Crna kronika

Objavljeno: 23.10.2018. u 21:00
Prikaza: 3435
|
Autor: Ž.G./SBplus

Veliki propust slavonskobrodskog Suda?

O nasilju morala svjedočiti udaljena pola metra od supruga

Aleksandra Primorac/SBplus
Foto: Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • pozega.eu
 • pozega.eu

Mara Tomašević jučerašnjim je uvjetima svjedočenja dodatno istraumatizirana i pretvorena u žrtvu, a sve zbog nemara institucija. I dok stručnjakinje tvrde kako je propust ogroman, prva žena Lijepe Naše, kao i inače, nema ništa za dodati o pravima i zaštiti žena, baš kao ni o slučajevima njihova tretmana u hrvatskim bolnicama.

SLAVONSKI BROD - Na jučerašnjem suđenju požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje i zlostavljanje supruge, održanom na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Mara Tomašević bila je prisiljena svoju stranu mučne obiteljske priče iznositi sjedeći tek pola metra udaljena od supruga.

Suđenje je portal Indeks.hr danas analizirao u dva zanimljiva članka, oba prvenstveno sa stajališta zlostavljane žene.

Najmučniji dio prvog dana suđenja nedvojbeno je bilo svjedočenje Mare Tomašević o nasilju koje je doživjela. „Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bih ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli su naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom", kazala je, između ostalog, gospođa Tomašević, koja je nasilje prijavila policiji, a pisala je i vrhu HDZ-a te predsjedniku stranke, Andreju Plenkoviću.

Oni očigledno nisu smatrali da se trebaju miješati u nečije bračne probleme jer na Marine vapaje upomoć nitko nije odgovorio.

„Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom. Posljednji put, po povratku s puta, šamarao me pet, šest puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao", samo je dio iz njezinog svjedočenja.

Kolindi je stalo samo do Kolinde

Dok je Mara u sudnici svjedočila udaljena pola metra od supruga za kojeg tvrdi da ju je zlostavljao, u Zagrebu je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, držala suhoparni i već danas zaboravljeni govor na temu energetike. Od novinara je Kolinda nakon govora pobjegla kroz sporedni izlaz, tako da nije bilo prilike da je upitaju izražava li ona ljudsku i žensku solidarnost Mari Tomašević.

No odgovor na to ionako znamo - u svakom je slučaju negativan jer dosad ni na koji način nije pokazala solidarnost niti podršku prema zlostavljanoj supruzi svojeg bivšeg stranačkog kolege. Predsjednica RH - prva žena koja je u povijesti neovisne Hrvatske izabrana na tu poziciju - odlučila je o svemu tome šutjeti.

Pritom ta šutnja nije izraz neutralnosti, nego ona predstavlja jasno zauzimanje stava. Tko šuti, taj se slaže, to je jedna moguća interpretacija Kolindine šutnje na temu obiteljskog nasilja. Druga je da joj nasilje nad ženama jednostavno nije dovoljno relevantna tema da bi se o njoj javno oglasila i da bi se odlučno pozabavila tom tematikom.

Cijeli dosadašnji mandat Kolinda Grabar-Kitarović je dokaz toga da izbor žene na neku visoku političku funkciju u državi ne znači automatski i da će se ta političarka zalagati za prava žena u društvu niti da će se položaj žena ikako popraviti. Jedina žena koja profitira od Kolindinog predsjednikovanja je - sama Kolinda.

Predsjednica šuti i dok žene diljem 'Lijepe Naše' prekidaju šutnju

U protekle tri i pol godine imala je pregršt prilika da zauzme proaktivan stav u vezi prava žena u RH i nikada to nije učinila. Kolinda šuti čak i usred aktualne akcije #Prekinimošutnju kojom se želi stati na kraj mučnim iskustvima u hrvatskim bolnicama i obavljanju medicinskih zahvata „na živo".

No, zato, umjesto Kolinde, o Marinom slučaju i njezinim pravima progovaraju ostale žene.

„Mara Tomašević posljednji je primjer da se žrtve nasilja dodatno traumatizira na sudu", rekla je u razgovoru za Index Sanja Sarnavka, bivša predsjednica udruge B.a.B.e. koja se niz godina bavila žrtvama obiteljskog nasilja.

Anamaria Drožđan Kranjčec, pravnica Ženske sobe kazala je kako je u Marinom slučaju prekršena europska Direktiva koja, između ostalog, kaže kako bi „rizik sekundarne i ponovljene viktimizacije, zastrašivanja i odmazde od strane počinitelja ili zbog sudjelovanja u kaznenom postupku trebalo ograničiti provođenjem postupka na usklađeni način i uz poštovanje, omogućujući žrtvama uspostavu povjerenja u tijela."

DORH i sud morali su, dakle, reagirati u ovom slučaju.

„Žrtve kaznenog djela više ne smiju sjediti kraj zlostavljača, tako nam stoji u Zakonu o kaznenom postupku, tako da se ovdje radi o čudnom propustu", smatra ona te dodaje kako žrtve nasilja, koje su se za pomoć obratile Ženskoj sobi, stalno svjedoče putem audio-video uređaja.

Općinski sud u Slavonskom Brodu: 'Nitko nije tražio udaljavanje okrivljenika'

Portal Indeks poslao je upit i Općinskom sudu u Slavonskom Brodu o tomu zašto je Mara Tomašević morala sjediti tik do supruga, a oni su rekli kako je ispitana sukladno Zakonu te kako je upoznata s pravima žrtve u postupku.

„Svjedokinja Mara Tomašević ispitana je sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku (dalje: ZKP/08). Nitko nije tražio, niti je sud procijenio potrebnim udaljavanje okrivljenika iz sudnice za vrijeme davanja iskaza oštećene Mare Tomašević. Oštećena Mara Tomašević u skladu s odredbama ZKP/08 upoznata je o pravima žrtve u kaznenom postupku", stoji u odgovoru Općinskog suda u Slavonskom Brodu.

Naša strana Europe - jučer na optuženičkoj klupi, danas ugledan Župan

I dok su prava Mare Tomašević jučer očigledno narušena, onaj koji je sjedio pola metra od nje danas se već s osmijehom na licu naslikavao prilikom radova na modernizaciji lokalne ceste u Općini Čaglin. Usprkos svemu, on je i dalje aktivan na svojoj funkciji požeško-slavonskog župana. Nevjerojatno, ali istinito.

No, da ne biste pomislili kako je to normalno, podsjećamo kako je, primjerice, norveški ministar ribarstva, Per Sandberg, podnio ostavku nakon priznanja da je prekršio vladine sigurnosne protokole prilikom srpanjskog odmora u Iranu. Sandbergov je grijeh, pritom, bio puno manji od navodnog Tomaševićeva - na odmor je ponio službeni mobitel, a svoju Vladu nije izvijestio o tom putovanju. Iz Požege, nažalost, ni traga odstupanju s ugledne dužnosti.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Gejmer

  Gejmer

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:32

  1

  Gospa će mu oprostiti,pet zdravo Marija amen, https://net.hr/danas/svijet/sef-mjesne-zajednice-snimljen-kako-tuce-zenu-nemam-opravdanja-ali-ta-osoba-danima-automobilom-blokira-ulaz-u-moj-pansion/
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:10

  2

  Upravo to je poanta, jer ako može pričati pi...rije na račun vrsta jogurta i ine, onda valjda može pet minuta svog vremena posvetiti takvim teškim temama. I da, to je najmanje što bi trebala, izraziti osudu i solidarnost, pogotovo kad se radi o njenim najbližim suradnicima i suradnicima vlade. Ne pričamo o Peri Perić iz Dubovika nego o jednom ŽUPANU i SABORSKOJ ZASTUPNICI! Ako je mogla janjce ići okretati u šator, onda valjda može i na ovu temu nešto reći. Ili ne smije?
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 13:42

  3

  XSIZE@ u Hrvatskoj nažalost na dnevnoj razini ima toliko pojavnosti zla da bi Predsjednica mogla svakodnevno po cijeli dan solidarizirati se pojedinačno s ovom ili onom, s ovim ili onim i svaki puta osuđivati takvu pojavu. To nije i ne može biti jedina uloga i jedina preokupacija predsjednice / predsjednika RH. Poantu sam i te kako skužio - samo nije ona koju Ti iznosiš.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 7:15

  4

  Moj Stipiću, ne kužiš poantu. Poanta je da nije izrazila potporu ženama koje su izašle sa svojim svjedočanstvima, nije izrazila potporu Mari Tomašević, nije izrazila potporu zastupnici mosta. Nije, jer ne smije i to je jedina poanta, a te protokolarne sastanke, čak jedan godišnje na tu temu, ne uzimam u obzir. Bitan je stav, a ona ga neće, ili još gore, ne smije zauzeti zbog politike! Zamisli da je predsjednica rekla: Solidariziram se sa g. Marom Tomašević i najoštrije osuđujem obiteljsko nasilje! Misliš da bi se Alojz ovako prpošno šetao i naslikavao? Fuj!!
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 24.10.2018. | 1:43

  5

  Obećala je da će lupiti šakom o stol...taj TUP još nismo čuli!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 0:24

  6

  Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnice Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama: potpredsjednicu Nacionalnog tima Renatu Odeljan i članice Suzanu Kikić, Maju Mamulu, Sandru Batlak i Sanju Sarnavku. Iskazana je potreba za novom državnom strategijom u borbi protiv nasilja kao i jasno definiranje zaduženja uz dodatna financijska sredstva za učinkovitiju borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama. Predsjednica Republike iskazala je spremnost za svesrdnim angažmanom u zajedničkim naporima borbe protiv nasilja nad ženama. (Ženska soba, Centar za seksualna prava, 29. studenoga 2016.). Kolinda Grabar-Kitarović: „Nasilje je jezik slabića, a naša je zadaća uspostaviti sustav zaštite od nasilja, još više društveno ozračje nenasilja, u kojem će svatko, posebice djeca i žene, imati sigurnost ne samo života nego i svog dostojanstva.“ (Večernji list, 22. rujna 2017.) Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te druge predstavnice udruga koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Cilj susreta bio je upozoriti na probleme i poteškoće s kojima se u svome radu svakodnevno susreću predstavnice udruga i njihove štićenice, a razgovaralo se i o alarmantnim podatcima o porastu nasilja, kao i o unaprjeđivanju rada svih tijela koji su obuhvaćeni protokolom o postupanju u obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. (Jutarnji list, 20. rujna 2018.)

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na tuđe ime sklopio ugovore i 'pokupio' mobitele

  Prevaren 46-godišnjak

  Na tuđe ime sklopio ugovore i 'pokupio' mobitele

  20.11.2018. | 14:05
  Pričinjena materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem te istražuje sve okolnosti nemilog događaja.
  Pričinjena materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem te istražuje sve okolnosti nemilog događaja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznate okolnosti nesreće u kojoj je poginula biciklistkinja

  Završen očevid

  Poznate okolnosti nesreće u kojoj je poginula biciklistkinja

  16.11.2018. | 11:27
  Na mjesto nesreće odmah su stigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, no ženi, nažalost, nije bilo spasa. Ozljedama je podlegla tijekom pružanja prve pomoći.
  Na mjesto nesreće odmah su stigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, no ženi, nažalost, nije bilo spasa. Ozljedama je podlegla tijekom pružanja prve pomoći.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobrosusjedski odnosi posljednjih mjeseci spašavaju Brođane

  Česte provale u obiteljske kuće

  Dobrosusjedski odnosi posljednjih mjeseci spašavaju Brođane

  13.11.2018. | 12:00
  Posljednjih mjesec dana na području Slavonskog Broda učestale su provale u obiteljske kuće i krađe vrijednih stvari. Počinitelje je policija dosad gotovo uvijek uhvatila jer su im u tomu pomogli susjedi koji su najčešće i dojavljivali kako se do njih događa nešto sumnjivo.
  Posljednjih mjesec dana na području Slavonskog Broda učestale su provale u obiteljske kuće i krađe vrijednih stvari. Počinitelje je policija dosad gotovo uvijek uhvatila jer su im u tomu pomogli susjedi koji su najčešće i dojavljivali kako se do njih događa nešto sumnjivo.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi tijekom vikenda pili i vozili bez dozvole

  Dvije teške prometne nesreće u zoru

  Mladi tijekom vikenda pili i vozili bez dozvole

  12.11.2018. | 14:15
  Samo čudo spasilo je sudionike dviju teških prometnih nesreća koje su, kako tvrde očevidci, rezultirale automobilima smrskanim do neprepoznatljivosti. Obje su uzrokovali vozači koji još nemaju niti dvadeset godina odnosno bez vozačkog iskustva.
  Samo čudo spasilo je sudionike dviju teških prometnih nesreća koje su, kako tvrde očevidci, rezultirale automobilima smrskanim do neprepoznatljivosti. Obje su uzrokovali vozači koji još nemaju niti dvadeset godina odnosno bez vozačkog iskustva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U 'Širokoj' policijsko vozilo naletjelo na biciklista

  Neoprezna vožnja dovela do nesreće

  U 'Širokoj' policijsko vozilo naletjelo na biciklista

  9.11.2018. | 15:25
  Sudar biciklista i policijskog vozila uzrokovala je, čini se, nepažnja 'slabijeg u prometu' koji prije prelaska ceste nije provjerio dolazi li mu netko s lijeve ili desne strane. Neoprezni sudionici u prometu često na takav način ugrožavaju i sebe i druge.
  Sudar biciklista i policijskog vozila uzrokovala je, čini se, nepažnja 'slabijeg u prometu' koji prije prelaska ceste nije provjerio dolazi li mu netko s lijeve ili desne strane. Neoprezni sudionici u prometu često na takav način ugrožavaju i sebe i druge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pijani vozač pobjegao s mjesta nesreće

  Za volanom s gotovo tri promila alkohola

  Pijani vozač pobjegao s mjesta nesreće

  9.11.2018. | 13:10
  Nakon što je pronađen alkoholizirani vozač je odveden u policijsku prostoriju, gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv njega će policija podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave.
  Nakon što je pronađen alkoholizirani vozač je odveden u policijsku prostoriju, gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv njega će policija podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Preskočio zid u Gundulićevoj i počeo iznositi stvari iz kuće

  Krađa u po' bijela dana

  Preskočio zid u Gundulićevoj i počeo iznositi stvari iz kuće

  7.11.2018. | 16:20
  Zanimljiva je i činjenica da su se oba pokušaja krađe u posljednja dva tjedna, dogodila u obiteljskim kućama smještenima nedaleko od samog središta grada.
  Zanimljiva je i činjenica da su se oba pokušaja krađe u posljednja dva tjedna, dogodila u obiteljskim kućama smještenima nedaleko od samog središta grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Širokoj ulici u sudaru stradao motociklist

  Nesreća u centru grada

  U Širokoj ulici u sudaru stradao motociklist

  6.11.2018. | 16:30
  Ozlijeđenog vozača motora, službenici hitne pomoći otpremili su u Opću bolnicu Dr. Josip Benčević, a službenih informacija o težini njegovih ozljeda još uvijek nema.
  Ozlijeđenog vozača motora, službenici hitne pomoći otpremili su u Opću bolnicu Dr. Josip Benčević, a službenih informacija o težini njegovih ozljeda još uvijek nema.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Vukovarskoj ulici, automobil se zapalio tijekom vožnje

  Požar u 'pokretu'

  U Vukovarskoj ulici, automobil se zapalio tijekom vožnje

  5.11.2018. | 17:05
  Vozač se vjerojatno i sam iznenadio kada mu se, u vožnji prema središtu grada, zapalio automobil. Plamen je bio prevelik da bi ga sam ugasio pa su intervenirali vatrogasci, a posljedice njihove akcije vidljive su i danas.
  Vozač se vjerojatno i sam iznenadio kada mu se, u vožnji prema središtu grada, zapalio automobil. Plamen je bio prevelik da bi ga sam ugasio pa su intervenirali vatrogasci, a posljedice njihove akcije vidljive su i danas.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U slijetanju biciklom teško ozlijeđen 23-godišnjak

  Vozeći koristio mobitel

  U slijetanju biciklom teško ozlijeđen 23-godišnjak

  5.11.2018. | 14:30
  Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnijet će prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnijet će prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obavijest o pedofilu uznemirila Brođane

  'Gorile' i društvene mreže

  Obavijest o pedofilu uznemirila Brođane

  3.11.2018. | 21:15
  Ne ulazeći u posao policije kao niti u izvore kojima se služila osoba koja je sve to pokrenula, ne želeći umanjiti ničiju proživljenu bol niti eventualno nezadovoljstvo pravosudnim odlukama, samo potaknuti ovim slučajem, pitamo se imamo li pravo, u bilo kojim okolnostima, javno e
  Ne ulazeći u posao policije kao niti u izvore kojima se služila osoba koja je sve to pokrenula, ne želeći umanjiti ničiju proživljenu bol niti eventualno nezadovoljstvo pravosudnim odlukama, samo potaknuti ovim slučajem, pitamo se imamo li pravo, u bilo kojim okolnostima, javno e
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako dobijete ovakvu poruku čuvajte se prijevare

  I Vi možete biti jedan od prevarenih

  Ako dobijete ovakvu poruku čuvajte se prijevare

  3.11.2018. | 19:05
  Putem lažnih facebook profila prevaranti vam šalju poruke čiji jedini cilj doći do Vaših podataka kako bi ih mogli zloupotrijebiti. Evo što piše u poruci koju svakako trebate ignorirati.
  Putem lažnih facebook profila prevaranti vam šalju poruke čiji jedini cilj doći do Vaših podataka kako bi ih mogli zloupotrijebiti. Evo što piše u poruci koju svakako trebate ignorirati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu kamera uhvatila lopova na djelu

  Velika drskost malog lopova

  U Slavonskom Brodu kamera uhvatila lopova na djelu

  1.11.2018. | 22:00
  Odmah po pregledu vidiosnimke nadzorne kamere, zaposlenici su saznali o kome je riječ te su mu poručili neka bez straha dođe na kavu s cedevitom.
  Odmah po pregledu vidiosnimke nadzorne kamere, zaposlenici caffea saznali su o kome je riječ te su mu poručili neka bez straha dođe na kavu s cedevitom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlasnici kuće u Svačićevoj jučer naletjeli na lopova

  Sve više provala na području grada

  Vlasnici kuće u Svačićevoj jučer naletjeli na lopova

  31.10.2018. | 12:20
  Brođani su se sinoć neugodno iznenadili kada su u vlastitoj kući u poslijepodnevnim satima zatekli nepoznatu mušku osobu. Kako je odmah bila jasna namjera 24-godišnjeg mladića, pozvali su policiju koja ga je uhitila.
  Brođani su se sinoć neugodno iznenadili kada su u vlastitoj kući u poslijepodnevnim satima zatekli nepoznatu mušku osobu. Kako je odmah bila jasna namjera 24-godišnjeg mladića, pozvali su policiju koja ga je uhitila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obijesna igra mladih ili podmetanje požara?

  Noćna zabava u središtu grada

  Obijesna igra mladih ili podmetanje požara?

  31.10.2018. | 9:14
  Od velikog je plamena, nastalog iz nečije obijesti, ludosti, dosade ili, pak, strasti prema vatri, vrlo lako mogla stradati i zgrada gradskog magistrata u obnovi koju zapaljena ograda i okružuje.
  Od velikog je plamena, nastalog iz nečije obijesti, ludosti, dosade ili, pak, strasti prema vatri, vrlo lako mogla stradati i zgrada gradskog magistrata u obnovi koju zapaljena ograda i okružuje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhićen kradljivac koji je 'harao' trgovinama u 'Širokoj'

  Buran vikend za brodsku policiju

  Uhićen kradljivac koji je 'harao' trgovinama u 'Širokoj'

  29.10.2018. | 14:10
  Pokušaj ubojstva, teška prometna nesreća, požar i uhićenje kradljivca koji je tijekom listopada 'harao' trgovinama u centru Slavonskog Broda, samo je niz situacija s kojima se slavonskobrodska policija morala 'nositi' tijekom proteklog vikenda. Južina je očito poremetila puno tog
  Pokušaj ubojstva, teška prometna nesreća, požar i uhićenje kradljivca koji je tijekom listopada 'harao' trgovinama u centru Slavonskog Broda, samo je niz situacija s kojima se slavonskobrodska policija morala 'nositi' tijekom proteklog vikenda. Južina je očito poremetila puno tog
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za napad na zaštitara ispred Kuće piva, 9 mjeseci zatvora

  Nakon umalo kobnog uboda

  Za napad na zaštitara ispred Kuće piva, 9 mjeseci zatvora

  29.10.2018. | 11:30
  Ante Grgić osuđen je jer je 12. kolovoza 2017. u 3.45 sati u Slavonskom Brodu, ispred ugostiteljskog objekta „Kuća piva“, u Ulici A. Starčevića 17, nožem ubo zaštitara ivicu Marinića u blizini srca zadavši mu ranu dubine osam do deset centimetara.
  Ante Grgić osuđen je jer je 12. kolovoza 2017. u 3.45 sati u Slavonskom Brodu, ispred ugostiteljskog objekta „Kuća piva“, u Ulici A. Starčevića 17, nožem ubo zaštitara ivicu Marinića u blizini srca zadavši mu ranu dubine osam do deset centimetara.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nalet vozila na biciklistkinju

  Kod Gradskog groblja

  Nalet vozila na biciklistkinju

  28.10.2018. | 16:00
  Prema prvim podacima s terena, stradala je ženska osoba. Kako uz sebe nije imala dokumenata još uvijek nije utvrđen njen identitet.
  Prema prvim podacima s terena, stradala je ženska osoba. Kako uz sebe nije imala dokumenata još uvijek nije utvrđen njen identitet.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U naletu vozila na pješačkom prijelazu stradao muškarac

  U kružnom toku u Kumičićevoj ulici

  U naletu vozila na pješačkom prijelazu stradao muškarac

  26.10.2018. | 7:50
  Na mjesto događaja odmah je stigla i policija čiji će djelatnici očevidom utvrditi točne uzroke koji su doveli do ove prometne nesreće.
  Na mjesto događaja odmah je stigla i policija čiji će djelatnici očevidom utvrditi točne uzroke koji su doveli do ove prometne nesreće.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz brodskog Komunalca pokušali ukrasti 107.800 eura

  Policija provodi istragu

  Iz brodskog Komunalca pokušali ukrasti 107.800 eura

  25.10.2018. | 21:00
  Ono što je lopovima pošlo za rukom u Odjelu za financije Grada Đakova - uzeti im 50 tisuća eura putem lažnog naloga za plaćanje - to im u slavonskobrodskom Komunalcu uspjelo nije.
  Ono što je lopovima pošlo za rukom u Odjelu za financije Grada Đakova - uzeti im 50 tisuća eura putem lažnog naloga za plaćanje - to im u slavonskobrodskom Komunalcu uspjelo nije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :