Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 9.1.2018. u 15:30
Prikaza: 3613
|
Autor: Ž.G.

Otvorenim pismom

Mirko Duspara krenuo u obranu Đure Đakovića

Slavonski Brod : Mirko Duspara krenuo u obranu Đure ĐakovićaGradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara(Foto: SBplus/arhiva)

Neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena.

SLAVONSKI BROD - Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, danas je uputio otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i ministru Goranu Mariću potaknut Odlukom o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prema kojoj slavonskobrodski Đuro Đaković Holding više nije od državnog strateškog interesa.

Pismo Gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa konstatacijom da je još jednom Slavonija, grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija ostala na marginama kada je u pitanju sluh i interes države.

Još samo prije dvije godine, za obilježavanje 95. rođendana Đuro Đaković Grupe d.d., državne strukture su s ponosom isticale da je to poduzeće strateški jedno od najvažnijih u metaloprerađivačkoj industriji u Republici Hrvatskoj. Danas u svojem sastavu tvrtka ima četiri proizvodne cjeline: Specijalna vozila, Industrijska rješenja, Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, a tvrtke su organizirane u tri poslovna područja: Obrana, Transport i Industrija i energetika. U Đuro Đaković Grupi d.d. ukupno je trenutačno zaposleno oko tisuću ljudi svih zanimanja. Najveći je domaći industrijski koncern koji ima više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike, zahvaljujući stručnjacima i jedinstvenim znanjima  za održavanje tenkova te drugih borbenih sustava.

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo obrane trenutačno nema niti jedan ugovor s tvrtkom Đuro Đaković s kojim bi se pokazala gospodarska podrška. Nadalje, država se kao najveći pojedinačni vlasnik, s udjelom oko 40 %, mora uključiti i pomoći u traženju strateškog partnera te osigurati isplatu plaća za sve radnike koji rade u toj tvrtci. Sve je to već istaknuto i rečeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću i ministrici gospodarstva Martini Dalić, na Sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju koja se održala u Slavonskom Brodu. Na taj bi način, umjesto deklarativne zabrinutosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva, oporavka Slavonije, grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, država pokazala da nije maćeha, da postoji istinska volja da se u ovom dijelu Hrvatske napokon problemi počnu rješavati, a da se tvrtki Đuro Đaković vrati dobrom za sve što je učinila za vrijeme Domovinskog rata.

Građani Slavonskog Broda i građani ove države, nisu zaboravili da su prije nešto više od 25 godina radnici Đure Đakovića zaustavili svojim tijelima odvoz tenkova iz tvrtke i suprotstavili se vojsci JNA te direktno sudjelovali u obrani svoga grada, ali i Republike Hrvatske. I u najtežim vremenima, tijekom svih godina ratnih stradanja i granatiranja grada Slavonskog Broda, Đuro Đaković je neprestano radio i proizvodio oružje i streljivo za Hrvatsku vojsku. Danas kada se, nakon rata, ekonomske krize, nezaposlenosti i propasti industrije, suočavamo s izazovima negativnog demografskog trenda i iseljavanja, nedopustivo je i teško za pojmiti, da tvrtka kao što je Đuro Đaković, koja bi donijela nova radna mjesta za mlade ljude i obitelji, ne izaziva interes kod svog većinskog vlasnika, Republike Hrvatske.

Nadalje, neobjašnjivo je i razočaravajuće da saborski zastupnici (V. izborne jedinice), ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali, već mirno i šutke gledaju kako jedna od naših najdugovječnijih tvrtki ostaje po strani, zaboravljena. Također, zašto se o ovom nekadašnjem industrijskom gigantu i simbolu proizvodnje nije povela kvalitetna i konstruktivna rasprava u Hrvatskom saboru jer je važnost Đure Đakovića esencijalni interes svih stanovnika Slavonije i svih građana Republike Hrvatske te se prema njemu tako treba i odnositi.

Izmjene zbog kojih je došlo do isključivanja Đuro Đaković Grupe d.d. kao strateški značajnog, nisu niti logične, niti racionalne, kao što je ministar državne imovine Goran Marić izjavio, jer kada se radi o industriji i njezinu razvoju, razumno je da za svaku državu, pa tako i našu, to mora biti od značaja. Stoga, smatramo da je postupak Vlade Republike Hrvatske prema Đuro Đaković Grupi d.d. nepravedan, maćehinski, nezaslužen i potvrđuje činjenicu da nema ozbiljne namjere i volje da se za grad Slavonski Brod i županiju napokon učini konkretan korak naprijed prema boljem gospodarskom okruženju i razvoju na dobrobit svih naših stanovnika.

Broj komentara: 30

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
europa

europa

Komentirano: 11.1.2018. | 9:45

1

Kao što se vidi iz vaših komentara, Duspara populistički priča o nečemu da dobije par glasova, a Đuro Đaković se treba privatizirati na pošten tržišni način i postati tržišno orjentirana kompanija. A država pomaže i HS product kao privatnu kompaniju, ako hože/može, pa će i Đuru ako hoće/može. Ali Đuro Đaković, kao ni bilo koja druga tržišno orjentirana kompanija , ne smije ovisiti samo o državi (ovisnost o jednom kupcu) jer je to tada put u propast.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 17:53

2

Ja uopće ne mogu utjecati na rad uprave jer je moj udio minoran, ali za mene osobo velik..Neki dan je naš Mirko Filipović napisao da se novcem hvale budale i djeca i to je dobro napisao i to je istina..Evo ovo je tvoje pitanje "..Tko kažnjava uprave za loše rezultate?" Pa Vlasnici!U našem slučaju država.Ti si svjestan da je sve ove godine država bila većinski vlasnik, a opet ju braniš.Pa temeljem čega?Nisi ni na prvo pitanje odgovorio?1.Zašto si protiv privatizacije unatoč činjenici da većinski vlasnik DRŽAVA godinama uništava Đuru?I molim te nemoj se pozivati na privatizaciju iz devedesetih?Sam si napisao "U Đuri su se nekad trebale proizvoditi granate za topove, ali je državi bilo skupo platiti pa su uvozili. Uopće ne moraš sumnjati da netko nije dobro "omastio brk" tim uvozom".Zašto ti je država koja je skoro uništila Đuru draža od privatnika?
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:59

3

Svih ovih godina većinski vlasnik je bila država..To su činjenice..Država je imenovala uprave protiv kojih Vi pljujete..To su činjenice, ne pretpostavke..Ako mi ne vjerujete pa provjerite.Pa evo gdin.Gavran Vam je u svom intervju potvrdio da od države koja je bila većinski vlasnik Đure imaju prihoda 3%??Država koja je većinski vlasnik da Đuri posla 3% od prihoda...Pa to ne da je sramota, to je tragedija..I onda gdin.Plenković priča o projektu Slavonija..Ma koja Slavonija....Pa bez Đure i koperanta Sl.Brod će se pretvoriti u selo...
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 16:44

4

Gledajte, poštujem svako mišljenje kao i Vaše, ali morate shvatiti jednu stvar.Ja sam za svoje prilike uložio ne mali iznos u dionice Đuro Đaković Grupe i trenutno sam u debelom minusu, a Vi meni kažete "da dođem raditi u Đuru "..To nije u redu jednostavno..Ja sam svoj novac uložio u Đuru jer smatram da Đuro ima budućnost , a Vi me omalovažavate..Daj shvatite da o Đuri odlučuju vlasnici ,a ne Janko, Marko ili Stanko...Na stranici Đuro Đaković Grupe možete vidjeti prvih 12 vlasnika..E to su Vam vlasnici i njih se pita o sudbini Đure.U tih 12 nema niti Grada Sl.Broda niti gdina. Duspare, pa je tako ovaj članak smiješan da gdin. Duspara ide u obranu Đure..Kako da brani nešto što nije njegovo..???Kao što ja ne mogu prodati njegovu kuću tako ni on ne može utjecati na sudbinu Đure, osim na način da pomogne u pronalaženju strateškog partnera..Ovaj članak je pročitalo 2600 ljudi, zašto ga gdin.Duspara nije objavio na Jutarnjem il Večernjem gdje bi ga vidjelo 10 puta više čitatelja??Na zadnjoj dokapitalizaciji prikupljeno je 51 milijun kuna.Od tih 51 milijun 20 je uložio gdin.Nenad Bakić.Znate što je bilo s tim novcima ?Pojele ga banke.Ja sam ovdje nebitan , ali da nije tog čovjeka Đuro bi već propao.Nažalost niti Vi, a niti stanovnici Sl.Broda toga niste svjesni..
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 15:43

5

Pogled u nistavilo evo imam ja pitanje za Vas.Svaki moj komentar uglavnom napadate i kitizirate.Unatoc tome stvarno smatram da Vam je stalo do Đure i da ste dobronamjerni iako imamo razlicito misljenje sto je dobro za Đuru. 1.Zašto ste protiv privatizacije Đure iako je Đuru najviše uništila država koja je svih ovih godina radila na štetu Đure i bila vecinski vlasnik? Svjesni ste da država ( stranka na vlasti imenuje upravu ).Vi generalno osudujete sve direktore ( koje je imenovala drzava) pa ne mogu nikako shvatit zasto ste protiv privatizacije.Vi ste sami sebi kontradiktorni.
europa

europa

Komentirano: 10.1.2018. | 11:25

6

Pogled_u_nistavilo - nije bitno tko je vlasnik u smislu nacionalnosti vlasnika. Ali ipak je bitno u ovoj nam lijepoj Hrvatskoj da li je privatno ili državno vlasništvo jer u tom smislu vladaju zakoni političkih miješanja u upravljanje i sve povezano s tim. Tu ne vlada zakon stvaranja profita za vlasnike i razvoj kompanije nego samo stvaranja koristi za biračku mašineriju i članove stranaka i u konačnici za stranku (znamo koju najviše). Tako je zadnjih 20-ak godina država davala pare iz proračuna za neke poslove, koji su bili potrebni/nepotrebni više-manje, ali su preko toga neke firme kao kooperanti vrtili veliku lovu na raznim projektima. Kada je država vlasnik - to je začarani krug iz kojeg smatram da treba ĐĐ izaći, kao i sve firme koje su tržišno orjentirane! Privatni vlasnik će donijeti, u pravilu, sustav vrijednosti da se kompanija bori na tržišnim principima za opstanak i razvijanje kompanije.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:23

7

Pa ako je netko ukrao alat ili ga ostetio i nista se nije poduzelo po tom pitanju tko je za to kriv?Vlasnik.To je njegova imovina i on ju treba stititi.Nazalost državu je za takve stvari bolilo briga i zato i tvrdim da je loš vlasnik.Kod privatnika bi taj radnik isti dan dobio otkaz.Država je bila loš vlasnik i gospodar u Đuri , a Vama je ipak ona draža od privatnika.Đržava kao najveci vlasnik je birala sve te uprave i direktore za koje vi tvrdite da su bili loši.Odnosno tadašnje vlade.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 10.1.2018. | 11:01

8

Pa naravno da je bitno tko je vlasnik.Većinski vlasnik svih ovih godina u Đuri bila je država i neovisno koja stranka je bila na vlasti država je isključivi krivac za stanje u Đuri.Odnos države prema Đuri je bio sramotan i nije mi jasno zašto se Vi protivite privatizaciji.Netko je usporedio Končar s Đurom.Gdje je Končar, a gdje je Đuro sada?Znači sve ove godine država je većinski vlasnik i ona je Đuru dovela u ovu poziciju ,a Vi se i dalje protivite privatizaciji?Vi i dalje želite da država upravlja Đurom iako ga ona konstantno uništava? Pa najveće i najjače firme u svijetu su u rukama privatnika, a ne države.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 10.1.2018. | 9:04

9

europa, mnogo toga se da napraviti samo trebamo se okrenuti manje zahtjevnom tržištu a na za sobom zatvarati vrata zbog geopolitičkih sranja , pogledajte slovence rade sa svima i I SAD I RUSI I KINA ,vode pametnu vanjsku politiku a mi bi svima utjerali i onda očekivali da nam pomognu i neke velike poslove pa nisu ljudi ludi .posla ima samo naša politika nije u stanju to odraditi
livada

livada

Komentirano: 10.1.2018. | 9:03

10

Što bi rekli Sinjani, alkar Mirko Duspara u ništa. Istočne komšije bi rekle da je (opet) mašio ceo fudbal. Pričanje o ratu koji je završio prije više od 20 godina, stalna kuknjava o broju branitelja, poginulih, ranjenih i nestalih je teška i potpuno promašena demagogija koja apsolutno nikoga ne zanima. Pričanje o tome koliko je ljudi u Đuri radilo prije 20, 30 ili 90 godina također. Pa koga briga što je bilo jučer, pitanje je što će biti sutra! Sva ova pisma, zabrinutosti i protesti koji se zadnjih dana javljaju su potpuno besmisleni i promašeni. Ne treba Đuri evociranje na 1991., 1941. ili bilo koju drugu godinu, ne trebaju Đuri priče kako su nekada gradili sve od igle do lokomotive, kako su hranili pola slavonije, bla bla bla... Đuri treba minimalno 100 milijuna kuna i odriješene ruke upravi. Sve ostalu su demagogija, populizam i priče za malu djecu i senilne babe. Onaj tko da pare, ima pravo i mogućnosti pričati i raditi s Đurom što želi, ostali mogu o tome divaniti na kavici. Svaki iole normalan gradonačelnik želi u svome gradu imati veliku i jaku firmu kakva Đure definitivno može biti, ali ne s ovakvim jadnim moljakanjem i povlačenjem za rukav. Pa nisu ovo dječje igrice u pješčaniku, ovdje su potrebni ozbiljni novci i ozbiljan rad. Država NE SMIJE davati direktno nikakav novac, a niti treba. Novca čak i u Hrvatskoj ima dovoljno, ali treba puno raditi da ga se privuče. Država nek se brine za sigurnost, zdravstvo i normalne, a ne ovakve ubitačne zakone, a privredu neka pusti na miru. Pa će oni sposobni i vrijedni isplivat i zaradit, a oni nesposobni, lijeni i obrasli korupcijom će propasti, kao što i trebaju. Ma kako god su nekada bili veliki ili mali...

Broj komentara: 30

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako konkretno žele utjecati na ostanak mladih

Povećanje stipendija

Evo kako konkretno žele utjecati na ostanak mladih

18.1.2019. | 11:10
Suočeni s činjenicom sve većeg odlaska mladog, obrazovanog kadra, u Županji su odlučili dijelu studenata ponuditi nešto veće iznose stipendija od dosadašnjih. Evo o kojim studentima je riječ.
Suočeni s činjenicom sve većeg odlaska mladog, obrazovanog kadra, u Županji su odlučili dijelu studenata ponuditi nešto veće iznose stipendija od dosadašnjih. Evo o kojim studentima je riječ.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod (p)ostaje grad za mlade

Realizacija novog projekta

Slavonski Brod (p)ostaje grad za mlade

17.1.2019. | 19:15
Iako slavonskobrodska Gradska uprava već godinama radi na poboljšanju životnih i radnih uvjeta mladih Brođana, novi će projekt rezultirati Strategijom za mlade koja bi grad trebala učiniti ljepšim mjestom za život.
Iako slavonskobrodska Gradska uprava već godinama radi na poboljšanju životnih i radnih uvjeta mladih Brođana, novi će projekt rezultirati Strategijom za mlade koja bi grad trebala učiniti ljepšim mjestom za život.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto ratnika izabrali bajkopričalicu

Još samo da potvrdi Stribor Valenta

Umjesto ratnika izabrali bajkopričalicu

16.1.2019. | 21:30
Ako i Gradsko vijeće, sukladno prijedlozima navedenih tijela, donese odluku o njezinu imenovanju, bit će okončan proces zamjene dosadašnjih dugogodišnjih ravnatelja ustanova imenovanjem ravnateljica.
Ako i Gradsko vijeće, sukladno prijedlozima navedenih tijela, donese odluku o njezinu imenovanju, bit će okončan proces zamjene dosadašnjih dugogodišnjih ravnatelja ustanova imenovanjem ravnateljica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U bolje uvjete za najmlađe uložili više od 30 milijuna kuna

Tijekom zadnjih devet godina

U bolje uvjete za najmlađe uložili više od 30 milijuna kuna

16.1.2019. | 11:10
Tijekom posljednjih devet godina Grad Slavonski Brod je za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojio preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, do danas su izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta, a plani
Tijekom posljednjih devet godina Grad Slavonski Brod je za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojio preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, do danas su izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta, a plani
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tri ulice počelo obilježavanje granica nerazvrstanih cesta

Upis u vlasništvo Grada Slavonskog Broda

U tri ulice počelo obilježavanje granica nerazvrstanih cesta

15.1.2019. | 18:10
Nakon rješenja eventualnih nedoumica građana, nerazvrstane će ceste biti evidentirane u katastar i upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
Nakon rješenja eventualnih nedoumica građana, nerazvrstane će ceste biti evidentirane u katastar i upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I Brođane očekuju velike promjene pri 'bacanju' otpada

Slavonski Brod postao grad-primjer

I Brođane očekuju velike promjene pri 'bacanju' otpada

14.1.2019. | 15:45
Nabavljena su nova komunalna vozila, radni strojevi, spremnici za otpad te oprema za čipiranje spremnika koju Komunalac trenutno koristi za uspostavljanje evidencije koja će sadržavati podatke o korisniku usluge, korištenju javne usluge za obračunsko mjesto, korištenju reciklažno
Nabavljena su nova komunalna vozila, radni strojevi, spremnici za otpad te oprema za čipiranje spremnika koju Komunalac trenutno koristi za uspostavljanje evidencije koja će sadržavati podatke o korisniku usluge, korištenju javne usluge za obračunsko mjesto, korištenju reciklažno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskom Brodu trebaju hotel i groblje za kućne ljubimce?

Prilika za samozapošljavanje

Slavonskom Brodu trebaju hotel i groblje za kućne ljubimce?

12.1.2019. | 16:45
Kada bi u Brodu postojala ustanova za smještaj životinja ili čak - zašto ne - i hotel za kućne ljubimce možda bi bilo manje napuštenih životinja u sezoni godišnjih odmora, a s čime se iz godine u godinu susrećemo. Osim nedostatka jedne takve ustanove Slavonski Brod nema niti grob
Kada bi u Brodu postojala ustanova za smještaj životinja ili čak - zašto ne - i hotel za kućne ljubimce možda bi bilo manje napuštenih životinja u sezoni godišnjih odmora, a s čime se iz godine u godinu susrećemo. Osim nedostatka jedne takve ustanove Slavonski Brod nema niti grob
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Gradnju' Muzeja tambure Duspara povjerava tvrtki Šprajc THD

Projekt vrijedan 25 milijuna kuna

'Gradnju' Muzeja tambure Duspara povjerava tvrtki Šprajc THD

12.1.2019. | 0:01
Temeljem kriterija za odabir - što je ekonomski najpovoljnija ponuda s najvećim brojem bodova - izabrana je ponuda ponuditelja Sprajc THD d.o.o. Slavonski Brod po ponuđenoj cijeni od 24.923.253,88 kn (s PDV-om).
Temeljem kriterija za odabir - što je ekonomski najpovoljnija ponuda s najvećim brojem bodova - izabrana je ponuda ponuditelja Sprajc THD d.o.o. Slavonski Brod po ponuđenoj cijeni od 24.923.253,88 kn (s PDV-om).
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nitko ne obilazi korisnike i nisu primili nikakve pakete'

Je li Projekt negdje zapeo?

'Nitko ne obilazi korisnike i nisu primili nikakve pakete'

11.1.2019. | 21:00
'Najteže je raditi s ljudima', nerijetko govorimo jedni drugima. U avanturu s jednom od takvih profesija, krenule su početkom studenog i 64 žene koje na području Slavonskog Broda brinu o starijima, nemoćnima, potrebitima. No, na e-adresu SBplus-a već stižu prve zamjerke provedbi
'Najteže je raditi s ljudima', nerijetko govorimo jedni drugima. U avanturu s jednom od takvih profesija, krenule su početkom studenog i 64 žene koje na području Slavonskog Broda brinu o starijima, nemoćnima, potrebitima. No, na e-adresu SBplus-a već stižu prve zamjerke provedbi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradska uprava nizom projekata pomaže mladima

Grad prijatelj djece

Gradska uprava nizom projekata pomaže mladima

11.1.2019. | 14:50
Kroz sve ove projekte i mjere Grad nastoji omogućiti što bolji uvjeti života za djecu i mlade u Slavonskom Brodu, pri čemu ih se istovremeno uči zdravom načinu života, bavljenju sportom, zaštiti okoliša, razvijanju kreativnosti i talenata, toleranciji i drugim važnim pitanjima ko
Kroz sve ove projekte i mjere Grad nastoji omogućiti što bolji uvjeti života za djecu i mlade u Slavonskom Brodu, pri čemu ih se istovremeno uči zdravom načinu života, bavljenju sportom, zaštiti okoliša, razvijanju kreativnosti i talenata, toleranciji i drugim važnim pitanjima ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad raspisao novi natječaj za građenje obiteljskih kuća

Pronatalitetna politika

Grad raspisao novi natječaj za građenje obiteljskih kuća

11.1.2019. | 10:25
Donosimo popis lokacija zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a za čiji je najam natječaj raspisan danas. Tijekom prošle godine ovo je pravo ostvarilo ukupno 19 obitelji.
Donosimo popis lokacija zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a za čiji je najam natječaj raspisan danas. Tijekom prošle godine ovo je pravo ostvarilo ukupno 19 obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo do kada ćete moći uživati u klizanju na Korzu

SBplus je doznao

Evo do kada ćete moći uživati u klizanju na Korzu

11.1.2019. | 9:25
Ove sezone na slavonskobrodskom klizalištu ponovno je zabilježeno oko 12 tisuća izlazaka na led. No, kako klizalište i dalje radi ta bi brojka mogla biti i veća. Doznali smo do kada će zaljubljenici u ovu zimsku aktivnost moći uživati na Korzu.
Ove sezone na slavonskobrodskom klizalištu ponovno je zabilježeno oko 12 tisuća izlazaka na led. No, kako klizalište i dalje radi ta bi brojka mogla biti i veća. Doznali smo do kada će zaljubljenici u ovu zimsku aktivnost moći uživati na Korzu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako to izgleda kada urgira načelnik policije Antun Valić

Ispred Milovićke

Ovako to izgleda kada urgira načelnik policije Antun Valić

10.1.2019. | 17:00
Slučaj koji se jutros zbio pred zgradom Milovićke doveo je do toga da je morao urgirati sam načelnik policije. Evo što se zapravo dogodilo i kako je priča na kraju završila.
Slučaj koji se jutros zbio pred zgradom Milovićke doveo je do toga da je morao urgirati sam načelnik policije. Evo što se zapravo dogodilo i kako je priča na kraju završila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će uložiti dva milijuna kuna u Autobusni kolodvor

U 2019. godini

Grad će uložiti dva milijuna kuna u Autobusni kolodvor

10.1.2019. | 15:30
Na popisu novih projekata u 2019. godini su i radovi na uređenju Hrvatskog doma, za što je proračunom predviđen iznos od 4 milijuna kuna te dvomilijunsko ulaganje u Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu.
Na popisu novih projekata u 2019. godini su i radovi na uređenju Hrvatskog doma, za što je proračunom predviđen iznos od 4 milijuna kuna te dvomilijunsko ulaganje u Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najveći iznos iz 'Proračuna za udruge', usmjeren na sport

Kada je riječ o financiranju udruga

Najveći iznos iz 'Proračuna za udruge', usmjeren na sport

10.1.2019. | 8:50
Iz dijela Proračuna Grada Slavonskog Broda namijenjenog udruga, najviše novca samo prividno odlazi u sport. Naime, iako se za sufinanciranje javnih potreba u sportu izdvaja više od tri milijuna i osamsti tisuća kuna, taj se iznos dijeli između najviše udruga odnosno potpisnika ug
Iz dijela Proračuna Grada Slavonskog Broda namijenjenog udruga, najviše novca samo prividno odlazi u sport. Naime, iako se za sufinanciranje javnih potreba u sportu izdvaja više od tri milijuna i osamsti tisuća kuna, taj se iznos dijeli između najviše udruga odnosno potpisnika ug
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na prodaju zemljište neobičnog oblika

Objavljen poziv na dostavu ponuda

Na prodaju zemljište neobičnog oblika

9.1.2019. | 14:45
Zemljište, smješteno uz poslovne objekte Gradske tržnice, u vlasništvu je Komunalca, a kao logični kupci, zbog neobičnog oblika i male kvadrature, nameću se gotovo isključivo vlasnici susjednih parcela odnosno nekretnina.
Zemljište, smješteno uz poslovne objekte Gradske tržnice, u vlasništvu je Komunalca, a kao logični kupci, zbog neobičnog oblika i male kvadrature, nameću se gotovo isključivo vlasnici susjednih parcela odnosno nekretnina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski roditelji i dalje se prijavljuju

I u novoj godini Grad nastavlja s mjerom

Slavonskobrodski roditelji i dalje se prijavljuju

9.1.2019. | 12:40
Opremom koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, Grad Slavonski Brod svojim novim sugrađanima želi, barem na početku njihova života, pružiti donekle jednake uvjete, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
Opremom koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, Grad Slavonski Brod svojim novim sugrađanima želi, barem na početku njihova života, pružiti donekle jednake uvjete, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će platiti troškove nastale u vrijeme krize s vodom?

Država je nekome majka, nekome maćeha

Brođani će platiti troškove nastale u vrijeme krize s vodom?

8.1.2019. | 21:00
Povećanje troškova trgovačkih društava u vrijeme krize s vodom, za Uskrs 2018. godine, "Vlada nema obvezu platiti" - tvrde čelnici Županije. To bi u slobodnom prijevodu moglo značiti kako ovisimo o dobroj volji Zagreba. Hoće li, na kraju, država Brođanima biti majka ili maćeha?
Povećanje troškova trgovačkih društava u vrijeme krize s vodom, za Uskrs 2018. godine, "Vlada nema obvezu platiti" - tvrde čelnici Županije. To bi u slobodnom prijevodu moglo značiti kako ovisimo o dobroj volji Zagreba. Hoće li, na kraju, država Brođanima biti majka ili maćeha?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvije osobe uskoro bi mogle početi raditi u Gradskoj upravi

Slavonski Brod

Dvije osobe uskoro bi mogle početi raditi u Gradskoj upravi

7.1.2019. | 18:10
Prijave na oglas svi zainteresirani trebaju poslati u roku osam dana od dana objave i to na adresu: Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, 35 000 Slavonski Brod s naznakom "oglas - Viši stručni suradnik 1 - za provedbu ITU mehanizma".
Prijave na oglas svi zainteresirani trebaju poslati u roku osam dana od dana objave i to na adresu: Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, 35 000 Slavonski Brod s naznakom "oglas - Viši stručni suradnik 1 - za provedbu ITU mehanizma".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jeste li očistili snijeg ispred svojih domova

Slavonski Brod

Jeste li očistili snijeg ispred svojih domova

6.1.2019. | 15:25
Iz Grada su pozvali građane neka, sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda, očiste snijeg i led ispred svojih obiteljskih kuća, stambenih zgrada te poslovnih prostora.
Iz Grada su pozvali građane neka, sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu Grada Slavonskog Broda, očiste snijeg i led ispred svojih obiteljskih kuća, stambenih zgrada te poslovnih prostora.