Obrazovanje : Ostalo

Objavljeno: 21.8.2017. u 22:50
Prikaza: 3548
|
Autor: A.P./J.Z./SBplus

Učitelji s Gradom zategnuli odnose

Tko pravi probleme - politikanti ili diletanti?

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusRoditelji učenika
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

"Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica".

SLAVONSKI BROD - U Područnoj školi OŠ "Antun Mihanović" u Malom Parizu danas je održan izvanredni roditeljski sastanak. Tema je bila uvođenje jednosmjenskog rada u ovoj školi koju pohađa 97 učenika, a sazvali su ga učitelji škole i to, kako su istaknuli, u prvom redu da bi roditelje upoznali s ovom problematikom, ali i motivirani napisima u pojedinim medijima koji su, prema njihovom mišljenju, iznosili jednostrane i nepotpune informacije.

Naime, Grad Slavonski Brod je, kako je istaknuto, s ciljem podizanja standarda u radu s učenicima u ovoj školi, odlučio uvesti jednosmjenski rad. Prijedlog je da se pregradom učionica dobije potrebni prostor kako bi svi učenici mogli ići u jednu smjenu. No, učitelji ove škole smatraju kako to nije dobro rješenje. 

"Mi učitelji s tim učenicima provodimo sate i dane i smatramo da javnost mora čuti naše mišljenje. Nismo sazvali sastanak da bi dizali bunu niti da bi govorili protiv bilo koga, nego da bismo govorili ZA one koji bi nam svima trebali biti na prvom mjestu, a to su naši učenici. Mi, učitelji OŠ "Antun Mihanović" smo ZA uvođenje jednosmjenskog rada, ali smo protiv pregrađivanja učionica", naglašeno je na današnjem izvanrednom roditeljskom sastanku, kojem je prethodio jutrošnji sastanak u gradskoj upravi. Tamo su predstavnici škole i roditelja sastali se s predstavnicima Grada. 

"Tom prilikom prisutni su (učitelji opa.a.) iznijeli svoje stajalište o uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz te su naveli svoje primjedbe o navedenoj tematici. Naime, jedna od primjedbi odnosi se na pretpostavku da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor. Međutim, u zgradi škole postoji predviđen prostor za kabinete te će on biti na raspolaganju svim učiteljima. Učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite", između ostaloga, piše u priopćenju s ovoga sastanka, a koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

I dok u gradu tvrde kako će pedagoški standardi, glede prostora, biti poštivani, učitelji nisu tog mišljenja. Prema standardu površina učionice po učeniku mora iznositi 2,5 m2. Kada bi pregrađene učionice imale 35 m2, u njiba bi bilo maksimalno 14 učenika.

"Što ako za koju godinu budemo morali upisati 17 Ili više učenika? Od izvođenja takvih građevinskih radova naši učenici neće imati koristi", kazao je Mario Tandarić u ime učitelja, a dobili su i podršku dobrog dijela roditelja koji drže kako uvođenje jednomsjenskog rada trenutno nije najidealnije rješenje za njihovu djecu. 

 "Jednosmjenski rad nije jedini način za podizanje pedagoških standarda. Podizanje standarda ostvaruje se metodičkim kutkom, kutkom za čitanje, crtanje, prostorom za igru, rekreativnu stanku, prostorom za ostavljanje didaktičkih materijala! Mi sada imamo sreću da sve to imamo, a na ovaj način ćemo sve to izgubiti.

Predložili bismo da se sredstva za pregradnju preusmjere u obnovu sanitarnih čvorova koji su u lošem stanju, da se promijene ploče koje su pohabane, da se nabave projektori za sve učionice... tako se podižu pedagoški standardi! Ovo je stav učitelja naše škole, koji smo potvrdili glasovanjem na sjednici Učiteljskog vijeća 18. 8. 2017. godine. Na roditeljskom sastanku dobili smo i pisanu suglasnost roditelja da se slažu sa našom odlukom da se pregradnja učionica zaustavi ili odgodi do sljedeće školske godine", stoji u priopćenju koje je, nakon izvanrednog roditeljskog sastanka u prisustvu pozvanih medija, medijima uputio Mario Tandarić.

Osim toga, Tandarić je u svojoj izjavi naveo kako će, od iduće školske godine, ovu školu pohađati pet razreda. Budući da škola ima pet učionica, tad će biti moguće uvesti jednosmjenski rad, bez materijalnih troškova i na korist djece.

- U slučaju kada bi se ove godine uveo jednosmjenski rad, postavlja se pitanje kako bi više od 90 učenika, u isto vrijeme, užinalo u ovako malom prostoru, a da ne govorimo o problemu sanitarnog čvora koji bi u takvim okolnostima bio nedovoljan na toliki broj učenika", kazala je i ravnateljica Snježana Vinarić

Mada su dobili podršku roditelja s jednosmjenskim radom krenu od iduće školske godine, u slučaju da osnivač bude inzistirao na uvođenju jednosmjenskog rada, tražit će mišljenje viših instanci.

- U tom slučaju, ići ćemo prema ministarstvu kako bismo od odgovornih dobili informaciju radi li Grad po zakonu ili smo mi u krivu. Kakva odluka bude donesena mi ćemo ju poštivati, ali u bojkot nastave nećemo ići jer, ponavljam, ja sam protiv bojkota nastave obzirom da smo mi ovdje isključivo zbog djece", kazao je, uz ostalo, Tandarić.

Kakav će biti konačni epilog ove priče ostaje vidjeti, tek raduje informacija kako mališani, ako je vjerovati ovom obećanju, neće kasniti s početkom nastave.

Budući da je Gradska uprava ovaj slučaj, sa strukom i javnošću, komunicirala lošije od HDZ-ove partnerice, gradske vijećnice Slavice Lemajić - koja je na zadnjoj sjednici Gradskg vijeća ponijela se kao glasnogovornik (od 15:15) učitelja, roditelja i djece ove Škole - ostaje vidjeti je li Grad u ovom slučaju krenuo 'grlom u jagode', ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena. Ako u postupku uvođenja jednosmjenske nastave Gradska uprava postupa sukladno Državnom pedagoškom standardu, njihovi protivnici najniži su politikanti i obrnuto, ako Gradska uprava ne postupa sukladno Standardu, najviši su diletanti.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brodno2

brodno2

Komentirano: 22.8.2017. | 17:15

1

Ajmo i u škole po dva ravnatelja pa da namirimo sve želje članova svih udruga, stranaka i nezavisnih lista
ibarix

ibarix

Komentirano: 22.8.2017. | 12:05

2

Znači nakon svega što je obrazloženo, vi napišete "ili je u pitanju rutinski otpor opozicije u funkciji ubiranja političkih poena". Stvarno ste idioti. Kad vam djeca budu u prvom planu, onda ćete možda skinuti oglavine.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:27

3

po meni je važnije i ljepše da brodske učenike knjige i to besplatne dočekaju u školi a smjene jedna i to samo zato da bi roditelji bili više s djecom
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 22.8.2017. | 11:26

4

koliko god se ne slažemo ovaj put se moram složiti ipak jedna caka tko uopče poštuje zakone e to je tragično i mislim da je ovo pitanje radi pitanja jedna ili dvije ja mislim da bi gro roditelja prihvatilo jednu smjenu a i učenici a opet svejedno stvaramo problem gdje ga nema a trebamo riješavati važnije stvari
Borislav_Stipic

Borislav_Stipic

Komentirano: 22.8.2017. | 10:57

5

Što roditelji i školsko osoblje o jednosmjenskoj ili višesmjenskoj nastavi misle, irelevantno je na razini jedne škole jer su stvari normirane i trebaju se provesti. (Ako nisu zadovoljni, mogu pokrenuti kampanju i lobirati za izmjenama pedagoških standarda na razini na kojoj se ti standardi donose i mijenjaju). Kako je krajnji rok za usklađivanje sustava osnovnog školstva s Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja 2022. godina, nije potrebno ishitreno i parcijalno rješavati samo jednu ili tek neke od propisanih standardnih normi. Za sve osnovne škole Grad je, u suradnji sa školama trebao izraditi dinamički plan (prema propisanim koeficijentima izvodljivosti) kojim su, pored rokova, trebali biti definirani svi parametri a s krajnjim zaključkom o tehničkim mogućnostima potpune prilagodbe svim propisanim normama, osobito rokovima završetka prilagodbe i cijenom. Uostalom, samim Standardom predviđena je postupnost. Za rad osnovne škole u jednoj smjeni (članak 6. stavak 4.) koeficijenti izvodljivosti pedagoških standarda (obveze koje su utvrđene u tekstu Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske) je 3 što znači da se moraju se postići u roku od deset godina, po donošenju Standarda i normativa, odnosno do kraja ove godine. Jedino što mi nije jasno, to je - zašto se u slučaju ove škole čekao krajnji rok, odnosno gotovo deset godina od donošenja Standarada?
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:42

6

Usput, u Osijeku je provedena takva anketa...85% je bilo ZA, 14% protiv, a 1% nije znalo što okružiti.
Davorxp111

Davorxp111

Komentirano: 22.8.2017. | 9:40

7

borat: "leči se"... Bila bi zanimljiva anketa s pitanjem (za sve zainteresirane): "Da li ste za uvođenje jednosmjenske nastave u školama (ne samo u osnovnim)???" Odgovori bi trebali biti: DA ili NE! Treći odgovor (NE ZNAM) ne treba nam. Zanemariv!
borat

borat

Komentirano: 22.8.2017. | 9:31

8

Gradska se uprava već više puta pokazala totalno autistična i autoritarna kada su u pitanju škole. Ne zanima ih što misle nastavnici i roditelji ili čak učenici, ne zanima ih što je školi stvarno neophodno već izvode radove i nabavljaju opremu prema nekim svojim kriterijima koji nemaju veze sa stvarnim životom.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 22.8.2017. | 6:04

9

Po ljudima koji pričaju, vjerojatno politikantstvo. Naivni roditelji nasjedaju. Već viđeno.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljudi odlaze, a kao da nikoga nije briga

Sve manje djece u školama

Ljudi odlaze, a kao da nikoga nije briga

19.9.2017. | 11:10
U Slavonskom Brodu, u školi u centru grada, u vrijeme međusmjene pred školom je tek nekoliko učenika. Jer njihovi vršnjaci su otišli prema zapadu, učitelji i ravnatelji ostaju u strahu i neizvjesnosti da uskoro neće imati koga podučavati.
U Slavonskom Brodu, u školi u centru grada, u vrijeme međusmjene pred školom je tek nekoliko učenika. Jer njihovi vršnjaci su otišli prema zapadu, učitelji i ravnatelji ostaju u strahu i neizvjesnosti da uskoro neće imati koga podučavati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspisali natječaj za prijem učitelja

Tražite posao

Raspisali natječaj za prijem učitelja

27.7.2017. | 13:00
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti propisane dokaze o tom statusu. Navedeni kandidati imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednak
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti propisane dokaze o tom statusu. Navedeni kandidati imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednak
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatni domaći proizvodi za brodsko-posavske učenike

Školska shema

Besplatni domaći proizvodi za brodsko-posavske učenike

26.7.2017. | 9:15
Cilj cijelog programa je zdrava prehrana za djecu i promocija domaćih proizvoda, iz Brodsko-posavske županije, kako bismo pomogli i promociji domaćih OPG-ovaca.
Cilj cijelog programa je zdrava prehrana za djecu i promocija domaćih proizvoda, iz Brodsko-posavske županije, kako bismo pomogli i promociji domaćih OPG-ovaca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Razmjenom učenika do saznanja o lagodnijem životu na selu

Brođani u uItaliji i Nizozemskoj

Razmjenom učenika do saznanja o lagodnijem životu na selu

15.7.2017. | 17:15
Kako su ruralna područja često pogođena nižim financijskim mogućnostima sam cilj ove razmjene je također promicati deurbanizaciju i informirati ljude o tome kako pomoću različitih sredstava postoji mogućnost lagodnijeg života na selu.
Kako su ruralna područja često pogođena nižim financijskim mogućnostima sam cilj ove razmjene je također promicati deurbanizaciju i informirati ljude o tome kako pomoću različitih sredstava postoji mogućnost lagodnijeg života na selu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prikupili donaciju za svoju vršnjake

Djeca djeci

Prikupili donaciju za svoju vršnjake

1.7.2017. | 9:00
"Kroz razne aktivnosti humanitarnih donacija, projektnog dana Dana dobre hrane, kreativnih radionica učenici su prikupili taj značajan iznos i još jednom pokazali primjerom kako je za pomoć drugome dovoljno imati samo srca koja kucaju zajedno."
"Kroz razne aktivnosti humanitarnih donacija, projektnog dana Dana dobre hrane, kreativnih radionica učenici su prikupili taj značajan iznos i još jednom pokazali primjerom kako je za pomoć drugome dovoljno imati samo srca koja kucaju zajedno."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Aktivan odmor za mlade

Ljetni raspust

Aktivan odmor za mlade

23.6.2017. | 8:15
Za svu djecu koja će ljetne praznike provesti u Slavonskom Brodu Grad je i ove godine organizirao niz besplatnih sadržaja kojima se mladima nudi mogućnost aktivnog i zanimljivog provođenja slobodnih dana.
Za svu djecu koja će ljetne praznike provesti u Slavonskom Brodu Grad je i ove godine organizirao niz besplatnih sadržaja kojima se mladima nudi mogućnost aktivnog i zanimljivog provođenja slobodnih dana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U informatičko opismenjavanje najmlađih ulažu 27 tisuća kuna

Nedostaje oko 700 tisuća informatičara

U informatičko opismenjavanje najmlađih ulažu 27 tisuća kuna

21.6.2017. | 15:40
"Gimnazija je ove školske godine uspješno završila svoje STEM genijalce, središnja tema na Strojarskom fakultetu ovogodišnjeg strojarskog izazova bio je STEM. A sada smo kroz Udrugu IT našli put kako STEM područje unaprijediti i poboljšati i u osnovnim školama. Jer mi moramo biti
"Gimnazija je ove školske godine uspješno završila svoje STEM genijalce, središnja tema na Strojarskom fakultetu ovogodišnjeg strojarskog izazova bio je STEM. A sada smo kroz Udrugu IT našli put kako STEM područje unaprijediti i poboljšati i u osnovnim školama. Jer mi moramo biti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljeni uvjeti upisa u brodsko-posavske srednje škole

Upisi

Objavljeni uvjeti upisa u brodsko-posavske srednje škole

14.6.2017. | 19:40
Objavili detalje o potrebnoj dokumentaciji, bodovanju i tome koliko koja škola upisuje učenika u nastavnoj 2017./2018. godini.
Objavili detalje o potrebnoj dokumentaciji, bodovanju i tome koliko koja škola upisuje učenika u nastavnoj 2017./2018. godini.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izvrstan uspjeh učenika Industrijsko-obrtničke škole

SOELA 2017.

Izvrstan uspjeh učenika Industrijsko-obrtničke škole

12.6.2017. | 11:15
Učenici Industrijsko-obrtničke škole sudjelovali su na 5. utrci solarnih automobila i ostvarili izvrstan rezultat.
Učenici Industrijsko-obrtničke škole sudjelovali su na 5. utrci solarnih automobila i ostvarili izvrstan rezultat.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  "Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma"

U Industrijskom parku

"Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma"

1.6.2017. | 20:40
I Brođani dali podršku prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi. Prosvjedu na kojem se u 13 hrvatskih gradova, prema nekim podacima, okupilo više od 40 tisuća ljudi.
I Brođani dali podršku prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi. Prosvjedu na kojem se u 13 hrvatskih gradova, prema nekim podacima, okupilo više od 40 tisuća ljudi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su budućnost ovoga grada

Mladi robotičari

Oni su budućnost ovoga grada

26.5.2017. | 11:25
Oni su, vidi se to već sada, mali ljudi pred kojima se nazire velika karijera i uspjeh. Oni su djeca koja će mjenjati svijet. Hoće li to činiti iz svog Slavonskog Broda, kojega s tako puno ljubavi promoviraju na natjecanjima, ovisit će o tome hoće li grad prepoznati svoju budućno
Oni su, vidi se to već sada, mali ljudi pred kojima se nazire velika karijera i uspjeh. Oni su djeca koja će mjenjati svijet. Hoće li to činiti iz svog Slavonskog Broda, kojega s tako puno ljubavi promoviraju na natjecanjima, ovisit će o tome hoće li grad prepoznati svoju budućno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vještine stečene na radionicama pomažu u odabiru zanimanja

UČENIČKA ZADRUGA TKANICA

Vještine stečene na radionicama pomažu u odabiru zanimanja

24.5.2017. | 8:45
U učeničkoj zadruzi Tkanica djeluje više sekcija, od keramičara i drvomodelara do štrikera i ekokošaraša, čiji polaznici vještinom, kreativnošću i maštom ruše predrasude.
U učeničkoj zadruzi Tkanica djeluje više sekcija, od keramičara i drvomodelara do štrikera i ekokošaraša, čiji polaznici vještinom, kreativnošću i maštom ruše predrasude.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Irena Nužda druga na svijetu u brzom tipkanju

Uspjeh učenice brodske Ekonomske škole

Irena Nužda druga na svijetu u brzom tipkanju

10.5.2017. | 18:05
Prijavljeni natjecatelji zadani tekst tipkaju deset minuta. Važna je brzina i točnost, a Irena je upravo tako ostvarila izniman rezultat u svojoj kategoriji (13-16 godina) sa 4839 napisanih znakova i samo dvije greške
Prijavljeni natjecatelji zadani tekst tipkaju deset minuta. Važna je brzina i točnost, a Irena je upravo tako ostvarila izniman rezultat u svojoj kategoriji (13-16 godina) sa 4839 napisanih znakova i samo dvije greške
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin Ivan Tečer srednjoškolski prvak iz biologije

Dobra vijest

Brođanin Ivan Tečer srednjoškolski prvak iz biologije

8.5.2017. | 9:45
Na mladima svijet ostaje, kaže stara narodna. Ako je suditi po rezultatima slavonskobrodskih srednjoškolaca, koje ostvaruju na brojnim natjecanjima, onda ovaj grad ima itekako dobu budućnost. Naravno, ako pronađe načina kako zadržati mlade, perspektivne ljude koji imaju znanje i
Na mladima svijet ostaje, kaže stara narodna. Ako je suditi po rezultatima slavonskobrodskih srednjoškolaca, koje ostvaruju na brojnim natjecanjima, onda ovaj grad ima itekako dobu budućnost. Naravno, ako pronađe načina kako zadržati mlade, perspektivne ljude koji imaju znanje i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca vratila ključeve grada

SVIJET BAJKI

Djeca vratila ključeve grada

29.4.2017. | 17:05
Uz bogat kulturno umjetnički program, brojni gosti i roditelji mogli su sudjelovati u prodajnoj izložbi i pogledati druge učeničke radove.
Uz bogat kulturno umjetnički program, brojni gosti i roditelji mogli su sudjelovati u prodajnoj izložbi i pogledati druge učeničke radove.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo milijun kuna vrijedan projekt za 120 djece

U deset škola

Gotovo milijun kuna vrijedan projekt za 120 djece

18.4.2017. | 16:10
Projekt će obuhvatiti 120 djece. Trebao bi početi u srpnju ove godine, a provodit će se tijekom 18 mjeseci.
Projekt će obuhvatiti 120 djece. Trebao bi početi u srpnju ove godine, a provodit će se tijekom 18 mjeseci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treća nagrada i novi izazovi na vidiku

SANDRA BÖHM NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Treća nagrada i novi izazovi na vidiku

10.4.2017. | 16:05
Do završetka nastavne godine Sandru očekuju još neki natjecateljski izazovi koji će joj, bez sumnje, donijeti nova dragocjena iskustva u umjetničkom odrastanju.
Do završetka nastavne godine Sandru očekuju još neki natjecateljski izazovi koji će joj, bez sumnje, donijeti nova dragocjena iskustva u umjetničkom odrastanju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji Austrijanci

12. ŠUMARSKA OLIMPIJADA

Najbolji Austrijanci

7.4.2017. | 17:55
Završena je 12. šumarska olimpijada koja je okupila 150 natjecatelja iz osam zemalja. Najbolji među njima, ove godine, bili su Austrijanci.
Završena je 12. šumarska olimpijada koja je okupila 150 natjecatelja iz osam zemalja. Najbolji među njima, ove godine, bili su Austrijanci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izgradnja škole jedino je rješenje i to je naš prioritet'

Pomoćnik ministra Momir Karin:

'Izgradnja škole jedino je rješenje i to je naš prioritet'

6.4.2017. | 15:30
Pomoćnik ministra obrazovanja, Momir Karin obišao je danas zgradu OŠ "Milan Amruš" i najavio kako je izgradnja nove zgrade škole prioritet ministarstva za koji će iznaći sredstva.
Pomoćnik ministra obrazovanja, Momir Karin obišao je danas zgradu OŠ "Milan Amruš" i najavio kako je izgradnja nove zgrade škole prioritet ministarstva za koji će iznaći sredstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Srednjoj medicinskoj školi proširuju djelatnost

Odlučeno je

U Srednjoj medicinskoj školi proširuju djelatnost

4.4.2017. | 15:15
U obrazovnom programu srednje medicinske škole, Odlukom vijećnika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, naći će se i dva nova zanimanja. Obzirom na potražnju radne snage za tim kadrom ne treba niti sumnjati kako će biti dobar dio onih koji će iskoristiti ovu ponudu slav
U obrazovnom programu srednje medicinske škole, Odlukom vijećnika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, naći će se i dva nova zanimanja. Obzirom na potražnju radne snage za tim kadrom ne treba niti sumnjati kako će biti dobar dio onih koji će iskoristiti ovu ponudu slav
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :