Crna kronika

Objavljeno: 23.10.2018. u 21:00
Prikaza: 3538
|
Autor: Ž.G./SBplus

Veliki propust slavonskobrodskog Suda?

O nasilju morala svjedočiti udaljena pola metra od supruga

Aleksandra Primorac/SBplus
Foto: Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • pozega.eu
 • pozega.eu

Mara Tomašević jučerašnjim je uvjetima svjedočenja dodatno istraumatizirana i pretvorena u žrtvu, a sve zbog nemara institucija. I dok stručnjakinje tvrde kako je propust ogroman, prva žena Lijepe Naše, kao i inače, nema ništa za dodati o pravima i zaštiti žena, baš kao ni o slučajevima njihova tretmana u hrvatskim bolnicama.

SLAVONSKI BROD - Na jučerašnjem suđenju požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje i zlostavljanje supruge, održanom na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Mara Tomašević bila je prisiljena svoju stranu mučne obiteljske priče iznositi sjedeći tek pola metra udaljena od supruga.

Suđenje je portal Indeks.hr danas analizirao u dva zanimljiva članka, oba prvenstveno sa stajališta zlostavljane žene.

Najmučniji dio prvog dana suđenja nedvojbeno je bilo svjedočenje Mare Tomašević o nasilju koje je doživjela. „Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bih ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli su naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom", kazala je, između ostalog, gospođa Tomašević, koja je nasilje prijavila policiji, a pisala je i vrhu HDZ-a te predsjedniku stranke, Andreju Plenkoviću.

Oni očigledno nisu smatrali da se trebaju miješati u nečije bračne probleme jer na Marine vapaje upomoć nitko nije odgovorio.

„Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom. Posljednji put, po povratku s puta, šamarao me pet, šest puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao", samo je dio iz njezinog svjedočenja.

Kolindi je stalo samo do Kolinde

Dok je Mara u sudnici svjedočila udaljena pola metra od supruga za kojeg tvrdi da ju je zlostavljao, u Zagrebu je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, držala suhoparni i već danas zaboravljeni govor na temu energetike. Od novinara je Kolinda nakon govora pobjegla kroz sporedni izlaz, tako da nije bilo prilike da je upitaju izražava li ona ljudsku i žensku solidarnost Mari Tomašević.

No odgovor na to ionako znamo - u svakom je slučaju negativan jer dosad ni na koji način nije pokazala solidarnost niti podršku prema zlostavljanoj supruzi svojeg bivšeg stranačkog kolege. Predsjednica RH - prva žena koja je u povijesti neovisne Hrvatske izabrana na tu poziciju - odlučila je o svemu tome šutjeti.

Pritom ta šutnja nije izraz neutralnosti, nego ona predstavlja jasno zauzimanje stava. Tko šuti, taj se slaže, to je jedna moguća interpretacija Kolindine šutnje na temu obiteljskog nasilja. Druga je da joj nasilje nad ženama jednostavno nije dovoljno relevantna tema da bi se o njoj javno oglasila i da bi se odlučno pozabavila tom tematikom.

Cijeli dosadašnji mandat Kolinda Grabar-Kitarović je dokaz toga da izbor žene na neku visoku političku funkciju u državi ne znači automatski i da će se ta političarka zalagati za prava žena u društvu niti da će se položaj žena ikako popraviti. Jedina žena koja profitira od Kolindinog predsjednikovanja je - sama Kolinda.

Predsjednica šuti i dok žene diljem 'Lijepe Naše' prekidaju šutnju

U protekle tri i pol godine imala je pregršt prilika da zauzme proaktivan stav u vezi prava žena u RH i nikada to nije učinila. Kolinda šuti čak i usred aktualne akcije #Prekinimošutnju kojom se želi stati na kraj mučnim iskustvima u hrvatskim bolnicama i obavljanju medicinskih zahvata „na živo".

No, zato, umjesto Kolinde, o Marinom slučaju i njezinim pravima progovaraju ostale žene.

„Mara Tomašević posljednji je primjer da se žrtve nasilja dodatno traumatizira na sudu", rekla je u razgovoru za Index Sanja Sarnavka, bivša predsjednica udruge B.a.B.e. koja se niz godina bavila žrtvama obiteljskog nasilja.

Anamaria Drožđan Kranjčec, pravnica Ženske sobe kazala je kako je u Marinom slučaju prekršena europska Direktiva koja, između ostalog, kaže kako bi „rizik sekundarne i ponovljene viktimizacije, zastrašivanja i odmazde od strane počinitelja ili zbog sudjelovanja u kaznenom postupku trebalo ograničiti provođenjem postupka na usklađeni način i uz poštovanje, omogućujući žrtvama uspostavu povjerenja u tijela."

DORH i sud morali su, dakle, reagirati u ovom slučaju.

„Žrtve kaznenog djela više ne smiju sjediti kraj zlostavljača, tako nam stoji u Zakonu o kaznenom postupku, tako da se ovdje radi o čudnom propustu", smatra ona te dodaje kako žrtve nasilja, koje su se za pomoć obratile Ženskoj sobi, stalno svjedoče putem audio-video uređaja.

Općinski sud u Slavonskom Brodu: 'Nitko nije tražio udaljavanje okrivljenika'

Portal Indeks poslao je upit i Općinskom sudu u Slavonskom Brodu o tomu zašto je Mara Tomašević morala sjediti tik do supruga, a oni su rekli kako je ispitana sukladno Zakonu te kako je upoznata s pravima žrtve u postupku.

„Svjedokinja Mara Tomašević ispitana je sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku (dalje: ZKP/08). Nitko nije tražio, niti je sud procijenio potrebnim udaljavanje okrivljenika iz sudnice za vrijeme davanja iskaza oštećene Mare Tomašević. Oštećena Mara Tomašević u skladu s odredbama ZKP/08 upoznata je o pravima žrtve u kaznenom postupku", stoji u odgovoru Općinskog suda u Slavonskom Brodu.

Naša strana Europe - jučer na optuženičkoj klupi, danas ugledan Župan

I dok su prava Mare Tomašević jučer očigledno narušena, onaj koji je sjedio pola metra od nje danas se već s osmijehom na licu naslikavao prilikom radova na modernizaciji lokalne ceste u Općini Čaglin. Usprkos svemu, on je i dalje aktivan na svojoj funkciji požeško-slavonskog župana. Nevjerojatno, ali istinito.

No, da ne biste pomislili kako je to normalno, podsjećamo kako je, primjerice, norveški ministar ribarstva, Per Sandberg, podnio ostavku nakon priznanja da je prekršio vladine sigurnosne protokole prilikom srpanjskog odmora u Iranu. Sandbergov je grijeh, pritom, bio puno manji od navodnog Tomaševićeva - na odmor je ponio službeni mobitel, a svoju Vladu nije izvijestio o tom putovanju. Iz Požege, nažalost, ni traga odstupanju s ugledne dužnosti.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Gejmer

  Gejmer

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:32

  1

  Gospa će mu oprostiti,pet zdravo Marija amen, https://net.hr/danas/svijet/sef-mjesne-zajednice-snimljen-kako-tuce-zenu-nemam-opravdanja-ali-ta-osoba-danima-automobilom-blokira-ulaz-u-moj-pansion/
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:10

  2

  Upravo to je poanta, jer ako može pričati pi...rije na račun vrsta jogurta i ine, onda valjda može pet minuta svog vremena posvetiti takvim teškim temama. I da, to je najmanje što bi trebala, izraziti osudu i solidarnost, pogotovo kad se radi o njenim najbližim suradnicima i suradnicima vlade. Ne pričamo o Peri Perić iz Dubovika nego o jednom ŽUPANU i SABORSKOJ ZASTUPNICI! Ako je mogla janjce ići okretati u šator, onda valjda može i na ovu temu nešto reći. Ili ne smije?
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 13:42

  3

  XSIZE@ u Hrvatskoj nažalost na dnevnoj razini ima toliko pojavnosti zla da bi Predsjednica mogla svakodnevno po cijeli dan solidarizirati se pojedinačno s ovom ili onom, s ovim ili onim i svaki puta osuđivati takvu pojavu. To nije i ne može biti jedina uloga i jedina preokupacija predsjednice / predsjednika RH. Poantu sam i te kako skužio - samo nije ona koju Ti iznosiš.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 7:15

  4

  Moj Stipiću, ne kužiš poantu. Poanta je da nije izrazila potporu ženama koje su izašle sa svojim svjedočanstvima, nije izrazila potporu Mari Tomašević, nije izrazila potporu zastupnici mosta. Nije, jer ne smije i to je jedina poanta, a te protokolarne sastanke, čak jedan godišnje na tu temu, ne uzimam u obzir. Bitan je stav, a ona ga neće, ili još gore, ne smije zauzeti zbog politike! Zamisli da je predsjednica rekla: Solidariziram se sa g. Marom Tomašević i najoštrije osuđujem obiteljsko nasilje! Misliš da bi se Alojz ovako prpošno šetao i naslikavao? Fuj!!
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 24.10.2018. | 1:43

  5

  Obećala je da će lupiti šakom o stol...taj TUP još nismo čuli!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 0:24

  6

  Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnice Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama: potpredsjednicu Nacionalnog tima Renatu Odeljan i članice Suzanu Kikić, Maju Mamulu, Sandru Batlak i Sanju Sarnavku. Iskazana je potreba za novom državnom strategijom u borbi protiv nasilja kao i jasno definiranje zaduženja uz dodatna financijska sredstva za učinkovitiju borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama. Predsjednica Republike iskazala je spremnost za svesrdnim angažmanom u zajedničkim naporima borbe protiv nasilja nad ženama. (Ženska soba, Centar za seksualna prava, 29. studenoga 2016.). Kolinda Grabar-Kitarović: „Nasilje je jezik slabića, a naša je zadaća uspostaviti sustav zaštite od nasilja, još više društveno ozračje nenasilja, u kojem će svatko, posebice djeca i žene, imati sigurnost ne samo života nego i svog dostojanstva.“ (Večernji list, 22. rujna 2017.) Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te druge predstavnice udruga koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Cilj susreta bio je upozoriti na probleme i poteškoće s kojima se u svome radu svakodnevno susreću predstavnice udruga i njihove štićenice, a razgovaralo se i o alarmantnim podatcima o porastu nasilja, kao i o unaprjeđivanju rada svih tijela koji su obuhvaćeni protokolom o postupanju u obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. (Jutarnji list, 20. rujna 2018.)

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izvadili su bengalke i palice pa je nastala opća tučnjava'

  Eskalacija sukoba vječnih rivala u Brodu

  'Izvadili su bengalke i palice pa je nastala opća tučnjava'

  19.1.2019. | 14:30
  U sinoćnjoj je tučnjavi u središtu Slavonskog Broda sudjelovalo čak stotinu i trideset navijača - dijelom iz Slavonskog Broda, a dijelom iz ostatka Slavonije. U redove 'Plavih', navodno, uvukli su se Torcidaši s bengalkama i bejzbol palicama te tako započeli tučnjavu mada su bili
  U sinoćnjoj je tučnjavi u središtu Slavonskog Broda sudjelovalo čak stotinu i trideset navijača - dijelom iz Slavonskog Broda, a dijelom iz ostatka Slavonije. U redove 'Plavih', navodno, uvukli su se Torcidaši s bengalkama i bejzbol palicama te tako započeli tučnjavu mada su bili
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhićeni muškarci koji su ranili brodskog ugostitelja

  U Zagrebu u unajmljenom prostoru

  Uhićeni muškarci koji su ranili brodskog ugostitelja

  19.1.2019. | 13:10
  U unajmljenom prostoru u metropoli, od slavonskobrodske policije se skrivao dvojac koji je deset dana bio u bijegu zbog ranjavanja poznatog slavonskobrodskog ugostitelja. Prostrijelna rana natkoljenice, nasreću, nije bila smrtonosna pa se počinitelje tereti za pokušaj teškog uboj
  U unajmljenom prostoru u metropoli, od slavonskobrodske policije se skrivao dvojac koji je deset dana bio u bijegu zbog ranjavanja poznatog slavonskobrodskog ugostitelja. Prostrijelna rana natkoljenice, nasreću, nije bila smrtonosna pa se počinitelje tereti za pokušaj teškog uboj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tučnjava navijača u Mesićevoj ulici

  Buran početak vikenda

  Tučnjava navijača u Mesićevoj ulici

  18.1.2019. | 20:10
  Jesu li se u slavonskobrodskoj ulici u središtu grada, prije nešto više od sat vremena, sukobili 'samo' lokalni navijači ili su im 'na žulj' stalie 'kolege' iz drugih gradova, pokazat će policijska istraga.
  Jesu li se u slavonskobrodskoj ulici u središtu grada, prije nešto više od sat vremena, sukobili 'samo' lokalni navijači ili su im 'na žulj' stalie 'kolege' iz drugih gradova, pokazat će policijska istraga.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Burno na suđenju Alojzu Tomaševiću

  Završeno današnje ročište

  Burno na suđenju Alojzu Tomaševiću

  17.1.2019. | 13:00
  Tomaševića - koji je na početku sudskog procesa pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu, 22. listopada 2018. godine, kazao kako nije kriv - optužnica tereti za kaznena djela protiv braka, nasilja u obitelji te protiv života i tijela u smislu ozljeđivanja. Za ta (ne)djela DORH za
  Tomaševića - koji je na početku sudskog procesa pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu, 22. listopada 2018. godine, kazao kako nije kriv - optužnica tereti za kaznena djela protiv braka, nasilja u obitelji te protiv života i tijela u smislu ozljeđivanja. Za ta (ne)djela DORH za
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oštećeni Brođani pravdu mogu 'ganjati' samo privatnom tužbom

  Nakon uspješne policijske istrage

  Oštećeni Brođani pravdu mogu 'ganjati' samo privatnom tužbom

  16.1.2019. | 17:50
  Iza slavonskobrodskih je plavaca još jedna istraga s uspješnim rezultatima. Naime, uspjeli su pronaći krivca prošlogodišnjih kaznenih djela, no dalje od toga ne mogu. Isključivo o privatnim tužbama građana ovisi hoće li biti kažnjen ili ne.
  Iza slavonskobrodskih je plavaca još jedna istraga s uspješnim rezultatima. Naime, uspjeli su pronaći krivca prošlogodišnjih kaznenih djela, no dalje od toga ne mogu. Isključivo o privatnim tužbama građana ovisi hoće li biti kažnjen ili ne.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vozio alkoholiziran i bez vozačke dozvole

  Uhvaćen neodgovorni 62-godišnjak

  Vozio alkoholiziran i bez vozačke dozvole

  16.1.2019. | 12:25
  "S obzirom na okolnosti počinjenja prekršaja policajci su vozača doveli u Postaju prometne policije Slavonski Brod, zadržali na otrježnjenju."
  "S obzirom na okolnosti počinjenja prekršaja policajci su vozača doveli u Postaju prometne policije Slavonski Brod, zadržali na otrježnjenju."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obrana i za sutra najavila mogućnost isključenja javnosti

  suđenje Alojzu Tomaševiću

  Obrana i za sutra najavila mogućnost isključenja javnosti

  16.1.2019. | 11:40
  Suđenje će biti nastavljeno sutra u 9 sati, a, ukoliko sve bude išlo prema planu, nije isključeno da Alojz Tomašević bude u prilici već tada iznijeti svoju obranu.
  Suđenje će biti nastavljeno sutra u 9 sati, a, ukoliko sve bude išlo prema planu, nije isključeno da Alojz Tomašević bude u prilici već tada iznijeti svoju obranu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhićen muškarac koji je podmetnuo požar na obiteljskoj kući

  Prijeti mu do pet godina zatvora

  Uhićen muškarac koji je podmetnuo požar na obiteljskoj kući

  14.1.2019. | 14:00
  Sudac istrage je 53-godišnjaku, koji je podmetnuo požar na kući u slavonskobrodskoj Županjskoj ulici, odredio istražni zatvor, nakon čega su ga policajci prepratili i predali u zatvor u Požegi.
  Sudac istrage je 53-godišnjaku, koji je podmetnuo požar na kući u slavonskobrodskoj Županjskoj ulici, odredio istražni zatvor, nakon čega su ga policajci prepratili i predali u zatvor u Požegi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo tko je kriv za nedavnu pogibiju konja

  Još jedna afera na pomolu?

  Saznali smo tko je kriv za nedavnu pogibiju konja

  12.1.2019. | 14:45
  Prošloga je tjedna policija izvijestila o lipicancu koji je, nažalost, podlegao ozlijedama zadobivenim pri udarcu lokomotive vlaka koji je prometovao na pruzi Zagreb-Vinkovci. Vlak je na konja naletio u blizini Perkovaca, 15-ak kilometara od Ivandvora, gdje se nalazi Đakovačka er
  Prošloga je tjedna policija izvijestila o lipicancu koji je, nažalost, podlegao ozlijedama zadobivenim pri udarcu lokomotive vlaka koji je prometovao na pruzi Zagreb-Vinkovci. Vlak je na konja naletio u blizini Perkovaca, 15-ak kilometara od Ivandvora, gdje se nalazi Đakovačka er
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slovenka vozila više od 230 km/h

  Policija u akciji

  Slovenka vozila više od 230 km/h

  11.1.2019. | 14:00
  Policija je ovih dana uhvatila više vozača koji su autocestom vozili brzinom većom od 200 km/h.
  Policija je ovih dana uhvatila više vozača koji su autocestom vozili brzinom većom od 200 km/h.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu izbio požar na obiteljskoj kući

  Vatrogasci za pet minuta na licu mjesta

  U Slavonskom Brodu izbio požar na obiteljskoj kući

  10.1.2019. | 14:10
  Nizu požara koji su posljednjih dana 'poharali' obiteljske kuće i imanja u Slavoniji, pridružio se i ovaj današnji u slavonskobrodskoj Županjskoj ulici. Nitko nije ozlijeđen, ali je šteta velika.
  Nizu požara koji su posljednjih dana 'poharali' obiteljske kuće i imanja u Slavoniji, pridružio se i ovaj današnji u slavonskobrodskoj Županjskoj ulici. Nitko nije ozlijeđen, ali je šteta velika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz obiteljske kuće ukrao smrznuto meso, nakit, alat, novce

  U Slavonskom Brodu

  Iz obiteljske kuće ukrao smrznuto meso, nakit, alat, novce

  10.1.2019. | 13:45
  Slavonskobrodskim je policajcima u ruke konačno pao 29-godišnji Brođanin koji je, nakon provale, iz obiteljske kuće svog sugrađanina izašao punih ruku.
  Slavonskobrodskim je policajcima u ruke konačno pao 29-godišnji Brođanin koji je, nakon provale, iz obiteljske kuće svog sugrađanina izašao punih ruku.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin nasjeo pa ostao bez Mercedesa i 25 tisuća eura

  Slavonci 'padaju' na Internet prijevare

  Brođanin nasjeo pa ostao bez Mercedesa i 25 tisuća eura

  9.1.2019. | 16:00
  Brođanin je prije desetak dana planirao kupiti Mercedes za koji je uplatio čak 25 tisuća eura, no kad je došao na naznačenu adresu ondje nije bilo niti prodavača niti Mercedesa. Tek tada je shvatio da je žrtva internet prevaranata.
  Brođanin je prije desetak dana planirao kupiti Mercedes za koji je uplatio čak 25 tisuća eura, no kad je došao na naznačenu adresu ondje nije bilo niti prodavača niti Mercedesa. Tek tada je shvatio da je žrtva internet prevaranata.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vidio sam ga pred Božić i nije se žalio da mu netko prijeti

  Brat ranjenog vlasnika kafića:

  Vidio sam ga pred Božić i nije se žalio da mu netko prijeti

  8.1.2019. | 16:05
  "Vidjeli smo se prije Božića, a čuli na Božić i čestitali. Nije mi djelovao zabrinuto niti imam ikakvih saznanja da mu je netko prijetio. Barem meni se nije požalio." Željko sumnja da se njegov brat našao na meti 'reketara'.
  "Vidjeli smo se prije Božića, a čuli na Božić i čestitali. Nije mi djelovao zabrinuto niti imam ikakvih saznanja da mu je netko prijetio. Barem meni se nije požalio." Željko sumnja da se njegov brat našao na meti 'reketara'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodskom rekorderu, policija ne može ništa

  Neprestano pijan za volanom

  Slavonskobrodskom rekorderu, policija ne može ništa

  8.1.2019. | 13:05
  Prije nekoliko godina, 51-godišnjak je, kao ponavljač težih prometnih prekršaja, uhvaćen za upravljačem vozila s rekordnom koncentracijom alkohola u krvi od 3,2 promila za što je i tada prekršajno prijavljen. Sinoć je 'uhvaćen' s 2,5 promila.
  Prije nekoliko godina, 51-godišnjak je, kao ponavljač težih prometnih prekršaja, uhvaćen za upravljačem vozila s rekordnom koncentracijom alkohola u krvi od 3,2 promila za što je i tada prekršajno prijavljen. Sinoć je 'uhvaćen' s 2,5 promila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I dalje traje potraga za osobom koja je propucala muškarca

  Nakon sinoćnje pucnjave na Hebrangu

  I dalje traje potraga za osobom koja je propucala muškarca

  8.1.2019. | 8:40
  Na mjestu događaja djelatnici policije osiguravaju prostor na kojem je došlo do pucnjave te provode krim istraživanje koje će dati odgovor na pitanja kako je i pod kojim okolnostima došlo do ovog nemilog događaja.
  Na mjestu događaja djelatnici policije osiguravaju prostor na kojem je došlo do pucnjave te provode krim istraživanje koje će dati odgovor na pitanja kako je i pod kojim okolnostima došlo do ovog nemilog događaja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Smrt na Đurinom parkiralištu

  Tužan početak godine

  Smrt na Đurinom parkiralištu

  4.1.2019. | 10:05
  Početak nove godine u Slavonskom Brodu, nažalost, obilježila je smrt muškarca u 44 godini života. Njegov život ugašen je na parkiralištu ĐĐ u Budakovoj ulici.
  Početak nove godine u Slavonskom Brodu, nažalost, obilježila je smrt muškarca u 44 godini života. Njegov život ugašen je na parkiralištu ĐĐ u Budakovoj ulici.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prijeti mu zatvor?

  PU Brodsko-posavska

  Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prijeti mu zatvor?

  3.1.2019. | 13:05
  Vozač, koji je uhvaćen da vozi pod utjecajem alkohola, odmah je isključen iz prometa te je prekršajno prijavljen, a prijeti mu i zatvorska kazna.
  Vozač, koji je uhvaćen da vozi pod utjecajem alkohola, odmah je isključen iz prometa te je prekršajno prijavljen, a prijeti mu i zatvorska kazna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Divljao autocestom s više od 200 km/h

  Policija ga 'ulovila'

  Divljao autocestom s više od 200 km/h

  3.1.2019. | 12:50
  Policajci su nesavjesnog vozača isključili iz prometa te ga kaznili novčanom kaznom.
  Policajci su nesavjesnog vozača isključili iz prometa te ga kaznili novčanom kaznom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vozač autobusa spriječen u pokušaju šverca

  Na graničnom prijelazu Slavonski Brod

  Vozač autobusa spriječen u pokušaju šverca

  3.1.2019. | 12:15
  Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije prekršajnu prijavu protiv 32-godišnjeg vozača autobusa podnijet će službenici Carine.
  Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije prekršajnu prijavu protiv 32-godišnjeg vozača autobusa podnijet će službenici Carine.