Gospodarstvo : Građevinarstvo

Objavljeno: 4.7.2018. u 12:45
Prikaza: 2465
|
Autor: JZ/SBplus

'Brodska posavina' i Hrvatske vode znaju

Što je uzrok kašnjenju izgradnje obaloutvrde i šetnice

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Umjesto da budu završeni do ljeta 2018., radovi uvelike kasne. Budući da smo cijelo vrijeme pratili dinamiku te ovdašnju javnost informirali o stanju na gradilištu, odlučili smo utvrditi što je uzrok velikom kašnjenju završetka izgradnje tih, ne samo za Brođanke i Brođane, izuzetno važnih objekata.

SLAVONSKI BROD - Tijekom izborne kampanje 2007. godine, aktualni brodski gradonačelnik, Mirko Dusparaobećao je založiti se za izgradnju obaloutvrde Save od Mosta do ušća u Mrsunju. Pritom, poticao je proširenje ušća Mrsunje s ciljem izgradnje Zimske luke za zbrinjavanje manjih plovila, pisali smo u veljači 2011. godine.

Nakon što je struka utvrdila kako je to malen prostor za "pravu Zimsku luku" - jer luka 'mora imati svoj akvatorij' - u svim daljnjim planovima (i) Duspara je odustao od te lokacije te kandidirao dvije nove: iza Dvorane Vijuš, ili iza Poloja.

Slijedom tih planova, HDZ-ova Vlada obećala je kako će produžiti brodski kej na Savi - od mjesta gdje sad završava pa sve do ušća Mrsunje u Savu - te da će urediti i korito ušća Mrsunje.

Mada su Hrvatske vode, svojim dinamičkim planom, predvidjeli kako će, tijekom 2014. i 2015. godine, u te namjene utrošiti 17 milijuna kuna, o čemu je SBplus pisao u prosincu 2015., zbog nedovoljnog zalaganja SDP-ove Vlade, odnosno tadašnjeg ministra, Tihomira Jakovine, u čijem resoru su bile Hrvatske vode, proces je prolongiran do 2016. godine.

Između ostalog, ugovoreni su vrsta poslova, cijena i rok izgradnje

Nakon provedenog javnog natječaja za izvođenje radova na uređenju obale Save od Mosta do 50-ak metara iza ušća Mrsunje te izgradnju 600 metara šetnice s odgovarajućom galanterijom, koncem lipnja 2016. godine, 'Brodskoj Posavini' povjeren je taj odgovoran posao vrijedan 10,2 milijuna kuna. Ugovoreni rok za okončanje svih radova predviđen je za 24 mjeseca, dakle do konca lipnja 2018.

Sredinom kolovoza 2016., zaposlenici Brodske Posavine započeli su s izvođenjem radova, a tim povodom njihov direktor, Krešimir Bogunović, za SBplus je kazao:

- Prije nego krenemo s izgradnjom kamene 'nožice' obaloutvrde nužno je očistiti i nivelirati sam teren. Trenutno radimo na utvrđivanju količina i lokacija ostataka porušenog mosta i cijevi koje su nekad služile za punjenje vodom parnih lokomotiva, a idući tjedan bit će izabrana tvrtka koja će vršiti arheološki nadzor tijekom naših, planiranih, dvogodišnjih radova, mada smo mi uvjereni kako ćemo sve završiti prije roka.

Nažalost, to se nije dogodilo. Umjesto da budu završeni do ljeta 2018., radovi uvelike kasne. Budući da smo cijelo vrijeme pratili dinamiku - s i bez poticaja naših čitatelja - te ovdašnju javnost informirali o stanju na gradilištu, odlučili smo utvrditi što je uzrok velikom kašnjenju završetka izgradnje tih, ne samo za Brođanke i Brođane, izuzetno važnih objekata. S tim ciljem, izvođaču radova, Brodskoj Posasvini, uputili smo dopis s molbom neka se očituju. Službeni odgovor direktora te tvrtke, Ivana Ćosića, donosimo u nastavku.

Izvođač radova informirao nas je o uzrocima kašnjenja radova

"Svakako razumijemo veliki interes Brođana za ovaj projekt te zahvaljujemo na praćenju i izvještavanju o istom. I za našu tvrtku on je od velike važnosti i visokog prioriteta,  a svi naši napori i raspoloživi resursi usmjereni su na što kvalitetniju izvedbu te značajne i reprezentativne građevine.

Završetak projektiranih radova nije definiran početkom ljeta 2018. te su oni još unutar ugovornog roka, o čemu vodimo brigu u suradnji sa Investitorom. Naravno, naša želja je bila izvesti radove prije planiranog roka ali, na žalost, vremenski uvjeti nisu dopuštali kontinuirani rad koji bi to omogućio. Kako Vam je poznato, radovi su uvelike ovisni o vodostaju rijeke Save te o vremenskim uvjetima, u pogledu padalina i posljedično uvjeta tla za pristup strojeva.

Vezano na dogovorenu dinamiku izvedbe radova, koja je izravno povezana s vodostajima rijeke Save, u stalnom smo kontaktu s Investitorom, odnosno Hrvatskim vodama, koje također pozorno prate ovaj projekt i njegovu realizaciju te su upoznati s planiranom dinamikom i svom problematikom ovog projekta. Ono što možemo potvrditi, a u što se možete uvjeriti i ako ste ovih dana bili u blizini gradilišta obaloutvrde, jeste da - čim su vremenski uvjeti donekle dopustili pristup gradilištu (vodostaj oko +100 i koliko toliko suho tlo) - pristupili smo nastavku radova sa povećanim kapacitetima radnika i mehanizacije.

Od stavki koje smo mogli zasebno pripremiti, a to je prvenstveno nabavka materijala (kocke, armatura i sl.) prethodno smo se opskrbili i sada, prema predviđenoj dinamici, izvodimo moguće radove.

Ponavljamo kako je dinamika radova uvjetovana vodostajem rijeke Save te da ne možemo sa sigurnošću odrediti točan rok završetka obaloutvrde, ali radimo punim kapacitetima na izvršenju ugovornih obveza. Završetak radova se očekuje, ako vremenski uvjeti posluže, u ovoj godini, a konkretni termin završetka bit će definiran u dogovoru s Investitorom.

Svakako, u interesu nam je predmetnu građevinu izvesti kvalitetno kako bi ona ispunjavala sve bitne i projektirane zahtjeve za građevinu te bila nastavak reprezentativne građevine obaloutvrde i šetnice grada Slavonskog Broda, a kako bi te radove mogli kvalitetno izvesti, uvjetovani smo vremenskim prilikama.

Vremenski uvjeti još uvijek nisu povoljni (vodostaj preko +150) jer i dan danas ne možemo dovršavati radove u dnu građevine koji su neophodni da bi se građevina vertikalno izgrađivala.

Činimo sve napore kako bismo izvršili potrebno da, u uvjetima povoljnog vodostaja, što prije završimo kritične radove kako bi gradnju mogli nastaviti u vertikalnom presjeku, za što imamo sav potreban materijal.

Ističemo kako, u razdoblju od rujna prošle godine pa sve do konca lipnja ove godine (još i danas), nismo bili u mogućnosti izvoditi projektirane radove zbog nepovoljnog vodostaja te da smo o tome obavijestili Investitora projekta.

Zaključno, obaloutvrdi pristupamo s najvećim prioritetom u vjeri kako ćemo najbrže moguće izvesti sve projektirane radove te Investitoru i Brođanima predati kvalitetno izgrađene obaloutvrdu i nastavak šetnice uz rijeku Savu".

Hrvatske vode potvrdile su navode Brodske Posavine

Potvrdu navoda izvođača radova potražili smo kod investitora, Hrvatskih voda, a njihovu izjavu također donosima u nastavku.

"S obzirom na današnji vodostaj rijeke Save, mjeren na vodomjeru u Slavonskom Brodu (+138 cm), veliki dio radova u sadašnjim uvjetima nije moguće izvoditi zbog činjenice da je pri vodostajima rijeke Save, višim od +100 cm, donja šetnica pod vodom.

Stoga je u Hrvatskim vodama, s predstavnicima Izvođača radova, održan sastanak 27. lipnja 2018. godine. Od Izvođača radova zatraženo je pisano obrazloženje razloga kašnjenja te prijedlog dinamike izvođenja radova do okončanja izgradnje objekta".

Pored informacije o uzroku kašnjenja projekta, Hrvatske vode dostavile su nam i službenu zabilješku o "Radovima koji su do sada izvođeni:

Pripremni radovi - Uklanjanje betonskih i čeličnih ostataka nekadašnjeg srušenog mosta, uklanjanje postojeće staze i žardinjera

Godetski radovi - Nulti snimak, geodetsko iskolčenje i mjerenja

Uređenje obale nizvodno od ušća mrsunje - obaloutvrda tip 1 i tip 2 - stacionaža od rkm 363+025 do rkm 363+620

- Izrada nasipa od nekoherentnog materijala, pijeska ili šljunka

- Strojni iskop u materijalu "C" kategorije - strojni iskop iz korita vodotoka plovnom mehanizacijom

- Nabava i doprema kamena, geotekstila i geomreže te izrada dijela temeljne kamene nožice i stabilizacijskog madraca.

Uređenje obale uzvodno od mrsunje - iskop, izrada temeljne kamene nožice i dijela stabilizacijskog madraca

Propust zaobalnih voda - izvedena ulazna građevina

Bitve za privez brodova - izvedene 2 nizvodne bitve (bez upotrebe masivnog betona, bez ispitivanja zbijenosti tla i podložnog sloja šljunka)

Sukladno zadnjem očitovanju Brodske Posavine d.d. od 18.06.2018.g. nabavljeni su svi betonski blokovi (cca. 6.000 m2), povezani su armaturni koševi za veći dio bitvi, lomljeni kamen sukcesivno dolazi na gradilište te su već ranije nabavljene sve žardinjere. Radovi koji slijede su izvedba preostalog dijela obloge prve berme kamenom u betonu, izvedba donje AB grede i preostalih bitvi".

Budući da su izgradnja i rekonstrukcija kolnika u Svačićevoj ulici te Obaloutvrda Save i šetnica uz nju dva izuzetno vrijedna projekta, koje financiraju Hrvatske ceste i Hrvatske vode, s posebnom pažnjom naše čitatelje nastavit ćemo informirati o kakvoći i dinamici radova te predviđenim rokovima njihova završetka.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Blade

Blade

Komentirano: 6.7.2018. | 10:51

1

nedadane guze
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 6.7.2018. | 7:33

2

Dane koji neda, hoćeš nam ti pojasniti? Znam da imaš glavne izvore iz HDZ-a pa ne bi bilo loše kad bi te njihove spike probao prodati nekom drugom, hahaha!
nedadane

nedadane

Komentirano: 4.7.2018. | 18:31

3

Sramota novinarstva i ostalih doušnika koji pojma nemaju zbogom pameti
Stipe

Stipe

Komentirano: 4.7.2018. | 17:56

4

A zašto su to nama jako važni objekti? Živjeli smo godinama bez njh i nikada nisam čuo neku analizu koja bi upućivala na nužnost i važnost ovih objekata. Doduše, jako su važni za BP i HV i njihove financijske transakcije, pretpostavljam.
Znalac

Znalac

Komentirano: 4.7.2018. | 15:17

5

Da li je istrazeno kašnjenje postavljenja cvijeta na fontanu?
Brodanin_sb

Brodanin_sb

Komentirano: 4.7.2018. | 13:20

6

Uzrok je nesposobna vlada nasega slavonskog broda. Kombinacija hdz sdp i duspara. Nitko nije ni zasta. Prodjite samo po brdskim dijelovima pa cete vidjeti. Nista nije pokoseno kamoli ista drugo.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započeli s asfaltiranjem prve brodske avenije

Pratimo tijek radova

Započeli s asfaltiranjem prve brodske avenije

10.7.2018. | 16:00
Iako su imali određenih zastoja, dijelom i zbog nepovoljnijih vremenskih uvjeta, radovi ipak teku prema planu te očekuju da će biti gotovi u zadanim rokovima.
Iako su imali određenih zastoja, dijelom i zbog nepovoljnijih vremenskih uvjeta, radovi ipak teku prema planu te očekuju da će biti gotovi u zadanim rokovima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Napreduje izgradnja brodske avenije

Pratimo

Napreduje izgradnja brodske avenije

25.6.2018. | 20:10
Već se neko vrijeme nazire izgled buduće prve brodske avenije, četverotračne prometnice, koja će dodatno rasteretiti gradski promet. Njenu izgradnju pratimo od prvog dana.
Već se neko vrijeme nazire izgled buduće prve brodske avenije, četverotračne prometnice, koja će dodatno rasteretiti gradski promet. Njenu izgradnju pratimo od prvog dana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li posao biti obavljen u roku?

pratimo obnovu Hotela Park

Hoće li posao biti obavljen u roku?

24.6.2018. | 16:30
Posao obnove i rekonstrukcije starog Hotela Park, koji je u vlasništvu Rajka Čuljka, dobila je tvrtka HOST čiji su radnici s prvim radovima započeli krajem 2014. Hoće li posao privesti kraju kako je planirano ugovornim obvezama?
Posao obnove i rekonstrukcije starog Hotela Park, koji je u vlasništvu Rajka Čuljka, dobila je tvrtka HOST čiji su radnici s prvim radovima započeli krajem 2014. Hoće li posao privesti kraju kako je planirano ugovornim obvezama?
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu postupak legalizacije (pre)spor

Rok za predaju zahtjeva: 30. lipnja

U Slavonskom Brodu postupak legalizacije (pre)spor

18.6.2018. | 18:30
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je na svojoj službenoj internetskoj stranici još jednom podsjetilo kako uskoro ističe i produženi rok za predaju zahtjeva. Legalizacija bespravno sagrađenih zgrada moći će biti obavljena do 30. lipnja 2018.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je na svojoj službenoj internetskoj stranici još jednom podsjetilo kako uskoro ističe i produženi rok za predaju zahtjeva. Legalizacija bespravno sagrađenih zgrada moći će biti obavljena do 30. lipnja 2018.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte kako grade najsloženiju brodsku prometnicu

Pratimo gradnju prve brodske avenije

Pogledajte kako grade najsloženiju brodsku prometnicu

21.5.2018. | 10:45
Riječ je o iskopu dubokom oko metra, a kada sve bude gotovo sjeverni kolnički trak imat će širinu oko sedam i pol metara. Od toga će širina prometnice biti oko sedam metara a 50 cm će otpasti na rigol.
Riječ je o iskopu dubokom oko metra, a kada sve bude gotovo sjeverni kolnički trak imat će širinu oko sedam i pol metara. Od toga će širina prometnice biti oko sedam metara a 50 cm će otpasti na rigol.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na brodskoj 'Palači pravde'

Uređenje

Radovi na brodskoj 'Palači pravde'

9.5.2018. | 11:15
Uz sve ostale radove koji su u tijeku u Gradu Slavonskom Brodu, radi se i na uređenju slavonskobrodskog Županijskog suda.
Uz sve ostale radove koji su u tijeku u Gradu Slavonskom Brodu, radi se i na uređenju slavonskobrodskog Županijskog suda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon isteka krajnjeg roka, rušenje nezakonitih građevina

Borba države protiv bespravne gradnje

Nakon isteka krajnjeg roka, rušenje nezakonitih građevina

6.5.2018. | 16:00
Većinu dosad srušenih građevina uklonili su sami vlasnici jer je to za njih povoljnije nego kada uklanjanje provodi ugovorna tvrtka građevinske inspekcije.
Uvjeti ozakonjenja ostaju isti, odnosno, može se legalizirati samo ona zgrada koja je vidljiva na karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlasnica objasnila zašto je velika 'pojela' malu kuću

Priča o građevini u Zrinskoj ulici

Vlasnica objasnila zašto je velika 'pojela' malu kuću

4.5.2018. | 18:30
Nakon objave fotografije neobične građevine u slavonskorbodskoj Zrinskoj ulici, javila se i vlasnica Mirela Suljević koja je objasnila o čemu se tu zapravo radi.
Nakon objave fotografije neobične građevine u slavonskorbodskoj Zrinskoj ulici, javila se i vlasnica Mirela Suljević koja je objasnila o čemu se tu zapravo radi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto stare stavljaju klinker opeku

Obnova Trnoružice

Umjesto stare stavljaju klinker opeku

3.5.2018. | 19:45
Preko postojećih cigli ide stiropor, a na njega ukrasna cigla. Postavlja se takozvana klinker opeka debljine desetak milimetara, koja se lijepi na stiropor kako bi napravili kopiju cigle i zadržali postojeći izgled zgrade.
Preko postojećih cigli ide stiropor, a na njega ukrasna cigla. Postavlja se takozvana klinker opeka debljine desetak milimetara, koja se lijepi na stiropor kako bi napravili kopiju cigle i zadržali postojeći izgled zgrade.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velika kuća 'pojela' malu

Čudo arhitekture u Sl. Brodu:

Velika kuća 'pojela' malu

3.5.2018. | 15:00
Brat i sestra prodali su majčinu kuću u Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu. Novi vlasnik je oko stare kuće sagradio novu. Od stare kuće ostali su samo zidovi...
Brat i sestra prodali su majčinu kuću u Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu. Novi vlasnik je oko stare kuće sagradio novu. Od stare kuće ostali su samo zidovi...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počinje gradnja sjevernog kolničkog traka

Izgradnja prve brodske avenije

Počinje gradnja sjevernog kolničkog traka

23.4.2018. | 10:25
Rok za završetak prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci od početka radova, a kako sada stvari stoje rok će biti ispoštovan.
Rok za završetak prve faze izgradnje sjevernog kolničkog traka Svačićeve ulice je osam mjeseci od početka radova, a kako sada stvari stoje rok će biti ispoštovan.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li vrtićarci iz Trnoružice još biti u "Braci i seki"

Obnova vrtića

Hoće li vrtićarci iz Trnoružice još biti u "Braci i seki"

15.4.2018. | 13:30
Podsjetimo, radovi su započeli sredinom veljače. Iako su loši vremenski uvjeti u jednom trenutku donekle usporili radove, oni su, s ljepšim danima, ponovno intenzivirani. Za vrijeme trajanja radova djeca koja pohađaju ovaj vrtić, privremeno su preseljena u obližnji Dječji vrtić "
Podsjetimo, radovi su započeli sredinom veljače. Iako su loši vremenski uvjeti u jednom trenutku donekle usporili radove, oni su, s ljepšim danima, ponovno intenzivirani. Za vrijeme trajanja radova djeca koja pohađaju ovaj vrtić, privremeno su preseljena u obližnji Dječji vrtić "
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završni radovi na izgradnji prostora Kajak kanu kluba

Još jedan objekt za sportaše

Završni radovi na izgradnji prostora Kajak kanu kluba

12.4.2018. | 9:45
Donosimo fotografije iz kojih se nazire unutarnji izgled budućeg, 9.6 milijuna kuna vrijednog, objekta Kajak kanu kluba.
Donosimo fotografije iz kojih se nazire unutarnji izgled budućeg, 9.6 milijuna kuna vrijednog, objekta Kajak kanu kluba.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog radova uvedena posebna regulacija prometa

Vozače pozivaju na strpljenje

Zbog radova uvedena posebna regulacija prometa

7.4.2018. | 12:40
U jednoj od najprometnijih slavonskobrodskih ulica uvedena je posebna regulacija prometa, pa se vozače upozorava na oprez i strpljenje u prometu, kako zbog novonastale prometne situacije tako i zbog mogućih gužvi.
U jednoj od najprometnijih slavonskobrodskih ulica uvedena je posebna regulacija prometa, pa se vozače upozorava na oprez i strpljenje u prometu, kako zbog novonastale prometne situacije tako i zbog mogućih gužvi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo upozorava na nužnost legalizacije

Broj rješenja u Brodu i Županiji

Ministarstvo upozorava na nužnost legalizacije

6.4.2018. | 11:00
Građevinska je inspekcija tijekom 2017. godine zaprimila više od četiri tisuće prijava bespravne gradnje, tako da su imali pune ruke posla u obilascima na terenu i donošenju rješenja.
Građevinska je inspekcija tijekom 2017. godine zaprimila više od četiri tisuće prijava bespravne gradnje, tako da su imali pune ruke posla u obilascima na terenu i donošenju rješenja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na snazi je posebna regulacija prometa

U središtu grada

Na snazi je posebna regulacija prometa

27.3.2018. | 12:08
U središtu Slavonskog Broda na snazi je privremena regulacija prometa. Vozače se moli za razumijevanje.
U središtu Slavonskog Broda na snazi je privremena regulacija prometa. Vozače se moli za razumijevanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaganje od 370 milijuna kn kako bi spriječili novo pucanje

Modernizacija savskog nasipa:

Ulaganje od 370 milijuna kn kako bi spriječili novo pucanje

5.3.2018. | 15:30
Ugovaranje radova planirano je do svibnja s rokom izvođenja radova od 20 mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost nabave radova na navedenih šest dionica je oko 160 milijuna kuna.
Ugovaranje radova planirano je do svibnja s rokom izvođenja radova od 20 mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost nabave radova na navedenih šest dionica je oko 160 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo opet poziva na legalizaciju građevina

Predaja zahtjeva do kraja lipnja

Ministarstvo opet poziva na legalizaciju građevina

25.2.2018. | 17:30
Ako imate objekt koji ste sagradili bez valjanih dozvola, do 30. lipnja 2018. godine možete predati zahtjev za njegovo ozakonjenje.
Ako imate objekt koji ste sagradili bez valjanih dozvola, do 30. lipnja 2018. godine možete predati zahtjev za njegovo ozakonjenje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li prva brodska avenija biti gotova prije roka

Pratimo radove

Hoće li prva brodska avenija biti gotova prije roka

19.2.2018. | 10:45
Na gradilištu je tijekom današnjeg dana angažirano nekoliko bagera što je, rijetka slika iz središta grada. Radi se punom parom, radovi su intenzivirani, a evo hoće li biti gotovi i prije roka.
Na gradilištu je tijekom današnjeg dana angažirano nekoliko bagera što je, rijetka slika iz središta grada. Radi se punom parom, radovi su intenzivirani, a evo hoće li biti gotovi i prije roka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drži vodu dok majstori odu, ili ...

Hoće li s proljeća biti bolje?

Drži vodu dok majstori odu, ili ...

6.2.2018. | 18:21
Dok se s jedne strane ulaže u velike i 'oku prvo vidljive' prometnice, sporedne ulice druga su zona, da ne kažemo, ona sumraka.
Dok se s jedne strane ulaže u velike i 'oku prvo vidljive' prometnice, sporedne ulice druga su zona, da ne kažemo, ona sumraka.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :