Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.1.2018. u 15:30
Prikaza: 3396
|
Autor: Ž.G.

Otvorenim pismom

Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure ĐakovićaGradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara(Foto: SBplus/arhiva)

Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.

SLAVONSKI BROD - Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, danas je uputio otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i ministru Goranu Mariću potaknut Odlukom o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prema kojoj slavonskobrodski Đuro Đaković Holding više nije od državnog strateškog interesa.

Pismo Gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa konstatacijom da je još jednom Slavonija, grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija ostala na marginama kada je u pitanju sluh i interes države.

Još samo prije dvije godine, za obilježavanje 95. rođendana Đuro Đaković Grupe d.d., državne strukture su s ponosom isticale da je to poduzeće strateški jedno od najvažnijih u metaloprerađivačkoj industriji u Republici Hrvatskoj. Danas u svojem sastavu tvrtka ima četiri proizvodne cjeline: Specijalna vozila, Industrijska rješenja, Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, a tvrtke su organizirane u tri poslovna područja: Obrana, Transport i Industrija i energetika. U Đuro Đaković Grupi d.d. ukupno je trenutačno zaposleno oko tisuću ljudi svih zanimanja. Najveći je domaći industrijski koncern koji ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike, zahvaljujući stručnjacima i jedinstvenim znanjima  za održavanje tenkova te drugih borbenih sustava.

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo obrane trenutačno nema niti jedan ugovor s tvrtkom Đuro Đaković s kojim bi se pokazala gospodarska podrška. Nadalje, država se kao najveći pojedinačni vlasnik, s udjelom oko 40 %, mora uključiti i pomoći u traženju strateškog partnera te osigurati isplatu plaća za sve radnike koji rade u toj tvrtci. Sve je to već istaknuto i rečeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću i ministrici gospodarstva Martini Dalić, na Sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju koja se održala u Slavonskom Brodu. Na taj bi način, umjesto deklarativne zabrinutosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva, oporavka Slavonije, grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, država pokazala da nije maćeha, da postoji istinska volja da se u ovom dijelu Hrvatske napokon problemi počnu rješavati, a da se tvrtki Đuro Đaković vrati dobrom za sve što je učinila za vrijeme Domovinskog rata.

Građani Slavonskog Broda i građani ove države, nisu zaboravili da su prije nešto više od 25 godina radnici Đure Đakovića zaustavili svojim tijelima odvoz tenkova iz tvrtke i suprotstavili se vojsci JNA te direktno sudjelovali u obrani svoga grada, ali i Republike Hrvatske. I u najtežim vremenima, tijekom svih godina ratnih stradanja i granatiranja grada Slavonskog Broda, Đuro Đaković je neprestano radio i proizvodio oružje i streljivo za Hrvatsku vojsku. Danas kada se, nakon rata, ekonomske krize, nezaposlenosti i propasti industrije, suočavamo s izazovima negativnog demografskog trenda i iseljavanja, nedopustivo je i teško za pojmiti, da tvrtka kao što je Đuro Đaković, koja bi donijela nova radna mjesta za mlade ljude i obitelji, ne izaziva interes kod svog većinskog vlasnika, Republike Hrvatske.

Nadalje, neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od naših najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena. Također, zašto se o ovom nekadašnjem industrijskom gigantu i simbolu proizvodnje nije povela kvalitetna i konstruktivna rasprava u Hrvatskom saboru jer je važnost Đure Đakovića esencijalni interes svih stanovnika Slavonije i svih građana Republike Hrvatske te se prema njemu tako treba i odnositi.

Izmjene zbog kojih je došlo do isključivanja Đuro Đaković Grupe d.d. kao strateški značajnog, nisu niti logične, niti racionalne, kao što je ministar državne imovine Goran Marić izjavio, jer kada se radi o industriji i njezinu razvoju, razumno je da za svaku državu, pa tako i našu, to mora biti od značaja. Stoga, smatramo da je postupak Vlade Republike Hrvatske prema Đuro Đaković Grupi d.d. nepravedan, maćehinski, nezaslužen i potvrđuje činjenicu da nema ozbiljne namjere i volje da se za grad Slavonski Brod i županiju napokon učini konkretan korak naprijed prema boljem gospodarskom okruženju i razvoju na dobrobit svih naših stanovnika.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 11.1.2018. | 21:54

1

Nadajmo se da gradonačelnik neće krenuti stopama šibenskog gradonačelnika. http://net.hr/danas/hrvatska/uhljebili-gu-u-gradsku-upravu-ali-se-uvrijedio-i-demonstrativno-uzeo-bolovanje-ne-zeli-dijeliti-ured/ ...A kuda će većina radnika kad uskoro ostanu bez posla, to je nagradno pitanje.
europa

europa

Komentirano: 11.1.2018. | 9:45

2

Kao što se vidi iz vaših komentara, Duspara populistički priča o nečemu da dobije par glasova, a Đuro Đaković se treba privatizirati na pošten tržišni način i postati tržišno orjentirana kompanija. A država pomaže i HS product kao privatnu kompaniju, ako hože/može, pa će i Đuru ako hoće/može. Ali Đuro Đaković, kao ni bilo koja druga tržišno orjentirana kompanija , ne smije ovisiti samo o državi (ovisnost o jednom kupcu) jer je to tada put u propast.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 17:53

3

Ja uopće ne mogu utjecati na rad uprave jer je moj udio minoran, ali za mene osobo velik..Neki dan je naš Mirko Filipović napisao da se novcem hvale budale i djeca i to je dobro napisao i to je istina..Evo ovo je tvoje pitanje "..Tko kažnjava uprave za loše rezultate?" Pa Vlasnici!U našem slučaju država.Ti si svjestan da je sve ove godine država bila većinski vlasnik, a opet ju braniš.Pa temeljem čega?Nisi ni na prvo pitanje odgovorio?1.Zašto si protiv privatizacije unatoč činjenici da većinski vlasnik DRŽAVA godinama uništava Đuru?I molim te nemoj se pozivati na privatizaciju iz devedesetih?Sam si napisao "U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom".Zašto ti je država koja je skoro uništila Đuru draža od privatnika?
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 17:31

4

Evo citat pink_panthera s drugog članka. "U širem kontekstu gledajući bez ovoga nema ništa: http://antikorupcija.hr/sudac-kolakusic-ispitivanje-porijekla-imovine-prvi-korak-prema-zdravom-drustvu/" Nadam se da neće zamjeriti. To si pročitaj pa ćeš shvatiti da si nažalost bacio svoju, vjerojatno teško zarađenu lovu u rupu bez dna, ali ne zato što radnici ne valjaju. Radnik kad pogriješi, tu su brzi, oduzimaju od plaće, prekovremene ne plaćaju...Tko kažnjava uprave za loše rezultate? Nitko, ali baš nitko i nikada. Ne poznam te i nemam ništa osobno protiv tebe, samo ti pokušavam otvoriti oči. Koliko ti možeš utjecati na rad uprave svojim vlasništvom dionica? Nikoliko. Ti vjeruješ i nadaš se da ćeš nešto zaraditi na tome. S obzirom na stanje u državi ni Đuro nije pošteđen pljačkanja, besramnog. Problem je što se kraj nazire,a spasa u vidu nekoga tko će ubaciti milijune u Đuru nema. Netko je spominjao što se sve proizvodilo u Đuri nekada. Tako je, proizvodilo se, ali znanje je otjerano i sve se svelo na puko preživljavanje. U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom. Tako je i s tenkovima i svime što se proizvodi u Đuri. Država neće kupiti, a ZNA SE i zašto neće. Duspara nije odgovoran za Đuru, niti mu je to u opisu posla, ali bar pokušava skrenuti pozornost na problem, ne Đure kao Đure, već radnika koji u njemu traže svoju egzistenciju. Zar ćemo se svi pretvoriti u sobarice, trgovce ili konobare? Stvaranje nove vrijednosti, očito nije prioritet političara.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:59

5

Svih ovih godina većinski vlasnik je bila država..To su činjenice..Država je imenovala uprave protiv kojih Vi pljujete..To su činjenice, ne pretpostavke..Ako mi ne vjerujete pa provjerite.Pa evo gdin.Gavran Vam je u svom intervju potvrdio da od države koja je bila većinski vlasnik Đure imaju prihoda 3%??Država koja je većinski vlasnik da Đuri posla 3% od prihoda...Pa to ne da je sramota, to je tragedija..I onda gdin.Plenković priča o projektu Slavonija..Ma koja Slavonija....Pa bez Đure i koperanta Sl.Brod će se pretvoriti u selo...
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:44

6

Gledajte, poštujem svako mišljenje kao i Vaše, ali morate shvatiti jednu stvar.Ja sam za svoje prilike uložio ne mali iznos u dionice Đuro Đaković Grupe i trenutno sam u debelom minusu, a Vi meni kažete "da dođem raditi u Đuru "..To nije u redu jednostavno..Ja sam svoj novac uložio u Đuru jer smatram da Đuro ima budućnost , a Vi me omalovažavate..Daj shvatite da o Đuri odlučuju vlasnici ,a ne Janko, Marko ili Stanko...Na stranici Đuro Đaković Grupe možete vidjeti prvih 12 vlasnika..E to su Vam vlasnici i njih se pita o sudbini Đure.U tih 12 nema niti Grada Sl.Broda niti gdina. Duspare, pa je tako ovaj članak smiješan da gdin. Duspara ide u obranu Đure..Kako da brani nešto što nije njegovo..???Kao što ja ne mogu prodati njegovu kuću tako ni on ne može utjecati na sudbinu Đure, osim na način da pomogne u pronalaženju strateškog partnera..Ovaj članak je pročitalo 2600 ljudi, zašto ga gdin.Duspara nije objavio na Jutarnjem il Večernjem gdje bi ga vidjelo 10 puta više čitatelja??Na zadnjoj dokapitalizaciji prikupljeno je 51 milijun kuna.Od tih 51 milijun 20 je uložio gdin.Nenad Bakić.Znate što je bilo s tim novcima ?Pojele ga banke.Ja sam ovdje nebitan , ali da nije tog čovjeka Đuro bi već propao.Nažalost niti Vi, a niti stanovnici Sl.Broda toga niste svjesni..
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.1.2018. | 16:04

7

@oklopnjak - ono što smeta je lopovija, namještanje podobnih koji kao izgovor za svoje ogromne plaće imaju odgovornost. Ajde, da čujem tko je i za što odgovarao. Nitko za ništa, a radnici se samo šutaju iz firmi i s njima se postupa baš kao s ovcama, samo što ne bleje. Naglasak je na tome da nije bitno tko je koje nacionalnosti jer lova nema takvu boju, ali način kako se došlo do love je upitan. Ako će se Đuro privatizirati s lovom koja je iz njega izvučena, da li je to u redu? Crni čelik je najobičnija prevara, samo je pitanje tko je pokušao provući tu privatizaciju i za čiji džep. Najgore od svega je što radnici na sve to uglavnom šute, između sebe komentiraju i ništa ne poduzimaju. Ako smo se za to borili, onda to nikako nije dobro. Možda da nam se vrati Panonsko more pa da možemo iznajmljivati nekretnine pa da onda svi uživamo. Ovako, jednima patnja, a drugima gušt. Ako stvarno misliš da je u Đuri super, dođi i zaposli se i daj svoj obol u radu pa da vidimo kako ćeš onda pisati kad budeš imao osobno iskustvo u svemu tome.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 15:43

8

Pogled u nistavilo evo imam ja pitanje za Vas.Svaki moj komentar uglavnom napadate i kitizirate.Unatoc tome stvarno smatram da Vam je stalo do Đure i da ste dobronamjerni iako imamo razlicito misljenje sto je dobro za Đuru. 1.Zašto ste protiv privatizacije Đure iako je Đuru najviše uništila država koja je svih ovih godina radila na štetu Đure i bila vecinski vlasnik? Svjesni ste da država ( stranka na vlasti imenuje upravu ).Vi generalno osudujete sve direktore ( koje je imenovala drzava) pa ne mogu nikako shvatit zasto ste protiv privatizacije.Vi ste sami sebi kontradiktorni.
europa

europa

Komentirano: 10.1.2018. | 11:25

9

Pogled_u_nistavilo - nije bitno tko je vlasnik u smislu nacionalnosti vlasnika. Ali ipak je bitno u ovoj nam lijepoj Hrvatskoj da li je privatno ili državno vlasništvo jer u tom smislu vladaju zakoni političkih miješanja u upravljanje i sve povezano s tim. Tu ne vlada zakon stvaranja profita za vlasnike i razvoj kompanije nego samo stvaranja koristi za biračku mašineriju i članove stranaka i u konačnici za stranku (znamo koju najviše). Tako je zadnjih 20-ak godina država davala pare iz proračuna za neke poslove, koji su bili potrebni/nepotrebni više-manje, ali su preko toga neke firme kao kooperanti vrtili veliku lovu na raznim projektima. Kada je država vlasnik - to je začarani krug iz kojeg smatram da treba ĐĐ izaći, kao i sve firme koje su tržišno orjentirane! Privatni vlasnik će donijeti, u pravilu, sustav vrijednosti da se kompanija bori na tržišnim principima za opstanak i razvijanje kompanije.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:23

10

Pa ako je netko ukrao alat ili ga ostetio i nista se nije poduzelo po tom pitanju tko je za to kriv?Vlasnik.To je njegova imovina i on ju treba stititi.Nazalost državu je za takve stvari bolilo briga i zato i tvrdim da je loš vlasnik.Kod privatnika bi taj radnik isti dan dobio otkaz.Država je bila loš vlasnik i gospodar u Đuri , a Vama je ipak ona draža od privatnika.Đržava kao najveci vlasnik je birala sve te uprave i direktore za koje vi tvrdite da su bili loši.Odnosno tadašnje vlade.

Broj komentara: 36

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto domaći OPG-ovi neće u škole?

Školska kuhinja

Zašto domaći OPG-ovi neće u škole?

21.4.2018. | 17:00
U 23 osnovne i šest srednjih škola na području Brodsko-posavske županije svoje proizvode plasiraju tek dva domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Zašto drugi ne daju svoje proizvode u školske kuhinje?
U 23 osnovne i šest srednjih škola na području Brodsko-posavske županije svoje proizvode plasiraju tek dva domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Zašto drugi ne daju svoje proizvode u školske kuhinje?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novosti u programu pomoći obiteljima novorođenčadi

Od 1. svibnja

Novosti u programu pomoći obiteljima novorođenčadi

20.4.2018. | 18:30
Ovu je opremu danas dobilo novih šest brodskih mladih obitelji koje će uskoro postati bogatije za još jednog člana te dvije obitelji u kojima su već stigle prinove.
Ovu je opremu danas dobilo novih šest brodskih mladih obitelji koje će uskoro postati bogatije za još jednog člana te dvije obitelji u kojima su već stigle prinove.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnika Dusparu posjetili osnovnoškolci

Dječji smijeh u gradskoj Vijećnici

Gradonačelnika Dusparu posjetili osnovnoškolci

18.4.2018. | 14:15
Učenici su postavljali mnoga aktualna pitanja pa ih je zanimalo i to smiju li piti vodu iz slavine i kada će biti uređena njihova omiljena igrališta.
Učenici su postavljali mnoga aktualna pitanja pa ih je zanimalo i to smiju li piti vodu iz slavine i kada će biti uređena njihova omiljena igrališta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodske obitelji primile prve pakete opreme za bebe

Poklon vrijednosti pet tisuća kuna

Brodske obitelji primile prve pakete opreme za bebe

17.4.2018. | 14:29
Više od milijun kuna Grad Slavonski Brod izdvojio je za nabavku svega što novopečenim roditeljima treba za lakši start, barem što se financija tiče. Mlade će brodske obitelji, koje to zatraže, primiti opremu za bebe u vrijednosti od pet tisuća kuna.
Više od milijun kuna Grad Slavonski Brod izdvojio je za nabavku svega što novopečenim roditeljima treba za lakši start, barem što se financija tiče. Mlade će brodske obitelji, koje to zatraže, primiti opremu za bebe u vrijednosti od pet tisuća kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježen Dan županije, nagrađeni zaslužni

Brodsko-posavska županija

Obilježen Dan županije, nagrađeni zaslužni

16.4.2018. | 16:00
Obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočila je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica Gabrijela Žalac, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Čuljak te mnogobrojni uzvanici.
Obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočila je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica Gabrijela Žalac, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Čuljak te mnogobrojni uzvanici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji će biti nagrađeni, najgori otpušteni

Počinju ocjenjivati državne službenike

Najbolji će biti nagrađeni, najgori otpušteni

14.4.2018. | 10:07
Državna administracija mogla bi konačno postati sređenija, a službenici će svojim radom morati dokazati kako su tu za dobrobit građana i poduzetnika. Oni koji nisu u stanju zadovoljiti standarde kvalitete morat će napustiti državnu službu.
Državna administracija mogla bi konačno postati sređenija, a službenici će svojim radom morati dokazati kako su tu za dobrobit građana i poduzetnika. Oni koji nisu u stanju zadovoljiti standarde kvalitete morat će napustiti državnu službu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaključci sjednice Gradskog vijeća

Voda i dalje glavna tema

Zaključci sjednice Gradskog vijeća

12.4.2018. | 19:50
Veliki broj pitanja vijećnika odnosio se na ekološki incident i onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, a Gradonačelnik je dobar dio izlaganja posvetio iznošenju situacije na terenu tih dana.
Veliki broj pitanja vijećnika odnosio se na ekološki incident i onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, a Gradonačelnik je dobar dio izlaganja posvetio iznošenju situacije na terenu tih dana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradske garaže u zakup

Objavljen natječaj

Gradske garaže u zakup

12.4.2018. | 18:25
Zainteresirani građani potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti Gradskoj upravi u roku od osam dana.
Zainteresirani građani potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti Gradskoj upravi u roku od osam dana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najveći hrvatski ratni stradalnik primit će priznanje

Jedna bomba odnijela mu je sve

Najveći hrvatski ratni stradalnik primit će priznanje

12.4.2018. | 17:20
Dobitnici javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda, Povelje počasnog građanina, Zlatne čaplje, Grba Grada i Štita Berislavića odabrani su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.
Dobitnici javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda, Povelje počasnog građanina, Zlatne čaplje, Grba Grada i Štita Berislavića odabrani su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Gradske uprave traže odgovore od nadležnih

Ekološka katastrofa u Brodu

Iz Gradske uprave traže odgovore od nadležnih

11.4.2018. | 15:25
Naime, unatoč tome što se situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom vratila u normalu, Grad Slavonski Brod i njegovi građani i dalje nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da su se koncentracije ugljikovodika u vodi sa dvadeseterostrukog prekoračenja vratile na mini
Naime, unatoč tome što se situacija u Slavonskom Brodu po pitanju opskrbe vodom vratila u normalu, Grad Slavonski Brod i njegovi građani i dalje nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da su se koncentracije ugljikovodika u vodi sa dvadeseterostrukog prekoračenja vratile na mini
SBplus.hr, Slavonski Brod : 7. forum hrvatskih i poljskih regija

Hrvatska zajednica županija

7. forum hrvatskih i poljskih regija

4.4.2018. | 18:15
Kroz četiri panela u dva dana raspravljat će se o strateškom planiranju razvoja regija i Europi 2030., poticanju razvoja ruralnih krajeva, investicijama u regijama te obrazovanju i kulturi.
Kroz četiri panela u dva dana raspravljat će se o strateškom planiranju razvoja regija i Europi 2030., poticanju razvoja ruralnih krajeva, investicijama u regijama te obrazovanju i kulturi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježili 120 godina brodske Opće bolnice

Slavonski Brod

Obilježili 120 godina brodske Opće bolnice

4.4.2018. | 18:07
Tradicija bolničkog liječenja u Slavonskom Brodu seže u sredinu 18. stoljeća, kada je formirana Vojna bolnica u tvrđavi. Za Vojne krajine u njoj, uz vojnike, liječili su se i civili. Tijekom prošlog stoljeća gradski su fizici liječili svoje bolesnike u stacionarima za koje su obi
Tradicija bolničkog liječenja u Slavonskom Brodu seže u sredinu 18. stoljeća, kada je formirana Vojna bolnica u tvrđavi. Za Vojne krajine u njoj, uz vojnike, liječili su se i civili. Tijekom prošlog stoljeća gradski su fizici liječili svoje bolesnike u stacionarima za koje su obi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su poslovale ustanove u vlasništvu Grada

Gradsko vijeće Slavonskog Broda

Kako su poslovale ustanove u vlasništvu Grada

4.4.2018. | 15:05
Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovne škole kojima je osnivač Grad Slavonski Brod.
Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti „Građanski odgoj i obrazovanje“ u osnovne škole kojima je osnivač Grad Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreće energetska obnova deset škola

Do kraja pedagoške godine

Kreće energetska obnova deset škola

1.4.2018. | 20:00
- Što se tiče natječaja Ministarstva branitelja, koji je nedavno završio, prijavili smo izgradnju lifotva u Gimnaziji "Matija Mesić" i u Muzeju Brodskoga posavlja - najavila je pročelnica Vukašinović.
- Što se tiče natječaja Ministarstva branitelja, koji je nedavno završio, prijavili smo izgradnju lifotva u Gimnaziji "Matija Mesić" i u Muzeju Brodskoga posavlja - najavila je pročelnica Vukašinović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Blagdanski paketi za korisnike Pučke kuhinje

Grad razveselio potrebite

Blagdanski paketi za korisnike Pučke kuhinje

30.3.2018. | 17:20
Grad Slavonski Brod iznenadio je građane uskršnjim poklonima kako bi im blagdani bili ljepši i ugodniji.
Grad Slavonski Brod iznenadio je građane uskršnjim poklonima kako bi im blagdani bili ljepši i ugodniji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bolnica će uštedjeti oko dva milijuna kuna

Koristi će imati i pacijenti

Bolnica će uštedjeti oko dva milijuna kuna

29.3.2018. | 10:20
Zgrada pedjiatrije, simulacijsko edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu, zgrada mikrobiološkog laboratorija, dnevne onkologije, izgradnje ginekologije samo je dio onoga na čemu se radi s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga.
Zgrada pedjiatrije, simulacijsko edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu, zgrada mikrobiološkog laboratorija, dnevne onkologije, izgradnje ginekologije samo je dio onoga na čemu se radi s ciljem poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "HDZ neutemeljnim optužbama umanjuje vrijednost projekta"

Odgovor Grada:

"HDZ neutemeljnim optužbama umanjuje vrijednost projekta"

29.3.2018. | 10:00
"Ako pojedini gradski vijećnici ovakav primjer uspješnog projekta, zbog banalnog tehničkog pitanja u natječaju, ističu kao skandalozan primjer kršenja zakona od strane gradonačelnika, na žalost, onda bi ih trebalo unaprijed upozoriti da će ih biti još i u budućnosti. Prije svega
"Ako pojedini gradski vijećnici ovakav primjer uspješnog projekta, zbog banalnog tehničkog pitanja u natječaju, ističu kao skandalozan primjer kršenja zakona od strane gradonačelnika, na žalost, onda bi ih trebalo unaprijed upozoriti da će ih biti još i u budućnosti. Prije svega
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva Županija – prijatelj djece bit će proglašena u svibnju

PRESTIŽNA TITULA

Prva Županija – prijatelj djece bit će proglašena u svibnju

28.3.2018. | 14:30
U prostoru Hrvatske zajednice županija održano je savjetovanje o akciji Gradovi i općine – prijatelji djece.
U prostoru Hrvatske zajednice županija održano je savjetovanje o akciji Gradovi i općine – prijatelji djece.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Isplaćene uskrsnice umirovljenicima

Slavonski Brod

Isplaćene uskrsnice umirovljenicima

28.3.2018. | 8:40
Zahvaljujući isplaćenim uskrsnicama i oni će imati priliku najveći kršćanski blagdan - blagdan uskrsnuća tijela Kristova dočekati nešto dostojanstvenije.
Zahvaljujući isplaćenim uskrsnicama i oni će imati priliku najveći kršćanski blagdan - blagdan uskrsnuća tijela Kristova dočekati nešto dostojanstvenije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čestitao Uskrs roditeljima 1 i roditeljima 2

Komunalni redikul i/ili političar

Čestitao Uskrs roditeljima 1 i roditeljima 2

27.3.2018. | 22:10
Za postignute uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva, uglednoj brodskoj ugostiteljskoj obrtnici, Anka Šakić, Županijska skuština dodijelijla je kovanicu od zlata.
Za postignute uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva, uglednoj brodskoj ugostiteljskoj obrtnici, Anka Šakić, Županijska skuština dodijelijla je kovanicu od zlata.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :