Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 9.1.2019. u 21:00
Prikaza: 1361
|
Autor: A. Primorac

Njome će hvatati napuštene životinje

Jedini u Hrvatskoj imaju ovakvu pušku za omamljivanje

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

Puška za omamljivanje opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. Vrijedna je 22 tisuće kuna, a zajednički su ju kupili slavonskobrodski Komunalac i veterinarska ambulanta Praxis.

SLAVONSKI BROD - Azil za životinje u Slavonskom Brodu spreman je primiti svoje prve stanovnike. Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja, koji jedinice lokalne uprave i samouprave obvezuje da s prvim danom ove godine osiguraju skloništa za izgubljene i nezbrinute životinje, Grad Slavonski Brod angažirao je Trgovačko društvo Komunalac neka organizira rad Azila.

Burazović: "Ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, logično je da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora."

Rečeno - učinjeno. - Proteklih mjesec dana pripremali smo dokumentaciju, radili na angažiranju ljudi, od onih koji će raditi u Azilu do veterinara s kojim smo sklopili ugovor o hvatanju i zdravstvenoj skrbi životinja - za SBplus kazao je Pero Jelinić, direktor slavonskobrodskog Komunalca. 

Županija za nastavak izgradnje Azila osigurala 50 tisuća kuna

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 40 posto prostora Azila, a s obzirom na zakonske propise koji obvezuju jedinice lokalne uprave i samouprave na osnivanje skloništa za nezbrinute životinje nudio je Brodsko-posavskoj županiji sufinanciranje nastavka izgradnje te zajedničko korištenje prostora. Iako Županija načelno nije odbila taj prijedlog, on još uvijek nije zaživio. Naime, kako je rečeno na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj je tema skloništa bila 'potegnuta' u nekoliko navrata, u županijskom proračunu za ovu je namjenu osigurano 50 tisuća kuna. - Mi smo osigurali koordinacijsku radnu skupinu koja se na temu azila sastala više puta. Logično je ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora, a za što, prema nekim procjenama, nedostaje još tri i pol milijuna kuna bez PDV-a. Stoga sam pozvao jedinice lokalne samouprave neka u svojim proračunima rezerviraju sredstva za tu namjenu, a za koju je županija izdvojila 50 tisuća kuna. Uz to držimo i kako bi kompletan projekt trebalo kandidirati prema Ministarstvu poljoprivrede s ciljem iznalaženja dodatnog izvora sredstava za završetak skloništa u cijelosti - kazao je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Županijske Skupštine Željko Burazović, pročelnik Županijskog UO za poljoprivredu.

No, kako do 1.1. 2019. ništa nije riješeno, a država je tražila primjenu Zakona - u Slavonskom Brodu su odlučili pokrenuti rad u dvije do sada završene zgrade Azila, kapaciteta 40 životinja. Boksovi se sastoje od unutarnjeg i vanjskog prostora koji su međusobno povezani, a samo sklonište predviđeno je po sistemu "no kill".

Nabavili 22 tisuće kuna vrijednu pušku za omamljivanje

- Ovdje ćemo zbrinjavati samo izgubljene i nezbrinute životinje, nikako ne one za koje se vlasnici više ne mogu brinuti. Osigurali smo dva radnika koji će hraniti i čistiti životinje te voditi računa o evidenciji, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisan s Veterinarskom ambulantom Praxis - Vet veterinara Damira Milasa, osigurali smo sigurno hvatanje, dopremanje i skrb životinjama - kazao je Jelinić.

Napuštene i pronađene životinje do skloništa mogu dopremiti i sami građani svakog radnog dana od sedam do 14 sati ili o pronalasku napuštenog psa mogu obavijestiti gradski servis koji će onda izdati nalog Komunalcu za zbrinjavanjem životinje. Ako djelatnici Komunalca, koji za ovu namjenu imaju osigurano i posebno prilagođeno vozilo, sami ne budu mogli uhvatiti životinju tu će nastupiti veterinar Milas.

-  U situacijama u kojima ni mi ne budemo mogli prići životinji te joj dati meku sa sedativom ili injekciju, bit ćemo prisiljeni koristiti pušku za omamljivanje. No, napominjem kako je ona apsolutno sigurna za životinje. Puška ne ubija, ali i ne ruši životinju odmah nego je potrebno određeno vrijeme da anestetik uđe u krv što znači da ćemo životinju možda upucati na jednom mjestu, a uhvatiti je par sto metara dalje - pojasnio je Milas, koji će za ovu namjenu koristiti top model puške, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. - Iako je domet veličine jednog nogometnog igrališta, mi uglavnom pucamo na nekih 10 do 20 najviše 40 do 50 metara udaljenosti od životinje. No ponovno napominjem njena uporaba je zadnja opcija - dodao je Milas opisujući pušku vrijednu 22 tisuće kuna koji su zajednički, s 50-postotnim učešćem, kupili Praxis i Komunalac.

Dolaskom u sklonište psi koji su čipirani bit će podvrgnuti očitanju čipa nakon čega će vlasnik biti pozvan da preuzme psa. Ako se na to ogluši snosit će zakonom propisane sankcije. - Sve životinje koje nisu bit će čipirane, pregledat će ih veterinar, po potrebi će biti podvrgnute određenoj terapiji. Dobit će i svoje ime, karton, koji smo ovdje sami osmislili, a na kojem će se uz osnovne podatke nalaziti i fotografija. Naime, kako je riječ o "no kill" skloništu životinje koje ovdje završe tu će i ostati do udomljenja. Stoga planiramo pokrenuti internet stranicu na kojoj ćemo životinja ponuditi građanima na udomljavanje - najavio je Jelinić novost koja bi za mnoge pse mogla konačno značiti bolje dane.

Sav trošak hvatanja i veterinarske skrbi o životinji financirat će lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, dok će se za hranu i higijenske potrepštine tražiti donatori.

Tražit će donatore za hranu i higijenske potrepštine

Kako bi se izbjegle situacije da netko svoje životinje, o kojima se više ne želi brinuti, doveze i preko ograde ubaci u prostor Azila, postavljen je videonadzor od sedam kamera koje pokrivaju cijeli prostor.

- Sve što smo mogli pripremili smo. Neke stvari i nepredviđene te specifične situacije na koje ćemo sigurno nailaziti rješavat ćemo u hodu. Za sada, dok se ne postigne nekakav dogovor sa županijom i općinama, u ovom skloništu zbrinjavat ćemo isključivo životinje s područja Slavonskog Broda. Uskoro trebamo dobiti i naručeni službeni mobitel za Azil putem kojeg će građani moći izravno nama prijaviti pronađene napuštene pse i mačke - kazao je Jelinić.

S obzirom na broj pasa koji se može vidjeti na ulicama Slavonskog Broda riječ je o obimnom poslu, ali i ne tako malom financijskom trošku. - Kako Komunalac upravlja Azilom dužni smo imati ugovor s veterinarskom kućom. U ovom slučaju mi smo taj ugovor sklopili s Praxisom. Mi njima za jednog psa kojeg uhvate plaćamo 1300 kuna plus PDV, psi koji dođu ovdje bit će cijepljeni a to je 150 kuna plus PDV, čipiranje i zdravstvena knjižica izdatak su od sto kuna plus PDV, tu je i paušal od 200 kuna plus PDV za tjedne preglede, obvezno kastriranje koje se, ovisno o kilaži životinje, kreće od oko 250 do čak 700 kuna. Zatim su tu i oko tri kune po kilogramu životinje u slučaju potrebe eutanazije, čemu će se pristupati samo i jedino ako to zdravstveno stanje bude zahtijevalo, a o čemu će odluku donositi struka. Sve to financirat će jedinica lokalne samouprave - pojasnio je Jelinić, dodavši kako će u Azilu životinje biti hranjene isključivo kupovnom hranom za što će putem svoje stranice, ali i medija, od tvrtki i pojedinaca tražiti donacije.

- Nećemo primati novac, nego isključivo donacije u hrani i higijenskim potrepštinama - naglasio je Jelinić, dodavši kako će uskoro o tome izvijestiti i putem komunalčeve web stranice.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 10.1.2019. | 14:12

1

Pohvale Komunalcu i Praksisu. Brođani bi trebali biti međusobno solidarizirani u svim aspektima života, pa tako i u ovom slučaju. Županija ima preko 170.000 stanovnika i kada bi samo svaki stanovnik izdvojio po dvije kune mjesečno, to je 340.000 kuna mjesečno. Za taj novac bi se udomili svi napušteni psi županije. Nitko ne bi osiromašio za nekoliko kuna, a nesretne životinje bi počele dostojanstvenije živjeti. Pitam se, kakvi to moraju biti umovi koji napuštaju svoje ljubimce??
Vilson

Vilson

Komentirano: 10.1.2019. | 11:42

2

Sve pohvale Gradu i Komunalcu za do sada učinjeno, a Županiji i Općinama da se trgnu iz svog dugogodišnjeg zimskog sna, te da konačno počnu primjenjivati zakone Republike Hrvatske. Konačno se pridružujemo civiliziranim društvima. No, moram izraziti sumnju da će Komunalac moći sam u potpunosti obavljati ovaj složeni posao, naročito u dijelu udomljivanja životinja putem internetskih oglasa, pronalaženje donatora hrane, prostirki za ležanje i ostalih potrepština za životinje. Pa kontaktiranje sa inozemnim udomiteljima, jer se zna da, recimo, Njemačka udomljuje najveći broj napuštenih pasa. Stoga mislim da je nužno ugovoriti suradnju sa brodskim udrugama za zaštitu i spašavanje napuštenih životinja (iako Grad to vidljivo izbjegava) oko pomoći u njezi (hranjenje, čišćenje, šetnje) i naročito oko poslova udomljivanja životinja. Naročito bi tu trebalo biti mjesta i za sve ostale volontere koji svojim osjećajem i razumijevanjem za životinje mogu puno pomoći.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto na novom gradilištu u Slavonskom Brodu nema 'ploče'?

Istražili smo

Zašto na novom gradilištu u Slavonskom Brodu nema 'ploče'?

16.1.2019. | 19:35
Građani su primijetili kako, unatoč radovima koji su u tijeku, gradilište u Kažotićevoj ulici nema zakonom propisanu 'tablu' sa svim podatcima. To im se učinilo neobičnim s obzirom da se radi o projektu izgradnje novog gradskog dječjeg vrtića. Istražili smo tko je pogriješio.
Građani su primijetili kako, unatoč radovima koji su u tijeku, gradilište u Kažotićevoj ulici nema zakonom propisanu 'tablu' sa svim podatcima. To im se učinilo neobičnim s obzirom da se radi o projektu izgradnje novog gradskog dječjeg vrtića. Istražili smo tko je pogriješio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi dio šetnice Brođani će imati najkasnije u kolovozu

Paljenje strojeva s prvim toplim danima

Novi dio šetnice Brođani će imati najkasnije u kolovozu

16.1.2019. | 16:40
Prvi topliji dani nove 2019. godine, na gradilište na obali Save izmamili su radnike i strojeve. Trenutno je u tijeku uređenje dodatnog dijela najviše razine slavonskobrodske šetnice.
Prvi topliji dani nove 2019. godine, na gradilište na obali Save izmamili su radnike i strojeve. Trenutno je u tijeku uređenje dodatnog dijela najviše razine slavonskobrodske šetnice.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovnici dijela Hebranga danas nemaju tople vode

Brod plin izvijestio

Stanovnici dijela Hebranga danas nemaju tople vode

16.1.2019. | 13:00
Nakon što je nedavno, zbog radova, došlo do privremenog prekida isporuke toplinske energije, stanovnici dijela slavonskobrodskog Naselja Hebrang danas neće imati tople vode. Evo gdje točno neće biti isporuke i kada se očekuje normalizacija.
Nakon što je nedavno, zbog radova, došlo do privremenog prekida isporuke toplinske energije, stanovnici dijela slavonskobrodskog Naselja Hebrang danas neće imati tople vode. Evo gdje točno neće biti isporuke i kada se očekuje normalizacija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Motorkom srušili drvo na Korzu

Uklanjanje blagdanskog ruha

Motorkom srušili drvo na Korzu

15.1.2019. | 10:00
Podsjećamo kako građani koji budu trebali malč za svoje vrtove zamolbu mogu uputiti RJ Zelenilo, ali nakon što završi akcija odvoza blagdanskih drvaca koja će trajati do 25. siječnja.
Podsjećamo kako građani koji budu trebali malč za svoje vrtove zamolbu mogu uputiti RJ Zelenilo, ali nakon što završi akcija odvoza blagdanskih drvaca koja će trajati do 25. siječnja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada stižu i u Brod

Ministarstvo zaštite okoliša

Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada stižu i u Brod

11.1.2019. | 11:30
- Kada je u pitanju prikupljanje razvrstanog otpada mi smo već sada u samom vrhu u Republici Hrvatskoj, a kada stignu novi spremnici značit će to znatno veći postotak prikupljenog razdvojenog otpada i ispunjenje ciljeva koji su zadani direktivama Europske unije - za SBplus kazao
- Kada je u pitanju prikupljanje razvrstanog otpada mi smo već sada u samom vrhu u Republici Hrvatskoj, a kada stignu novi spremnici značit će to znatno veći postotak prikupljenog razdvojenog otpada i ispunjenje ciljeva koji su zadani direktivama Europske unije - za SBplus kazao
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo zašto pojedini dijelovi grada nemaju vode

Djelatnici Vodovoda su na terenu

Evo zašto pojedini dijelovi grada nemaju vode

3.1.2019. | 12:30
Dio slavonskobrodskih ulica trenutno je bez pitke vode. Djelatnici Vodovoda su na terenu, a evo kada se očekuje normalizacija opskrbe.
Dio slavonskobrodskih ulica trenutno je bez pitke vode. Djelatnici Vodovoda su na terenu, a evo kada se očekuje normalizacija opskrbe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo tko će dobiti blagdanska drvca s Korza

Brođani prirodi vraćaju posuđeno

Evo tko će dobiti blagdanska drvca s Korza

2.1.2019. | 9:25
- Sve ovo i jeste bit cijele priče. Da ono što je izraslo u prirodi i što smo joj uzeli, na kraju zapravo i vratimo bilo sadnjom drvaca s korijenom, bilo kroz malč dobiven mljevenjem rezanih drvaca - naglasio je Jelinić, podsjetivši nas sve zajedno kako posuđeno uvijek trebamo vr
- Sve ovo i jeste bit cijele priče. Da ono što je izraslo u prirodi i što smo joj uzeli, na kraju zapravo i vratimo bilo sadnjom drvaca s korijenom, bilo kroz malč dobiven mljevenjem rezanih drvaca - naglasio je Jelinić, podsjetivši nas sve zajedno kako posuđeno uvijek trebamo vr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dani odvoza božićnih drvaca

Objavljen raspored po mjesnim odborima

Dani odvoza božićnih drvaca

27.12.2018. | 13:30
Građani koji žele pokloniti sadnicu svog božićnog drvca, kako bi ono nastavilo živjeti i nakon blagdana u parkovima grada Slavonskog Broda, trebaju samo nazvati Komunalac čiji djelatnici potom dolaze na vrata darovatelja.
Građani koji žele pokloniti sadnicu svog božićnog drvca, kako bi ono nastavilo živjeti i nakon blagdana u parkovima grada Slavonskog Broda, trebaju samo nazvati Komunalac čiji djelatnici potom dolaze na vrata darovatelja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U jučerašnjem požaru oštećena zgrada Fakulteta

Blagdanski vandalizam?

U jučerašnjem požaru oštećena zgrada Fakulteta

27.12.2018. | 10:45
Slučajnost ili ne - baš u ovim blagdanskim danima kada su svakodnevni izlasci do zore normalna pojava, u različitim dijelovima Hrvatske gore kontejneri. No, u jučerašnjem požaru u Slavonskom Brodu umalo je stradala povijesna zgrada.
Slučajnost ili ne - baš u ovim blagdanskim danima kada su svakodnevni izlasci do zore normalna pojava, u različitim dijelovima Hrvatske gore kontejneri. No, u jučerašnjem požaru u Slavonskom Brodu umalo je stradala povijesna zgrada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Semafor vraćen u prvobitno stanje

Brza reakcija na pritužbu čitatelja

Semafor vraćen u prvobitno stanje

19.12.2018. | 19:20
Prema onome što vidjesmo uživo, kao i fotografijama koje prilažemo u galeriji ovog članka, jasno je kako je semafor vraćen u prvotnu poziciju i sve je opet u najboljem redu. Više nisu ugroženi ni oni koji prolaze ispod njega, ali ni vozači koji nisu mogli vidjeti koje svjetlo na
Prema onome što vidjesmo uživo, kao i fotografijama koje prilažemo u galeriji ovog članka, jasno je kako je semafor vraćen u prvotnu poziciju i sve je opet u najboljem redu. Više nisu ugroženi ni oni koji prolaze ispod njega, ali ni vozači koji nisu mogli vidjeti koje svjetlo na
SBplus.hr, Slavonski Brod : Korzo kao 'polizano'

Božićna bajka više nije snježna

Korzo kao 'polizano'

19.12.2018. | 15:30
„Polizat ću asfalt i do jutra pojesti sav snijeg“, u svom je stilu Zagrepčanima često obećavao njihov osebujni gradonačelnik Milan Bandić. Nakon višesatnog čišćenja i slavonskobrodsko korzo izgleda kao 'polizano', a ogromna brda uklonjenog snijega pokazuju koliko je posla zapravo
„Polizat ću asfalt i do jutra pojesti sav snijeg“, u svom je stilu Zagrepčanima često obećavao njihov osebujni gradonačelnik Milan Bandić. Nakon višesatnog čišćenja i slavonskobrodsko korzo izgleda kao 'polizano', a ogromna brda uklonjenog snijega pokazuju koliko je posla zapravo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Semafor koji upozorava one ispod, a ne ispred sebe

Vozači oprez

Semafor koji upozorava one ispod, a ne ispred sebe

18.12.2018. | 20:40
To što semafor već "šest dana vjesi", izgleda, za našeg čovjeka nije toliko čudo kao činjenica da to nije primjetio gradonačelnik koji, "inače, onuda često ide kući".
To što semafor već "šest dana vjesi", izgleda, za našeg čovjeka nije toliko čudo kao činjenica da to nije primjetio gradonačelnik koji, "inače, onuda često ide kući".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljen raspored odvoza smeća tijekom blagdana

Važna obavijest građanima

Objavljen raspored odvoza smeća tijekom blagdana

17.12.2018. | 14:45
Povodom nadolazećih blagdana, TD Komunalac je objavio poseban raspored rada reciklažnih dvorišta, Gradske tržnice, ali i zamjenske dane za odvoz otpada kućanstava.
Povodom nadolazećih blagdana, TD Komunalac je objavio poseban raspored rada reciklažnih dvorišta, Gradske tržnice, ali i zamjenske dane za odvoz otpada kućanstava.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo zbog čega je voda mutna

Zabrinuti Brođani su nas pitali

Saznali smo zbog čega je voda mutna

14.12.2018. | 13:00
Jutros smo dobili prijavu o zamućenju vode, a potom i informaciju kako se radi o ulici Marinci. U kratkom roku je pristupljeno ispiranju cjevovoda i rješavanju ovog lokalnog problema.
Jutros smo dobili prijavu o zamućenju vode, a potom i informaciju kako se radi o ulici Marinci. U kratkom roku je pristupljeno ispiranju cjevovoda i rješavanju ovog lokalnog problema.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njima snijeg i hladnoća ne smetaju

Vrijedno rade u svim vremenskim uvjetima

Njima snijeg i hladnoća ne smetaju

14.12.2018. | 9:15
Dok neki iz toplih ureda kroz prozore gledaju prve prave ovogodišnje pahulje u Slavonskom Brodu, mnogi posao obavljaju i dok vani vladaju ono što bi mnogi nazvali nepovoljnim uvjetima. Pitali smo ih jutros kako se nose s hladnoćama i snijegom.
Dok neki iz toplih ureda kroz prozore gledaju prve prave ovogodišnje pahulje u Slavonskom Brodu, mnogi posao obavljaju i dok vani vladaju ono što bi mnogi nazvali nepovoljnim uvjetima. Pitali smo ih jutros kako se nose s hladnoćama i snijegom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik poručio: Takvim porukama ovdje nema mjesta

Grad će ukloniti grafit o svom trošku

Gradonačelnik poručio: Takvim porukama ovdje nema mjesta

13.12.2018. | 14:45
Neprimjereni grafit o kojemu je pisao SBplus, sa slavonskobrodskog će nebodera u koji su smještene obitelji iz Sirije, biti uklonjen o trošku grada. Gradonačelnik je najoštrije osudio takav vandalski čin, naglasivši da je Slavonski Brod tolerantna i multietnička sredina.
Neprimjereni grafit o kojemu je pisao SBplus, sa slavonskobrodskog će nebodera u koji su smještene obitelji iz Sirije, biti uklonjen o trošku grada. Gradonačelnik je najoštrije osudio takav vandalski čin, naglasivši da je Slavonski Brod tolerantna i multietnička sredina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Danas bez grijanja i tople vode zgrada na Slavoniji I

Novi radovi na sanaciji toplovoda

Danas bez grijanja i tople vode zgrada na Slavoniji I

13.12.2018. | 10:20
Zbog puknuća toplovoda, jutros od sedam sati odvijaju se radovi na sanaciji toplovoda u slavonskobrodskom naselju.
Zbog puknuća toplovoda, jutros od sedam sati odvijaju se radovi na sanaciji toplovoda u slavonskobrodskom naselju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad prodaje kuću i dvorište u svom vlasništvu

Tko najviše ponudi - njegovo

Grad prodaje kuću i dvorište u svom vlasništvu

10.12.2018. | 13:59
Javi li se na Natječaj Grada Slavonskog Broda samo jedan kandidat, on će i dobiti mogućnost po ponuđenoj cijeni kupiti gradsku nekretninu.
Javi li se na Natječaj Grada Slavonskog Broda samo jedan kandidat, on će i dobiti mogućnost po ponuđenoj cijeni kupiti gradsku nekretninu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U slavonskobrodskom naselju otvaraju se rupe

Nužna cjelokupna obnova cesta

U slavonskobrodskom naselju otvaraju se rupe

8.12.2018. | 10:00
Strah stanara slavonskobrodskog naselja potpuno je opravdan jer su se u posljednjih nekoliko mjeseci u samo jednoj ulici otvorile tri nove rupe na kolniku koje iz dana u dan postaju sve dublje i šire. Uskoro, strahuju, svojim kućama neće moći prići automobilima.
Strah stanara slavonskobrodskog naselja potpuno je opravdan jer su se u posljednjih nekoliko mjeseci u samo jednoj ulici otvorile tri nove rupe na kolniku koje iz dana u dan postaju sve dublje i šire. Uskoro, strahuju, svojim kućama neće moći prići automobilima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vježbalište za odrasle polako poprima svoj konačni oblik

Najljepši božićni poklon Brođanima

Vježbalište za odrasle polako poprima svoj konačni oblik

7.12.2018. | 21:00
Radovima koji su započeli danas Komunalčevi će radnici u samo nekoliko dana zasaditi tisuću komada različitih stabala, grmova i žive ograde kako bi novo vježbalište na otvorenom za odrasle u Slavonskom Brodu bilo spremno što prije.
Radovima koji su započeli danas Komunalčevi će radnici u samo nekoliko dana zasaditi tisuću komada različitih stabala, grmova i žive ograde kako bi novo vježbalište na otvorenom za odrasle u Slavonskom Brodu bilo spremno što prije.