35