Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.10.2017. u 7:45
Prikaza: 4202
|
Autor: SBplus

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Nakon 9 sati i 26 minuta završena sjednica Gradskog vijeća

Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu- samo je jedna od točaka dnevnog reda nove sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 18.26 sati - 

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili i preostalih sedam točaka dnevnog reda te su nakon devet sati i 26 minuta rada okončali rad 4. sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

 

16.15 sati - 7. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu (54 - Polugodisnji_izvjestaj_2017.pdf) i 8. Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine (55 - Izvjesce_gradonacelnik.pdf) usvojeno je sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

15.40 sati - 6. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Slavonskog Broda do 2020. godine (49 - Prilog 1. Odluka o osnivanju partnerskog vijeca.pdf50 - Prilog 2. Cjelovita analiza stanja.pdf51 - Prilog 3. Izvjestaj o provedenom postupku prethodnog vrednovanja.pdf52 - SRUP SLAVONSKI BROD.pdf53 - Zakljucak.pdf) je prihvaćeno.

14.30 sati - 5. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine.

Nakon što su Gradski vijećnici prihvatili izvješće o radu Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić (42 - ustanova Djecji vrtic IBM.pdf), vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda raspravljaju trenutno o radu i financijskom izvješću Gradske knjižnice (43 - Izvjesce_gradska_knjiznica_2017.pdf).

Odgovarajući na pitanja vijećnika Ivan Stipić iz Gradske knjižnice kazao je kako je koordinacija između stručnog i upravnog vijeća dobra. Govoreći o 'podbačaju' u zaradi Stipić je istaknuo kako je jedan od razloga za to sve manji broj čitača zbog čega se Gradska knjižnica uključila u niz aktivnosti s ciljem poticanja čitanja. 

Nakon glasovanja vijećnici su jednoglasno prihvatili ovo izvješće te su prešli na izvješće Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić (44 - izvjesce KKD.pdf).

Pitanje uloge KKD 'IBM' u svjetskim umjetničkim igrama postavio je Josip Samardžić, koji je kazao kako će Klub vijećnika HDZ-a podržati ovo izvješće. Klub vijećnika NL MD također će prihvatiti izvješće uz opasku o netransparentnom knjiženju pojedinih stavki. Zeleno svjetlo dat će i Klub vijećnika SDP-a.

U svom obraćanju vijećnicima ravnatelj dvorane Hrvoje Špicer kazao je kako Svjetske umjetničke igre nisu bile u planu i programu KKD-a, no ušli su u to odlukom Upravnog vijeća. - Dvorana je radila svih tih pet dana i nažalost bila poluprazna. Dio programa nije održan i bilo je teško objasniti ljudima zašto pojedini programi nisu išli. Uostalom i Brođani su dali svoj sud o tim igrama. Idemo u obnovu pozornice do koje je došlo u prilično nezgodnom trenutku kada kreće sezona, ali šta je tu je. Veselimo se obnovi i nadamo se da će biti obavljeno kako treba - naglasio je Špicer.

Gradonačelnik Mirko Duspara javio se za riječ vezano uz pozornicu i scensku rasvjetu. – Mi smo to imali u planu i prošle godine, ali za to je odgovoran ravnatelj. Mi ćemo sada ići u obnovu pozornice i to uz odgodu možda jedne predstave i mislim da se ona može preseliti u Centar mladih. Posao će biti gotov u 22 dana, a na naš zahtjev da dostavite popis predstava koje imate u tom razdovlju kad će biti radovi – kazao je gradonačelnik Duspara.

U ovom trenutku (15.08 sati) predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda odredio je petominutnu stanku. Nakon stanke vijećnici su pristupili glasovanju te je izvješće jednoglasno prihvaćeno. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda (45 - Izvjesce Galerija umjetnina.pdf). Vijećnici Gradskog vijeća Slavonskog Broda prihvatili su i izvješća Ustanove za gospodarenje športskim objektima (46 - Izvjesce Ustanova za gospodarenje.pdf),  Hrvatskog instituta za povijest - Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje (47 - izvjesce Hrvatski institut za povijest.pdf), kao i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda (48 - izvjesce jvp 1-6 2017.pdf).

10.50 sati -  4. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2016. godinu:

Klub vijećnika NL DM izjasnio se kako će prihvatiti izvješće Brod plina (27 - izvjesce brod plin 2016.pdf28 - ,Zak_Brod_plin_2016.pdf), kao i klub vijećnika SDP-a. Klub vijećnika HDZ-a izjasnio se da izvješće neće prihvatiti iz razloga što su se i ranije izjasnili kako se zalažu za jednog direktora u ustanovi. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Vijećnika Stanka Sorića (NL DM) zanimalo je može li Uprava Brod plina usporediti cijenu grijanja u Brodu u odnosu na druge distributere. Ilijana Vrbat Pejić (HSP) pitala je za detaljnije informacije vezane uz razdjelnike. Direktori Brod plina istaknuli su kako su cijenom i toplinske energije i plina najjeftiniji u Hrvatskoj. "Trenutno građani imaju obvezu ugraditi razdjelnike, no pozivamo predstavnike suvlasnika da dođu kako bi im objasnili sve nedoumice. Što se tiče Brod plina mi tu nemamo ingerenciju nego u onim zgradama gdje su uveli razdjelnike obračunavamo potrošnju putem razdjelnika, a koje nisu po kvadraturi.", odgovorili su iz Brod-plina. Vezano uz distribuciju plina, Brod-plin je jedan od onih koji u tom dijelu imaju najnižu cijenu u zemlji. 'Cijena energije koju mi  isporučujemo je najjeftinije uz izuzetak Osijeka i Zagreba koji koriste benifite teromelektrana i suradnje s HEP-om.' - kazali su čelni ljudi Brod plina.

Izvješće Brod-plina prihvaćeno je sa 14 glasova ZA i 9 glasova PROTIV.

Klub vijećnika NL MD prihvatit će izvješće Vodovoda (29 - izvjesce vodovod 2016.pdf,  30 - Zak_Vodovod_2016.pdf), dok Klub vijećnika HDZ, također zbog postojanja dva direktora, neće dati zeleno svjetlo ovom izvješću. Pri tome su iz HDZ-a upitali koliki su gubici u vodovodnoj mreži i jesu li rađene projekcije hoće li te uštede nakon projekta Brod 2 ti gubici biti smanjeni u konkretnom postotku. Klub vijećnika SDP.a podržat će izvjašće. U tijeku je pojedinačna rasprava.

Na upit vijećnice Karmen Dizdar Grgurević koja je pitala koliki je ukupni dug Vodovoda prema Hrvatskim vodama, na što je odgovoreno kako je prošli mjesec saldo Vodovoda prema Hrvatskim vodama nula.

Vijećnika Boru Grubišića zanimalo je koliki su točno gubici vode u sustavu i koliko to pretočeno u novac financijski iznosi te koliko to plaćaju građani. - Prosječni gubici u Hrvatskoj na razini su onoga koje ima brodski Vodvod. Oni se kreću do 51 posto no trend nije dobar i oni se povećavaju. Ono što mi činimo je da radimo koliko i gdje možemo. Naša prosječna starost 900 km duge mreže je 40 godina u prosjeku, a ići u godišnju izmjenu nekih 20-km koliko je moguće stajalo bi nas 15 milijuna kuna godišnje, a bez konkretnog krajnjeg učinka. U suradnju s HV pokrenuli projekt kojem je cilj smanjiti tlakove u pojedinim zonama, bez da korisnici trpe. To je projekt koji je uklopljen u veliki regionalni projekt koji evo pokušavamo s Hrvatskim vodama već tri godine privesti nekakvoj odluci i natječaju no tu su dobro nam poznati probelmi s vodocrpilištem Sikirevci. No nažalost tu napretka za sada nema. – istaknuo je Stjepan Aščić, direktor Vodovoda, čije je izvješće prihvaćeno sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV.

Sa 16 glasova ZA i 8 PROTIV prihvaćeno je i izjvešće Trgovačkog društva Komunalac (31 - izvjesce komunalac 2016.pdf32 - Zak_Komunalac_2016.pdf). U tijeku je rasprava o izvješću Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o.(33 - Razvoja_agencija_izvjesce_2016.pdf34 - Zak_Razvojna_agencija_2016.pdf). Sa 14 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. 

U tijeku je rasprava o izvješću Brod-turista d.o.o. (35 - brod_turist odluke.pdf36 - izvjesce brod turisti 2016.pdf37 - Zak_Brod_turist_2016.pdf). S 12 glasova ZA i 11 PROTIV i ovo je izvješće prihvaćeno. Zbog tehničkih razloga prdsjednik vijeća odredio je stanku koja će biti iskorištena kao pauza za ručak, nakon čega će vijećnici nastaviti s radom.

Aktualni sat

Nominalno nezavisnog vijećnika, Boru Grubišića, interesiralo je (i) je li točna informacija da gradska uprava i gradonačelnik taje odnose s bakama s kojima posluje Grad te koliko je novaca "bespravno" ubrano "od uplatnica po 2 kune i čiji je to prihod?". Uglavnom, u svom pitanju, Grubišić je ustvrdio kako gradska uprava i sam gradonačelnik, u Grdskoj blagajni, posluju protuzakonito.

Gradonačelnik Duspara je kazao kako Slavonski Brod "nije kršio zakon niti je bilo greške gradskih djelatnika na blagajni. Banka je dobila opomenu od HNB-a, a ne Grad Slavonski Brod. Nakon što je detaljno - marketinški - objasnio sve novine u Gradskoj blagajni, gradonačelnik se hvalio tom uslugom gradske uprave, ističući kako je jedinstvena u Hrvatskoj.

Nominalno nezavisna vjećnica, Slavica Lemajić, pitala je gradonačelnika zbog čega brodskim poduzetnicima ne poklanja "do 200 tisuća eura" na ime poticaja za njihov razvoj, a Duspara je odgovorio kako brodsko gospodarstvo potiče na pametniji način - ulaže novac u gradsku imovinu koja služi gospodarstvenicima te ih oslobađa lokalnih namet.

Vijećnika Josip Samardžića (HDZ) interesirao je stav gradske uprave o fantastičnom uspjehu predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na osiguranju čistog zraka u Slavonskom brodu te je postavio pitanje: "Postoji li hodogram aktivnosti gradske uprave u smislu provedbe Akcijskog plana?".

Gradonačelnik Mirko Duspara odgovorio je kad i što su sve učinili Gradska uprava i dosadašnji hrvatski državni dužnosnici prije zadnje inicijative Ivana Čermaka, Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović te drugih HDZ-ovih dužnosnika i poduzetnika i na kraju je kazao: "Pozdravljamo potez plinofikacije Rafinerije, ali ne vjerujemo ničemu dok ne vidimo da plamenik radi na plin". 

09:13  sati

S 21 glasa 'za' i tri 'uzdržana', prihvaćen je Dnevni red tekuće sjednice.

09:07 sati 

U 09:05 započela je 4. sjednica Gradskog vijeća na način da je vijećnk HDZ-a, Boro Grubišić, izjavio kako će usvojiti Zapisnik s 3. sjednice Gradskog vijeća.

SLAVONSKI BROD - Četvrta sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda zakazana je za danas, 9. listopada, s početkom u 9 sati. Pred vijećnicima će se naći Dnevni red s predloženih 15 točaka.

9. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine

10. Izvješće o stanju sigurnosti na području grada Slavonskog Broda u 2016. godini

11. Informacija o analizi financijskih rezultata poslovanja poduzetnika grada Slavonskog Broda u 2016. godini

12. a)  Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na nekretninama oznake k.č.br. 2494/3, 2494/4, 2503/47 i 2503/1 sve k.o. Slavonski Brod

13. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za raspolaganje nekretninama označenim kao k.č.br. 5894/152 i k.č.br. 1239/157 k.o. Slavonski Brod

14. Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Slavonskog Broda

15. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

  Broj komentara: 21

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  amarettto

  amarettto

  Komentirano: 15.10.2017. | 13:48

  1

  Mali vatrogasac koji nezna koje je nacionalnosti s kupljenim papirima iz bosne je naporan kao hemeroid.
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 19:32

  2

  @pavo, ne nesmijes slobodno hodati jer me strah da ne zapnem za koju granitnu plocu ako mi se digne dok stanem na nju a za dom na livadi mi se jebe...nisam sa livade nit cu ici tamo da gledam.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 14.10.2017. | 16:27

  3

  A po domovima bi se trebalo ulaziti kako se želi? Dom može svatko koristiti ali pod određenim uvjetima. Ne razumijem što je pjesnik htio reći s tim da se u dom ne može ući?!
  pavo95

  pavo95

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:39

  4

  Blade..po Meterovom korzu bar smiješ slobodno hodati,nitko ti ne brani. Probaj ući u novi društveni dom na Livadi (ogroman novac ulupan bez veze u preglomaznu građevinu) ako si 1.red čoporaša... Ne.nemožeš ući jer ti si ipak samo 3.čopor zadužen za skupljanje kakice glavonje i guzate.. Povedi Davorax sa sobom......
  Blade

  Blade

  Komentirano: 14.10.2017. | 15:06

  5

  Meter je ulupao u korzo silnu lovu i napravio lakrdiju. Kad idem korzom moram paziti da se ne spotaknem od plocu koja se dize pod nogama. Samo je imao srece sto onda nije bilo Petra Basica i Lemaicke da pa oni daju stvarnu cijenu po kvadratu.
  oriovac_boy

  oriovac_boy

  Komentirano: 14.10.2017. | 11:54

  6

  Debeli svaler od stomaka nevidi onu stavr kad ide kroz Oriovac digne nos misli da je vazniji od svecenika.
  tamaris

  tamaris

  Komentirano: 10.10.2017. | 20:37

  7

  Davorxp111- pročitajte zakon o platnom prometu čl.5.stavak 5.
  MILENIJUM

  MILENIJUM

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:46

  8

  slavonijo moja a ti viriš iz guzice lokalnog hdz i tipovima ala galovič a duspara njemu se poklopilo nekoliko stvari i koliko god ga mi svi napadali ipak lče nešto ostati za razliku od hdz vladavine . Meter je učestovao u korzu sjeti se toga kolika je prva cijena a kolika konačna i onda narcisoidno bula u zemlju ljeta gospodnjeg ovo korzo je napravila ta i ta osoba kao u doba nerona zato izaći iz kukuruza i guzice hdz,. Nemoj misliti da ja puno gotivim Dusparu ali što je tu je izabran voljom naroda a kojekakve druge stranke pune prebjega kao borina u hdz a pljuvao po hdz pa slavicin prebjeg koji je drugao za dusparu čitavu kampanju pa zadnji dan uletio slavici u naručje pa p do hdz žrtvovanog špicera. Hdz je stalo do Slavonije i Broda kao do lanjskog snijega . Stoji činjenica da je sdp katastrofalan i to godinama ali htjeli mi to ili ne duspara je pobijedio kao ii bandič i svi ostali legitimno na izborima i to je to.Da apsurd bude veči taj tvoj hdz bi htio izglasati zakon po kojem bi lokalni šerifi imali još veču vlast zato ti kažem izači iz njihove guzice i progledaj ti si njihov hemeroid i izgleda da te jedino mogu kirurški odstraniti Za kraj smatram da i hdz duspara i sdp moraju otiči ali volja naroda je takva i to moramo poštivati što smo imali malu izlaznost na izborima to je prava priča i pokazuje da je večini dobro ili ih uopče ne zanima politika a ja i u jedno i drugo ne vjerujem
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 19:30

  9

  Slavonijamoja@ . . . ti si klasični izdanak HDZ-ove škole. Rečenice od tri riječi, gramatičke greške vrve. I ono klasično, ako nisi HDZ-ovac onda viriš onima drugima iz tura. To učite u crkvi? I na kraju možemo zaključiti, ili si Šokac, ili si Perin? Ako si Šokac onda nije niti čudno kako vas nikada nema na listi u petoj izbornoj jedinici, a ako si Perin onda se sve zna u koju tikvu pikiš...Još treba napomenuti: MD + SDP= gradi se! A MD + HDZ= ne gradi se. A HDZ sam = ništa se u Brodu ne gradi, samo opstrukcije, od strane HDZ vertikale. Usput, na posljednjim izborima sam drukao za Lemaićku. Slušam jučer radio prijenos sjednice gradskog vijeća, ona vadi pripremljene govore koje je pronašla negdje u novinama ili slično i pametuje se. Nikada više neće dobiti moj glas. A ti, plaćaš li lovu u državni proračun? Što smo dobili dok je u gradu vladao HDZ. Ćunu!
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 10.10.2017. | 14:26

  10

  Visioner@. . . Naprotiv, tvoja tvrdnja je pogrešna. Gradonačelnik je bio na čelu grada kada su se projekti, koje si gore spomenuo, gradili na naše posebno zadovoljstvo. Nikada nije rekao da je to samo njegovo djelo. Priznao je puno puta kako se ti objekti ne bi završili bez pomoći tadašnje stranke na vlasti SDP-a. To je jučer i spomenuto na gradskom vijeću (koliko sam ja čuo, slušajući prijenos). Nadalje, u Brodu postoji još veliki broj bedaka koji ne znaju elementarne stvari. Ti, kao i svi ostali građani Broda, puniš gradski, županijski i državni proračun. Pa, jesmo li mi toliko spremni puniti te proračune da nećemo ništa tražiti za uzvrat. Duspara je za uzvrat od vrha vertikale SDP-a tražio novac za kružni tok na Glogovici i podvožnjak u Osječkoj. I zamisli dobio je novac, onaj naš novac koji smo mi uplaćivali još od 1991. pa sve do 2015. HDZ, dok je bio na vlasti, godinama nije činio ništa u tom smjeru. Obećanja su se množila, a ti im davao glasove. Ispadao si naivac, bedak. I mi skupa s tobom. Zato, sukladno tome, nemoj više davati glas onima koji te lažu. U međuvremenu gradsko poglavarstvo je nekoliko puta dobilo priznanja za transparentnost u poslovanju. Prisutna je iskrenost, poštenje respekt prema građanima od strane gradonačelnika što oni prepoznaju na izborima i daju mu svoj glas. I, na kraju, za vas u HDZ-u je nepoznata jedna riječ: ISTINA.

  Broj komentara: 21

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 123

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjerenije rješenje za korisnike usluga Gradske blagajne

  Brođani trebaju bolje uvjete

  Primjerenije rješenje za korisnike usluga Gradske blagajne

  22.1.2018. | 19:15
  Mahom umirovljenici, kao najurednije platiše, pred Gradskom blagajnom na kiši čekaju u redu kako bi izmirili svoje obveze. Može li Grad naći primjerenije rješenje?
  Mahom umirovljenici, kao najurednije platiše, pred Gradskom blagajnom na kiši čekaju u redu kako bi izmirili svoje obveze. Može li Grad naći primjerenije rješenje?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vruće teme za prvu ovogodišnju sjednicu

  O čemu će raspravljati gradski vijećnici

  Vruće teme za prvu ovogodišnju sjednicu

  19.1.2018. | 18:30
  Odluka o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda trebala bi proći neke izmjene i dopune koje će posebno razveseliti Brođane isfrustrirane nesavjesnim parkiranjem svojih sugrađana.
  Odluka o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda trebala bi proći neke izmjene i dopune koje će posebno razveseliti Brođane isfrustrirane nesavjesnim parkiranjem svojih sugrađana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vi ste naši, a ne njihovi zastupnici'

  Mirko Duspara poručio Peri Ćosiću:

  'Vi ste naši, a ne njihovi zastupnici'

  19.1.2018. | 14:11
  "Apeliram na sve brodsko-posavske saborske zastupnike - jer oni su naši, a ne njihovi - neka svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko posavske županije, prevažnog problema. Neka ih uvjere u činjenicu kako je pravno i pr
  "Apeliram na sve brodsko-posavske saborske zastupnike - jer oni su naši, a ne njihovi - neka svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko posavske županije, prevažnog problema. Neka ih uvjere u činjenicu kako je pravno i pr
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako do županijske studentske stipendije

  Raspisan natječaj

  Evo kako do županijske studentske stipendije

  19.1.2018. | 9:20
  Donosimo informacije o novom natječaju za studentske stipendije. Tko i pod kojim uvjetima ima mogućnost ostvariti financijsku pomoć pri studiranju.
  Donosimo informacije o novom natječaju za studentske stipendije. Tko i pod kojim uvjetima ima mogućnost ostvariti financijsku pomoć pri studiranju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara mijenja sve ravnatelje ustanova u kulturi

  Tri muškarca za tri žene

  Duspara mijenja sve ravnatelje ustanova u kulturi

  18.1.2018. | 22:00
  Unatoč Stipićevim upozorenjima, Upravno vijeće je sve svoje odluke donijelo jednoglasno. Između ostalog, Stipiću su ponudili novi Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto primjereno njegovoj kvalifikaciji, a što je On odbio jer namjerava pokrenuti upravni spor po tom p
  Unatoč Stipićevim upozorenjima, Upravno vijeće je sve svoje odluke donijelo jednoglasno. Između ostalog, Stipiću su ponudili novi Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto primjereno njegovoj kvalifikaciji, a što je On odbio jer namjerava pokrenuti upravni spor po tom p
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će financirati programe udruga

  Slavonski Brod

  Grad će financirati programe udruga

  18.1.2018. | 12:22
  Raspisali Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro. Evo kako do sredstava.
  Raspisali Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro. Evo kako do sredstava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li smanjiti broj općina?

  Nužan teritorijalni preustroj Hrvatske

  Treba li smanjiti broj općina?

  18.1.2018. | 12:15
  U Hrvatskoj danas ima 20 županija plus Grad Zagreb, 576 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina je 428 a gradova 128. Brodsko-posavska županija ima dva grada: Slavonski Brod i Nova Gradiška te 26 općina.
  U Hrvatskoj danas ima 20 županija plus Grad Zagreb, 576 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina je 428 a gradova 128. Brodsko-posavska županija ima dva grada: Slavonski Brod i Nova Gradiška te 26 općina.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko su kandidati za rad u uredu gradonačelnika

  Zapošljavanje

  Evo tko su kandidati za rad u uredu gradonačelnika

  16.1.2018. | 9:00
  Od ukupno 12 kandidata jedan će dobiti posao u Uredu gradonačelnika. Evo tko su mogući 'dobitnici'.
  Od ukupno 12 kandidata jedan će dobiti posao u Uredu gradonačelnika. Evo tko su mogući 'dobitnici'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Proces koji je definirao političke i ekonomske smjerove

  26. obljetnica priznanja Hrvatske

  Proces koji je definirao političke i ekonomske smjerove

  15.1.2018. | 13:50
  'Važnost međunarodnog priznanja Hrvatske bio je od višestrukog značaja, bio je to proces koji je definirao daljnje političke i ekonomske razvojne smjerove Hrvatske.'
  'Važnost međunarodnog priznanja Hrvatske bio je od višestrukog značaja, bio je to proces koji je definirao daljnje političke i ekonomske razvojne smjerove Hrvatske.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dusparine mjere za ranjive skupine

  Raspodjela proračunskih sredstava

  Dusparine mjere za ranjive skupine

  10.1.2018. | 15:15
  Grad pomaže i kroz financiranje rada Pučke kuhinje te financiranje toplih obroka za korisnike zajamčene minimalne naknade za građane koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji.
  Grad pomaže i kroz financiranje rada Pučke kuhinje te financiranje toplih obroka za korisnike zajamčene minimalne naknade za građane koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

  Otvorenim pismom

  Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

  9.1.2018. | 15:30
  Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.
  Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko zaslužuje priznanja Brodsko-posavske županije

  Predložite i vi

  Tko zaslužuje priznanja Brodsko-posavske županije

  8.1.2018. | 12:15
  Izabranima će nagrade biti dodijeljene 15. travnja u prigodi obilježavanja dana Brodsko-posavske županije.
  Izabranima će nagrade biti dodijeljene 15. travnja u prigodi obilježavanja dana Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema više čekanja u redovima

  Živciraju vas šalteri?

  Nema više čekanja u redovima

  7.1.2018. | 16:20
  Sve županije dobile su pristup ispravama iz državnih matica pa sada od građana nemaju pravo zahtijevati takve dokumente dostave sami.
  Sve županije dobile su pristup ispravama iz državnih matica pa sada od građana nemaju pravo zahtijevati takve dokumente dostave sami.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obiteljima s troje i više djece plaćat će režije i stan

  Nova pronatalitetna mjera

  Obiteljima s troje i više djece plaćat će režije i stan

  6.1.2018. | 17:20
  "Ovo je jedinstvena mjera u Hrvatskoj i znatna ćemo sredstva, oko milijun kuna, usmjeriti prema mladim obiteljima kako bismo im pomogli dok su im djeca mala, a oni na početku karijera."
  "Ovo je jedinstvena mjera u Hrvatskoj i znatna ćemo sredstva, oko milijun kuna, usmjeriti prema mladim obiteljima kako bismo im pomogli dok su im djeca mala, a oni na početku karijera."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako izgledaju novi gradski stanovi

  Završene zgrade za mlade obitelji

  Ovako izgledaju novi gradski stanovi

  5.1.2018. | 13:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Udruženim snagama u pomoć manjinama

  Grad i suradnici provode projekte

  Udruženim snagama u pomoć manjinama

  4.1.2018. | 13:30
  Tijekom protekle godine na području Slavonskog Broda provođen je i Program javnih radova „Romi za Rome“, a pripadnicima romske nacionalne manjine Grad pomaže i kroz mjeru naknade troškova stanovanja.
  Tijekom protekle godine na području Slavonskog Broda provođen je i Program javnih radova „Romi za Rome“, a pripadnicima romske nacionalne manjine Grad pomaže i kroz mjeru naknade troškova stanovanja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko je grad izdvojio za novogodišnji vatromet

  Crno na bijelo - do posljednje lipe

  Koliko je grad izdvojio za novogodišnji vatromet

  3.1.2018. | 17:35
  Trošak vatrometa razmjeran je njegovoj veličini, trajanju, vrsti pirotehničkih sredstava i sličnim karakteristikama koje svaki grad bira za sebe, prema mogućnostima i željama.
  Trošak vatrometa razmjeran je njegovoj veličini, trajanju, vrsti pirotehničkih sredstava i sličnim karakteristikama koje svaki grad bira za sebe, prema mogućnostima i željama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 7,5 milijuna kn. ovoj ulici potpuno će promijeniti izgled

  Novčana potpora

  Za 7,5 milijuna kn. ovoj ulici potpuno će promijeniti izgled

  3.1.2018. | 16:00
  Projekt Zagrebačke ulice jedan je od prioriteta postavljenih u proračunu Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu.
  Projekt Zagrebačke ulice jedan je od prioriteta postavljenih u proračunu Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li raditi u uredu gradonačelnika?

  Prilika

  Želite li raditi u uredu gradonačelnika?

  3.1.2018. | 13:25
  U tijeku je prijava zainteresiranih na natječaj za radno mjesto u uredu gradonačelnika. Riječ je o radu na neodređeno vrijeme.
  U tijeku je prijava zainteresiranih na natječaj za radno mjesto u uredu gradonačelnika. Riječ je o radu na neodređeno vrijeme.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li Brodu više žena u politici?

  Poticaj za ravnopravnost u zajednici

  Treba li Brodu više žena u politici?

  3.1.2018. | 11:10
  Neravnopravnosti među spolovima plod su društveno uvjetovanih rodnih uloga, nastalih na brojnim stereotipima prisutnima u obitelji, obrazovanju, kulturi, medijima, području rada i ustroju društva.
  Neravnopravnosti među spolovima plod su društveno uvjetovanih rodnih uloga, nastalih na brojnim stereotipima prisutnima u obitelji, obrazovanju, kulturi, medijima, području rada i ustroju društva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :