Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.10.2017. u 7:45
Prikaza: 4344
|
Autor: SBplus

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Nakon 9 sati i 26 minuta završena sjednica Gradskog vijeća

Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu- samo je jedna od točaka dnevnog reda nove sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 18.26 sati - 

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili i preostalih sedam točaka dnevnog reda te su nakon devet sati i 26 minuta rada okončali rad 4. sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 

16.15 sati - 7. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu (54 - Polugodisnji_izvjestaj_2017.pdf) i 8. Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine (55 - Izvjesce_gradonacelnik.pdf) usvojeno je sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

15.40 sati - 6. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Slavonskog Broda do 2020. godine (49 - Prilog 1. Odluka o osnivanju partnerskog vijeca.pdf50 - Prilog 2. Cjelovita analiza stanja.pdf51 - Prilog 3. Izvjestaj o provedenom postupku prethodnog vrednovanja.pdf52 - SRUP SLAVONSKI BROD.pdf53 - Zakljucak.pdf) je prihvaćeno.

14.30 sati - 5. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine.

Nakon što su Gradski vijećnici prihvatili izvješće o radu Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić (42 - ustanova Djecji vrtic IBM.pdf), vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda raspravljaju trenutno o radu i financijskom izvješću Gradske knjižnice (43 - Izvjesce_gradska_knjiznica_2017.pdf).

Odgovarajući na pitanja vijećnika Ivan Stipić iz Gradske knjižnice kazao je kako je koordinacija između stručnog i upravnog vijeća dobra. Govoreći o 'podbačaju' u zaradi Stipić je istaknuo kako je jedan od razloga za to sve manji broj čitača zbog čega se Gradska knjižnica uključila u niz aktivnosti s ciljem poticanja čitanja. 

Nakon glasovanja vijećnici su jednoglasno prihvatili ovo izvješće te su prešli na izvješće Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić (44 - izvjesce KKD.pdf).

Pitanje uloge KKD 'IBM' u svjetskim umjetničkim igrama postavio je Josip Samardžić, koji je kazao kako će Klub vijećnika HDZ-a podržati ovo izvješće. Klub vijećnika NL MD također će prihvatiti izvješće uz opasku o netransparentnom knjiženju pojedinih stavki. Zeleno svjetlo dat će i Klub vijećnika SDP-a.

U svom obraćanju vijećnicima ravnatelj dvorane Hrvoje Špicer kazao je kako Svjetske umjetničke igre nisu bile u planu i programu KKD-a, no ušli su u to odlukom Upravnog vijeća. - Dvorana je radila svih tih pet dana i nažalost bila poluprazna. Dio programa nije održan i bilo je teško objasniti ljudima zašto pojedini programi nisu išli. Uostalom i Brođani su dali svoj sud o tim igrama. Idemo u obnovu pozornice do koje je došlo u prilično nezgodnom trenutku kada kreće sezona, ali šta je tu je. Veselimo se obnovi i nadamo se da će biti obavljeno kako treba - naglasio je Špicer.

Gradonačelnik Mirko Duspara javio se za riječ vezano uz pozornicu i scensku rasvjetu. – Mi smo to imali u planu i prošle godine, ali za to je odgovoran ravnatelj. Mi ćemo sada ići u obnovu pozornice i to uz odgodu možda jedne predstave i mislim da se ona može preseliti u Centar mladih. Posao će biti gotov u 22 dana, a na naš zahtjev da dostavite popis predstava koje imate u tom razdovlju kad će biti radovi – kazao je gradonačelnik Duspara.

U ovom trenutku (15.08 sati) predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda odredio je petominutnu stanku. Nakon stanke vijećnici su pristupili glasovanju te je izvješće jednoglasno prihvaćeno. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda (45 - Izvjesce Galerija umjetnina.pdf). Vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda prihvatili su i izvješća Ustanove za gospodarenje športskim objektima (46 - Izvjesce Ustanova za gospodarenje.pdf),  Hrvatskog instituta za povijest - Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje (47 - izvjesce Hrvatski institut za povijest.pdf), kao i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda (48 - izvjesce jvp 1-6 2017.pdf).

10.50 sati -  4. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu:

Klub vijećnika NL DM izjasnio se kako će prihvatiti izvješće Brod plina (27 - izvjesce brod plin 2016.pdf28 - ,Zak_Brod_plin_2016.pdf), kao i klub vijećnika SDP-a. Klub vijećnika HDZ-a izjasnio se da izvješće neće prihvatiti iz razloga što su se i ranije izjasnili kako se zalažu za jednog direktora u ustanovi. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Vijećnika Stanka Sorića (NL DM) zanimalo je može li Uprava Brod plina usporediti cijenu grijanja u Brodu u odnosu na druge distributere. Ilijana Vrbat Pejić (HSP) pitala je za detaljnije informacije vezane uz razdjelnike. Direktori Brod plina istaknuli su kako su cijenom i toplinske energije i plina najjeftiniji u Hrvatskoj. "Trenutno građani imaju obvezu ugraditi razdjelnike, no pozivamo predstavnike suvlasnika da dođu kako bi im objasnili sve nedoumice. Što se tiče Brod plina mi tu nemamo ingerenciju nego u onim zgradama gdje su uveli razdjelnike obračunavamo potrošnju putem razdjelnika, a koje nisu po kvadraturi.", odgovorili su iz Brod-plina. Vezano uz distribuciju plina, Brod-plin je jedan od onih koji u tom dijelu imaju najnižu cijenu u zemlji. 'Cijena energije koju mi  isporučujemo je najjeftinije uz izuzetak Osijeka i Zagreba koji koriste benifite teromelektrana i suradnje s HEP-om.' - kazali su čelni ljudi Brod plina.

Izvješće Brod-plina prihvaćeno je sa 14 glasova ZA i 9 glasova PROTIV.

Klub vijećnika NL MD prihvatit će izvješće Vodovoda (29 - izvjesce vodovod 2016.pdf,  30 - Zak_Vodovod_2016.pdf), dok Klub vijećnika HDZ, također zbog postojanja dva direktora, neće dati zeleno svjetlo ovom izvješću. Pri tome su iz HDZ-a upitali koliki su gubici u vodovodnoj mreži i jesu li rađene projekcije hoće li te uštede nakon projekta Brod 2 ti gubici biti smanjeni u konkretnom postotku. Klub vijećnika SDP.a podržat će izvjašće. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Na upit vijećnice Karmen Dizdar Grgurević koja je pitala koliki je ukupni dug Vodovoda prema Hrvatskim vodama, na što je odgovoreno kako je prošli mjesec saldo Vodovoda prema Hrvatskim vodama nula.

Vijećnika Boru Grubišića zanimalo je koliki su točno gubici vode u sustavu i koliko to pretočeno u novac financijski iznosi te koliko to plaćaju građani. - Prosječni gubici u Hrvatskoj na razini su onoga koje ima brodski Vodvod. Oni se kreću do 51 posto no trend nije dobar i oni se povećavaju. Ono što mi činimo je da radimo koliko i gdje možemo. Naša prosječna starost 900 km duge mreže je 40 godina u prosjeku, a ići u godišnju izmjenu nekih 20-km koliko je moguće stajalo bi nas 15 milijuna kuna godišnje, a bez konkretnog krajnjeg učinka. U suradnju s HV pokrenuli projekt kojem je cilj smanjiti tlakove u pojedinim zonama, bez da korisnici trpe. To je projekt koji je uklopljen u veliki regionalni projekt koji evo pokušavamo s Hrvatskim vodama već tri godine privesti nekakvoj odluci i natječaju no tu su dobro nam poznati probelmi s vodocrpilištem Sikirevci. No nažalost tu napretka za sada nema. – istaknuo je Stjepan Aščić, direktor Vodovoda, čije je izvješće prihvaćeno sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

Sa 16 glasova ZA i 8 PROTIV prihvaćeno je i izjvešće Trgovačkog društva Komunalac (31 - izvjesce komunalac 2016.pdf32 - Zak_Komunalac_2016.pdf). U tijeku je rasprava o izvješću Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o.(33 - Razvoja_agencija_izvjesce_2016.pdf34 - Zak_Razvojna_agencija_2016.pdf). Sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. 

U tijeku je rasprava o izvješću Brod-turista d.o.o. (35 - brod_turist odluke.pdf36 - izvjesce brod turisti 2016.pdf37 - Zak_Brod_turist_2016.pdf). S 12 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. Zbog tehničkih razloga prdsjednik vijeća odredio je stanku koja će biti iskorištena kao pauza za ručak, nakon čega će vijećnici nastaviti s radom.

Aktualni sat

Nominalno nezavisnog vijećnika, Boru Grubišića, interesiralo je (i) je li točna informacija da gradska uprava i gradonačelnik taje odnose s bakama s kojima posluje Grad te koliko je novaca "bespravno" ubrano "od uplatnica po 2 kune i čiji je to prihod?". Uglavnom, u svom pitanju, Grubišić je ustvrdio kako gradska uprava i sam gradonačelnik, u Grdskoj blagajni, posluju protuzakonito.

Gradonačelnik Duspara je kazao kako Slavonski Brod "nije kršio zakon niti je bilo greške gradskih djelatnika na blagajni. Banka je dobila opomenu od HNB-a, a ne Grad Slavonski Brod. Nakon što je detaljno - marketinški - objasnio sve novine u Gradskoj blagajni, gradonačelnik se hvalio tom uslugom gradske uprave, ističući kako je jedinstvena u Hrvatskoj.

Nominalno nezavisna vjećnica, Slavica Lemajić, pitala je gradonačelnika zbog čega brodskim poduzetnicima ne poklanja "do 200 tisuća eura" na ime poticaja za njihov razvoj, a Duspara je odgovorio kako brodsko gospodarstvo potiče na pametniji način - ulaže novac u gradsku imovinu koja služi gospodarstvenicima te ih oslobađa lokalnih namet.

Vijećnika Josip Samardžića (HDZ) interesirao je stav gradske uprave o fantastičnom uspjehu predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na osiguranju čistog zraka u Slavonskom brodu te je postavio pitanje: "Postoji li hodogram aktivnosti gradske uprave u smislu provedbe Akcijskog plana?".

Gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je kad i što su sve učinili Gradska uprava i dosadašnji hrvatski državni dužnosnici prije zadnje inicijative Ivana Čermaka, Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović te drugih HDZ-ovih dužnosnika i poduzetnika i na kraju je kazao: "Pozdravljamo potez plinofikacije Rafinerije, ali ne vjerujemo ničemu dok ne vidimo da plamenik radi na plin". 

09:13  sati

S 21 glasa 'za' i tri 'uzdržana', prihvaćen je Dnevni red tekuće sjednice.

09:07 sati 

U 09:05 započela je 4. sjednica Gradskog vijeća na način da je vijećnk HDZ-a, Boro Grubišić, izjavio kako će usvojiti Zapisnik s 3. sjednice Gradskog vijeća.

SLAVONSKI BROD - Četvrta sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda zakazana je za danas, 9. listopada, s početkom u 9 sati. Pred vijećnicima će se naći Dnevni red s predloženih 15 točaka.

9. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine

10. Izvješće o stanju sigurnosti na području grada Slavonskog Broda u 2016. godini

11. Informacija o analizi financijskih rezultata poslovanja poduzetnika grada Slavonskog Broda u 2016. godini

12. a)  Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na nekretninama oznake k.č.br. 2494/3, 2494/4, 2503/47 i 2503/1 sve k.o. Slavonski Brod

13. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za raspolaganje nekretninama označenim kao k.č.br. 5894/152 i k.č.br. 1239/157 k.o. Slavonski Brod

14. Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Slavonskog Broda

15. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

  Broj komentara: 19

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  amarettto

  amarettto

  Komentirano: 15.10.2017. | 13:48

  1

  Mali vatrogasac koji nezna koje je nacionalnosti s kupljenim papirima iz bosne je naporan kao hemeroid.
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 19:32

  2

  @pavo, ne nesmijes slobodno hodati jer me strah da ne zapnem za koju granitnu plocu ako mi se digne dok stanem na nju a za dom na livadi mi se jebe...nisam sa livade nit cu ici tamo da gledam.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 14.10.2017. | 16:27

  3

  A po domovima bi se trebalo ulaziti kako se želi? Dom može svatko koristiti ali pod određenim uvjetima. Ne razumijem što je pjesnik htio reći s tim da se u dom ne može ući?!
  pavo95

  pavo95

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:39

  4

  Blade..po Meterovom korzu bar smiješ slobodno hodati,nitko ti ne brani. Probaj ući u novi društveni dom na Livadi (ogroman novac ulupan bez veze u preglomaznu građevinu) ako si 1.red čoporaša... Ne.nemožeš ući jer ti si ipak samo 3.čopor zadužen za skupljanje kakice glavonje i guzate.. Povedi Davorax sa sobom......
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:06

  5

  Meter je ulupao u korzo silnu lovu i napravio lakrdiju. Kad idem korzom moram paziti da se ne spotaknem od plocu koja se dize pod nogama. Samo je imao srece sto onda nije bilo Petra Basica i Lemaicke da pa oni daju stvarnu cijenu po kvadratu.
  oriovac_boy

  oriovac_boy

  Komentirano: 14.10.2017. | 11:54

  6

  Debeli svaler od stomaka nevidi onu stavr kad ide kroz Oriovac digne nos misli da je vazniji od svecenika.
  tamaris

  tamaris

  Komentirano: 10.10.2017. | 20:37

  7

  Davorxp111- pročitajte zakon o platnom prometu čl.5.stavak 5.
  MILENIJUM

  MILENIJUM

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:46

  8

  slavonijo moja a ti viriš iz guzice lokalnog hdz i tipovima ala galovič a duspara njemu se poklopilo nekoliko stvari i koliko god ga mi svi napadali ipak lče nešto ostati za razliku od hdz vladavine . Meter je učestovao u korzu sjeti se toga kolika je prva cijena a kolika konačna i onda narcisoidno bula u zemlju ljeta gospodnjeg ovo korzo je napravila ta i ta osoba kao u doba nerona zato izaći iz kukuruza i guzice hdz,. Nemoj misliti da ja puno gotivim Dusparu ali što je tu je izabran voljom naroda a kojekakve druge stranke pune prebjega kao borina u hdz a pljuvao po hdz pa slavicin prebjeg koji je drugao za dusparu čitavu kampanju pa zadnji dan uletio slavici u naručje pa p do hdz žrtvovanog špicera. Hdz je stalo do Slavonije i Broda kao do lanjskog snijega . Stoji činjenica da je sdp katastrofalan i to godinama ali htjeli mi to ili ne duspara je pobijedio kao ii bandič i svi ostali legitimno na izborima i to je to.Da apsurd bude veči taj tvoj hdz bi htio izglasati zakon po kojem bi lokalni šerifi imali još veču vlast zato ti kažem izači iz njihove guzice i progledaj ti si njihov hemeroid i izgleda da te jedino mogu kirurški odstraniti Za kraj smatram da i hdz duspara i sdp moraju otiči ali volja naroda je takva i to moramo poštivati što smo imali malu izlaznost na izborima to je prava priča i pokazuje da je večini dobro ili ih uopče ne zanima politika a ja i u jedno i drugo ne vjerujem
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:30

  9

  Slavonijamoja@ . . . ti si klasični izdanak HDZ-ove škole. Rečenice od tri riječi, gramatičke greške vrve. I ono klasično, ako nisi HDZ-ovac onda viriš onima drugima iz tura. To učite u crkvi? I na kraju možemo zaključiti, ili si Šokac, ili si Perin? Ako si Šokac onda nije niti čudno kako vas nikada nema na listi u petoj izbornoj jedinici, a ako si Perin onda se sve zna u koju tikvu pikiš...Još treba napomenuti: MD + SDP= gradi se! A MD + HDZ= ne gradi se. A HDZ sam = ništa se u Brodu ne gradi, samo opstrukcije, od strane HDZ vertikale. Usput, na posljednjim izborima sam drukao za Lemaićku. Slušam jučer radio prijenos sjednice gradskog vijeća, ona vadi pripremljene govore koje je pronašla negdje u novinama ili slično i pametuje se. Nikada više neće dobiti moj glas. A ti, plaćaš li lovu u državni proračun? Što smo dobili dok je u gradu vladao HDZ. Ćunu!
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 14:26

  10

  Visioner@. . . Naprotiv, tvoja tvrdnja je pogrešna. Gradonačelnik je bio na čelu grada kada su se projekti, koje si gore spomenuo, gradili na naše posebno zadovoljstvo. Nikada nije rekao da je to samo njegovo djelo. Priznao je puno puta kako se ti objekti ne bi završili bez pomoći tadašnje stranke na vlasti SDP-a. To je jučer i spomenuto na gradskom vijeću (koliko sam ja čuo, slušajući prijenos). Nadalje, u Brodu postoji još veliki broj bedaka koji ne znaju elementarne stvari. Ti, kao i svi ostali građani Broda, puniš gradski, županijski i državni proračun. Pa, jesmo li mi toliko spremni puniti te proračune da nećemo ništa tražiti za uzvrat. Duspara je za uzvrat od vrha vertikale SDP-a tražio novac za kružni tok na Glogovici i podvožnjak u Osječkoj. I zamisli dobio je novac, onaj naš novac koji smo mi uplaćivali još od 1991. pa sve do 2015. HDZ, dok je bio na vlasti, godinama nije činio ništa u tom smjeru. Obećanja su se množila, a ti im davao glasove. Ispadao si naivac, bedak. I mi skupa s tobom. Zato, sukladno tome, nemoj više davati glas onima koji te lažu. U međuvremenu gradsko poglavarstvo je nekoliko puta dobilo priznanja za transparentnost u poslovanju. Prisutna je iskrenost, poštenje respekt prema građanima od strane gradonačelnika što oni prepoznaju na izborima i daju mu svoj glas. I, na kraju, za vas u HDZ-u je nepoznata jedna riječ: ISTINA.

  Broj komentara: 19

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik Duspara kupuje Vesnu za Sveučilišnu knjižnicu

  Rade kao da Slav. Brod ima Sveučilište

  Gradonačelnik Duspara kupuje Vesnu za Sveučilišnu knjižnicu

  25.4.2018. | 17:00
  Grad Slavonski Brod zainteresiran je za kupnju robne kuće Vesna, njeno uređenje i prenamjenu prostora u sveučilišnu knjižnicu.
  Grad Slavonski Brod zainteresiran je za kupnju robne kuće Vesna, njeno uređenje i prenamjenu prostora u sveučilišnu knjižnicu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

  Brodsko-posavska županija

  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

  24.4.2018. | 12:05
  Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak predstavio je novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu.
  Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak predstavio je novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto domaći OPG-ovi neće u škole?

  Školska kuhinja

  Zašto domaći OPG-ovi neće u škole?

  21.4.2018. | 17:00
  U 23 osnovne i šest srednjih škola na području Brodsko-posavske županije svoje proizvode plasiraju tek dva domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Zašto drugi ne daju svoje proizvode u školske kuhinje?
  U 23 osnovne i šest srednjih škola na području Brodsko-posavske županije svoje proizvode plasiraju tek dva domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Zašto drugi ne daju svoje proizvode u školske kuhinje?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novosti u programu pomoći obiteljima novorođenčadi

  Od 1. svibnja

  Novosti u programu pomoći obiteljima novorođenčadi

  20.4.2018. | 18:30
  Ovu je opremu danas dobilo novih šest brodskih mladih obitelji koje će uskoro postati bogatije za još jednog člana te dvije obitelji u kojima su već stigle prinove.
  Ovu je opremu danas dobilo novih šest brodskih mladih obitelji koje će uskoro postati bogatije za još jednog člana te dvije obitelji u kojima su već stigle prinove.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnika Dusparu posjetili osnovnoškolci

  Dječji smijeh u gradskoj Vijećnici

  Gradonačelnika Dusparu posjetili osnovnoškolci

  18.4.2018. | 14:15
  Učenici su postavljali mnoga aktualna pitanja pa ih je zanimalo i to smiju li piti vodu iz slavine i kada će biti uređena njihova omiljena igrališta.
  Učenici su postavljali mnoga aktualna pitanja pa ih je zanimalo i to smiju li piti vodu iz slavine i kada će biti uređena njihova omiljena igrališta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodske obitelji primile prve pakete opreme za bebe

  Poklon vrijednosti pet tisuća kuna

  Brodske obitelji primile prve pakete opreme za bebe

  17.4.2018. | 14:29
  Više od milijun kuna Grad Slavonski Brod izdvojio je za nabavku svega što novopečenim roditeljima treba za lakši start, barem što se financija tiče. Mlade će brodske obitelji, koje to zatraže, primiti opremu za bebe u vrijednosti od pet tisuća kuna.
  Više od milijun kuna Grad Slavonski Brod izdvojio je za nabavku svega što novopečenim roditeljima treba za lakši start, barem što se financija tiče. Mlade će brodske obitelji, koje to zatraže, primiti opremu za bebe u vrijednosti od pet tisuća kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježen Dan županije, nagrađeni zaslužni

  Brodsko-posavska županija

  Obilježen Dan županije, nagrađeni zaslužni

  16.4.2018. | 16:00
  Obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočila je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica Gabrijela Žalac, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Čuljak te mnogobrojni uzvanici.
  Obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočila je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica Gabrijela Žalac, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Čuljak te mnogobrojni uzvanici.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji će biti nagrađeni, najgori otpušteni

  Počinju ocjenjivati državne službenike

  Najbolji će biti nagrađeni, najgori otpušteni

  14.4.2018. | 10:07
  Državna administracija mogla bi konačno postati sređenija, a službenici će svojim radom morati dokazati kako su tu za dobrobit građana i poduzetnika. Oni koji nisu u stanju zadovoljiti standarde kvalitete morat će napustiti državnu službu.
  Državna administracija mogla bi konačno postati sređenija, a službenici će svojim radom morati dokazati kako su tu za dobrobit građana i poduzetnika. Oni koji nisu u stanju zadovoljiti standarde kvalitete morat će napustiti državnu službu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaključci sjednice Gradskog vijeća

  Voda i dalje glavna tema

  Zaključci sjednice Gradskog vijeća

  12.4.2018. | 19:50
  Veliki broj pitanja vijećnika odnosio se na ekološki incident i onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, a Gradonačelnik je dobar dio izlaganja posvetio iznošenju situacije na terenu tih dana.
  Veliki broj pitanja vijećnika odnosio se na ekološki incident i onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, a Gradonačelnik je dobar dio izlaganja posvetio iznošenju situacije na terenu tih dana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradske garaže u zakup

  Objavljen natječaj

  Gradske garaže u zakup

  12.4.2018. | 18:25
  Zainteresirani građani potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti Gradskoj upravi u roku od osam dana.
  Zainteresirani građani potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti Gradskoj upravi u roku od osam dana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najveći hrvatski ratni stradalnik primit će priznanje

  Jedna bomba odnijela mu je sve

  Najveći hrvatski ratni stradalnik primit će priznanje

  12.4.2018. | 17:20
  Dobitnici javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda, Povelje počasnog građanina, Zlatne čaplje, Grba Grada i Štita Berislavića odabrani su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.
  Dobitnici javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda, Povelje počasnog građanina, Zlatne čaplje, Grba Grada i Štita Berislavića odabrani su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Gradske uprave traže odgovore od nadležnih

  Ekološka katastrofa u Brodu

  Iz Gradske uprave traže odgovore od nadležnih

  11.4.2018. | 15:25
  Naime, unatoč tome što se situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom vratila u normalu, Grad Slavonski Brod i njegovi građani i dalje nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da su se koncentracije ugljikovodika u vodi sa dvadeseterostrukog prekoračenja vratile na mini
  Naime, unatoč tome što se situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom vratila u normalu, Grad Slavonski Brod i njegovi građani i dalje nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da su se koncentracije ugljikovodika u vodi sa dvadeseterostrukog prekoračenja vratile na mini
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 7. forum hrvatskih i poljskih regija

  Hrvatska zajednica županija

  7. forum hrvatskih i poljskih regija

  4.4.2018. | 18:15
  Kroz četiri panela u dva dana raspravljat će se o strateškom planiranju razvoja regija i Europi 2030., poticanju razvoja ruralnih krajeva, investicijama u regijama te obrazovanju i kulturi.
  Kroz četiri panela u dva dana raspravljat će se o strateškom planiranju razvoja regija i Europi 2030., poticanju razvoja ruralnih krajeva, investicijama u regijama te obrazovanju i kulturi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježili 120 godina brodske Opće bolnice

  Slavonski Brod

  Obilježili 120 godina brodske Opće bolnice

  4.4.2018. | 18:07
  Tradicija bolničkog liječenja u Slavonskom Brodu seže u sredinu 18. stoljeća, kada je formirana Vojna bolnica u tvrđavi. Za Vojne krajine u njoj, uz vojnike, liječili su se i civili. Tijekom prošlog stoljeća gradski su fizici liječili svoje bolesnike u stacionarima za koje su obi
  Tradicija bolničkog liječenja u Slavonskom Brodu seže u sredinu 18. stoljeća, kada je formirana Vojna bolnica u tvrđavi. Za Vojne krajine u njoj, uz vojnike, liječili su se i civili. Tijekom prošlog stoljeća gradski su fizici liječili svoje bolesnike u stacionarima za koje su obi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su poslovale ustanove u vlasništvu Grada

  Gradsko vijeće Slavonskog Broda

  Kako su poslovale ustanove u vlasništvu Grada

  4.4.2018. | 15:05
  Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovne škole kojima je osnivač Grad Slavonski Brod.
  Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovne škole kojima je osnivač Grad Slavonski Brod.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreće energetska obnova deset škola

  Do kraja pedagoške godine

  Kreće energetska obnova deset škola

  1.4.2018. | 20:00
  - Što se tiče natječaja Ministarstva branitelja, koji je nedavno završio, prijavili smo izgradnju lifotva u Gimnaziji "Matija Mesić" i u Muzeju Brodskoga posavlja - najavila je pročelnica Vukašinović.
  - Što se tiče natječaja Ministarstva branitelja, koji je nedavno završio, prijavili smo izgradnju lifotva u Gimnaziji "Matija Mesić" i u Muzeju Brodskoga posavlja - najavila je pročelnica Vukašinović.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Blagdanski paketi za korisnike Pučke kuhinje

  Grad razveselio potrebite

  Blagdanski paketi za korisnike Pučke kuhinje

  30.3.2018. | 17:20
  Grad Slavonski Brod iznenadio je građane uskršnjim poklonima kako bi im blagdani bili ljepši i ugodniji.
  Grad Slavonski Brod iznenadio je građane uskršnjim poklonima kako bi im blagdani bili ljepši i ugodniji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Bolnica će uštedjeti oko dva milijuna kuna

  Koristi će imati i pacijenti

  Bolnica će uštedjeti oko dva milijuna kuna

  29.3.2018. | 10:20
  Zgrada pedjiatrije, simulacijsko edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu, zgrada mikrobiološkog laboratorija, dnevne onkologije, izgradnje ginekologije samo je dio onoga na čemu se radi s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga.
  Zgrada pedjiatrije, simulacijsko edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu, zgrada mikrobiološkog laboratorija, dnevne onkologije, izgradnje ginekologije samo je dio onoga na čemu se radi s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "HDZ neutemeljnim optužbama umanjuje vrijednost projekta"

  Odgovor Grada:

  "HDZ neutemeljnim optužbama umanjuje vrijednost projekta"

  29.3.2018. | 10:00
  "Ako pojedini gradski vijećnici ovakav primjer uspješnog projekta, zbog banalnog tehničkog pitanja u natječaju, ističu kao skandalozan primjer kršenja zakona od strane gradonačelnika, na žalost, onda bi ih trebalo unaprijed upozoriti da će ih biti još i u budućnosti. Prije svega
  "Ako pojedini gradski vijećnici ovakav primjer uspješnog projekta, zbog banalnog tehničkog pitanja u natječaju, ističu kao skandalozan primjer kršenja zakona od strane gradonačelnika, na žalost, onda bi ih trebalo unaprijed upozoriti da će ih biti još i u budućnosti. Prije svega
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva Županija – prijatelj djece bit će proglašena u svibnju

  PRESTIŽNA TITULA

  Prva Županija – prijatelj djece bit će proglašena u svibnju

  28.3.2018. | 14:30
  U prostoru Hrvatske zajednice županija održano je savjetovanje o akciji Gradovi i općine – prijatelji djece.
  U prostoru Hrvatske zajednice županija održano je savjetovanje o akciji Gradovi i općine – prijatelji djece.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :