Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.1.2018. u 15:30
Prikaza: 3544
|
Autor: Ž.G.

Otvorenim pismom

Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure ĐakovićaGradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara(Foto: SBplus/arhiva)

Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.

SLAVONSKI BROD - Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, danas je uputio otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i ministru Goranu Mariću potaknut Odlukom o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prema kojoj slavonskobrodski Đuro Đaković Holding više nije od državnog strateškog interesa.

Pismo Gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa konstatacijom da je još jednom Slavonija, grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija ostala na marginama kada je u pitanju sluh i interes države.

Još samo prije dvije godine, za obilježavanje 95. rođendana Đuro Đaković Grupe d.d., državne strukture su s ponosom isticale da je to poduzeće strateški jedno od najvažnijih u metaloprerađivačkoj industriji u Republici Hrvatskoj. Danas u svojem sastavu tvrtka ima četiri proizvodne cjeline: Specijalna vozila, Industrijska rješenja, Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, a tvrtke su organizirane u tri poslovna područja: Obrana, Transport i Industrija i energetika. U Đuro Đaković Grupi d.d. ukupno je trenutačno zaposleno oko tisuću ljudi svih zanimanja. Najveći je domaći industrijski koncern koji ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike, zahvaljujući stručnjacima i jedinstvenim znanjima  za održavanje tenkova te drugih borbenih sustava.

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo obrane trenutačno nema niti jedan ugovor s tvrtkom Đuro Đaković s kojim bi se pokazala gospodarska podrška. Nadalje, država se kao najveći pojedinačni vlasnik, s udjelom oko 40 %, mora uključiti i pomoći u traženju strateškog partnera te osigurati isplatu plaća za sve radnike koji rade u toj tvrtci. Sve je to već istaknuto i rečeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću i ministrici gospodarstva Martini Dalić, na Sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju koja se održala u Slavonskom Brodu. Na taj bi način, umjesto deklarativne zabrinutosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva, oporavka Slavonije, grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, država pokazala da nije maćeha, da postoji istinska volja da se u ovom dijelu Hrvatske napokon problemi počnu rješavati, a da se tvrtki Đuro Đaković vrati dobrom za sve što je učinila za vrijeme Domovinskog rata.

Građani Slavonskog Broda i građani ove države, nisu zaboravili da su prije nešto više od 25 godina radnici Đure Đakovića zaustavili svojim tijelima odvoz tenkova iz tvrtke i suprotstavili se vojsci JNA te direktno sudjelovali u obrani svoga grada, ali i Republike Hrvatske. I u najtežim vremenima, tijekom svih godina ratnih stradanja i granatiranja grada Slavonskog Broda, Đuro Đaković je neprestano radio i proizvodio oružje i streljivo za Hrvatsku vojsku. Danas kada se, nakon rata, ekonomske krize, nezaposlenosti i propasti industrije, suočavamo s izazovima negativnog demografskog trenda i iseljavanja, nedopustivo je i teško za pojmiti, da tvrtka kao što je Đuro Đaković, koja bi donijela nova radna mjesta za mlade ljude i obitelji, ne izaziva interes kod svog većinskog vlasnika, Republike Hrvatske.

Nadalje, neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od naših najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena. Također, zašto se o ovom nekadašnjem industrijskom gigantu i simbolu proizvodnje nije povela kvalitetna i konstruktivna rasprava u Hrvatskom saboru jer je važnost Đure Đakovića esencijalni interes svih stanovnika Slavonije i svih građana Republike Hrvatske te se prema njemu tako treba i odnositi.

Izmjene zbog kojih je došlo do isključivanja Đuro Đaković Grupe d.d. kao strateški značajnog, nisu niti logične, niti racionalne, kao što je ministar državne imovine Goran Marić izjavio, jer kada se radi o industriji i njezinu razvoju, razumno je da za svaku državu, pa tako i našu, to mora biti od značaja. Stoga, smatramo da je postupak Vlade Republike Hrvatske prema Đuro Đaković Grupi d.d. nepravedan, maćehinski, nezaslužen i potvrđuje činjenicu da nema ozbiljne namjere i volje da se za grad Slavonski Brod i županiju napokon učini konkretan korak naprijed prema boljem gospodarskom okruženju i razvoju na dobrobit svih naših stanovnika.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 11.1.2018. | 21:54

1

Nadajmo se da gradonačelnik neće krenuti stopama šibenskog gradonačelnika. http://net.hr/danas/hrvatska/uhljebili-gu-u-gradsku-upravu-ali-se-uvrijedio-i-demonstrativno-uzeo-bolovanje-ne-zeli-dijeliti-ured/ ...A kuda će većina radnika kad uskoro ostanu bez posla, to je nagradno pitanje.
europa

europa

Komentirano: 11.1.2018. | 9:45

2

Kao što se vidi iz vaših komentara, Duspara populistički priča o nečemu da dobije par glasova, a Đuro Đaković se treba privatizirati na pošten tržišni način i postati tržišno orjentirana kompanija. A država pomaže i HS product kao privatnu kompaniju, ako hože/može, pa će i Đuru ako hoće/može. Ali Đuro Đaković, kao ni bilo koja druga tržišno orjentirana kompanija , ne smije ovisiti samo o državi (ovisnost o jednom kupcu) jer je to tada put u propast.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 17:53

3

Ja uopće ne mogu utjecati na rad uprave jer je moj udio minoran, ali za mene osobo velik..Neki dan je naš Mirko Filipović napisao da se novcem hvale budale i djeca i to je dobro napisao i to je istina..Evo ovo je tvoje pitanje "..Tko kažnjava uprave za loše rezultate?" Pa Vlasnici!U našem slučaju država.Ti si svjestan da je sve ove godine država bila većinski vlasnik, a opet ju braniš.Pa temeljem čega?Nisi ni na prvo pitanje odgovorio?1.Zašto si protiv privatizacije unatoč činjenici da većinski vlasnik DRŽAVA godinama uništava Đuru?I molim te nemoj se pozivati na privatizaciju iz devedesetih?Sam si napisao "U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom".Zašto ti je država koja je skoro uništila Đuru draža od privatnika?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 17:31

4

Evo citat pink_panthera s drugog članka. "U širem kontekstu gledajući bez ovoga nema ništa: http://antikorupcija.hr/sudac-kolakusic-ispitivanje-porijekla-imovine-prvi-korak-prema-zdravom-drustvu/" Nadam se da neće zamjeriti. To si pročitaj pa ćeš shvatiti da si nažalost bacio svoju, vjerojatno teško zarađenu lovu u rupu bez dna, ali ne zato što radnici ne valjaju. Radnik kad pogriješi, tu su brzi, oduzimaju od plaće, prekovremene ne plaćaju...Tko kažnjava uprave za loše rezultate? Nitko, ali baš nitko i nikada. Ne poznam te i nemam ništa osobno protiv tebe, samo ti pokušavam otvoriti oči. Koliko ti možeš utjecati na rad uprave svojim vlasništvom dionica? Nikoliko. Ti vjeruješ i nadaš se da ćeš nešto zaraditi na tome. S obzirom na stanje u državi ni Đuro nije pošteđen pljačkanja, besramnog. Problem je što se kraj nazire,a spasa u vidu nekoga tko će ubaciti milijune u Đuru nema. Netko je spominjao što se sve proizvodilo u Đuri nekada. Tako je, proizvodilo se, ali znanje je otjerano i sve se svelo na puko preživljavanje. U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom. Tako je i s tenkovima i svime što se proizvodi u Đuri. Država neće kupiti, a ZNA SE i zašto neće. Duspara nije odgovoran za Đuru, niti mu je to u opisu posla, ali bar pokušava skrenuti pozornost na problem, ne Đure kao Đure, već radnika koji u njemu traže svoju egzistenciju. Zar ćemo se svi pretvoriti u sobarice, trgovce ili konobare? Stvaranje nove vrijednosti, očito nije prioritet političara.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:59

5

Svih ovih godina većinski vlasnik je bila država..To su činjenice..Država je imenovala uprave protiv kojih Vi pljujete..To su činjenice, ne pretpostavke..Ako mi ne vjerujete pa provjerite.Pa evo gdin.Gavran Vam je u svom intervju potvrdio da od države koja je bila većinski vlasnik Đure imaju prihoda 3%??Država koja je većinski vlasnik da Đuri posla 3% od prihoda...Pa to ne da je sramota, to je tragedija..I onda gdin.Plenković priča o projektu Slavonija..Ma koja Slavonija....Pa bez Đure i koperanta Sl.Brod će se pretvoriti u selo...
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:44

6

Gledajte, poštujem svako mišljenje kao i Vaše, ali morate shvatiti jednu stvar.Ja sam za svoje prilike uložio ne mali iznos u dionice Đuro Đaković Grupe i trenutno sam u debelom minusu, a Vi meni kažete "da dođem raditi u Đuru "..To nije u redu jednostavno..Ja sam svoj novac uložio u Đuru jer smatram da Đuro ima budućnost , a Vi me omalovažavate..Daj shvatite da o Đuri odlučuju vlasnici ,a ne Janko, Marko ili Stanko...Na stranici Đuro Đaković Grupe možete vidjeti prvih 12 vlasnika..E to su Vam vlasnici i njih se pita o sudbini Đure.U tih 12 nema niti Grada Sl.Broda niti gdina. Duspare, pa je tako ovaj članak smiješan da gdin. Duspara ide u obranu Đure..Kako da brani nešto što nije njegovo..???Kao što ja ne mogu prodati njegovu kuću tako ni on ne može utjecati na sudbinu Đure, osim na način da pomogne u pronalaženju strateškog partnera..Ovaj članak je pročitalo 2600 ljudi, zašto ga gdin.Duspara nije objavio na Jutarnjem il Večernjem gdje bi ga vidjelo 10 puta više čitatelja??Na zadnjoj dokapitalizaciji prikupljeno je 51 milijun kuna.Od tih 51 milijun 20 je uložio gdin.Nenad Bakić.Znate što je bilo s tim novcima ?Pojele ga banke.Ja sam ovdje nebitan , ali da nije tog čovjeka Đuro bi već propao.Nažalost niti Vi, a niti stanovnici Sl.Broda toga niste svjesni..
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 16:04

7

@oklopnjak - ono što smeta je lopovija, namještanje podobnih koji kao izgovor za svoje ogromne plaće imaju odgovornost. Ajde, da čujem tko je i za što odgovarao. Nitko za ništa, a radnici se samo šutaju iz firmi i s njima se postupa baš kao s ovcama, samo što ne bleje. Naglasak je na tome da nije bitno tko je koje nacionalnosti jer lova nema takvu boju, ali način kako se došlo do love je upitan. Ako će se Đuro privatizirati s lovom koja je iz njega izvučena, da li je to u redu? Crni čelik je najobičnija prevara, samo je pitanje tko je pokušao provući tu privatizaciju i za čiji džep. Najgore od svega je što radnici na sve to uglavnom šute, između sebe komentiraju i ništa ne poduzimaju. Ako smo se za to borili, onda to nikako nije dobro. Možda da nam se vrati Panonsko more pa da možemo iznajmljivati nekretnine pa da onda svi uživamo. Ovako, jednima patnja, a drugima gušt. Ako stvarno misliš da je u Đuri super, dođi i zaposli se i daj svoj obol u radu pa da vidimo kako ćeš onda pisati kad budeš imao osobno iskustvo u svemu tome.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 15:43

8

Pogled u nistavilo evo imam ja pitanje za Vas.Svaki moj komentar uglavnom napadate i kitizirate.Unatoc tome stvarno smatram da Vam je stalo do Đure i da ste dobronamjerni iako imamo razlicito misljenje sto je dobro za Đuru. 1.Zašto ste protiv privatizacije Đure iako je Đuru najviše uništila država koja je svih ovih godina radila na štetu Đure i bila vecinski vlasnik? Svjesni ste da država ( stranka na vlasti imenuje upravu ).Vi generalno osudujete sve direktore ( koje je imenovala drzava) pa ne mogu nikako shvatit zasto ste protiv privatizacije.Vi ste sami sebi kontradiktorni.
europa

europa

Komentirano: 10.1.2018. | 11:25

9

Pogled_u_nistavilo - nije bitno tko je vlasnik u smislu nacionalnosti vlasnika. Ali ipak je bitno u ovoj nam lijepoj Hrvatskoj da li je privatno ili državno vlasništvo jer u tom smislu vladaju zakoni političkih miješanja u upravljanje i sve povezano s tim. Tu ne vlada zakon stvaranja profita za vlasnike i razvoj kompanije nego samo stvaranja koristi za biračku mašineriju i članove stranaka i u konačnici za stranku (znamo koju najviše). Tako je zadnjih 20-ak godina država davala pare iz proračuna za neke poslove, koji su bili potrebni/nepotrebni više-manje, ali su preko toga neke firme kao kooperanti vrtili veliku lovu na raznim projektima. Kada je država vlasnik - to je začarani krug iz kojeg smatram da treba ĐĐ izaći, kao i sve firme koje su tržišno orjentirane! Privatni vlasnik će donijeti, u pravilu, sustav vrijednosti da se kompanija bori na tržišnim principima za opstanak i razvijanje kompanije.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:23

10

Pa ako je netko ukrao alat ili ga ostetio i nista se nije poduzelo po tom pitanju tko je za to kriv?Vlasnik.To je njegova imovina i on ju treba stititi.Nazalost državu je za takve stvari bolilo briga i zato i tvrdim da je loš vlasnik.Kod privatnika bi taj radnik isti dan dobio otkaz.Država je bila loš vlasnik i gospodar u Đuri , a Vama je ipak ona draža od privatnika.Đržava kao najveci vlasnik je birala sve te uprave i direktore za koje vi tvrdite da su bili loši.Odnosno tadašnje vlade.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci

Sa sastanka župana i predsjednice

Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci

15.10.2018. | 18:10
Kao jednu od najvećih prednosti ove slavonske županije Marušić je istaknuo povoljan geostrateški položaj i prometnu povezanost
Kao jednu od najvećih prednosti ove slavonske županije Marušić je istaknuo povoljan geostrateški položaj i prometnu povezanost
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prilika za rad u školi

Poslovna ponuda

Prilika za rad u školi

15.10.2018. | 16:30
U tijeku je natječaj za posao za ukupno pet osoba, a zainteresirani prijave trebaju podnijeti u roku osam dana. Evo o kojim poslovima je riječ.
U tijeku je natječaj za posao za ukupno pet osoba, a zainteresirani prijave trebaju podnijeti u roku osam dana. Evo o kojim poslovima je riječ.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesmo li zreli za novu, drugačiju eksploziju?

Komentar tjedna od 8. do 14. listopada

Jesmo li zreli za novu, drugačiju eksploziju?

14.10.2018. | 21:20
Jesmo li, nakon ovog tjedna kojeg ćemo dugo pamtiti, konačno spremni za nekakve nove, drugačije eksplozije?
Jesmo li, nakon ovog tjedna kojeg ćemo dugo pamtiti, konačno spremni za nekakve nove, drugačije eksplozije?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedan Dječji vrtić dobio novo igralište

Nastavak ulaganja

Još jedan Dječji vrtić dobio novo igralište

11.10.2018. | 13:48
U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.
U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednica danas u Slav. Brodu nastavlja izbornu kampanju

Na ovom području bit će dva dana

Predsjednica danas u Slav. Brodu nastavlja izbornu kampanju

9.10.2018. | 8:00
Nakon što položi cvijeće ispred spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' i prisustvuje podizanju svoje zastave na ulazu u Upravnu zgradu Brodsko posavske županije, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavit će s permanentnom izbornom kampanjom za drugi mandat u ovom dijelu
Nakon što položi cvijeće ispred spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' i prisustvuje podizanju svoje zastave na ulazu u Upravnu zgradu Brodsko posavske županije, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavit će s permanentnom izbornom kampanjom za drugi mandat.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Gradonačelnik nije u sukobu sa tvrtkom Crodux"

Iz grada demantiraju napise i tvrde:

"Gradonačelnik nije u sukobu sa tvrtkom Crodux"

4.10.2018. | 16:45
Nakon napisa u dijelu medija kako, zbog sukoba na relaciji Grad Slavonski Brod i tvrtka Crodux, kasni projekt plinofikacije Rafinerije, iz Gradske uprave obratili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
Nakon napisa u dijelu medija kako, zbog sukoba na relaciji Grad Slavonski Brod i tvrtka Crodux, kasni projekt plinofikacije Rafinerije, iz Gradske uprave obratili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primaju 62 osobe, a prijaviti se za posao možete još uvijek

Produljen rok

Primaju 62 osobe, a prijaviti se za posao možete još uvijek

4.10.2018. | 16:00
Riječ je o poslovima na puno radno vrijeme, a koje će zaposlene osobe obavljati na području grada. Prijevoz na rad je u cijelosti plaćen, a ugovor će biti potpisan na 24 mjeseca.
Riječ je o poslovima na puno radno vrijeme, a koje će zaposlene osobe obavljati na području grada. Prijevoz na rad je u cijelosti plaćen, a ugovor će biti potpisan na 24 mjeseca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspisali još jedan oglas za popunu radnog mjesta

Gradski upravni odjel

Raspisali još jedan oglas za popunu radnog mjesta

2.10.2018. | 18:10
Objaveljen je oglas o prijemu jedne osobe za rad u Gradskoj upravi. Evo o kojem je poslu riječ te koje uvjete kandidati trebaju ispunjavati.
Objaveljen je oglas o prijemu jedne osobe za rad u Gradskoj upravi. Evo o kojem je poslu riječ te koje uvjete kandidati trebaju ispunjavati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi vrijedni 2,7 milijuna kuna

Radi se punom parom

Radovi vrijedni 2,7 milijuna kuna

2.10.2018. | 16:00
Ukupna ugovorena vrijednost radova na sve četiri lokacije iznosi gotovo 2,7 milijuna kuna.
Ukupna ugovorena vrijednost radova na sve četiri lokacije iznosi gotovo 2,7 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U prehranu učenika uvode žgance i griz s mlijekom

Nakon prošlogodišnjih suhih kifli

U prehranu učenika uvode žgance i griz s mlijekom

30.9.2018. | 12:30
U anketi koju je prošle odgojno-obrazovne godine proveo SBplus, od 287 anketiranih njih 84 posto nije bilo zadovoljno školskom užinom.
U anketi koju je prošle odgojno-obrazovne godine proveo SBplus, od 287 anketiranih njih 84 posto nije bilo zadovoljno školskom užinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od vulgarne pojave u društvu gore je licemjerje u zajednici

Parkiranje zrcali naš društveni karakter

Od vulgarne pojave u društvu gore je licemjerje u zajednici

29.9.2018. | 14:14
Pristojnosti radi, nećemo napisati "što je više baba kilavije dijete" jer bi nas brojni puritanci koji posjećuju naš portal mogli proglasiti vulgarnima. A mi to nismo. Vulgarni. Dapače, vrlo smo blagi u karakteriziranju vulgarnih pojava u društvu i i licemjernog ponašanja u zajed
Pristojnosti radi, nećemo napisati "što je više baba kilavije dijete" jer bi nas brojni puritanci koji posjećuju naš portal mogli proglasiti vulgarnima. A mi to nismo. Vulgarni. Dapače, vrlo smo blagi u karakteriziranju vulgarnih pojava u društvu i i licemjernog ponašanja u zajed
SBplus.hr, Slavonski Brod : Požar na obiteljskoj kući gasili pripadnici JVP-e i DVD-a

Obavljen očevid

Požar na obiteljskoj kući gasili pripadnici JVP-e i DVD-a

28.9.2018. | 14:46
Prema policijskom izvješću požar se, iz prostorije u kojoj se nalazila peć na kruta goriva, proširio na nekoliko prostorija te dvorišne zgrade i prostor u kojem su se nalazili pilići.
Prema policijskom izvješću požar se, iz prostorije u kojoj se nalazila peć na kruta goriva, proširio na nekoliko prostorija te dvorišne zgrade i prostor u kojem su se nalazili pilići.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova mogućnost zaposlenja u Gradskoj upravi

Raspisan novi natječaj

Nova mogućnost zaposlenja u Gradskoj upravi

28.9.2018. | 13:30
Natječaj za popunu radnog mjesta u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je na neodređeno vrijeme, a evo koje uvjete kandidati moraju ispunjavati žele li poslati gradski zaposlenici.
Natječaj za popunu radnog mjesta u Gradskoj upravi Slavonskog Broda raspisan je na neodređeno vrijeme, a evo koje uvjete kandidati moraju ispunjavati žele li poslati gradski zaposlenici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U sustavu Civilne zaštite nova oprema vrijedna 2,1 mil kn

Institucije sustava CZ

U sustavu Civilne zaštite nova oprema vrijedna 2,1 mil kn

28.9.2018. | 11:15
Za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije visokotlačne pumpe za vodu, nova ronilačka oprema, nosila, automatski defibrilatori i trijažne torbe - samo je dio nove opreme koje sud obile institucije koje djeluju u sustavu Civilne zaštite Brodsko-posvske županije.
Za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije visokotlačne pumpe za vodu, nova ronilačka oprema, nosila, automatski defibrilatori i trijažne torbe - samo je dio nove opreme koje sud obile institucije koje djeluju u sustavu Civilne zaštite Brodsko-posvske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku je obnova dječjih igrališta

Na radost najmlađih

U tijeku je obnova dječjih igrališta

27.9.2018. | 13:35
Mališanima će na raspolaganju biti novi tobogani, ljuljačke, vrtuljic, klakckalice...
Mališanima će na raspolaganju biti novi tobogani, ljuljačke, vrtuljic, klakckalice...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boro Grubuišić tajnici: "Mr'š nazad u kancelariju"

Kočijaški vokabular

Boro Grubuišić tajnici: "Mr'š nazad u kancelariju"

26.9.2018. | 22:00
I vijećnici, vladajući i oporbeni, i čelnici vijeća, i čelnici Grada Slavonskog Broda trebali bi prije svega poštivati funkcije na kojima se nalaze ako se već međusobno, kao kolege, ne poštuju. Trebali bi poštivati svoje poslodavce - birače Slavonskog Broda koji su ih izabrali da
I vijećnici, vladajući i oporbeni, i čelnici vijeća, i čelnici Grada Slavonskog Broda trebali bi prije svega poštivati funkcije na kojima se nalaze ako se već međusobno, kao kolege, ne poštuju. Trebali bi poštivati svoje poslodavce - birače Slavonskog Broda koji su ih izabrali da
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Ponižavanje službenika zbog samopromocije je nedopustivo'

Gradski službenici

"Ponižavanje službenika zbog samopromocije je nedopustivo'

26.9.2018. | 18:50
TIjekom stanke današnje sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda, došlo je, prema riječima gradonačelnika Mirka Duspare, do verbalnog vrijeđanja službenika od strane pojedinih gradskih vijećnik.a Službenici Gradske uprave reagirali su priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
TIjekom stanke današnje sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda, došlo je, prema riječima gradonačelnika Mirka Duspare, do verbalnog vrijeđanja službenika od strane pojedinih gradskih vijećnik.a Službenici Gradske uprave reagirali su priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

Završen Aktualni sat Gradskog vijeća

"Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

26.9.2018. | 13:10
– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njim
– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njim
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija zahvalnicu uručila i Brodsko-posavskoj županiji

Obilježili Dan policije

Policija zahvalnicu uručila i Brodsko-posavskoj županiji

25.9.2018. | 21:20
U Velikoj Kopanici prigodnim programom obilježen Dan policije.
U Velikoj Kopanici prigodnim programom obilježen Dan policije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko bi uskoro mogao početi raditi u Gradu

Nakon raspisanog oglasa za posao

Evo tko bi uskoro mogao početi raditi u Gradu

25.9.2018. | 21:00
Riječ je o oglasu za jedno radno mjesto i to na poslovima višeg stručnog suradnika 1 za katastar i gruntovnicu, a evo tko je kandidat koji bi - ukoliko prođe provjeru znanja - mogao uskoro početi raditi u Gradu.
Riječ je o oglasu za jedno radno mjesto i to na poslovima višeg stručnog suradnika 1 za katastar i gruntovnicu, a evo tko je kandidat koji bi - ukoliko prođe provjeru znanja - mogao uskoro početi raditi u Gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
Computer man
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :