Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumna

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 6.4.2015. u 0:04
Prikaza: 6452
|

Zbog 'klevete i uvrede'

Jerku Zovku i Đurđi Aleksić novo suđenje 20. travnja

root : Jerku Zovku i Đurđi Aleksić novo suđenje 20. travnjaĐurđa Aleksić / Siladi i Jerko Zovak, na ponovno suđenje (Foto: SBplus / arhiva)
Na pitanje, koje je SBplus 15. veljače 2016. uputio Državnom odvjetništvu, dobili smo sljedeći odgovor:

"Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu proslijedilo vaš dopis od 15.veljače 2016. u kojem između ostalog tražite i informaciju o stanju našeg predmeta u svezi prijave Gradskog vijeća i gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića glede revizijskog nalaza stalnog sudskog vještaka Branka Šimića dipl.oec..U svezi narečenog mogu vam dati informaciju da su zbog obimnosti materije još uvijek u tijeku izvidi. Nakon završetka izvida i ukoliko se pokaže potreba za dokaznim radnjama, nakon dovršetka istih, bit će donijeta državnoodvjetnička odluka o kojoj ćete biti izvješćeni na vašu e-mail adresu.
Zamjenik općinskog državnog odvjetnika, Predrag Prevolšek"

A kako je tekao proces - od našeg otkrivanja krivotvorenja dokumenta, koje su počinili Mirko Golovrški i Josip Vuković, do gornjeg odgovora Državnog odvjetništva, te u što se predmet izrodio i gdje se trenutno nalazi - vidljivo je iz kolumne u nastavku i vezanih članaka pored nje.

Koliko smo trudili se do istine doći vidljivo je (i) OVDJE

Banner podsjetnik na naslovnici SBplus držat će, s brojčanikom o broju proteklih dana, sve dok Državno odvjetništvo ne završi 'izvide' i donese 'državnoodvjetničku odluku'.

Pregledni članak od 6. travnja 2015. 

Uvjeren u snagu argumenata i profesionalnost suca Slavena Vidmara te korektnost svjedoka koje ćemo pozvati bude li potrebno, mirno čekam prvo ročište zakazano za 20. travnja 2015. godine u 8:00 sati - koje u cijelosti namjeravamo predstaviti javnosti, ako to dopusti predsjednik Župšanijskog suda, Zlatko Mirković.

OKRIVLJENICI, novinari Jerko Zovak i Đurđa Aleksić, putem medija, SBplus i radiong, iznijeli su i pronijeli neistinu da bi privatni tužitelji, bivši novogradiški gradonačelnik Josip Vuković i bivši predsjednik gradskog vijeća Mirko Golovrški, bili krivotvoritelji - u tužbi brodskom Općinskom sudu, zadnjeg dana 2012. godine - tvrdio je zastupnik tužitelja, Golovrški junior, poentirajući: "Krivotvorenje je kazneno djelo koju tvrdnju bi, da je istinita, okrivljenici morali dokazati prezentiranjem sudu pravomoćne kaznene presude, koja ne postoji".

Vuković i Golovrški, svjesno i namjerno, 11. travnja 2012. godine, krivotvorili su Odluku novogradiškog gradskog vijeća, temeljem koje su, protuzakonito, zadužili  Grad Novu Gradišku za 10 milijuna kuna. 

Ustvari, u ime tužitelja, Golovrški junior tvrdi kako su okrivljenici - lažovi. Jer, kad bi govorili istinu, tužba za klevetu ne bi bila moguća.

Da Zovak i Aleksić nisu lagali, svojom prvostupanjskom oslobađajućom presudom, potvrdio je brodski Općinski sudac, Slaven Vidmar, mada, s malom zadrškom jer je istovremeno konstatirao kako: Vuković i Golovrški "nisu morali znati da se odluka o zaduživanju Grada mora donijeti na posebno održanoj sjednici".

Međutim, Županijski sud "ukinuo" je Vidmarovu presudu i predmet vratio "na ponovno suđenje". I to ne iz formalnih nego supstancijalnih razloga. Ustvari, Županijski sud skloniji je osudi nego oslobađanju okrivljenika ali, eto, taj 'prljavi' posao prepustio je niže rangiranom kolegi.

Ako laže koza ne laže rog, rekao bi narod 'regiona'. Pa, da vidimo tko laže, a tko istinu govori - tužitelji: Josip Vuković i Mirko Golovrški, ili okrivljenici: Jerko Zovak i Đurđa Aleksić? Tko je, u konačnici, u pravu: sudac Slaven Vidmar ili nadređeni mu kolega Mile Soldo.

Nema klevete ako je u pitanju istina

Dakle, okrivljenici su javno tvrdili, i još uvijek tvrde, da su Vuković i Golovrški, svjesno i namjerno, 11. travnja 2012. godine, krivotvorili Odluku novogradiškog gradskog vijeća, temeljem koje su, protuzakonito, zadužili  Grad Novu Gradišku za 10 milijuna kuna. Tu svoju tvrdnju temeljili su i temelje na sljedećem:

Prvo. Znali su da krivotvore dokument jer je Golovrški, 27. prosinca 2011., potpisao Odluku o izvršenju proračuna za 2012. godinu ( Klasa: 400-06/11-01/07 Urbroj: 2178/15-01-11-1) u kojoj je, sukladno Zakonu o proračunu, propisao proceduru koju on i Vuković moraju proći, prije nego zaduže Grad.

Drugo. Budući da su u ožujku 2012.  utvrdili kako nemaju dovoljno ruku za donošenje Odluke o zaduženju Grada, kako to nalažu Zakon o proračunu i Odluka gradskog vijeća o zaduženju Grada iz prosinca 2011., Vuković i Golovrški posegnuli su za krivotvorenjem - na način da su, za Ministarstvo financija, napisali dokument koji je trebao predstavljati Odluku gradskog vijeća, namjerno prešućujući činjenicu da on nije posljedica volje Gradskog vijeća nego njihov pokušaj da tu volju izigraju.

Vuković i Golovrški, za Ministarstvo financija, napisali su dokument koji je trebao predstavljati Odluku gradskog vijeća, namjerno prešućujući činjenicu da on nije posljedica volje Gradskog vijeća nego njihov pokušaj da tu volju izigraju.

Treće. Nakon što smo mi, optuženici, javno, putem portala SBplus i radiong, raskrinkali tu kriminalnu rabotu dvojice visokopozicioniranih SDP-ovaca, krenula je borba za proizvodnju manje štete po stranku, a posljedično i počinitelje kaznenog djela, a ne prekršaja.

- Odmah po uvidu u napise (i) SBplus-a, ministar financija, Slavko Linić, povukao je već danu suglasnost Vlade za zaduženje Grada Nove Gradiške, jer je izdana temeljem krivotvorenog dokumenta, a "Ministarstvo financija zatražilo je poduzimanje zakonskih mjera prema odgovornim osobama grada Nova Gradiška".

- Na dramatičnom, trosatnom, nejavnom sastanku novogradiškog Gradskog odbora SDP-a, ministar Tihomir Jakovina i glavni tajnik stranke, Igor Dragovan, zapovjedili su Vukoviću i Golovrškom neka odmah banci vrate dobiveni novac, pri čemu je Jakovina kazao: "Znali ste da vam je Odluka gradskog vijeća potrebna... sad smo u govnima".

- Ministarstvo uprave je utvrdilo da "Odluku o zaduživanju Grada Nove Gradiške Klasa: 400-06/12-01/01, Urbroj: 2178/15-01-12-1, od 11. travnja 2012. godine, nije donijelo Gradsko vijeće na svojoj sjednici, već je samo potpisana od osobe koja predstavlja to tijelo" te je "predložilo Vladi Republike Hrvatske neka donese Odluku o stavljanju izvan snage Odluku o davanju suglasnosti Gradu Novoj Gradišci za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria Bank d.d., Zagreb, Klasa: 403-01/12-01/04, Urbroj: 5030105-12-1 od 27. lipnja 2012. godine".

Četvrto. Ocjena suda kako je "štetna posljedica u postupanju Vukovića i Golovrškog izostala" ne stoji jer je do kaznenog čina i materijalne štete ipak došlo. I da su uhvaćeni u pokušaju, a kamoli nakon izvršenog djela.

Peto. Umjesto da pognu glavu i napuste javni prostor - jer su uhvaćeni u krivotvorenju službenog dokumenta teškog 10 milijuna kuna - oni koji bi okrivljenici trebali biti, u tužitelje se pretvoriše kako bi pravim klevetama blatili karakter novinara, tvrdeći da lažu.

Šesto. Iako su stavovi ministarstava, a zatim i Odluka Vlade o povlačenju date suglasnosti, bili  sasvim dovoljan razlog novinarima vjerovati kako se radilo o protuzakonitom postupanju gradskih dužnosnika, okrivljenici (Zovak i Aleksić) nisu stali - jer su ih krivotvoritelji počeli progoniti. Nakon opetovanih upita - što je s procesuiranjem krivotvoritelja - 'institucije sustava' ipak nisu u cijelosti "pojavu osudili, a drugove spasili" nego su na prekršajnom sudu u Novoj Gradiški, Vukovića i Golovrškog osudili presudom Pp 3.G-85/13.

Oni koji bi okrivljenici trebali biti, u tužitelje se pretvoriše kako bi pravim klevetama blatili karakter novinara, tvrdeći da lažu.

Jer su "1.okr. Josip Vuković, kao gradonačelnik Grada Nova Gradiška i odgovorna osoba i 2.okr. Grad Nova Gradiška, kao odgovorna pravna osoba, prilikom donošenja Odluke o zaduženju Grada Nova Gradiška, za izgradnju komunalne infrastrukture i proizvodnih hala u Industrijskom parku u Novoj Gradiški kl: 400-06112-0110001 ur.br.2178/15-01-12-1, od 11. travnja 2012., propustili da ovu odluku donese Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška...". Međutim, glavni krivac i izvršitelj krivotvorenja, Mirko Golovrški, oslobođen je svake krivnje (sic!).

Utemeljen vrijednosni sud o političaru - nije uvreda

Prateći kako ovdašnji SDP-ovi politički lideri, Vuković i Golovrški, Novom Gradiškom upravljaju na način na koji su to činili nekadašnji komiteti: SKH-a Ive Križanića i HDZ-a Zdravka Sočkovića, kao novinar, (i) potpisnik ovog priloga javno je iznosio svoje vrijednosne sudove o tome. Pritom, korišten je vokabular primjeren formi i sadržaju političkih postupaka Vukovića i Golovrškog.

Evo inkriminiranih kvalifikativa zbog kojih se sudi optuženicima:

Prepotentni poluinteligenti - Dakle, 'pretjerano samouvjereni i arogantni' unatoč činjenici da su postupali glupo. Terminom 'poluinteligent', na primjer, koristio se Ante Kovačić u svom romanu 'U registraturi' kako bi karakterizirao svoje likove. Sintagma 'prepotentni poluinteligenti' ne odnosi se tek na karakterizaciju likova koji su izigravali volju parlamenta i krivotvorenjem, nego na njihov način vladanja u cijelosti.

Karikaturalni provincijski despoti - Iako politička pamet (koju su Vuković i Golovrški oživotvorili u Novoj Gradiški kroz DING, Vrtić, Gradski radio i novine, zapošljavanje, sukobe interesa itd.) nije bila tek karikaturalna, nego i kriminalna, oni su ju despotski nametali, ne samo partiji nego i građanima koje su zastupali. Naime, despoti ne poštuju demokratsku volju većine, nego vladaju 'samovoljno', 'apsolutistički...'.

Glavni krivac i izvršitelj krivotvorenja, Mirko Golovrški, oslobođen je svake krivnje (sic!).

Nikogovići - Ili 'nitko'. Vuković i Golovrški bili su nitko tijekom proizvodnje dokumenta Gradskog vijeća - jer, za taj posao nisu bili ovlašteni. Netko, u tom poslu, bilo je gradsko vijeće, a oni su bili tek krivotvoritelji nakon zloporabe položaja i ovlasti.

Političke štetočine - 'Onaj koji nanosi štetu' štetočina je - piše na hrvatskom jezičnom portalu i u drugim rječnicima hrvatskog jezika. A, da su Vuković i Golovrški (i) krivotvorenjem dokumenta teškog 10 milijuna kuna počinili, ne samo političku nego i materijalnu, štetu građanima Nove Gradiške, SDP-u, hrvatskoj Vladi i drugima - notorno je.

Lažovi - U konkretnoj inkriminaciji koja se optuženima stavlja na teret: članku 'Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući', sve je istina - što je Zovak napisao, a ne Vuković kazao. Naime, 6. prosinca 2012. Vuković je - djeci koja su ga posjetila kako bi mu čestitali Božić - lagao kako će za Božić pokloniti im novi vrtić. Naime, on je već tada znao kako to nije moguće jer, taj Gradiški potreban objekt, niti dvije i pol godine kasnije, još nije otvoren. 

Otvoriti oči, a zatvoriti nos - 'Budući da politička sudbina partijskih aktivista ne ovisi o njihovoj pameti i poštenju, nego o lojalnosti vođi, Friedrichdorferice i Friedrichdorferi, na idućim lokalnim izborima, morat će tražiti izlaz iz čemera u kojeg su ih uvalili prepotentni poluinteligenti Golovrški i Vuković. Do tada, bilo bi dobro otvoriti oči, a zatvoriti nos', napisao je Zovak tog 6. prosinca. Očito su Novogradišćanke i Novogradišćani poslušali - otvorli su oči, gledajući što Vuković i Golovrški rade, začepili nos, jer su ta djela smrdjela (i) na kriminal, te su na prvim izborima skinuli ih s vlasti, budući da su 'počinili sve svinjarije koje su učiniti mogli'.

Da sam šutio o spoznajama do kojih sam došao, ustvari, činio bih kazneno djelo - nečinjenjem - i time omogućio Josipu Vukoviću i Mirku Golovrškom podrivanje demokratskog parlamentarnog društva - kriminalnim činjenjem.

Uvjeren u snagu argumenata i profesionalnost suca Slavena Vidmara te korektnost, u društvu visoko pozicioniranih, svjedoka koje ćemo pozvati bude li potrebno, mirno čekam prvo ročište zakazano za 20. travnja 2015. godine u 8:00 sati - koje u cijelosti namjeravamo predstaviti javnosti, ako to dopusti predsjednik Župšanijskog suda, Zlatko Mirković.

Na čemu su novinari temeljili svoje vrijednosne sudove:
Odluka o izvršenju proračuna za 2013. godinu Grada Nove Gradiške, od 27. prosinca 2012.
Odluka o zaduženju Grada Nove Gradiške od 11. travnja 2013. godine.
Financijski saldo (šteta) Grada Nove Gradiške nastao vladavinom Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog.
Audio zapis: Lud, zbunjen, korumpiran 29.9. 2012. Manjinaš - 'Trebaju nam dvije ruke' - Vuković
Audio zapis: 'Kurvini sinovi', samo su 'kurvini sinovi' - Znali ste da je trebalo donijeti odluku - Jakovina
Svjedoci: Tihomir Jakovina, Igor Dragovan,  Ljepša Rakas Vujčić i dr.
Rječnik hrvatskog jezika, Školska knjiga, Zagreb 2000. 
Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
msnjaric5

msnjaric5

Komentirano: 27.2.2016. | 14:42

1

Ovu dvojicu sigurno istražuje,Jerko i Lozanćić,pa će još potrajati.
mazalo

mazalo

Komentirano: 20.2.2016. | 13:02

2

Daj Jerko molim te skini ova dva lika , ne mogu ih više gledati, smetaju mi .
fukare

fukare

Komentirano: 17.4.2015. | 6:12

3

Slazem se.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirela Šmital, jedan od simbola hrvatskog pravosuđa

Dužnosnica jer (ne) vrši svoju zadaću

Mirela Šmital, jedan od simbola hrvatskog pravosuđa

6.4.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jelić i Duspara svoje kampanje započeli nečisto

Ponavlja li se povijest?

Jelić i Duspara svoje kampanje započeli nečisto

28.3.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imamo nove dokaze o protuzakonitom postupanju u korist Lidla

Raskrinkale ih kolege iz ministarstva

Imamo nove dokaze o protuzakonitom postupanju u korist Lidla

17.3.2021. | 16:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marušić 'primio metak' upućen Plenkoviću

Piše Jerko Zovak

Marušić 'primio metak' upućen Plenkoviću

3.3.2021. | 21:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do kad će (i) SDP-ovci dipliti?

Piše Jerko Zovak

Do kad će (i) SDP-ovci dipliti?

1.3.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednik SDP-a, Mitar Obradović, napao samog sebe

Uhljeb protiv uhljeba

Predsjednik SDP-a, Mitar Obradović, napao samog sebe

25.2.2021. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pošteni ljudi ne kriminaliziraju nevine

Lažne optužbe koriste optuženom

Pošteni ljudi ne kriminaliziraju nevine

15.2.2021. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednik Vrhovnog suda, Đuro Sessa, pravno nije normalan

Je li Hrvatska postala pravna ludnica?

Predsjednik Vrhovnog suda, Đuro Sessa, pravno nije normalan

8.2.2021. | 23:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mnogi su čitani, slušani i gledani, a rijetki poštovani

Izvješće o poslovanju 'SBplus-a'

Mnogi su čitani, slušani i gledani, a rijetki poštovani

27.1.2021. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu

MRŠAVO LEŠINARENJE

Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu

26.1.2021. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obradović svoje SDP-ovce k'o 'poguzičare' i 'karikare' vodi

Kad lešinari mrtve konje jašu

Obradović svoje SDP-ovce k'o 'poguzičare' i 'karikare' vodi

19.1.2021. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lešinari

Tuđi grijeh ne opravdava naš

Lešinari

14.1.2021. | 13:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Policija ustrajava u progonu novinarke portala SBplus?

U funkciji prijavitelja ili Zakona?

Zašto Policija ustrajava u progonu novinarke portala SBplus?

2.1.2021. | 22:22
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija munjevito ispitala novinarku portala SBplus

Po prijavi Josipa Pavlovića

Policija munjevito ispitala novinarku portala SBplus

27.12.2020. | 22:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od prvog dana hodali smo uspravno

Deseti rođendan portala SBlus

Od prvog dana hodali smo uspravno

15.12.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sbplus platio 95 tisuća kn Ivanu Rimcu i Domagoju Korinčiću

Nakon otkrivanja zločinačkog poduhvata

Sbplus platio 95 tisuća kn Ivanu Rimcu i Domagoju Korinčiću

9.12.2020. | 0:01

Vezani članci

SBplus.hr, Slavonski Brod : Vuković i Golovrški uputili demanti SBplus-u

O falsifikatu odluke

Vuković i Golovrški uputili demanti SBplus-u

3.8.2012.
Sukladno traženju potpisnika demantija, objavljujemo njegov cjelovit sadržaj s n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Možete nam popušit', vlast je pri nami

Vuković i Golovrški:

Možete nam popušit', vlast je pri nami

16.8.2012.
S prstom u uhu i poluinteligentnim sarkazmom, koji se osjeti u javnom demantiran
SBplus.hr, Slavonski Brod : Politički mrtvaci trče počasni krug

Zaplotnjački spremni

Politički mrtvaci trče počasni krug

28.11.2012.
Kako bilo da bilo, novogradišćanima dobro biti neće, ako likovi a la Golovrški,

U konačnici

Trijumfirat će krivotvoritelji ili pravna država?

1.4.2013.
U slučaju krivotvoritelja Mirka Golovrško, Josipa Vukovića i Zlatka Zebića, izos
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvoreni upit glavnom državnom odvjetniku Bajiću

SBplus ne odustaje

Otvoreni upit glavnom državnom odvjetniku Bajiću

3.4.2013.
Držite li i Vi, dakle, gospodine glavni državni odvjetniče, kako se ovdje „ne ra
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zovak je za 300 tisuća reketario Vukovića'

(Ne)ugledni SDP-ovac:

'Zovak je za 300 tisuća reketario Vukovića'

22.8.2012.
Zbog dokumentiranog izvješćivanja i objektivnog komentiranja njihova rada, polit
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakovina hvalio rad SDPovih 'krivotvoritelja'

VIDEO: Prije sjednice Vlade

Jakovina hvalio rad SDPovih 'krivotvoritelja'

23.8.2012.
Jakovina je, pred početak sjednice Vlade, novinarima kazao kako raskola u stranc

Viječnici HDZ-a i HSS-a

Uputili zahtjev za sazivanje Gradskog vijeća

20.9.2012.
Gradski vijećnici HDZ-a i HSS-a uputili su jučer Mirku Golovrškom, predsjedniku
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogu li krivotvoritelji kontaminirati djecu ?

Tko su uzori u društvu ?

Mogu li krivotvoritelji kontaminirati djecu ?

6.10.2012.
Mogu li Josip Vuković i Mirko Golovrški biti uzor djeci? Mogu li djeca, u audije
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući

Dno dna

Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući

6.12.2012.
Budući da politička sudbina partijskih aktivista ne ovisi o njihovoj pameti i po
SBplus.hr, Slavonski Brod : Egoistično i štetočinski vodili Grad

Vuković i Golovrški (SDP)

Egoistično i štetočinski vodili Grad

22.6.2013.
Izvršit će se revizija gradskog proračuna i tvrtki u vlasništvu grada. Dalje nek
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zovak i Aleksić oslobađaju se od optužbe'

Sudac Slaven Vidmar:

'Zovak i Aleksić oslobađaju se od optužbe'

18.1.2014.
Novinari Aleksić i Zovak nepravomoćno oslobođeni optužnice za kazneno djelo klevete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li sudac smeće, ako mu je presuda takva?

Osuđeni Zovak i Aleksić / Siladi

Je li sudac smeće, ako mu je presuda takva?

3.5.2014.
Pročitavši što sam dosad napisao, zaključih: nastaviti tako. Ipak je danas Svjetski dan slobode medija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poništena oslobađajuća presuda Zovku i Aleksić

Na Županijskom sudu

Poništena oslobađajuća presuda Zovku i Aleksić

9.6.2014.
Optuženici su tvrdili kako su kvalificirali djela gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća - jer su krivotvoritelji, lažovi i, u konačnici, kriminalci, a ne Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog - jer su gradski dužnosnici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhićeni drugovi Josip Vuković i Mirko Golovrški

Krivotvorina od 10 milijuna kuna

Uhićeni drugovi Josip Vuković i Mirko Golovrški

1.4.2015.
Ne povodeći se maksimom poznatom iz prošlog sustava - pojavu osuditi a druga spasiti - zamjeniok ODO-a Jovan Vukomanović kaznene prijave protiv Vukovića i Golovrškog nije gurnuo duboko u ladicu, a kolegama iz Gradiške predložio neka ih gone prekršajno, nego je postupio energično
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerku Zovku i Đurđi Aleksić novo suđenje 20. travnja

Zbog 'klevete i uvrede'

Jerku Zovku i Đurđi Aleksić novo suđenje 20. travnja

6.4.2015.
Uvjeren u snagu argumenata i profesionalnost suca Slavena Vidmara te korektnost svjedoka koje ćemo pozvati bude li potrebno, mirno čekam prvo ročište zakazano za 20. travnja 2015. godine u 8:00 sati - koje u cijelosti namjeravamo predstaviti javnosti, ako to dopusti predsjednik Ž
SBplus.hr, Slavonski Brod : Javnost ne interesira suđenje Zovku i Aleksić

Sudac Mirković je u pravu

Javnost ne interesira suđenje Zovku i Aleksić

20.4.2015.
Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu pred sucem Slavenom Vidmarom danas je otpočeo ponovljeni postupak u slučaju Vuković i Golovrški protiv Zovak i Siladi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : SBplus i Radiong platili 40,5 tisuće kuna za 'duševne boli'

Josipu Vukoviću i Mirku Golovrškom

SBplus i Radiong platili 40,5 tisuće kuna za 'duševne boli'

15.2.2016.
Ispričavam se jer smo objavili članak "Dno dna, Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući", u kojem autor tužitelje naziva "prepotentni poluinteligenti, karikaturalni provincijski despoti, nikogovići, političke štetočine, lažovi i krivotvoritelji", kao i da bi zbog njih trebalo
SBplus.hr, Slavonski Brod : SDP je stranka opasnih djela

U slučaju Nova Gradiška

SDP je stranka opasnih djela

25.8.2012.
Pit bullovska upornost kojom se tuku s logikom i činjenicama: novogradiški preds
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krivotvoritelj još uvijek ravnatelj škole

Zahvaljujući i volji HDZ-a

Krivotvoritelj još uvijek ravnatelj škole

27.8.2012.
Nije jasno iz kojih razloga županijska vlast (HDZ & Co.), koji Golovrškog javno
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :