Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 5.11.2017. u 16:00
Prikaza: 5637
|
Autor: SBplus

Ona je naša nova snaga

Praviti se glupim i uspjeti u životu

Slavonski Brod : Praviti se glupim i uspjeti u životuŽeljka Gavranović, novinarka portala SBplus(Foto: A.P./SBplus)

Moj ego je svakom spoznajom sve više rastao i već sam vidjela kako me za nekoliko godina iz redakcije portala SBplus.hr otimaju velike televizijske kuće i dopuštaju mi da detroniziram Zorana Šprajca ili barem Ivanu Paradžiković.

ŽELJKA GAVRANOVIĆ, 28-godišnja profesorica kroatologije i filozofije iz Slavonskog Broda, od 2. studenog profesionalni je član male redakcije portala SBplus.
Nakon jednomjesečnog poziva zainteresiranima, između 24 dobre do izvrsne kandidatkinje i kandidata, tročlana komisija (Bašić, Radošević, Primorac) ocijenila je kako upravo Ona najviše odgovara natječajnim parametrima.
Sukladno obećanju koje su kandidati dobili na skupnom i individualnim razgovorima tijekom natječajnog postupka, objavljujemo esej s kojim je Željka Gavranović ušla u uži izbor za zaposlenje kao novinarka.
Svim ostalim kandidatkinjama i kandidatima zahvaljujemo na povjerenju koje su ukazali našoj Udruzi PLUS i njezinu portalu sudjelujući na natječaju te im želimo svako dobro.
Žaleći što nemamo financijski kapacitet zaposliti još nekoga od novinara na neodređeno vrijeme, sve kandidatkinje i kandidate pozivamo na suradnju sukladno uvjetima javno dostupnim na portalu SBplus.

 
Praviti se glupim i uspjeti u životu

Čovjek koji je izjavio da se ako želimo uspjeti u društvu moramo praviti ludima, a zapravo biti mudri bio je Francuz i bavio se jednim od najstarijih zanata na svijetu; ne prostitucijom, nego naravno - politikom. Slično je i meni savjetovala moja baba kada bi me uhvatila s predugom jezičinom. Ispada, naime, da je bolje biti glup ili se barem praviti glupim ako to već po prirodi stvari nisi. Istu sam pouku još jednom izvukla iz informativnog sastanka redakcije portala SBplus.hr s gomilicom nadobudnih i ambicioznih djevojaka, jednim nezainteresiranim mladićem i Ivanom koji ne voli riječ „bezmalo", a koji su poželjeli okušati svoju sreću u novinarstvu. Znala sam ja odmah prilikom prijave na natječaj da se zbog nesposobnosti da se pravim glupom posao novinara u malenoj sredini na portalu koji se gotovo isključivo bavi kritikom te iste sredine ne čini dobrom idejom, ali i ovoga je puta pobijedilo ono pjesničko u meni - želja da moj članak bude čitaniji od kolumne Ante Tomića u Jutarnjem i da postanem stvarna Lois Lane (čak i u izboru muškarca).

Snovi o tome uključivali su sljedeće - željela sam postati novinarka i to dobra novinarka, a svakog dobrog novinara pokreće radoznalost ili znatiželja koje kod mene nikad ne manjka; sljedeća je poželjna i prisutna osobina široko poznavanje opće kulture (ili barem spretnost u arheologiji guglanja) i još širi spektar osobnih interesa (koji nadilazi titulu navedenu na diplomi koju danas, nažalost, gotovo svi imaju); zatim je nužno neprestano nezadovoljstvo postignutim i težnja višemu (slavni je Petar to dobro opisao stihovima o ljudskom srcu iz kojeg sto želja ponovno klije čim se dovreba željenog cilja); potrebni su otvoren um i srce prema svima bez obzira na predrasude običnih ljudi (jer pravi je novinar sve samo ne običan); traži se visok moralni standard koji otklanja strah i prepreke na koje nailazimo u borbi za dobro (da se u djelovanju, poput Kanta, bojim jedino zvjezdanog neba koje je nada mnom i moralna zakona koji nosim u sebi) i na kraju jedna od meni najdražih i rijetko viđenih novinarskih osobina - politička (i svaka druga moguća) neovisnost. Osoba koja bi u sebi nosila sve navedeno zavrijedila bi se zvati Novinarom... ali u životu nikad ne možeš imati sve.

Natječajem potaknuta i ponovno probuđena želja za pisanjem i bavljenjem novinarstvom otvorila je vrelo inspiracije - doći ću pred Velikog Urednika i reći mu u jednom dahu o čemu želim pisati - o vizionarima današnjice, svakom brodskom Elonu Musku na kojeg naiđem; o mladim pokretačima OPG-ova u našoj okolici koji nezamjećeno pokušavaju Brod učiniti središtem zdrave prehrambene industrije i pokreću revolucije u suvremenoj, na ovim prostorima nepostojećoj, proizvodnji hrane; o farmaceutskoj industriji koja na zapadnjački način počinje promovirati svoje proizvode i uvlači se svakodnevno u domove naših lakovjernih sugrađana; o radu etičkih povjerenstava i ulozi filozofije morala u njihovu djelovanju; o nužnosti simbioze arhitekture, energetike i ekologije kako bismo dobili pametne i učinkovite građevine i slično. Sumanuto sam pregledavala svjetske medije - Bloomberg, Reuters, Washington Post, New York Times i inspirirana njima prštala od ideja o tome kako bi i naš lokalni portal uz moju pomoć mogao postati svjetski.

Onda je došao Veliki Urednik i srušio sve moje snove. Doduše, nije odmah došao, nego je kasnio petnaestak minuta dok su se prijavljeni na natječaj nervozno vrpoljili u stolicama za čije se mjesto bore. Kašnjenje je, inače, jedna od brojnih stvari koje smatram izrazito iritantnima i za mene je ono znak manjka poštovanja prema onomu koji čeka, a i trošenje njegova dragocjena vremena. No, oprostit ćemo ovaj put jer nam je ono pomoglo da uvidimo bitnije stvari. Ipak kažu da su osobe koje kasne uglavnom umjetnici i nerijetko inteligentni ljudi. Vratimo se radije rušenju mojih snova. Veliki je Urednik nakon dolaska objavio da je tema našeg pisanog uratka sastanak na kojemu se upravo nalazimo. Kako je sljedećih sat vremena monolog (uz koju dijalošku minutu iznimke) držao Veliki Urednik i neprestano pozivao da ga u svom eseju kritiziramo, ja sam zaključila da je tema eseja zapravo - On.

Istraživačko, izvorno i autorsko novinarstvo jedini je put kojim želim ići, tako da sam se i prije nego sam se našla pred Velikim informirala tko je zapravo On. Nije imao dugu sijedu bradu (samo brkove) niti crvene rogove (šmrc!) i nisam morala kopati po šljunku kao Danka Derifaj za Provjereno da saznam nešto o Njemu jer je Brod dovoljno mala sredina. Nekoliko poziva, gledanje priloga na Youtube-u (uključujući i zabavne predizborne reklame za kampanju s još zabavnijim političkim obećanjima), čitanje hrpe članaka gore spomenutog i članaka o gore spomenutom i bum - sve sam znala. Znala sam sve o aferi s prodajom zemljišta Slavonije DI trgovačkim lancima u kojima je sudjelovala tvrtka Velikog, znala sam sve o nedavno donesenom „smeću od presude" zbog prvotravanjske šale Velikog koja je uvrijedila SDP-ovce Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog, znala sam da je Veliki više lijevo nego desno, da njegov portal financira Gradonačelnik kojega ipak tu i tamo prekori pazeći da mu se ne nanese ozbiljnija šteta (kao dio predstave o neovisnosti portala o onomu tko ga financira), znala sam dosta i o nastanku portala, zaposlenim novinarima i kolumnistima, rubrikama u kojima pišu i slično. Moj ego je svakom spoznajom sve više rastao i već sam vidjela kako me za nekoliko godina iz redakcije portala SBplus.hr otimaju velike televizijske kuće i dopuštaju mi da detroniziram Zorana Šprajca ili barem Ivanu Paradžiković. No, Veliki je valjda pročitao moje planove.

Po prirodi sam teški racionalist koji uvijek više naginje pesimizmu do trenutka kad se ono bolje već nazire pa se ponosno prozovem optimistom baš tad kad je pozitivan ishod izgledan (ili za njega ima barem 96 posto šanse). Veliki je Urednik sat vremena govorio poetičnim balaševićevskim govorom zamišljena pogleda, pravio stanke na pravim mjestima, birao riječi, navodio sve zamke novinarstva i logičke pogreške u argumentiranju (npr. dobro poznati ad hominem), čak je skromno nekoliko puta (previše!) spomenuo da nije pametan (doduše, Dusparino je ime spomenuo i više puta) i na kraju naveo da od nas traži gotovo sve osobine Mog Savršenog Novinara. Okrenuvši se prostorijom, shvatila sam da nismo začarane samo Aleksandra Primorac (koja je sa širokim osmijehom i odobravanjem pratila svaku Njegovu riječ) i ja.

Negdje je morala postojati kvaka, a Veliki je znao u čemu je. Zavarivač, industrijalac, političar, direktor, poduzetnik, kolumnist, osnivač i glavni urednik portala s dovoljnom dozom narcisoidnosti koja izvire iz rečenice „nisam pametan" (kao da i sama sebe iznova u to pokušava uvjeriti, ali istovremeno samom sebi ne vjeruje), drskosti, smjelosti i znanja. Sve to može u jednoj osobi pomiriti jedino izvrstan diplomat, poznavatelj ljudske psihe, manipulator, onaj tko se uspješno snalazi u međuljudskim odnosima, tko je sa svima dovoljno dobar, a ni s kim najbolji, onaj tko doziranim izjavama ne pokazuje da je na bilo čijoj strani osim na svojoj. Samo se pametan čovjek namjerno obilježi korištenjem jugonostalgičarske riječi „bezmalo" u svojim člancima, samo se pametan čovjek ruga svom zanatu i druge uzdiže iznad sebe, samo pametan čovjek može pomiriti različitosti i unijeti toleranciju tamo gdje ona rijetko nađe mjesto. Neću reći da je Veliki pametan, reći ću da se samo mudro pravi glupim.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mladen0791

mladen0791

Komentirano: 6.11.2017. | 21:19

1

sretno Željka :)
homebox

homebox

Komentirano: 5.11.2017. | 20:29

2

Na jednom predstavljanju knjige izmjenih nekoliko riječi s dotičnom novinarkom. Dovoljno da shvatim kako voli svoj novi posao. Profesionalna, ljubazna, samouvjerena i nenametljiva... Željka, puno sreće.
Mikanovci_

Mikanovci_

Komentirano: 5.11.2017. | 16:41

3

Nije visok, tko na visu stoji, nit je velik, tko se velik rodi, već je visok, tko u nizu stoji i visinom nadmaša visine, a velik je, tko se malen rodi, al’ kad pane, golem grob mu treba.
jabihnesto22

jabihnesto22

Komentirano: 5.11.2017. | 16:26

4

Čestitka mladoj i perspektivnoj brodskoj novinarki(!), uz jednu malu napomenu da pripazi na sljedeće: Netko je napisao: “Jerko i Mirko tandem iz snova!“, a opet čitam jedan friški komentar: – “Mirko, pazi metak!” – “Hvala Jerko!”

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedni traže dobre radnike, drugi bilo kakve šefove

Deseti sajam poslova

Jedni traže dobre radnike, drugi bilo kakve šefove

16.11.2017. | 13:30
Smisao višegodišnjeg održavanja Sajma poslova je povezivanje poslodavaca i obrazovnih institucija s nezaposlenim osobama.
Smisao višegodišnjeg održavanja Sajma poslova je povezivanje poslodavaca i obrazovnih institucija s nezaposlenim osobama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dopustite da vaše vozilo pregledaju eksperti - bez naknade

Od ponedjeljka do petka

Dopustite da vaše vozilo pregledaju eksperti - bez naknade

16.11.2017. | 10:00
Ovime se potiču vozači neka preventivno dopuste kontrolu ispravnost svog vozila i tako otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Centar za vozila Hrvatske je za prvih 15.000 vozača koji pristupe akciji osigurao poklon – 3 l tekućine
Ovime se potiču vozači neka preventivno dopuste kontrolu ispravnost svog vozila i tako otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako tražite posao onda je ovo pravo mjesto za vas

10. sajam poslova

Ako tražite posao onda je ovo pravo mjesto za vas

15.11.2017. | 9:25
Nezaposlene osobe, studenti, učenici i svi koji se žele upoznati s ponudom na tržištu rada na Sajmu poslova moći će ostvariti kontakte s većim brojem poslodavaca i predati im svoje životopise, te se bolje upoznati s potrebama poslodavaca za kadrovima određenih zanimanja.
Nezaposlene osobe, studenti, učenici i svi koji se žele upoznati s ponudom na tržištu rada na Sajmu poslova moći će ostvariti kontakte s većim brojem poslodavaca i predati im svoje životopise, te se bolje upoznati s potrebama poslodavaca za kadrovima određenih zanimanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad i Crveni križ pomažu, pitanje je do kada će to moći

Energetsko siromaštvo u porastu

Grad i Crveni križ pomažu, pitanje je do kada će to moći

7.11.2017. | 8:45
Hvale vrijedne akcije. I Grada. I Crvenog križa. I svih onih koji se odluče pomoći. Ali s gorkim okusom u grlu, da u 21 stoljeću, govorimo o energetskom siromaštvu u sklopu kojeg su nam, kako sada stvari stoje, samo vatrogasne mjere na raspolaganju. Ostaje na kraju i pitanje koli
Hvale vrijedne akcije. I Grada. I Crvenog križa. I svih onih koji se odluče pomoći. Ali s gorkim okusom u grlu, da u 21 stoljeću, govorimo o energetskom siromaštvu u sklopu kojeg su nam, kako sada stvari stoje, samo vatrogasne mjere na raspolaganju. Ostaje na kraju i pitanje koli
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi čavao u lijesu brodsko-posavskih trgovaca

Zaključen još jedan stečaj

Novi čavao u lijesu brodsko-posavskih trgovaca

19.10.2017. | 9:20
Među onima kojima je tvrtka ostala dužna su radnici koji su uspjeli namiriti tek 50 posto svojih potraživanja za plaće i ostala primanja iz radnog odnosa.
Među onima kojima je tvrtka ostala dužna su radnici koji su uspjeli namiriti tek 50 posto svojih potraživanja za plaće i ostala primanja iz radnog odnosa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolje li Turistička zajednica vola zbog jedne šnicle?

Za svako noćenje platili 33 kune

Kolje li Turistička zajednica vola zbog jedne šnicle?

19.10.2017. | 0:01
Budući da Turistička zajednica - uz predstavljanje kulturnih, povijesnih etc. znamenitosti - nema zadaću ostvarivati profit, nego druge promicati kako bi bolje pioslovali, diskutabilno je treba li ona nekritički trošiti toliko puno novca za toliko malo 'turista'.
Budući da Turistička zajednica - uz predstavljanje kulturnih, povijesnih etc. znamenitosti - nema zadaću ostvarivati profit, nego druge promicati kako bi bolje pioslovali, diskutabilno je treba li ona nekritički trošiti toliko puno novca za toliko malo 'turista'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirisni i slasni kesteni

Ljepote jeseni

Mirisni i slasni kesteni

14.10.2017. | 19:30
Kesten je najprije uzgajan u Kini i Japanu, a onda su ga Rimljani donijeli u Europu. U Rimu su kestenje pekli i prodavali na ulicama još u 16. stoljeću. A preko 15 godina na slavonskobrodskom Korzu miris kestena širi se zahvaljujući kestenjaru Siniši Moritzu.
Kesten je najprije uzgajan u Kini i Japanu, a onda su ga Rimljani donijeli u Europu. U Rimu su kestenje pekli i prodavali na ulicama još u 16. stoljeću. A preko 15 godina na slavonskobrodskom Korzu miris kestena širi se zahvaljujući kestenjaru Siniši Moritzu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Unatoč obećanjima količine nedostatne, a cijena raste

Kriza s ogrijevnim drvetom

Unatoč obećanjima količine nedostatne, a cijena raste

4.10.2017. | 12:15
Dio prodavača tvrdi kako su šumari Hrvatskih šuma "bogovi" koji određuju tko može ući u šumu i koliko će izvesti (a osobno se okoriste jer dio koji ne prijave dijele s prodavačem te su nerijetko i podmićeni šunkama i ostalim delicijama) pa je, kako navode, zanimanje šumara danas
Dio prodavača tvrdi kako su šumari Hrvatskih šuma "bogovi" koji određuju tko može ući u šumu i koliko će izvesti (a osobno se okoriste jer dio koji ne prijave dijele s prodavačem te su nerijetko i podmićeni šunkama i ostalim delicijama) pa je, kako navode, zanimanje šumara danas
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici se mogu namiriti jedino s 266.600 litara rakije

Alkohol skladišten u Slav. Brodu

Radnici se mogu namiriti jedino s 266.600 litara rakije

3.10.2017. | 13:00
Rakija četiri godine traži kupca, a radnici potražuju 5,8 milijuna kuna. Najviše je jabukovače, ali ima i kruškovače, lozovače, breskve...
Rakija četiri godine traži kupca, a radnici potražuju 5,8 milijuna kuna. Najviše je jabukovače, ali ima i kruškovače, lozovače, breskve...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovdašnja najveća informativna kuća bit će još bolja

Na dobrobit njihovih gledatelja

Ovdašnja najveća informativna kuća bit će još bolja

30.9.2017. | 15:55
Mada su nedavno, kao 'novu dimenziju novinarstva', Slavonski Brod i svijet dobili portal SBnews, korisnici, posebno ovdašnjih, medijskih proizvoda i usluga imat će mogućnost uživati u "novom identitetu Dnevnika te novim licima i emisijama tijekom uzbudljive jeseni na SBTV-u.
Mada su nedavno, kao 'novu dimenziju novinarstva', Slavonski Brod i svijet dobili portal SBnews, korisnici, posebno ovdašnjih, medijskih proizvoda i usluga imat će mogućnost uživati u "novom identitetu Dnevnika te novim licima i emisijama tijekom uzbudljive jeseni na SBTV-u.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tijekom kolovoza zaposlili 433 osobe

Iako je nezaposlenost opet u porastu

Tijekom kolovoza zaposlili 433 osobe

18.9.2017. | 9:30
Na Zavodu za zapošljavanje u kolovozu je prijavljeno 720 osoba, od kojih je njih 393 došlo izravno iz radnog odnosa, dok je iz evidencije 'izašlo' 659 osoba od kojih njih 433 zbog zaposlenja.
Na Zavodu za zapošljavanje u kolovozu je prijavljeno 720 osoba, od kojih je njih 393 došlo izravno iz radnog odnosa, dok je iz evidencije 'izašlo' 659 osoba od kojih njih 433 zbog zaposlenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jeste li znali tko vam i po kojioj cijeni pregledava vozilo?

Obavezan tehnički pregled

Jeste li znali tko vam i po kojioj cijeni pregledava vozilo?

16.9.2017. | 16:00
Skrećemo pozornost da svatko mora naoružati se strpljenjem jer nadzornicima tehničke ispravnosti vozila treba oko pola sata za pregled jednog automobila, a obično niste prvi na redu.
Skrećemo pozornost da svatko mora naoružati se strpljenjem jer nadzornicima tehničke ispravnosti vozila treba oko pola sata za pregled jednog automobila, a obično niste prvi na redu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kad ih obučimo oni odu raditi u Njemačku'

Žali se brodski poslodavci

'Kad ih obučimo oni odu raditi u Njemačku'

4.9.2017. | 14:40
'Školska obuka i praksa bi morala ići pet godina ispred naše tehnologije, a ona je sada deset godina iza naše tehnologije.'
'Školska obuka i praksa bi morala ići pet godina ispred naše tehnologije, a ona je sada deset godina iza naše tehnologije.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koji poslodavci u Slavonskom Brodu nisu isplatili plaću

Porezna uprava

Evo koji poslodavci u Slavonskom Brodu nisu isplatili plaću

25.8.2017. | 12:30
Prema posljednjim, ažuriranim podacima Porezne uprave, obljavljenima u srijedu, plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 1.557 poslodavca, koji zapošljavaju 6.040 radnika. Među njima je 1346 pravnih osoba (5524 radnika) i 211 fizičkih osoba s 516 radnika.
Prema posljednjim, ažuriranim podacima Porezne uprave, obljavljenima u srijedu, plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 1.557 poslodavca, koji zapošljavaju 6.040 radnika. Među njima je 1346 pravnih osoba (5524 radnika) i 211 fizičkih osoba s 516 radnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponovno raste broj nezaposlenih

HZZ

Ponovno raste broj nezaposlenih

21.8.2017. | 12:15
U strukturi nezaposlenih najviše otpada na starije osobe i one s nižom stručnom spremom, koje su i najteže zapošljive kategorije.
U strukturi nezaposlenih najviše otpada na starije osobe i one s nižom stručnom spremom, koje su i najteže zapošljive kategorije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Njemački div kupio i APP

ARRIVA KUPILA AUTOTRANS

Njemački div kupio i APP

21.8.2017. | 11:05
Korporacija Arriva Deutsche Bahn, jedan od najvećih europskih operatora u putničkom prometu, preuzela je riječku Autotrans grupu, vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj. U priopćenju iz Arrive se ističe kako su stekli 78,34 posto udjela u Autotransu bez navođenja vrijednosti
Korporacija Arriva Deutsche Bahn, jedan od najvećih europskih operatora u putničkom prometu, preuzela je riječku Autotrans grupu, vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj. U priopćenju iz Arrive se ističe kako su stekli 78,34 posto udjela u Autotransu bez navođenja vrijednosti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vukovar je treći u RH po izdvajanju za poduzetnike

SUBVENCIJE PODUZETNICIMA U 2016.

Vukovar je treći u RH po izdvajanju za poduzetnike

18.8.2017. | 11:50
Gradovi Valpovo i Vukovar, općine Ernestinovo i Antunovac te Brodsko-posavka županija jedini su od slavonskih jedinica lokalne uprave koji su se našli u gornjem dijelu top-lista gradova, općina i županija po visini proračunskih sredstava koje su u prošloj, 2016., godini izdvajali
Vukovar je treći u RH po izdvajanju za poduzetnike
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Save izvađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

Gromada teška 25o kilograma

Iz Save izvađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

9.8.2017. | 17:05
Vađenje su obavili ronioci češke policije koji imaju veliko iskustvo u sličnim akcijama.
Vađenje su obavili ronioci češke policije koji imaju veliko iskustvo u sličnim akcijama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 2500 KV i VKV radnika u potrazi za poslom

Tržište rada

Gotovo 2500 KV i VKV radnika u potrazi za poslom

19.7.2017. | 9:15
Brojke su neumoljive i jasno govore kako registrirana nezaposlenost 'pada' no stvarno stanje na terenu, poput odlazaka u inozemstvo, rada na crno, neprijavljivanja na biro, brisanja zbog proceduralnih pogreški - nije uklakulirano u postojeću mjesečnu statistiku koja se plasira u
Brojke su neumoljive i jasno govore kako registrirana nezaposlenost 'pada' no stvarno stanje na terenu, poput odlazaka u inozemstvo, rada na crno, neprijavljivanja na biro, brisanja zbog proceduralnih pogreški - nije uklakulirano u postojeću mjesečnu statistiku koja se plasira u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Planiraju zaposliti tri tisuće žena starijih od 50 godina

Trebate posao

Planiraju zaposliti tri tisuće žena starijih od 50 godina

18.7.2017. | 10:55
Žele zaposliti žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.
Žele zaposliti žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.
SBplus.hr, Slavonski Brod :