Sport : Nogomet

Objavljeno: 25.8.2015. u 0:04
Prikaza: 14770
|
Autor: Jerko Zovak

Bivši lideri

Teško optužuju kolege nogometne sudce

Brodsko-posavska županija : Teško optužuju kolege nogometne sudce

U protekle dvije godine, rukovodstvo nogometnih sudaca ŽNS BPŽ održalo je više zabava povodom Božićnih blagdana (2) nego plenarnih edukacijskih sastanaka sa sudačkim instruktorima (jedan - u proljeće 2014.).

SLAVONSKI BROD - Budući da već duže vrijeme neki bivši i sadašnji nogometni suci s područja Brodsko-posavske županije mole SBplus neka piše o stanju u ovoj sportskoj organizaciji, odlučili smo pomesti malo taloga s površine najdubljeg dijela hrvatske sportske 'močvare' te pogledati koliko je bara mutna danas u odnosu na prije dvije godine.

Kako je bilo, a kako je sad 

Prije dvije godine, Županijski nogometni savez Brodsko posavske županije imao je 140 aktivnih suca. Bilo ih je dovoljno za delegiranje na svaku utakmicu po trojicu, kako Pravila nogometne igre i Propozicije natjecanja nalažu, tvrde oponenti aktualnom vodstvu brodsko-posavske sudačke organizacije, čiji identitet je poznat SBplus-u.

Na 'A' listi 3. HNL ovaj savez imao je tri, a na 'B' listi četiri suca. Sad ih je na 'A' i 'B' listi po dvojica. Dakle, izgubljena su tri suca na listi za 3. HNL.

Na listi Među-županijske nogometne lige Savez ima 12 sudaca, a na seminar odazvalo se njih sedam, odnosno 58 posto.

Prije dvije godine, na 'A' listi 1. ŽNL bilo je 25, a na "B" listi 27 sudaca. Dakle, ukupno 52 suca. Sad se na 'A' listi nalazi 23, a na 'B' listi 21 sudac. Dakle, ukupno 44 suca. Na listi sudaca 1. ŽNL manje je osam sudaca.

Od ukupno 44 suca s liste, na seminar odazvalo se njih 23 odnosno 52 posto. Minimalno 21 sudac potreban je za utakmice 1. ŽNL.

Na listi sudaca 2. i 3. ŽNL istok i centar bilo je 54 suca. Sad na listi 2. i 3. ŽNL istok i centar nalazi se 36 sudaca. Na listi sudaca 2. i 3. ŽNL manje je 18 sudaca.

Od ukupno 36 sudaca s liste, na seminar odazvalo se njih 25 odnosno 69 posto. Minimalni broj potreban za sve utakmice 2. ŽNL istok i centar (21+21) je 42 suca.

Sveukupno, na seminare sudaca odazvalo se 59 sudaca, ostali suci, koji na seminar odazvali se nisu, ne mogu suditi dok ne zadovolje kriterije. Osim toga, upitan je i broj sudaca s 1. i 2. ŽNL koji je na seminaru zadovoljio. Navodno, na teorijskom dijelu ispita rezultati su bili katastrofalni, pa je Komisija frizirala rezultate kako bi prikrila to stanje, nižu svoje optužbe oponenti aktualnom vodstvu sudačke organizacije.

Nije tako kako govore naši oponenti

- Preuzimanjem organizacije zatekli smo 112, a ne 140 nogometnih sudaca, kaže Mario Galović, član Komisije sudaca HNS Središta Osijek.  

Kad je organizaciju preuzela ekipa koju je vodio gospodin Josip Kunecki, na 1. HNL imali smo dva suca (Mergeduš, Galović), na 2.HNL četiri nogometna suca, na 3.HNL pet nogometnih sudaca, da bi nakon dvije godine njegova vladanja izgubili sve suce na 1. i 2.HNL.

Nakon izbora, aktualno vodstvo organizacije zateklo je alarmantno stanje: u blagajni nula kuna, nitko nije znao reći gdje su nestali novci. Tadašnji tajnik Ivica Sočković, prilikom primopredaje, ustupio nam je pokvareni laptop s hrpom podataka od svoga fakulteta, kojeg je tada pohađao, a od sudačkog materijala na laptopu nije bilo ništa. Dao nam je piratske Windovse i krasan osmjeh, da novaca u blagajni nema. Na upit gdje je popis sudaca, adresar te zapisnici sa sjednica tadašnje komisije, samo je šutio.

Sada na 2.HNL imamo jednoga suca Ivana Galovića koji se preselio u Zagreb zbog posla, a ne, kao što tvrde, niti jednoga.

Na 3.HNL imamo pet sudaca, a ne četiri, na Međužupanijskoj imamo 12 sudaca.

Trbuhom za kruhom, 24 suca otišli su u Njemačku, Irsku i Švedsku. U godinu i pol, školovali smo 34 suca pripravnika, četiri Savezna suca (Jozić, Laco, Maksimčuk, Karalić), deset regionalnih sudaca …

Bivše vodstvo, za suce Jozić i Laco namjerno nisu poslali dokumentaciju u HNS. Na taj način, unazadili su ih dvije godine i poslali na ponovno polaganje, optužuje Galović prethodnike te pravda veliki broj sudaca koji nisu mogli doći na prvi seminar jer rade na moru, dok je 12 sudaca na maturalnom putovanju.

Što je radilo rukovodstvo sudaca protekle dvije godine?

Ukupno, na svim listama, u odnosu prije dvije godine, manje je 29 sudaca, ne računajući one koji su odustali i više ne sude, uporni su oponenti.

Kažu, bilo bi korektno objaviti: kada i gdje je održana sjednica Komisije nogometnih sudaca ŽNS na kojoj je donesen prijedlog lista sudaca za županijske nogometne lige tko od članova Komisije je bio nazočan sjednici te kad je zapisnik dostavljen u ŽNS?

Danas je situacija znatno gora nego je bila prije dvije godine. Smanjio se broj sudaca (oko 100 aktivnih sudaca), kako starijih iskusnih sudaca koji su, po starosti, još mogli suditi, tako i mladih sudaca koji su bili početnici ali su vrlo brzo odustali od suđenja.

Proteklog vikenda, na seminar sudaca 1. ŽNL odazvala su se 23 suca, a  2. i 3. ŽNL istok i centar 25 sudaca. Samo za jednu ligu ŽNL potreban je 21 sudac, što ukupno broji za 1. ŽNL, 2. ŽNL istok i centar 63 suca. Kada krene natjecanje 3. ŽNL potrebno je još najmanje 33 suca, sveukupno 96 sudaca. Prvo kolo kupa pretežno su bila delegirana po dva suca na utakmicu, ukupno su bila angažirana 54 suca. Za popuniti sve utakmice 1. kola kupa nedostajalo je 18 sudaca., a za popuniti sve utakmice 1. ŽNL te 2. i 3. ŽNL istok i centar nedostaje 40-tak sudaca.

Zadnje dvije godine svjedoci smo kako brojno stanje aktivnih sudaca počelo se osipati, a nakon provedenih seminara za nadolazeću sezonu, vidljiv je katastrofalan odziv, kao i rezultati na teorijskom dijelu ispita. Na 24 pitanja, jedan sudac imao je tek jedan točan odgovor. Neki mladi i perspektivni suci imali su 50 posto točnih odgovora (12), dok je standard za prolaz na testu 20 točnih odgovora od 24 pitanja.

Na listu sudaca 1. ŽNL uvršten je konobar u ugostiteljskom objektu tajnika nogometnih sudaca - s upitnim sposobnostima, a nisu uvršteni kvalitetniji mladi suci koji su ujedno i aktivni igrači u mlađim kategorijama NK Marsonia, a igrali su 1. HNL mladeži.

Zatim, na listi 1. ŽNL nalaze se suci koji nemaju zvanje regionalnog suca, a ne nalaze se suci koji imaju to zvanje i, na testiranju sudaca 2. ŽNL, imali su preko 20 točnih odgovora od 24 pitanja, nastavljaju oponenti nabrajati optužbe.

Sve prema kriterijima Komisije HNS-a

- Svi nogometni suci na 1.ŽNL uvršteni su po kriterijima Komisije HNS-a, tvrdi Galović. Na listu su došli suci (Kokanović I, Kokanović J , Klaić V, Klaić Š ) koji su stekli zvanje regionalni nogometni sudac, te tri velika talenta od kojih je jedan konobar, kako ga nazivaju naši neidentificirani oponenti. Inače, taj dečko ima i prezime Marković, a na testiranju je bio najbolji od svih, odličan je učenik ekonomske škole, vrhunski sportaš, a preko ljeta radi kao konobar kako bi zaradio za polaganje, jer želi napredovati, a to košta, ni manje ni više, 10 tisuća kuna, kaže Galović.

Jedan sudac imao je tek jedan točan odgovor, jer mu je bila slomljena ruka. Komisija je dozvolila mu neka ne piše sa slomljenom rukom. 

Sudac kojeg su apostrofirali kao igrača NK Marsonije, također ima svoje ime i prezime. Zove se Dario Krainović, dobar je dečko, dobar je sudac, samo se mora odlučiti želi li igrati vrhunski nogomet ili biti nogometni sudac. Prošlu sezonu je bio igrač NK Osijeka te je dolazio tu i tamo u Slavonski Brod, a edukativne treninge nije konzumirao jer je bio prezauzet svojim nogometnim treninzima, a sada je rezervni vratar seniora NK Marsonije, tako da je jako teško sve uskladiti. Sada se nalazi u talent skupini i skuplja utakmice na 2.ŽNL kako bi mogao pristupiti polaganju za zvanje Regionalni nogometni sudac. Dakle, nije nigdje zakinut, ističe Galović.

Opći interes podredili osobnom

Dva perspektivna suca: Mihael Maksimčuk i Mihael Karalić, koji su položili teorijski dio ispita za zvanje savezni sudac, nalaze se još uvijek na listi sudaca 1. ŽNL, nisu uvršteni na listu sudaca MŽNL Slavonije i Baranje (4. liga), nastavljaju oponenti s optužbama, a Galović im odgovara: Nisu uvršteni jer nisu Savezni nogometni suci, a samo Savezni nogometni suci mogu suditi Međužupanijsku regionalnu ligu. 

U Komisiji sudaca HNS Središta Osijek, Brodsko-posavski Županijski nogometni savez predstavlja Mario Galović. Je li on, u tijelu u kojem treba zastupati interese  brodsko-posavskog ŽNS-a, zalagao se više za ova dva mlada suca, kako bi došli na listu sudaca MŽNL, ili se više zalagao za sebe - mudro šuteći kad su u pitanju bili opći interesi Saveza - kako bi sam došao na listu kontrolora suđenja 2. HNL, zajedno sa svojim šogorom i predsjednikom Komisije i Zbora sudaca naše županije? svoju strelicu usmjerili su kritičari sudačkog vodstva na ovog magistra arhitekture.

- Dogovoreno je da Mihael Maksimčuk i Mihael Karalić polože praktični dio i postanu savezni nogometni suci kako bi mogli suditi Međužupanijsku regionalnu ligu, a od nove godine 3.HNL, pojašnjava Galović i dodaje u trećem licu: Mario Galović sebe nije niti predložio za kontrolora 2.HNL, a kad se radi o interesima, 14 puta je išao na sastanke komisije regije bez da je dobio i jednu lipu iz ŽNS, iako je IO donio odluku kako to treba platiti. Sve se radi volonterski.

Kad su u pitanju ova dva mlada suca, to nije sve!

Zajedno sa ovom dvojicom naših sudaca, krajem 2013., ispit za regionalnog suca položila su i dva suca iz Osječko-baranjske županije (Glasnik HNS 57/13 od 25.12.2013., str. 30 i 31, r.br. na popisu 41. 49.). U protekloj sezoni dva suca pod r.br. 41. i 49. već su se nalazila na listi sudaca MŽNL i dobro su poznata našem predstavniku u Komisiji nogometnih sudaca Središta Osijek, Mariju Galoviću, jer je on član Komisije na seminaru sudaca ove lige, a predsjednik Denis Rajković bio je povjerenik za suđenje MŽNL i navedene suce je određivao u protekloj sezoni na utakmice MŽNL.

Ali, ni to nije sve!

Ova dva suca su položila i praktični dio ispita za zvanje savezni sudac (Glasnik HNS 29/15 od 08.7.2015.g. str. 49. r.br. 13., 14.)

Čak ni to nije sve.

Dva suca iz Osječko-baranjske županije već su uvrštena na listu sudaca 3. HNL istok, uz suglasnost i podršku predstavnika ŽNS BPŽ u KNS HNS Središta Osijek Marija Galović. (Glasnik HNS 35/15 od 05.8.2015. str. 39. r.br. 20. i 24.).

Prije 18 mjeseci, četiri suca zajedno su položila ispit za zvanje regionalni sudac. Od ova četiri suca, dva se već nalaze na listi sudaca 3. HNL istok, dok su ovdašnja dva suca dva ranga ispod, na listi sudaca 1. ŽNL. To najbolje govori o sposobnosti aktualnog rukovodstva sudaca.

Što će učiniti rukovodstvo nogometnih sudaca ŽNS BPŽ - predsjednik i tajnik - te naš predstavnik u KNS HNS Središta Osijek kako bi zaštitili interese svoje organizacije i sudaca svoje matične organizacije? Rukovodstvo organizacije nogometnih sudaca ŽNS BPŽ, žmireći na ove nepravilnosti iz osobnih interesa, u startu su svoje mlade kolege suce ostavili dva ranga iza sudaca koji pripadaju susjednoj organizaciji, a koji su friziranom službenom dokumentacijom napredovali. Pitanje je koji su to interesi? sumnjičavi su oponenti.

- Da bi se stekli uvjeti za zvanje Savezni nogometni sudac mora se sakupiti 15 utakmica na 1.ŽNL. Naša dva suca to nisu uspjela iz tehničkih razloga, a Osječki jesu te su išli godinu ranije i polagati za zvanje Savezni nogometni sudac i sada su tu gdje jesu, zasluženo. Kao što sam i naglasio naši suci nisu mogli odvojiti 10 tisuća kuna, koliko košta polaganje za zvanje Savezni nogometni sudac, jer su studenti i nisu si mogli to priuštiti. Sad cijelo ljeto rade od jutra do mraka ne bi li si osigurali preostalih pet tisuća kuna za praktični dio, kaže Galović.

Više božićnih zabava nego plenarnih sastanaka

U protekle dvije godine, rukovodstvo nogometnih sudaca ŽNS BPŽ održalo je više zabava povodom Božićnih blagdana (2) nego plenarnih edukacijskih sastanaka sa sudačkim instruktorima (jedan - u proljeće 2014.).

HNS je potpisao Konvenciju o suđenju temeljem koje u matičnim organizacijama treba provoditi edukaciju sudaca odvojeno od edukacije sudačkih instruktora.

Zadaće Saveznih sudačkih instruktora u županijama

(...) Jednom mjesečno obaviti edukaciju sa kontrolorima suđenja svih lista. Upotrebljavati video materijale FIFA/UEFA te iz domaćeg prvenstva.

Nacionalnom referentu za razvoj suđenja podnositi izvješće o radu sa svakog treninga, seminara, sastanka ili edukacije (popis i potpis svakog sudionika treninga ili edukacijskog sastanka, kratki izvještaj s radom, datum, trajanje...

Instruktori su dužni obavljati svoje zadaće tijekom osam mjeseci u jednoj godini (siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj / rujan, listopad, studeni), podsjećaju oponenti.

- U Brodsko posavskoj županiji imamo pet licenciranih predavača koji četiri puta mjesečno vrše edukacije prema napucima Komisije HNS-a. Nakon svake edukacije, rezultate šalju na analizu u HNS s potpisima prisutnih i deset fotografija s edukacije. Već dvije godine, na zadovoljavajući način, ispunjavamo sve zadaće koje smo dobili od komisije HNS-a, s kojim odlično surađujemo, tvrdi Galović.

Konspirativno vođenje sudačke organizacije

U prostorijama HNS-a, 23. listopada 2015., održana je redovna 12. sjednica Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a.

Usvojena su Financijska izvješća za županijske sudačke instruktore i Fitness instruktore koji su uspješno proveli sve potrebno prema programu Sudačke konvencije za prvi dio 2015. god. Međutim, nije rečeno koliko sredstava je pripalo organizaciji sudaca ŽNS BPŽ i za koje aktivnosti, tvrde oponenti.

- Komisija nogometnih sudaca dobro je upoznata s lošim financijskim stanjem ŽNS, tako da od njih nismo imali što ni tražiti. Kako sam i naveo, osobno sam više desetaka puta, o svome trošku, putovao u Zagreb i Osijek. Za sada imamo čvrstu riječ predsjednika Dubravka Galovića - čim se stanje malo popravi - da će nam sve troškove podmiriti, u što niti najmanje ne sumnjamo te da će nam dati prostorije za rad. Predsjednik Galović nam je, novcem ŽNS, kupio najsuvremeniju opremu za provođenje treninga i seminar, a najavio nam je još mnogo toga. Svjesni smo stanja u Hrvatskom nogometu. Mada imamo najmanje naknade u Hrvatskoj i daleko najmanju cijenu putne naknade, strpljivi smo u želji da nogomet krene na bolje. Jedini u Hrvatskoj, na razini županije, jednolično smo obučeni, za što smo dobili i pohvalu.

Veliki hendikep nam je što u novom sazivu Izvršnog odbora ŽNS nema niti jednog člana sadašnje Komisije nogometnih sudaca, već samo bivši predsjednik, Josip Kunecki, dok ih je u prošlom, njegovom sazivu, bilo čak četiri i puno lakše moglo se boriti za suce. Mnogi niti ne žele polagati za suca, kada čuju kolike su nam naknade, a koliko košta napredovanje, rekao je Galović.

Međutim, liste sudaca sastavljane su bez održane sjednice Sudačke komisije. Navodno, održana je telefonski što više ne rade niti tijela HNS-a. Osim toga, nije poznato gdje je završio novac od seminara za mlade suce - 200 kn po kandidatu, optužuju oponenti.

 

- Osobno sam bio voditelj i predavač seminara za mlade suce i nitko nije seminar platio niti jedne lipe, to su laži. Seminar je u cijelosti održan bez ikakve naknade. Svi suci su dobili knjigu pravila nogometne igre besplatno, energično tvrdi Galović.

Evidentno je kako aktualno rukovodstvo nogometnih sudaca, na zadovoljavajući način, ne zastupa interese ŽNS BPŽ niti provodi aktivnosti koje je HNS preuzeo potpisivanjem Konvencije o suđenju. Zbog toga, nužno je vodstvo nogometnih sudaca 'restrukturirati' kako bi bilo spašeno ono što se spasiti dade. U protivnom kola sudačke organizacije nezaustavljivo će nastaviti kliziti u provaliju, tvrde njihovi kritičari. Organizaciju je potrebno osvježiti ljudima kao što su na primjer: Krešimir Ciprić, Marko Zirdum, Željko Mikajević, ... Osim toga, bilo bi korisno starije, iskusnije i za funkcije ne zainteresirane suce animirati neka svojim iskustvom i znanjem pomažu organizaciji - kao što su: Darko Kolić, Valentin Šišmanović, Josip Kunecki, Željko Paun, Ivica Janković, Željko Peraić, Dragan Jurasović, Željko Sekulić ... mišljenja su oponenti.

- Svim nogometnim instruktorima pružena je prilika pomagati sudačkoj organizaciji, a neki s popisa i pomažu. Problem je što neki od spomenuti bivših sudaca ne mogu pomiriti se s činjenicom da vodstvo u sudačkoj organizaciji ne se bira kao prije - političkom odlukom. Kad su niskorazredni suci, voljom tadašnjih političkih moćnika (Zdravka Sočkovića op.a) sve određivali. Protekle dvije godine, sudačka organizacija vođena je na demokratski način, a svatko je mogao izvagati se i kandidirati, što prije nije bila praksa. Primjera radi, zadnjeg predsjednika, Josipa Kuneckog, nisu birali nogometni suci i instruktori već ga je inaugurirao Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza. Aktualno vodstvo i predsjednik birani su na izborima. Na prošlim izborima, bivši predsjednik, Josip Kunecki, dobio je samo jedan glas, i to od Ivice Sočkovića, dok je aktualni predsjenik, Denis Rajković, dobio ostala 92 glasa i, naravno, izabrao ekipu visokorazrednih bivših sudaca s kojima može raditi. Mislim da to sve govori. Zar bi bilo u redu da sudačku organizaciju i dalje vodi bivši sudac koji u životu nije sudio niti jedan derbi, a kamoli 1.HNL ili 2. HNL, gdje smo se mi iz aktualnog vodstva zadržali po desetak godina i sudili sve što se moglo suditi, zaključio je Mario Galović komentiranje optužbi na račun rada aktualnog vodstva brodsko-posavske sudačke organizacije.

Broj komentara: 151

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mentor12

mentor12

Komentirano: 12.5.2016. | 13:31

1

Lako je bilo pljuvati po Kuni i Sočku, a sadašnjem vodstvo sudačke organizacije uspjelo je ono što nije bilo ni za vrijeme vladavine Kolića. Kunu i Sočka su sadašnji čelnici optuživali da su krivi što nema sudaca na 1. i 2. HNL, a oni nemaju ni za drugu županijsku ligu, o trećoj županijskoj da se i ne priča. Dakle, druga županijska centar, od 7 utakmica na 4 delegiran samo 1 sudac,…… http://www.zns-bpz.hr/delegiranje/prvenstvo-raspored-parova-delegata-i-sudaca-za-2-znl---centar-66.html ...........druga županijska istok, od 7 utakmica na 4 delegiran samo 1 sudac ……http://www.zns-bpz.hr/delegiranje/prvenstvo-raspored-parova-delegata-i-sudaca-za-2-znl---istok-67.html ……….. , treća županijska centar od 5 utakmica na 4 delegiran samo 1 sudac …http://www.zns-bpz.hr/delegiranje/prvenstvo-raspored-parova-delegata-i-sudaca-za-3-znl---centar-68.html ….., treća županijska istok od 4 utakmice na sve 4 delegiran samo 1 sudac …….http://www.zns-bpz.hr/delegiranje/prvenstvo-raspored-parova-delegata-i-sudaca-za-3-znl---centar-68.html ….. Na 16 utakmica delegiran samo 1 sudac, a to ne pamte ni malo starije generacije. Dubravko, ako ovi sami ne podnesu ostavke rastjeraj ih, što prije to bolje za tebe kao predsjednika saveza!
cacasevraca

cacasevraca

Komentirano: 8.12.2015. | 10:54

2

Suci "nemaju" 100 kuna za platiti članarinu Savezu, ali zato imaju 150 kuna za sudačku "zabavu". Dubravko, uzmi metlu i pometi!
cidokor

cidokor

Komentirano: 16.10.2015. | 23:11

3

Mario Galović ovdje kaže: "naši suci nisu mogli odvojiti 10 tisuća kuna, koliko košta polaganje za zvanje Savezni nogometni sudac".....Splitski suci u bojkotu dok ne ode Šupraha (http://www.index.hr/sport/clanak/opet-zastitari-u-hnsu-splitski-suci-u-bojkotu-dok-ne-ode-supraha/849723.aspx ).......Šupraha je želio imati kontrolu nad novcem za razvoj sudaca......Pristojba koju su suci morali plaćati da bi dobili registraciju za regionalni nivo je 5000 kuna, a za savezni 10000. Do prije deset dana Savez je plaćao polovicu tog iznosa, dok su drugu polovicu plaćali sami suci. .........Pravilnik o sucima (http://hns-cff.hr/files/documents/135/PRAVILNIK%20O%20SUCIMA,%20SU%C4%90ENJU%20I%20SUDA%C4%8CKIM%20INSTRUKTORIMA_.pdf )......Članak 30.......Ispit se može polagati dva puta , s tim da troškove prvi puta podmiruje županijski nogometni savez koji je predložio kandidata. Što je istina?
prosjaciisinovi

prosjaciisinovi

Komentirano: 6.10.2015. | 21:15

4

Šišmanović i Ćati vuku poteze sa spase regularnost natjecanja 2. ŽNL centar i istok.......Povjerenik za natjecanje: Na zahtjev Povjerenika za suđenje II ŽNL, seniorskih momčadi, gosp. Valentin Šišmanović, a zbog nedovoljnog broja sudaca, temeljem članka 10. Propozicija prvenstvenog natjecanja u natjecateljskoj 2015/2016. godini donosim odluku o promjeni termina odigravanja prvenstvenih utakmica II ŽNL ISTOK za 8 i 9 kolo prvenstva koja se umjesto u nedjelju igrati u subotu, i prvenstvenih utakmica II ŽNL CENTAR za 10 i 11 kolo prvenstva koja će se umjesto u nedjelju, igrati u subotu u istim terminima kako stoji u rasporedu, a zbog nedovoljnog broja sudaca. Povjerenik za natjecanje: Krešimir Ćato, s.r.
partizan_mika

partizan_mika

Komentirano: 24.9.2015. | 11:02

5

Totalni kompletni retardus Ivica Sockovic opet jase i siri svoj smrad i bolescuru,pljuje po svemu i svakome. Pa do kada vise bolesnice retardirani Ivice Sockovicu mislis pljuvati po ljudima?
mentor12

mentor12

Komentirano: 20.9.2015. | 23:44

6

Mile, uopće nisi prijatelj Koliću. Nagovaraš ga na okršaj u kojem bi sigurno izvukao deblji kraj.
varoskibecar

varoskibecar

Komentirano: 19.9.2015. | 22:05

7

Pozdrav Iki ma gdje bio!
ptica_trkacica

ptica_trkacica

Komentirano: 19.9.2015. | 9:07

8

Ivica Sockovic je osoba s posebnim potrebama iskompleksiran sada kada vidi da je otkriven onda pod nekoliko nadimaka po portalima pljuje po svima. Proziva za nekakve glupe flasa on nekoliko kuna a koliko si ti Ivice Sockovicu od clanarina uzeo kuna? Idi se lijeci i prestani vise pljuvati i omalovazavati bolesnik Ivica Sockovic. Kakav si bio kao sudac,NULA.
oporba1

oporba1

Komentirano: 19.9.2015. | 8:41

9

Onthedarkside slažem se sa tobom u dosta toga. Jučer sam neke stvari ispitao pa ti sada odgovaram. Obojica Šišmanovića sudija su na listi prve županiske lige tako da Valka Šišmanović može biti povjerenik na drugoj ali ih ne smije koristiti a on ih koristi. Haha, znači zlorabi svoj položaj i netko bi ga trebo na to upozoriti. Uz to svom unuku daje najlakše utakmice dok mi dobivamo škart i to na trećoj županiskoj. Zašto Šišmanovićev unuk ne sudi malo ko mi tu famoznu treću županisku već samo ide na drugu i to mu se biraju utakmice.
ptica_trkacica

ptica_trkacica

Komentirano: 18.9.2015. | 14:32

10

Ivice Sockovic ti si retardiran. Nisi sav svoj a ni zdrav. Pa ti si se uhljebio vise nego itko u nogometu,nisi nikad bio sudac a kao tajnik najbolje govori to da si uzimao clanarinu,reci gdje je clanarina? Pljujes vrijedas,omalovazavas i izmisljas Ivice Sockovicu za Vrapce si ili Popovacu.

Broj komentara: 151

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123456789101112131415...

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tradicionalni nogometni memorijali

U G.Vrbi, D.Andrijevcima i St.Slatiniku

Tradicionalni nogometni memorijali

30.7.2021. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaslužene pobjede Oriolika i Sloge

3. Hrvatska nogometna liga-istok

Zaslužene pobjede Oriolika i Sloge

29.2.2020. | 18:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobjede Oriolika i Sloge

Generalke trećeligaša

Pobjede Oriolika i Sloge

23.2.2020. | 19:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : U polufinalu Sikirevci u Oriovac, a Slavonac u Novu Gradišku

Kup ŽNS Brodsko-posavski

U polufinalu Sikirevci u Oriovac, a Slavonac u Novu Gradišku

27.4.2019. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Podignuta optužnica protiv 24 nogometna suca

ŽNS Brodsko-posavske županije

Podignuta optužnica protiv 24 nogometna suca

20.8.2018. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski policajci osvojili drugo mjesto

Policijski memorijalni turnir

Slavonskobrodski policajci osvojili drugo mjesto

2.8.2018. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li došlo vrijeme za promjene - ne samo Galovića?

Sa sucima problemi veći od očekivanih

Je li došlo vrijeme za promjene - ne samo Galovića?

20.8.2017. | 19:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog sudaca otkazali prvenstvene utakmice

Unatoč obećanju kako se to neće dogoditi

Zbog sudaca otkazali prvenstvene utakmice

18.8.2017. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uvoziti nogometne suce, ili utakmice igrati tijekom tjedna?

Dubravko Galović pred mogućom dilemom

Uvoziti nogometne suce, ili utakmice igrati tijekom tjedna?

13.8.2017. | 23:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Perkovački korner

Ovako izgleda danas

Perkovački korner

15.8.2016. | 15:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Po svemu sudeći, Mario Filipović bit će Stručni tajnik

U Županijskom nogometnom savezu

Po svemu sudeći, Mario Filipović bit će Stručni tajnik

13.8.2016. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plan rada i financijski plan težak 1,1 milijun kuna

Županijski nogometni savez 2016.

Plan rada i financijski plan težak 1,1 milijun kuna

14.2.2016. | 0:03
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi se moraju odazvati na ''formalizaciju''

Trenerske licence HNS-a

Svi se moraju odazvati na ''formalizaciju''

15.11.2015. | 18:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski suci lošiji od našičkih

Ovdašnji priznali

Brodski suci lošiji od našičkih

21.9.2015. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nogometne suce dopušteno je tući

Praksa je pokazala

Nogometne suce dopušteno je tući

20.9.2015. | 23:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hajduk u N. Gradišku, a Cibalija u Gornju Vrbu

Parovi 16-ine finala kupa

Hajduk u N. Gradišku, a Cibalija u Gornju Vrbu

29.8.2015. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski nogometni suci: pro, kontra, rekontra

Članstvo zna tko je u pravu

Brodski nogometni suci: pro, kontra, rekontra

14.8.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :