Gospodarstvo : Građevinarstvo

Objavljeno: 29.7.2013. u 14:11
Prikaza: 4293
|
Autor: Borislav Stipić

Dr. sc. Ante Cvitković:

'Petar Bašić insinuira i dezinformira'

Slavonski Brod : 'Petar Bašić insinuira i dezinformira'

U postupku javne nabave - izbora izvođača radova izgradnje zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Novoj Gradišci, striktno se poštivao zakon, a autor članka Petar Bašić i urednik Borislav Stipić nisu se ponijeli profesionalno.

SLAVONSKI BROD - Jutros, nakon što smo objavili članak Petra Bašićas nadnaslovom ´Umjesto kolumne´ i naslovom ´Kvadrat zdravlja od suhoga zlata?´, s odmora, reagirao je dr. sc. Ante Cvitković, ravnatelj HZJZ Brodsko-posavske županije, i vrlo konsternirano rekao kako je autor članka,Petar Bašić, pristupajući temi vrlo tendenciozno i površno, te ne iznoseći sve podatke o projektu i postupku javne nabave za izgradnju zgrade Zavoda u Novoj Gradiški, u javnost plasirao poluistinu, insinuaciju, a u nekim dijelovima i dezinformaciju.

Sve je odrađeno striktno po Zakonu o javnoj nabavi

Mato Mrković, dipl.ing arh., čije idejno rješenje je u osnovi budućeg objekta, rekao nam je kako on osobno ima razloga za nezadovoljstvo, ali da je Investitor sve principijelno radio držeći se zakonskih odredbi o javnoj nabavi. Tako je i sam Mrković, kaže on, uvjetno rečeno, ´izvisio´. Naime, on, kao autor idejnog rješenja, ´nije prošao´ u postupku javne nabave glavnog i izvedbenog projekta, jer je bio nepovoljniji od izabranog. Tako je, kaže Mrković, njegov autorski rad preuzeo drugi.

Za samu vrijednost projekta rekao je:

- Ja sam procijenio kako će investicija koštati sedam milijuna i četiristo tisuća kuna plus PDV, ali sam, uzimajući u obzir stanje u građevinarstvu, i prije natječaja za izvođača radova, rekao kako će najvjerojatnije biti i nižih ponuda, što se i dogodilo. Vodeća građevinska tvrtka u Hrvatskoj, Zagorje Tehnobeton, u svojoj ponudi je bila najrealnija i ta ponuda je bila niža samo dvjesto tisuća kuna od moje procjene. Povjerenstvo za javnu nabavu odlučilo se za najjeftiniju ponudu ponuditelja koji ima dobre reference, što je logično. 

Ugovorenu cijenu projekta Bašić veže samo uz kvadraturu objekta, ali ne i vanjske radove čija cijena, po idejnom projektu, je 750 tisuća kuna.

Cijena kvadrata nije 1100, nego 815 eura

Površina objekta, koji se sastoji od podruma, prizemlja, prvog i drugog kata te tavanskog prostora, a imat će i dizalo, nije 1032 nego 1206,35 četvornih metara bruto površine i obujma 4 247,50 prostornih metara.

Bašić navodi podatak o cijeni objekta od 8.117.000 kuna – no, procjena vrijednosti objekta, prema Hrvatskoj komori arhitekata i inženjera u graditeljstvu je 9.289.688 kuna PDV-om. 

I u odabiru nadzornog inženjera Investitor nije išao u odabir najjeftinijeg ili nekoga tko će ići na ruku bilo izvođaču, bilo investitoru, nego je, nakon što je bio tražio i dobio mišljenje Komore, odlučio se za onoga koji se neće ni na što i ni na koga obazirati, osim na struku.

Ugovorenu cijenu projekta Bašić veže samo uz kvadraturu objekta, ali ne i vanjske radove čija cijena, po idejnom projektu, je 750 tisuća kuna. 

Vrijednost vanjskih radova, u koje ulazi i niveliranje brdovitog terena kakav je na mjestu i oko buduće građevine, ograđivanje i hortikulturno uređenje površine 3253 četvorna metra, na kojoj je i 1200 četvorna metra prilazne ceste s kružnim tokom i parkingom, koje Bašić ne navodi, prema idejnom projektu je 750 tisuća kuna. Ili, cijena samog objekta je 7.367.000 kuna ili 6.106,85 po kvadratu. Odnosno, nije 1100 eura, kako navodi Bašić, nego 815.6  eura po kvadratu.

Cijena koju Bašić navodi za prostor Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u Zaboku točna je, no ona se odnosi samo na kupnju gotovog objekta koji je bio u roh-bau fazi, a vrijednost ove investicije, zapravo je oko petnaest milijuna kuna.

Zgrada u Zaboku je neusporedivo skuplja od onoga što navodi Bašić

Cijena koju Bašić navodi za prostor Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u Zaboku točna je, no ona se odnosi samo na kupnju gotovog objekta koji je bio u roh-bau fazi, a vrijednost ove investicije, zapravo je oko petnaest milijuna kuna, što nam je potvrdio i ravnatelj ovoga zavoda,Tomislav Jadan, dipl. oec. Od toga 8,3 milijuna kuna odnosi na novac iz decentraliziranih funkcija, a ostatak su vlastita sredstva. Zgrada u Novoj Gradišci, pak, gradi se iz viška sredstava HZJZ u cijelosti.

Iz Zapisnika o javnom otvaranju ponuda vidljivo je kako su ovlašteni predstavnici naručitelja, od šest pristiglih ponuda, odbili tri jer nisu bile u skladu sa točkom 3. prvoga stavka 93. članka Zakona o javnoj nabavi. Nije nevažno napomenuti kako su odbijene ponude bile i financijski nepovoljnije od onih koje su, nakon što su ocijenjene valjanima, rangirane, nakon čega su, po unaprijed određenom kriteriju najjeftinije ponude, ovlašteni predstavnici Naručitelju (HZJZ) predložili donošenje odluke o odabiru ponuditelja Teh-gradnja d.o.o. 

Kao urednik koji je, imajući povjerenja u novinara Petra Bašića, bez provjere navoda iz njegovog članka, isti objavio, osobno se ispričavam dr. sc. Anti Cvitkoviću i svima koji su, na bilo koji način, bili uključeni u postupak javne nabave Izgradnje zgrade Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Novoj Gradišci po sistemu "ključ u ruke", kao i svim čitateljima koji su, čitajući Bašićev članak, moguće, tako, dovedeni u zabludu. Jednaka isprika je i od Redakcije SBPlus-a.
Borislav Stipić

 U prilogu Zapisnik o javnom otvaranju ponuda (pdf).

Zapisnik.pdf

PDF Dokument(.pdf)

2363 kb

Broj komentara: 32

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
DrFinka

DrFinka

Komentirano: 29.8.2013. | 10:00

1

Čim se radi o Zavodu tu nikako ne mogu biti čista posla sve i da hoćeš.
12345

12345

Komentirano: 1.8.2013. | 0:21

2

...ništa sad nisam shvatio...jeli to cijena sa postotkom za dobivanje natječaja ili će to biti prikazano u van troškovničkim radovima....gospodine Bašiću ni 2000 eura po kvadratu nije puno kada je narod navikao plaćati i ne potrebnije stvari...čovjek bi pomislio da je dobro graditi u krizi jer možeš proći jeftino, ali ako se učiteljima snizila plaća nije se snizila i zidarima, tako da je ova "računca" vjerovali ili ne..ispravna...
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 30.7.2013. | 23:21

3

Počašćen sam! Toliko odgovornih ljudi se javilo, lokalni ministri (koji inače nikada ne komentiraju!), direktori državnih zavoda, čak i urednik se posipa pepelom (što nikada nije na ovom portalu)... Ne morate se pravdati, shvatio sam; sve je po zakonu... Kako došao (smijenivši dr.sc. Miletić-Medved - koja je dovela ZJZ od gubitaša do profita - a poradi njenog nehtijenja potpisivanja od Zdrave Perkovačkog traženih dodatnih radova na zgradi ZJZ u naselju Slavonija u Slavonskom Brodu) tako i nastavlja... Rekoh, mene ste kao kritičara izgubili, a "institucija koje rade svoj posao" ionako se ne treba bojati, zar ne?
walter

walter

Komentirano: 30.7.2013. | 16:25

4

Mon ami Bošnjaković - prvo zahvaljujem na brzom i preciznom odgovoru. Nema potrebe za lažnom skromnošću - da sam ja proveo tolike javne natječaje kao vi i ja bih vjerojatno bio šampion natječaja. Nadalje, ispričavam se na pogrešci - "novcem poreznih obveznika (valjda si mislio iz proračunskih sredstava)" - ja zaboravio kako proračun pune isključivo državni i lokalni dužnosnici, a ne nikakvi porezni obveznici. U potpunosti razumijem ovaj vaš komentar i smatram ga krajnje primjerenim vašem pristupu proračunskim sredstvima. Čestitam i ZJZ na ostavrenoj akumulaciji. Kako ona ipak ne bi postala prevelika odmah ću izvjestiti o tim sjajnim rezultatima i ministra zdravlja Ostojića, kako ne bi smanjivao sredstva onima koji su nesposobni ostvariti akumulaciju (vidi županijska bolnica). Moramo biti solidarni :) Jel natječaj također objavljen u Dubrovačkom listu ili kako se već zove?
sbosnjakovic

sbosnjakovic

Komentirano: 30.7.2013. | 15:03

5

@walter, najprije ti se zahvaljujem što si me svrstao u "svjetske šampione javnih natječaja", zaista nisam znao da tako dobro kotiram odnosno da sam tako moćan ... I sad odgovor na pitanje: projekt se financira u potpunosti vlastitim sredstvima odnosno sredstvima koja su se godinama kumulirala iz vlastitog uspješnog poslovanja, jer ZJZ ostvaruje prihode, osim onih po ugovorima sa Ministarstvom, i na tržištu. Iz tih vlastitih prihoda će se financirati izgradnja zgrade u NG, a ne, kako si mislio, novcem poreznih obveznika (valjda si mislio iz proračunskih sredstava). @Petar Bašić, naravno da se držim zakona, ali bez navodnika odnosno sarkazma koji se dade iščitati iz tvog stavljanja u navodnike izraza "sve po propisu". Što je doduše sitnica u odnosu na tvoj članak i ilustraciju s plavim kovertama koja nedvosmisleno upućuje na kriminal i korupciju odnosno na razbacivanje javnog novca od strane ravnatelja i svih nas "sa spiska". Zato nam i treba javno "... sve po spisku..." pa makar i "činjenicama" (da se i ja malo poigram s navodnicima) koje se izvode iz tvojih napisa. Zaista smo glupi što nismo kupili gotovu zgradu ZJZ u NG (to mi je najbolji biser), kao da je to nešto što se kupuje u trgovini. Ne kanim dalje polemizirati na portalu po ovoj temi (iako sam to rekao u svom prvom komentaru, ali @walter je imao pitanje) niti dokazivati nedokazivo niti imam potrebe braniti sebe ili druge od iznešenih "neoborivih argumenata" da smo učinili nečasno djelo.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 30.7.2013. | 13:45

6

walter@ nemoj kao i Petar miješati činjenice i mišljenje. Pusti Murphyjeve zakone.
walter

walter

Komentirano: 30.7.2013. | 13:32

7

@sbosnjakovic - volio bih da ste čitateljima odmah objasnili i što je to vlastita akumulacija kod neprofitne proračunske ustanove. Kako nastaje takva akumulacija? Ja već htio reagirati i kazati kako će se to graditi novcem poreznih obveznika kad ono akumulacija. Pa dajte to malo pojasnite.
walter

walter

Komentirano: 30.7.2013. | 12:42

8

Stipiću što ti to radiš s tim portalom? Više se ne zna što je kolumna a što obični tekst, sve si nešto uzbrčko. Tražim i ne mogu naći tvoj komentar upućen meni prije par dana u kojemu mi fino kažeš da nisu svi lopovi osuđeni i da nemaju optužnicu ili optužni prijedlog. Sjećaš li se toga? Što bi s tim stajalištem? Ovdje ne vrijedi? Iako nešto svima izgleda kao govno i smrdi kao govno ti to baš moraš probati i izjaviti kako to po tebi i dr. Cvitkoviću zasigurno nije govno.
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 30.7.2013. | 10:18

9

A što se tiče tvrdnje "eto Bašić izmišlja pa je zato i maknut s posla u Tvrđavi", istina je malo drugačija. Recimo, pitao sam da zašto je drvena taraba oko gradilišta mosta plaćena 130.000 kuna!? Ili zašto se "stručnjaku" statičaru moralo platiti 60.000 kuna da bi nam rekao da stari otkopani most ne može nositi konstrukciju novoga mosta, kad svaki prolaznik može rukom izvući ciglu iz stupa i kad se uostalom tijekom zime most i srušio? ... Tako je potrošeno pola milijuna kuna na kopanje rupe u zemlji. I sve je, baš kao i ovdje, bilo "po zakonu" ili "što ja mogu kad je taraba od 130.000 kuna (vrijedna objektivno 13, ako ne i manje) bila jedina i najpovoljnija na natječaju... Bi li platili toliko da vadite iz svoga džepa!?... I zlo mi je više od svih koji kažu, "on je adezeovac, on je dusparin, on je esdepeovac..." a skoro svatko od vas šuti kad "kradu naši"...
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 30.7.2013. | 10:12

10

Gospodin Bošnjaković se zasigurno drži zakona. Bitno je da je "sve po propisu"... Za zgradu ostaju činjenice, mada su "po propisu": 8 milijuna i nešto podijeljeno sa 1032 metara je 8.000 (dakle, debelo preko 1000 eura kvadrat; dakle, debelo precijenjeno za Novu Gradišku)... U Zaboku, moja je greška, što sam čitao samo cijenu kvadrata kupnje (koja je povoljna)... Ali, tamo su onda "šampioni" uredili zidove (žbukanje i instalacije, bez opreme!) za 8.000 kuna po kvadratu!... Dva smrdljiva posla u zdravstvu, u kojem se na jednom "uzme na drumu što se nije uzelo na ćupriji", a na drugom obrnuto, ne znače da su oba legalna... Znače da oba smrde!

Broj komentara: 32

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade punom parom

Nova asfaltiranja

Grade punom parom

15.11.2018. | 15:30
Na dvije nove lokacije u Slavonskom Brodu započeli su s asfaltiranjem novih cesta, a u tijeku su radovi na izgradnji dvije ceste.
Na dvije nove lokacije u Slavonskom Brodu započeli su s asfaltiranjem novih cesta, a u tijeku su radovi na izgradnji dvije ceste.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nismo prepoznali školu kad smo se vratili s praznika'

Obnova školskih zgrada

'Nismo prepoznali školu kad smo se vratili s praznika'

14.11.2018. | 19:30
Ukupno 1,5 milijuna kuna izdvojeno je za unutarnje uređenje i obnovu škola, od čega u Medicinsku 630.000, a u Obrtničku 950.000 kuna. Za iduću godinu najavljena nadogradnja objekata.
Ukupno 1,5 milijuna kuna izdvojeno je za unutarnje uređenje i obnovu škola, od čega u Medicinsku 630.000, a u Obrtničku 950.000 kuna. Za iduću godinu najavljena nadogradnja objekata.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koriste svaki lijep dan za radove

Nastavak izgradnje obaloutvrde

Koriste svaki lijep dan za radove

3.11.2018. | 9:15
Radnici Brodske Posavine, za razliku od mnogih koji su to učinili, nisu 'spojili' blagdan Svih svetih s vikendom, nego su i jučer radili 'punom parom'.
Radnici Brodske Posavine, za razliku od mnogih koji su to učinili, nisu 'spojili' blagdan Svih svetih s vikendom, nego su i jučer radili 'punom parom'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanima do 100% subvencija za fasade i plinsko grijanje?

Energetski učinkovita obnova

Brođanima do 100% subvencija za fasade i plinsko grijanje?

26.10.2018. | 14:15
"Na energetsku obnovu stanova i kuća odlučilo bi se puno više građana kada bi se našli u kategoriji onih kojima se, iz EU fondova, obnova fasada i zamjena starih ložišta na kruta goriva s prirodnim plinom sufinancira sa 85 do 100 posto ukupnih izdataka."
"Na energetsku obnovu stanova i kuća odlučilo bi se puno više građana kada bi se našli u kategoriji onih kojima se, iz EU fondova, obnova fasada i zamjena starih ložišta na kruta goriva s prirodnim plinom sufinancira sa 85 do 100 posto ukupnih izdataka."
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku asfaltiranje nove ceste

Rade punom parom

U tijeku asfaltiranje nove ceste

26.10.2018. | 13:37
Riječ je o projektu vrijednom 850.445,00 kuna u sklopu kojeg se radi na izgradnji ceste i odvodnje.
Riječ je o projektu vrijednom 850.445,00 kuna u sklopu kojeg se radi na izgradnji ceste i odvodnje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započeli s izgradnjom još jedne ceste

Nastavak ulaganja

Započeli s izgradnjom još jedne ceste

24.10.2018. | 14:35
Uz izgradnju ceste, predviđena je i izgradnja pješačke staze i oborinske odvodnje, a radovi će biti izvedene u duljini od 177 metara.
Uz izgradnju ceste, predviđena je i izgradnja pješačke staze i oborinske odvodnje, a radovi će biti izvedene u duljini od 177 metara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte snimku iz zraka prve brodske avenije

Svačićeva ulica

Pogledajte snimku iz zraka prve brodske avenije

20.10.2018. | 9:15
Djelatnici Poduzeća za ceste na svojim su Facebook stranicama objavili video-zapise radova u Svačićevoj ulici, snimljena iz zraka. Pogledajte kako izgledaju prva slavonskobrodska avenija i kružni tok kod kolodvora, a koji bi u potpunosti trebala biti dovršeni do početka studenog.
Djelatnici Poduzeća za ceste na svojim su Facebook stranicama objavili video-zapise radova u Svačićevoj ulici, snimljena iz zraka. Pogledajte kako izgledaju prva slavonskobrodska avenija i kružni tok kod kolodvora, a koji bi u potpunosti trebala biti dovršeni do početka studenog.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako napreduju radovi u Zagrebačkoj ulici

Foto galerija

Evo kako napreduju radovi u Zagrebačkoj ulici

16.10.2018. | 15:32
Projekt rekonstrukcije Zagrebačke ulice vrijedan je 9,4 milijuna kuna, od čega su prema Ugovoru o financiranju ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, Gradu Slavonskom Brodu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 milijuna.
Projekt rekonstrukcije Zagrebačke ulice vrijedan je 9,4 milijuna kuna, od čega su prema Ugovoru o financiranju ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, Gradu Slavonskom Brodu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 milijuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Provezli smo se južnim trakom brodske avenije

Pratimo radove

Provezli smo se južnim trakom brodske avenije

15.10.2018. | 21:00
Kako se za blagdan Svih svetih, uobičajeno očekuju veće gužve, bude li avenija u cijelosti gotova i puštena u promet 'punom snagom' bit će to njen prvi ispit koji će, čini nam se, itekako položiti.
Kako se za blagdan Svih svetih, uobičajeno očekuju veće gužve, bude li avenija u cijelosti gotova i puštena u promet 'punom snagom' bit će to njen prvi ispit koji će, čini nam se, itekako položiti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku radovi vrijedni više od pola milijuna kuna

Nastavak ulaganja

U tijeku radovi vrijedni više od pola milijuna kuna

15.10.2018. | 16:05
Na više lokacija u gradu Slavonskom Brodu u tijeku su radovi na izgradnji cesta, a u najavi su i novi projekti.
Na više lokacija u gradu Slavonskom Brodu u tijeku su radovi na izgradnji cesta, a u najavi su i novi projekti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Deset ulica dobilo nove pješačke i biciklističke staze

Tijekom ove godine

Deset ulica dobilo nove pješačke i biciklističke staze

11.10.2018. | 10:47
Ovogodišnjim radovima u sklopu programa gradnje obuhvaćeno je više od tri tisuće metara pješačkih i biciklističkih staza i to na deset lokacija u gradu.
Ovogodišnjim radovima u sklopu programa gradnje obuhvaćeno je više od tri tisuće metara pješačkih i biciklističkih staza i to na deset lokacija u gradu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na dvije lokacije započeli radovi na izgradnji novih cesta

Dvije ulice dobile pješačke staze

Na dvije lokacije započeli radovi na izgradnji novih cesta

1.10.2018. | 17:10
Uz to što su na dvije lokacije završeni radovi, a na dvije započeli ovih dana, iz Grada najavljuju skori početak izgradnje na još dvije lokacije. Ukupna vrijednost tek započetih i najavljenih radova iznosi 2,6 milijuna kuna.
Uz to što su na dvije lokacije završeni radovi, a na dvije započeli ovih dana, iz Grada najavljuju skori početak izgradnje na još dvije lokacije. Ukupna vrijednost tek započetih i najavljenih radova iznosi 2,6 milijuna kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto kasne radovi na prvoj brodskoj aveniji?

Biciklisti imaju prigovore na staze

Zašto kasne radovi na prvoj brodskoj aveniji?

12.9.2018. | 13:30
"Na svim prijelazima preko ceste, na novoj brodskoj aveniji, izuzetno nestručno su napravljeni spojevi s bisiklističkom stazom, koja bi na svojim prijelaznim rubovima trebala biti u razini ceste koju se prelazi, a ne u istoj razini s pješačkom stazom."
"Na svim prijelazima preko ceste, na novoj brodskoj aveniji, izuzetno nestručno su napravljeni spojevi s bisiklističkom stazom, koja bi na svojim prijelaznim rubovima trebala biti u razini ceste koju se prelazi, a ne u istoj razini s pješačkom stazom."
SBplus.hr, Slavonski Brod : U središtu grada još jedna nova pješačka staza

Nova ulaganja

U središtu grada još jedna nova pješačka staza

11.9.2018. | 14:39
Duljina nove pješačke staze je 139 metara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 110.704,69 kuna.
Duljina nove pješačke staze je 139 metara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 110.704,69 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pola milijuna kuna za nadogradnju sportskog objekta

U tijeku radovi

Pola milijuna kuna za nadogradnju sportskog objekta

11.9.2018. | 12:15
Gradska uprava sustavno ulaže u infrastrukturu sportskih objekata u Slavonskom Brodu.
Gradska uprava sustavno ulaže u infrastrukturu sportskih objekata u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uređenje objekta gradskog Kluba

Radovi u tijeku

Uređenje objekta gradskog Kluba

20.8.2018. | 12:00
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko pola milijuna kuna, a predviđenim građevinsko-obrtničkim radovima bit će zadržani postojeći sadržaji.
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko pola milijuna kuna, a predviđenim građevinsko-obrtničkim radovima bit će zadržani postojeći sadržaji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Raste Hotel Park

Mijenja se lice grada

Raste Hotel Park

6.8.2018. | 9:05
Hoće li za neko vrijeme nekadašnji statusni simbol Grada, nezaobilazno mjesto u kojem su generacije dolazile na jutarnju kavicu, gdje se bistrila lokana i šira politika, gdje su se dočekivale nove godine, održavale zabave, zaustavljali se turisti…ponovo dobiti na važnosti i zasja
Hoće li za neko vrijeme nekadašnji statusni simbol Grada, nezaobilazno mjesto u kojem su generacije dolazile na jutarnju kavicu, gdje se bistrila lokana i šira politika, gdje su se dočekivale nove godine, održavale zabave, zaustavljali se turisti…ponovo dobiti na važnosti i zasja
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zgrada će imati dvije deke i dva jorgana'

Kreditima financiraju obnovu

'Zgrada će imati dvije deke i dva jorgana'

27.7.2018. | 20:00
Đuro Đaković Stan, kao upravitelj, Fondu je podnio zahtijev za energetsku obnovu čak devet zgrada u Slavonskom Brodu. Od tri, za koje su ugovori već potpisani, radovi su počeli na jednoj, dok se za preostalih šest zgrada treba dogovoriti način plaćanja suvlasničkog udjela.
Đuro Đaković Stan, kao upravitelj, Fondu je podnio zahtijev za energetsku obnovu čak devet zgrada u Slavonskom Brodu. Od tri, za koje su ugovori već potpisani, radovi su počeli na jednoj, dok se za preostalih šest zgrada treba dogovoriti način plaćanja suvlasničkog udjela.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod trenutno je jedno veliko gradilište

Podržavate li radove

Slavonski Brod trenutno je jedno veliko gradilište

26.7.2018. | 21:00
I dok jedni prigovaraju kako su se sredstva mogla uložiti pametnije, a drugi odobravaju projekte koji su u tijeku, i jedni i drugi na kraju će se vjerojatno složiti kako će, po završetku svih ovih radova, Slavonski Brod dobiti urbaniji i ljepši izgled, koji će uz to donijeti prom
I dok jedni prigovaraju kako su se sredstva mogla uložiti pametnije, a drugi odobravaju projekte koji su u tijeku, i jedni i drugi na kraju će se vjerojatno složiti kako će, po završetku svih ovih radova, Slavonski Brod dobiti urbaniji i ljepši izgled, koji će uz to donijeti prom
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rade, milijun kuna vrijednu, pješačku stazu

Radovi u središtu grada

Rade, milijun kuna vrijednu, pješačku stazu

24.7.2018. | 15:20
U središtu Slavonskog Broda u tijeku su građevinski radovi na izgradnji nove pješačke staze u jednoj od frekventnijih gradskih ulica. Vrijednost radova je oko milijun kuna.
U središtu Slavonskog Broda u tijeku su građevinski radovi na izgradnji nove pješačke staze u jednoj od frekventnijih gradskih ulica. Vrijednost radova je oko milijun kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :