Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.10.2017. u 7:45
Prikaza: 4076
|
Autor: SBplus

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Nakon 9 sati i 26 minuta završena sjednica Gradskog vijeća

Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu- samo je jedna od točaka dnevnog reda nove sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 18.26 sati - 

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili i preostalih sedam točaka dnevnog reda te su nakon devet sati i 26 minuta rada okončali rad 4. sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 

16.15 sati - 7. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu (54 - Polugodisnji_izvjestaj_2017.pdf) i 8. Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine (55 - Izvjesce_gradonacelnik.pdf) usvojeno je sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

15.40 sati - 6. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Slavonskog Broda do 2020. godine (49 - Prilog 1. Odluka o osnivanju partnerskog vijeca.pdf50 - Prilog 2. Cjelovita analiza stanja.pdf51 - Prilog 3. Izvjestaj o provedenom postupku prethodnog vrednovanja.pdf52 - SRUP SLAVONSKI BROD.pdf53 - Zakljucak.pdf) je prihvaćeno.

14.30 sati - 5. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine.

Nakon što su Gradski vijećnici prihvatili izvješće o radu Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić (42 - ustanova Djecji vrtic IBM.pdf), vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda raspravljaju trenutno o radu i financijskom izvješću Gradske knjižnice (43 - Izvjesce_gradska_knjiznica_2017.pdf).

Odgovarajući na pitanja vijećnika Ivan Stipić iz Gradske knjižnice kazao je kako je koordinacija između stručnog i upravnog vijeća dobra. Govoreći o 'podbačaju' u zaradi Stipić je istaknuo kako je jedan od razloga za to sve manji broj čitača zbog čega se Gradska knjižnica uključila u niz aktivnosti s ciljem poticanja čitanja. 

Nakon glasovanja vijećnici su jednoglasno prihvatili ovo izvješće te su prešli na izvješće Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić (44 - izvjesce KKD.pdf).

Pitanje uloge KKD 'IBM' u svjetskim umjetničkim igrama postavio je Josip Samardžić, koji je kazao kako će Klub vijećnika HDZ-a podržati ovo izvješće. Klub vijećnika NL MD također će prihvatiti izvješće uz opasku o netransparentnom knjiženju pojedinih stavki. Zeleno svjetlo dat će i Klub vijećnika SDP-a.

U svom obraćanju vijećnicima ravnatelj dvorane Hrvoje Špicer kazao je kako Svjetske umjetničke igre nisu bile u planu i programu KKD-a, no ušli su u to odlukom Upravnog vijeća. - Dvorana je radila svih tih pet dana i nažalost bila poluprazna. Dio programa nije održan i bilo je teško objasniti ljudima zašto pojedini programi nisu išli. Uostalom i Brođani su dali svoj sud o tim igrama. Idemo u obnovu pozornice do koje je došlo u prilično nezgodnom trenutku kada kreće sezona, ali šta je tu je. Veselimo se obnovi i nadamo se da će biti obavljeno kako treba - naglasio je Špicer.

Gradonačelnik Mirko Duspara javio se za riječ vezano uz pozornicu i scensku rasvjetu. – Mi smo to imali u planu i prošle godine, ali za to je odgovoran ravnatelj. Mi ćemo sada ići u obnovu pozornice i to uz odgodu možda jedne predstave i mislim da se ona može preseliti u Centar mladih. Posao će biti gotov u 22 dana, a na naš zahtjev da dostavite popis predstava koje imate u tom razdovlju kad će biti radovi – kazao je gradonačelnik Duspara.

U ovom trenutku (15.08 sati) predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda odredio je petominutnu stanku. Nakon stanke vijećnici su pristupili glasovanju te je izvješće jednoglasno prihvaćeno. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda (45 - Izvjesce Galerija umjetnina.pdf). Vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda prihvatili su i izvješća Ustanove za gospodarenje športskim objektima (46 - Izvjesce Ustanova za gospodarenje.pdf),  Hrvatskog instituta za povijest - Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje (47 - izvjesce Hrvatski institut za povijest.pdf), kao i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda (48 - izvjesce jvp 1-6 2017.pdf).

10.50 sati -  4. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu:

Klub vijećnika NL DM izjasnio se kako će prihvatiti izvješće Brod plina (27 - izvjesce brod plin 2016.pdf28 - ,Zak_Brod_plin_2016.pdf), kao i klub vijećnika SDP-a. Klub vijećnika HDZ-a izjasnio se da izvješće neće prihvatiti iz razloga što su se i ranije izjasnili kako se zalažu za jednog direktora u ustanovi. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Vijećnika Stanka Sorića (NL DM) zanimalo je može li Uprava Brod plina usporediti cijenu grijanja u Brodu u odnosu na druge distributere. Ilijana Vrbat Pejić (HSP) pitala je za detaljnije informacije vezane uz razdjelnike. Direktori Brod plina istaknuli su kako su cijenom i toplinske energije i plina najjeftiniji u Hrvatskoj. "Trenutno građani imaju obvezu ugraditi razdjelnike, no pozivamo predstavnike suvlasnika da dođu kako bi im objasnili sve nedoumice. Što se tiče Brod plina mi tu nemamo ingerenciju nego u onim zgradama gdje su uveli razdjelnike obračunavamo potrošnju putem razdjelnika, a koje nisu po kvadraturi.", odgovorili su iz Brod-plina. Vezano uz distribuciju plina, Brod-plin je jedan od onih koji u tom dijelu imaju najnižu cijenu u zemlji. 'Cijena energije koju mi  isporučujemo je najjeftinije uz izuzetak Osijeka i Zagreba koji koriste benifite teromelektrana i suradnje s HEP-om.' - kazali su čelni ljudi Brod plina.

Izvješće Brod-plina prihvaćeno je sa 14 glasova ZA i 9 glasova PROTIV.

Klub vijećnika NL MD prihvatit će izvješće Vodovoda (29 - izvjesce vodovod 2016.pdf,  30 - Zak_Vodovod_2016.pdf), dok Klub vijećnika HDZ, također zbog postojanja dva direktora, neće dati zeleno svjetlo ovom izvješću. Pri tome su iz HDZ-a upitali koliki su gubici u vodovodnoj mreži i jesu li rađene projekcije hoće li te uštede nakon projekta Brod 2 ti gubici biti smanjeni u konkretnom postotku. Klub vijećnika SDP.a podržat će izvjašće. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Na upit vijećnice Karmen Dizdar Grgurević koja je pitala koliki je ukupni dug Vodovoda prema Hrvatskim vodama, na što je odgovoreno kako je prošli mjesec saldo Vodovoda prema Hrvatskim vodama nula.

Vijećnika Boru Grubišića zanimalo je koliki su točno gubici vode u sustavu i koliko to pretočeno u novac financijski iznosi te koliko to plaćaju građani. - Prosječni gubici u Hrvatskoj na razini su onoga koje ima brodski Vodvod. Oni se kreću do 51 posto no trend nije dobar i oni se povećavaju. Ono što mi činimo je da radimo koliko i gdje možemo. Naša prosječna starost 900 km duge mreže je 40 godina u prosjeku, a ići u godišnju izmjenu nekih 20-km koliko je moguće stajalo bi nas 15 milijuna kuna godišnje, a bez konkretnog krajnjeg učinka. U suradnju s HV pokrenuli projekt kojem je cilj smanjiti tlakove u pojedinim zonama, bez da korisnici trpe. To je projekt koji je uklopljen u veliki regionalni projekt koji evo pokušavamo s Hrvatskim vodama već tri godine privesti nekakvoj odluci i natječaju no tu su dobro nam poznati probelmi s vodocrpilištem Sikirevci. No nažalost tu napretka za sada nema. – istaknuo je Stjepan Aščić, direktor Vodovoda, čije je izvješće prihvaćeno sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

Sa 16 glasova ZA i 8 PROTIV prihvaćeno je i izjvešće Trgovačkog društva Komunalac (31 - izvjesce komunalac 2016.pdf32 - Zak_Komunalac_2016.pdf). U tijeku je rasprava o izvješću Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o.(33 - Razvoja_agencija_izvjesce_2016.pdf34 - Zak_Razvojna_agencija_2016.pdf). Sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. 

U tijeku je rasprava o izvješću Brod-turista d.o.o. (35 - brod_turist odluke.pdf36 - izvjesce brod turisti 2016.pdf37 - Zak_Brod_turist_2016.pdf). S 12 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. Zbog tehničkih razloga prdsjednik vijeća odredio je stanku koja će biti iskorištena kao pauza za ručak, nakon čega će vijećnici nastaviti s radom.

Aktualni sat

Nominalno nezavisnog vijećnika, Boru Grubišića, interesiralo je (i) je li točna informacija da gradska uprava i gradonačelnik taje odnose s bakama s kojima posluje Grad te koliko je novaca "bespravno" ubrano "od uplatnica po 2 kune i čiji je to prihod?". Uglavnom, u svom pitanju, Grubišić je ustvrdio kako gradska uprava i sam gradonačelnik, u Grdskoj blagajni, posluju protuzakonito.

Gradonačelnik Duspara je kazao kako Slavonski Brod "nije kršio zakon niti je bilo greške gradskih djelatnika na blagajni. Banka je dobila opomenu od HNB-a, a ne Grad Slavonski Brod. Nakon što je detaljno - marketinški - objasnio sve novine u Gradskoj blagajni, gradonačelnik se hvalio tom uslugom gradske uprave, ističući kako je jedinstvena u Hrvatskoj.

Nominalno nezavisna vjećnica, Slavica Lemajić, pitala je gradonačelnika zbog čega brodskim poduzetnicima ne poklanja "do 200 tisuća eura" na ime poticaja za njihov razvoj, a Duspara je odgovorio kako brodsko gospodarstvo potiče na pametniji način - ulaže novac u gradsku imovinu koja služi gospodarstvenicima te ih oslobađa lokalnih namet.

Vijećnika Josip Samardžića (HDZ) interesirao je stav gradske uprave o fantastičnom uspjehu predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na osiguranju čistog zraka u Slavonskom brodu te je postavio pitanje: "Postoji li hodogram aktivnosti gradske uprave u smislu provedbe Akcijskog plana?".

Gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je kad i što su sve učinili Gradska uprava i dosadašnji hrvatski državni dužnosnici prije zadnje inicijative Ivana Čermaka, Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović te drugih HDZ-ovih dužnosnika i poduzetnika i na kraju je kazao: "Pozdravljamo potez plinofikacije Rafinerije, ali ne vjerujemo ničemu dok ne vidimo da plamenik radi na plin". 

09:13  sati

S 21 glasa 'za' i tri 'uzdržana', prihvaćen je Dnevni red tekuće sjednice.

09:07 sati 

U 09:05 započela je 4. sjednica Gradskog vijeća na način da je vijećnk HDZ-a, Boro Grubišić, izjavio kako će usvojiti Zapisnik s 3. sjednice Gradskog vijeća.

SLAVONSKI BROD - Četvrta sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda zakazana je za danas, 9. listopada, s početkom u 9 sati. Pred vijećnicima će se naći Dnevni red s predloženih 15 točaka.

9. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine

10. Izvješće o stanju sigurnosti na području grada Slavonskog Broda u 2016. godini

11. Informacija o analizi financijskih rezultata poslovanja poduzetnika grada Slavonskog Broda u 2016. godini

12. a)  Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na nekretninama oznake k.č.br. 2494/3, 2494/4, 2503/47 i 2503/1 sve k.o. Slavonski Brod

13. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za raspolaganje nekretninama označenim kao k.č.br. 5894/152 i k.č.br. 1239/157 k.o. Slavonski Brod

14. Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Slavonskog Broda

15. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

  Broj komentara: 23

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  amarettto

  amarettto

  Komentirano: 15.10.2017. | 13:48

  1

  Mali vatrogasac koji nezna koje je nacionalnosti s kupljenim papirima iz bosne je naporan kao hemeroid.
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 19:32

  2

  @pavo, ne nesmijes slobodno hodati jer me strah da ne zapnem za koju granitnu plocu ako mi se digne dok stanem na nju a za dom na livadi mi se jebe...nisam sa livade nit cu ici tamo da gledam.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 14.10.2017. | 16:27

  3

  A po domovima bi se trebalo ulaziti kako se želi? Dom može svatko koristiti ali pod određenim uvjetima. Ne razumijem što je pjesnik htio reći s tim da se u dom ne može ući?!
  pavo95

  pavo95

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:39

  4

  Blade..po Meterovom korzu bar smiješ slobodno hodati,nitko ti ne brani. Probaj ući u novi društveni dom na Livadi (ogroman novac ulupan bez veze u preglomaznu građevinu) ako si 1.red čoporaša... Ne.nemožeš ući jer ti si ipak samo 3.čopor zadužen za skupljanje kakice glavonje i guzate.. Povedi Davorax sa sobom......
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:06

  5

  Meter je ulupao u korzo silnu lovu i napravio lakrdiju. Kad idem korzom moram paziti da se ne spotaknem od plocu koja se dize pod nogama. Samo je imao srece sto onda nije bilo Petra Basica i Lemaicke da pa oni daju stvarnu cijenu po kvadratu.
  oriovac_boy

  oriovac_boy

  Komentirano: 14.10.2017. | 11:54

  6

  Debeli svaler od stomaka nevidi onu stavr kad ide kroz Oriovac digne nos misli da je vazniji od svecenika.
  tamaris

  tamaris

  Komentirano: 10.10.2017. | 20:37

  7

  Davorxp111- pročitajte zakon o platnom prometu čl.5.stavak 5.
  MILENIJUM

  MILENIJUM

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:46

  8

  slavonijo moja a ti viriš iz guzice lokalnog hdz i tipovima ala galovič a duspara njemu se poklopilo nekoliko stvari i koliko god ga mi svi napadali ipak lče nešto ostati za razliku od hdz vladavine . Meter je učestovao u korzu sjeti se toga kolika je prva cijena a kolika konačna i onda narcisoidno bula u zemlju ljeta gospodnjeg ovo korzo je napravila ta i ta osoba kao u doba nerona zato izaći iz kukuruza i guzice hdz,. Nemoj misliti da ja puno gotivim Dusparu ali što je tu je izabran voljom naroda a kojekakve druge stranke pune prebjega kao borina u hdz a pljuvao po hdz pa slavicin prebjeg koji je drugao za dusparu čitavu kampanju pa zadnji dan uletio slavici u naručje pa p do hdz žrtvovanog špicera. Hdz je stalo do Slavonije i Broda kao do lanjskog snijega . Stoji činjenica da je sdp katastrofalan i to godinama ali htjeli mi to ili ne duspara je pobijedio kao ii bandič i svi ostali legitimno na izborima i to je to.Da apsurd bude veči taj tvoj hdz bi htio izglasati zakon po kojem bi lokalni šerifi imali još veču vlast zato ti kažem izači iz njihove guzice i progledaj ti si njihov hemeroid i izgleda da te jedino mogu kirurški odstraniti Za kraj smatram da i hdz duspara i sdp moraju otiči ali volja naroda je takva i to moramo poštivati što smo imali malu izlaznost na izborima to je prava priča i pokazuje da je večini dobro ili ih uopče ne zanima politika a ja i u jedno i drugo ne vjerujem
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:30

  9

  Slavonijamoja@ . . . ti si klasični izdanak HDZ-ove škole. Rečenice od tri riječi, gramatičke greške vrve. I ono klasično, ako nisi HDZ-ovac onda viriš onima drugima iz tura. To učite u crkvi? I na kraju možemo zaključiti, ili si Šokac, ili si Perin? Ako si Šokac onda nije niti čudno kako vas nikada nema na listi u petoj izbornoj jedinici, a ako si Perin onda se sve zna u koju tikvu pikiš...Još treba napomenuti: MD + SDP= gradi se! A MD + HDZ= ne gradi se. A HDZ sam = ništa se u Brodu ne gradi, samo opstrukcije, od strane HDZ vertikale. Usput, na posljednjim izborima sam drukao za Lemaićku. Slušam jučer radio prijenos sjednice gradskog vijeća, ona vadi pripremljene govore koje je pronašla negdje u novinama ili slično i pametuje se. Nikada više neće dobiti moj glas. A ti, plaćaš li lovu u državni proračun? Što smo dobili dok je u gradu vladao HDZ. Ćunu!
  Slavonijamoja

  Slavonijamoja

  Komentirano: 10.10.2017. | 17:51

  10

  Marketing ti si ovdje jedini bedak koji viriš iz dusparine guzice i praviš se slijep i vjeruješ u sve što nije napravio on uvrijeđena mlada

  Broj komentara: 23

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 123

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolinda dolazi izvijestiti Marušića, Dusparu, Tot-Đerđa...

  U utorak u 15 sati

  Kolinda dolazi izvijestiti Marušića, Dusparu, Tot-Đerđa...

  23.10.2017. | 15:30
  Koliko je predsjedničin dolazak u Slavonski Brod u funkciji jačanja radno-prijateljskih odnosa s lokalnom zajednicom koju mori najzagađeniji zrak u zemlji, a koliko u funkciji njezine permanentne predizborne kampanje, bit će vidljivo iz vrijednosti informacija koje, može biti, pr
  Koliko je predsjedničin dolazak u Slavonski Brod u funkciji jačanja radno-prijateljskih odnosa s lokalnom zajednicom koju mori najzagađeniji zrak u zemlji, a koliko u funkciji njezine permanentne predizborne kampanje, bit će vidljivo iz vrijednosti informacija koje, može biti, pr
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za darovitu djecu gotovo milijun kuna

  Eureka

  Za darovitu djecu gotovo milijun kuna

  20.10.2017. | 15:00
  Rad s darovitom djecom uspješno rješava sustavno identificiranje i individualizirani rad s darovitom djecom. Odabirom učenika i odgojno obrazovnih djelatnika u 10 osnovnih i srednjih škola BPŽ i nastavkom aktivnosti iz prijašnjih projekata slične tematike (STEM genijalci) ojačat
  Rad s darovitom djecom uspješno rješava sustavno identificiranje i individualizirani rad s darovitom djecom. Odabirom učenika i odgojno obrazovnih djelatnika u 10 osnovnih i srednjih škola BPŽ i nastavkom aktivnosti iz prijašnjih projekata slične tematike (STEM genijalci) ojačat
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Malonogometno igralište vrijedno 725 tisuća kuna

  Slavonski Brod

  Malonogometno igralište vrijedno 725 tisuća kuna

  20.10.2017. | 13:00
  Naselje Kolonija dobilo je još jedan sadržaj za rekreativce i ljubitelje sporta. Naime, sredinom kolovoza u dvorištu Osnovne škole „Đuro Pilar“ Područna škola Kolonija započeli su radovi na izgradnji malonogometnog igrališta na umjetnoj podlozi, a kako ono danas izgleda, možete p
  Naselje Kolonija dobilo je još jedan sadržaj za rekreativce i ljubitelje sporta. Naime, sredinom kolovoza u dvorištu Osnovne škole „Đuro Pilar“ Područna škola Kolonija započeli su radovi na izgradnji malonogometnog igrališta na umjetnoj podlozi, a kako ono danas izgleda, možete p
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo po kojoj cijeni možete zakupiti prostor u novoj zgradi

  Mjesni dom u MO "dr. A. Starčević"

  Evo po kojoj cijeni možete zakupiti prostor u novoj zgradi

  17.10.2017. | 18:30
  Riječ je o novoizgrađenom objektu površine oko 680 m2 i vrijednosti 5,6 milijuna kuna, koji osima male i velike dvorane, ima prostor za udruge, sanitarni čvor, pomoćni prostor i caffe bar.
  Riječ je o novoizgrađenom objektu površine oko 680 m2 i vrijednosti 5,6 milijuna kuna, koji osima male i velike dvorane, ima prostor za udruge, sanitarni čvor, pomoćni prostor i caffe bar.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova prilika za zaposlenje

  Tražite posao?

  Nova prilika za zaposlenje

  17.10.2017. | 13:00
  Raspisan je natječaj za prijem novih radnika. Evo gdje i za koja radna mjesta.
  Raspisan je natječaj za prijem novih radnika. Evo gdje i za koja radna mjesta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imenovani načelnici Policijskih postaja

  PU brodsko-posavska

  Imenovani načelnici Policijskih postaja

  16.10.2017. | 16:05
  Temeljem provedenog postupka imenovani su novi načelnici policijskih postaja, kojima je danas načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić uručio rješenja.
  Temeljem provedenog postupka imenovani su novi načelnici policijskih postaja, kojima je danas načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić uručio rješenja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što mislite - zbog čega ovaj prostor nije parking?

  Parking koji to nije, a trebao bi biti

  Što mislite - zbog čega ovaj prostor nije parking?

  13.10.2017. | 20:20
  Ni crkve, ni bazene, ni tržnicu, ni kazalište, ni korzo... niti bilo koje drugo mjesto u gradu, tijekom godine, ne posjeti toliki broj različitih ljudi iz svih dijelova Grada.
  Ni crkve, ni bazene, ni tržnicu, ni kazalište, ni korzo... niti bilo koje drugo mjesto u gradu, tijekom godine, ne posjeti toliki broj različitih ljudi iz svih dijelova Grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara tajno otvorio 5,6 mi. kn. vrijedan Društveni dom

  U Naselju Livada

  Duspara tajno otvorio 5,6 mi. kn. vrijedan Društveni dom

  12.10.2017. | 15:05
  U sklopu ovog projekta, izgrađena je pristupna cesta i pješačka staza, parkiralište, javna rasvjeta, a uz zapadni ulaz i pješačka staza s nagibom kako bi se osigurao prilaz i osobama s invaliditetom.
  U sklopu ovog projekta, izgrađena je pristupna cesta i pješačka staza, parkiralište, javna rasvjeta, a uz zapadni ulaz i pješačka staza s nagibom kako bi se osigurao prilaz i osobama s invaliditetom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za pošteniju podjelu novca trebalo je čak 18 promjena zakona

  STRUČNJACI O NOVOM MODELU

  Za pošteniju podjelu novca trebalo je čak 18 promjena zakona

  11.10.2017. | 11:05
  Vlada je krajem rujna raspravljala i o prijedlogu zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, čime se sustav financiranja lokalnih jedinica od 1993. godine mijenja osamnaesti put.
  Vlada je krajem rujna raspravljala i o prijedlogu zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, čime se sustav financiranja lokalnih jedinica od 1993. godine mijenja osamnaesti put.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta

  III. Znanstveni forum:

  Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta

  11.10.2017. | 9:20
  Cilj foruma je okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života, kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju. Prezentirati smjernice vezane uz poticanje konkurentnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja
  Cilj foruma je okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života, kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju. Prezentirati smjernice vezane uz poticanje konkurentnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nove usluge Gradske blagajne

  Od danas

  Nove usluge Gradske blagajne

  10.10.2017. | 12:20
  U poslovnicama Gradske blagajne, od danas građani će moći plaćati račune za komunalne usluge, za vrtiće kao i sve ostale račune u iznosu do 20.000 kuna.
  U poslovnicama Gradske blagajne, od danas građani će moći plaćati račune za komunalne usluge, za vrtiće kao i sve ostale račune u iznosu do 20.000 kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Integracijom prometne mreže do razvoja gospodarstva

  Na 15. europskom tjednu gradova i regija

  Integracijom prometne mreže do razvoja gospodarstva

  10.10.2017. | 12:04
  Na 15. europskom tjednu gradova i regija sudjeluje i župan brodsko-posavski Danijel Marušić koji je istaknuo kako će se integracijom hrvatske prometne mreže unutar europske prometne mreže i poboljšanjem regionalnih veza omogućiti razvoj nacionalnog gospodarstva.
  Na 15. europskom tjednu gradova i regija sudjeluje i župan brodsko-posavski Danijel Marušić koji je istaknuo kako će se integracijom hrvatske prometne mreže unutar europske prometne mreže i poboljšanjem regionalnih veza omogućiti razvoj nacionalnog gospodarstva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Plenković je u funkciji generala Čermaka ili Brođana?

  Netransparentna odluka hrvatske Vlade

  Plenković je u funkciji generala Čermaka ili Brođana?

  5.10.2017. | 17:25
  Očito je da, u projekt snabdijevanja srpske Rafinerije plinom, general Ivan Čermak uključuje se na način na koji je onomad uključio se u snabdijevanju srpske vojske naftom. Netransparentno.
  Očito je da, u projekt snabdijevanja srpske Rafinerije plinom, general Ivan Čermak uključuje se na način kao što je onomad uključio se u snabdijevanju srpske vojske naftom. Netransparentno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ukupno 2,5 milijardi sustavno treba uložiti u razvoj regije

  Istočna Hrvatska je najnerazvijenija

  Ukupno 2,5 milijardi sustavno treba uložiti u razvoj regije

  4.10.2017. | 10:00
  Idući sastanak pet slavonskih župana bit će održan uoči 3. sjednice Saveza za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će biti upriličena u Slavonskom Brodu.
  Idući sastanak pet slavonskih župana bit će održan uoči 3. sjednice Saveza za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će biti upriličena u Slavonskom Brodu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade i hotel u brodskoj Tvrđavi

  Uz obnovu unutrašnjosti kuće Brlić

  Grade i hotel u brodskoj Tvrđavi

  3.10.2017. | 13:15
  Slavonski Brod je sredinom listopada 2016. godine službeno potvrđen kao jedan od sedam hrvatskih gradova koji će dobiti oko 30-tak milijuna eura bespovratnih europskih sredstava kroz ITU mehanizam.
  Slavonski Brod je sredinom listopada 2016. godine službeno potvrđen kao jedan od sedam hrvatskih gradova koji će dobiti oko 30-tak milijuna eura bespovratnih europskih sredstava kroz ITU mehanizam.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Devet milijuna kuna za asistente u nastavi

  Helping III

  Devet milijuna kuna za asistente u nastavi

  3.10.2017. | 12:40
  Projekt Helping III ima za cilj uz pomoć asistenata omogućiti neophodnu pomoć u nastavi za ukupno 56 učenika s posebnim potrebama.
  Projekt Helping III ima za cilj uz pomoć asistenata omogućiti neophodnu pomoć u nastavi za ukupno 56 učenika s posebnim potrebama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelniku uručili Zlatnu plaketu

  Udruga HVIDR-a

  Gradonačelniku uručili Zlatnu plaketu

  3.10.2017. | 11:30
  Za izniman doprinos u ostvarenju ugleda i položaja udruge HVIDR-a Slavonski Brod gradonačelniku Mirku Duspari uručili zlatnu plaketu.
  Za izniman doprinos u ostvarenju ugleda i položaja udruge HVIDR-a Slavonski Brod gradonačelniku Mirku Duspari uručili zlatnu plaketu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Osuđujemo svaki oblik neprimjerenog ponašanja na utakmicama

  Grad Slavonski Brod:

  Osuđujemo svaki oblik neprimjerenog ponašanja na utakmicama

  2.10.2017. | 10:00
  Nakon nemilog događaja koji je obilježio nogometni susret kadeta NK "Željezničara" i NK "Slavije", a u kojem je došlo do fizičkog sukoba, oglasila se i Gradska uprava Slavonskog Broda. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.
  Nakon nemilog događaja koji je obilježio nogometni susret kadeta NK "Željezničara" i NK "Slavije", a u kojem je došlo do fizičkog sukoba, oglasila se i Gradska uprava Slavonskog Broda. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U potrazi ste za poslom, evo prilike

  Grad Slavonski Brod

  U potrazi ste za poslom, evo prilike

  30.9.2017. | 9:25
  Uz zamolbu kandidati su dužni dostaviti: životopis, presliku osobne iskaznice ili domovnice, presliku diplome kao dokaz o stručnoj spremi. Izabrani kandidat dužan je dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
  Uz zamolbu kandidati su dužni dostaviti: životopis, presliku osobne iskaznice ili domovnice, presliku diplome kao dokaz o stručnoj spremi. Izabrani kandidat dužan je dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za sanaciju opasnih mjesta gotovo dva i pol milijuna kuna

  Povećanje sigurnosti u prometu

  Za sanaciju opasnih mjesta gotovo dva i pol milijuna kuna

  28.9.2017. | 14:45
  Semafore s mjeračima brzina dobit će četiri lokacije na području grada, a ovih su dana u tijeku radovi na njihovom postavljanju.
  Semafore s mjeračima brzina dobit će četiri lokacije na području grada, a ovih su dana u tijeku radovi na njihovom postavljanju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :