Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 24.8.2017. u 15:30
Prikaza: 3822
|
Autor: J.Z./SBplus

Odlučna ravnateljica osnovne škole

Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostale

Slavonski Brod : Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostaleSnježane Vinarić, odlučna ravnateljica Osnovne škole(Foto: A.P./SBplus)

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole.

SLAVONSKI BROD - Brodski gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je od nadležnih zatražio očitovanje o nastaloj situaciji pri uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnu školu „Antun Mihanović" Područna škola Mali Parizu, stoji na stranicama Grada.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić

Kao osnivač osnovnih škola Grad ima obvezu poboljšanja pedagoškog standarda, što podrazumijeva i uvođenje jednosmjenske nastave. Upravo kako bi se osigurali što bolji i kvalitetniji uvjeti za osnovnoškolce Grad je - s ciljem podizanja standarda - odlučio uvesti jednosmjenski rad u one gradske škole u kojima za to postoje preduvjeti. Jedna od tih škola je i Osnovna škola „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz, za koju su predstavnici Grada utvrdili da se, uz minimalna pregrađivanja dvije učionice, može osigurati nastava u jednoj smjeni za učenike od 1. do 4. razreda.

Svakako valja naglasiti kako će tom prilikom biti ispoštovani svi pedagoški standardi glede prostora. Kako je već ranije navedeno, tvrdnja da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor nije točna, jer u zgradi škole postoje predviđeni prostori za kabinete koji će biti na raspolaganju svim učiteljima. Isto tako, učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi, jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite. Isto tako, potrebno je istaknuti da su sanitarni uvjeti u školi zadovoljavajući, a ostaje i sasvim dovoljno prostora za obavljanje drugih aktivnosti učenika. O navedenom su pravovremeno bili obaviješteni i predstavnici škole.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić, koja se pozvala na dogovor s pomoćnikom ministra znanosti i obrazovanja gospodinom Momirom Karinom. O svemu navedenom gradonačelnik Duspara danas je zatražio žurno očitovanje od nadležnog ministarstva.

Grad Slavonski Brod, kao osnivač osnovnih škola na području Grada, ima obvezu brinuti o stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja za sve učenike. Provođenjem raznih mjera i projekata Grad to čini već godina, a uvođenjem jednosmjenske nastave želi se samo unaprijediti kvaliteta nastave te djeci i roditeljima omogućiti bolje organiziranje obiteljskog života, kao i slobodnog vremena učenika.

Također potrebno je naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici Područne škole imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno. Svi ovi uvjeti stvaraju se na dobrobit djece i njihovih roditelja te će shodno tome Grad ustrajati u provođenju ovog projekta.

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole. Naime, Grad se i tada suočavao s brojnim primjedbama, no tijekom njegove provedbe pokazao se kao model kojeg su pozitivno prihvatili i roditelji i djeca. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji ima produženi boravak u svim osnovnim školama, koji je osnovnoškolcima osigurao obrok i boravak dok su im roditelji na radnim mjestima.

Potaknuti ovim primjerom zaista vjerujemo kako će se i uvođenje jednosmjenske nastave pokazati kao uspješan projekt na dobrobit svih, a najviše djece i njihovih roditelja, stoji u priopćenju Grada.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 12:09

1

Pročelnik Damir Klaić je potpisao okvirni troskovnik. Onaj tko zna što je suhogradnja ...rigipsom...razumije zašto se učitelji škole Mihanović protive pregradnji "normalnih" učionica u "krletke"...kako je naveo jedan roditelj. Sanitarni čvor te škole je u derutnom stanju..parketi istrugani...zidovi davno krečeni...Nehigijenski! S PREDVOĐENIM TROŠKOVNIKOM (ZA PREGRADNJU) BI DJECA DOBILA SPORTSKU DVORANU...DA SE NADOGRADI UZ ŠKOLU.....I ZA SAMO 2 GODINE UČENICI BI NAKON 30-AK GODINA POHAĐALI NASTAVU U PRIMJERENIM UVJETIMA!KOME U PRILOG IDE TAKVA URGENTNOST PREGRADNJE??????? Od izgradnje škole u njoj se osim izmjene stolarije NIŠTA nije iz proračuna grada ulagalo! Učionice imaju klime,jastuke na stolicama...šarene zavjese....kutiće za rad....ali....ISKLJUČIVO KUPLJENO ZARADOM SA SAJMOVA I PRODAJOM STAROG PAPIRA KOJA TA ŠKOLA KAO RIJETKA PRIKUPLJA. Učitelj Tandarić nije jedini inicijator protivljenju pregradnje ali u ime svih djelatnika škole javno istupa. MARIO TANDARIĆ=ŠKOLSKI ODBOR.Tzv. "mala škola" u Malom Parizu "diše" s roditeljima svoje djece! Glede ravnateljice Vinarić....Ona korektno i odgovorno korespondira između Školskog odbora,djelatnika i roditelja. Mnogim od roditelja i sama je bila nastavnica..posvećena je interesu učenika..tako da narode...ne laprdajte!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.8.2017. | 8:35

2

Snašo draga, ne znam odakle ti ti podaci, u troškovnik ne ulazim. Kakve veze ima sanitarni čvor i nedostatak dvorane sa ovom temom, molim te da mi objasniš. Također odakle znaš već unaprijed da nema zvučne izolacije? Al vi ljudi kenjate to je strašno.
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 3:14

3

Notorne činjenice o ovoj temi su: Sve su pokrenuli učitelji ove škole. Zašto? Jer će 2019./2020. školske godine u toj školi biti 4 razreda. Trošovnik za za pregradu učionica je oko 450000 kn po izračunu kompetenznih stručnjaka.Radilo bi se rigipsom.Zvučna izolacija-nula učinak! Sanitarni čvor-dotrajao! Sporstka dvorana uz školu-nema! Dajte ljudi...ne lupetajte! Gradonačelniku se žuri dati posla građevincima kojima je..dužan!
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 22:36

4

Pajser@...o spajanju i dijeljenju razreda odlucuje ministarstvo, razred od 28 ucenika se moze podjeliti na dva razreda. A moze se i s manje od 28 ako ima đaka sa poteskocama koji vrijede kao dva ucenika...tako da je uz takav uvjet po 14 i 13 ucenika sve bilo regularno...vjerojatno ih zato tad nisu spojili...danasnju situaciju ne znam...pa cu ponoviti...ima li objektivan novinar koji moze napraviti objektivan clanak s realnim podatcima...
brodno2

brodno2

Komentirano: 24.8.2017. | 22:26

5

bravo Snježana, netko je poželio tvoje mjesto i jednostavno se mora naći način . . . briga za djecu ma možeš misliti neka se strpi godinu dana otići će ne jedan nego dva razreda i evo nastave u jednoj smjeni
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 24.8.2017. | 20:31

6

Dodatak za smjenski rad se dobiva ako se mijenjaju smjene. Ako nastavnik uvijek radi u jednoj smjeni, onda nema smjenskog rada. Oni koji odradjuju neke sate u smjenama dobiju dodatak samo na te sate, a ne na cijelu satnicu.
pajser

pajser

Komentirano: 24.8.2017. | 18:35

7

12345 trebali su se zatvoriti još prije 10 godina kad su bila dva prva razreda po 13 i 14 učenika.
Blade

Blade

Komentirano: 24.8.2017. | 17:49

8

Sad cekamo komentar od @MILENIJUMA ;)
miromaric

miromaric

Komentirano: 24.8.2017. | 16:31

9

Nije ona njih ni morala izbaciti,mislim da kad su je ugledali smrknutu i ovako nabildanu da su pobjegli prije nego ih je ona mogla dohvatiti.
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 16:02

10

...vjerujem da ima i novinara na ovom portalu, pa nek istraze jeli istina da se jedno odjeljenje zatvara sljedece godine i da zbog toga nema potrebe pregradivat jer ce vec sljedecu godinu moci provoditi jednosmjenski rad uz postojece uvjete...

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

Spoj tehnologije i prirode

Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

14.11.2017. | 22:00
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

Opet svjetli u školskom dvorištu

Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

12.11.2017. | 0:01
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
SBplus.hr, Slavonski Brod : #Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

Nevjerojatan nemar

#Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

9.11.2017. | 20:00
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

Kviz o životu i djelu D. Tadijanovića

Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

4.11.2017. | 11:15
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

U školskoj 2016./2017. godini

Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

22.9.2017. | 0:02
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

Na prvi dan nove školske godine

Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

4.9.2017. | 13:00
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

U tijeku je pregradnja učionica

Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

29.8.2017. | 13:15
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Školska knjižnica kao istraživački centar za zaštitu okoliša

Učenici OŠ "Hugo Badalić"

Školska knjižnica kao istraživački centar za zaštitu okoliša

28.8.2017. | 19:15
"Rad na projektu je sustavno koordiniran, a materijali nastali u tim radionicama predstavljeni i razmijenjeni s projektnim partnerima na sastancima i radionicama u Granadi, San Marcellu, Staroj Vesi nad Ondřejnicí, Tiszafüredu i Braili, a i u Slavonskom Brodu, gdje smo ugostili p
"Rad na projektu je sustavno koordiniran, a materijali nastali u tim radionicama predstavljeni i razmijenjeni s projektnim partnerima na sastancima i radionicama u Granadi, San Marcellu, Staroj Vesi nad Ondřejnicí, Tiszafüredu i Braili, a i u Slavonskom Brodu, gdje smo ugostili p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li ravnateljica Snježana Vinarić obmanula javnost?

Ovo je sad već pravi rat

Je li ravnateljica Snježana Vinarić obmanula javnost?

26.8.2017. | 0:01
Da Školski odbor ne donosi odluke iz nadležnosti osnivača govori i činjenica da je Grad, za učenike predmetne nastave, bez ikakvih problema uveo jednosmjensku nastavu u OŠ „Ivana Brlić Mažuranić", Područna škola Brodski Varoš; OŠ „Vladimir Nazor" Područna škola Bebrina, Klakar, R
Da Školski odbor ne donosi odluke iz nadležnosti osnivača govori i činjenica da je Grad, bez ikakvih problema, već uveo jednosmjensku nastavu u OŠ „Ivana Brlić Mažuranić", Područna škola Brodski Varoš; OŠ „Vladimir Nazor" Područna škola Bebrina, Klakar, Ruščica; OŠ „Blaž Tadijano
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema šale s ravnateljicom Vinarić

Oštar odgovor svima

Nema šale s ravnateljicom Vinarić

25.8.2017. | 11:00
Molim našeg osnivača da razmotri sve što su učitelji naveli u svom priopćenju, a ja osobno mogu reći da su mi moji učenici u svih mojih 24 godine rada u školi uvijek bili na prvom mjestu i uvijek će biti.
Molim našeg osnivača da razmotri sve što su učitelji naveli u svom priopćenju, a ja osobno mogu reći da su mi moji učenici u svih mojih 24 godine rada u školi uvijek bili na prvom mjestu i uvijek će biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od jeseni 51 asistent za djecu s posebnim potrebama

Helping, faza III.

Od jeseni 51 asistent za djecu s posebnim potrebama

26.7.2017. | 9:00
Ovisno o trajanju postupka koji provodi nadležno ministarstvo, asistenti u nastavi trebali bi početi s radom u gradskim osnovnim školama već prvog dana nove školske godine.
Ovisno o trajanju postupka koji provodi nadležno ministarstvo, asistenti u nastavi trebali bi početi s radom u gradskim osnovnim školama već prvog dana nove školske godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dvadesetak razreda s prvašićima manje nego prošle godine

Pada natalitet, raste iseljavanje

Dvadesetak razreda s prvašićima manje nego prošle godine

11.7.2017. | 23:55
U slavonskobrodskoj Osnovnoj školi Antun Mihanović, u posljednjih osam godina, broj učenika smanjen je za trećinu
U slavonskobrodskoj Osnovnoj školi Antun Mihanović, u posljednjih osam godina, broj učenika smanjen je za trećinu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pjesmom, plesom i igrom obilježili svoj dan

DAN ŠKOLE

Pjesmom, plesom i igrom obilježili svoj dan

19.5.2017. | 23:23
Središnji dio programa, koji je održan u dvorani Područne škole na Koloniji, bio je prilika za predstavljanje tek dijela aktivnosti koje učenici i učitelji provode tijekom cijele godine.
Središnji dio programa, koji je održan u dvorani Područne škole na Koloniji, bio je prilika za predstavljanje tek dijela aktivnosti koje učenici i učitelji provode tijekom cijele godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečanim programom obilježili Dan škole

Osnovna škola Bogoslav Šulek

Svečanim programom obilježili Dan škole

5.5.2017. | 10:20
Učenici su svojim nastupima predstavili samo dio aktivnosti koje skupa sa svojim učiteljima provode tijekom cijele godine.
Učenici su svojim nastupima predstavili samo dio aktivnosti koje skupa sa svojim učiteljima provode tijekom cijele godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda

Obilježili Svjetski dan voda

Djeca na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda

13.4.2017. | 21:30
Mnoštvo pitanja koja su učenici imali i osmjesi na licima bili su dokaz kako je potrebno što više ovakvih aktivnosti u našem gradu
Mnoštvo pitanja koja su učenici imali i osmjesi na licima bili su dokaz kako je potrebno što više ovakvih aktivnosti u našem gradu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara zove ministra Barišića i ministricu Žalac

Zbog OŠ 'Milan Amruš'

Duspara zove ministra Barišića i ministricu Žalac

3.3.2017. | 9:00
Budući da je osigurana cjelokupna projektna dokumentacija, kao i zemljište za gradnju, ispunjeni su svi preduvjeti za raspisivanje natječaja i izgradnju nove škole.
Budući da je osigurana cjelokupna projektna dokumentacija, kao i zemljište za gradnju, ispunjeni su svi preduvjeti za raspisivanje natječaja i izgradnju nove škole.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregršt nagrada s križevačkog natjecanja

Glazbena škola Slavonski Brod

Pregršt nagrada s križevačkog natjecanja

22.2.2017. | 10:22
Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ''Sonus Op. 3'' koje je od 17. do 19. veljače održano u Križevcima, u disciplinama klavira i solfeggia nastupilo je šestero učenika Glazbene škole Slavonski Brod.
Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ''Sonus Op. 3'' koje je od 17. do 19. veljače održano u Križevcima, u disciplinama klavira i solfeggia nastupilo je šestero učenika Glazbene škole Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovnoškolci otputovali na zimovanje u Celje

SLAVONSKI BROD

Osnovnoškolci otputovali na zimovanje u Celje

30.1.2017. | 11:30
U suradnji s prijateljskim gradom Celjem već sedmu godinu za redom Grad organizira zimovanje učenika brodskih osnovnih škola u Celju.
U suradnji s prijateljskim gradom Celjem već sedmu godinu za redom Grad organizira zimovanje učenika brodskih osnovnih škola u Celju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici još jedne škole dobili nova računala

Dobra vijest

Učenici još jedne škole dobili nova računala

27.1.2017. | 17:45
Kako bi se poboljšao pedagoški standard te kako bi se unaprijedili uvjeti informatičkog obrazovanja osnovnoškolaca, uložena su sredstva u nabavu novih računala, kojima su opremljene informatičke učionice gradskih škola.
Kako bi se poboljšao pedagoški standard te kako bi se unaprijedili uvjeti informatičkog obrazovanja osnovnoškolaca, uložena su sredstva u nabavu novih računala, kojima su opremljene informatičke učionice gradskih škola.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako izgledaju novoopremljene informatičke učionice

Oprema vrijedna gotovo pola mil. kuna

Evo kako izgledaju novoopremljene informatičke učionice

17.1.2017. | 15:00
Grad je uložio gotovo pola milijuna kuna u opremanje informatičkih učionica osam slavonskobrodskih osnovnih škole. Oprema je već na raspolaganju učenicima, kojima je sada uvelike olakšan rad i praćenje nastave informatike.
Grad je uložio gotovo pola milijuna kuna u opremanje informatičkih učionica osam slavonskobrodskih osnovnih škole. Oprema je već na raspolaganju učenicima, kojima je sada uvelike olakšan rad i praćenje nastave informatike.
SBplus.hr, Slavonski Brod :