Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 24.8.2017. u 15:30
Prikaza: 3974
|
Autor: J.Z./SBplus

Odlučna ravnateljica osnovne škole

Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostale

Slavonski Brod : Iz dvorišta izbacila dogradonačelnka Andrića i ostaleSnježane Vinarić, odlučna ravnateljica Osnovne škole(Foto: A.P./SBplus)

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole.

SLAVONSKI BROD - Brodski gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je od nadležnih zatražio očitovanje o nastaloj situaciji pri uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnu školu „Antun Mihanović" Područna škola Mali Parizu, stoji na stranicama Grada.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić

Kao osnivač osnovnih škola Grad ima obvezu poboljšanja pedagoškog standarda, što podrazumijeva i uvođenje jednosmjenske nastave. Upravo kako bi se osigurali što bolji i kvalitetniji uvjeti za osnovnoškolce Grad je - s ciljem podizanja standarda - odlučio uvesti jednosmjenski rad u one gradske škole u kojima za to postoje preduvjeti. Jedna od tih škola je i Osnovna škola „Antun Mihanović" Područna škola Mali Pariz, za koju su predstavnici Grada utvrdili da se, uz minimalna pregrađivanja dvije učionice, može osigurati nastava u jednoj smjeni za učenike od 1. do 4. razreda.

Svakako valja naglasiti kako će tom prilikom biti ispoštovani svi pedagoški standardi glede prostora. Kako je već ranije navedeno, tvrdnja da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor nije točna, jer u zgradi škole postoje predviđeni prostori za kabinete koji će biti na raspolaganju svim učiteljima. Isto tako, učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi, jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite. Isto tako, potrebno je istaknuti da su sanitarni uvjeti u školi zadovoljavajući, a ostaje i sasvim dovoljno prostora za obavljanje drugih aktivnosti učenika. O navedenom su pravovremeno bili obaviješteni i predstavnici škole.

Početak radova na preuređenju učionica trebao je započeti prije nekoliko dana, ali zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću i drugim predstavnicima Grada te nadležnim izvođačima radova zabranjen je ulazak u školu, i to od strane ravnateljice Snježane Vinarić, koja se pozvala na dogovor s pomoćnikom ministra znanosti i obrazovanja gospodinom Momirom Karinom. O svemu navedenom gradonačelnik Duspara danas je zatražio žurno očitovanje od nadležnog ministarstva.

Grad Slavonski Brod, kao osnivač osnovnih škola na području Grada, ima obvezu brinuti o stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja za sve učenike. Provođenjem raznih mjera i projekata Grad to čini već godina, a uvođenjem jednosmjenske nastave želi se samo unaprijediti kvaliteta nastave te djeci i roditeljima omogućiti bolje organiziranje obiteljskog života, kao i slobodnog vremena učenika.

Također potrebno je naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici Područne škole imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno. Svi ovi uvjeti stvaraju se na dobrobit djece i njihovih roditelja te će shodno tome Grad ustrajati u provođenju ovog projekta.

Situacija oko neslaganja s uvođenjem jednosmjenske nastave vrlo je slična onoj kada se uvodio produženi boravak u gradske osnovne škole. Naime, Grad se i tada suočavao s brojnim primjedbama, no tijekom njegove provedbe pokazao se kao model kojeg su pozitivno prihvatili i roditelji i djeca. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji ima produženi boravak u svim osnovnim školama, koji je osnovnoškolcima osigurao obrok i boravak dok su im roditelji na radnim mjestima.

Potaknuti ovim primjerom zaista vjerujemo kako će se i uvođenje jednosmjenske nastave pokazati kao uspješan projekt na dobrobit svih, a najviše djece i njihovih roditelja, stoji u priopćenju Grada.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 12:09

1

Pročelnik Damir Klaić je potpisao okvirni troskovnik. Onaj tko zna što je suhogradnja ...rigipsom...razumije zašto se učitelji škole Mihanović protive pregradnji "normalnih" učionica u "krletke"...kako je naveo jedan roditelj. Sanitarni čvor te škole je u derutnom stanju..parketi istrugani...zidovi davno krečeni...Nehigijenski! S PREDVOĐENIM TROŠKOVNIKOM (ZA PREGRADNJU) BI DJECA DOBILA SPORTSKU DVORANU...DA SE NADOGRADI UZ ŠKOLU.....I ZA SAMO 2 GODINE UČENICI BI NAKON 30-AK GODINA POHAĐALI NASTAVU U PRIMJERENIM UVJETIMA!KOME U PRILOG IDE TAKVA URGENTNOST PREGRADNJE??????? Od izgradnje škole u njoj se osim izmjene stolarije NIŠTA nije iz proračuna grada ulagalo! Učionice imaju klime,jastuke na stolicama...šarene zavjese....kutiće za rad....ali....ISKLJUČIVO KUPLJENO ZARADOM SA SAJMOVA I PRODAJOM STAROG PAPIRA KOJA TA ŠKOLA KAO RIJETKA PRIKUPLJA. Učitelj Tandarić nije jedini inicijator protivljenju pregradnje ali u ime svih djelatnika škole javno istupa. MARIO TANDARIĆ=ŠKOLSKI ODBOR.Tzv. "mala škola" u Malom Parizu "diše" s roditeljima svoje djece! Glede ravnateljice Vinarić....Ona korektno i odgovorno korespondira između Školskog odbora,djelatnika i roditelja. Mnogim od roditelja i sama je bila nastavnica..posvećena je interesu učenika..tako da narode...ne laprdajte!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 26.8.2017. | 8:35

2

Snašo draga, ne znam odakle ti ti podaci, u troškovnik ne ulazim. Kakve veze ima sanitarni čvor i nedostatak dvorane sa ovom temom, molim te da mi objasniš. Također odakle znaš već unaprijed da nema zvučne izolacije? Al vi ljudi kenjate to je strašno.
snaša

snaša

Komentirano: 26.8.2017. | 3:14

3

Notorne činjenice o ovoj temi su: Sve su pokrenuli učitelji ove škole. Zašto? Jer će 2019./2020. školske godine u toj školi biti 4 razreda. Trošovnik za za pregradu učionica je oko 450000 kn po izračunu kompetenznih stručnjaka.Radilo bi se rigipsom.Zvučna izolacija-nula učinak! Sanitarni čvor-dotrajao! Sporstka dvorana uz školu-nema! Dajte ljudi...ne lupetajte! Gradonačelniku se žuri dati posla građevincima kojima je..dužan!
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 22:36

4

Pajser@...o spajanju i dijeljenju razreda odlucuje ministarstvo, razred od 28 ucenika se moze podjeliti na dva razreda. A moze se i s manje od 28 ako ima đaka sa poteskocama koji vrijede kao dva ucenika...tako da je uz takav uvjet po 14 i 13 ucenika sve bilo regularno...vjerojatno ih zato tad nisu spojili...danasnju situaciju ne znam...pa cu ponoviti...ima li objektivan novinar koji moze napraviti objektivan clanak s realnim podatcima...
brodno2

brodno2

Komentirano: 24.8.2017. | 22:26

5

bravo Snježana, netko je poželio tvoje mjesto i jednostavno se mora naći način . . . briga za djecu ma možeš misliti neka se strpi godinu dana otići će ne jedan nego dva razreda i evo nastave u jednoj smjeni
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 24.8.2017. | 20:31

6

Dodatak za smjenski rad se dobiva ako se mijenjaju smjene. Ako nastavnik uvijek radi u jednoj smjeni, onda nema smjenskog rada. Oni koji odradjuju neke sate u smjenama dobiju dodatak samo na te sate, a ne na cijelu satnicu.
pajser

pajser

Komentirano: 24.8.2017. | 18:35

7

12345 trebali su se zatvoriti još prije 10 godina kad su bila dva prva razreda po 13 i 14 učenika.
Blade

Blade

Komentirano: 24.8.2017. | 17:49

8

Sad cekamo komentar od @MILENIJUMA ;)
miromaric

miromaric

Komentirano: 24.8.2017. | 16:31

9

Nije ona njih ni morala izbaciti,mislim da kad su je ugledali smrknutu i ovako nabildanu da su pobjegli prije nego ih je ona mogla dohvatiti.
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 16:02

10

...vjerujem da ima i novinara na ovom portalu, pa nek istraze jeli istina da se jedno odjeljenje zatvara sljedece godine i da zbog toga nema potrebe pregradivat jer ce vec sljedecu godinu moci provoditi jednosmjenski rad uz postojece uvjete...

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Višeboj za brodske osnovnoškolce

Tradicija se nastavlja

Višeboj za brodske osnovnoškolce

23.2.2018. | 9:45
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
Mali sportaši natjecat će se u različitim sportskim disciplinama: nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj, štafetama i potezanju užeta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

Učitelja previše, djece sve manje

Koliko đaka sjedi u brodskim klupama

15.2.2018. | 17:30
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
Ukupni broj osnovnoškolaca prema posljednjim ovogodišnjim podatcima je 5617, dok u brodskim školama postoje sveukupno 333 razreda. U svakom se razredu, dakle, u prosjeku nalazi 16 učenika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

LiDraNo

Brodski učenici predstavili svoje stvaralaštvo

14.2.2018. | 16:35
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
LiDraNo se održava već niz godina s ciljem razvijanja i poticanja učeničkog stvaralaštva, promicanja pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanja i poticanja posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti učenika te predstavljanja dječjih stvaralaštva javnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

Putovanje na Hvar

Besplatno ljetovanje za brodske osnovnoškolce

10.2.2018. | 8:50
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
Pravo na besplatno ljetovanje imaju učenici koji zadovoljavaju posebne uvjete.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

Ugodno s korisnim

Ljetna škola ove godine upisuje i Brođane

1.2.2018. | 18:00
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
Za petsto kuna brodski roditelji ovog ljeta mogu svoje osnovnoškolce koji imaju afinitet prema matematici poslati na trodnevni spoj učenja i odmora. Usijane glave u Istri će se nakon zbrajanja i oduzimanja moći ohladiti u moru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

Prikupljanje školskog pribora

Akcija za pomoć Kući sretnih ciglica

29.1.2018. | 16:35
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
Kako u Centru svakodnevno boravi veliki broj djece koja tamo izvršavaju izvanškolske obaveze poput učenja i pisanja domaće zadaće, neprestano im je potreban novi pribor.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

Zasluženo idu na izlet

Oni su najbolji razred u Hrvatskoj

29.1.2018. | 11:00
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
Učenici Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije još jednom pokazali kako su uspješni. Za nagradu učenici su dobili i prigodne poklone te će ići na izlet, dok je voditeljici najuspješnijeg razreda pripao Tablet PC.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

Mislite li i vi tako

'Djeca u školama i dalje jedu suhe kifle i lošu užinu'

29.1.2018. | 10:45
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
"Riječ je o proizvodima koji se rade tijekom noći a u školu dolaze oko sedam sati. Ako znamo da poslijepodnevna smjena ima užinu u 15 sati, a da mi u školi i nemamo blagovaonu onda je jasno da užina bude hladna."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jednake startne pozicije u obrazovanju

Predškola za sve brodske mališane

Jednake startne pozicije u obrazovanju

23.1.2018. | 14:15
Dosad su se djeca koja su pripadnici romske nacionalne manjine u prvom razredu mučila sa siromašnim vokabularom ili potpunom jezičnom barijerom. Predškolski program odgoja i obrazovanja pripremit će ih za školu u čije će klupe sjesti jednako spremni kao njihovi vršnjaci.
Dosad su se djeca koja su pripadnici romske nacionalne manjine u prvom razredu mučila sa siromašnim vokabularom ili potpunom jezičnom barijerom. Predškolski program odgoja i obrazovanja pripremit će ih za školu u čije će klupe sjesti jednako spremni kao njihovi vršnjaci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski učenici u Celju

Uzbudljivo zimsko putovanje

Brodski učenici u Celju

23.1.2018. | 10:00
Tijekom zimovanja mali će Brođani moći pohađati školu skijanja, upoznati se s kulturom i poviješću toga kraja, družiti sa vršnjacima u jednoj celjskoj osnovnoj školi te uživati u brojnim zabavnim sadržajima.
Tijekom zimovanja mali će Brođani moći pohađati školu skijanja, upoznati se s kulturom i poviješću toga kraja, družiti sa vršnjacima u jednoj celjskoj osnovnoj školi te uživati u brojnim zabavnim sadržajima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su se snašli brodski nastavnici

Informatika kao novi obvezni predmet

Kako su se snašli brodski nastavnici

9.1.2018. | 21:00
Upravo o nastavnicima ovisi uspjeh reforme, a time i uspjeh nastavnog predmeta.
Upravo o nastavnicima ovisi uspjeh reforme, a time i uspjeh nastavnog predmeta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moraju li čitati o paranju utroba i odsijecanju spolovila

Lektire brodskih osnovnoškolaca

Moraju li čitati o paranju utroba i odsijecanju spolovila

3.1.2018. | 12:00
Zvonimir Balog, inače omiljeni dječji pisac, u spomenutoj zbirci pjesama bavi se nešto drugačijim temama i naglašava odnos čovjeka i Boga, a osim religioznog karaktera, zbirka odiše i prenaglašenim nacionalnim nabojem.
Zvonimir Balog, inače omiljeni dječji pisac, u spomenutoj zbirci pjesama bavi se nešto drugačijim temama i naglašava odnos čovjeka i Boga, a osim religioznog karaktera, zbirka odiše i prenaglašenim nacionalnim nabojem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici o autohtonim biljkama uče uz pomoć QR kodova

Brodska škola

Učenici o autohtonim biljkama uče uz pomoć QR kodova

23.11.2017. | 9:00
U dvorištu OŠ Đuro Pilar izgrađen je edukativni interaktivni park u sklopu kojeg učenici promatraju i analiziraju biljni svijet
U dvorištu OŠ Đuro Pilar izgrađen je edukativni interaktivni park u sklopu kojeg učenici promatraju i analiziraju biljni svijet
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

Spoj tehnologije i prirode

Očitavanjem kodova upoznajte biljni svijet

14.11.2017. | 22:00
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
Park je izgrađen i zamišljen tako da uz pomoć autohtonih sadnica stabala, voćki te spiralnog aromatičnog vrta, koji se nalazi u samom središtu parka, učenici mogu uživo promatrati i analizirati biljni svijet našeg podneblja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

Opet svjetli u školskom dvorištu

Male su gluposti dopuštene, a velike nisu

12.11.2017. | 0:01
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
Kao društvo i zajednica, spremni smo tvrditi kako mrak u dvorišti Osnovne škole u Podvinju nije problem koji zaslužuje toliku pažnju. Kako društvo i zajednica imaju većih problema od par pregorjelih žarulja (sijalica). Zbog toga i živimo u mraku - mada svi tvrde kako je netko upa
SBplus.hr, Slavonski Brod : #Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

Nevjerojatan nemar

#Nemamo rasvjete! Prosvjedno vape brodski đaci

9.11.2017. | 20:00
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
Tko je kriv za nevjerojatan nemar prema društvenoj imovini i osobnoj ulozi u zajednici: župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara ili ravnateljica škole Veronika Čerenko?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

Kviz o životu i djelu D. Tadijanovića

Najbolje znanje pokazali učenici brodske OŠ 'Hugo Badalić'

4.11.2017. | 11:15
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
Prekrasno je bilo druženje a posebno ih se dojmio odlazak u Tadijino rodno Rastušje, neiscrpni izvor njegove inspiracije, mjesto kojemu se uvijek vraćao, svojoj majci, sestrama, rodnoj kući - o čemu je vječno pisao i govorio pa i kada je boravio u Firenci. "Otići u Rastušje na o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

U školskoj 2016./2017. godini

Iz 10 slavonskobrodskih osnovnih škola ispisano 158 učenika

22.9.2017. | 0:02
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
Ljudi, naravno, ne odlaze zbog HDZ-a ili SDP-a ili zato što Đuro Đaković jest ili nije hrvatski - i sličnih tema za političke salone i prigradske birtije. Odlaze jer je plaća sobarice u Irskoj 1000 eura, a u Hrvatskoj 500. I to uglavnom zato što 500 eura na ovaj ili onaj način uz
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

Na prvi dan nove školske godine

Otvorili školsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna

4.9.2017. | 13:00
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
'U zadnjih 12 godina u gradu smo, s ovom, izgradili četiri školsko sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Standardi se poboljšavaju i cilj nam je nastaviti dalje.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

U tijeku je pregradnja učionica

Hoće li nastava u OŠ "I.G.Kovačić" početi na vrijeme?

29.8.2017. | 13:15
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" jedna je od gradskih škola u kojoj se pregradnjom učionica postižu uvjeti za održavanjem jednosmjenske nastave. Nažalost radovi na pregradnji učionice, čini se, neće biti gotovi do početka školske godine. Hoće li zbog toga nastava u ovoj školi k
SBplus.hr, Slavonski Brod :