Život : Udruge građana

Objavljeno: 10.11.2018. u 14:40
Prikaza: 1609
|
Autor: Željka Gavranović

Kolakušić o hrvatskom pravosuđu:

'Ne radi ništa, ne govori ništa i budi ništa'

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Slavonski Brod danas je posjetio čovjek koji hrvatsko društvo namjerava promijeniti iz temelja. Sudac Mislav Kolakušić u svoje je ideje toliko siguran da svakodnevno nastupa i protiv svojih kolega sudaca jer smatra kako su institucije pravne države ustrojene potpuno krivo. Osim toga, za hrvatske zakone kaže kako 'ne prolaze test zdravog razuma'. Kako se misli boriti protiv najvećeg tumora hrvatskog društva - korupcije, pogledajte u kratkom intervjuu SBplus-a.

SLAVONSKI BROD - Mislav Kolakušić, sudac zagrebačkog Trgovačkog suda, borac za pravdu i žestoki protivnik korupcije, posjetio je danas Brođane koji su mu na slavonskobrodskom korzu od deset do 14 sati mogli dati podršku, ali ga i pitati za savjete.

Mada ga  mnogi smatraju utopistom i idealistom, njegovo iskustvo i obrazovanje dovoljna su podloga kako bi, za ono o čemu priča, imao vrlo konkretna rješenja. Shvativši, ipak, kako sam neće moći promijeniti Hrvatsku iz temelja, odlučio je ući u politiku i prvenstveno se angažirati kroz rad Udruge Antikorupcija čiji je program i danas predstavljao.

- Korumpiranost u Republici Hrvatskoj je prešla sve razmjere pa čak odlazi u veleizdaju, ali taj problem nije nerješiv. Rumunjska je bila korumpiranija od Hrvatske pa je osnovala državnu antikorupcijsku agenciju, dovela nezavisne i poštene ljude koji su u dvije godine promijenili zemlju. Uhićeno je preko tri tisuće političara, odvjetnika, sudaca, liječnika i sada vidimo da Rumunjska gospodarski leti u nebo. - usporedio je Kolakušić Hrvatsku s jednako teškim 'slučajem', želeći dokazati kako - ima nade.

Kolakušić je prokomentirao i nepovjerenje građana u institucije pravne države odnosno sudove koji bi im trebali osiguravati pravdu.

- Pravosuđe ne može biti izdvojeni organizam sustava, nego dio njegove cjeline. Mi moramo vodoravno promijeniti sve sustave. Sudovi su ustrojeni na krivi način. Svi suci moraju biti jednaki i nitko ne može biti iznad njih na tom sudu na kojemu rade. Dakle, moramo ukinuti funkcije predsjednika sudova, predsjednika odjela i zamjenika. Kad suci osjete da im nitko ne može zagorčavati život, počet će raditi drugačije. Mi moramo napraviti platformu koja će istovremeno djelovati u svim segmentima društva: zdravstvu, pravosuđu, policiji. Za to su nam potrebni građani. - za SBplus Kolakušić je pojasnio svoju viziju temeljnih društvenih promjena za kojima Hrvatska toliko vapi. Pruži li mu se prilika, kazao je okupljenim građanima, trebalo bi mu šest mjeseci da 'počisti nered i sve dovede u red'.

Promjene koje Kolakušić želi provesti itekako se tiču prvenstveno njegovih najbližih suradnika, kolega sudaca koji su se na svojim visokim pozicijama itekako dobro ugnijezdili. Odgovorio je danas i na pitanje koliko ga oni podržavaju te kako reagiraju na njegove ideje da im 'oduzme moć'.

- Oni koji će izgubiti pozicije ne žele promjene. Njih ne zanima što je situacija u društvu takva, ne zanima ih što je najljepša država na svijetu prepuna siromašnih… stalo im je samo do tih pozicija. Na njihovu žalost, promjene stižu uskoro. Moram priznati da o tomu ne razgovaram s kolegama predsjednicima sudova pa ne znam koliko me njih podržava. Oni šute, oni se drže one Aristotelove: ne radi ništa, ne govori ništa i budi ništa. - dočarao je Kolakušić stanje u hrvatskom pravosuđu.

Za promjene koje najavljuje Kolakušiću su, naravno, potrebni ljudi i upravo to je cilj osnivanja Udruge Antikorupcija čiji je predsjednik - ujedinjeno djelovanje protiv svega lošeg i trulog u hrvatskom društvu.

- Imamo dobre primjere borbe protiv korupcije, iako se ljudima još prijeti kako ne bi istupili. Od najpoznatijih hrvatskih zviždača, tu je Anica Lepej. Primjerice, samo zaposlenik banke može znati da neki dužnosnik na računu ima milijun ili dva eura bez pokrića. Takve osobe kad idu prijaviti korupciju oko sebe trebaju imati civilno društvo, građane koji je podržavaju. Takve osobe odsad se mogu javiti Udruzi koja će ih savjetovati i zaštititi. Kaznene prijave onda možda neće niti morati podnositi takva osoba, nego Udruga u njezino ime. - kazao je Kolakušić i dodao da su pojedinci pred pravosuđem preslabi, ali udruge s velikim članstvima slučajeve ne ostavljaju u tišini i zahtijevaju odgovore i odluke.

Mislav Kolakušić prema Hrvatima je blag i smatra kako građani jednostavno žive u trenutku kakav on jest te kako korupcija i nepotizam nisu postali dio hrvatskog mentaliteta. Početak kažnjavanja i pokazivanje snage protiv slučajeva korupcije smatra trenutkom preokreta kada će građani početi živjeti 'normalnim životom'.

- Ako vas se drži u uvjetima siromaštva, naravno da i sami gledate kako preživjeti, kako ne platiti dio poreza, kako što više uštedjeti. - kazao je Kolakušić.

Trenutak kada je shvatio da kroz institucije, predavanja, seminare, znanstvene radove ne može promijeniti ništa, bio je za Kolakušića prijeloman u donošenju odluke da kreće u veliku borbu protiv dosadašnjeg stanja stvari. U svojim je razmišljanjima prilično radikalan jer smatra kako Hrvatska mora promijeniti apsolutno sve zakone. Prema njegovom mišljenju, niti jedan hrvatski zakon ne „prolazi test zdravog razuma". U Republici Hrvatskoj, kazao nam je, ima 9300 propisa, a svaki od njih ima prosječno dvjesto odredbi, dok neki imaju i po 20 tisuća odredbi. Rješenje je, smatra Kolakušić, prepisivanje zakona uređenih država od slova do slova, što se dosad nije radilo, ali se lagalo da se tako radi.

Nakon Zagreba, Varaždina, Rijeke i Slavonskog Broda, Udruga Antikorupcija posjetit će Šibenik, Split, Pulu, Osijek i Vukovar. Da Kolakušić ne 'prodaje maglu' govori i činjenica kako je upravo on jedan od najučinkovitijih hrvatskih sudaca sa 185 posto ostvarenih mjerila za rad sudaca, što će reći da zasad radi za dvojicu. Na sljedećim predsjedničkim izborima najvjerojatnije će biti jedan od kandidata, a sudeći prema podršci koju su mu danas pokazali Brođani, na njima bi mogao dobro proći. Samim time, promocija rada njegove Udruge, ujedno predstavlja i prve korake u predizbornoj kampanji.

Kratak intervju s Mislavom Kolakušićem snimljen na slavonskobrodskom korzu, moguće je pogledati u videu priloženom ovom članku.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 12.11.2018. | 8:11

1

Glupo je uspoređivati Bandića koji sve radi na svoju ruku, zato jer drži HDZ-ovce za muda u saboru. I Dusparu koji mora sve raditi po ps.-u jer HDZ gleda što bi još mogao naći, a ne nalazi mu ništa. Voljela bih kada bi novinari usporedili proračun grada 2000, 2009 i 2018 godine po prihodima, rashodima te investicijama. Grad je iz EU fondova povukao gotovo isto sredstava kao i županija, koja ima čistu direktivu vlasti i predstavnika u ministarstvu. Ma fuj. I još pljujete po nekom tko radi, ne da ste licemjeri, nego školski primjerci ljigavosti i podlosti ljudi!
Hotti

Hotti

Komentirano: 11.11.2018. | 20:20

2

Samo jednom je ivomarkic bio na sudu,i to da bi mu se sud ispričao.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 20:12

3

Ja sam argumentirao i obrazlagao, pa ne znam koliko mi je profila i komentara obrisano na portalu koji se financira novcem svih građana Broda. Da se odmah ogradim, sve do jednoga je obrisano zbog argumenata a ne vrijeđanja i psovanja jer toga nije bilo. Opet ti HDZ-ovom retorikom, stvorili smo Hrvatsku pa sad trebamo dovijeka vladat i radit što nam je volja. Zbog Korčule je dobio moj glas na sljedećim izborima, i od tada nije napravio ništa pozitivno. To što je uštedio na Korčuli prosuo je već smanjenjem komunalnog doprinosu za legalizaciju, pa će tako infrastrukturu za nelegalne objekte platiti oni koji su gradili legalno. Kako je uštedio 20 mil kn na bazenima? Tako da je naručio novi projekt za manji objekt? Neš ti mudrosti. Evo nešto za podsjetiti se: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/burna-biografija-slavonskog-bandica-vec-15-godina-krivuda-zdesna-nalijevo-i-suvereno-vlada-brodom-foto-20180403 i https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/nakon-procjene-steta-od-poplave-pljuste-optuzbe-20100721
VasilijeBrkic

VasilijeBrkic

Komentirano: 11.11.2018. | 19:57

4

205 godina?!? 231707,317073-toliki je iznos dusparićeve plaće?! I ti to nazivaš argumentirano komuniciranje? Hajde vrati se tamo odakle si dopuštao mozga je došla struja i voda
Kradezej_zna

Kradezej_zna

Komentirano: 11.11.2018. | 19:20

5

Ivomarkic je samo jednom pogriješio,kad je pomislio da je pogriješio
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 11.11.2018. | 18:45

6

VasilijeBrkic, spasio je 57.000.000 brodskog proračuna u slučaju Korčula i zaradio svoju plaću za slijedećih 205 godina...Samo u slučaju brodskih bazena je uštedio preko 20.000.000 kuna... Sada ti objasni gdje je pogriješio?...Argumentiraj! Ne spominji mraz!
VasilijeBrkic

VasilijeBrkic

Komentirano: 11.11.2018. | 15:20

7

"dar s neba" imaš li ti mozga ovako šta napisati?!? To je isti dar s neba ko i mraz kad u kasno proljeće dođe na voće! Elementarna nepogoda zvana -dusparić babo.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 14:11

8

Babo je brodski Bandić i s Kolakušićem nema nikakve dodirne točke. Dapače, na suprotnim stranama su. Ne relativiziram ja ništa, činjenica je da je Babu na vlast doveo HDZ a na vlasti ga održava SDP. Kao i Bandić, koalirat će sa svakime samo da ostane na vlasti. Smiješni su tvoji pokušaji diskreditacije Dusparinih neistomišljenika. Tu retoriku si pokupio od HDZ-a i njihovih etiketiranja političkih protivnika komunjarama. O tome kako je Babo dar s neba najbolje govori podatak o broju Brođana koji su emigrirali iz Broda za vrijeme njegovog mandata.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 11.11.2018. | 9:21

9

rotorko@. . došla su vremena kada vi HDZ-ovci pokušavate relativizirati, izjednačiti sve političare. Narod je vidio u ovih 28 godina države... tko je zlo. Babo, kako ti naziveš Dusparu, dar je s neba brođanima. Naći će on zajednički jezik s Kolakušićem. Dokazao je, Mirko je brodski Kolakušić već duži niz godina.
rotorko

rotorko

Komentirano: 11.11.2018. | 8:59

10

Babo + HDZ = Vlast, Babo + SDP = Vlast => HDZ = SDP = Babo

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od MUP-a traže zabranu 'pucanja' tijekom cijele godine

Pirotehnika sve manje prihvatljiva

Od MUP-a traže zabranu 'pucanja' tijekom cijele godine

11.1.2019. | 17:00
U Italiji već osam godina, u više od 850 gradova i općina, zabranjeno tijekom silvestarske noći 'pucati petardama', a grad Collecchio u Parmi od 2016. godine dopušta samo tihe vatromete kako bi se spriječile traume pasa. Poljaci su, zbog dobrobiti životinja, Novu 2018. godinu doč
U Italiji već osam godina, u više od 850 gradova i općina, zabranjeno tijekom silvestarske noći 'pucati petardama', a grad Collecchio u Parmi od 2016. godine dopušta samo tihe vatromete kako bi se spriječile traume pasa. Poljaci su, zbog dobrobiti životinja, Novu 2018. godinu doč
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski policajci pokazali dobro srce

Još jedna u nizu blagdanskih akcija

Slavonskobrodski policajci pokazali dobro srce

18.12.2018. | 15:30
Danas je načelnik policijske postaje Mario Vujić, predao prikupljena novčana sredstva Katici Nuspahić, dopredsjednici humanitarne Udruge Slap koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele od malignih i drugih rijetkih bolesti.
Danas je načelnik policijske postaje Mario Vujić, predao prikupljena novčana sredstva Katici Nuspahić, dopredsjednici humanitarne Udruge Slap koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele od malignih i drugih rijetkih bolesti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski ronioci od snijega pobjegli na Jadran

Staru godinu ispratit će zaronom u Savu

Brodski ronioci od snijega pobjegli na Jadran

16.12.2018. | 16:00
Čist Božić i bistra Nova godina, naziv je splitske akcije čišćenja podmorja kojom završavaju ekološke aktivnosti u posljednjim danima stare godine. Morskim su se galebovima u čišćenju ove godine pridružili oni riječni - iz Slavonskog Broda.
Čist Božić i bistra Nova godina, naziv je splitske akcije čišćenja podmorja kojom završavaju ekološke aktivnosti u posljednjim danima stare godine. Morskim su se galebovima u čišćenju ove godine pridružili oni riječni - iz Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pomoć braći i sestrama djece s teškoćama u razvoju

Udruga za ranu intervenciju

Pomoć braći i sestrama djece s teškoćama u razvoju

10.12.2018. | 17:15
"Rođenjem djeteta sa teškoćama u razvoju cijela obitelj je izložena pojačanom stresu, a uz roditelje, najvažniji članovi obitelji su upravo braća i sestre. Kroz razgovore, igru i zajedničko druženje uz stručno vodstvo psihologa, braća i sestre djece s teškoćama u razvoju dobila s
"Rođenjem djeteta sa teškoćama u razvoju cijela obitelj je izložena pojačanom stresu, a uz roditelje, najvažniji članovi obitelji su upravo braća i sestre. Kroz razgovore, igru i zajedničko druženje uz stručno vodstvo psihologa, braća i sestre djece s teškoćama u razvoju dobila s
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su izabrani za najposlodavce i najvolontere

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Oni su izabrani za najposlodavce i najvolontere

3.12.2018. | 13:15
"Trebala sam raditi na bazenu s djecom s posebnim potrebama i kada sam ih vidjela rekla sam "ja to ne mogu". Onda mi je došla jedna djevojčica, pogledala me i pitala: "Teta zašto si ti tužna zbog moje bolesti". Tada sam shvatila kako im moja tuga ne može pomoći, ali svojim radom,
"Trebala sam raditi na bazenu s djecom s posebnim potrebama i kada sam ih vidjela rekla sam "ja to ne mogu". Onda mi je došla jedna djevojčica, pogledala me i pitala: "Teta zašto si ti tužna zbog moje bolesti". Tada sam shvatila kako im moja tuga ne može pomoći, ali svojim radom,
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konvencija štiti i žene i muškarce žrtve nasilja

Međunarodni dan borbe protiv nasilja

Konvencija štiti i žene i muškarce žrtve nasilja

19.11.2018. | 15:10
- Nažalost odrasli muškarci žrtve su tek u nekih 12 posto slučajeva, dok su najčešće žrtve zapravo dječaci - kazala je Matanović, podsjetivši kako su od 2009. godine, od kada u Slavonskom Brodu djeluje Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja, kroz njega prošle 253 žene te 269
- Nažalost odrasli muškarci žrtve su tek u nekih 12 posto slučajeva, dok su najčešće žrtve zapravo dječaci - kazala je Matanović, podsjetivši kako su od 2009. godine, od kada u Slavonskom Brodu djeluje Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja, kroz njega prošle 253 žene te 269
SBplus.hr, Slavonski Brod : Domovinski rat počiva na temeljima antifašizma

75. obljetnica VI slavonskog korpusa

Domovinski rat počiva na temeljima antifašizma

17.11.2018. | 13:05
"Nije kod nas desnica toliko jaka, nego je ljevica rastočena. Možda jesmo stari, ali nismo za bacanje koplja u trnje, jer jedino borba može promjeniti situaciju u kojoj jesmo obzirom da iz povijesti nikada ništa naučili nismo. Jer da jesmo ne bi nam se ponavljale greške."
"Nije kod nas desnica toliko jaka, nego je ljevica rastočena. Možda jesmo stari, ali nismo za bacanje koplja u trnje, jer jedino borba može promjeniti situaciju u kojoj jesmo obzirom da iz povijesti nikada ništa naučili nismo. Jer da jesmo ne bi nam se ponavljale greške."
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U višečlanim obiteljima ljubav i povezanost su izraženiji'

Prostora za pozitivu uvijek ima

'U višečlanim obiteljima ljubav i povezanost su izraženiji'

13.11.2018. | 16:15
Ovi stariji pomažu mlađima na razne načine. U višečlanim obiteljima nekako je ta ljubav, zapravo povezanost između djece jača, a onda i roditelja s djecom - razmišlja naglas Darko, koji ima petero djece u dobi od sedam do 24 godine.
Ovi stariji pomažu mlađima na razne načine. U višečlanim obiteljima nekako je ta ljubav, zapravo povezanost između djece jača, a onda i roditelja s djecom - razmišlja naglas Darko, koji ima petero djece u dobi od sedam do 24 godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Živote spašavaju Viber i WhatsApp

Ne služe samo zabavi

Živote spašavaju Viber i WhatsApp

7.11.2018. | 20:40
Slavonskobrodski HGSS-ovci pokazali su kako moderni 'kanali' društvene komunikacije u današnje vrijeme mogu služiti i nečemu drugom osim dopisivanju i zabavi. Pomoću njih, naime, pronalaze nestale osobe.
Slavonskobrodski HGSS-ovci pokazali su kako moderni 'kanali' društvene komunikacije u današnje vrijeme mogu služiti i nečemu drugom osim dopisivanju i zabavi. Pomoću njih, naime, pronalaze nestale osobe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani na međunarodnom susretu mladih Europljana

Pripreme za izbore

Brođani na međunarodnom susretu mladih Europljana

6.11.2018. | 15:30
Bugarska je izabrana kao domaćin susreta mladih i novinara budući da je završila predsjedanje Vijećem Europe - sljedeća predsjedavajuća je Rumunjska, zatim Hrvatska.
Bugarska je izabrana kao domaćin susreta mladih i novinara budući da je završila predsjedanje Vijećem Europe - sljedeća predsjedavajuća je Rumunjska, zatim Hrvatska.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Moj sin je spašen zahvaljujući darovanoj krvi'

Zahvala majke

'Moj sin je spašen zahvaljujući darovanoj krvi'

6.11.2018. | 13:15
Majka, čiji je prerano rođeni sin spašen nakon više od deset transfuzija krvi, javno se zahvalila onima koji su omogućili da njeno dijete preživi.
Majka, čiji je prerano rođeni sin spašen nakon više od deset transfuzija krvi, javno se zahvalila onima koji su omogućili da njeno dijete preživi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Quick je položio ispit

Potražni tim HGSS-a

Quick je položio ispit

30.10.2018. | 15:45
Položeni ispiti, osim što su priznanje za uloženi trud i rad, uvelike će pomoći Službi HGSS, Stanica Slavonski Brod u akcijama spašavanja u kojima sudjeluju.
Položeni ispiti, osim što su priznanje za uloženi trud i rad, uvelike će pomoći Službi HGSS, Stanica Slavonski Brod u akcijama spašavanja u kojima sudjeluju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Posebna zahvalnica Crvenog križa otišla u ruke dožupana

Dodjeljena priznaja HCK

Posebna zahvalnica Crvenog križa otišla u ruke dožupana

29.10.2018. | 16:15
U organizaciji Hrvatskog crvenog križa ovoga vikenda upriličena podjela priznanja darivateljima koji su 20, 30, 35, 50, 55, 75 i 100 puta darovali krv.
U organizaciji Hrvatskog crvenog križa ovoga vikenda upriličena podjela priznanja darivateljima koji su 20, 30, 35, 50, 55, 75 i 100 puta darovali krv.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I slavonskobrodski lutalica danas u Uredu Predsjednice

Koda je bio glavna faca prijema

I slavonskobrodski lutalica danas u Uredu Predsjednice

27.10.2018. | 17:35
Široj je javnosti u Slavonskom Brodu Darija postala poznatija kada je u travnju ove godine Prekršajni sud u Slavonskom Brodu kaznio vlasnika psa s 11 tisuća kuna zbog zanemarivanja, izgladnjivanja i mučenja. Danas je u Zagreb, Predsjednici u goste, povela još jednog slavonskobrod
Široj je javnosti u Slavonskom Brodu Darija postala poznatija kada je u travnju ove godine Prekršajni sud u Slavonskom Brodu kaznio vlasnika psa s 11 tisuća kuna zbog zanemarivanja, izgladnjivanja i mučenja. Danas je u Zagreb, Predsjednici u goste, povela još jednog slavonskobrod
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte kako su prošla 3 beskompromisna volonterska dana

Volonteri posvuda u Slavonskom Brodu

Pogledajte kako su prošla 3 beskompromisna volonterska dana

21.10.2018. | 16:35
Međunarodni projekt započet u Njemačkoj, '72 sata bez kompromisa', ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno kako bi se dobili veliki plodovi
Međunarodni projekt započet u Njemačkoj, '72 sata bez kompromisa', ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno kako bi se dobili veliki plodovi
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Žrtve žive u strahu nakon izlaska počinitelja na slobodu'

U svojim problemima nisu sami

'Žrtve žive u strahu nakon izlaska počinitelja na slobodu'

19.10.2018. | 13:45
Netko tko je žrtva ili svjedok kaznenog djela poput nasilja u obitelji, sam teško može napraviti prvi korak u promjeni situacije. U Slavonskom se Brodu imaju kome obratiti, a mreža podrške postoji od same prijave kaznenog djela pa sve do razdoblja oporavka od sudskog procesa. Dru
Netko tko je žrtva ili svjedok kaznenog djela poput nasilja u obitelji, sam teško može napraviti prvi korak u promjeni situacije. U Slavonskom se Brodu imaju kome obratiti, a mreža podrške postoji od same prijave kaznenog djela pa sve do razdoblja oporavka od sudskog procesa. Dru
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Iako smo različiti, barem po osmijehu svi smo jednaki'

Pješačili za one koji to ne mogu

'Iako smo različiti, barem po osmijehu svi smo jednaki'

11.10.2018. | 18:20
Slavonskobrodski učenici sa svojim su nastavnicima pješačili do Planinarskog doma kako bi stigli do onih koji hodati ne mogu, ali zato znaju kako se dobro zabaviti. Svi zajedno uživali su u svemu što su ih je na 'vrhu' dočekalo.
Slavonskobrodski učenici sa svojim su nastavnicima pješačili do Planinarskog doma kako bi stigli do onih koji hodati ne mogu, ali zato znaju kako se dobro zabaviti. Svi zajedno uživali su u svemu što su ih je na 'vrhu' dočekalo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sivi sokol se obrušio ka zemlji sa 386 km/h

Sokol je brza i pametna životinja

Sivi sokol se obrušio ka zemlji sa 386 km/h

8.10.2018. | 19:15
"Ptice grabljivice u prirodi su u velikim problemima, jer im u posljednje vrijeme jako opada populacija. U velikom broju razboljevaju se od virusa zapadnog nila koji prenosi tigrasti komarac."
"Ptice grabljivice u prirodi su u velikim problemima, jer im u posljednje vrijeme jako opada populacija. U velikom broju razboljevaju se od virusa zapadnog nila koji prenosi tigrasti komarac."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Slavonskog Broda 3D slike kreću na put po Hrvatskoj

Radionica poznatog umjetnika

Iz Slavonskog Broda 3D slike kreću na put po Hrvatskoj

3.10.2018. | 15:00
Uz pomoć slavonskobrodske mladeži, poznati umjetnik Filip Mrvelj uspio je u dva tjedna stvoriti četiri 3D slike koje će tijekom današnjeg dana biti izložene na korzu. Želite li se fotografirati na njima prije negoli krenu na 'put oko Hrvatske', imate vremena do 19 sati.
Uz pomoć slavonskobrodske mladeži, poznati umjetnik Filip Mrvelj uspio je u dva tjedna stvoriti četiri 3D slike koje će tijekom današnjeg dana biti izložene na korzu. Želite li se fotografirati na njima prije negoli krenu na 'put oko Hrvatske', imate vremena do 19 sati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Različiti, a opet jednaki

Volonteri u parku

Različiti, a opet jednaki

2.10.2018. | 19:00
želja je na ovaj način potaknuti prevenciju neprihvatljivog ponašanja, ali i razvoja volonterizma i doborovoljnosti.
želja je na ovaj način potaknuti prevenciju neprihvatljivog ponašanja, ali i razvoja volonterizma i doborovoljnosti.