Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.1.2018. u 15:30
Prikaza: 3466
|
Autor: Ž.G.

Otvorenim pismom

Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure ĐakovićaGradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara(Foto: SBplus/arhiva)

Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.

SLAVONSKI BROD - Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, danas je uputio otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i ministru Goranu Mariću potaknut Odlukom o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prema kojoj slavonskobrodski Đuro Đaković Holding više nije od državnog strateškog interesa.

Pismo Gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa konstatacijom da je još jednom Slavonija, grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija ostala na marginama kada je u pitanju sluh i interes države.

Još samo prije dvije godine, za obilježavanje 95. rođendana Đuro Đaković Grupe d.d., državne strukture su s ponosom isticale da je to poduzeće strateški jedno od najvažnijih u metaloprerađivačkoj industriji u Republici Hrvatskoj. Danas u svojem sastavu tvrtka ima četiri proizvodne cjeline: Specijalna vozila, Industrijska rješenja, Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, a tvrtke su organizirane u tri poslovna područja: Obrana, Transport i Industrija i energetika. U Đuro Đaković Grupi d.d. ukupno je trenutačno zaposleno oko tisuću ljudi svih zanimanja. Najveći je domaći industrijski koncern koji ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike, zahvaljujući stručnjacima i jedinstvenim znanjima  za održavanje tenkova te drugih borbenih sustava.

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo obrane trenutačno nema niti jedan ugovor s tvrtkom Đuro Đaković s kojim bi se pokazala gospodarska podrška. Nadalje, država se kao najveći pojedinačni vlasnik, s udjelom oko 40 %, mora uključiti i pomoći u traženju strateškog partnera te osigurati isplatu plaća za sve radnike koji rade u toj tvrtci. Sve je to već istaknuto i rečeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću i ministrici gospodarstva Martini Dalić, na Sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju koja se održala u Slavonskom Brodu. Na taj bi način, umjesto deklarativne zabrinutosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva, oporavka Slavonije, grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, država pokazala da nije maćeha, da postoji istinska volja da se u ovom dijelu Hrvatske napokon problemi počnu rješavati, a da se tvrtki Đuro Đaković vrati dobrom za sve što je učinila za vrijeme Domovinskog rata.

Građani Slavonskog Broda i građani ove države, nisu zaboravili da su prije nešto više od 25 godina radnici Đure Đakovića zaustavili svojim tijelima odvoz tenkova iz tvrtke i suprotstavili se vojsci JNA te direktno sudjelovali u obrani svoga grada, ali i Republike Hrvatske. I u najtežim vremenima, tijekom svih godina ratnih stradanja i granatiranja grada Slavonskog Broda, Đuro Đaković je neprestano radio i proizvodio oružje i streljivo za Hrvatsku vojsku. Danas kada se, nakon rata, ekonomske krize, nezaposlenosti i propasti industrije, suočavamo s izazovima negativnog demografskog trenda i iseljavanja, nedopustivo je i teško za pojmiti, da tvrtka kao što je Đuro Đaković, koja bi donijela nova radna mjesta za mlade ljude i obitelji, ne izaziva interes kod svog većinskog vlasnika, Republike Hrvatske.

Nadalje, neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od naših najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena. Također, zašto se o ovom nekadašnjem industrijskom gigantu i simbolu proizvodnje nije povela kvalitetna i konstruktivna rasprava u Hrvatskom saboru jer je važnost Đure Đakovića esencijalni interes svih stanovnika Slavonije i svih građana Republike Hrvatske te se prema njemu tako treba i odnositi.

Izmjene zbog kojih je došlo do isključivanja Đuro Đaković Grupe d.d. kao strateški značajnog, nisu niti logične, niti racionalne, kao što je ministar državne imovine Goran Marić izjavio, jer kada se radi o industriji i njezinu razvoju, razumno je da za svaku državu, pa tako i našu, to mora biti od značaja. Stoga, smatramo da je postupak Vlade Republike Hrvatske prema Đuro Đaković Grupi d.d. nepravedan, maćehinski, nezaslužen i potvrđuje činjenicu da nema ozbiljne namjere i volje da se za grad Slavonski Brod i županiju napokon učini konkretan korak naprijed prema boljem gospodarskom okruženju i razvoju na dobrobit svih naših stanovnika.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 11.1.2018. | 21:54

1

Nadajmo se da gradonačelnik neće krenuti stopama šibenskog gradonačelnika. http://net.hr/danas/hrvatska/uhljebili-gu-u-gradsku-upravu-ali-se-uvrijedio-i-demonstrativno-uzeo-bolovanje-ne-zeli-dijeliti-ured/ ...A kuda će većina radnika kad uskoro ostanu bez posla, to je nagradno pitanje.
europa

europa

Komentirano: 11.1.2018. | 9:45

2

Kao što se vidi iz vaših komentara, Duspara populistički priča o nečemu da dobije par glasova, a Đuro Đaković se treba privatizirati na pošten tržišni način i postati tržišno orjentirana kompanija. A država pomaže i HS product kao privatnu kompaniju, ako hože/može, pa će i Đuru ako hoće/može. Ali Đuro Đaković, kao ni bilo koja druga tržišno orjentirana kompanija , ne smije ovisiti samo o državi (ovisnost o jednom kupcu) jer je to tada put u propast.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 17:53

3

Ja uopće ne mogu utjecati na rad uprave jer je moj udio minoran, ali za mene osobo velik..Neki dan je naš Mirko Filipović napisao da se novcem hvale budale i djeca i to je dobro napisao i to je istina..Evo ovo je tvoje pitanje "..Tko kažnjava uprave za loše rezultate?" Pa Vlasnici!U našem slučaju država.Ti si svjestan da je sve ove godine država bila većinski vlasnik, a opet ju braniš.Pa temeljem čega?Nisi ni na prvo pitanje odgovorio?1.Zašto si protiv privatizacije unatoč činjenici da većinski vlasnik DRŽAVA godinama uništava Đuru?I molim te nemoj se pozivati na privatizaciju iz devedesetih?Sam si napisao "U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom".Zašto ti je država koja je skoro uništila Đuru draža od privatnika?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 17:31

4

Evo citat pink_panthera s drugog članka. "U širem kontekstu gledajući bez ovoga nema ništa: http://antikorupcija.hr/sudac-kolakusic-ispitivanje-porijekla-imovine-prvi-korak-prema-zdravom-drustvu/" Nadam se da neće zamjeriti. To si pročitaj pa ćeš shvatiti da si nažalost bacio svoju, vjerojatno teško zarađenu lovu u rupu bez dna, ali ne zato što radnici ne valjaju. Radnik kad pogriješi, tu su brzi, oduzimaju od plaće, prekovremene ne plaćaju...Tko kažnjava uprave za loše rezultate? Nitko, ali baš nitko i nikada. Ne poznam te i nemam ništa osobno protiv tebe, samo ti pokušavam otvoriti oči. Koliko ti možeš utjecati na rad uprave svojim vlasništvom dionica? Nikoliko. Ti vjeruješ i nadaš se da ćeš nešto zaraditi na tome. S obzirom na stanje u državi ni Đuro nije pošteđen pljačkanja, besramnog. Problem je što se kraj nazire,a spasa u vidu nekoga tko će ubaciti milijune u Đuru nema. Netko je spominjao što se sve proizvodilo u Đuri nekada. Tako je, proizvodilo se, ali znanje je otjerano i sve se svelo na puko preživljavanje. U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom. Tako je i s tenkovima i svime što se proizvodi u Đuri. Država neće kupiti, a ZNA SE i zašto neće. Duspara nije odgovoran za Đuru, niti mu je to u opisu posla, ali bar pokušava skrenuti pozornost na problem, ne Đure kao Đure, već radnika koji u njemu traže svoju egzistenciju. Zar ćemo se svi pretvoriti u sobarice, trgovce ili konobare? Stvaranje nove vrijednosti, očito nije prioritet političara.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:59

5

Svih ovih godina većinski vlasnik je bila država..To su činjenice..Država je imenovala uprave protiv kojih Vi pljujete..To su činjenice, ne pretpostavke..Ako mi ne vjerujete pa provjerite.Pa evo gdin.Gavran Vam je u svom intervju potvrdio da od države koja je bila većinski vlasnik Đure imaju prihoda 3%??Država koja je većinski vlasnik da Đuri posla 3% od prihoda...Pa to ne da je sramota, to je tragedija..I onda gdin.Plenković priča o projektu Slavonija..Ma koja Slavonija....Pa bez Đure i koperanta Sl.Brod će se pretvoriti u selo...
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:44

6

Gledajte, poštujem svako mišljenje kao i Vaše, ali morate shvatiti jednu stvar.Ja sam za svoje prilike uložio ne mali iznos u dionice Đuro Đaković Grupe i trenutno sam u debelom minusu, a Vi meni kažete "da dođem raditi u Đuru "..To nije u redu jednostavno..Ja sam svoj novac uložio u Đuru jer smatram da Đuro ima budućnost , a Vi me omalovažavate..Daj shvatite da o Đuri odlučuju vlasnici ,a ne Janko, Marko ili Stanko...Na stranici Đuro Đaković Grupe možete vidjeti prvih 12 vlasnika..E to su Vam vlasnici i njih se pita o sudbini Đure.U tih 12 nema niti Grada Sl.Broda niti gdina. Duspare, pa je tako ovaj članak smiješan da gdin. Duspara ide u obranu Đure..Kako da brani nešto što nije njegovo..???Kao što ja ne mogu prodati njegovu kuću tako ni on ne može utjecati na sudbinu Đure, osim na način da pomogne u pronalaženju strateškog partnera..Ovaj članak je pročitalo 2600 ljudi, zašto ga gdin.Duspara nije objavio na Jutarnjem il Večernjem gdje bi ga vidjelo 10 puta više čitatelja??Na zadnjoj dokapitalizaciji prikupljeno je 51 milijun kuna.Od tih 51 milijun 20 je uložio gdin.Nenad Bakić.Znate što je bilo s tim novcima ?Pojele ga banke.Ja sam ovdje nebitan , ali da nije tog čovjeka Đuro bi već propao.Nažalost niti Vi, a niti stanovnici Sl.Broda toga niste svjesni..
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 16:04

7

@oklopnjak - ono što smeta je lopovija, namještanje podobnih koji kao izgovor za svoje ogromne plaće imaju odgovornost. Ajde, da čujem tko je i za što odgovarao. Nitko za ništa, a radnici se samo šutaju iz firmi i s njima se postupa baš kao s ovcama, samo što ne bleje. Naglasak je na tome da nije bitno tko je koje nacionalnosti jer lova nema takvu boju, ali način kako se došlo do love je upitan. Ako će se Đuro privatizirati s lovom koja je iz njega izvučena, da li je to u redu? Crni čelik je najobičnija prevara, samo je pitanje tko je pokušao provući tu privatizaciju i za čiji džep. Najgore od svega je što radnici na sve to uglavnom šute, između sebe komentiraju i ništa ne poduzimaju. Ako smo se za to borili, onda to nikako nije dobro. Možda da nam se vrati Panonsko more pa da možemo iznajmljivati nekretnine pa da onda svi uživamo. Ovako, jednima patnja, a drugima gušt. Ako stvarno misliš da je u Đuri super, dođi i zaposli se i daj svoj obol u radu pa da vidimo kako ćeš onda pisati kad budeš imao osobno iskustvo u svemu tome.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 15:43

8

Pogled u nistavilo evo imam ja pitanje za Vas.Svaki moj komentar uglavnom napadate i kitizirate.Unatoc tome stvarno smatram da Vam je stalo do Đure i da ste dobronamjerni iako imamo razlicito misljenje sto je dobro za Đuru. 1.Zašto ste protiv privatizacije Đure iako je Đuru najviše uništila država koja je svih ovih godina radila na štetu Đure i bila vecinski vlasnik? Svjesni ste da država ( stranka na vlasti imenuje upravu ).Vi generalno osudujete sve direktore ( koje je imenovala drzava) pa ne mogu nikako shvatit zasto ste protiv privatizacije.Vi ste sami sebi kontradiktorni.
europa

europa

Komentirano: 10.1.2018. | 11:25

9

Pogled_u_nistavilo - nije bitno tko je vlasnik u smislu nacionalnosti vlasnika. Ali ipak je bitno u ovoj nam lijepoj Hrvatskoj da li je privatno ili državno vlasništvo jer u tom smislu vladaju zakoni političkih miješanja u upravljanje i sve povezano s tim. Tu ne vlada zakon stvaranja profita za vlasnike i razvoj kompanije nego samo stvaranja koristi za biračku mašineriju i članove stranaka i u konačnici za stranku (znamo koju najviše). Tako je zadnjih 20-ak godina država davala pare iz proračuna za neke poslove, koji su bili potrebni/nepotrebni više-manje, ali su preko toga neke firme kao kooperanti vrtili veliku lovu na raznim projektima. Kada je država vlasnik - to je začarani krug iz kojeg smatram da treba ĐĐ izaći, kao i sve firme koje su tržišno orjentirane! Privatni vlasnik će donijeti, u pravilu, sustav vrijednosti da se kompanija bori na tržišnim principima za opstanak i razvijanje kompanije.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:23

10

Pa ako je netko ukrao alat ili ga ostetio i nista se nije poduzelo po tom pitanju tko je za to kriv?Vlasnik.To je njegova imovina i on ju treba stititi.Nazalost državu je za takve stvari bolilo briga i zato i tvrdim da je loš vlasnik.Kod privatnika bi taj radnik isti dan dobio otkaz.Država je bila loš vlasnik i gospodar u Đuri , a Vama je ipak ona draža od privatnika.Đržava kao najveci vlasnik je birala sve te uprave i direktore za koje vi tvrdite da su bili loši.Odnosno tadašnje vlade.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počeli s montažom pozornice za doček Marija Mandžukića

Na brodskom Korzu

Počeli s montažom pozornice za doček Marija Mandžukića

18.7.2018. | 9:15
Pozbnato je kako je Grad Slavonski Brod za poslijepodnevne sate osigurao i besplatan prijevoz gradskim autobusima, a jutros je stigla i pozitivna vijest iz Brod parkinga.
Pozbnato je kako je Grad Slavonski Brod za poslijepodnevne sate osigurao i besplatan prijevoz gradskim autobusima, a jutros je stigla i pozitivna vijest iz Brod parkinga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Savjeti građanima koji na doček sutra dolaze automobilima

Mjesta za parking i preporučeni pravci

Savjeti građanima koji na doček sutra dolaze automobilima

17.7.2018. | 17:35
Zbog očekivano velikog broja posjetitelja organizatori mole posjetitelje neka ne koriste nedozvoljena pirotehnička sredstva kako bi doček prošao dostojanstveno i u što sigurnijem okruženju za sve prisutne.
Zbog očekivano velikog broja posjetitelja organizatori mole posjetitelje neka ne koriste nedozvoljena pirotehnička sredstva kako bi doček prošao dostojanstveno i u što sigurnijem okruženju za sve prisutne.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreće izgradnja sustava za navodnjavanje

Uskoro

Kreće izgradnja sustava za navodnjavanje

17.7.2018. | 13:16
Iz Programa ruralnog razvoja Brodsko-posavskoj županiji, kao investitoru, odobren je iznos potpore prihvatljivih troškova investicije u iznosu 45.283.895,00 kn s PDV-om.
Iz Programa ruralnog razvoja Brodsko-posavskoj županiji, kao investitoru, odobren je iznos potpore prihvatljivih troškova investicije u iznosu 45.283.895,00 kn s PDV-om.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Doznali smo kada je doček Marija Mandžukića

Ekskluzivno

Doznali smo kada je doček Marija Mandžukića

17.7.2018. | 11:30
Sve je spremno za doček Marija Mandžukića u njegovom Slavonskom Brodu. Evo kada program počinje.
Sve je spremno za doček Marija Mandžukića u njegovom Slavonskom Brodu. Evo kada program počinje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako možete do bespovratnih 75 tisuća kuna

"Znakovi kvalitete"

Evo kako možete do bespovratnih 75 tisuća kuna

16.7.2018. | 12:35
Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100%.
Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100%.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U više od 15 slavonskobrodskih ulica nova moderna rasvjeta

Pratimo radove

U više od 15 slavonskobrodskih ulica nova moderna rasvjeta

14.7.2018. | 16:01
Elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranju postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji i dodavanju novih svjetiljki predviđeni su na 33 lokacije, ukupne dužine mreže od 15,6 kilometara. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je dva
Elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranju postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji i dodavanju novih svjetiljki predviđeni su na 33 lokacije, ukupne dužine mreže od 15,6 kilometara. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je dva
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedan prilaz prilagođen osobama s invaliditetom

Završeni radovi

Još jedan prilaz prilagođen osobama s invaliditetom

14.7.2018. | 12:10
Spušteni su rubnici i asfaltirani prilazi koji će omogućiti jednostavniji i lakši te svakako sigurniji prijelaz preko ceste za osobe s invaliditetom, ali i za majke s kolicima.
Spušteni su rubnici i asfaltirani prilazi koji će omogućiti jednostavniji i lakši te svakako sigurniji prijelaz preko ceste za osobe s invaliditetom, ali i za majke s kolicima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod poručio Mandži: 'Zajedno do kraja'

Uz zahvalu za promociju Grada

Slavonski Brod poručio Mandži: 'Zajedno do kraja'

13.7.2018. | 18:05
Na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su jumbo plakati s Marijevim fotografijama i natpisom "Zajedno do kraja", koji su znak podrške Brođana ovom velikom nogometašu koji nikada nije zaboravio odakle dolazi.
Na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su jumbo plakati s Marijevim fotografijama i natpisom "Zajedno do kraja", koji su znak podrške Brođana ovom velikom nogometašu koji nikada nije zaboravio odakle dolazi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kanite li na doček nogometaša imate popust

Hrvatske željeznice poručuju:

Kanite li na doček nogometaša imate popust

13.7.2018. | 17:05
Putujete li u nedjelju ili ponedjeljak vlakom imate popuste. A vjerujte nisu mali. I sve to zahvaljujući hrvatskim nogometašima i njihovim uspjesima.
Putujete li u nedjelju ili ponedjeljak vlakom imate popuste. A vjerujte nisu mali. I sve to zahvaljujući hrvatskim nogometašima i njihovim uspjesima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi stanari zgrada za mlade upoznali buduće susjede

Na potpisivanju ugovora o najmu

Novi stanari zgrada za mlade upoznali buduće susjede

13.7.2018. | 13:00
Mladi Brođani danas nisu mogli skriti oduševljenje što će uskoro useliti u svoja 'četiri zida'. Novoizgrađene zgrade za mlade čekaju svoje stanare u uskoro 'najmlađoj' brodskoj ulici, barem prema starosti stanovnika. Ni za ostale Brođane još nije kasno jer se mogu prijaviti za pr
Mladi Brođani danas nisu mogli skriti oduševljenje što će uskoro useliti u svoja 'četiri zida'. Novoizgrađene zgrade za mlade čekaju svoje stanare u uskoro 'najmlađoj' brodskoj ulici, barem prema starosti stanovnika. Ni za ostale Brođane još nije kasno jer se mogu prijaviti za pr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djelatnici Grada na posao dolaze u kockicama

Stalna podrška Vatrenima

Djelatnici Grada na posao dolaze u kockicama

13.7.2018. | 11:30
Prijenos utakmice u organizaciji Grada, zbog velikog broja ljudi koji se očekuje u brodskoj tvrđavi, bit će premješten u njezino središte kako bi u finalu Svjetskog prvenstva Brođani još ljepše mogli navijati za svoje Vatrene.
Prijenos utakmice u organizaciji Grada, zbog velikog broja ljudi koji se očekuje u brodskoj tvrđavi, bit će premješten u njezino središte kako bi u finalu Svjetskog prvenstva Brođani još ljepše mogli navijati za svoje Vatrene.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U ponedjeljak svi brodski lokali smiju raditi do 02 sata'

Brodski gradonačlnik Duspara odlučio:

'U ponedjeljak svi brodski lokali smiju raditi do 02 sata'

12.7.2018. | 16:30
Iako to brodski ugostitelji nisu tražili, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara donio je odluku o produženom radu svih gradskih ugostiteljskih lokala.
Iako to brodski ugostitelji nisu tražili, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara donio je odluku o produženom radu svih gradskih ugostiteljskih lokala.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mario Mandžukić je počasni građanin Slavonskog Broda

Prihvatili inicijativu portala SBplus

Mario Mandžukić je počasni građanin Slavonskog Broda

12.7.2018. | 16:00
Zlatnom dečku i hrabrom sportskom ratniku brodskog i hrvatskog nogometa, na posebnoj svečanosti organiziranoj njemu u čast, na velikom dočeku u njegovom rodnom gradu čije ime je pronosio diljem svijeta, ne samo tijekom ovog Svjetskog prvenstva u Rusiji, bit će dodijeljeno to vrij
Zlatnom dečku i hrabrom sportskom ratniku brodskog i hrvatskog nogometa, na posebnoj svečanosti organiziranoj njemu u čast, na velikom dočeku u njegovom rodnom gradu čije ime je pronosio diljem svijeta, ne samo tijekom ovog Svjetskog prvenstva u Rusiji, bit će dodijeljeno to vrij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počinju, pet milijuna kuna vrijedni, radovi na obnovi škole

Srednja škola "M. A. Reljković"

Počinju, pet milijuna kuna vrijedni, radovi na obnovi škole

11.7.2018. | 15:45
U sklopu ovih radova bit će napravljena i nova kotlovnica, a dosadašnji energent, loživo ulje, bit će zamijenjen zemnim plinom. Završetkom radova, koji bi trebali biti okončani u iduća četiri mjeseca, škola bi trebala ostvarivati 71 posto uštede toplinske energije.
U sklopu ovih radova bit će napravljena i nova kotlovnica, a dosadašnji energent, loživo ulje, bit će zamijenjen zemnim plinom. Završetkom radova, koji bi trebali biti okončani u iduća četiri mjeseca, škola bi trebala ostvarivati 71 posto uštede toplinske energije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez obzira na rezultat pripremaju prijem za Mandžukića

Pratite utakmicu u Tvrđavi

Bez obzira na rezultat pripremaju prijem za Mandžukića

11.7.2018. | 15:15
"Bez obzira na večerašnji rezultat i na krajnji rezultat prvenstva, našega Marija ćemo dočekati u njegovu rodnom gradu s ponosom i dostojno kako priliči njegovoj veličini izvrsnog sportaša i čovjeka s velikim srcem."
"Bez obzira na večerašnji rezultat i na krajnji rezultat prvenstva, našega Marija ćemo dočekati u njegovu rodnom gradu s ponosom i dostojno kako priliči njegovoj veličini izvrsnog sportaša i čovjeka s velikim srcem."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska Policija iz Milovićke ipak seli u Dvoranu Vijuš

Saznali smo

Brodska Policija iz Milovićke ipak seli u Dvoranu Vijuš

11.7.2018. | 14:40
Nakon što je odlučio prihvatiti prijedlog brodske Gradske uprave te poslove iz Milovićke preseliti u Dvoranu Vijuš, načelnikova ekipa u svoju Centralu poslala je potrebne dokumente i suglasnosti, a oni su dalje sve proslijedili Ministarstvu državne imovine.
Nakon što je odlučio prihvatiti prijedlog brodske Gradske uprave te poslove iz Milovićke preseliti u Dvoranu Vijuš, načelnikova ekipa u svoju Centralu poslala je potrebne dokumente i suglasnosti, a oni su dalje sve proslijedili Ministarstvu državne imovine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi Brođani imaju novu priliku za najam i otkup stanova

Novi natječaj za najam stanova za mlade

Mladi Brođani imaju novu priliku za najam i otkup stanova

11.7.2018. | 9:50
Još devet potpuno novih stanova u brodskoj Ulici Vida Došena čeka svoje stanare, a to će biti brodske mlade obitelji odnosno Brođani i Brođanke starosti do 40 godina. Pet godina najamnine bit će uračunato u otkupnu cijenu stana, odluče li se mlade obitelji na njegovu kupnju.
Ukupno dvanaest potpuno novih stanova u brodskoj Ulici Vida Došena čeka svoje stanare, a to će biti brodske mlade obitelji odnosno Brođani i Brođanke starosti do 40 godina. Pet godina najamnine bit će uračunato u otkupnu cijenu stana, odluče li se mlade obitelji na njegovu kupnju
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako do milijun kuna bespovratnih sredstava

Nove mogućnosti za poduzetnike

Evo kako do milijun kuna bespovratnih sredstava

10.7.2018. | 17:10
Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80 tisuća, a najviši iznos je milijun kuna.
Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80 tisuća, a najviši iznos je milijun kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovima na novoj rasvjeti dosad obuhvaćeno oko 3.000 metara

Energetska učinkovitost

Radovima na novoj rasvjeti dosad obuhvaćeno oko 3.000 metara

10.7.2018. | 17:00
Tijekom ovoga tjedna nastavit će se radovi na postavljanju led svjetiljki i na drugim gradskim lokacijama, a dosad je deset gradskih ulica dobilo energetski učinkovitu javnu rasvjetu u ukupnoj dužini od gotovo 3.000 metara.
Tijekom ovoga tjedna nastavit će se radovi na postavljanju led svjetiljki i na drugim gradskim lokacijama, a dosad je deset gradskih ulica dobilo energetski učinkovitu javnu rasvjetu u ukupnoj dužini od gotovo 3.000 metara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici pitanja crpili iz medijskih napisa i priloga

Aktualni sat Županisjke skupštine

Vijećnici pitanja crpili iz medijskih napisa i priloga

9.7.2018. | 13:55
DFanašnji aktualni sat bio je prožet pitanjima koje su vijećnici uglavnom crpili iz novinskih napisa i priloga, a što su sve pitali i kakve su odgovore dobili možete pogledati u videozapisu s 'aktualca'.
DFanašnji aktualni sat bio je prožet pitanjima koje su vijećnici uglavnom crpili iz novinskih napisa i priloga, a što su sve pitali i kakve su odgovore dobili možete pogledati u videozapisu s 'aktualca'.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :