Reagiranja

Objavljeno: 14.10.2011. u 20:30
Prikaza: 3013
|
Autor: Borislav Horvatović

Rajkovićev govor mržnje

Di čeljad nije bijesna, ni šuma nije tijesna

Brodsko-posavska županija : Di čeljad nije bijesna, ni šuma nije tijesna

Reagiram na tekst g. Rajkovića zbog netolerancije i govora mržnje koji je izrečen u par rečenica navedenog teksta. Iz teksta je očigledno da g. Rajković mrzi bicikliste koje želi ukloniti iz šume, a fotografije dokumentiraju trake za markaciju staze. Mržnja je cilj, a trake samo sredstvo.

 
Reagiram kao predsjednik biciklističkog kluba BK Festung

BK festung je 11.09.2011. organizirao XCM maraton Petnja. Za potrebe označavanja 47km staze utrošili smo 2000m trake. 1980m trake je uklonjeno u ponedeljak 12.09.2011. sa staze osim 20m trake sa dijela na bartolovačkom brdu prema jezeru Petnja, koji je ostavljen kao markacija staze za sve rekreativne bicikliste koji nisu mogli natjecateljski odvesti maraton, ali to žele rekreativno. Ova trasa maratona bi jednog dana trebala zaživjeti kao rekretaivna biciklistička staza s trajnim oznakama, ukoliko lokalna uprava prepozna mogućnosti i potrebu cikloturizma.
Biciklisti nisu u nikakvom sukobu niti s planinarima, niti s lovcima, niti s gljivarima, niti s drvosječama niti s paintball ratnicima niti s inima koje susrećemo u šumi.
 
Članovi BK Festung će vrlo lako i učinkovito počistiti dvadesetak metara trake završetkom sezone krajem studenog, dok g. Rajković tako lako neće ''počistiti'' svoj govor mržnje izrečen u navedenom tekstu.
 
Problemi na koje mi nailazimo pri organizaciji naših utrka su kidanje oznaka, strelica i traka, promjena smjera na oznakama, na stazama koje mi označavamo neposredno prije natjecanja. A najopasnije su zapreke koje neodgovorni opasni pojednici postavljaju na staze kojima se mi krećemo, podeblje grane zaprečene na stazi u visini glave i vrata vozača ili razvlačenja čelične žice između stabala koje mugu završiti s vrlo ozbiljnim posljedicama za život vozača.
 
I na takva djela nismo reagirali govorom mržnje.
 
Biciklista je sve više na Dilj gori i radimo aktivno na označavanju staza.Upravo je u tijeku izgradnja, uređenje i označavanje Brdsko biciklitičke staze Šuma Striborova koja će biti na raspolaganju svim našim sugrađanima.
 
Također želim regirati i kao građanin (muškarac u tajicama)
 
Netolerantan, bahat i arogantan članak g. Ivana Rajkovića (u svojstvu više osoba: ljubitelja, zastupnika, političara, člana, akademskog građanina) sa ciljanom mržnjom prema jednoj ''drugačijoj'' skupini građana je u potpunosti nespojiv s osobinama koje bi trebale biti svojstvene jedanom ljubitelju, zastupniku, političaru, članu, akademskom građaninu. Svoju enormnu energiju ekološkog borca bi mogao usmjeriti na rješavanje divljih deponija kojih je prepuna Dilj gora, štednjaka, frižidera, automobilskih školjki, traktorskih guma, klaoničkog otpada, životinjskih leševa, ili je to sve dio folklora pa je kao takvo i prihvatljivo. Ili pokretanjem peticije da se šuma na sjevernim obroncima Brodskog brda proglasi park šumom i kao takva zaštiti i ostavi budućim generacijama.
 
Zanimljivo je da su na sva tri mjesta koja su fotografirana više puta kidane naše markacije staza i strelice čupane i bacane u grmlje, a i postavljena grana je bila na dvadesetak metara udaljenosti što dovodi u sumnju sredstva koje možebitno koristi g. Rajković za tjeranje biciklista iz ''svoje šume''. Nadam se da takva osoba nije ''moj zastupnik'' u gradskom vijeću.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
kritik

kritik

Komentirano: 15.10.2011. | 14:37

1

Ako Rajković ide u krivolov onda ga treba prijaviti, a očito da pastir 1970. nema građanske hrabrosti to učiniti, ali ima hrabrosti optuživati anonimno.
zloinaopako

zloinaopako

Komentirano: 15.10.2011. | 11:31

2

što ga nisi prijavio ako si ga vidiio da je u krivolovu. Jedino ako ide na čeku, (na čekanje) i ako je uredno prijavljen kod lovnika da ide onda nikome ništa!
pastir_1970

pastir_1970

Komentirano: 14.10.2011. | 23:09

3

gospodin Rajković kupi politicke bodove a nehvali se kako nocu ide u krivolov oko 22h, molim da se izjasni , to zna cjeli Varoš, po noci izvlaci divljac iz auta, 100 puta sam to osobno vidio, ako ulovi svinju neka ju i prijavi i plati
Emil Cipar

Emil Cipar

Komentirano: 14.10.2011. | 21:54

4

Draga gospodo Rajkoviću i Horvatoviću, postoji i civilizirani način komunikacije, što ne bi smjelo biti teško u ovom slučaju. Obojica želite i mislite dobro i obojica ste za podržati od nas običnih građana. Šuma jest naše bogatsvo i pripada svima. Uz malo dobre volje i zajedničkim snagama mogli bi ju očistiti, urediti puteve i bila bi nešto čime bi se mogli ponositi i pokazati drugima. U interesu svih nas ...pružite si ruke i zajedničkim snagama poduzmite nešto. Ima možda među biciklistima crnih ovaca, ali to je sigurno neznatna manjina. Ova vaša prepirka ne koristi nikome, a najmanje koristi šumi. Dilj-gora je idealno mjesto za međunarodni biciklistički maraton i budimo stretni što imamo ljude koji to žele i mogu organizirati. Pružite si ruku i imate moju podršku.
Emil Cipar

Emil Cipar

Komentirano: 14.10.2011. | 21:51

5

Komentar je izbrisao Administrator!
svizac

svizac

Komentirano: 14.10.2011. | 20:58

6

Biste li počistili te trake da vas Rajković nije ovdje oprao? Obično se ne ide kući dok se smeće ne pokupi, a ne čekati najprikladniji mjesec.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Doveli prvog oficira palube na brod koji tone

Umjesto dosadašnjeg kapetana

Doveli prvog oficira palube na brod koji tone

17.6.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neznanje ne mora uzrokovati uvrede

Reagiranje na članak E. Cipra

Neznanje ne mora uzrokovati uvrede

18.4.2013. | 0:03
SBplus.hr, Slavonski Brod : Foto komentar

Mile Jerković

Foto komentar

16.6.2011. | 9:59
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :