Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.1.2018. u 15:30
Prikaza: 3103
|
Autor: Ž.G.

Otvorenim pismom

Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure ĐakovićaGradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara(Foto: SBplus/arhiva)

Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.

SLAVONSKI BROD - Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, danas je uputio otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i ministru Goranu Mariću potaknut Odlukom o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prema kojoj slavonskobrodski Đuro Đaković Holding više nije od državnog strateškog interesa.

Pismo Gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa konstatacijom da je još jednom Slavonija, grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija ostala na marginama kada je u pitanju sluh i interes države.

Još samo prije dvije godine, za obilježavanje 95. rođendana Đuro Đaković Grupe d.d., državne strukture su s ponosom isticale da je to poduzeće strateški jedno od najvažnijih u metaloprerađivačkoj industriji u Republici Hrvatskoj. Danas u svojem sastavu tvrtka ima četiri proizvodne cjeline: Specijalna vozila, Industrijska rješenja, Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, a tvrtke su organizirane u tri poslovna područja: Obrana, Transport i Industrija i energetika. U Đuro Đaković Grupi d.d. ukupno je trenutačno zaposleno oko tisuću ljudi svih zanimanja. Najveći je domaći industrijski koncern koji ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike, zahvaljujući stručnjacima i jedinstvenim znanjima  za održavanje tenkova te drugih borbenih sustava.

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo obrane trenutačno nema niti jedan ugovor s tvrtkom Đuro Đaković s kojim bi se pokazala gospodarska podrška. Nadalje, država se kao najveći pojedinačni vlasnik, s udjelom oko 40 %, mora uključiti i pomoći u traženju strateškog partnera te osigurati isplatu plaća za sve radnike koji rade u toj tvrtci. Sve je to već istaknuto i rečeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću i ministrici gospodarstva Martini Dalić, na Sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju koja se održala u Slavonskom Brodu. Na taj bi način, umjesto deklarativne zabrinutosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva, oporavka Slavonije, grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, država pokazala da nije maćeha, da postoji istinska volja da se u ovom dijelu Hrvatske napokon problemi počnu rješavati, a da se tvrtki Đuro Đaković vrati dobrom za sve što je učinila za vrijeme Domovinskog rata.

Građani Slavonskog Broda i građani ove države, nisu zaboravili da su prije nešto više od 25 godina radnici Đure Đakovića zaustavili svojim tijelima odvoz tenkova iz tvrtke i suprotstavili se vojsci JNA te direktno sudjelovali u obrani svoga grada, ali i Republike Hrvatske. I u najtežim vremenima, tijekom svih godina ratnih stradanja i granatiranja grada Slavonskog Broda, Đuro Đaković je neprestano radio i proizvodio oružje i streljivo za Hrvatsku vojsku. Danas kada se, nakon rata, ekonomske krize, nezaposlenosti i propasti industrije, suočavamo s izazovima negativnog demografskog trenda i iseljavanja, nedopustivo je i teško za pojmiti, da tvrtka kao što je Đuro Đaković, koja bi donijela nova radna mjesta za mlade ljude i obitelji, ne izaziva interes kod svog većinskog vlasnika, Republike Hrvatske.

Nadalje, neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od naših najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena. Također, zašto se o ovom nekadašnjem industrijskom gigantu i simbolu proizvodnje nije povela kvalitetna i konstruktivna rasprava u Hrvatskom saboru jer je važnost Đure Đakovića esencijalni interes svih stanovnika Slavonije i svih građana Republike Hrvatske te se prema njemu tako treba i odnositi.

Izmjene zbog kojih je došlo do isključivanja Đuro Đaković Grupe d.d. kao strateški značajnog, nisu niti logične, niti racionalne, kao što je ministar državne imovine Goran Marić izjavio, jer kada se radi o industriji i njezinu razvoju, razumno je da za svaku državu, pa tako i našu, to mora biti od značaja. Stoga, smatramo da je postupak Vlade Republike Hrvatske prema Đuro Đaković Grupi d.d. nepravedan, maćehinski, nezaslužen i potvrđuje činjenicu da nema ozbiljne namjere i volje da se za grad Slavonski Brod i županiju napokon učini konkretan korak naprijed prema boljem gospodarskom okruženju i razvoju na dobrobit svih naših stanovnika.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 11.1.2018. | 21:54

1

Nadajmo se da gradonačelnik neće krenuti stopama šibenskog gradonačelnika. http://net.hr/danas/hrvatska/uhljebili-gu-u-gradsku-upravu-ali-se-uvrijedio-i-demonstrativno-uzeo-bolovanje-ne-zeli-dijeliti-ured/ ...A kuda će većina radnika kad uskoro ostanu bez posla, to je nagradno pitanje.
europa

europa

Komentirano: 11.1.2018. | 9:45

2

Kao što se vidi iz vaših komentara, Duspara populistički priča o nečemu da dobije par glasova, a Đuro Đaković se treba privatizirati na pošten tržišni način i postati tržišno orjentirana kompanija. A država pomaže i HS product kao privatnu kompaniju, ako hože/može, pa će i Đuru ako hoće/može. Ali Đuro Đaković, kao ni bilo koja druga tržišno orjentirana kompanija , ne smije ovisiti samo o državi (ovisnost o jednom kupcu) jer je to tada put u propast.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 17:53

3

Ja uopće ne mogu utjecati na rad uprave jer je moj udio minoran, ali za mene osobo velik..Neki dan je naš Mirko Filipović napisao da se novcem hvale budale i djeca i to je dobro napisao i to je istina..Evo ovo je tvoje pitanje "..Tko kažnjava uprave za loše rezultate?" Pa Vlasnici!U našem slučaju država.Ti si svjestan da je sve ove godine država bila većinski vlasnik, a opet ju braniš.Pa temeljem čega?Nisi ni na prvo pitanje odgovorio?1.Zašto si protiv privatizacije unatoč činjenici da većinski vlasnik DRŽAVA godinama uništava Đuru?I molim te nemoj se pozivati na privatizaciju iz devedesetih?Sam si napisao "U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom".Zašto ti je država koja je skoro uništila Đuru draža od privatnika?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 17:31

4

Evo citat pink_panthera s drugog članka. "U širem kontekstu gledajući bez ovoga nema ništa: http://antikorupcija.hr/sudac-kolakusic-ispitivanje-porijekla-imovine-prvi-korak-prema-zdravom-drustvu/" Nadam se da neće zamjeriti. To si pročitaj pa ćeš shvatiti da si nažalost bacio svoju, vjerojatno teško zarađenu lovu u rupu bez dna, ali ne zato što radnici ne valjaju. Radnik kad pogriješi, tu su brzi, oduzimaju od plaće, prekovremene ne plaćaju...Tko kažnjava uprave za loše rezultate? Nitko, ali baš nitko i nikada. Ne poznam te i nemam ništa osobno protiv tebe, samo ti pokušavam otvoriti oči. Koliko ti možeš utjecati na rad uprave svojim vlasništvom dionica? Nikoliko. Ti vjeruješ i nadaš se da ćeš nešto zaraditi na tome. S obzirom na stanje u državi ni Đuro nije pošteđen pljačkanja, besramnog. Problem je što se kraj nazire,a spasa u vidu nekoga tko će ubaciti milijune u Đuru nema. Netko je spominjao što se sve proizvodilo u Đuri nekada. Tako je, proizvodilo se, ali znanje je otjerano i sve se svelo na puko preživljavanje. U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom. Tako je i s tenkovima i svime što se proizvodi u Đuri. Država neće kupiti, a ZNA SE i zašto neće. Duspara nije odgovoran za Đuru, niti mu je to u opisu posla, ali bar pokušava skrenuti pozornost na problem, ne Đure kao Đure, već radnika koji u njemu traže svoju egzistenciju. Zar ćemo se svi pretvoriti u sobarice, trgovce ili konobare? Stvaranje nove vrijednosti, očito nije prioritet političara.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:59

5

Svih ovih godina većinski vlasnik je bila država..To su činjenice..Država je imenovala uprave protiv kojih Vi pljujete..To su činjenice, ne pretpostavke..Ako mi ne vjerujete pa provjerite.Pa evo gdin.Gavran Vam je u svom intervju potvrdio da od države koja je bila većinski vlasnik Đure imaju prihoda 3%??Država koja je većinski vlasnik da Đuri posla 3% od prihoda...Pa to ne da je sramota, to je tragedija..I onda gdin.Plenković priča o projektu Slavonija..Ma koja Slavonija....Pa bez Đure i koperanta Sl.Brod će se pretvoriti u selo...
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:44

6

Gledajte, poštujem svako mišljenje kao i Vaše, ali morate shvatiti jednu stvar.Ja sam za svoje prilike uložio ne mali iznos u dionice Đuro Đaković Grupe i trenutno sam u debelom minusu, a Vi meni kažete "da dođem raditi u Đuru "..To nije u redu jednostavno..Ja sam svoj novac uložio u Đuru jer smatram da Đuro ima budućnost , a Vi me omalovažavate..Daj shvatite da o Đuri odlučuju vlasnici ,a ne Janko, Marko ili Stanko...Na stranici Đuro Đaković Grupe možete vidjeti prvih 12 vlasnika..E to su Vam vlasnici i njih se pita o sudbini Đure.U tih 12 nema niti Grada Sl.Broda niti gdina. Duspare, pa je tako ovaj članak smiješan da gdin. Duspara ide u obranu Đure..Kako da brani nešto što nije njegovo..???Kao što ja ne mogu prodati njegovu kuću tako ni on ne može utjecati na sudbinu Đure, osim na način da pomogne u pronalaženju strateškog partnera..Ovaj članak je pročitalo 2600 ljudi, zašto ga gdin.Duspara nije objavio na Jutarnjem il Večernjem gdje bi ga vidjelo 10 puta više čitatelja??Na zadnjoj dokapitalizaciji prikupljeno je 51 milijun kuna.Od tih 51 milijun 20 je uložio gdin.Nenad Bakić.Znate što je bilo s tim novcima ?Pojele ga banke.Ja sam ovdje nebitan , ali da nije tog čovjeka Đuro bi već propao.Nažalost niti Vi, a niti stanovnici Sl.Broda toga niste svjesni..
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 16:04

7

@oklopnjak - ono što smeta je lopovija, namještanje podobnih koji kao izgovor za svoje ogromne plaće imaju odgovornost. Ajde, da čujem tko je i za što odgovarao. Nitko za ništa, a radnici se samo šutaju iz firmi i s njima se postupa baš kao s ovcama, samo što ne bleje. Naglasak je na tome da nije bitno tko je koje nacionalnosti jer lova nema takvu boju, ali način kako se došlo do love je upitan. Ako će se Đuro privatizirati s lovom koja je iz njega izvučena, da li je to u redu? Crni čelik je najobičnija prevara, samo je pitanje tko je pokušao provući tu privatizaciju i za čiji džep. Najgore od svega je što radnici na sve to uglavnom šute, između sebe komentiraju i ništa ne poduzimaju. Ako smo se za to borili, onda to nikako nije dobro. Možda da nam se vrati Panonsko more pa da možemo iznajmljivati nekretnine pa da onda svi uživamo. Ovako, jednima patnja, a drugima gušt. Ako stvarno misliš da je u Đuri super, dođi i zaposli se i daj svoj obol u radu pa da vidimo kako ćeš onda pisati kad budeš imao osobno iskustvo u svemu tome.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 15:43

8

Pogled u nistavilo evo imam ja pitanje za Vas.Svaki moj komentar uglavnom napadate i kitizirate.Unatoc tome stvarno smatram da Vam je stalo do Đure i da ste dobronamjerni iako imamo razlicito misljenje sto je dobro za Đuru. 1.Zašto ste protiv privatizacije Đure iako je Đuru najviše uništila država koja je svih ovih godina radila na štetu Đure i bila vecinski vlasnik? Svjesni ste da država ( stranka na vlasti imenuje upravu ).Vi generalno osudujete sve direktore ( koje je imenovala drzava) pa ne mogu nikako shvatit zasto ste protiv privatizacije.Vi ste sami sebi kontradiktorni.
europa

europa

Komentirano: 10.1.2018. | 11:25

9

Pogled_u_nistavilo - nije bitno tko je vlasnik u smislu nacionalnosti vlasnika. Ali ipak je bitno u ovoj nam lijepoj Hrvatskoj da li je privatno ili državno vlasništvo jer u tom smislu vladaju zakoni političkih miješanja u upravljanje i sve povezano s tim. Tu ne vlada zakon stvaranja profita za vlasnike i razvoj kompanije nego samo stvaranja koristi za biračku mašineriju i članove stranaka i u konačnici za stranku (znamo koju najviše). Tako je zadnjih 20-ak godina država davala pare iz proračuna za neke poslove, koji su bili potrebni/nepotrebni više-manje, ali su preko toga neke firme kao kooperanti vrtili veliku lovu na raznim projektima. Kada je država vlasnik - to je začarani krug iz kojeg smatram da treba ĐĐ izaći, kao i sve firme koje su tržišno orjentirane! Privatni vlasnik će donijeti, u pravilu, sustav vrijednosti da se kompanija bori na tržišnim principima za opstanak i razvijanje kompanije.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:23

10

Pa ako je netko ukrao alat ili ga ostetio i nista se nije poduzelo po tom pitanju tko je za to kriv?Vlasnik.To je njegova imovina i on ju treba stititi.Nazalost državu je za takve stvari bolilo briga i zato i tvrdim da je loš vlasnik.Kod privatnika bi taj radnik isti dan dobio otkaz.Država je bila loš vlasnik i gospodar u Đuri , a Vama je ipak ona draža od privatnika.Đržava kao najveci vlasnik je birala sve te uprave i direktore za koje vi tvrdite da su bili loši.Odnosno tadašnje vlade.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od 214 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave

Tomislav Ćorić u Slav. Brodu

Više od 214 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave

23.1.2018. | 18:15
Javni poziv za gradove i općine kojima su na raspolaganju EU sredstva za provedbu informativnih aktivnosti već je pokrenut, a u narednom razdoblju ići će se u nabavku spremnika, izgradnju kompleksnije infrastrukture, sortirnice i nabavu vozila. Javni pozivi za ove aktivnosti bit
Javni poziv za gradove i općine kojima su na raspolaganju EU sredstva za provedbu informativnih aktivnosti već je pokrenut, a u narednom razdoblju ići će se u nabavku spremnika, izgradnju kompleksnije infrastrukture, sortirnice i nabavu vozila. Javni pozivi za ove aktivnosti bit
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjerenije rješenje za korisnike usluga Gradske blagajne

Brođani trebaju bolje uvjete

Primjerenije rješenje za korisnike usluga Gradske blagajne

22.1.2018. | 19:15
Mahom umirovljenici, kao najurednije platiše, pred Gradskom blagajnom na kiši čekaju u redu kako bi izmirili svoje obveze. Može li Grad naći primjerenije rješenje?
Mahom umirovljenici, kao najurednije platiše, pred Gradskom blagajnom na kiši čekaju u redu kako bi izmirili svoje obveze. Može li Grad naći primjerenije rješenje?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vruće teme za prvu ovogodišnju sjednicu

O čemu će raspravljati gradski vijećnici

Vruće teme za prvu ovogodišnju sjednicu

19.1.2018. | 18:30
Odluka o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda trebala bi proći neke izmjene i dopune koje će posebno razveseliti Brođane isfrustrirane nesavjesnim parkiranjem svojih sugrađana.
Odluka o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda trebala bi proći neke izmjene i dopune koje će posebno razveseliti Brođane isfrustrirane nesavjesnim parkiranjem svojih sugrađana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vi ste naši, a ne njihovi zastupnici'

Mirko Duspara poručio Peri Ćosiću:

'Vi ste naši, a ne njihovi zastupnici'

19.1.2018. | 14:11
"Apeliram na sve brodsko-posavske saborske zastupnike - jer oni su naši, a ne njihovi - neka svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko posavske županije, prevažnog problema. Neka ih uvjere u činjenicu kako je pravno i pr
"Apeliram na sve brodsko-posavske saborske zastupnike - jer oni su naši, a ne njihovi - neka svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko posavske županije, prevažnog problema. Neka ih uvjere u činjenicu kako je pravno i pr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako do županijske studentske stipendije

Raspisan natječaj

Evo kako do županijske studentske stipendije

19.1.2018. | 9:20
Donosimo informacije o novom natječaju za studentske stipendije. Tko i pod kojim uvjetima ima mogućnost ostvariti financijsku pomoć pri studiranju.
Donosimo informacije o novom natječaju za studentske stipendije. Tko i pod kojim uvjetima ima mogućnost ostvariti financijsku pomoć pri studiranju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara mijenja sve ravnatelje ustanova u kulturi

Tri muškarca za tri žene

Duspara mijenja sve ravnatelje ustanova u kulturi

18.1.2018. | 22:00
Unatoč Stipićevim upozorenjima, Upravno vijeće je sve svoje odluke donijelo jednoglasno. Između ostalog, Stipiću su ponudili novi Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto primjereno njegovoj kvalifikaciji, a što je On odbio jer namjerava pokrenuti upravni spor po tom p
Unatoč Stipićevim upozorenjima, Upravno vijeće je sve svoje odluke donijelo jednoglasno. Između ostalog, Stipiću su ponudili novi Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto primjereno njegovoj kvalifikaciji, a što je On odbio jer namjerava pokrenuti upravni spor po tom p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će financirati programe udruga

Slavonski Brod

Grad će financirati programe udruga

18.1.2018. | 12:22
Raspisali Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro. Evo kako do sredstava.
Raspisali Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro. Evo kako do sredstava.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li smanjiti broj općina?

Nužan teritorijalni preustroj Hrvatske

Treba li smanjiti broj općina?

18.1.2018. | 12:15
U Hrvatskoj danas ima 20 županija plus Grad Zagreb, 576 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina je 428 a gradova 128. Brodsko-posavska županija ima dva grada: Slavonski Brod i Nova Gradiška te 26 općina.
U Hrvatskoj danas ima 20 županija plus Grad Zagreb, 576 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Općina je 428 a gradova 128. Brodsko-posavska županija ima dva grada: Slavonski Brod i Nova Gradiška te 26 općina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko su kandidati za rad u uredu gradonačelnika

Zapošljavanje

Evo tko su kandidati za rad u uredu gradonačelnika

16.1.2018. | 9:00
Od ukupno 12 kandidata jedan će dobiti posao u Uredu gradonačelnika. Evo tko su mogući 'dobitnici'.
Od ukupno 12 kandidata jedan će dobiti posao u Uredu gradonačelnika. Evo tko su mogući 'dobitnici'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Proces koji je definirao političke i ekonomske smjerove

26. obljetnica priznanja Hrvatske

Proces koji je definirao političke i ekonomske smjerove

15.1.2018. | 13:50
'Važnost međunarodnog priznanja Hrvatske bio je od višestrukog značaja, bio je to proces koji je definirao daljnje političke i ekonomske razvojne smjerove Hrvatske.'
'Važnost međunarodnog priznanja Hrvatske bio je od višestrukog značaja, bio je to proces koji je definirao daljnje političke i ekonomske razvojne smjerove Hrvatske.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dusparine mjere za ranjive skupine

Raspodjela proračunskih sredstava

Dusparine mjere za ranjive skupine

10.1.2018. | 15:15
Grad pomaže i kroz financiranje rada Pučke kuhinje te financiranje toplih obroka za korisnike zajamčene minimalne naknade za građane koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji.
Grad pomaže i kroz financiranje rada Pučke kuhinje te financiranje toplih obroka za korisnike zajamčene minimalne naknade za građane koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko zaslužuje priznanja Brodsko-posavske županije

Predložite i vi

Tko zaslužuje priznanja Brodsko-posavske županije

8.1.2018. | 12:15
Izabranima će nagrade biti dodijeljene 15. travnja u prigodi obilježavanja dana Brodsko-posavske županije.
Izabranima će nagrade biti dodijeljene 15. travnja u prigodi obilježavanja dana Brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema više čekanja u redovima

Živciraju vas šalteri?

Nema više čekanja u redovima

7.1.2018. | 16:20
Sve županije dobile su pristup ispravama iz državnih matica pa sada od građana nemaju pravo zahtijevati takve dokumente dostave sami.
Sve županije dobile su pristup ispravama iz državnih matica pa sada od građana nemaju pravo zahtijevati takve dokumente dostave sami.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obiteljima s troje i više djece plaćat će režije i stan

Nova pronatalitetna mjera

Obiteljima s troje i više djece plaćat će režije i stan

6.1.2018. | 17:20
"Ovo je jedinstvena mjera u Hrvatskoj i znatna ćemo sredstva, oko milijun kuna, usmjeriti prema mladim obiteljima kako bismo im pomogli dok su im djeca mala, a oni na početku karijera."
"Ovo je jedinstvena mjera u Hrvatskoj i znatna ćemo sredstva, oko milijun kuna, usmjeriti prema mladim obiteljima kako bismo im pomogli dok su im djeca mala, a oni na početku karijera."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako izgledaju novi gradski stanovi

Završene zgrade za mlade obitelji

Ovako izgledaju novi gradski stanovi

5.1.2018. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Udruženim snagama u pomoć manjinama

Grad i suradnici provode projekte

Udruženim snagama u pomoć manjinama

4.1.2018. | 13:30
Tijekom protekle godine na području Slavonskog Broda provođen je i Program javnih radova „Romi za Rome“, a pripadnicima romske nacionalne manjine Grad pomaže i kroz mjeru naknade troškova stanovanja.
Tijekom protekle godine na području Slavonskog Broda provođen je i Program javnih radova „Romi za Rome“, a pripadnicima romske nacionalne manjine Grad pomaže i kroz mjeru naknade troškova stanovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko je grad izdvojio za novogodišnji vatromet

Crno na bijelo - do posljednje lipe

Koliko je grad izdvojio za novogodišnji vatromet

3.1.2018. | 17:35
Trošak vatrometa razmjeran je njegovoj veličini, trajanju, vrsti pirotehničkih sredstava i sličnim karakteristikama koje svaki grad bira za sebe, prema mogućnostima i željama.
Trošak vatrometa razmjeran je njegovoj veličini, trajanju, vrsti pirotehničkih sredstava i sličnim karakteristikama koje svaki grad bira za sebe, prema mogućnostima i željama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 7,5 milijuna kn. ovoj ulici potpuno će promijeniti izgled

Novčana potpora

Za 7,5 milijuna kn. ovoj ulici potpuno će promijeniti izgled

3.1.2018. | 16:00
Projekt Zagrebačke ulice jedan je od prioriteta postavljenih u proračunu Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu.
Projekt Zagrebačke ulice jedan je od prioriteta postavljenih u proračunu Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li raditi u uredu gradonačelnika?

Prilika

Želite li raditi u uredu gradonačelnika?

3.1.2018. | 13:25
U tijeku je prijava zainteresiranih na natječaj za radno mjesto u uredu gradonačelnika. Riječ je o radu na neodređeno vrijeme.
U tijeku je prijava zainteresiranih na natječaj za radno mjesto u uredu gradonačelnika. Riječ je o radu na neodređeno vrijeme.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li Brodu više žena u politici?

Poticaj za ravnopravnost u zajednici

Treba li Brodu više žena u politici?

3.1.2018. | 11:10
Neravnopravnosti među spolovima plod su društveno uvjetovanih rodnih uloga, nastalih na brojnim stereotipima prisutnima u obitelji, obrazovanju, kulturi, medijima, području rada i ustroju društva.
Neravnopravnosti među spolovima plod su društveno uvjetovanih rodnih uloga, nastalih na brojnim stereotipima prisutnima u obitelji, obrazovanju, kulturi, medijima, području rada i ustroju društva.
SBplus.hr, Slavonski Brod :