Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 24.8.2017. u 15:30
Prikaza: 4282
|
Autor: J.Z./SBplus

Odlučna ravnateljica osnovne škole

Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostale

Slavonski Brod : Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostaleSnježane Vinarić, odlučna ravnateljica Osnovne škole(Foto: A.P./SBplus)

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole.

SLAVONSKI BROD - Brodski gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je od nadležnih zatražio očitovanje o nastaloj situaciji pri uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnu školu „Antun Mihanović" Područna škola Mali Parizu, stoji na stranicama Grada.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić

Kao osnivač osnovnih škola Grad ima obvezu poboljšanja pedagoškog standarda, što podrazumijeva i uvođenje jednosmjenske nastave. Upravo kako bi se osigurali što bolji i kvalitetniji uvjeti za osnovnoškolce Grad je - s ciljem podizanja standarda - odlučio uvesti jednosmjenski rad u one gradske škole u kojima za to postoje preduvjeti. Jedna od tih škola je i Osnovna škola „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz, za koju su predstavnici Grada utvrdili da se, uz minimalna pregrađivanja dvije učionice, može osigurati nastava u jednoj smjeni za učenike od 1. do 4. razreda.

Svakako valja naglasiti kako će tom prilikom biti ispoštovani svi pedagoški standardi glede prostora. Kako je već ranije navedeno, tvrdnja da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor nije točna, jer u zgradi škole postoje predviđeni prostori za kabinete koji će biti na raspolaganju svim učiteljima. Isto tako, učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi, jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite. Isto tako, potrebno je istaknuti da su sanitarni uvjeti u školi zadovoljavajući, a ostaje i sasvim dovoljno prostora za obavljanje drugih aktivnosti učenika. O navedenom su pravovremeno bili obaviješteni i predstavnici škole.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić, koja se pozvala na dogovor s pomoćnikom ministra znanosti i obrazovanja gospodinom Momirom Karinom. O svemu navedenom gradonačelnik Duspara danas je zatražio žurno očitovanje od nadležnog ministarstva.

Grad Slavonski Brod, kao osnivač osnovnih škola na području Grada, ima obvezu brinuti o stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja za sve učenike. Provođenjem raznih mjera i projekata Grad to čini već godina, a uvođenjem jednosmjenske nastave želi se samo unaprijediti kvaliteta nastave te djeci i roditeljima omogućiti bolje organiziranje obiteljskog života, kao i slobodnog vremena učenika.

Također potrebno je naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici Područne škole imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno. Svi ovi uvjeti stvaraju se na dobrobit djece i njihovih roditelja te će shodno tome Grad ustrajati u provođenju ovog projekta.

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole. Naime, Grad se i tada suočavao s brojnim primjedbama, no tijekom njegove provedbe pokazao se kao model kojeg su pozitivno prihvatili i roditelji i djeca. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji ima produženi boravak u svim osnovnim školama, koji je osnovnoškolcima osigurao obrok i boravak dok su im roditelji na radnim mjestima.

Potaknuti ovim primjerom zaista vjerujemo kako će se i uvođenje jednosmjenske nastave pokazati kao uspješan projekt na dobrobit svih, a najviše djece i njihovih roditelja, stoji u priopćenju Grada.

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 12:09

1

Pročelnik Damir Klaić je potpisao okvirni troskovnik. Onaj tko zna što je suhogradnja ...rigipsom...razumije zašto se učitelji škole Mihanović protive pregradnji "normalnih" učionica u "krletke"...kako je naveo jedan roditelj. Sanitarni čvor te škole je u derutnom stanju..parketi istrugani...zidovi davno krečeni...Nehigijenski! S PREDVOĐENIM TROŠKOVNIKOM (ZA PREGRADNJU) BI DJECA DOBILA SPORTSKU DVORANU...DA SE NADOGRADI UZ ŠKOLU.....I ZA SAMO 2 GODINE UČENICI BI NAKON 30-AK GODINA POHAĐALI NASTAVU U PRIMJERENIM UVJETIMA!KOME U PRILOG IDE TAKVA URGENTNOST PREGRADNJE??????? Od izgradnje škole u njoj se osim izmjene stolarije NIŠTA nije iz proračuna grada ulagalo! Učionice imaju klime,jastuke na stolicama...šarene zavjese....kutiće za rad....ali....ISKLJUČIVO KUPLJENO ZARADOM SA SAJMOVA I PRODAJOM STAROG PAPIRA KOJA TA ŠKOLA KAO RIJETKA PRIKUPLJA. Učitelj Tandarić nije jedini inicijator protivljenju pregradnje ali u ime svih djelatnika škole javno istupa. MARIO TANDARIĆ=ŠKOLSKI ODBOR.Tzv. "mala škola" u Malom Parizu "diše" s roditeljima svoje djece! Glede ravnateljice Vinarić....Ona korektno i odgovorno korespondira između Školskog odbora,djelatnika i roditelja. Mnogim od roditelja i sama je bila nastavnica..posvećena je interesu učenika..tako da narode...ne laprdajte!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.8.2017. | 8:35

2

Snašo draga, ne znam odakle ti ti podaci, u troškovnik ne ulazim. Kakve veze ima sanitarni čvor i nedostatak dvorane sa ovom temom, molim te da mi objasniš. Također odakle znaš već unaprijed da nema zvučne izolacije? Al vi ljudi kenjate to je strašno.
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 3:14

3

Notorne činjenice o ovoj temi su: Sve su pokrenuli učitelji ove škole. Zašto? Jer će 2019./2020. školske godine u toj školi biti 4 razreda. Trošovnik za za pregradu učionica je oko 450000 kn po izračunu kompetenznih stručnjaka.Radilo bi se rigipsom.Zvučna izolacija-nula učinak! Sanitarni čvor-dotrajao! Sporstka dvorana uz školu-nema! Dajte ljudi...ne lupetajte! Gradonačelniku se žuri dati posla građevincima kojima je..dužan!
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 22:36

4

Pajser@...o spajanju i dijeljenju razreda odlucuje ministarstvo, razred od 28 ucenika se moze podjeliti na dva razreda. A moze se i s manje od 28 ako ima đaka sa poteskocama koji vrijede kao dva ucenika...tako da je uz takav uvjet po 14 i 13 ucenika sve bilo regularno...vjerojatno ih zato tad nisu spojili...danasnju situaciju ne znam...pa cu ponoviti...ima li objektivan novinar koji moze napraviti objektivan clanak s realnim podatcima...
brodno2

brodno2

Komentirano: 24.8.2017. | 22:26

5

bravo Snježana, netko je poželio tvoje mjesto i jednostavno se mora naći način . . . briga za djecu ma možeš misliti neka se strpi godinu dana otići će ne jedan nego dva razreda i evo nastave u jednoj smjeni
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 24.8.2017. | 20:31

6

Dodatak za smjenski rad se dobiva ako se mijenjaju smjene. Ako nastavnik uvijek radi u jednoj smjeni, onda nema smjenskog rada. Oni koji odradjuju neke sate u smjenama dobiju dodatak samo na te sate, a ne na cijelu satnicu.
pajser

pajser

Komentirano: 24.8.2017. | 18:35

7

12345 trebali su se zatvoriti još prije 10 godina kad su bila dva prva razreda po 13 i 14 učenika.
miromaric

miromaric

Komentirano: 24.8.2017. | 16:31

8

Nije ona njih ni morala izbaciti,mislim da kad su je ugledali smrknutu i ovako nabildanu da su pobjegli prije nego ih je ona mogla dohvatiti.
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 16:02

9

...vjerujem da ima i novinara na ovom portalu, pa nek istraze jeli istina da se jedno odjeljenje zatvara sljedece godine i da zbog toga nema potrebe pregradivat jer ce vec sljedecu godinu moci provoditi jednosmjenski rad uz postojece uvjete...
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 24.8.2017. | 15:53

10

Eto, brođani ostaje vam i dalje grijati učionice područne škole "A.MIhanović" tijekom cijelog dana. Ima se love. A nastavnici će i dalje dobivati dodatak od 10% na dvosmjensku nastavu. Baš lijepo za njih. Nije ih briga, pa to ide iz vaših džepova...HDZ ZNA!

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Među brodskim Romima uskoro želimo vidjeti doktore znanosti

Partneri Projekta poručili:

Među brodskim Romima uskoro želimo vidjeti doktore znanosti

11.12.2018. | 13:40
Od potpune integracije Roma među većinsko stanovništvo u Slavonskom Brodu, koristi bi imale obje strane. Bila bi to, kako Englezi kažu, 'win-'win' situacija u kojoj svi dobivaju ono najbolje. Zbog truda slavonskobrodskih vrtića, škole, Centra, Razvojne agencije, romskih udruga i
Od potpune integracije Roma među većinsko stanovništvo u Slavonskom Brodu, koristi bi imale obje strane. Bila bi to, kako Englezi kažu, 'win-'win' situacija u kojoj svi dobivaju ono najbolje. Zbog truda slavonskobrodskih vrtića, škole, Centra, Razvojne agencije, romskih udruga i
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Estoniji posjetili tvornicu sladoleda od eko sastojaka

Jestivi laboratorij

U Estoniji posjetili tvornicu sladoleda od eko sastojaka

10.12.2018. | 18:00
Projektni timovi posjetili su ured općinskog načelnika, obalu Finskog zaljeva, bivši zabranjeni grad Sillamäe i impresivan muzej rudarstva u obližnjem mjestu Kohtla-Nomme. Razgledavanje su nastavili u gradu Narvu na samoj granici s Rusijom.Projektni timovi posjetili su ured općin
Projektni timovi posjetili su ured općinskog načelnika, obalu Finskog zaljeva, bivši zabranjeni grad Sillamäe i impresivan muzej rudarstva u obližnjem mjestu Kohtla-Nomme. Razgledavanje su nastavili u gradu Narvu na samoj granici s Rusijom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pčelarstvo kao izvannastavna aktivnost osnovnoškolaca

Policija u preventivnom programu

Pčelarstvo kao izvannastavna aktivnost osnovnoškolaca

23.10.2018. | 16:05
Projekt kojim se promiče ostvarivanje puta do zdravlja kroz pčelarstvo, osmislio je i inicirao policajac Mirko Čorak, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara.
Projekt kojim se promiče ostvarivanje puta do zdravlja kroz pčelarstvo, osmislio je i inicirao policajac Mirko Čorak, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najava obnove još dvije slavonskobrodske škole

Potpisani ugovori o financiranju

Najava obnove još dvije slavonskobrodske škole

16.10.2018. | 9:15
Obnovu željno očekuju i učenici te djelatnici ostalih slavonskobrodskih škola za koje je Grad Slavonski Brod također 'predao' projektnu dokumentaciju, ali je Ministarstvo još uvijek nije stiglo obraditi.
Obnovu željno očekuju i učenici te djelatnici ostalih slavonskobrodskih škola za koje je Grad Slavonski Brod također 'predao' projektnu dokumentaciju, ali je Ministarstvo još uvijek nije stiglo obraditi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Evakuacija' slavonskobrodske osnovne škole

Održana vježba spašavanja

'Evakuacija' slavonskobrodske osnovne škole

11.10.2018. | 15:40
Slavonskobrodski osnovnoškolci naučili su danas kako prevladati strah i u kriznim situacijama djelovati 'hladne glave', ali i baratati osnovnim znanjem kako bi u slučaju potrebe pomogli sebi i drugima.
Slavonskobrodski osnovnoškolci naučili su danas kako prevladati strah i u kriznim situacijama djelovati 'hladne glave', ali i baratati osnovnim znanjem kako bi u slučaju potrebe pomogli sebi i drugima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dodatna pomoć u obrazovanju slavonskobrodske romske djece

'Prošao' još jedan gradski projekt

Dodatna pomoć u obrazovanju slavonskobrodske romske djece

28.8.2018. | 16:00
Većina romske djece, zbog blizine njihova naselja, pohađa Područnu osnovnu školu Hugo Badalić u slavonskobrodskom Naselju Jelas. Stoga je glavnina pomoći i projekata koji se provode za njihovu dobrobit fokusirana upravo na tu gradsku školu.
Većina romske djece, zbog blizine njihova naselja, pohađa Područnu osnovnu školu Hugo Badalić u slavonskobrodskom Naselju Jelas. Stoga je glavnina pomoći i projekata koji se provode za njihovu dobrobit fokusirana upravo na tu gradsku školu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đake u učionicama čeka iznenađenje

Modernizacija slavonskobrodskih škola

Đake u učionicama čeka iznenađenje

23.8.2018. | 12:30
Grad Slavonski Brod financirao je nabavu ukupno 18 interaktivnih ploča, po dvije za svaku osnovnu školu, potrebnih širokokutnih projektora te MozaBook edukativnih software-a. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 213.750 kuna.
Grad Slavonski Brod financirao je nabavu ukupno 18 interaktivnih ploča, po dvije za svaku osnovnu školu, potrebnih širokokutnih projektora te MozaBook edukativnih software-a. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 213.750 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se mijenja u slavonskobrodskoj Osnovnoj školi?

Nisu svi radovi očiti i lako vidljivi

Što se mijenja u slavonskobrodskoj Osnovnoj školi?

8.8.2018. | 18:45
Bučno nije samo na gradskim ulicama, nego i unutar nekih škola koje na jesen, s prvim školskim danima, očekuju velike promjene.
Bučno nije samo na gradskim ulicama, nego i unutar nekih škola koje na jesen, s prvim školskim danima, očekuju velike promjene.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za slavonskobrodsku osnovnu školu osigurana sredstva

Šest milijuna kuna za energetsku obnovu

Za slavonskobrodsku osnovnu školu osigurana sredstva

7.8.2018. | 9:35
Iako Fond za obnovu i energetsku učinkovitost nije stigao obraditi projekte Grada Slavonskog Broda za sve zgrade vrtića i škola za koje je pripremljena dokumentacija, Osnovna škola Antun Mihanović 'prošla' je u dodjeli novca za obnovu.
Iako Fond za obnovu i energetsku učinkovitost nije stigao obraditi projekte Grada Slavonskog Broda za sve zgrade vrtića i škola za koje je pripremljena dokumentacija, Osnovna škola Antun Mihanović 'prošla' je u dodjeli novca za obnovu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo zbog čega kasni obnova Škole

Čitatelji pitaju, a SBplus traži odgovor

Saznali smo zbog čega kasni obnova Škole

4.8.2018. | 14:20
Pitanje o travi, koja navodno raste iz školskog igrališta, trebalo bi uputiti ravnatelju Škole. Budući da je vikend, a ravnatelj ipak ima veće pravo na odmor od gradskog pročelnika, očekujemo da se sam javi, kad ocjeni da je vrijeme za to.
Pitanje o travi, koja navodno raste iz školskog igrališta, trebalo bi uputiti ravnatelju Škole. Budući da je vikend, a ravnatelj ipak ima veće pravo na odmor od gradskog pročelnika, očekujemo da se sam javi, kad ocjeni da je vrijeme za to.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najveća gradska osnovna škola dobit će novu dvoranu

Raspisan natječaj za radove

Najveća gradska osnovna škola dobit će novu dvoranu

4.8.2018. | 9:35
Radovi izgradnje školske dvodijelne sportske dvorane vrijedni su gotovo devet milijuna kuna, a s njima će ukupna ulaganja u tu gradsku školu tijekom posljednjeg desetljeća, dosegnuti 63 milijuna kuna.
Radovi izgradnje školske dvodijelne sportske dvorane vrijedni su gotovo devet milijuna kuna, a s njima će ukupna ulaganja u tu gradsku školu tijekom posljednjeg desetljeća, dosegnuti 63 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nisu milijuni u pitanju, a za jačih kiša sve pliva u vodi'

Roditelji ljuti i nezadovoljni:

'Nisu milijuni u pitanju, a za jačih kiša sve pliva u vodi'

24.7.2018. | 12:00
Redakciji SBplus-a nemoćni i ljutiti otac javio se sa željom da se javno objavi problem s kojim se učenici, roditelji i nastavnici slavonskobrodske osnovne škole bore već godinama. Strpljenja za čekanje rezultata velikih projekata više nitko nema, žele brza i efikasna rješenja.
Redakciji SBplus-a nemoćni i ljutiti otac javio se sa željom da se javno objavi problem s kojim se učenici, roditelji i nastavnici slavonskobrodske osnovne škole bore već godinama. Strpljenja za čekanje rezultata velikih projekata više nitko nema, žele brza i efikasna rješenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predanim radom zaslužile napredovanje

One su ponos brodske osnovne škole

Predanim radom zaslužile napredovanje

29.6.2018. | 18:30
Kompetencijama, znanjem i dosadašnjim radom kroz neposredni odgojno-obrazovni rad te izvananstavni stručni rad postigle su iznimne rezultate u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, kvalitetnijem metodičkom provođenju nastavnog procesa i rehabilitaciji učenika te procesu stalnog
Kompetencijama, znanjem i dosadašnjim radom kroz neposredni odgojno-obrazovni rad te izvananstavni stručni rad postigle su iznimne rezultate u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, kvalitetnijem metodičkom provođenju nastavnog procesa i rehabilitaciji učenika te procesu stalnog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrade za najuspješnije, nastupi za posjetitelje

Proslava njihovog dana

Nagrade za najuspješnije, nastupi za posjetitelje

30.5.2018. | 13:30
Nakon dodjele nagrada, održani su plesni i pjevački nastupi te kratka predstava mladih glumaca škole, a gosti su mogli razgledati i izložbu učeničkih radova.
Nakon dodjele nagrada, održani su plesni i pjevački nastupi te kratka predstava mladih glumaca škole, a gosti su mogli razgledati i izložbu učeničkih radova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dalekog rujna 1959. 'Nazorovci' su čuli prvo zvono

Velika svečanost za Dan škole

Dalekog rujna 1959. 'Nazorovci' su čuli prvo zvono

25.5.2018. | 19:50
Prvih godina škola je imala oko devetsto učenika, da bi u ranim devedesetima imala njih oko dvije tisuće. Danas u šest školskih zgrada nastavu pohađa ukupno 711 učenika u 42 odjela.
Prvih godina škola je imala oko devetsto učenika, da bi u ranim devedesetima imala njih oko dvije tisuće. Danas u šest školskih zgrada nastavu pohađa ukupno 711 učenika u 42 odjela.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici s Jelasa spremni za život u različitosti

Učili fotkanjem svoje okoline

Učenici s Jelasa spremni za život u različitosti

18.5.2018. | 10:00
Projekt je promicao univerzalne vrijednosti i poštivanje ljudskih prava među mladim adolescentima koji su još uvijek u procesu izgradnje svojih identiteta kako bi dobili buduće kritične i odgovorne građane.
Projekt je promicao univerzalne vrijednosti i poštivanje ljudskih prava među mladim adolescentima koji su još uvijek u procesu izgradnje svojih identiteta kako bi dobili buduće kritične i odgovorne građane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova dvorana i jednosmjenski rad kao želje za iduću godinu

Najveća osnovna gradska škola

Nova dvorana i jednosmjenski rad kao želje za iduću godinu

27.4.2018. | 16:00
Pod nazivom „Djetinjstvo je zlatno doba“ učenici su svojim glazbeno-vokalnim točkama, plesnim i scenskim nastupima te folklornim izvedbama prikazali i dočarali zašto je i koliko je lijepo biti dijete.
Pod nazivom „Djetinjstvo je zlatno doba“ učenici su svojim glazbeno-vokalnim točkama, plesnim i scenskim nastupima te folklornim izvedbama prikazali i dočarali zašto je i koliko je lijepo biti dijete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski osnovnoškolci ispitivali o minama i puškama

Druženje s policijom

Brodski osnovnoškolci ispitivali o minama i puškama

19.4.2018. | 13:05
Iako je od Domovinskog rata prošlo više od dvadeset godina, nesavjesni građani još uvijek kod kuća drže različito vatreno oružje, streljivo, ručne bombe, mine i ostala eksplozivna sredstva. Policija je danas djeci pokušala približiti koliku opasnost takve naprave predstavljaju.
Iako je od Domovinskog rata prošlo više od dvadeset godina, nesavjesni građani još uvijek kod kuća drže različito vatreno oružje, streljivo, ručne bombe, mine i ostala eksplozivna sredstva. Policija je danas djeci pokušala približiti koliku opasnost takve naprave predstavljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi

Sva su djeca umjetnici

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi

16.4.2018. | 17:15
"Stručni žiri je imao težak posao odabrati, od niza pristiglih radova, ponajbolje, a pročišćeni radovi predstavljaju presjek likovne situacije u Hrvatskoj", kazala je ravnateljica Galerije, Romana Tekić.
"Stručni žiri je imao težak posao odabrati, od niza pristiglih radova, ponajbolje, a pročišćeni radovi predstavljaju presjek likovne situacije u Hrvatskoj", kazala je ravnateljica Galerije, Romana Tekić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Seoska djeca u Brodu uče plivati i upoznaju Grad

Dva u jedan-pod nastavom tjelesnog

Seoska djeca u Brodu uče plivati i upoznaju Grad

11.4.2018. | 18:00
I prošle godine su na isti način deset dana išli na plivanje i svi su proplivali. Sad "utvrđuju" gradivo a bilo bi lijepo, kažu, kad bi im se i slijedeće godine pružila ista prilika. Cilj je da svi nauče plivati, ali i da obogate nastavu pa zaslužuju pohvalu i podršku lokalne zaj
I prošle godine su na isti način deset dana išli na plivanje i svi su proplivali. Sad "utvrđuju" gradivo a bilo bi lijepo, kažu, kad bi im se i slijedeće godine pružila ista prilika. Cilj je da svi nauče plivati, ali i da obogate nastavu pa zaslužuju pohvalu i podršku lokalne zaj