Politika : Političke stranke

Objavljeno: 2.5.2021. u 16:00
Prikaza: 2469
|
Autor: Željka Gavranović

Današnjim predstavljanjem odgovorili:

Tko u Brodsko-posavskoj žup. može ugroziti aktualnog župana?

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

- Kada izbori prođu, kada čovjek bude umoran, kada odradi dobar posao, onda se vraća domu svomu. Ovom prigodom zahvalio bih osobi koja mi je uvijek bila najveća potpora, a to je moja supruga Snježana koja ovdje stoji, koja nekada bude i ljuta kad se vraćam kući, ali uvijek me primi. Zahvaljujem i sinovima koji mi vrlo često nedostaju, a znam i ja njima. O mojim protukandidatima - sve su to dobri i časni ljudi, svi oni, na svoj način, žele bolje županiji. - kazao je Marušić.

SLAVONSKI BROD - Na Eko-etno Salašu „Savus" u Bukovlju, danas je održano službeno predstavljanje kandidata koalicije stranaka HDZ-a, HKS-a i HSP-a za župana Brodsko-posavske županije, dr.sc. Danijela Marušića, kao i kandidata za njegovog zamjenika, Marka Šimića.

Osim snažne potpore tim kandidaturama, koju je jučer u Slavonskom Brodu pružio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, snažan vjetar u leđa kandidatima je danas dalo i županijsko vodstvo.

- Tijekom prethodnog mandata, u fokusu nam je bila gospodarska i socijalna revitalizacija Brodsko-posavske županije i stvaranje preduvjeta za nove investicije i gospodarski napredak. Vjerujem da smo uspjeli, zajedno s našom Vladom, postaviti Slavoniju na listu nacionalnih prioriteta i smatram da se, unatoč izazovnom razdoblju pandemije, vidi period stabilnosti, sigurnosti i uskoro razdoblje snažnog oporavka. Naše su ambicije i planovi i dalje vezani za ravnomjeran razvoj naša dva grada i 26 općina, Naravno, sve to u uskoj suradnji s Vladom Andreja Plenkovića i resornim ministarstvima, posebice kada je riječ o povlačenju europskih sredstava. Danijel Marušić ima veliko političko iskustvo, od 2008. godine obnaša dužnost župana. U četiri navrata izabran je u Hrvatski sabor, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013., imenovan je u više odbora EU. Tko u Brodsko-posavskoj županiji može ugroziti aktualnog župana? Siguran sam - nitko! Jer to je čovjek sa iskustvom i znanjem, čovjek koji okuplja, obiteljski čovjek i zato s pravom vjerujemo da ćemo, s našim županom, u prvom krugu ostvariti pobjedu. - kazao je saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije, Pero Ćosić koji je najavio osobna predstavljanja i govore kandidata za župana i njegovog zamjenika.

Mlado, ali iskusno lice, široj javnosti dobro poznatog Marka Šimića, HDZ i koalicijski partneri na ovim su izborima odlučili iskoristiti kako bi u županijsku upravu unijeli svježinu. Osim kao dopredsjednik HDZ-ove mladeži na nacionalnoj razini, Marko Šimić, po struci diplomirani pravnik, iza sebe ima bogato radno iskustvo u Hrvatskim šumama te kao prvi direktor Regionalnog centra za biotehnološki razvoj i istraživanje Brodsko-posavske županije, ali i zastupnik u prethodnom saborskom mandatu.

- Vlada Republike Hrvatske poreznom je reformom i fiskalnim izravnanjem, županijama, gradovima i općinama dala smisao, osnažila njihove fiskalne kapacitete i dala im novu perspektivu i alat za stvaranje projekata koji će baš tom stanovništvu s baš tog područja donijeti potreban prosperitet, napredak i razvoj. Ta bolja iskoristivost sredstava vidljiva je na slici Republike Hrvatske danas. U našim selima nema ozbiljnijeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje nije realiziralo barem jedan projekt i 'povuklo' sredstva - bilo državna, bilo iz europskih fondova. Trebamo imati na umu da smo ušli u razdoblje nove financijske omotnice i da su nam ponovno stavljena velika sredstva na raspolaganje. Ne vjerujem da ćemo ovakvu priliku imati ponovno nakon 2027. godine jer nove države članice samo jednom dobivaju veća sredstva nego ih pripadaju po veličini i jačini gospodarstva kako bi uhvatile korak s razvijenijim državama EU. Stoga smatram kako nema mjesta eksperimentima, preslagivanju, učenju,… - kazao je vrlo konkretno Marko Šimić, kandidat za zamjenika župana u Brodsko-posavskoj županiji.

U iscrpnom predstavljanju, aktualni je župan i novi kandidat za istu funkciju, Danijel Marušić, predstavio ostvarene rezultate u posljednjem četverogodišnjem mandatu, a potom ukazao i na nove smjernice budućeg programskog rada.

- Sada je bitno kako dalje. Novi program koncipirali smo u nekoliko cjelina; jako gospodarstvo, moderne tehnologije i nova radna mjesta; ruralni razvoj i održiva poljoprivreda; razvijena infrastruktura kao preduvjet gospodarskog razvoja i zaštita okoliša; razvijamo sport i čuvamo kulturni identitet; odgoj, obrazovanje i znanost kao osnovne poluge razvoja; kvalitetna zdravstvena zaštita i skrb o stanovnicima treće životne dobi i, za kraj, temelji nacionalnoga identiteta i dostojanstva. Kada govorimo o gospodarstvu, snažit ćemo metaloprerađivačku i drvoprerađivačku industriju ulaganjem u razvoj novih tehnologija i pozicionirati ih kao tržišne lidere. Zajedno s Vladom Republike Hrvatske nastavit ćemo izgradnju Luke Brod. Poticat ćemo razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te im pomagati izradom projektne dokumentacije za razvojne projekte. Razvijat ćemo poduzetničku infrastrukturu kroz nove i postojeće poslovne zone. Nastavit ćemo s programom bespovratnih potpora malim, srednjim i mikropoduzetnicima. Dovršit ćemo izgradnju Regionalnog tehnološkog inovacijskog centra za strojarstvo i Centra strukovne izvrsnosti u ekonomiji. - poručio je, između ostalog, aktualni župan Brodsko-posavske županije i HDZ-ov kandidat za istu poziciju na novim lokalnim izborima. Više o provedenom u prethodnom mandatu i programu za naredni, moguće je poslušati u opširnom predstavljanju u priloženom videu.

U svojem se govoru, prilično emotivno i neočekivano, Marušić osvrnuo i na članove svoje obitelji koji mu već trinaestu godinu zaredom pružaju potporu u njegovom političkom radu i djelovanju na čelu Brodsko-posavske županije. U svom stilu, blag je bio i prema političkim protivnicima i pretendentima za prvo lice županije.

- Kada izbori prođu, kada čovjek bude umoran, kada odradi dobar posao, onda se vraća domu svomu. Ovom prigodom zahvalio bih osobi koja mi je uvijek bila najveća potpora, a to je moja supruga Snježana koja ovdje stoji, koja nekada bude i ljuta kad se vraćam kući, ali uvijek me primi. Zahvaljujem i sinovima; Mariju, Mateju i Domagoju koji mi vrlo često nedostaju, a znam i ja njima. O mojim protukandidatima - sve su to dobri i časni ljudi. Svi oni, na svoj način, žele bolje Brodsko-posavskoj županiji, ali vjerujem da će se naši stanovnici i birači odlučiti za program HDZ-a i dati povjerenje nama - ljudima koji taj program mogu i provesti. - kazao je zaključno kandidat za poziciju župana Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić koji od birača traži povjerenje za svoj četvrti mandat.

Treće nedjelje u svibnju, birači će odlučiti koji će ljudi i koji programi voditi Brodsko-posavsku županiju u narednom četverogodišnjem periodu.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Mr_Cinik

Mr_Cinik

Komentirano: 5.5.2021. | 12:05

1

Pa nikakva novost. Kada se pogledaju političari u Hrvatskoj onda je jasno da su to većinom osobe koje nisu postigle osobite uspjehe u privatnom i poslovnom životu nego su putem politike došli na visoke i dobro plaćene položaje u državnim upravama i poduzećima. Prema ovome takva praksa se nastavlja i onda se ne trebamo čuditi na (ne)kvalitetu posla i izostanak reformi kojima bi se popravilo postojeće stanje na državnoj i lokalnoj razini. Nestručni i nesposobni kadrovi koji su instalirani na vodeće pozicije jednostavno nemaju te kapacitete koji se zahtijevaju od osoba na takvim položajima. Ocjene sposobnosti različitih kandidata možemo u zadnje vrijeme pročitati u komentarima članaka pa se onda zaista čini da su većina kandidata nesposobnjakovići. Uz takve ljude neće biti poboljšanja ni u gradu ni u županiji.
hrimar

hrimar

Komentirano: 4.5.2021. | 23:51

2

Majko mila, Marko paulovnija Šimić, cit., po struci diplomirani pravnik, iza sebe ima bogato radno iskustvo u Hrvatskim šumama te kao prvi direktor Regionalnog centra za biotehnološki razvoj i istraživanje Brodsko-posavske županije, ali i zastupnik u prethodnom saborskom mandatu. Pravi primjer uhljeba, neuspjele karijere u Zgb, vraća se rodnom kraju prodajući maglu o svom uspjehu. Bez nepotizma u "organizaciji" bio bi dan danas vježbenik u nekom minornom odvjetničkom uredu u gradu.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zloporabili službeni položaj u stranačke / privatne svrhe

U Slavonskom Brodu, Sisku...

Zloporabili službeni položaj u stranačke / privatne svrhe

23.4.2021. | 14:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako je država kao njezin protokol - ne treba čuditi gdje smo

Ministrica zaboravila pomaknuti sat?

Ako je država kao njezin protokol - ne treba čuditi gdje smo

29.3.2021. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 'gradonačelnice', SDP predstavio i kandidata za župana

Slogan - „Slavonija za život"

Nakon 'gradonačelnice', SDP predstavio i kandidata za župana

29.3.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta slavodobitnik ovdašnjeg SDP-a

Peđa Grbin ustoličuje svoje ljude

Stribor Valenta slavodobitnik ovdašnjeg SDP-a

20.12.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovoliko će stranke dobiti za nepuna četiri mjeseca 2021.

Za 'aktivnost' u Županijskoj skupštini

Ovoliko će stranke dobiti za nepuna četiri mjeseca 2021.

9.12.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su ovdašnji kandidati za vodstvo SDP-a Hrvatske

Krajem rujna unutarstranački izbori

Oni su ovdašnji kandidati za vodstvo SDP-a Hrvatske

1.9.2020. | 16:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

Parlamentarni izbori 2020.

HDZ pobjednik sa 68 mandata, podbačaj SDP-a

5.7.2020. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

Pero Ćosić o bivšem stranačkom kolegi:

'Bio je nekorektan prema HDZ-u i Vladi'

3.7.2020. | 14:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

'Sigurna Hrvatska'

Lista HDZ-ovih predizbornih obećanja

9.6.2020. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su HDZ-ova elita u Brodsko-posavskoj županiji

Od njih 10 Plenković će izabrati petero

Oni su HDZ-ova elita u Brodsko-posavskoj županiji

18.5.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo koliko komu ide iz županijske kase

Prema broju skupštinara

Donosimo koliko komu ide iz županijske kase

17.3.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ odgodio unutarstranačke izbore - do daljnjeg

Ćosić i njegovi na pobjedničkoj strani

HDZ odgodio unutarstranačke izbore - do daljnjeg

16.3.2020. | 22:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dok se bore za drugo radno mjesto, mogu primati plaću

Župan je samo iskoristio svoja prava

Dok se bore za drugo radno mjesto, mogu primati plaću

11.1.2020. | 21:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li nevažeći listići Brođana i Požežana bačeni?

Mogli su značiti veliku razliku

Jesu li nevažeći listići Brođana i Požežana bačeni?

6.1.2020. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko su ovdašnji zastupnici govorili, a koliko trošili?

Kraj godine - vrijeme za zbrajanje

Koliko su ovdašnji zastupnici govorili, a koliko trošili?

29.12.2019. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ako ne možete i ne znate, raspišite izbore'

Poruka Vladi RH iz Slavonskog Broda:

'Ako ne možete i ne znate, raspišite izbore'

18.12.2019. | 15:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne treba prazniti kontejnere, to rade umirovljenici'

Zanimljivi i racionalni prijedlozi HSU-a

'Ne treba prazniti kontejnere, to rade umirovljenici'

11.10.2019. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

Osobni obračuni ili kršenje Statuta?

Na čiju će stranu stati Davor Benardić?

12.6.2019. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

Zastupnica Marta Luc Polanc:

'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

28.11.2018. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :