Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.10.2017. u 7:45
Prikaza: 4453
|
Autor: SBplus

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Nakon 9 sati i 26 minuta završena sjednica Gradskog vijeća

Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu- samo je jedna od točaka dnevnog reda nove sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 18.26 sati - 

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili i preostalih sedam točaka dnevnog reda te su nakon devet sati i 26 minuta rada okončali rad 4. sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 

16.15 sati - 7. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu (54 - Polugodisnji_izvjestaj_2017.pdf) i 8. Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine (55 - Izvjesce_gradonacelnik.pdf) usvojeno je sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

15.40 sati - 6. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Slavonskog Broda do 2020. godine (49 - Prilog 1. Odluka o osnivanju partnerskog vijeca.pdf50 - Prilog 2. Cjelovita analiza stanja.pdf51 - Prilog 3. Izvjestaj o provedenom postupku prethodnog vrednovanja.pdf52 - SRUP SLAVONSKI BROD.pdf53 - Zakljucak.pdf) je prihvaćeno.

14.30 sati - 5. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine.

Nakon što su Gradski vijećnici prihvatili izvješće o radu Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić (42 - ustanova Djecji vrtic IBM.pdf), vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda raspravljaju trenutno o radu i financijskom izvješću Gradske knjižnice (43 - Izvjesce_gradska_knjiznica_2017.pdf).

Odgovarajući na pitanja vijećnika Ivan Stipić iz Gradske knjižnice kazao je kako je koordinacija između stručnog i upravnog vijeća dobra. Govoreći o 'podbačaju' u zaradi Stipić je istaknuo kako je jedan od razloga za to sve manji broj čitača zbog čega se Gradska knjižnica uključila u niz aktivnosti s ciljem poticanja čitanja. 

Nakon glasovanja vijećnici su jednoglasno prihvatili ovo izvješće te su prešli na izvješće Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić (44 - izvjesce KKD.pdf).

Pitanje uloge KKD 'IBM' u svjetskim umjetničkim igrama postavio je Josip Samardžić, koji je kazao kako će Klub vijećnika HDZ-a podržati ovo izvješće. Klub vijećnika NL MD također će prihvatiti izvješće uz opasku o netransparentnom knjiženju pojedinih stavki. Zeleno svjetlo dat će i Klub vijećnika SDP-a.

U svom obraćanju vijećnicima ravnatelj dvorane Hrvoje Špicer kazao je kako Svjetske umjetničke igre nisu bile u planu i programu KKD-a, no ušli su u to odlukom Upravnog vijeća. - Dvorana je radila svih tih pet dana i nažalost bila poluprazna. Dio programa nije održan i bilo je teško objasniti ljudima zašto pojedini programi nisu išli. Uostalom i Brođani su dali svoj sud o tim igrama. Idemo u obnovu pozornice do koje je došlo u prilično nezgodnom trenutku kada kreće sezona, ali šta je tu je. Veselimo se obnovi i nadamo se da će biti obavljeno kako treba - naglasio je Špicer.

Gradonačelnik Mirko Duspara javio se za riječ vezano uz pozornicu i scensku rasvjetu. – Mi smo to imali u planu i prošle godine, ali za to je odgovoran ravnatelj. Mi ćemo sada ići u obnovu pozornice i to uz odgodu možda jedne predstave i mislim da se ona može preseliti u Centar mladih. Posao će biti gotov u 22 dana, a na naš zahtjev da dostavite popis predstava koje imate u tom razdovlju kad će biti radovi – kazao je gradonačelnik Duspara.

U ovom trenutku (15.08 sati) predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda odredio je petominutnu stanku. Nakon stanke vijećnici su pristupili glasovanju te je izvješće jednoglasno prihvaćeno. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda (45 - Izvjesce Galerija umjetnina.pdf). Vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda prihvatili su i izvješća Ustanove za gospodarenje športskim objektima (46 - Izvjesce Ustanova za gospodarenje.pdf),  Hrvatskog instituta za povijest - Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje (47 - izvjesce Hrvatski institut za povijest.pdf), kao i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda (48 - izvjesce jvp 1-6 2017.pdf).

10.50 sati -  4. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu:

Klub vijećnika NL DM izjasnio se kako će prihvatiti izvješće Brod plina (27 - izvjesce brod plin 2016.pdf28 - ,Zak_Brod_plin_2016.pdf), kao i klub vijećnika SDP-a. Klub vijećnika HDZ-a izjasnio se da izvješće neće prihvatiti iz razloga što su se i ranije izjasnili kako se zalažu za jednog direktora u ustanovi. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Vijećnika Stanka Sorića (NL DM) zanimalo je može li Uprava Brod plina usporediti cijenu grijanja u Brodu u odnosu na druge distributere. Ilijana Vrbat Pejić (HSP) pitala je za detaljnije informacije vezane uz razdjelnike. Direktori Brod plina istaknuli su kako su cijenom i toplinske energije i plina najjeftiniji u Hrvatskoj. "Trenutno građani imaju obvezu ugraditi razdjelnike, no pozivamo predstavnike suvlasnika da dođu kako bi im objasnili sve nedoumice. Što se tiče Brod plina mi tu nemamo ingerenciju nego u onim zgradama gdje su uveli razdjelnike obračunavamo potrošnju putem razdjelnika, a koje nisu po kvadraturi.", odgovorili su iz Brod-plina. Vezano uz distribuciju plina, Brod-plin je jedan od onih koji u tom dijelu imaju najnižu cijenu u zemlji. 'Cijena energije koju mi  isporučujemo je najjeftinije uz izuzetak Osijeka i Zagreba koji koriste benifite teromelektrana i suradnje s HEP-om.' - kazali su čelni ljudi Brod plina.

Izvješće Brod-plina prihvaćeno je sa 14 glasova ZA i 9 glasova PROTIV.

Klub vijećnika NL MD prihvatit će izvješće Vodovoda (29 - izvjesce vodovod 2016.pdf,  30 - Zak_Vodovod_2016.pdf), dok Klub vijećnika HDZ, također zbog postojanja dva direktora, neće dati zeleno svjetlo ovom izvješću. Pri tome su iz HDZ-a upitali koliki su gubici u vodovodnoj mreži i jesu li rađene projekcije hoće li te uštede nakon projekta Brod 2 ti gubici biti smanjeni u konkretnom postotku. Klub vijećnika SDP.a podržat će izvjašće. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Na upit vijećnice Karmen Dizdar Grgurević koja je pitala koliki je ukupni dug Vodovoda prema Hrvatskim vodama, na što je odgovoreno kako je prošli mjesec saldo Vodovoda prema Hrvatskim vodama nula.

Vijećnika Boru Grubišića zanimalo je koliki su točno gubici vode u sustavu i koliko to pretočeno u novac financijski iznosi te koliko to plaćaju građani. - Prosječni gubici u Hrvatskoj na razini su onoga koje ima brodski Vodvod. Oni se kreću do 51 posto no trend nije dobar i oni se povećavaju. Ono što mi činimo je da radimo koliko i gdje možemo. Naša prosječna starost 900 km duge mreže je 40 godina u prosjeku, a ići u godišnju izmjenu nekih 20-km koliko je moguće stajalo bi nas 15 milijuna kuna godišnje, a bez konkretnog krajnjeg učinka. U suradnju s HV pokrenuli projekt kojem je cilj smanjiti tlakove u pojedinim zonama, bez da korisnici trpe. To je projekt koji je uklopljen u veliki regionalni projekt koji evo pokušavamo s Hrvatskim vodama već tri godine privesti nekakvoj odluci i natječaju no tu su dobro nam poznati probelmi s vodocrpilištem Sikirevci. No nažalost tu napretka za sada nema. – istaknuo je Stjepan Aščić, direktor Vodovoda, čije je izvješće prihvaćeno sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

Sa 16 glasova ZA i 8 PROTIV prihvaćeno je i izjvešće Trgovačkog društva Komunalac (31 - izvjesce komunalac 2016.pdf32 - Zak_Komunalac_2016.pdf). U tijeku je rasprava o izvješću Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o.(33 - Razvoja_agencija_izvjesce_2016.pdf34 - Zak_Razvojna_agencija_2016.pdf). Sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. 

U tijeku je rasprava o izvješću Brod-turista d.o.o. (35 - brod_turist odluke.pdf36 - izvjesce brod turisti 2016.pdf37 - Zak_Brod_turist_2016.pdf). S 12 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. Zbog tehničkih razloga prdsjednik vijeća odredio je stanku koja će biti iskorištena kao pauza za ručak, nakon čega će vijećnici nastaviti s radom.

Aktualni sat

Nominalno nezavisnog vijećnika, Boru Grubišića, interesiralo je (i) je li točna informacija da gradska uprava i gradonačelnik taje odnose s bakama s kojima posluje Grad te koliko je novaca "bespravno" ubrano "od uplatnica po 2 kune i čiji je to prihod?". Uglavnom, u svom pitanju, Grubišić je ustvrdio kako gradska uprava i sam gradonačelnik, u Grdskoj blagajni, posluju protuzakonito.

Gradonačelnik Duspara je kazao kako Slavonski Brod "nije kršio zakon niti je bilo greške gradskih djelatnika na blagajni. Banka je dobila opomenu od HNB-a, a ne Grad Slavonski Brod. Nakon što je detaljno - marketinški - objasnio sve novine u Gradskoj blagajni, gradonačelnik se hvalio tom uslugom gradske uprave, ističući kako je jedinstvena u Hrvatskoj.

Nominalno nezavisna vjećnica, Slavica Lemajić, pitala je gradonačelnika zbog čega brodskim poduzetnicima ne poklanja "do 200 tisuća eura" na ime poticaja za njihov razvoj, a Duspara je odgovorio kako brodsko gospodarstvo potiče na pametniji način - ulaže novac u gradsku imovinu koja služi gospodarstvenicima te ih oslobađa lokalnih namet.

Vijećnika Josip Samardžića (HDZ) interesirao je stav gradske uprave o fantastičnom uspjehu predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na osiguranju čistog zraka u Slavonskom brodu te je postavio pitanje: "Postoji li hodogram aktivnosti gradske uprave u smislu provedbe Akcijskog plana?".

Gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je kad i što su sve učinili Gradska uprava i dosadašnji hrvatski državni dužnosnici prije zadnje inicijative Ivana Čermaka, Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović te drugih HDZ-ovih dužnosnika i poduzetnika i na kraju je kazao: "Pozdravljamo potez plinofikacije Rafinerije, ali ne vjerujemo ničemu dok ne vidimo da plamenik radi na plin". 

09:13  sati

S 21 glasa 'za' i tri 'uzdržana', prihvaćen je Dnevni red tekuće sjednice.

09:07 sati 

U 09:05 započela je 4. sjednica Gradskog vijeća na način da je vijećnk HDZ-a, Boro Grubišić, izjavio kako će usvojiti Zapisnik s 3. sjednice Gradskog vijeća.

SLAVONSKI BROD - Četvrta sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda zakazana je za danas, 9. listopada, s početkom u 9 sati. Pred vijećnicima će se naći Dnevni red s predloženih 15 točaka.

9. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine

10. Izvješće o stanju sigurnosti na području grada Slavonskog Broda u 2016. godini

11. Informacija o analizi financijskih rezultata poslovanja poduzetnika grada Slavonskog Broda u 2016. godini

12. a)  Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na nekretninama oznake k.č.br. 2494/3, 2494/4, 2503/47 i 2503/1 sve k.o. Slavonski Brod

13. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za raspolaganje nekretninama označenim kao k.č.br. 5894/152 i k.č.br. 1239/157 k.o. Slavonski Brod

14. Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Slavonskog Broda

15. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  amarettto

  amarettto

  Komentirano: 15.10.2017. | 13:48

  1

  Mali vatrogasac koji nezna koje je nacionalnosti s kupljenim papirima iz bosne je naporan kao hemeroid.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 14.10.2017. | 16:27

  2

  A po domovima bi se trebalo ulaziti kako se želi? Dom može svatko koristiti ali pod određenim uvjetima. Ne razumijem što je pjesnik htio reći s tim da se u dom ne može ući?!
  pavo95

  pavo95

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:39

  3

  Blade..po Meterovom korzu bar smiješ slobodno hodati,nitko ti ne brani. Probaj ući u novi društveni dom na Livadi (ogroman novac ulupan bez veze u preglomaznu građevinu) ako si 1.red čoporaša... Ne.nemožeš ući jer ti si ipak samo 3.čopor zadužen za skupljanje kakice glavonje i guzate.. Povedi Davorax sa sobom......
  oriovac_boy

  oriovac_boy

  Komentirano: 14.10.2017. | 11:54

  4

  Debeli svaler od stomaka nevidi onu stavr kad ide kroz Oriovac digne nos misli da je vazniji od svecenika.
  tamaris

  tamaris

  Komentirano: 10.10.2017. | 20:37

  5

  Davorxp111- pročitajte zakon o platnom prometu čl.5.stavak 5.
  MILENIJUM

  MILENIJUM

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:46

  6

  slavonijo moja a ti viriš iz guzice lokalnog hdz i tipovima ala galovič a duspara njemu se poklopilo nekoliko stvari i koliko god ga mi svi napadali ipak lče nešto ostati za razliku od hdz vladavine . Meter je učestovao u korzu sjeti se toga kolika je prva cijena a kolika konačna i onda narcisoidno bula u zemlju ljeta gospodnjeg ovo korzo je napravila ta i ta osoba kao u doba nerona zato izaći iz kukuruza i guzice hdz,. Nemoj misliti da ja puno gotivim Dusparu ali što je tu je izabran voljom naroda a kojekakve druge stranke pune prebjega kao borina u hdz a pljuvao po hdz pa slavicin prebjeg koji je drugao za dusparu čitavu kampanju pa zadnji dan uletio slavici u naručje pa p do hdz žrtvovanog špicera. Hdz je stalo do Slavonije i Broda kao do lanjskog snijega . Stoji činjenica da je sdp katastrofalan i to godinama ali htjeli mi to ili ne duspara je pobijedio kao ii bandič i svi ostali legitimno na izborima i to je to.Da apsurd bude veči taj tvoj hdz bi htio izglasati zakon po kojem bi lokalni šerifi imali još veču vlast zato ti kažem izači iz njihove guzice i progledaj ti si njihov hemeroid i izgleda da te jedino mogu kirurški odstraniti Za kraj smatram da i hdz duspara i sdp moraju otiči ali volja naroda je takva i to moramo poštivati što smo imali malu izlaznost na izborima to je prava priča i pokazuje da je večini dobro ili ih uopče ne zanima politika a ja i u jedno i drugo ne vjerujem
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:30

  7

  Slavonijamoja@ . . . ti si klasični izdanak HDZ-ove škole. Rečenice od tri riječi, gramatičke greške vrve. I ono klasično, ako nisi HDZ-ovac onda viriš onima drugima iz tura. To učite u crkvi? I na kraju možemo zaključiti, ili si Šokac, ili si Perin? Ako si Šokac onda nije niti čudno kako vas nikada nema na listi u petoj izbornoj jedinici, a ako si Perin onda se sve zna u koju tikvu pikiš...Još treba napomenuti: MD + SDP= gradi se! A MD + HDZ= ne gradi se. A HDZ sam = ništa se u Brodu ne gradi, samo opstrukcije, od strane HDZ vertikale. Usput, na posljednjim izborima sam drukao za Lemaićku. Slušam jučer radio prijenos sjednice gradskog vijeća, ona vadi pripremljene govore koje je pronašla negdje u novinama ili slično i pametuje se. Nikada više neće dobiti moj glas. A ti, plaćaš li lovu u državni proračun? Što smo dobili dok je u gradu vladao HDZ. Ćunu!
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 14:26

  8

  Visioner@. . . Naprotiv, tvoja tvrdnja je pogrešna. Gradonačelnik je bio na čelu grada kada su se projekti, koje si gore spomenuo, gradili na naše posebno zadovoljstvo. Nikada nije rekao da je to samo njegovo djelo. Priznao je puno puta kako se ti objekti ne bi završili bez pomoći tadašnje stranke na vlasti SDP-a. To je jučer i spomenuto na gradskom vijeću (koliko sam ja čuo, slušajući prijenos). Nadalje, u Brodu postoji još veliki broj bedaka koji ne znaju elementarne stvari. Ti, kao i svi ostali građani Broda, puniš gradski, županijski i državni proračun. Pa, jesmo li mi toliko spremni puniti te proračune da nećemo ništa tražiti za uzvrat. Duspara je za uzvrat od vrha vertikale SDP-a tražio novac za kružni tok na Glogovici i podvožnjak u Osječkoj. I zamisli dobio je novac, onaj naš novac koji smo mi uplaćivali još od 1991. pa sve do 2015. HDZ, dok je bio na vlasti, godinama nije činio ništa u tom smjeru. Obećanja su se množila, a ti im davao glasove. Ispadao si naivac, bedak. I mi skupa s tobom. Zato, sukladno tome, nemoj više davati glas onima koji te lažu. U međuvremenu gradsko poglavarstvo je nekoliko puta dobilo priznanja za transparentnost u poslovanju. Prisutna je iskrenost, poštenje respekt prema građanima od strane gradonačelnika što oni prepoznaju na izborima i daju mu svoj glas. I, na kraju, za vas u HDZ-u je nepoznata jedna riječ: ISTINA.
  Davorxp111

  Davorxp111

  Komentirano: 10.10.2017. | 13:07

  9

  tamaris@ . . .Ne zamaraj ljude svojim neprovjerenim, lažljivim i smrdljivim komentarima. Da je kojim slučajem Duspara nešto krivo napravio već bi njega HDZ-ovska ekipa poslala u pržun. Šalju mu neprestano inspekcije, kako u gradsko poglavarstvo, tako i privatno, a kao anonimni građani. No, inspekcije se vraćaju uvijek praznih ruku, na žalost HDZ-a.
  oriolik_oriovac

  oriolik_oriovac

  Komentirano: 10.10.2017. | 7:21

  10

  Emerik koliki to moras biti idiot da neznas koje si nacionalnosti,neka pita tatu svalera.

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sutra podnošenje zahtjeva za sufinanciranje udžbenika

  Grad pomaže roditeljima osnovnoškolaca

  Od sutra podnošenje zahtjeva za sufinanciranje udžbenika

  14.8.2018. | 10:10
  Grad Slavonski Brod učenicima od prvog do četvrtog razreda pokrit će iznos od tristo kuna za kupovinu udžbenika, a onima od petog do osmog šesto kuna.
  Grad Slavonski Brod učenicima od prvog do četvrtog razreda pokrit će iznos od tristo kuna za kupovinu udžbenika, a onima od petog do osmog šesto kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo što se događa s 'Domom za starije i nemoćne'

  Mada se iznad njih nadvila tišina

  Saznali smo što se događa s 'Domom za starije i nemoćne'

  7.8.2018. | 17:50
  Budući da već pola godine nema 'ni pisma ni razglednice', zamolili smo Damira Klaića, člana Gradske uprave koji se trenutno nalazi na godišnjem odmoru, neka nas informira što se događa.
  Budući da već pola godine nema 'ni pisma ni razglednice' iz Belgije, zamolili smo Damira Klaića, člana Gradske uprave koji se trenutno nalazi na godišnjem odmoru, neka nas informira u kojoj je fazi projekt.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pripreme za izgradnju dodatnih stanova za mlade

  Natječaji za postojeće u tijeku

  Pripreme za izgradnju dodatnih stanova za mlade

  2.8.2018. | 15:30
  Gradonačelnik Mirko Duspara još je prije nekoliko mjeseci najavio kako priča o pomoći mladima da riješe stambeno pitanje neće stati samo na dvije dovršene moderne zgrade s dvanaest stanova.
  Gradonačelnik Mirko Duspara još je prije nekoliko mjeseci najavio kako priča o pomoći mladima da riješe stambeno pitanje neće stati samo na dvije dovršene moderne zgrade s dvanaest stanova.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slučaj o kojem piše Hedl je iznimka, a ne pravilo. Izgleda

  Iskustvo novinara portala SBplus

  Slučaj o kojem piše Hedl je iznimka, a ne pravilo. Izgleda

  2.8.2018. | 12:00
  Postojala je i mogućnost da su policija i konzultirani županijski suci tek radili svoj posao jer je jedan od novinara, "pravomoćno osuđeni kriminalac", mogao biti bjegunac od pravde. Pa, da se ne bi dogodio propust kao sa Zdravkom Mamićem, ili Ivicom Ikom Batinićem, trebalo je od
  Postojala je i mogućnost da su policija i konzultirani županijski suci tek radili svoj posao jer je jedan od novinara, "pravomoćno osuđeni kriminalac", mogao biti bjegunac od pravde. Pa, da se ne bi dogodio propust kao sa Zdravkom Mamićem, ili Ivicom Ikom Batinićem, trebalo je od
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pročitajte kako ostvariti pravo na sufinanciranje udžbenika

  Za roditelje brodskih osnovnoškolaca

  Pročitajte kako ostvariti pravo na sufinanciranje udžbenika

  31.7.2018. | 19:00
  Grad Slavonski Brod će udžbenike sufinancirati učenicima od prvog do četvrtog razreda u iznosu od tristo kuna, a učenicima od petog do osmog razreda u iznosu pd šeststo kuna
  Grad Slavonski Brod će udžbenike sufinancirati učenicima od prvog do četvrtog razreda u iznosu od tristo kuna, a učenicima od petog do osmog razreda u iznosu pd šeststo kuna
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani Gradu mogu prijaviti nastalu štetu

  Proglašeno stanje elementarne nepogode

  Brođani Gradu mogu prijaviti nastalu štetu

  31.7.2018. | 17:30
  Zbog prošlotjednih velikih količina oborina i situacije koja je na području grada izazvala velike probleme gradonačelnik Mirko Duspara uputio je zahtjev za proglašenje elementarne nepogode za područje grada Slavonskog Broda.
  Zbog prošlotjednih velikih količina oborina i situacije koja je na području grada izazvala velike probleme gradonačelnik Mirko Duspara uputio je zahtjev za proglašenje elementarne nepogode za područje grada Slavonskog Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nisu krivi lokalni 'uhljebi' nego hrvatska Vlada

  Sitnica ili ne?

  Nisu krivi lokalni 'uhljebi' nego hrvatska Vlada

  30.7.2018. | 17:00
  Ne čine ni dobro ni loše, tek, izvršavaju volju hrvatske Vlade i održavaju kakvu- takvu razinu zaposlenosti u zemlji.
  Ne čine ni dobro ni loše, tek, izvršavaju volju hrvatske Vlade i održavaju kakvu- takvu razinu zaposlenosti u zemlji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Počelo asfaltiranje pješačke staze

  Radovi brzo privedeni kraju

  Počelo asfaltiranje pješačke staze

  27.7.2018. | 14:20
  Još prošli tjedan pješačka staza slavonskobrodske ulice bila je razrovana te je izgledala neuredno i kaotično, a već su danas ubrzanim tempom radnici započeli njezino asfaltiranje pa će je Brođani uskoro ponovno moći koristiti.
  Još prošli tjedan pješačka staza slavonskobrodske ulice bila je razrovana te je izgledala neuredno i kaotično, a već su danas ubrzanim tempom radnici započeli njezino asfaltiranje pa će je Brođani uskoro ponovno moći koristiti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Centar za gospodarenje otpadom gradit će 2021. godine

  Prema nekim najavama

  Centar za gospodarenje otpadom gradit će 2021. godine

  26.7.2018. | 19:15
  Centru za gospodarenje otpadom u Šaguljama pripala su sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna od čega je 12 milijuna 750 tisuća europskih sredstava, a preostalih 750 tisuća je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. No ta su sredstva namjenjena tek za projektnu
  Centru za gospodarenje otpadom u Šaguljama pripala su sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna od čega je 12 milijuna 750 tisuća europskih sredstava, a preostalih 750 tisuća je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. No ta su sredstva namjenjena tek za projektnu
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Centar Šagulje konačno će dobiti i projektnu dokumentaciju

  Nakon direktora

  Centar Šagulje konačno će dobiti i projektnu dokumentaciju

  23.7.2018. | 17:10
  Potpisan je ugovor za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom u Šaguljama, na kojem će biti uspostavljen cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije.
  Potpisan je ugovor za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom u Šaguljama, na kojem će biti uspostavljen cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Privremeno zatvaraju promet za sva vozila

  Obavijest

  Privremeno zatvaraju promet za sva vozila

  23.7.2018. | 15:50
  Tijekom sutrašnjeg dana na dionici Županijske ceste 4216 promet će privremeno biti zatvoren za sva vozila.
  Tijekom sutrašnjeg dana na dionici Županijske ceste 4216 promet će privremeno biti zatvoren za sva vozila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I Grad Slavonski Brod s ministarstvima sklopio ugovore

  U Vinkovcima se jučer samo potpisivalo

  I Grad Slavonski Brod s ministarstvima sklopio ugovore

  21.7.2018. | 15:00
  Na području grada 62 žene će kroz godinu dana brinuti o 285 korisnika kojima je prijeko potrebna pomoć. Osim na stare, nemoćne i bolesne, grad je najviše usmjeren prema djeci pa je, osim energetskih obnova, u tijeku priprema izgradnje novog vrtića.
  Na području grada 62 žene će kroz godinu dana brinuti o 285 korisnika kojima je prijeko potrebna pomoć. Osim na stare, nemoćne i bolesne, grad je najviše usmjeren prema djeci pa je, osim energetskih obnova, u tijeku priprema izgradnje novog vrtića.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski branitelji stali uz gradonačelnika Dusparu

  Čermakove prozivke nazvali sramotnima

  Brodski branitelji stali uz gradonačelnika Dusparu

  20.7.2018. | 16:00
  Branitelji su u sukobu Duspare i generala Čermaka jasno zauzeli stranu te poručili kako su 'sve prozivke i optužbe na račun gradonačelnika i Grada Slavonskog Broda od strane tvrtke Crodux, koja je uzrokovala incident, neopravdane i lažne, a nadasve sramotne'.
  Branitelji su u sukobu Duspare i generala Čermaka jasno zauzeli stranu te poručili kako su 'sve prozivke i optužbe na račun gradonačelnika i Grada Slavonskog Broda od strane tvrtke Crodux, koja je uzrokovala incident, neopravdane i lažne, a nadasve sramotne'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ukoliko volite rad s djecom prijavite se, traže 51 radnika

  Javni poziv za pomoćnike u nastavi

  Ukoliko volite rad s djecom prijavite se, traže 51 radnika

  20.7.2018. | 14:30
  Objavljen je javni poziv za zapošljavanje 51 osobe kojoj je primarna zadaća pomaganje djeci s teškoćama u razvoju u nastavi. Jedan od uvjeta je da imate barem srednju stručnu spremu, a rok za podnošenje prijava istječe uskoro.
  Objavljen je javni poziv za zapošljavanje 51 osobe kojoj je primarna zadaća pomaganje djeci s teškoćama u razvoju u nastavi. Jedan od uvjeta je da imate barem srednju stručnu spremu, a rok za podnošenje prijava istječe uskoro.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Imamo rješenje za onečišćenje zraka u Brodu'

  Most poručuje:

  'Imamo rješenje za onečišćenje zraka u Brodu'

  20.7.2018. | 13:30
  Ukoliko saborski zastupnici prihvate njihov prijedlog Zakona, koji su uputili u saborsku proceduru, građani Slavonskog Broda imat će čišći zrak, poručuju čelni ljudi MOST-a koji su se danas, u Slavonskom Brodu, osvrnuli i na rješenje DORH-a o kaznenoj prijavi za zagađenje vode.
  Ukoliko saborski zastupnici prihvate njihov prijedlog Zakona, koji su uputili u saborsku proceduru, građani Slavonskog Broda imat će čišći zrak, poručuju čelni ljudi MOST-a koji su se danas, u Slavonskom Brodu, osvrnuli i na rješenje DORH-a o kaznenoj prijavi za zagađenje vode.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'I Luka Brod dokaz je Vladinog doprinosa razvoju Slavonije'

  Premijer Andrej Plenković:

  'I Luka Brod dokaz je Vladinog doprinosa razvoju Slavonije'

  20.7.2018. | 12:50
  U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, ministara Olega Butkovića i Zdravka Marića te ostalih uzvanika, u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije potpisan je 103 milijuna kuna vrijedan ugovor o nadogradnji infrastrukture u Luci Brod.
  U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, ministara Olega Butkovića i Zdravka Marića te ostalih uzvanika, u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije potpisan je 103 milijuna kuna vrijedan ugovor o nadogradnji infrastrukture u Luci Brod.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Županijsko državno odvjetništvo službeno se obratilo Gradu

  Nastavak priče o vodi

  Županijsko državno odvjetništvo službeno se obratilo Gradu

  20.7.2018. | 11:30
  Nakon više od 100 dana, Županijsko državno odvjetništvo i službeno je uputilo prema Gradu Slavonskom Brodu rješenje kojim odbacuju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja kaznenih djela vezanih uz onečišćenje vode..
  Nakon više od 100 dana, Županijsko državno odvjetništvo i službeno je uputilo prema Gradu Slavonskom Brodu rješenje kojim odbacuju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja kaznenih djela vezanih uz onečišćenje vode.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara: Nalaz državnog odvjetništva je neozbiljan

  O zagađenju pitke vode

  Duspara: Nalaz državnog odvjetništva je neozbiljan

  19.7.2018. | 18:18
  Moguća Čermakova tužba protiv mene podsjeća na tužbu korčulanskog dilera Jakše Cvitanovića Cvika protiv Ruže Tomašić, jer je bila jedna od ključnih osoba u rasvjetljavanju korčulanske narko-mreže.
  Moguća Čermakova tužba protiv mene podsjeća na tužbu korčulanskog dilera Jakše Cvitanovića Cvika protiv Ruže Tomašić, jer je bila jedna od ključnih osoba u rasvjetljavanju korčulanske narko-mreže.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko će ugostitelji iskeširati za mjesto u brodskoj tvrđi?

  Grad raspisao natječaj za zakup

  Koliko će ugostitelji iskeširati za mjesto u brodskoj tvrđi?

  19.7.2018. | 17:45
  Veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova već treću godinu za redom primit će brodska tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja.
  Veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova već treću godinu za redom primit će brodska tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak: 'Tužit ću i Dusparu i Grad Slavonski Brod'

  Nakon nalaza Državnog odvjetništva

  Čermak: 'Tužit ću i Dusparu i Grad Slavonski Brod'

  19.7.2018. | 16:00
  'Tužit ćemo i gradonačelnika Dusparu i Grad Slavonski Brod za štetu koju su nam nanijeli neosnovanim tvrdnjama. Duspara je zagađenje iskoristio za lokalne političke ciljeve preko nas i to treba platiti.'
  'Tužit ćemo i gradonačelnika Dusparu i Grad Slavonski Brod za štetu koju su nam nanijeli neosnovanim tvrdnjama. Duspara je zagađenje iskoristio za lokalne političke ciljeve preko nas i to treba platiti.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :