Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 9.1.2019. u 21:00
Prikaza: 1535
|
Autor: A. Primorac

Njome će hvatati napuštene životinje

Jedini u Hrvatskoj imaju ovakvu pušku za omamljivanje

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

Puška za omamljivanje opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. Vrijedna je 22 tisuće kuna, a zajednički su ju kupili slavonskobrodski Komunalac i veterinarska ambulanta Praxis.

SLAVONSKI BROD - Azil za životinje u Slavonskom Brodu spreman je primiti svoje prve stanovnike. Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja, koji jedinice lokalne uprave i samouprave obvezuje da s prvim danom ove godine osiguraju skloništa za izgubljene i nezbrinute životinje, Grad Slavonski Brod angažirao je Trgovačko društvo Komunalac neka organizira rad Azila.

Burazović: "Ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, logično je da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora."

Rečeno - učinjeno. - Proteklih mjesec dana pripremali smo dokumentaciju, radili na angažiranju ljudi, od onih koji će raditi u Azilu do veterinara s kojim smo sklopili ugovor o hvatanju i zdravstvenoj skrbi životinja - za SBplus kazao je Pero Jelinić, direktor slavonskobrodskog Komunalca. 

Županija za nastavak izgradnje Azila osigurala 50 tisuća kuna

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 40 posto prostora Azila, a s obzirom na zakonske propise koji obvezuju jedinice lokalne uprave i samouprave na osnivanje skloništa za nezbrinute životinje nudio je Brodsko-posavskoj županiji sufinanciranje nastavka izgradnje te zajedničko korištenje prostora. Iako Županija načelno nije odbila taj prijedlog, on još uvijek nije zaživio. Naime, kako je rečeno na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj je tema skloništa bila 'potegnuta' u nekoliko navrata, u županijskom proračunu za ovu je namjenu osigurano 50 tisuća kuna. - Mi smo osigurali koordinacijsku radnu skupinu koja se na temu azila sastala više puta. Logično je ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora, a za što, prema nekim procjenama, nedostaje još tri i pol milijuna kuna bez PDV-a. Stoga sam pozvao jedinice lokalne samouprave neka u svojim proračunima rezerviraju sredstva za tu namjenu, a za koju je županija izdvojila 50 tisuća kuna. Uz to držimo i kako bi kompletan projekt trebalo kandidirati prema Ministarstvu poljoprivrede s ciljem iznalaženja dodatnog izvora sredstava za završetak skloništa u cijelosti - kazao je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Županijske Skupštine Željko Burazović, pročelnik Županijskog UO za poljoprivredu.

No, kako do 1.1. 2019. ništa nije riješeno, a država je tražila primjenu Zakona - u Slavonskom Brodu su odlučili pokrenuti rad u dvije do sada završene zgrade Azila, kapaciteta 40 životinja. Boksovi se sastoje od unutarnjeg i vanjskog prostora koji su međusobno povezani, a samo sklonište predviđeno je po sistemu "no kill".

Nabavili 22 tisuće kuna vrijednu pušku za omamljivanje

- Ovdje ćemo zbrinjavati samo izgubljene i nezbrinute životinje, nikako ne one za koje se vlasnici više ne mogu brinuti. Osigurali smo dva radnika koji će hraniti i čistiti životinje te voditi računa o evidenciji, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisan s Veterinarskom ambulantom Praxis - Vet veterinara Damira Milasa, osigurali smo sigurno hvatanje, dopremanje i skrb životinjama - kazao je Jelinić.

Napuštene i pronađene životinje do skloništa mogu dopremiti i sami građani svakog radnog dana od sedam do 14 sati ili o pronalasku napuštenog psa mogu obavijestiti gradski servis koji će onda izdati nalog Komunalcu za zbrinjavanjem životinje. Ako djelatnici Komunalca, koji za ovu namjenu imaju osigurano i posebno prilagođeno vozilo, sami ne budu mogli uhvatiti životinju tu će nastupiti veterinar Milas.

-  U situacijama u kojima ni mi ne budemo mogli prići životinji te joj dati meku sa sedativom ili injekciju, bit ćemo prisiljeni koristiti pušku za omamljivanje. No, napominjem kako je ona apsolutno sigurna za životinje. Puška ne ubija, ali i ne ruši životinju odmah nego je potrebno određeno vrijeme da anestetik uđe u krv što znači da ćemo životinju možda upucati na jednom mjestu, a uhvatiti je par sto metara dalje - pojasnio je Milas, koji će za ovu namjenu koristiti top model puške, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. - Iako je domet veličine jednog nogometnog igrališta, mi uglavnom pucamo na nekih 10 do 20 najviše 40 do 50 metara udaljenosti od životinje. No ponovno napominjem njena uporaba je zadnja opcija - dodao je Milas opisujući pušku vrijednu 22 tisuće kuna koji su zajednički, s 50-postotnim učešćem, kupili Praxis i Komunalac.

Dolaskom u sklonište psi koji su čipirani bit će podvrgnuti očitanju čipa nakon čega će vlasnik biti pozvan da preuzme psa. Ako se na to ogluši snosit će zakonom propisane sankcije. - Sve životinje koje nisu bit će čipirane, pregledat će ih veterinar, po potrebi će biti podvrgnute određenoj terapiji. Dobit će i svoje ime, karton, koji smo ovdje sami osmislili, a na kojem će se uz osnovne podatke nalaziti i fotografija. Naime, kako je riječ o "no kill" skloništu životinje koje ovdje završe tu će i ostati do udomljenja. Stoga planiramo pokrenuti internet stranicu na kojoj ćemo životinja ponuditi građanima na udomljavanje - najavio je Jelinić novost koja bi za mnoge pse mogla konačno značiti bolje dane.

Sav trošak hvatanja i veterinarske skrbi o životinji financirat će lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, dok će se za hranu i higijenske potrepštine tražiti donatori.

Tražit će donatore za hranu i higijenske potrepštine

Kako bi se izbjegle situacije da netko svoje životinje, o kojima se više ne želi brinuti, doveze i preko ograde ubaci u prostor Azila, postavljen je videonadzor od sedam kamera koje pokrivaju cijeli prostor.

- Sve što smo mogli pripremili smo. Neke stvari i nepredviđene te specifične situacije na koje ćemo sigurno nailaziti rješavat ćemo u hodu. Za sada, dok se ne postigne nekakav dogovor sa županijom i općinama, u ovom skloništu zbrinjavat ćemo isključivo životinje s područja Slavonskog Broda. Uskoro trebamo dobiti i naručeni službeni mobitel za Azil putem kojeg će građani moći izravno nama prijaviti pronađene napuštene pse i mačke - kazao je Jelinić.

S obzirom na broj pasa koji se može vidjeti na ulicama Slavonskog Broda riječ je o obimnom poslu, ali i ne tako malom financijskom trošku. - Kako Komunalac upravlja Azilom dužni smo imati ugovor s veterinarskom kućom. U ovom slučaju mi smo taj ugovor sklopili s Praxisom. Mi njima za jednog psa kojeg uhvate plaćamo 1300 kuna plus PDV, psi koji dođu ovdje bit će cijepljeni a to je 150 kuna plus PDV, čipiranje i zdravstvena knjižica izdatak su od sto kuna plus PDV, tu je i paušal od 200 kuna plus PDV za tjedne preglede, obvezno kastriranje koje se, ovisno o kilaži životinje, kreće od oko 250 do čak 700 kuna. Zatim su tu i oko tri kune po kilogramu životinje u slučaju potrebe eutanazije, čemu će se pristupati samo i jedino ako to zdravstveno stanje bude zahtijevalo, a o čemu će odluku donositi struka. Sve to financirat će jedinica lokalne samouprave - pojasnio je Jelinić, dodavši kako će u Azilu životinje biti hranjene isključivo kupovnom hranom za što će putem svoje stranice, ali i medija, od tvrtki i pojedinaca tražiti donacije.

- Nećemo primati novac, nego isključivo donacije u hrani i higijenskim potrepštinama - naglasio je Jelinić, dodavši kako će uskoro o tome izvijestiti i putem komunalčeve web stranice.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 10.1.2019. | 14:12

1

Pohvale Komunalcu i Praksisu. Brođani bi trebali biti međusobno solidarizirani u svim aspektima života, pa tako i u ovom slučaju. Županija ima preko 170.000 stanovnika i kada bi samo svaki stanovnik izdvojio po dvije kune mjesečno, to je 340.000 kuna mjesečno. Za taj novac bi se udomili svi napušteni psi županije. Nitko ne bi osiromašio za nekoliko kuna, a nesretne životinje bi počele dostojanstvenije živjeti. Pitam se, kakvi to moraju biti umovi koji napuštaju svoje ljubimce??
Vilson

Vilson

Komentirano: 10.1.2019. | 11:42

2

Sve pohvale Gradu i Komunalcu za do sada učinjeno, a Županiji i Općinama da se trgnu iz svog dugogodišnjeg zimskog sna, te da konačno počnu primjenjivati zakone Republike Hrvatske. Konačno se pridružujemo civiliziranim društvima. No, moram izraziti sumnju da će Komunalac moći sam u potpunosti obavljati ovaj složeni posao, naročito u dijelu udomljivanja životinja putem internetskih oglasa, pronalaženje donatora hrane, prostirki za ležanje i ostalih potrepština za životinje. Pa kontaktiranje sa inozemnim udomiteljima, jer se zna da, recimo, Njemačka udomljuje najveći broj napuštenih pasa. Stoga mislim da je nužno ugovoriti suradnju sa brodskim udrugama za zaštitu i spašavanje napuštenih životinja (iako Grad to vidljivo izbjegava) oko pomoći u njezi (hranjenje, čišćenje, šetnje) i naročito oko poslova udomljivanja životinja. Naročito bi tu trebalo biti mjesta i za sve ostale volontere koji svojim osjećajem i razumijevanjem za životinje mogu puno pomoći.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje završava plastika koju odbace Brođani?

Jeste li se ikad zapitali:

Gdje završava plastika koju odbace Brođani?

19.3.2019. | 9:15
Jesu li istinite priče da plastika koju odvajamo svakako na kraju završi među gomilom nerecikliranog otpada te koliko su plastike Brođani odvojili prošle godine, saznajte u nastavku.
Jesu li istinite priče da plastika koju odvajamo svakako na kraju završi među gomilom nerecikliranog otpada te koliko su plastike Brođani odvojili prošle godine, saznajte u nastavku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Netko je odlučio krađom obogatiti svoj vrt?

Oštećenjem gradskog

Netko je odlučio krađom obogatiti svoj vrt?

13.3.2019. | 14:50
Postoji mogućnost kako je nadolaskom proljeća netko odlučio proći 'jeftinije' te umjesto kupnje, možda ukrao pokoju sadnicu, ne bi li obogatio svoj vrt, a na taj način osiromašio zajednički.
Postoji mogućnost kako je nadolaskom proljeća netko odlučio proći 'jeftinije' te umjesto kupnje, možda ukrao pokoju sadnicu, ne bi li obogatio svoj vrt, a na taj način osiromašio zajednički.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se događa s vodom u dijelu Slavonskog Broda

Ima li prostora zabrinutosti?

Što se događa s vodom u dijelu Slavonskog Broda

13.3.2019. | 9:15
"Voda iz slavine već dulje vrijeme, posebice u jutarnjim satima, bude mutna, a ponekad zna čak imati žućkastu do crvenkastu boju."
"Voda iz slavine već dulje vrijeme, posebice u jutarnjim satima, bude mutna, a ponekad zna čak imati žućkastu do crvenkastu boju."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Slavonski Brod je odgovoran za ruglo u centru grada

Nema opravdanja

Grad Slavonski Brod je odgovoran za ruglo u centru grada

12.3.2019. | 0:15
Parkiralište u Strossmayerovoj ulici se uslijed oborina često pretvara u "kaljužu" sa brojnim rupama zbog čega se ugrožava ne samo sigurnost ljudi i vozila na tom prostoru, već je potencijalna opasnost i za vozila na kolniku jer automobili koji izlaze sa toga parkinga nanose na c
Parkiralište u Strossmayerovoj ulici se uslijed oborina često pretvara u "kaljužu" sa brojnim rupama zbog čega se ugrožava ne samo sigurnost ljudi i vozila na tom prostoru, već je potencijalna opasnost i za vozila na kolniku jer automobili koji izlaze sa toga parkinga nanose na c
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li teže Brođanima ili djeci koja u školu idu kroz blato?

Čovjek je mjerilo svih stvari

Je li teže Brođanima ili djeci koja u školu idu kroz blato?

11.3.2019. | 19:00
Duhoviti se Brođanin našalio sam sa svojom pritužbom na stanje gradskih pješačkih staza te pokazao kako i u 'svojoj nevolji' shvaća kako ima onih kojima je gore. Ipak, to ne znači kako stvari ne treba mijenjati nabolje.
Duhoviti se Brođanin našalio sam sa svojom pritužbom na stanje gradskih pješačkih staza te pokazao kako i u 'svojoj nevolji' shvaća kako ima onih kojima je gore. Ipak, to ne znači kako stvari ne treba mijenjati nabolje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dok jedni vraćaju poklopce, drugi ih ponovno uklanjaju

Netko nema pametnijeg posla

Dok jedni vraćaju poklopce, drugi ih ponovno uklanjaju

10.3.2019. | 10:15
SBplus upozorio je na rupu duboku nekoliko metara koja, posebice noću, prijeti šetačima uz nasip Glogovice. Nakon što su odgovorni 'odradili' svoj dio posla, poklopce su na istoj lokaciji, samo nekoliko metara dalje, građani opet uklonili.
SBplus upozorio je na rupu duboku nekoliko metara koja, posebice noću, prijeti šetačima uz nasip Glogovice. Nakon što su odgovorni 'odradili' svoj dio posla, poklopce su na istoj lokaciji, samo nekoliko metara dalje, građani opet uklonili.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li branitelji zaslužili ovakvo 'počasno' mjesto?

Unutrašnjost kolodvora - ruglo grada

Jesu li branitelji zaslužili ovakvo 'počasno' mjesto?

7.3.2019. | 9:15
Čekaonica slavonskobrodskog Željezničkog kolodvora odavno ne služi svojoj svrsi. Zimi, jednako kao i ljeti, boravak je u njoj nepodnošljiv. Nakon pisma ljutitog građanina zbog zanemarivanja vitrine u kojoj se nalaze fotografije branitelja, istražili smo tko je odgovoran za čišćen
Čekaonica slavonskobrodskog Željezničkog kolodvora odavno ne služi svojoj svrsi. Zimi, jednako kao i ljeti, boravak je u njoj nepodnošljiv. Nakon pisma ljutitog građanina zbog zanemarivanja vitrine u kojoj se nalaze fotografije branitelja, istražili smo tko je odgovoran za čišćen
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako se troši novac koji izdvajamo za uređenje voda?

Plaćamo a ponekad ne znamo ni što

Kako se troši novac koji izdvajamo za uređenje voda?

6.3.2019. | 21:00
„Radovi na redovnom održavanju osnovne i detaljne kanalske mreže čine, u tehničkom i financijskom smislu, samo jedan mali dio od ukupnih radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda na našem branjenom području“
„Radovi na redovnom održavanju osnovne i detaljne kanalske mreže čine, u tehničkom i financijskom smislu, samo jedan mali dio od ukupnih radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda na našem branjenom području“
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za stanje u ulici nitko nije nadležan'

'Loptanje' s odgovornošću?

'Za stanje u ulici nitko nije nadležan'

3.3.2019. | 10:00
ako stanari slavonskobrodske ulice tvrde kako se svi 'peru' od odgovornosti za nastali problem, iz Gradske su uprave negirali da ih je u vezi istoga itko kontaktirao te su građane potaknuli neka buduća oštećenja prijavljuju na telefonski broj namijenjen takvim slučajevima.
ako stanari slavonskobrodske ulice tvrde kako se svi 'peru' od odgovornosti za nastali problem, iz Gradske su uprave negirali da ih je u vezi istoga itko kontaktirao te su građane potaknuli neka buduća oštećenja prijavljuju na telefonski broj namijenjen takvim slučajevima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Spremni temelji za nove dvije zgrade za mlade

Izgradnja u Slavonskom Brodu

Spremni temelji za nove dvije zgrade za mlade

28.2.2019. | 15:30
Radnici tvrtke Hidromont užurbano rade na izgradnji dodatne dvije gradske zgrade za mlade obitelji u kojima će biti dvanaest stanova. Danas su 'dignuti' prvi zidovi nove građevine.
Radnici tvrtke Hidromont užurbano rade na izgradnji dodatne dvije gradske zgrade za mlade obitelji u kojima će biti dvanaest stanova. Danas su 'dignuti' prvi zidovi nove građevine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šetačima uz nasip prijeti rupa duboka nekoliko metara

Građani, oprez!

Šetačima uz nasip prijeti rupa duboka nekoliko metara

26.2.2019. | 16:40
Brođani koji za šetnje i rekreaciju rado koriste nasip, mogli bi završiti u nekoliko metara dubokoj rupi jer je poklopac sa šahta uklonjen.
Brođani koji za šetnje i rekreaciju rado koriste nasip, mogli bi završiti u nekoliko metara dubokoj rupi jer je poklopac sa šahta uklonjen.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odvoz krupnog otpada kreće 25. ožujka

Komunalac Slavonski Brod

Odvoz krupnog otpada kreće 25. ožujka

21.2.2019. | 21:44
Stare automobile, auto dijelove, akumulatore, auto gume i građevinski otpad Komunalac ne odvozi u akciji odvoza krupnog otpada.
Stare automobile, auto dijelove, akumulatore, auto gume i građevinski otpad Komunalac ne odvozi u akciji odvoza krupnog otpada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku izgradnja novog dječjeg vrtića

Radovi vrijedni 7,8 milijuna kuna

U tijeku izgradnja novog dječjeg vrtića

21.2.2019. | 9:50
Novi objekt površine 718 kvadratnih metara nalazi se na parceli velikoj 5.757,00 kvadratnih metara, a projektom je predviđena izgradnja prostora za boravak ukupno 55-ero djece u tri odgojne skupine.
Novi objekt površine 718 kvadratnih metara nalazi se na parceli velikoj 5.757,00 kvadratnih metara, a projektom je predviđena izgradnja prostora za boravak ukupno 55-ero djece u tri odgojne skupine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanari su kolateralne žrtve tuđe neodgovornosti

Taoci zakona i loših rješenja

Stanari su kolateralne žrtve tuđe neodgovornosti

20.2.2019. | 21:00
Rasprava oko odgovornosti zbog 'bazena' koji se prilikom svake jače kiše stvaraju oko slavonskobrodskih 'žutih zgrada' u kojima su braniteljski stanovi, dobila je svoj nastavak nakon što je Grad objavio svoju stranu priče.
Rasprava oko odgovornosti zbog 'bazena' koji se prilikom svake jače kiše stvaraju oko slavonskobrodskih 'žutih zgrada' u kojima su braniteljski stanovi, dobila je svoj nastavak nakon što je Grad objavio svoju stranu priče.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovom slavonskobrodskom ulicom vozi se 'napamet'

Znak se 'utopio' u potoku

Ovom slavonskobrodskom ulicom vozi se 'napamet'

19.2.2019. | 21:20
Stanare nitko nije obavijestio je li došlo do promjena u obaveznom smjeru vožnje njihovom ulicom, ali čini se kako je za to dovoljna samovolja nestašne mladeži koja je, na svoju ruku, uklonila prometni znak.
Stanare nitko nije obavijestio je li došlo do promjena u obaveznom smjeru vožnje njihovom ulicom, ali čini se kako je za to dovoljna samovolja nestašne mladeži koja je, na svoju ruku, uklonila prometni znak.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani već uživaju u produžetku šetnice uz Savu

Iako radovi još nisu dovršeni

Brođani već uživaju u produžetku šetnice uz Savu

16.2.2019. | 21:10
Radovi vrijedni više od deset milijuna kuna, u sam će centar grada donijeti lijepu promjenu koju će, sudeći prema današnjim šetačima, Brođani itekako znati iskoristiti.
Radovi vrijedni više od deset milijuna kuna, u sam će centar grada donijeti lijepu promjenu koju će, sudeći prema današnjim šetačima, Brođani itekako znati iskoristiti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Problemima stanara zgrada u centru ne nazire se rješenje

Sukob mišljenja i prioriteta

Problemima stanara zgrada u centru ne nazire se rješenje

14.2.2019. | 21:00
Stanari slavonskobrodskog naselja nikako ne mogu 'na zelenu granu' oko korištenja parkirnih mjesta. Mjesecima ih naizmjence, za nepropisno parkiranje, kažnjavaju komunalni redari i prometna policija, a rješenja ni s jedne ni s druge strane nema ni na vidiku.
Stanari slavonskobrodskog naselja nikako ne mogu 'na zelenu granu' oko korištenja parkirnih mjesta. Mjesecima ih naizmjence, za nepropisno parkiranje, kažnjavaju komunalni redari i prometna policija, a rješenja ni s jedne ni s druge strane nema ni na vidiku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak obilježavanja granica nerazvrstanih cesta

Gradska uprava obavijestila građane

Nastavak obilježavanja granica nerazvrstanih cesta

13.2.2019. | 19:00
Nerazvrstane slavonskobrodske ceste bit će evidentirane u katastru te upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
Nerazvrstane slavonskobrodske ceste bit će evidentirane u katastru te upisane u zemljišnu knjigu kao javno dobro u vlasništvu Grada Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobunili se stanari slavonskobrodske ulice

Jedan problem riješili, drugi dobili

Pobunili se stanari slavonskobrodske ulice

11.2.2019. | 21:00
Nezadovoljni stanari slavonskobrodske ulice smještene tik uz potok Glogovicu, dočekali su na cesti novinare kojima su ispričali svoje 'muke'. Naime, osim što novi projekti neprestano odgađaju rekonstrukciju ceste, postojeći su asfalt uništili, a obnovu i dalje nitko ne spominje.
Stanarima slavonskobrodske ulice, poručili su, ostala je samo borba preko medija. Nakon što su pola stoljeća čekali kanalizaciju, izgradnju ceste neprestano odgađaju drugi projekti. No, iz Gradske su im uprave poručili kako će njihov problem ipak uskoro biti riješen.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od 1. travnja poskupljuje plin

Nije šala

Od 1. travnja poskupljuje plin

9.2.2019. | 11:40
Iz HERA kažu kako će plin za kranje kupce prosječno poskupiti 6,9 posto.
Iz HERA kažu kako će plin za kranje kupce prosječno poskupiti 6,9 posto.