Obrazovanje : Ostalo

Objavljeno: 21.8.2017. u 22:50
Prikaza: 4173
|
Autor: A.P./J.Z./SBplus

Učitelji s Gradom zategnuli odnose

Tko pravi probleme - politikanti ili diletanti?

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusRoditelji učenika
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

"Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica".

SLAVONSKI BROD - U Područnoj školi OŠ "Antun Mihanović" u Malom Parizu danas je održan izvanredni roditeljski sastanak. Tema je bila uvođenje jednosmjenskog rada u ovoj školi koju pohađa 97 učenika, a sazvali su ga učitelji škole i to, kako su istaknuli, u prvom redu da bi roditelje upoznali s ovom problematikom, ali i motivirani napisima u pojedinim medijima koji su, prema njihovom mišljenju, iznosili jednostrane i nepotpune informacije.

Naime, Grad Slavonski Brod je, kako je istaknuto, s ciljem podizanja standarda u radu s učenicima u ovoj školi, odlučio uvesti jednosmjenski rad. Prijedlog je da se pregradom učionica dobije potrebni prostor kako bi svi učenici mogli ići u jednu smjenu. No, učitelji ove škole smatraju kako to nije dobro rješenje. 

"Mi učitelji s tim učenicima provodimo sate i dane i smatramo da javnost mora čuti naše mišljenje. Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica", naglašeno je na današnjem izvanrednom roditeljskom sastanku, kojem je prethodio jutrošnji sastanak u gradskoj upravi. Tamo su predstavnici škole i roditelja sastali se s predstavnicima Grada. 

"Tom prilikom prisutni su (učitelji opa.a.) iznijeli svoje stajalište o uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz te su naveli svoje primjedbe o navedenoj tematici. Naime, jedna od primjedbi odnosi se na pretpostavku da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor. Međutim, u zgradi škole postoji predviđen prostor za kabinete te će on biti na raspolaganju svim učiteljima. Učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite", između ostaloga, piše u priopćenju s ovoga sastanka, a koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

I dok u gradu tvrde kako će pedagoški standardi, glede prostora, biti poštivani, učitelji nisu tog mišljenja. Prema standardu površina učionice po učeniku mora iznositi 2,5 m2. Kada bi pregrađene učionice imale 35 m2, u njiba bi bilo maksimalno 14 učenika.

"Što ako za koju godinu budemo morali upisati 17 Ili više učenika? Od izvođenja takvih građevinskih radova naši učenici neće imati koristi", kazao je Mario Tandarić u ime učitelja, a dobili su i podršku dobrog dijela roditelja koji drže kako uvođenje jednomsjenskog rada trenutno nije najidealnije rješenje za njihovu djecu. 

 "Jednosmjenski rad nije jedini način za podizanje pedagoških standarda. Podizanje standarda ostvaruje se metodičkim kutkom, kutkom za čitanje, crtanje, prostorom za igru, rekreativnu stanku, prostorom za ostavljanje didaktičkih materijala! Mi sada imamo sreću da sve to imamo, a na ovaj način ćemo sve to izgubiti.

Predložili bismo da se sredstva za pregradnju preusmjere u obnovu sanitarnih čvorova koji su u lošem stanju, da se promijene ploče koje su pohabane, da se nabave projektori za sve učionice... tako se podižu pedagoški standardi! Ovo je stav učitelja naše škole, koji smo potvrdili glasovanjem na sjednici Učiteljskog vijeća 18. 8. 2017. godine. Na roditeljskom sastanku dobili smo i pisanu suglasnost roditelja da se slažu sa našom odlukom da se pregradnja učionica zaustavi ili odgodi do sljedeće školske godine", stoji u priopćenju koje je, nakon izvanrednog roditeljskog sastanka u prisustvu pozvanih medija, medijima uputio Mario Tandarić.

Osim toga, Tandarić je u svojoj izjavi naveo kako će, od iduće školske godine, ovu školu pohađati pet razreda. Budući da škola ima pet učionica, tad će biti moguće uvesti jednosmjenski rad, bez materijalnih troškova i na korist djece.

- U slučaju kada bi se ove godine uveo jednosmjenski rad, postavlja se pitanje kako bi više od 90 učenika, u isto vrijeme, užinalo u ovako malom prostoru, a da ne govorimo o problemu sanitarnog čvora koji bi u takvim okolnostima bio nedovoljan na toliki broj učenika", kazala je i ravnateljica Snježana Vinarić

Mada su dobili podršku roditelja s jednosmjenskim radom krenu od iduće školske godine, u slučaju da osnivač bude inzistirao na uvođenju jednosmjenskog rada, tražit će mišljenje viših instanci.

- U tom slučaju, ići ćemo prema ministarstvu kako bismo od odgovornih dobili informaciju radi li Grad po zakonu ili smo mi u krivu. Kakva odluka bude donesena mi ćemo ju poštivati, ali u bojkot nastave nećemo ići jer, ponavljam, ja sam protiv bojkota nastave obzirom da smo mi ovdje isključivo zbog djece", kazao je, uz ostalo, Tandarić.

Kakav će biti konačni epilog ove priče ostaje vidjeti, tek raduje informacija kako mališani, ako je vjerovati ovom obećanju, neće kasniti s početkom nastave.

Budući da je Gradska uprava ovaj slučaj, sa strukom i javnošću, komunicirala lošije od HDZ-ove partnerice, gradske vijećnice Slavice Lemajić - koja je na zadnjoj sjednici Gradskg vijeća ponijela se kao glasnogovornik (od 15:15) učitelja, roditelja i djece ove Škole - ostaje vidjeti je li Grad u ovom slučaju krenuo 'grlom u jagode', ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena. Ako u postupku uvođenja jednosmjenske nastave Gradska uprava postupa sukladno Državnom pedagoškom standardu, njihovi protivnici najniži su politikanti i obrnuto, ako Gradska uprava ne postupa sukladno Standardu, najviši su diletanti.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brodno2

brodno2

Komentirano: 22.8.2017. | 17:15

1

Ajmo i u škole po dva ravnatelja pa da namirimo sve želje članova svih udruga, stranaka i nezavisnih lista
ibarix

ibarix

Komentirano: 22.8.2017. | 12:05

2

Znači nakon svega što je obrazloženo, vi napišete "ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena". Stvarno ste idioti. Kad vam djeca budu u prvom planu, onda ćete možda skinuti oglavine.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:27

3

po meni je važnije i ljepše da brodske učenike knjige i to besplatne dočekaju u školi a smjene jedna i to samo zato da bi roditelji bili više s djecom
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:26

4

koliko god se ne slažemo ovaj put se moram složiti ipak jedna caka tko uopče poštuje zakone e to je tragično i mislim da je ovo pitanje radi pitanja jedna ili dvije ja mislim da bi gro roditelja prihvatilo jednu smjenu a i učenici a opet svejedno stvaramo problem gdje ga nema a trebamo riješavati važnije stvari
Borislav_Stipic

Borislav_Stipic

Komentirano: 22.8.2017. | 10:57

5

Što roditelji i školsko osoblje o jednosmjenskoj ili višesmjenskoj nastavi misle, irelevantno je na razini jedne škole jer su stvari normirane i trebaju se provesti. (Ako nisu zadovoljni, mogu pokrenuti kampanju i lobirati za izmjenama pedagoških standarda na razini na kojoj se ti standardi donose i mijenjaju). Kako je krajnji rok za usklađivanje sustava osnovnog školstva s Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja 2022. godina, nije potrebno ishitreno i parcijalno rješavati samo jednu ili tek neke od propisanih standardnih normi. Za sve osnovne škole Grad je, u suradnji sa školama trebao izraditi dinamički plan (prema propisanim koeficijentima izvodljivosti) kojim su, pored rokova, trebali biti definirani svi parametri a s krajnjim zaključkom o tehničkim mogućnostima potpune prilagodbe svim propisanim normama, osobito rokovima završetka prilagodbe i cijenom. Uostalom, samim Standardom predviđena je postupnost. Za rad osnovne škole u jednoj smjeni (članak 6. stavak 4.) koeficijenti izvodljivosti pedagoških standarda (obveze koje su utvrđene u tekstu Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske) je 3 što znači da se moraju se postići u roku od deset godina, po donošenju Standarda i normativa, odnosno do kraja ove godine. Jedino što mi nije jasno, to je - zašto se u slučaju ove škole čekao krajnji rok, odnosno gotovo deset godina od donošenja Standarada?
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:42

6

Usput, u Osijeku je provedena takva anketa...85% je bilo ZA, 14% protiv, a 1% nije znalo što okružiti.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:40

7

borat: "leči se"... Bila bi zanimljiva anketa s pitanjem (za sve zainteresirane): "Da li ste za uvođenje jednosmjenske nastave u školama (ne samo u osnovnim)???" Odgovori bi trebali biti: DA ili NE! Treći odgovor (NE ZNAM) ne treba nam. Zanemariv!
borat

borat

Komentirano: 22.8.2017. | 9:31

8

Gradska se uprava već više puta pokazala totalno autistična i autoritarna kada su u pitanju škole. Ne zanima ih što misle nastavnici i roditelji ili čak učenici, ne zanima ih što je školi stvarno neophodno već izvode radove i nabavljaju opremu prema nekim svojim kriterijima koji nemaju veze sa stvarnim životom.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 22.8.2017. | 6:04

9

Po ljudima koji pričaju, vjerojatno politikantstvo. Naivni roditelji nasjedaju. Već viđeno.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kedžo je ambasador ovogodišnje kampanje

Poznati pjevač stiže u Slavonski Brod

Kedžo je ambasador ovogodišnje kampanje

19.10.2018. | 13:45
Čak 50 posto pješaka prelazi prometnice ne prateći zbivanja oko sebe upravo zbog korištenja mobitela. Svi Brođani pozvani su da se u nedjelju na korzu pridruže učenicima srednjih škola i pjevaču Damiru Kedži te sudjeluju u kampanji protiv korištenja mobitela u vožnji i šetnji.
Čak 50 posto pješaka prelazi prometnice ne prateći zbivanja oko sebe upravo zbog korištenja mobitela. Svi Brođani pozvani su da se u nedjelju na korzu pridruže učenicima srednjih škola i pjevaču Damiru Kedži te sudjeluju u kampanji protiv korištenja mobitela u vožnji i šetnji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi iz sedam zemalja o poštivanju vjerskih razlika

Erasmus+

Mladi iz sedam zemalja o poštivanju vjerskih razlika

6.10.2018. | 13:30
Ukupno 45 mladih ljudi iz sedam zemalja, uključujući i Hrvatsku, u Slavonskom Brodu uči o važnosti poštivanja vjerskih i kulturnih razlika.
Ukupno 45 mladih ljudi iz sedam zemalja, uključujući i Hrvatsku, u Slavonskom Brodu uči o važnosti poštivanja vjerskih i kulturnih razlika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca u Slavoniji ne prepoznaju pile, kravu, patku

Poražavajuće informacije

Djeca u Slavoniji ne prepoznaju pile, kravu, patku

5.10.2018. | 10:00
Zvuči nevjerojatno i krajnje zabrinjavajuće da dobar dio djece nikada nije imao iskustvo izravnog kontakta sa životinjama. Podatak je tim više poražavajući jer je riječ o nevelikom gradu, samom srcu žitnice, doslovce okruženom intenzivnom poljoprivredom.
Zvuči nevjerojatno i krajnje zabrinjavajuće da dobar dio djece nikada nije imao iskustvo izravnog kontakta sa životinjama. Podatak je tim više poražavajući jer je riječ o nevelikom gradu, samom srcu žitnice, doslovce okruženom intenzivnom poljoprivredom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prskalo: 'Primjer iz Sl. Broda, primijenit ćemo na državu.'

Učenici postaju i radnici

Prskalo: 'Primjer iz Sl. Broda, primijenit ćemo na državu.'

4.10.2018. | 14:35
U šestominutom videu koji je ministrica Divjak objavila prije sat vremena na društvenim mrežama, zajedno s poznatim slavonskobrodskim ravnateljem, danas njezinim najvećim pomoćnikom, uklanja predrasude o novom (dualnom) modelu obrazovanja.
U šestominutom videu koji je ministrica Divjak objavila prije sat vremena na društvenim mrežama, zajedno s poznatim slavonskobrodskim ravnateljem, danas njezinim najvećim pomoćnikom, uklanja predrasude o novom (dualnom) modelu obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Škole iz Brodsko-posavske županije su među tri najgore?

Prepolovljen broj ponavljača

Škole iz Brodsko-posavske županije su među tri najgore?

24.9.2018. | 20:30
Većina srednjih škola drastično je srezala "padove razreda", u čemu se ističe Brodsko-posavska županija koja je gotovo prepolovila taj broj - sa 120 na 69, dok je istovremeno imala najveći porast osnovaca koji su ponovili razred, njih 28 više.
Većina srednjih škola drastično je srezala "padove razreda", u čemu se ističe Brodsko-posavska županija koja je gotovo prepolovila taj broj - sa 120 na 69, dok je istovremeno imala najveći porast osnovaca koji su ponovili razred, njih 28 više.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slav. Brodu upisana dva razreda prvašića više nego lani

Dok se neke hrvatske škole zatvaraju

U Slav. Brodu upisana dva razreda prvašića više nego lani

2.9.2018. | 9:30
U Brodsko-posavskoj županiji ove godine u čak 13 škola nije upisan niti jedan prvašić. Unatoč toj nimalo pozitivnoj brojki, ipak, ukupno gledajući, na području županije upisano je 75 prvašića više, a u slavonskobrodskim osnovnim školama čak dva razreda više nego li prošle godine
U Brodsko-posavskoj županiji ove godine u čak 13 škola nije upisan niti jedan prvašić. Unatoč toj nimalo pozitivnoj brojki, ipak, ukupno gledajući, na području županije upisano je 75 prvašića više, a u slavonskobrodskim osnovnim školama čak dva razreda više nego li prošle godine
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatnim tabletom 'privlače' buduće srednjoškolce

Upisi u srednje škole

Besplatnim tabletom 'privlače' buduće srednjoškolce

19.6.2018. | 14:30
Evo u kojoj školi ćete dobiti besplatan tablet ukoliko, kao završeni osmaš, upišete jedan od obrazovnih smjerova koji vam u njoj nude.
Evo u kojoj školi ćete dobiti besplatan tablet ukoliko, kao završeni osmaš, upišete jedan od obrazovnih smjerova koji vam u njoj nude.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kompleti udžbenika i za 150 kuna

Razmjena učeničkih udžbenika

Kompleti udžbenika i za 150 kuna

18.6.2018. | 9:15
Svjesni činjenice kako se i na ovaj način može pomoći roditeljskom budžetu, učenici sve više paze na svoje udžbenike te ih na kraju školske godine prodaju a za dobiveni novac kupe komplete za viši razred u koji će krenuti na jesen. Osim što otkup udžbenika i njihovu prodaju organ
Svjesni činjenice kako se i na ovaj način može pomoći roditeljskom budžetu, učenici sve više paze na svoje udžbenike te ih na kraju školske godine prodaju a za dobiveni novac kupe komplete za viši razred u koji će krenuti na jesen. Osim što otkup udžbenika i njihovu prodaju organ
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca uče najviše od nas

Psihologinja otkriva:

Djeca uče najviše od nas

16.6.2018. | 20:35
Psihologinja apelira na roditelje neka ne dozvole da škola postane središnji dio njihova odnosa s djecom. "Škola je samo jedan dio učenja u životu, a ostali dio oni uče od nas kao roditelja" - poručila im je.
Psihologinja apelira na roditelje neka ne dozvole da škola postane središnji dio njihova odnosa s djecom. "Škola je samo jedan dio učenja u životu, a ostali dio oni uče od nas kao roditelja" - poručila im je.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prijavite se za zanimanje policajac

Produžen rok

Prijavite se za zanimanje policajac

12.6.2018. | 16:09
Radi velikog interesa učenika koji ove godine završavaju četvrti razred srednje škole, Povjerenstvo je donijelo novu odluku.
Radi velikog interesa učenika koji ove godine završavaju četvrti razred srednje škole, Povjerenstvo je donijelo novu odluku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijedimo koliko smo spremni pomoći drugima

Volonteri iz školskih klupa

Vrijedimo koliko smo spremni pomoći drugima

8.6.2018. | 11:05
Kad vas nešto veseli, kad nešto radite sa srcem, kad u nečem pronalazite osobno zadovoljstvo onda to želite raditi što češće. I nije to zapravo rad nego uživanje. Uzajamno davanje i primanje.
Kad vas nešto veseli, kad nešto radite sa srcem, kad u nečem pronalazite osobno zadovoljstvo onda to želite raditi što češće. I nije to zapravo rad nego uživanje. Uzajamno davanje i primanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici čiji su preci iz Afrike, Indije, Amerike

Upoznajmo pretke

Brodski učenici čiji su preci iz Afrike, Indije, Amerike

30.5.2018. | 17:05
Vrlo zanimljivi podaci pomalo su i iznenađujući. Pokazalo se da brodski osnovnoškolci korijene vuku iz Bosne, Hrvatske, ali i od afričkih Tuarega, stanovnika Walesa, sa Sardinije, iz sjeverne Europe, Azije, Južne Amerike...
Vrlo zanimljivi podaci pomalo su i iznenađujući. Pokazalo se da brodski osnovnoškolci korijene vuku iz Bosne, Hrvatske, ali i od afričkih Tuarega, stanovnika Walesa, sa Sardinije, iz sjeverne Europe, Azije, Južne Amerike...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poseban rad sa 120 najdarovitije djece

Brodsko-posavska županija

Poseban rad sa 120 najdarovitije djece

29.5.2018. | 20:00
U tijeku je završno testiranje 300 učenika. Projekt se provodi u šest srednjih i četiri osnovne škole
U tijeku je završno testiranje 300 učenika. Projekt se provodi u šest srednjih i četiri osnovne škole
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Dobro" na dislociranom studiju u Slavonskom Brodu

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

"Dobro" na dislociranom studiju u Slavonskom Brodu

24.5.2018. | 12:05
Cilj projekta „DOBRO“ jest uvesti društveno korisno učenje u akademsko obrazovanje i pridonijeti jačanju kompetencija budućih stručnjaka za stvaranje sustava rane intervencije u lokalnim zajednicama.
Cilj projekta „DOBRO“ jest uvesti društveno korisno učenje u akademsko obrazovanje i pridonijeti jačanju kompetencija budućih stručnjaka za stvaranje sustava rane intervencije u lokalnim zajednicama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Glazbeni nastupi bivših učenika

Obilježen Dan Glazbene škole

Glazbeni nastupi bivših učenika

18.5.2018. | 19:25
Ovaj tjedan Glazbena škola je bila domaćin 6. tjedna glazbe tijekom kojeg su zainteresirani mogli poslušati osnovnoškolce, srednjoškolce i nastavnike Glazbene škole Slavonski Brod, kao i koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka.
Ovaj tjedan Glazbena škola je bila domaćin 6. tjedna glazbe tijekom kojeg su zainteresirani mogli poslušati osnovnoškolce, srednjoškolce i nastavnike Glazbene škole Slavonski Brod, kao i koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izračunajte bodove za upis u srednju školu

Hrvatska zajednica županija i Srednja.hr

Izračunajte bodove za upis u srednju školu

17.5.2018. | 16:05
Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.
Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi Hrvatske: Da bismo ostali, povećajte plaće

Ambasadori EU parlamenta

Mladi Hrvatske: Da bismo ostali, povećajte plaće

11.5.2018. | 13:00
Upravo je iseljavanje mladih bila jedna od bitnih tema skupa koji se održava drugu godinu za redom, a mladi ambasadori Europskog parlamenta, boreći se za svoje mjesto u društvu i bolju budućnost, poručili su kako im je, osim plaća, bitno ulaganje u obrazovanje, razvitak poduzetni
Upravo je iseljavanje mladih bila jedna od bitnih tema skupa koji se održava drugu godinu za redom, a mladi ambasadori Europskog parlamenta, boreći se za svoje mjesto u društvu i bolju budućnost, poručili su kako im je, osim plaća, bitno ulaganje u obrazovanje, razvitak poduzetni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kviz: Koliko znamo o EU

EU tjedan

Kviz: Koliko znamo o EU

3.5.2018. | 15:53
I ove godine Slavonski Brod daje svoj doprinos obilježavanju Europskog tjedna. Europski dom priredio je bogat program.
I ove godine Slavonski Brod daje svoj doprinos obilježavanju Europskog tjedna. Europski dom priredio je bogat program.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Izvrsnost je ono na čemu ćemo mi i u budućnosti raditi"

Otvorena izložba o 100 godina Gimnazije

"Izvrsnost je ono na čemu ćemo mi i u budućnosti raditi"

19.4.2018. | 12:45
Državni tajnik: "Mi koji smo to gimnazijsko razdoblje davno ostavili iza sebe znademo koliko je to značilo u našem formativnom razdoblju kad smo stasavali i prelazili iz onog ranog mladenačkog u zrelije životno razdoblje."
Državni tajnik: "Mi koji smo to gimnazijsko razdoblje davno ostavili iza sebe znademo koliko je to značilo u našem formativnom razdoblju kad smo stasavali i prelazili iz onog ranog mladenačkog u zrelije životno razdoblje."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak usavršavanja za bolju pomoć žrtvama

Trud volontera i djelatnika

Nastavak usavršavanja za bolju pomoć žrtvama

9.3.2018. | 10:05
Dio edukacije bio je fokusiran na emocionalnu podršku žrtvama, psihološke aspekte svjedočenja te komunikaciju sa žrtvama i svjedocima na način da im se pruži najbolja moguća podrška koja im je u određenom trenutku neophodna.
Dio edukacije bio je fokusiran na emocionalnu podršku žrtvama, psihološke aspekte svjedočenja te komunikaciju sa žrtvama i svjedocima na način da im se pruži najbolja moguća podrška koja im je u određenom trenutku neophodna.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :