Obrazovanje

Objavljeno: 27.3.2019. u 14:10
Prikaza: 1746
|
Autor: I.C.

Digitalna platforma mozaBook

Županija će opremiti sve škole novim obrazovnim sredstvom

BPŽ
Foto: BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ
 • BPŽ

MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo.

SLAVONSKI BROD - Izdavačka kuća ALFA, kao prvi nakladnik u Hrvatskoj koji će na digitalnoj platformi mozaBook izdavati digitalne udžbenike i obrazovne sadržaje, održalo je danas u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije prezentaciju za ravnatelje škola ovog ambicioznog komercijalnog digitalnog rješenja. Prezentaciji su, osim ravnatelja nazočili zamjenik župana Damir Mirković i v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović.

Koristeći ovu platformu koju Brodsko-posavska županija planira uvesti u sve škole kojima je osnivač, učenicima će, u sklopu školskog obrazovanja, pružiti mogućnost stjecanja znanja na načine koje do sada nisu imali priliku imati – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom, jer MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo. Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost.

Digitalnim udžbenicima na platformi mozaBook baza je tiskani udžbenik koji je u obliku slojeva nadograđen digitalnim sadržajima, tako da je moguće izdvojiti i koristiti svaku sliku i isječak teksta, a slojevi multimedijskih i interaktivnih sadržaja mogu se stvarati samostalno pa čak i dijeliti. Najnaprednija značajka platforme je velika biblioteka 3D scena, odnosno sadržaja koji su male aplikacije s dinamičkim 3D modelima, slojevima, različitim mogućnostima prikaza, ugrađenim skriptama i scenarijima, animacijama, naracijama, ugrađenim kvizovima i interaktivnim igrama, pa čak i mogućnostima za doživljaj u virtualnoj stvarnosti.

MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo. Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost. MozaBook kao alat Virovitičko-podravska županija uvela je prva u Hrvatskoj.

Obrazovni sadržaji koji zadovoljavaju najviše metodičke standarde dostupni su svim korisnicima platforme mozaBook za korištenje u pripremi, izvođenju nastave i provjeri znanja, a već sada sadrže tisuće fotografija i ilustracija, stotine videozapisa, prezentacije u PowerPointu, dokumente u Wordu, Excelu i PDF-u kao i interaktivne objekte u Flashu.

Korisnicima su dostupni i interaktivni alati koji imaju različite funkcije u pripremi i izvođenju nastave te su neki od njih osmišljeni za samo jedan nastavni predmet ili područje, a neki su univerzalni. Također treba istaknuti kako su programske i web aplikacije na ovoj platformi dostupne na jednom mjestu, standardizirane, kvalitativno uravnotežene, provjerene i često s većim mogućnostima, bez zahtjeva za odvojenim pristupom.

MozaBook osmišljen je za učinkovitu primjenu u različitim uvjetima, a ta prilagodljivost jedini je pravi pristup kojim možemo utjecati na širu primjenu informatičkih tehnologija u obrazovnim procesima u praksi. mozaBook se tako uspješno pokreće i na starijim računalima i osposobljen je za rad u uvjetima bez pristupa Internetu ili s vrlo slabim internetskim vezama. Najatraktivnije iskustvo mozaBooka bit će na pametnim pločama, ali sasvim jednaku funkcionalnost nudi i s običnim računalom spojenim na projektor. Platforma mozaBook iznimno je dobro pokrivena sustavom podrške. Nadogradnje aplikacije su redovite, a sustav otklanjanja prijavljenih tehničkih i sadržajnih pogrešaka vrlo je učinkovit.

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Jack_Sparrow

  Jack_Sparrow

  Komentirano: 28.3.2019. | 22:30

  1

  Dragi Stipe, kako god bilo ipak nece na dobro izaci za djecu. Cak ni sami ucitelji vise nemaju motiva za rad sa djecom. Njima ce odgovarati ta digitalizacija jer ce morati manje doma raditi pripreme za djecu. Malo je jos onih koji to euforicno rade doma i nadaju se da ce djecu nesto nauciti. Kad se sjetim babe Rade dok sam isao u Tehnicki skolu i njenog prvog sata. To su pravi profesori bili. Red, rad i postenje. Sad su djeca sve maze, bole ih prsti od tipkanja po fb...
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 28.3.2019. | 10:08

  2

  Jack - ništa se ne boj. Nema od toga uglavnom ništa. Da bi nastavnici i učitelji proizveli kvalitetne multimedijske sadržaje (spomenuta vizualizacija, simulacija i interakcija) oni bi morali biti novi renesansni ljudi: edukatori, snimatelji, režiseri, programeri, inženjeri, dizajneri - sve u jednom, a oni to naravno nisu. Koliko ima za ovaj uređaj spremnih, s kurikularnom reformom usklađenih digitalnih sadržaja? Jako, jako malo. Dok se ti sadržaji pojave, ovi će uređaji zastarjeti. Dakle, još jedna obmana, promašena investicija, bačen novac, nemušta politička parada za sitnozube. Bravo županija! PS. pitam se jesu li učitelji i nastavnici vršili pritisak na županiju da im osigura ovakve uređaje ili je priča išla u suprotnom smjeru - političari iz županije koji nemaju veze s obrazovanjem su to naručili i nametnuli školama na našem području. Kladim se da će bar 40% uređaja stajati par godina neotpakovano u školama.
  Jack_Sparrow

  Jack_Sparrow

  Komentirano: 28.3.2019. | 6:14

  3

  Sta se tu radi u skolstvu. Pa sva ta silna digitalizacija ce samo zatupiti djecje mozgove. Knjige potpuno izumiru i djeca nikad nece vise pisati nego tipkati. Ja ne znam koji su to biseri smislili. Djeca gube s tim kreativnost. Sve im je dostupno danas digitalno. Bas me zanima da li danas djeca u skoli rade jos herbarij ali to bi bilo cudo jer djeca ne vole ici u prirodu, sve biljke vide na netu jer eto skolstvo je slozilo takav program. Onda to naravno vodi do toga da je natalitet sve manji ne samo zbog uvjeta zivota nego i zbog toga sto obitelji vide sto se sustavno radi sa djecom, kontrolira ih se i nadzire, tocnije zatupljuje.

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Srednje škole na području županije objavile natječaje

  Koliko ima slobodnih mjesta?

  Srednje škole na području županije objavile natječaje

  17.6.2022. | 9:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako olakšati 'muke po osmašima'

  Velika pomoć pri upisu

  Kako olakšati 'muke po osmašima'

  10.6.2022. | 11:50
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ostvario je nešto što nitko prije njega nije'

  Učenici 'Oskara' vrijedni

  'Ostvario je nešto što nitko prije njega nije'

  3.6.2022. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za poznavanje prometnih propisa mogu osvojiti nagrade

  Učenici osnovnih i srednjih škola

  Za poznavanje prometnih propisa mogu osvojiti nagrade

  21.1.2022. | 14:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvadeset škola iskazalo potrebu za 'online' nastavom

  Na području Brodsko-posavske županije

  Dvadeset škola iskazalo potrebu za 'online' nastavom

  20.1.2022. | 14:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što je uzrok - slab interes učenika ili lijenost škola?

  Odustali od dobrog projekta

  Što je uzrok - slab interes učenika ili lijenost škola?

  19.11.2021. | 7:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pomoćnici će biti osigurani za sve osnovne i srednje škole

  Na području Brodsko-posavske županije

  Pomoćnici će biti osigurani za sve osnovne i srednje škole

  19.8.2020. | 13:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li ponavljača u brodskim školama uistinu više nego prije?

  Kad brojevi odlutaju od konteksta

  Je li ponavljača u brodskim školama uistinu više nego prije?

  24.1.2020. | 12:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Proljetni odmor neće trajati jednako dugo za sve učenike

  Promjene u brodskoposavskim školama

  Proljetni odmor neće trajati jednako dugo za sve učenike

  28.12.2019. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljeno u kojim županijama sutra nema nastave

  Nastavak štrajka prosvjetara

  Objavljeno u kojim županijama sutra nema nastave

  14.10.2019. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nismo odlikaši nego čvrste četvorke

  Po broju izostanaka smo ispod prosjeka

  Nismo odlikaši nego čvrste četvorke

  25.8.2019. | 10:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Održana završna konferencija projekta 'Eureka'

  Županija potiče darovitost učenika

  Održana završna konferencija projekta 'Eureka'

  27.3.2019. | 16:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte koje novine donose pojedini školski predmeti

  Veliki dani za hrvatsko školstvo

  Pogledajte koje novine donose pojedini školski predmeti

  24.1.2019. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Projekt za DOBRObit djece

  Uključena Brodsko-posavska županija

  Projekt za DOBRObit djece

  1.8.2018. | 14:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za poklon - ruksaci koji pune mobitel

  Mladi inovatori s obje strane granice

  Za poklon - ruksaci koji pune mobitel

  26.6.2018. | 14:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin predvodnik reforme u školstvu

  Postojeći sustav trom i spor

  Brođanin predvodnik reforme u školstvu

  27.11.2017. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Malena pomoć za učenike i studente

  Raspisan natječaj

  Malena pomoć za učenike i studente

  24.11.2017. | 12:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :