Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 11.2.2019. u 21:00
Prikaza: 4042
|
Autor: Željka Gavranović

Jedan problem riješili, drugi dobili

Pobunili se stanari slavonskobrodske ulice

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Nezadovoljni stanari slavonskobrodske ulice, smještene tik uz potok Glogovicu, dočekali su na cesti novinare kojima su ispričali svoje 'muke'. Naime, osim što novi projekti neprestano odgađaju rekonstrukciju ceste, tijekom rješavanja jednih problema stvoreni su drugi. Postojeći je asfalt uništen, a obnovu i dalje nitko ne spominje.

SLAVONSKI BROD - Najstariji stanari slavonskobrodske Ulice Ljudevita Jonkea, gotovo su čitav svoj život čekali izgradnju kanalizacijskog sustava, a kada su je konačno dočekali, nastupili su drugi problemi. Naime, osim kanalizacije, obnovu ceste dotad je stopiralo uređenje nasipa, a sada kada je sve odrađeno - nove ceste i dalje nema.

- Pedeset godina sam čekala kanalizaciju. Meni je sada svejedno, ali ovo su mladi ljudi i njima treba nova cesta. Voljela bih da se izgradi pa da mi je oko kuće uredno i čisto, a ne prašnjavo. - za SBplus kazala je Slava Ignjatović koja uz potok Glogovicu živi više od pola stoljeća.

Kada su sredinom prošle godine radovi na izgradnji kanalizacijske mreže dovršeni, odustalo se od potpunog ispunjenja projekta koji bi uključivao 'krpanje rupa' jer je svima bilo jasno kako prastara cesta treba kompletnu rekonstrukciju odnosno kako je potrebna izgradnja nove prometnice.

Stoga, kako su nam potvrdili iz Gradske uprave, dio ulice nije odmah asfaltiran jer je slavonskobrodski Vodovod radio na pronalasku najboljeg rješenja spomenutog problema, s obzirom na to da izgradnja kanalizacijskog sustava mora biti nastavljena i u preostalom dijelu te gradske ulice.

- Zbog razlike u visini pojedinih dijelova ceste riječ je o složenijem postupku. - poručili su iz Gradske uprave.

No, stanari tvrde kako ih neprestano netko 'vuče za nos' s obzirom na to da se smišljaju novi izgovori zašto cesta ne može biti obnovljena.

- U jesen 2016. počelo je kopanje kanalizacije, nakon puno molbi, zahtijevanja, gotovo i svađe. Kanalizacija je iskopana u proljeće 2017. godine. Prema troškovniku Projekta, trebale su biti zakrpane rupe nakon kopanja kanalizacije. Projektom je predviđeno da se vrlo malo kopa, samo koliko se mora. Međutim, kanalizacija je naišla na cijev od vode pa je skrenula dosta 'u cestu' i tako ide 150 do dvjesto metara. Kada je kanalizacija bila dovršena, voditelj gradilišta, Stipo Lukačević, zbog trošnosti ceste, odlučio je da se rupe ne krpaju, nego da se cesta sasvim nanovo gradi. To je priznao i nadzorni organ i mi smo čekali da se napravi nova cesta. Do toga, međutim, nije došlo. - SBplus-u ispričao je Ivan Žeravica koji nas je i pozvao 'u pomoć' jer, kako tvrdi, opetovana komunikacija s nadležnim Upravnim odjelom za komunalni sustav i komunalno redarstvo Grada Slavonskog Broda, nije urodila plodom.

Stanari ulice međusobno se podržavaju u nastojanju da svoj život učine boljim, ali i da očuvaju živote onih koji taj put svakodnevno koriste. Ukazali su, stoga, i na opasnosti koje nosi vožnja uz neposrednu blizinu potoka Glogovice, čije je korito na tom dijelu iznimno duboko i predstavlja opasnu provaliju za automobile.

- Prije kanalizacije radila se cijela obala odnosno pokos te su već tada veliki bageri uništili cestu. Sada nema bankine, provalija je velika, mogu se dogoditi velike nesreće. Od obale nema ni pola metra, nitko ništa ne radi dok se nešto ne desi. Nekidan sam svjedočio tomu da je gospođa s djetetom prošla preblizu obale jer su sa strane bili parkirani automobili, a ceste praktički onda ni nema. - kazao je Jerko Božan, još jedan nezadovoljan stanar ulice koji smatra kako je nužno što prije postaviti rubnjake uz cestu.

Zahtijevaju, stoga, da i njihov dio ulice bude uređen kao njezin 'suprotni' kraj.

- Kako izgleda Ulica Judevita Jonkea s druge strane, tako treba izgledati i naša strana. Ona je tamo malo sužena i spuštena te je, kao i ova naša strana, jednosmjerna. Radi sigurnosti su postavljeni ivičnjaci. To je planirano i za ovu stranu ulice, međutim, rečeno je kako će se to raditi tek kad se izvrši opločavanje toka jer su bageri lomili asfalt. Onda je rečeno da će se raditi tek kad prođe kanalizacija koju smo čekali i dočekali. Međutim, dvije godine nakon što je prošla kanalizacija i dalje nema normalne ceste. Ova ulica više nije važna, za razliku od drugih. Ljeti je prašina, zimi je blato. - za SBplus kazao je Mario Bičanić iz Ulice Ljudevita Jonkea, dodavši kako je njegova ulica posljednja na listi prioriteta i kada je riječ o čišćenju snijega, što je, smatra, apsurdno jer automobili prolaze po nasipu i tada je to veoma opasno.

Ipak, Grad Slavonski Brod, spreman je 'priskočiti' u pomoć nezadovoljnim stanarima pa poručuju kako će cesta biti dovedena u normalno stanje u najkraćem mogućem roku.

- Nadležni Gradski upravni odjel je u stalnoj komunikaciji sa stanarima Ulice Ljudevita Jonkea i ono što svakako moramo istaknuti je da će dio ceste, u kojem je tijekom protekle godine izgrađena kanalizacijska mreža, biti asfaltiran čim to vremenske prilike omoguće. - obećali su stanarima iz Gradske uprave koji su, pak, novinare obećali odmah obavijestiti o najavljenim radovima kako bismo do kraja 'ispratili' ovu priču.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 13.2.2019. | 9:40

1

I onda kad investitor razmišlja da će ići produžetak pa neće asfaltirati, opet je problem. Stvarno vas ne razumijem. Marko, ulica Marinci ne ide u brdo, to je naselje Marinci, razmisli prije nego grakneš.
trpimir

trpimir

Komentirano: 12.2.2019. | 23:39

2

Kad je investitor glup, nesposoban i nije ga briga za novce, onda mu nije problem uvaliti m..a pod bubrege.
trpimir

trpimir

Komentirano: 12.2.2019. | 23:33

3

Stvarno misliš da je u inžinjerima problem? Misliš da je nauka nasut i nabit tucanik i uvaljat asfalt preko? Problem je u politici koja radi sve navratnanos, bez ikakvog plana i programa, samo da bi se činilo da se nešto radi. Politika je ta koja dopušta fušeraj i krađu vremena i materijala koji se uredno naplate. Politika si bira takve njonjave nadzore koji će gledati kroz prste kako kome odgovara. Vlasnicima izvođačkih firmi je u cilju imati što manje troškove pa svoje inžinjere tjeraju da ugrađuju manje materijala od projektom predviđenog, da ne zbijaju tucanik koliko bi trebali (jer rad i vrijeme koštaju) a nadzor i politika su ti koji bi trebali zbog jedne rupe tražiti ponovno asfaltiranje cijele ulice. U slučaju da izvođač odbije, upiše mu se profesionalni propust, ne može se nekoliko godina javiti na natječaje pa da vidiš kako bi kvaliteta radova skočila, a ti isti inžinjeri bi odjednom znali svoj posao. Također, nije problem inžinjera što se prvo asfaltira cesta a nakon toga istu kopaju radi vodovoda, kanalizacije i plina pa nakon toga krpaju.
sblivada

sblivada

Komentirano: 12.2.2019. | 19:41

4

XSIZE, malo "jači" inženjeri kod nas rade. Nema nove ceste da nije ponovo rađena, krpana, popravljana. Sramota je njih nazvati inženjerima.
marko12

marko12

Komentirano: 12.2.2019. | 15:59

5

Ljubimtiusip, dobro si rekao,pogodio si u dušu problema.Koji složeni postupci,koje razlike u visini,koji bakrači.Jednostavno Duspara ima prioritet za svoje rođake, prijatelje i investicije gdje ima puno publike koja će tada za njega glasati. Njima je doveo asvalt do kreveta i spavaće sobe u ulici sa par kuća. To se najbolje vidi po prioritetima za ovu godinu gdje su u prioritet ušle uličice gdje su kuće još nedovršene i prazne(naselje Franje Kuharića uz sjevernu veznu cestu i ulica Marinci sa kućama na razmaku od 300 metara na vrhu brda. Ostali građani grada Slavonskog Broda neka čekaju na milost mrzovoljnog gradonačelnika.
marko12

marko12

Komentirano: 12.2.2019. | 15:40

6

Ljubimtiusip,dobro si rekao,pogodio si u dušu problema.Koji
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 12.2.2019. | 7:35

7

Svi bi bili inženjeri i rješavali sve probleme. Babe točno znaju što i kako treba ali ih oni bedaci sa nekim bezveznim školama zavlače. Šta onaj inženjer građevine zna bolje od nje? A baš me zanima da naprave rekonstrukciju, pa prođe bager preko nove ceste jer moraju nastaviti odvodnju, šta bi mudraci rekli? Daj pustite ljude da rade svoj posao...
Ljubimtiusip

Ljubimtiusip

Komentirano: 11.2.2019. | 21:15

8

Kako se je radio drugi dio ulice prema Vidaković centru, tako se može popraviti i ovaj dio ulice. Ionako je jednosmjerna. Vodovod mogao raskopati a sada je napraviti novu cestu kao složen proces??? Ne muljajte ljude. Sram vas bilo. Kako se ulica Krivača napravila uz potok?? Hvalili ste se po portalima za izbore a sada je ova mala cesta složen proces??? Sramite se!!! (Stanari, niste gazdini glasači kao i stanari propalih cesta na Mikrorajonu)

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Problemima stanara zgrada u centru ne nazire se rješenje

Sukob mišljenja i prioriteta

Problemima stanara zgrada u centru ne nazire se rješenje

14.2.2019. | 21:00
Stanari slavonskobrodskog naselja nikako ne mogu 'na zelenu granu' oko korištenja parkirnih mjesta. Mjesecima ih naizmjence, za nepropisno parkiranje, kažnjavaju komunalni redari i prometna policija, a rješenja ni s jedne ni s druge strane nema ni na vidiku.
Stanari slavonskobrodskog naselja nikako ne mogu 'na zelenu granu' oko korištenja parkirnih mjesta. Mjesecima ih naizmjence, za nepropisno parkiranje, kažnjavaju komunalni redari i prometna policija, a rješenja ni s jedne ni s druge strane nema ni na vidiku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak obilježavanja granica nerazvrstanih cesta

Gradska uprava obavijestila građane

Nastavak obilježavanja granica nerazvrstanih cesta

13.2.2019. | 19:00
Nerazvrstane slavonskobrodske ceste bit će evidentirane u katastru te upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
Nerazvrstane slavonskobrodske ceste bit će evidentirane u katastru te upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od 1. travnja poskupljuje plin

Nije šala

Od 1. travnja poskupljuje plin

9.2.2019. | 11:40
Iz HERA kažu kako će plin za kranje kupce prosječno poskupiti 6,9 posto.
Iz HERA kažu kako će plin za kranje kupce prosječno poskupiti 6,9 posto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dodatno osigurano (g)radilište u krugu Škole

Nakon pisanja SBplus-a

Dodatno osigurano (g)radilište u krugu Škole

8.2.2019. | 12:00
Mada su iz Županije (po)tvrdili kako o sigurnosti učenika tijekom obavljanja radova brinu svi, ovaj su tjedan postavljene dodatne ograde radi povećanja razine sigurnosti svih koji se kreću u blizini školskih objekata na kojima je u tijeku energetska obnova.
Mada su iz Županije (po)tvrdili kako o sigurnosti učenika tijekom obavljanja radova brinu svi, ovaj su tjedan postavljene dodatne ograde radi povećanja razine sigurnosti svih koji se kreću u blizini školskih objekata na kojima je u tijeku energetska obnova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I u nazivima brodskih ulica vlada diskriminacija prema spolu

Brođani žive u 'muškim' ulicama

I u nazivima brodskih ulica vlada diskriminacija prema spolu

8.2.2019. | 9:20
Na to da u direktorskim foteljama i na visokim političkim funkcijama (osim trenutno one predsjedničke) uglavnom vidimo muškarce, nažalost, već smo se naviknuli, Ništa bolje nije ni kada su u pitanju nazivi ulica - samo su još jedan pokazatelj kako i dalje živimo u 'muškom svijetu
Na to da u direktorskim foteljama i na visokim političkim funkcijama (osim trenutno one predsjedničke) uglavnom vidimo muškarce, nažalost, već smo se naviknuli, Ništa bolje nije ni kada su u pitanju nazivi ulica - samo su još jedan pokazatelj kako i dalje živimo u 'muškom svijetu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska ulica koja se crveni zbog imena i blata

Crnilo na sve strane

Brodska ulica koja se crveni zbog imena i blata

6.2.2019. | 16:15
I dok joj se ime, unatoč nekim pokušajima nije, a po svemu sudeći i neće skoro mijenjati, navike vozača morali bismo moći svi zajedno mijenjati.
I dok joj se ime, unatoč nekim pokušajima nije, a po svemu sudeći i neće skoro mijenjati, navike vozača morali bismo moći svi zajedno mijenjati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi prijavljeni problemi bit će riješeni u što kraćem roku

Izravna komunikacija s građanima

Svi prijavljeni problemi bit će riješeni u što kraćem roku

6.2.2019. | 16:00
Iz Gradske uprave Slavonskog Broda poručuju kako su svi postavljeni upiti odmah nakon radijske emisije proslijeđeni nadležnim gradskim upravnim odjelima kako bi bili riješeni u najkraćem mogućem roku. A evo što su građani pitali.
Iz Gradske uprave Slavonskog Broda poručuju kako su svi postavljeni upiti odmah nakon radijske emisije proslijeđeni nadležnim gradskim upravnim odjelima kako bi bili riješeni u najkraćem mogućem roku. A evo što su građani pitali.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dolazak učenika u kazalište mogao bi biti bolje organiziran

Odgajanje malih kulturnjaka

Dolazak učenika u kazalište mogao bi biti bolje organiziran

6.2.2019. | 15:00
Iako još u vrtiću gledaju predstave, u osnovnoj školi počinje pravo 'kulturno opismenjavanje' đaka. Di toga je i učenje kazališnog bontona koje bi, čini se, trebalo krenuti već s ulice, prije ulaska u dvoranu. Naime, manjak organizacije, uzrokovao je danas u centru grada mali pro
Iako još u vrtiću gledaju predstave, u osnovnoj školi počinje pravo 'kulturno opismenjavanje' đaka. Di toga je i učenje kazališnog bontona koje bi, čini se, trebalo krenuti već s ulice, prije ulaska u dvoranu. Naime, manjak organizacije, uzrokovao je danas u centru grada mali pro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krivac za 'bazene' oko zgrada nije Gradska uprava

Komu se stanari moraju obratiti?

Krivac za 'bazene' oko zgrada nije Gradska uprava

6.2.2019. | 10:15
Godinama ista priča - jače oborine, otapanje velikih količina snijega i opsadno stanje u krugu 'žutih zgrada' kojima bi se tada moglo prići čamcem. Iz Gradske su uprave odgovorili tko je odgovoran za taj problem.
Godinama ista priča - jače oborine, otapanje velikih količina snijega i opsadno stanje u krugu 'žutih zgrada' kojima bi se tada moglo prići čamcem. Iz Gradske su uprave odgovorili tko je odgovoran za taj problem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dječja igrališta u Slavonskom Brodu imaju mali nedostatak'

Dio roditelja tvrdi:

'Dječja igrališta u Slavonskom Brodu imaju mali nedostatak'

5.2.2019. | 19:00
Lijepo uređena, opremljena igračkama i spravama koje raduju mališane, slavonskobrodska dječja igrališta imaju tek taj jedan mali nedostatak koji su uočili roditelji, a koji bi se mogao - tvrde - riješiti uz samo malo dobre volje i truda.
Lijepo uređena, opremljena igračkama i spravama koje raduju mališane, slavonskobrodska dječja igrališta imaju tek taj jedan mali nedostatak koji su uočili roditelji, a koji bi se mogao - tvrde - riješiti uz samo malo dobre volje i truda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako živi pas koji je noć probdio na korzu

Vraćen u 'sigurne' ruke vlasnika

Ovako živi pas koji je noć probdio na korzu

5.2.2019. | 9:15
Pas koji je prije desetak dana ostavljen na korzu, čini se, bio je samo vrh ledenog brijega priče koja se, otad, poput klupka odmotava društvenim mrežama. U brojnim se objavama, imenom i prezimenom, vlasnika proziva za zanemarivanje većeg broja pasa u svom vlasništvu. Pokušali sm
Pas koji je prije desetak dana ostavljen na korzu, čini se, bio je samo vrh ledenog brijega priče koja se, otad, poput klupka odmotava društvenim mrežama. U brojnim se objavama, imenom i prezimenom, vlasnika proziva za zanemarivanje većeg broja pasa u svom vlasništvu. Pokušali sm
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo je (ne)djelo brodskih vozača

Unatoč brojnim upozorenjima

Ovo je (ne)djelo brodskih vozača

4.2.2019. | 18:30
- Objavite kako izgleda površina na koju se parkira na Slavoniji I, ispred dvorane, kada padne kiša, pa ih slobodno (nesavjesne vozače, nap.a.) zamolite neka i dalje parkiraju - poruka je koju je, uz fotografiju, SBplusu poslao čitatelj.
- Objavite kako izgleda površina na koju se parkira na Slavoniji I, ispred dvorane, kada padne kiša, pa ih slobodno (nesavjesne vozače, nap.a.) zamolite neka i dalje parkiraju - poruka je koju je, uz fotografiju, SBplusu poslao čitatelj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sezona klizanja je završena

Više od 12000 izlazaka na led

Sezona klizanja je završena

4.2.2019. | 17:05
Grad je u nabavku klizališta prije 12 godina uložio 1,2 milijuna kuna. Kada se zna da bi za iznajmljivanja klizališta za sve ove sezone grad do sada izdvojio više od tri milijuna kuna, onda je jasno kako se ova investicija, na radost Brođana koji uživaju na ledu, itekako isplatil
Grad je u nabavku klizališta prije 12 godina uložio 1,2 milijuna kuna. Kada se zna da bi za iznajmljivanja klizališta za sve ove sezone grad do sada izdvojio više od tri milijuna kuna, onda je jasno kako se ova investicija, na radost Brođana koji uživaju na ledu, itekako isplatil
SBplus.hr, Slavonski Brod : U središtu grada možemo se kretati uz ribarske čizme i čamce

Građani upozoravaju

U središtu grada možemo se kretati uz ribarske čizme i čamce

3.2.2019. | 16:30
"Nedavno je na Vašem portalu objavljen članak o barama i ogromnim lokvama vode kada pada kiša i snijeg se otopi. Evo ista stvar događa se i u našem Naselju. Do kontejnera se ne može prići ako nemate ribarske čizme ili gumeni čamac."
"Nedavno je na Vašem portalu objavljen članak o barama i ogromnim lokvama vode kada pada kiša i snijeg se otopi. Evo ista stvar događa se i u našem Naselju. Do kontejnera se ne može prići ako nemate ribarske čizme ili gumeni čamac."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sada bez 'slalom vožnje' zbog izbjegavanja rupa

'Zimsko krpanje'

Od sada bez 'slalom vožnje' zbog izbjegavanja rupa

3.2.2019. | 11:00
Kako god, vozači koji često prometuju Borovskom ulicom - a u kojoj je i inače gust promet, uzrokovan činjenicom da se u njoj nalaze škola i dječji vrtić, sada dodatno pojačan zbog želje vozača da izbjegnu prometni čep na ulazu iz Svačićeve u rotor kod Halajka - barem će neko vrij
Kako god, vozači koji često prometuju Borovskom ulicom - a u kojoj je i inače gust promet, uzrokovan činjenicom da se u njoj nalaze škola i dječji vrtić, sada dodatno pojačan zbog želje vozača da izbjegnu prometni čep na ulazu iz Svačićeve u rotor kod Halajka - barem će neko vrij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodostaj Save ugrožava posao spajanja mosta u Svilaju

Iako situacija još nije ozbiljna

Vodostaj Save ugrožava posao spajanja mosta u Svilaju

3.2.2019. | 9:15
Vodostaj rijeke Save posebno prate u Hrvatskim autocestama. Naime, upravo o vodostaju ovisi daljnji posao izgradnje mosta u Svilaju, koji bi za Brođane trebao donijeti višestruku korist.
Vodostaj rijeke Save posebno prate u Hrvatskim autocestama. Naime, upravo o vodostaju ovisi daljnji posao izgradnje mosta u Svilaju, koji bi za Brođane trebao donijeti višestruku korist.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodsko naselje 'pliva' u vodi

Nakon otapanja snijega

Slavonskobrodsko naselje 'pliva' u vodi

2.2.2019. | 11:30
- Ja bih Vas molila da upitate nadležne je li ovo normalno u 2019. godini, u centru grada i u državi koja je dio Europske unije. - obratila se redakciji SBplus-a nezadovoljna stanarka slavonskobrodskog naselja koje, nakon značajnih oborina posljednjih tjedana, doslovno pliva u vo
- Ja bih Vas molila da upitate nadležne je li ovo normalno u 2019. godini, u centru grada i u državi koja je dio Europske unije. - obratila se redakciji SBplus-a nezadovoljna stanarka slavonskobrodskog naselja koje, nakon značajnih oborina posljednjih tjedana, doslovno pliva u vo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drakonska kazna za prolazak u krivom smjeru

'Koban' prometni znak

Drakonska kazna za prolazak u krivom smjeru

1.2.2019. | 21:00
Je li prometni znak postavljen uz glavnu slavonskobrodsku ulicu dovoljno vidljiv ili ne - prosudit će 'više instance', ali policijski je službenik neopreznog vozača za njegov postupak oštro kaznio. Jeste li vi znali da ovim prolazom smijete proći samo u jednom smjeru?
Je li prometni znak postavljen uz glavnu slavonskobrodsku ulicu dovoljno vidljiv ili ne - prosudit će 'više instance', ali policijski je službenik neopreznog vozača za njegov postupak oštro kaznio. Jeste li vi znali da ovim prolazom smijete proći samo u jednom smjeru?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li i Brođani plaćati skuplji plin?

Pitali smo Brod plin

Hoće li i Brođani plaćati skuplji plin?

25.1.2019. | 21:00
"Bitno je istaknuti kako će povećanje referentne cijene plina, a time i krajnje cijene plina za kućanstva, ovisit o kretanjima cijene plina na slobodnom tržištu. Ukoliko dođe do određenog povećanja krajnje cijene plina za kućanstva, ono će nastupiti od 01. travnja ove godine."
"Bitno je istaknuti kako će povećanje referentne cijene plina, a time i krajnje cijene plina za kućanstva, ovisit o kretanjima cijene plina na slobodnom tržištu. Ukoliko dođe do određenog povećanja krajnje cijene plina za kućanstva, ono će nastupiti od 01. travnja ove godine."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opasnost prijeti s krovova

Oprez

Opasnost prijeti s krovova

25.1.2019. | 17:00
Iako građani imaju obvezu postavljanja snjegobrana na krovove mnogi ih još uvijek nemaju. Snijeg s krovova i ledenice predstavljaju veliku opasnost za prolaznike.
Iako građani imaju obvezu postavljanja snjegobrana na krovove mnogi ih još uvijek nemaju. Snijeg s krovova i ledenice predstavljaju veliku opasnost za prolaznike.