Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 14.3.2019. u 16:00
Prikaza: 2620
|
Autor: Željka Gavranović

Hoće li Policija imati 'konačnu riječ'?

Nakon 'loptanja' s temom 'molitelji', Valenta podnio prijavu

SBplus
Foto: SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus

S obzirom na to da se nitko nije ozbiljno prihvatio problema slavonskobrodskih molitelja koji danima stoje na ulazu u Bolnicu, sada će o njihovoj 'sudbini', htjela to-ne htjela, nakon zaprimanja prekršajne prijave, morati odlučiti Policijska uprava brodsko-posavska. Koliko je tema osjetljiva, dovoljno pokazuje činjenica da svi peru ruke od nje, ne želeći se zamjeriti nijednoj skupini građana.

SLAVONSKI BROD - 'Borba' protiv molitelja koji već nekoliko danas ispred ulaza u slavonskobrodsku Opću bolnicu stoje kako bi pokazali protivljenje pobačaju i službeno je počela jučer podnošenjem prve prekršajne prijave.

Naime, nakon što je Grad Slavonski Brod 12. ožujka zaprimio prijedlog stranke Pametno koja traži zabranu javnih okupljanja na udaljenosti manjoj od 150 metara od bolnica i zdravstvenih ustanova u 29 hrvatskih gradova jer to uznemiruje pacijente, 'loptica' je prebačena na ravnatelja bolnice, doktoraJosipa Samardžića. Tim se osjetljivim pitanjem, očigledno, nitko ne želi baviti, a iz Grada su se opravdali time da „ni gradonačelnik niti Gradsko vijeće nemaju ovlasti građanima ograničavati pravo na javno okupljanje". Ipak, drugo rješenje za dobrobit svih građana nisu ni pokušali ponuditi.

Jučer je, stoga, Stribor Valenta, predsjednik gradske organizacije SDP-a, prekršajnu prijavu podnio onima koji bi mogli biti nadležni za takva okupljanja - Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

- Grupa građana koristi prostor unutar bolničkog kruga za javni prosvjed. To čine svakodnevno u dopodnevnim satima, a ponekad i popodne i to planiraju činiti 40 dana. Osim što time remete javni red i mir, vrijeđaju prava, osjećaje i dostojanstvo pacijenata, zaposlenika i drugih građana koji dolaze u navedenu ustanovu. Imaju transparente na kojima žene koje vrše medicinske zahvate nazivaju ubojicama i posebno vrijeđaju žene ionako traumatizirane svojim stanjem. - poručio je Valenta.

U prekršajnoj je prijavi navedeno kako se time krši Zakon o javnom okupljanju koji zabranjuje mirna okupljanja i javne prosvjede u blizini bolnica, ali i Ustav Republike Hrvatske, Zakon o pravima pacijenata, niz Konvencija i Rezolucija UN-a te Vijeća Europe.

S obzirom na to da je Valenta Policiju zamolio neka ga obavijesti o daljnjem postupanju, svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će slavonskobrodski 'čuvari reda i mira' riješiti ovaj problem između dvije ideološki podijeljene strane građana koje, čini se, oko njega ne mogu samostalno postići kompromis.

Ipak, potrebno je donijeti mudru odluku i svakako reagirati na konkretan način, tako da građanima koji, eventualno, ubuduće u neposrednoj blizini bolnice budu molili ili mirno prosvjedovali , primjerice, 'za izbor svake žene kada je u pitanju pobačaj' (tzv. 'pro-choice' skupina) ili jednaki tretman gay pacijenata, također budu osigurana jednaka prava i uvjeti kao i moliteljima 'za život' (tzv. 'pro-life' skupina). Takav domino-efekt koji bi izazvalo policijsko odobravanje i dopuštanje 'stražarenja' pred bolnicom, zasigurno ne bi podržali mnogi Brođani koji danas govore i pišu kako je sasvim u redu okupljati se i moliti pred stepenicama koje vode do ulaza u bolnicu. No, jednaka prava za sve i demokracija, svakako će svoje lice pokazati i u raspletu ovog slučaja.

  Broj komentara: 29

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 16.3.2019. | 20:13

  1

  Kod Mateja izgled aima najviše te samozatajnosti u vjeri, tog intimnog dodira sa Bogom. To naravno jako smeta svima nima koji bi vršili neku svoju "evangelizacijU".
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 16.3.2019. | 19:02

  2

  Dužan sam reći kako sam u rečenici u kojoj spominjem Aushwitz parafrazirao J. B. Metza, tj. kako nisam ja autor te misli.
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 16.3.2019. | 18:59

  3

  Petar Bašić@ licemjerno bi bilo moliti Boga leđima okrenut Auschwitzu. Licemjerno je pozivati se se na nešto što je ili nekoga tko je za tebe navodan jer, shodno tom statusu u odnosu na ono što i onoga koga citiraš, ni ne razumiješ citat. Ispravno ćeš ga razumjeti ako u isti kontekst s militvom "za život" dovedeš misu pape Franje na Koševu i Kristove riječi: "Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima!"
  walter

  walter

  Komentirano: 15.3.2019. | 9:39

  4

  Bašiću, ti si dobar poznavatelj vjere i u pravu si. Pozorno čitaš bibliju i svaka ti čast na tome, ali ne treba niti suditit drugima. To što si pročitao ss razumijevanjem i naučio, primijeni na svoj život. Dopusti ovima siromašnijima duhom da ne razumiju sve te fine nijanse navedene u Knjizi. Valentina politika je politika konfrontacije, politika reakcije, a očito ne proaktivna politika. Ako im smeta, predlažem da ponovo pošalju svoje zelote neka propagiraju svoje ideje pred bolnicom pa da vidimo kome su čije ideje više srcu prirasle: moliteljima ili pristalicama abortusa. Valenta i društvo ne smiju otići među radnike jer bi dobili po trubi, toliko ih radnici vole. Ne smiju previše ni među narod, jer su i u narodu omrznuti. Zar nisu još shvatili da trebaju preispitati svoja polazišta i svoje djelovanje?
  rara

  rara

  Komentirano: 15.3.2019. | 1:46

  5

  Treba se pomoliti i za Bašića.Da osjeti onu stvar,oženi se i prestane biti predmet sprdnje grada.
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 15.3.2019. | 1:19

  6

  "Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti."...Ovo nisam rekao ja, već Isus (navodno, prema Mateju). Ali, što zna taj Isus o "pravoj hrvaCkoj katoličkoj vjeri"... :))
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 15.3.2019. | 0:34

  7

  leteci_holandez@ kao što je moral osoban pa, zbog toga i različit, i percepcija drugih je vlastita i, također, različita. Krivcu se uglavnom čini da baš njega svi promatraju. To najčešće nema nikakve veze s pozicijom promatrača, nego s onom koja je krivčeva.
  leteci_holandez

  leteci_holandez

  Komentirano: 15.3.2019. | 0:11

  8

  Ne obraćaju se ni jednoj konkretnoj ženi ponaosob? A ona kao ne zna da se to odnosi na nju? Šta bi još trebalo i da im se u lice unašaju? O da da, itekako se oni obraćaju nama svima a ne samo njima i to malo previše.
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 15.3.2019. | 0:04

  9

  leteci_holandez@ To što "se tiče samo žena koje tamo dolaze..." te žene će riješiti sa svojom savješću. To je pitanje njihova osobnog morala. Etičko pitanje, a ono postoji i s tim se slažu svi ozbiljni i dobronamjerni sudionici rasprava o abortusu, jest pitanje društva u cjelini, a cjelinu čini svaki njen posebni dio pa, tako, i oni pro i oni contra. Označimo li pitanje osobnoga morala i savjesti kao nedodirivo, dolazimo u problem u čitavom nizu posve drugačijih situacija i pitanja, ili ćemo arbitrirati kada se smije javnim stavom i porukom (pokušati) utjecati na moral i savjest pojedinaca, a kada ne. Tko će tu biti arbitar? Molitva i jasno iskazivanje stava nisu usmjereni ni na jednu konkretnu ženu, već su načelni jer, koliko mi je poznato, niti jednoj ženi koja ulazi u bolnicu baš na taj ulaz (iako ih ima nekoliko) na čelu ne piše s kojim razlogom dolazi u bolnicu i molitelji ispred kapelice ne obraćaju se ni jednoj konkretnoj ženi ponaosob.
  leteci_holandez

  leteci_holandez

  Komentirano: 15.3.2019. | 0:03

  10

  O.k. Onda neka mole unutra.

  Broj komentara: 29

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 123

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaganje u edukaciju mladih je iznimno bitno

  Veleposlanik Izraela u Slavonskom Brodu

  Ulaganje u edukaciju mladih je iznimno bitno

  26.3.2019. | 14:30
  "Prijateljska smo zemlja s Republikom Hrvatskom i Izrael je stručnjak u području navodnjavanja i zemlja inovacija što želim osvijestiti i kod mlađih generacija i ohrabriti ih da razmišljaju kreativno te tako pomognu razvoju ove županije, njenih gradova kao i Hrvatske u cjelini -
  "Prijateljska smo zemlja s Republikom Hrvatskom i Izrael je stručnjak u području navodnjavanja i zemlja inovacija što želim osvijestiti i kod mlađih generacija i ohrabriti ih da razmišljaju kreativno te tako pomognu razvoju ove županije, njenih gradova kao i Hrvatske u cjelini -
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Ustav RH priznaje svakome pravo na javno okupljanje"

  Molitelji su dobili suglasnost bolnice

  "Ustav RH priznaje svakome pravo na javno okupljanje"

  26.3.2019. | 9:15
  "Provoditelji Akcije ne nalaze se na lokaciji na kojoj se kreće medicinsko osoblje, pacijenti i njihovi posjetitelji. Molitvu obavijaju u tišini te tako ne remete mir bolesnicima, niti ometaju rad bolnice i održavanje reda u bolnici."
  "Provoditelji Akcije ne nalaze se na lokaciji na kojoj se kreće medicinsko osoblje, pacijenti i njihovi posjetitelji. Molitvu obavijaju u tišini te tako ne remete mir bolesnicima, niti ometaju rad bolnice i održavanje reda u bolnici."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Smije li Dusparin sin među slavonskobrodske vatrogasce?

  Povjerenstvo 'pročešljalo' slučaj

  Smije li Dusparin sin među slavonskobrodske vatrogasce?

  25.3.2019. | 21:00
  Usprkos činjenici da je posla bilo preko glave, ove se godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 'uhvatilo' i slučaja u koji je umiješan slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara. U nastavku saznajte kakvu je 'presudu' donijelo te je li se Duspara 'ogriješio' o Zako
  Usprkos činjenici da je posla bilo preko glave, ove se godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 'uhvatilo' i slučaja u koji je umiješan slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara. U nastavku saznajte kakvu je 'presudu' donijelo te je li se Duspara 'ogriješio' o Zako
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradite pješačke staze kod KKD "IBM"

  Zbog sigurnosti najmlađih

  Izgradite pješačke staze kod KKD "IBM"

  25.3.2019. | 17:00
  Kada vozači i ostali putnici izađu iz parkiranih vozila moraju hodati ili cestom ili zelenom površinom do Korza jer na tom potezu ne postoji pješačka staza.
  Kada vozači i ostali putnici izađu iz parkiranih vozila moraju hodati ili cestom ili zelenom površinom do Korza jer na tom potezu ne postoji pješačka staza.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novo radno mjesto u Gradskoj upravi

  Objavljen natječaj

  Novo radno mjesto u Gradskoj upravi

  25.3.2019. | 16:30
  Novi zaposlenik Grada mora biti sveučilišni ili stručni prvostupnik ekonomske ili upravne struke te, uz položeni stručni ispit, imati najmanje jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, ali i poznavati rad na računalu.
  Novi zaposlenik Grada mora biti sveučilišni ili stručni prvostupnik ekonomske ili upravne struke te, uz položeni stručni ispit, imati najmanje jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, ali i poznavati rad na računalu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovi s najpovoljnijom cijenom najma

  Povoljna prilika za mlade obitelji

  Stanovi s najpovoljnijom cijenom najma

  25.3.2019. | 9:30
  Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji.
  Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Moderan način uzgoja truje tlo, vodu i zrak

  Poljoprivreda kao uzrok onečišćenja

  Moderan način uzgoja truje tlo, vodu i zrak

  24.3.2019. | 19:00
  Poljoprivredne aktivnosti također su jedan od uzročnika nečistog zraka. Amonijak kao njihov čest (nus)proizvod jedan je od najopasnijih plinova u atmosferi. Korištenje insekticida, pesticida i gnojiva u poljoprivredi posljednjih je desetljeća poraslo, a osim trovanja tla, te opas
  Poljoprivredne aktivnosti također su jedan od uzročnika nečistog zraka. Amonijak kao njihov čest (nus)proizvod jedan je od najopasnijih plinova u atmosferi. Korištenje insekticida, pesticida i gnojiva u poljoprivredi posljednjih je desetljeća poraslo, a osim trovanja tla, te opas
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su proslavili svoj dan

  Veselo i razigrano

  Oni su proslavili svoj dan

  23.3.2019. | 12:45
  Središnji dio programa bio je prilika za predstavljanje tek dijela aktivnosti.
  Središnji dio programa bio je prilika za predstavljanje tek dijela aktivnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio studenata poručio: 'Ne vidimo svoju budućnost ovdje'

  Potpisali ugovor o stipendiranju

  Dio studenata poručio: 'Ne vidimo svoju budućnost ovdje'

  22.3.2019. | 21:00
  Studente, korisnike županijske stipendije, ona obvezuje na ostanak i rad u sredini koja je kroz 800 kuna mjesečne dotacije ulagala u njihovo obrazovanje. Ne krene li sustavno ulaganje, na svim razinama, u razvoj gospodarstva na ovim područjima, to kratkotrajno zadržavanje samo će
  Studente, korisnike županijske stipendije, ona obvezuje na ostanak i rad u sredini koja je kroz 800 kuna mjesečne dotacije ulagala u njihovo obrazovanje. Ne krene li sustavno ulaganje, na svim razinama, u razvoj gospodarstva na ovim područjima, to kratkotrajno zadržavanje samo će
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prijeti li afrička svinjska kuga ljudima?

  Bolest nam je sve bliža

  Prijeti li afrička svinjska kuga ljudima?

  22.3.2019. | 17:00
  Od zaraze do pojave prvih simptoma prođe tri do pet dana, a sama bolest traje od 4 do 19 dana. Virus se izlučuje dan do dva prije pojave simptoma – izlučevinama i krvlju.
  Od zaraze do pojave prvih simptoma prođe tri do pet dana, a sama bolest traje od 4 do 19 dana. Virus se izlučuje dan do dva prije pojave simptoma – izlučevinama i krvlju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mlade mame jedva dočekale novu opremu za svoje bebe

  Pomoć grada mladim obiteljima

  Mlade mame jedva dočekale novu opremu za svoje bebe

  22.3.2019. | 10:10
  Rođenje prvog djeteta, važan je događaj u svakoj obitelji. One slavonskobrodske, kada se taj čas približi, na svoju adresu primaju veliki paket opreme od Grada Slavonskog Broda. Novim stvarima najviše se ipak raduju majke koje pripremaju prostor za novog člana obitelji.
  Rođenje prvog djeteta, važan je događaj u svakoj obitelji. One slavonskobrodske, kada se taj čas približi, na svoju adresu primaju veliki paket opreme od Grada Slavonskog Broda. Novim stvarima najviše se ipak raduju majke koje pripremaju prostor za novog člana obitelji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 85 hektara zemljišta u Brodu ponuđeno 36,6 milijuna kuna

  Pristigla jedna ponuda

  Za 85 hektara zemljišta u Brodu ponuđeno 36,6 milijuna kuna

  19.3.2019. | 22:25
  Hoće li navedeno zemljište biti ubrzo stavljeno u funkciju izgradnje proizvodno-poslovnih kapaciteta koji će generirati veće zapošljavanje, ili u funkciju mešetarenja i kreditnih opterećivanja nekretnina u Slavonskom Brodu za poslove u drugim dijelovima Hrvatske ili svijeta?
  Hoće li navedeno zemljište biti ubrzo stavljeno u funkciju izgradnje proizvodno-poslovnih kapaciteta koji će generirati veće zapošljavanje, ili u funkciju mešetarenja i kreditnih opterećivanja nekretnina u Slavonskom Brodu za poslove u drugim dijelovima Hrvatske ili svijeta?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koji je najveći projekt energetske obnove u županiji

  Župan sa suradnicima u obilasku

  Evo koji je najveći projekt energetske obnove u županiji

  19.3.2019. | 20:00
  Sredstva koja se uštede zahvaljujući većoj energetskoj učinkovitosti zgrada pa samim tim i smanjenoj potrošnji energenta, moći će se uložiti u nabavku pomagala, uređaja, edukaciju i sve ono što će doprinijeti kvalitetnijem radu.
  Sredstva koja se uštede zahvaljujući većoj energetskoj učinkovitosti zgrada pa samim tim i smanjenoj potrošnji energenta, moći će se uložiti u nabavku pomagala, uređaja, edukaciju i sve ono što će doprinijeti kvalitetnijem radu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskrsnica za umirovljenike

  Prijave su u tijeku

  Uskrsnica za umirovljenike

  19.3.2019. | 19:00
  U tijeku je podnošenje prijava za jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima. Evo tko i pod kojim uvjetima 'uskrsnicu' može dobiti.
  U tijeku je podnošenje prijava za jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima. Evo tko i pod kojim uvjetima 'uskrsnicu' može dobiti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sretan sam što mladima pokazujem da se snovi mogu ostvariti

  Mandžo sa svojim Brođanima:

  Sretan sam što mladima pokazujem da se snovi mogu ostvariti

  19.3.2019. | 14:45
  Mario Mandžukić na slavonskobrodskom je korzu i danas uspio okupiti veliki broj obožavatelja za koje je imao nevjerojatno puno strpljenja. Kratko se obrativši medijima, ostatak je vremena proveo u druženju s građanima, potpisivanju autograma i fotografiranju. Prilikom otkrivanja
  Mario Mandžukić na slavonskobrodskom je korzu i danas uspio okupiti veliki broj obožavatelja za koje je imao nevjerojatno puno strpljenja. Kratko se obrativši medijima, ostatak je vremena proveo u druženju s građanima, potpisivanju autograma i fotografiranju. Prilikom otkrivanja
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović ignorira Ivana Rakitića?

  Priznanja Mandžukiću i Oliću

  Dubravko Galović ignorira Ivana Rakitića?

  18.3.2019. | 21:00
  Uz sva dosadašnja, ovo neće biti i jedino priznanje koje su hrvatski nogometni reprezentativci dobili. Naime, na sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije 'pao' je prijedlog da se dvojici od njih iskaže zahvalnost za promicanje Slavonskog Broda i Brodsko-posavske u
  Uz sva dosadašnja, ovo neće biti i jedino priznanje koje su hrvatski nogometni reprezentativci dobili. Naime, na sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije 'pao' je prijedlog da se dvojici od njih iskaže zahvalnost za promicanje Slavonskog Broda i Brodsko-posavske u
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Predstavljen i turistički potencijal brodsko-posavskog kraja

  PLACE2GO

  Predstavljen i turistički potencijal brodsko-posavskog kraja

  18.3.2019. | 17:00
  Evidentan je veliki interes od strane posjetitelja i agencija za mogućnosti bicikliranja te za mogućnosti smještaja uz biciklističke rute s kojima raspolažemo zahvaljujući realizaciji projekta Slavonia Bike.
  Evidentan je veliki interes od strane posjetitelja i agencija za mogućnosti bicikliranja te za mogućnosti smještaja uz biciklističke rute s kojima raspolažemo zahvaljujući realizaciji projekta Slavonia Bike.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak obnove Muzeja Brodskog Posavlja

  Ministrica posjetila i Brodsku županiju

  Nastavak obnove Muzeja Brodskog Posavlja

  18.3.2019. | 16:20
  "Zajednički sa županom, njegovim suradnicima i Knjižnicom u Slavonskom Brodu moramo vidjeti što možemo napraviti kako bismo uložili dodatna sredstva, bilo u sadašnju mrežu knjižnica, ali i u bibliobusnu službu."
  "Zajednički sa županom, njegovim suradnicima i Knjižnicom u Slavonskom Brodu moramo vidjeti što možemo napraviti kako bismo uložili dodatna sredstva, bilo u sadašnju mrežu knjižnica, ali i u bibliobusnu službu."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sveučilište je jamac zadržavanja mladih

  Gradonačelnik Duspara pisao Plenkoviću:

  Sveučilište je jamac zadržavanja mladih

  18.3.2019. | 15:05
  Gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio otvoreno pismo Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, Predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću te ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak kojim je izrazio duboku zabrinutost sporošću oko konačnog p
  Gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio otvoreno pismo Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, Predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću te ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak kojim je izrazio duboku zabrinutost sporošću oko konačnog p
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Građane je ponekad moguće disciplinirati samo kaznama'

  Poštivanje pravila nužno je 'potaknuti'

  'Građane je ponekad moguće disciplinirati samo kaznama'

  18.3.2019. | 9:15
  Katrin sudjeluje u višegodišnjem istraživanju Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije koji, prateći istu skupinu Brođana, nastoji odgovoriti na pitanje - koji faktori iz okoline najviše utječu na njihovo zdravlje. O svemu tome, ali i o 'preodgoju' građana koji se prem
  Katrin sudjeluje u višegodišnjem istraživanju Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije koji, prateći istu skupinu Brođana, nastoji odgovoriti na pitanje - koji faktori iz okoline najviše utječu na njihovo zdravlje. O svemu tome, ali i o 'preodgoju' građana koji se prem