Sport

Objavljeno: 17.2.2020. u 20:00
Prikaza: 2510
|
Autor: IS/SBplus

Najbolji županijski sportaši 2019. su:

Tot, Novaković, odbojkašice N.Gradiške i kajakaši Olimpika

IS/SBplus
Foto: IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus
 • IS/SBplus

Večeras je u dvorani HVIDR-e održana svečanost proglašenja najboljih sportašica, sportaša i ekipa Brodsko-posavske županije u 2019. godini.

SLAVONSKI BROD - Temeljem postignutih sportskih rezultata pojedinaca i ekipa tijekom protekle 2019. godine, a na prijedlog Povjerenstva za izbor najuspješnijih u sportu, Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije, donio je odluku o najboljima u sportskoj 2019. godini. 

Na temelju te odluke, večeras je u dvorani HVIDR-e upriličena svečanost dodjele proglašenja najboljih. 

Najprije je dodijeljeno priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta, a koje se svake godine dodjeljuje pojedincima i sportskim udrugama, kao nagrada za životno djelo u području sporta.

Plaketu i pisano priznanje dobili su Krunoslav Hoffer iz Nove Gradiške i Mato Opačak iz Slavonskog Broda.

Krunoslav Hoffer je rođen 22. listopada 1952. u Vinkovcima, gdje je završio osnovnu i srednju građevinsku školu-arhitektonski smjer. Višu građevinsku školu završava u Osijeku.

Sportsku karijeru počeo je kao junior NK „Lokomotiva" Vinkovci, gdje je bio do 1970. godine. Nakon toga prelazi u Kuglački klub „Lokomotiva" Vinkovci za kojega je nastupao do 1974. godine. Po preseljenju u Novu Gradišku 1976. godine nastupa za Kuglački klub „Željezničar"  da bi dvije godine kasnije prešao u Kuglački klub „Hajduk" u kojem je aktivno kuglao, bio predsjednik i obavljao druge funkcije u klubu. Godine 1981. postao je kuglački sudac, a 1987. Godine i savezni sudac u kuglanju. Nakon preseljenja u Novu Kapelu, od 1989. godine aktivno se uključuje u Nogometni klub „Slavonac" Nova Kapela, gdje je do 1994. godine bio i predsjednik kluba, i obavljao druge dužnosti u klubu. Dvije godine kasnije vraća se u Novu Gradišku i uključuje u rad Nogometnog kluba „Sloga", u kojem je i danas. Obavljao je niz dužnosti, među njima i predsjednika kluba u razdoblju od 1999. do 2002., a danas je danas je član IO kluba. Dana 22. ožujka 1998. godine prelazi u delegatske vode (najprije u županijskim ligama, pa od 2006. i u 1. HNL). Obnašao je i mnoge druge dužnosti u Savezu športova Nova Gradiška, Nogometnom središtu Nova Gradiška i Županijskom nogometnom savezu. Već 23 godine je u NK „Sloga" Nova Gradiška, u kojem je i danas aktivan.

Mato Opačak je rođen 3. svibnja 1959. godine u Ruščici, gdje je i živio do 1987.godine. Potom preseljava u Slavonski Brod. Sportom se počeo baviti 19723. Godine igrajući nogomet za NK Posavac. Šah aktivno počinje igrati 1993. godine i uskoro postaje jedan od vodećih organizatora šahovskih natjecanja u Brodsko-posavskoj županiji i gradu Slavonskom  Brodu. U rujnu 1998. godine s nekolicinom zaljubljenika u šahovsku igru osniva šahovski klub „Posavac" u Ruščici. Nastupajući u organiziranim natjecanjima u okviru Hrvatskog šahovskog saveza stječe zvanje Majstorskog kandidata 2012. godine. Položio je ispite za klupskog, županijskog i državnog suca i ima značajna iskustva u šahovskom suđenju raznovrsnih šahovskih događaja. Kao predsjednik i osnivač ŠK „Posavac" od 1998. godine, organizira do sada 373 turnira na kojima je nastupilo 8.306 igrača. Voditelj je šahovske sekcije Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Brodsko-posavske županije od 1994. godine. Bio je i član stegovnog suda u Hrvatskom šahovskom savezu (od 2004-2008 godine), a obavljao je i dužnost delegata u Skupštini HŠS ispred Brodsko-posavske županije (2001.–2008.). Bio je predsjednik Udruge regionalnih šahovskih sudaca za Slavoniju i Baranju (2006.-2010.). Za svoj nesebičan rad u sportu primio je brojna priznanja i nagrade.

Nagradu za podvig godine, u vidu plakete i pisanog priznanja, primio je Marko Lipovac, član Kajak kanu kluba Olimpik Slavonski Brod.

Rođen je 13.11.1986. u Slavonskom Brodu, a kajakom se počeo baviti 1999. godine. U sezoni 2018/2019. napravio je pravi podvig i izborio nastup za reprezentaciju Hrvatske nakon punih 6 godina. Ne bi to bilo ništa čudno, da Marko nije stalni zaposlenik gradskih bazena u Slavonskom Brodu gdje odrađuje puno radno vrijeme, kao i trener mlađih dobnih uzrasta u svom kajak kanu klubu. Uz sve te navedene obveze cijele godine trenirao je dva puta dnevno (prije i nakon posla) te tako napravio pravi podvig svojim rezultatima, a ujedno je i dao primjer mladima i pokazao kako se sve može kad se hoće. U sezoni 2018/2019. osvojio je ukupno 14 medalja od čega osam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane. U Szegedu (Mađarska) na svjetskom seniorskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre osvojio je osmo mjesto u C finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 200m. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je ukupno 37 puta. Kategorizirani je sportaš HOO-a III. kategorije. Kandidat je za olimpijske igre – Tokyo 2020.

Nagradu za najuspješniji rezultat pojedinca mlađeg dobnog uzrasta primili su: 

Gabrijel Veočić, boksač BK Brod iz Slavonskog Broda

Prvo ime reprezentacije Gabrijel Veočić osam puta zaredom je državni prvak (od 2012.-2019.) i juniorski europski viceprvak. U svojoj mladoj ali bogatoj karijeri ima tri medalje s europskog prvenstva i 10. mjesto sa svjetskog prvenstva u olimpijskoj disciplini. U 2019. Gabrijel je bio treći na Europskom prvenstvu za mlađe seniore koje se održavalo u Bugarskoj. Kategorizirani je sportaš HOO-a II. kategorije.

Ria Glas, vaterpolistica ŽVK Marsonia iz Slavonskog Broda.

Ria je prva vaterpolistica iz Brodsko – posavske županije ali i Slavonije koja je postala član ženske vaterpolske reprezentacije Hrvatske  Ove godine je s U-15 Hrvatskom reprezentacijom nastupala od 7. do 14. srpnja na Europskom prvenstvu u ruskom gradu Kirishi gdje je sa suigračicama osvojila odlično šesto mjesto što je najveći uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola u svim uzrastima na nekom europskom ili svjetskom prvenstvu.  Reprezentacija je ovim rezultatom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Edita Poljac iz ŽKK"Brod na Savi" iz Slavonskog Broda

Edita je Hrvatska juniorska  reprezentativka te je s Hrvatskom nastupila na juniorskom Europskom Prvenstvu u Sarajevu (BiH) a uz to je s klubom na Državnom prvenstvu za juniorke osvojila srebrnu medalju. Igrala je i za seniorke Prvu žensku košarkašku ligu te bila nositelj igre u ekipi ŽKK Brod na Savi. Kategorizirana je sportašica HOO-a IV. kategorije.

Lukas Jurakić iz Šahovskog kluba „Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda

Lukas je počeo napredovati ogromnim koracima i ubrzo se uključio u službena natjecanja u svojim dobnim kategorijama. Na prvenstvima Slavonije i Baranje, a također i na Državnim prvenstvima, redovito postiže zapažene rezultate. Na juniorskom prvenstvu Hrvatske prošle godine Lukas je osvojio prvo mjesto i predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će se odigrati u ovoj godini. Od 1. rujna 2019. na međunarodnoj rejting listi (FIDE) Lukas je najbolje plasirani kadet u RH.

Leona Pavlešin iz KKK"Olimpik" iz Slavonskog Broda

Leona je bila najuspješnija kajakašica juniorka na Prvenstvu Hrvatske te samim time i najugodnije iznenađenje cjelokupnog prvenstva u ženskoj kategoriji tim više jer je ovaj veliki uspjeh postigla sa svega 15 godina u kategoriji sa djevojkama od 18 godina. U Pitestiju (Rumunjska) na svjetskom prvenstvu , osvojila je 6. mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000 m. Na Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za U-16 kategorije, Leona je ostvarila plasman u A finale gdje je osvojila 6. mjesto u disciplini kajaka dvosjeda na 200m s partnericom Antonelom Orkić u konkurenciji 1000 sportaša iz 38 država iz cijeloga svijeta. Za reprezentaciju Hrvatske nastupila je 11 puta. U sezoni 2018/2019. osvojila je ukupno 21 medalju od čega  19 zlatnih, jesnu srebrnu i jednu brončanu. Kategorizirana je sportašica HOO-a u V. kategoriji.

Darko Erceg iz KKK „Marsonia" iz Slavonskog Broda

Na Državnom prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Juniorskoj konkurenciji osvojio je tri prva mjesta, dok je u seniorskoj konkurenciji osvojio tri treća i dva prva mjesta.

Domagoj Babić iz KKK „Marsonia" iz Slavonskog Broda

Domagoj je u konkurenciji Olimpijske nade u kanu sprintu  u Bratislavi (Slovačka) osvojio sedmo mjesto u K1 na 200m u „B" finalu. Na Državnom prvenstvu u Zagrebu u konkurenciji juniora u kanu sprintu osvojio je jedno drugo i dva treća mjesta.

Marko Bajan iz Rukometnog kluba „Brod" iz Slavonskog Broda

Zbog iznimnog zalaganja i rada, velikog doprinosa ekipi RK Brod u konkurenciji mlađi kadeti (2004 godište i mlađi) igranjem 1. Hrvatske mlađe kadetske rukometne lige. Izabran je u selekciju Slavonije i Baranje za odlazak na najveći rukometni turnir mladih u svijetu Parttile Cup, Geoteborg Švedska, na kojem su ušli u četvrtfinale. Bio je sudionik kampa HRS-a kvalitetnih rukometaša s područja cijele Hrvatske u Zadru. Bio je član Hrvatske reprezentacije za kadete u 2019.

Dora Opačak iz  KKK „Marsonia" iz Slavonskog Broda

Na Državnom prvenstvu u konkurenciji kadetkinja u kajaku i kanuu na mirnim vodama osvojila je u K1 1000m  1. mjesto i K1 500m  2. mjesto.

Dodijeljena su pisana priznanja  mladim županijskim darovitim sportašicama i sportašima.  

Boksački Klub „Brod" iz Slavonskog Broda
Matej Crnković,
Marko Pudić,
Petar Pudić,
Sven Đurković,
Dominik Raguž,
Dora Đurković
Rukometni Klub „Brod" iz Slavonskog Broda
Marko Bajan, 
Franjo Jurišić,
Jakov Marić 
Ženski Vaterpolski Klub „Marsonia" iz Slavonskog Broda
Alka Lulić,
Ria Glas,
Rafaela Karešin,
Gabriela Zirdum,
Antea Martinovič,
Lora Aladrović,
Elena Wachtler,
Larisa Šljivarić,
Hana Matijević,
Lucija Ljubičić.
Ženski Košarkaški Klub „Brod Na Savi" iz Slavonskog Broda
Edita Poljac, 
Nika Kurdija, 
Tea Josipović,
Ana Ilakovac,
Monika Buconjić,
Marija Fastić Pajk,
Leonarda Šebalj,
Žaklina Milas,
Klara Rimarčuk,
Magdalena Kavka,
Anja Kostadinović,
Gabrijela Stojanović,
Šahovski Klub „Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda
Dorian Medved, 
Nogometni Klub „Sloga" iz Nove Gradiške 
Mateo Stazić, 
Adriano Ugrešić,
David Pavlina.
Plivački Klub „Marsonia" iz Slavonskog Broda
Borna Vidmar,
Marta Janković,
Nikša Lulić,
Lucija Knežević,
Bono Peić.
Kajak Kanu Klub „Olimpik" iz Slavonskog Broda
Fran Holjevac,
Antonio Pavlešin,
David Orkić,
Mihael Pavlešin,
Leon Katinić,
Adrijan Ružić,
Patrik Brekalo,
Elena Marić,
Nina Knežević,
Lana Katinić.
Ženski Odbojkaški Klub „Nova Gradiška" iz Nove Gradiške
Ana Raštegorac,
Anja Kovačević.
Vaterpolski Klub „Marsonia" iz Slavonskog Broda
Filip Kolesarić,
Luka Vrbljančević,
Gabriel Čorak,
Josip Levak,
Alan Aladrović.
Atletski Klub „Marsonia" Slavonski Brod
Lorena Šeremet,
Filip Orkić,
Toni Prusina,
Ivan Slijepčević,
Bruno Matrinović,
Petra Lesar,
Kajak Kanu Klub Marsonia Slavonski Brod
Hana Ćerić,
Jana Vuković,
Dora Opačak,
Domagoj Babić,
Ivan Fran Arar,
Barbara Tomljenović,
Emanuel Pavlović,
Luka Sokolović,
Vili Ćerić,
Matija Bošnjak.
Košarkaški Klub „Brod" Slavonski Brod
Nina Novak,
Rea Sudar,
Katarina Babić,
Nikolina Vlk,
Kristina Županić.
Odbojkaški Klub „Posavina Brod" Slavonski Brod
Andrea Blažević,
Marta Blažić,
Lucija Dikanović,
Katarina Ilak,
Magdalena Sučić.
Karate Klub „Slavonski Brod" Slavonski Brod
Ana Lujić,
Dora Has,
Matea Ečimović,
Karla Jurić,
Nikola Birač,
Ivan Perković. 

Najuspješnija Županijska školska sportska društva osnovnih i srednjih škola

Osnovne škole:

Školsko sportsko društvo „Plavi Sokol" iz OŠ"Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda

U školskoj 2019. godini školsko sportsko društvo „Plavi Sokol" iz Slavonskog Broda nastupalo je na Županijskom natjecanju s ekipama u atletici, badmintonu, futsalu, gimnastici, košarci, krosu, odbojci, plivanju, stolnom tenisu, šahu i rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na završnici Državnog prvenstva sudjelovali su u futsalu dječaci i osvojili treće mjesto, djevojčice su u odbojci postale državne prvakinje. U košarci djevojčice su ušle u poluzavršnicu RH i osvojile treće mjesto.

Srednje Škole:

Školsko sportsko društvo „Elektrotehničar" iz Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. U školskoj 2019. godini ovo školsko sportsko društvo nastupalo je na Županijskom natjecanju s ekipama u atletici, badmintonu, futsalu, košarci, krosu, odbojci i rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na završnici Državnog prvenstva sudjelovali su u atletici, badmintonu, krosu, i rukometu u konkurenciji mladića i ispali u prvom krugu natjecanja.

Najuspješniji sportaš s invaliditetom

Borna Sečić Iz Boćarskog Kluba „Dan" Slavonski Brod Rođen je 07. lipnja 2000. a boluje od mišićne distrofije tipa Duchenne. Boćanjem za osobe s invaliditetom se bavi već pet godina od kada je kategoriziran u BC 4 kategoriji u kojoj se natječu boćari s distrofijom mišića. Za Boćarski klub "Dan" za osobe s invaliditetom u 2019. godini u BC 3 kategoriji u kojoj se natječu boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu, na prvenstvu mladih u Zagrebu osvojio je srebro. Na prvenstvu u paru s klupskim kolegom osvojio je broncu. Na kraju Prvenstva Hrvatske završava sezonu s osvojenom broncom.

Najuspješnije županijske ženske sportske ekipe

3. mjesto, Ženski vaterpolski Klub „Marsonia" iz Slavonskog Broda

Klub je u sezoni 2018/2019 igrao prvu hrvatsku vaterpolsku ligu za seniorke i osvojio peto mjesto. Ovo je najveći uspjeh kluba nakon što su u sezoni 2017/2018 osvojile drugo mjesto u Kupu Hrvatske za kadetkinje.

2. mjesto, Ženski košarkaški klub "Brod na Savi" iz Slavonskog Broda

Klub se u seniorskoj konkurenciji natjecao u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi, no nije uspio ostvariti ostanak u ligi budući da se u sezoni 2018/2019 liga smanjivala, tako su iz lige ispadala četiri kluba, a klubu je nedostajala još jedna pobjeda za ostanak. No zato su u natjecanju Državnog prvenstva Hrvatske za košarkašice do 19 godina osvojile drugo mjesto i postale vice prvakinje Hrvatske što govori o dobroj budućnosti kluba koja se bazira na domaćim igračicama.

1.mjesto, Ženski odbojkaški klub „Nova Gradiška" iz Nove Gradiške

Seniorska ekipa ŽOK Nova Gradiška je protekle sezone 2018/2019 polučila vrlo dobar uspjeh u natjecanju 1. Hrvatske odbojkaške lige osvojivši na kraju vrlo visoko 4.mjesto u konkurenciji 8 ekipa iz cijele Hrvatske. Minimalni plan koji su zacrtali na početku natjecateljske sezone su i ostvarili, a to je plasman među četiri najbolje ekipe lige. Uz ovaj rezultat sukladno kvalitetnim igrama, igračica Aurora Papac je dobila poziv za nastup u reprezentaciji Hrvatske na Europskom kadetskom prvenstvu koje se u srpnju prošle godine odigralo u Zagrebu i odigrala svih pet utakmica kao članica prve postave.

Najuspješnije županijske muške sportske ekipe 

3. mjesto, Šahovski klub Đuro Đaković iz Slavonskog Broda

Najveći rezultat Kluba ostvaren 2019. godine je osvajanje 3. mjesta u Prvoj B Hrvatskoj šahovskoj ligi. Time je ne samo ostvaren plan zadržavanje prvoligaškog statusa, nego je potvrđeno visoko mjesto kluba u hrvatskom šahu. Svakako treba istaknuti još dva uspjeha kluba. Druga ekipa natjecala se u 3. Hrvatskoj ligi Istok i zauzela mjesto u sredini tablice. Ekipu su činili kadeti, pojačani s iskusnim seniorima. Kadeti su obranili, bez konkurencije, prvo mjesto u Prvoj kadetskoj ligi istok. To je dokaz da se u Klubu velika pozornost pridaje radu šahovske škole i mlađim uzrastima.

2. mjesto, Boksački klub „Radnički" iz Slavonskog Broda

U natjecateljskoj sezoni 2018/2019 Boksački klub „Radnički" postigao je povijesni uspjeh za Slavonskobrodski boks. U konkurenciji 46 klubova iz cijele Hrvatske i ukupno osvojenih 109 bodova postali su momčadski prvaci 1. Hrvatske boksačke lige. Osim navedenog rezultata, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste (mlađe kadete, kadete i juniore) koje je održano u Zagrebu ostvareni su izvrsni rezultati i to: Prvaci Hrvatske postali su: Mato Anušić i Gabriel Odobašić Šilhan, Viceprvak Hrvatske postao je Ivan Ćirić, Treće mjesto na prvenstvu Hrvatske osvojio je Marko Marjanović. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, održanom u Zagrebu, viceprvak Hrvatske postao je Antun Lovaković u kategoriji 60 kg.

1. mjesto, Kajak kanu klub „Olimpik" Slavonski Brod

Na prvenstvu Hrvatske u olimpijskim disciplinama te na prvenstvu Hrvatske u maratonu osvojeno je ukupno pet pokala i ukupno je 26 sportaša postalo pojedinačnim prvacima Hrvatske i to:

Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama 1000, 500 i 200 m:

1. mjesto seniori

1. mjesto juniori

1. mjesto kadeti

Prvenstvo Hrvatske u maratonu za juniore 15 km i seniore 20 km:

1. mjesto seniori

1. mjesto juniori

Za reprezentaciju Hrvatske nastupalo je čak osam članova kluba: seniorska reprezentacija: Antun Novaković, Marko Lipovac, juniorska reprezentacija: Leona Pavlešin, David Aračić, Mihael Galetović, Denis Folvarek i U-15 reprezentacija: Luka Lipovac i Antonela Orkić Na svakom velikom natjecanju nastupio je barem jedan član Olimpika (EP za juniore, EP za seniore, SP za juniore, SP za seniore, europske igre, svjetski kup…). Antuna Novaković je u sezoni 2018/2019. na EP za U-23 seniore osvojio četvrto mjesto i tako se još približio najboljim svjetskim kajakašima i postao ozbiljan kandidat za nadolazeće olimpijske igre Tokyo 2020. Posebno treba istaknuti kategorizirane sportaše njih 15 od kojih je čak osam kategorizirano u II. i III. kategoriji, odnosno kategorizirani su kao vrhunski sportaši. Kajak-kanu klub Olimpik ponovno je bio ovogodišnji rezultatski hit što je potvrda profesionalnog rada sportaša i trenera koji s njima rade, Miroslava Lipovca, Marka Lipovca i Vedrana Božića.

Najuspješnije županijske sportašice 

3. mjesto, Mihaela Lazić iz ŽKK „Brod Na Savi" iz Slavonskog Broda

Mihaela je prvotimka ŽKK „Brod na Savi" i kao takva je u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi bila najbolji strijelac u sezoni 2018/2019 što je uspjeh kojega ostvaruje već po treći puta u nizu. Uz to je nastupila i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske što je po prvi put u povijesti kluba ŽKK „Brod na Savi" da je jedna igračica postala seniorska reprezentativka. Isto tako je i u Zagrebu u 2019. na Final Fouru U19 završnici prvenstva Hrvatske za juniorke bila najbolji strijelac predvodeći ŽKK „Brod na Savi" do osvajanja srebrne medalje čime postaju vice prvakinje Hrvatske. Uz ostvarene rezultate Mihaela je dobila i stipendiju renomiranog američkog sveučilišta University of South Florida gdje od jeseni 2019. studira i igra košarku, promovirajući svoj klub i Slavonski Brod, kao i Hrvatski sport. Kategorizirana je sportašica Hrvatske IV. kategorije.

2. mjesto, Dunja Lipovac iz KKK „Olimpik" iz Slavonskog Broda

Na prvenstvo Hrvatske osvojila je 1. mjesto na 5000 metara K1 , četiri druga mjesta na 1000 K1, 500 K1, 1000 K2, 500 metara K2 i tri treća mjesta na 200 K1, 200 K2, 500 K4. Kategorizirana je sportašica HOO-a III. kategorije.

1.mjesto, Vanesa Tot iz KKK „Marsonia" iz Slavonskog Broda

Svjetsko seniorsko prvenstvo – kanu sprint

– Szeged (hun) C1 500m – 8. mjesto u A finalu C1 5000m – 9. mjesto u A finalu

Svjetsko u23 prvenstvo – kanu sprint – Bascov (rom) C1 500m – 6.mjesto u A finalu C1 200m – 7.mjesto u A finalu Europsko u23

Svjetsko prvenstvo – kanu sprint – Račice (cze) C1 500m – 5.mjesto u A finalu C1 200m – 5.mjesto u A finalu Europske igre – Minsk (blr) C1 200m – 4. mjesto u polufinalu Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama C1 500m – 1. mjesto seniorke C1 200m – 1. mjesto seniorke K1 200m – 2. mjesto seniorke K2 200m – 2. mjesto seniorke Kategorizirana je sportašica HOO-a II. kategorije.

Najuspješniji županijski sportaši 

3. mjesto, Leon Majstorić iz Boksačkog kluba „Brod" iz Slavonskog Broda

Leon je u 2019., na Državnom prvenstvu za seniore koje se održalo u Zagrebu, osvojio brončanu medalju, u olimpijskoj disciplini. Viešestruki je državni prvak u mlađim dobnim uzrastima, a u 2019. prvi puta je nastupio u seniorskoj konkurenciji.

2. mjesto, Igor Ilić iz Hapkido kluba „Brod" iz Slavonskog Broda

Osvojio je 1. mjesto na seniorskom Državnom Hapkido prvenstvu u Zagrebu. Također je osvojio 1. mjesto u samoobranama u paru s Mirsadom Bećirevićem na otvorenom prvenstvu Francuske u ožujku 2019. godine u Strasbourgu. Na otvorenom Europskom prvenstvu u Rusiji u listopadu u Sankt Petersburgu (u konkurenciji od 300 natjecatelja iz 12 zemalja) osvojio je 3. mjesto pojedinačno. U samoobranama u paru s Franom Prpićem na Europskom prvenstvu u Rusiji 2019. godine u Sankt Petersburgu osvojio je 4. mjesto, kao i 4. mjesto ekipno (kao dio cijelog tima Hrvatske) na Europskom prvenstvu u Rusiji 2019. godine.

1. mjesto, Antun Novaković iz KKK"Olimpik" iz Slavonskog Broda

U sezoni 2018/2019. postiže vrhunske rezultate. Nastup bilježi na čak 4 velika natjecanja (svjetski kup, europske igre, europsko U-23 prvenstvo i svjetsko seniorsko prvenstvo). U Minsku (Bjelorusija) na 2. Europskim igrama osvojio je sedmo mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjedna na 1000m. U Duisburgu (Njemačka) na svjetskom kupu osvojio je osmo mjesto u polufinalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m. U Szegedu (Mađarska) na svjetskom seniorskom prvenstvu i kvalifikacijama za olimpijske igre osvojio je drugo mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 500m (11. mjesto) i peto mjesto u C finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m (23. mjesto). U Račicama (Češka Republika) na Europskom U-23 prvenstvu postiže najbolji rezultat u tekućoj sezoni, naime osvaja četvrto mjesto u A finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 500m i osmo mjesto u A finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m Prvenstvo Hrvatske – medalje po disciplinama: Osvojio je šest prvih, dva druga i jedno treće mjesto. Osvojio je ukupno 12 medalja od čega je osam zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je ukupno 42 puta. Hrvatski olimpijski odbor ga je svrstao u II. Kategoriju sportaša – vrhunski sportaš. Kandidat je za olimpijske igre – Tokyo 2020. Kategorizirani je sportaš HOO-a II. kategorije. 

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odbojkašice Nove Gradiške, kajakaši Olimpika, Tot i Veočić

  Najbolji sportaši županije

  Odbojkašice Nove Gradiške, kajakaši Olimpika, Tot i Veočić

  13.4.2021. | 12:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vanesa Tot, Antun Novaković, Viktoria i Olimpik

  Proglašeni najbolji sportaši Županije

  Vanesa Tot, Antun Novaković, Viktoria i Olimpik

  28.1.2019. | 19:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brigita Bakić i Antun Novaković ponovo najbolji

  Proglašenje najboljih sportaša županije

  Brigita Bakić i Antun Novaković ponovo najbolji

  23.1.2017. | 21:01
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sad (i) tajnik zaposlen na neodređeno vrijeme

  Izvještajna Skupština ZSU BPŽ

  Od sad (i) tajnik zaposlen na neodređeno vrijeme

  22.11.2013. | 21:02
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Počela sa radom sportska inspekcija

  Idu u 'blic nadzore'

  Počela sa radom sportska inspekcija

  14.3.2013. | 9:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :