Život : Udruge građana

Objavljeno: 10.11.2018. u 14:40
Prikaza: 1773
|
Autor: Željka Gavranović

Kolakušić o hrvatskom pravosuđu:

'Ne radi ništa, ne govori ništa i budi ništa'

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Slavonski Brod danas je posjetio čovjek koji hrvatsko društvo namjerava promijeniti iz temelja. Sudac Mislav Kolakušić u svoje je ideje toliko siguran da svakodnevno nastupa i protiv svojih kolega sudaca jer smatra kako su institucije pravne države ustrojene potpuno krivo. Osim toga, za hrvatske zakone kaže kako 'ne prolaze test zdravog razuma'. Kako se misli boriti protiv najvećeg tumora hrvatskog društva - korupcije, pogledajte u kratkom intervjuu SBplus-a.

SLAVONSKI BROD - Mislav Kolakušić, sudac zagrebačkog Trgovačkog suda, borac za pravdu i žestoki protivnik korupcije, posjetio je danas Brođane koji su mu na slavonskobrodskom korzu od deset do 14 sati mogli dati podršku, ali ga i pitati za savjete.

Mada ga  mnogi smatraju utopistom i idealistom, njegovo iskustvo i obrazovanje dovoljna su podloga kako bi, za ono o čemu priča, imao vrlo konkretna rješenja. Shvativši, ipak, kako sam neće moći promijeniti Hrvatsku iz temelja, odlučio je ući u politiku i prvenstveno se angažirati kroz rad Udruge Antikorupcija čiji je program i danas predstavljao.

- Korumpiranost u Republici Hrvatskoj je prešla sve razmjere pa čak odlazi u veleizdaju, ali taj problem nije nerješiv. Rumunjska je bila korumpiranija od Hrvatske pa je osnovala državnu antikorupcijsku agenciju, dovela nezavisne i poštene ljude koji su u dvije godine promijenili zemlju. Uhićeno je preko tri tisuće političara, odvjetnika, sudaca, liječnika i sada vidimo da Rumunjska gospodarski leti u nebo. - usporedio je Kolakušić Hrvatsku s jednako teškim 'slučajem', želeći dokazati kako - ima nade.

Kolakušić je prokomentirao i nepovjerenje građana u institucije pravne države odnosno sudove koji bi im trebali osiguravati pravdu.

- Pravosuđe ne može biti izdvojeni organizam sustava, nego dio njegove cjeline. Mi moramo vodoravno promijeniti sve sustave. Sudovi su ustrojeni na krivi način. Svi suci moraju biti jednaki i nitko ne može biti iznad njih na tom sudu na kojemu rade. Dakle, moramo ukinuti funkcije predsjednika sudova, predsjednika odjela i zamjenika. Kad suci osjete da im nitko ne može zagorčavati život, počet će raditi drugačije. Mi moramo napraviti platformu koja će istovremeno djelovati u svim segmentima društva: zdravstvu, pravosuđu, policiji. Za to su nam potrebni građani. - za SBplus Kolakušić je pojasnio svoju viziju temeljnih društvenih promjena za kojima Hrvatska toliko vapi. Pruži li mu se prilika, kazao je okupljenim građanima, trebalo bi mu šest mjeseci da 'počisti nered i sve dovede u red'.

Promjene koje Kolakušić želi provesti itekako se tiču prvenstveno njegovih najbližih suradnika, kolega sudaca koji su se na svojim visokim pozicijama itekako dobro ugnijezdili. Odgovorio je danas i na pitanje koliko ga oni podržavaju te kako reagiraju na njegove ideje da im 'oduzme moć'.

- Oni koji će izgubiti pozicije ne žele promjene. Njih ne zanima što je situacija u društvu takva, ne zanima ih što je najljepša država na svijetu prepuna siromašnih… stalo im je samo do tih pozicija. Na njihovu žalost, promjene stižu uskoro. Moram priznati da o tomu ne razgovaram s kolegama predsjednicima sudova pa ne znam koliko me njih podržava. Oni šute, oni se drže one Aristotelove: ne radi ništa, ne govori ništa i budi ništa. - dočarao je Kolakušić stanje u hrvatskom pravosuđu.

Za promjene koje najavljuje Kolakušiću su, naravno, potrebni ljudi i upravo to je cilj osnivanja Udruge Antikorupcija čiji je predsjednik - ujedinjeno djelovanje protiv svega lošeg i trulog u hrvatskom društvu.

- Imamo dobre primjere borbe protiv korupcije, iako se ljudima još prijeti kako ne bi istupili. Od najpoznatijih hrvatskih zviždača, tu je Anica Lepej. Primjerice, samo zaposlenik banke može znati da neki dužnosnik na računu ima milijun ili dva eura bez pokrića. Takve osobe kad idu prijaviti korupciju oko sebe trebaju imati civilno društvo, građane koji je podržavaju. Takve osobe odsad se mogu javiti Udruzi koja će ih savjetovati i zaštititi. Kaznene prijave onda možda neće niti morati podnositi takva osoba, nego Udruga u njezino ime. - kazao je Kolakušić i dodao da su pojedinci pred pravosuđem preslabi, ali udruge s velikim članstvima slučajeve ne ostavljaju u tišini i zahtijevaju odgovore i odluke.

Mislav Kolakušić prema Hrvatima je blag i smatra kako građani jednostavno žive u trenutku kakav on jest te kako korupcija i nepotizam nisu postali dio hrvatskog mentaliteta. Početak kažnjavanja i pokazivanje snage protiv slučajeva korupcije smatra trenutkom preokreta kada će građani početi živjeti 'normalnim životom'.

- Ako vas se drži u uvjetima siromaštva, naravno da i sami gledate kako preživjeti, kako ne platiti dio poreza, kako što više uštedjeti. - kazao je Kolakušić.

Trenutak kada je shvatio da kroz institucije, predavanja, seminare, znanstvene radove ne može promijeniti ništa, bio je za Kolakušića prijeloman u donošenju odluke da kreće u veliku borbu protiv dosadašnjeg stanja stvari. U svojim je razmišljanjima prilično radikalan jer smatra kako Hrvatska mora promijeniti apsolutno sve zakone. Prema njegovom mišljenju, niti jedan hrvatski zakon ne „prolazi test zdravog razuma". U Republici Hrvatskoj, kazao nam je, ima 9300 propisa, a svaki od njih ima prosječno dvjesto odredbi, dok neki imaju i po 20 tisuća odredbi. Rješenje je, smatra Kolakušić, prepisivanje zakona uređenih država od slova do slova, što se dosad nije radilo, ali se lagalo da se tako radi.

Nakon Zagreba, Varaždina, Rijeke i Slavonskog Broda, Udruga Antikorupcija posjetit će Šibenik, Split, Pulu, Osijek i Vukovar. Da Kolakušić ne 'prodaje maglu' govori i činjenica kako je upravo on jedan od najučinkovitijih hrvatskih sudaca sa 185 posto ostvarenih mjerila za rad sudaca, što će reći da zasad radi za dvojicu. Na sljedećim predsjedničkim izborima najvjerojatnije će biti jedan od kandidata, a sudeći prema podršci koju su mu danas pokazali Brođani, na njima bi mogao dobro proći. Samim time, promocija rada njegove Udruge, ujedno predstavlja i prve korake u predizbornoj kampanji.

Kratak intervju s Mislavom Kolakušićem snimljen na slavonskobrodskom korzu, moguće je pogledati u videu priloženom ovom članku.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 12.11.2018. | 8:11

1

Glupo je uspoređivati Bandića koji sve radi na svoju ruku, zato jer drži HDZ-ovce za muda u saboru. I Dusparu koji mora sve raditi po ps.-u jer HDZ gleda što bi još mogao naći, a ne nalazi mu ništa. Voljela bih kada bi novinari usporedili proračun grada 2000, 2009 i 2018 godine po prihodima, rashodima te investicijama. Grad je iz EU fondova povukao gotovo isto sredstava kao i županija, koja ima čistu direktivu vlasti i predstavnika u ministarstvu. Ma fuj. I još pljujete po nekom tko radi, ne da ste licemjeri, nego školski primjerci ljigavosti i podlosti ljudi!
Hotti

Hotti

Komentirano: 11.11.2018. | 20:20

2

Samo jednom je ivomarkic bio na sudu,i to da bi mu se sud ispričao.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 20:12

3

Ja sam argumentirao i obrazlagao, pa ne znam koliko mi je profila i komentara obrisano na portalu koji se financira novcem svih građana Broda. Da se odmah ogradim, sve do jednoga je obrisano zbog argumenata a ne vrijeđanja i psovanja jer toga nije bilo. Opet ti HDZ-ovom retorikom, stvorili smo Hrvatsku pa sad trebamo dovijeka vladat i radit što nam je volja. Zbog Korčule je dobio moj glas na sljedećim izborima, i od tada nije napravio ništa pozitivno. To što je uštedio na Korčuli prosuo je već smanjenjem komunalnog doprinosu za legalizaciju, pa će tako infrastrukturu za nelegalne objekte platiti oni koji su gradili legalno. Kako je uštedio 20 mil kn na bazenima? Tako da je naručio novi projekt za manji objekt? Neš ti mudrosti. Evo nešto za podsjetiti se: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/burna-biografija-slavonskog-bandica-vec-15-godina-krivuda-zdesna-nalijevo-i-suvereno-vlada-brodom-foto-20180403 i https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/nakon-procjene-steta-od-poplave-pljuste-optuzbe-20100721
VasilijeBrkic

VasilijeBrkic

Komentirano: 11.11.2018. | 19:57

4

205 godina?!? 231707,317073-toliki je iznos dusparićeve plaće?! I ti to nazivaš argumentirano komuniciranje? Hajde vrati se tamo odakle si dopuštao mozga je došla struja i voda
Kradezej_zna

Kradezej_zna

Komentirano: 11.11.2018. | 19:20

5

Ivomarkic je samo jednom pogriješio,kad je pomislio da je pogriješio
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 11.11.2018. | 18:45

6

VasilijeBrkic, spasio je 57.000.000 brodskog proračuna u slučaju Korčula i zaradio svoju plaću za slijedećih 205 godina...Samo u slučaju brodskih bazena je uštedio preko 20.000.000 kuna... Sada ti objasni gdje je pogriješio?...Argumentiraj! Ne spominji mraz!
VasilijeBrkic

VasilijeBrkic

Komentirano: 11.11.2018. | 15:20

7

"dar s neba" imaš li ti mozga ovako šta napisati?!? To je isti dar s neba ko i mraz kad u kasno proljeće dođe na voće! Elementarna nepogoda zvana -dusparić babo.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 14:11

8

Babo je brodski Bandić i s Kolakušićem nema nikakve dodirne točke. Dapače, na suprotnim stranama su. Ne relativiziram ja ništa, činjenica je da je Babu na vlast doveo HDZ a na vlasti ga održava SDP. Kao i Bandić, koalirat će sa svakime samo da ostane na vlasti. Smiješni su tvoji pokušaji diskreditacije Dusparinih neistomišljenika. Tu retoriku si pokupio od HDZ-a i njihovih etiketiranja političkih protivnika komunjarama. O tome kako je Babo dar s neba najbolje govori podatak o broju Brođana koji su emigrirali iz Broda za vrijeme njegovog mandata.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 11.11.2018. | 9:21

9

rotorko@. . došla su vremena kada vi HDZ-ovci pokušavate relativizirati, izjednačiti sve političare. Narod je vidio u ovih 28 godina države... tko je zlo. Babo, kako ti naziveš Dusparu, dar je s neba brođanima. Naći će on zajednički jezik s Kolakušićem. Dokazao je, Mirko je brodski Kolakušić već duži niz godina.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 8:59

10

Babo + HDZ = Vlast, Babo + SDP = Vlast => HDZ = SDP = Babo

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potraga za unesrećenima nakon pada zrakoplova

Uz pomoć bespilotnih sustava

Potraga za unesrećenima nakon pada zrakoplova

24.3.2019. | 12:00
Hrabri HGSS-ovci i ovaj su vikend proveli radno - u simulaciji potrage za unesrećenima nakon pada zrakoplova. Visoka tehnologija i najsuvremenija oprema i ovaj su put bili njihov glavni saveznik.
Hrabri HGSS-ovci i ovaj su vikend proveli radno - u simulaciji potrage za unesrećenima nakon pada zrakoplova. Visoka tehnologija i najsuvremenija oprema i ovaj su put bili njihov glavni saveznik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čuvari prirode i zdravog načina življenja

Planinarsko društvo "Dilj gora"

Čuvari prirode i zdravog načina življenja

24.3.2019. | 9:00
Izvještajna skupština Planinarskog društva "Dilj gora" održana večeras u Planinarskom domu Đuro Pilar potvrdila je da se sve više mladih aktivno uključuje u zaštitu prirode i proklamiranje zdravog načina življenja.
Izvještajna skupština Planinarskog društva "Dilj gora" održana večeras u Planinarskom domu Đuro Pilar potvrdila je da se sve više mladih aktivno uključuje u zaštitu prirode i proklamiranje zdravog načina življenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nismo zreli za podizanje radnog vijeka'

Inicijativa '67 je previše' u Sl. Brodu

'Nismo zreli za podizanje radnog vijeka'

20.3.2019. | 15:00
Nordijske zemlje su digle radni vijek, no u njima se daleko dulje i kvalitetnije živi. Također, zdravije. Podatak koji govori o zdravim godinama nakon 65 godina starosti, govori da je u Hrvatskoj taj broj godina prosječno samo pet, dok je prosjek Europske Unije deset, a u razvije
Nordijske zemlje su digle radni vijek, no u njima se daleko dulje i kvalitetnije živi. Također, zdravije. Podatak koji govori o zdravim godinama nakon 65 godina starosti, govori da je u Hrvatskoj taj broj godina prosječno samo pet, dok je prosjek Europske Unije deset, a u razvije
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inicijativa sindikata za raspisivanje referenduma o mirovini

67 je previše

Inicijativa sindikata za raspisivanje referenduma o mirovini

18.3.2019. | 11:55
Sindikati traže da se zakonom utvrdi pravo na odlazak u mirovinu s navršenih 65 godina života i 15 godina staža. Na prijevremenu mirovinu osiguranik bi ostvario pravo kada navrši 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža.
Sindikati traže da se zakonom utvrdi pravo na odlazak u mirovinu s navršenih 65 godina života i 15 godina staža. Na prijevremenu mirovinu osiguranik bi ostvario pravo kada navrši 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski policajci sudionici još jedne utrke

Prvenstvo MUP-a

Brodski policajci sudionici još jedne utrke

18.3.2019. | 9:55
Brončana medalja je otišla u Slavoniju, srebrna u Međimurje, a ona najsjajnija, zlatna, u Zagorje.
Brončana medalja je otišla u Slavoniju, srebrna u Međimurje, a ona najsjajnija, zlatna, u Zagorje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ivici Galoviću još jedan mandat

Izbori u županijskom ogranku HND

Ivici Galoviću još jedan mandat

11.3.2019. | 22:15
Novinari su često izloženi prijetnjama i tužbama, nerijetko i fizičkim nasrtajima, a situacija je još teža u lokalnim medijima gdje „svi sve znaju“ pa na tom tragu zna se i kome se ne bi trebali zamjeriti jer bi mogli izvući „deblji kraj“, što kod većine neminovno utječe i na aut
Novinari su često izloženi prijetnjama i tužbama, nerijetko i fizičkim nasrtajima, a situacija je još teža u lokalnim medijima gdje „svi sve znaju“ pa na tom tragu zna se i kome se ne bi trebali zamjeriti jer bi mogli izvući „deblji kraj“, što kod većine neminovno utječe i na aut
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vozači, želite li se s njima mijenjati za mjesto?

Predstavljen projekt

Vozači, želite li se s njima mijenjati za mjesto?

11.3.2019. | 15:00
"Cilj nam je cijelu priču personalizirati i natjerati one vozače koji kane svoja vozila ostaviti na parkirnom mjestu da se suoče s licem osobe kojoj oduzimaju prostor."
"Cilj nam je cijelu priču personalizirati i natjerati one vozače koji kane svoja vozila ostaviti na parkirnom mjestu da se suoče s licem osobe kojoj oduzimaju prostor."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobijedili podvinjski osnovnoškolci i brodski gimnazijalci

Pod simbolom humanosti i pomoći

Pobijedili podvinjski osnovnoškolci i brodski gimnazijalci

9.3.2019. | 14:45
Nađete li se u nesreći, poželite da se pokraj vas nađu osnovnoškolci iz Podvinja iz slavonskobrodski gimnazijalci. Naime, upravo oni pokazali su danas najbolje znanje u tehnikama prve pomoći.
Nađete li se u nesreći, poželite da se pokraj vas nađu osnovnoškolci iz Podvinja iz slavonskobrodski gimnazijalci. Naime, upravo oni pokazali su danas najbolje znanje u tehnikama prve pomoći.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Regoč i Kosjenka mijenjaju stavove društva o invalidnosti

Socijalno angažirani umjetnički projekti

Regoč i Kosjenka mijenjaju stavove društva o invalidnosti

8.3.2019. | 17:15
Nastala skulptura na svoj će put 'krenuti' s Trga Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, tijekom manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“. Nakon toga, Regoč i Kosjenka počinju put po Slavonskom Brodu i županiji koji će, vjerujemo, biti pun novih prijateljstava, ra
Nastala skulptura na svoj će put 'krenuti' s Trga Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, tijekom manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“. Nakon toga, Regoč i Kosjenka počinju put po Slavonskom Brodu i županiji koji će, vjerujemo, biti pun novih prijateljstava, ra
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš li se mijenjati za mjesto?

Brođani pitaju svoje sugrađane:

Želiš li se mijenjati za mjesto?

6.3.2019. | 13:30
Bit će izrađene „žive“ fotografije Brođana - osoba s invaliditetom koje će biti postavljene uz prometne znakove na području Slavonskog Broda.
Bit će izrađene „žive“ fotografije Brođana - osoba s invaliditetom koje će biti postavljene uz prometne znakove na području Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova motoristička sezona uz sjećanje na izgubljene živote

Policija podsjetila na najčešće greške

Nova motoristička sezona uz sjećanje na izgubljene živote

6.3.2019. | 12:30
Podsjetivši ih na njihove poginule prijatelje i kolege, policija je, početkom još jedne motociklističke sezone u Slavonskom Brodu, pozvala vozače na oprez i upozorila na najčešće greške u prometu.
Podsjetivši ih na njihove poginule prijatelje i kolege, policija je, početkom još jedne motociklističke sezone u Slavonskom Brodu, pozvala vozače na oprez i upozorila na najčešće greške u prometu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi Brođani ponovno se okupljaju i jačaju snage

Poziv na volontersko djelovanje

Mladi Brođani ponovno se okupljaju i jačaju snage

5.3.2019. | 11:30
Volonteri su godinama okosnica ove organizacije koja postoji u gotovo svim zemljama svijeta te djeluje nepristrano, neovisno i neutralno. pomažući svima kojima je tuđa ruka potrebna kako bi dobili priliku živjeti dostojanstveno. Upravo su mladi glavni kotačić takvog pružanja pomo
Volonteri su godinama okosnica ove organizacije koja postoji u gotovo svim zemljama svijeta te djeluje nepristrano, neovisno i neutralno. pomažući svima kojima je tuđa ruka potrebna kako bi dobili priliku živjeti dostojanstveno. Upravo su mladi glavni kotačić takvog pružanja pomo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski HGSS-ovci se vratili iz Češke Republike

Međunarodni sastanak

Brodski HGSS-ovci se vratili iz Češke Republike

4.3.2019. | 20:45
HGSS Stanica Slavonski Brod u studenom 2018. godine organizirala je prvi instruktorski ERDI tečaj u Hrvatskoj koji su uspješno završila 3 člana HGSS Stanice Slavonski Brod.
HGSS Stanica Slavonski Brod u studenom 2018. godine organizirala je prvi instruktorski ERDI tečaj u Hrvatskoj koji su uspješno završila 3 člana HGSS Stanice Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neumorni i hrabri slavonskobrodski HGSS-ovci na Vlašiću

Kad nisu u akciji, vježbaju

Neumorni i hrabri slavonskobrodski HGSS-ovci na Vlašiću

1.3.2019. | 19:00
Snijeg, mećava, noć i sunce bili su uvjeti u kojima su se odvijali različiti segmenti vježbe: kondicijski usponi turnim skijama na vrh Devećani (1763 m) i vrh Pavo (1807 m), zbrinjavanje i izvlačenje unesrećenog, uvježbavanje potraga u lavinama i provjera rizika od lavina.
Snijeg, mećava, noć i sunce bili su uvjeti u kojima su se odvijali različiti segmenti vježbe: kondicijski usponi turnim skijama na vrh Devećani (1763 m) i vrh Pavo (1807 m), zbrinjavanje i izvlačenje unesrećenog, uvježbavanje potraga u lavinama i provjera rizika od lavina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sabolski se povukao. Evo tko je novi rektor

Promjene u Visokoj vinskoj akademiji

Sabolski se povukao. Evo tko je novi rektor

26.2.2019. | 14:30
"Otvorena su nam mnoga vrata, a mi smo u Brod doveli iznimno kvalitetne ljude koji su puno učinili i za promociju naše akademije, ali i za promociju našeg grada."
"Otvorena su nam mnoga vrata, a mi smo u Brod doveli iznimno kvalitetne ljude koji su puno učinili i za promociju naše akademije, ali i za promociju našeg grada."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dvanaest sati prelazili 23 snježna kilometra

Nadljudski napori

Brođani dvanaest sati prelazili 23 snježna kilometra

15.2.2019. | 17:30
Slavonskobrodski tragači za unesrećenima nastavljaju usavršavati svoje sposobnosti kako bi bili još spremniji priskočiti u pomoć drugima. Vježbajući spašavanje ljudi nakon lavina, proveli su naporne sate na terenu Nacionalnog parka, a na obuku u Sloveniju poslali su i Quicka.
Slavonskobrodski tragači za unesrećenima nastavljaju usavršavati svoje sposobnosti kako bi bili još spremniji priskočiti u pomoć drugima. Vježbajući spašavanje ljudi nakon lavina, proveli su naporne sate na terenu Nacionalnog parka, a na obuku u Sloveniju poslali su i Quicka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želimo im pomoći u izražavanju njihova mišljenja"

Udruga Regoč

'Želimo im pomoći u izražavanju njihova mišljenja"

11.2.2019. | 8:51
"Osobe sa intelektualnim teškoćama želimo osnažiti za komunikaciju. Stručni kadar udruge im pomaže izražavati vlastito mišljenje i zaključivati. Želimo osvijestiti javnost o problemima s kojima se suočavaju osobe s intelektualnim teškoćama, a posebice nakon navršene 21. godine ži
"Osobe sa intelektualnim teškoćama želimo osnažiti za komunikaciju. Stručni kadar udruge im pomaže izražavati vlastito mišljenje i zaključivati. Želimo osvijestiti javnost o problemima s kojima se suočavaju osobe s intelektualnim teškoćama, a posebice nakon navršene 21. godine ži
SBplus.hr, Slavonski Brod : Viktorija je odrasla u trošnoj kućici i neimaštini

Život u ruševini

Viktorija je odrasla u trošnoj kućici i neimaštini

10.2.2019. | 18:30
Iako je apel u medijima za pomoć slavonskobrodskoj obitelji postao tradicionalan na godišnjoj bazi, njihova se životna situacija ne poboljšava, a Viktorija je, u međuvremenu, odrasla u mladu ženu koja je naučila živjeti u hladnoj i trošnoj kućici prepunoj pukotina.
Iako je apel u medijima za pomoć slavonskobrodskoj obitelji postao tradicionalan na godišnjoj bazi, njihova se životna situacija ne poboljšava, a Viktorija je, u međuvremenu, odrasla u mladu ženu koja je naučila živjeti u hladnoj i trošnoj kućici prepunoj pukotina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Popisali (i) strahote s područja Brodsko-posavske županije

Izdvojeno iz crne kronike

Popisali (i) strahote s područja Brodsko-posavske županije

10.2.2019. | 17:00
Policijska priopćenja i crnu kroniku punile su tijekom 2018. godine svakakve priče. Znatan dio njih odnosi se i na potpuno nečovječno ponašanje prema životinjama. Najgore su popisali i objavili Prijatelji životinja, a među njima su se našli slučajevi iz Brodsko-posavske županije.
Policijska priopćenja i crnu kroniku punile su tijekom 2018. godine svakakve priče. Znatan dio njih odnosi se i na potpuno nečovječno ponašanje prema životinjama. Najgore su popisali i objavili Prijatelji životinja, a među njima su se našli slučajevi iz Brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponos Slavonskog Broda, sada je proglašen Herojem 2018.

Poznati slavonskobrodski stomatolog

Ponos Slavonskog Broda, sada je proglašen Herojem 2018.

8.2.2019. | 11:25
'Najveća akcija Lige bila je upravo gradnja Centra za zaštitu od tumora u Slavonskom Brodu. Bilo je puno zaposlenih u slavonskobrodskim poduzećima i ljudi su rado dali pokoji „dinar“ i akcije su bile vrlo uspješne. Liga je tada brojala i do 16 tisuća članova.'
'Najveća akcija Lige bila je upravo gradnja Centra za zaštitu od tumora u Slavonskom Brodu. Bilo je puno zaposlenih u slavonskobrodskim poduzećima i ljudi su rado dali pokoji „dinar“ i akcije su bile vrlo uspješne. Liga je tada brojala i do 16 tisuća članova.'