Reagiranja

Objavljeno: 18.12.2015. u 0:03
Prikaza: 9584
|
Autor: SBplus

Deni Župan

Nisam 'tatin sin'

root : Nisam 'tatin sin'Deni Župan(Foto: Danijel Soldo / CROPIX)

Deni Župan (22), mladić koji je 25. travnja 2013., na pješačkoj stazi, automobilom pokosio tri petnaestogodšnje učenice koje su se vraćale iz škole, obratio nam se s molbom da objavimo 'njegovu istinu' o tom strašnom događaju. Svjesni činjenice kako je sadržaj delikatan i osoban, objavljujemo ga bez ikakvih intervencija i uredničke opreme, držeći da onaj o kome smo na ovim stranicama pisali, na istom mjestu, ima pravo iznijeti svoj stav.

"Istoga dana kada je izašla obavijest o mojoj presudi, saznao sam da je moj odvjetnik preminuo prošli tjedan. S obzirom da sam ostao bez osobe koja se borila za dokazivanje istine koju, nažalost, nije uspio dovesti do kraja, ostao sam sam jer za novog odvjetnika nemam novaca. I zbog njega i zbog sebe ovim putem želim iznijeti istinu o nesreći. O meni i mom slučaju svi su smjeli pričati što su htjeli, a ja sam morao šutjeti, dvije i pol godine .

Ono što najviše boli nas kao obitelj su laži i klevete koje su se povlačile po medijima.

Mi nismo nikakva buržujska obitelj, ja nisam ''tatin sin''! Običan sam dečko koji je išao u poljoprivrednu školu, a moji roditelji 'obični' obrtnici, koji imaju probleme kao 'običan' narod u ovoj državi. Priča se da mi je tata kupio auto, tog BMW-a, a ISTINA je da smo tog (starog) BMW-a naslijedili pod dugovima nakon što je moj dida umro u Njemačkoj auto je bio njegov. ISTINA je da sam ja nakon škole i za vrijeme škole pomagao tati i skupio si nekih novaca da kupim staru Fiestu jer sam znao da BMW-a ne smijem voziti. ISTINA je da sam tu istu Fiestu prodao mjesec dana prije nesreće, da bi moji mogli platiti dvije zaostale rate kredita jer posla nije bilo. ISTINA je da je moja obitelj pod ovrhom zbog jednog isto takvog 'glavonje' kojeg zakon štiti a mog tatu je oštetio za 90.000 kn koje mu nikada neće morati dati jer taj tip ima para i veza po gradu. ISTINA je da je moj tata naslijedio dugove od svog rođenog brata čije posljedice trpimo i dan danas.

Ali zanima li koga ISTINA? Zanimam li koga ja i moj glas, sada nakon svega, pošto sam sve do sada po medijima zanimao?! Hoće li ti isti mediji pisati i o ISTINI ili samo dok se baca kamenje po meni, a svi se tome naslađuju?

Ja sam bio osuđen prije suđenja, samo zato što sam vozio tog BMW-a jer samo oni koji voze BMW-a su automatski krivi. I dokaze koje imamo zbog medija i zbog druge strane koja je kriva koliko i ja, a to je tvrtka za održavanje cesta, sve se gura pod tepih jer su moćni i 'veliki', a veliki nikada nisu krivi jer imaju novaca. Da, sve je to istina, da se uvijek veliki izvuku, a mi 'mali' smo krivi i kad imamo dokaze. Da je problem bio samo u meni, da je sve istina što pišu novine, dali mislite da bih imao hrabrosti sada pričati o ovome, ne bi imao ni potrebe jer bi bio samo ja kriv i to je to. A ovako toliko je nepravde i laži koje se iznose, da ja više šutjeti ne želim.

Napisat ću velikim slovima da me se ne bi pogrešno protumačilo - NE IZNOSIM OVO JER SI ŽELIM UMANJITI KAZNU, NE PIŠEM OVO JER SE BOJIM ZATVORA. OD NIČEGA NE BJEŽIM - nisam od onih koji se boje kazne pa će pobjeći u Bosnu, niti sam se ikada skrivao. Prijetili su mi smrću kada bih šetao gradom i pitali što nisam u zatvoru, a ne znaju da bih ja najradije bio tamo da se mene pita. Vidjelo se da mnogo stariji od mene nemaju petlju stati i reći kriv sam!

Ja sam kriv što sam vozio taj auto većom brzinom od dopuštene, a izgleda da su rupe na cestama dopuštene! ISTINA je da sam prije nego što sam ga vozio imao vozačku godinu i pol dana, nisam bio neiskusan vozač. Vozio sam tatin kombi po cijeloj Hrvatskoj, što znači da znam voziti. Istina je da od dana nesreće nikada nisam sjeo za volan niti mi to pada na pamet ali mi se ne vjeruje!

A sada ISTINA o tom nesretnom danu. Istina je da sam iz smjera poljoprivredne škole, nakon prelaska preko ležećih policajaca, ubrzao na oko 70km/h i uočio kombi parkiran na mojoj strani te započeo radnju obilaženja kada sam uočio da iz suprotnog smjera ne dolazi nikakvo vozilo. U trenutku kada sam se približio kombiju i počeo skretati u lijevo da ga obiđem odjednom sam u nešto uletio, imao sam osjećaj da je nešto otišlo u točku pošto volanom nisam mogao ni lijevo ni desno. Nakon tog udarca  pokušao sam se vratiti u svoju prometnu traku ali auto je vukao u lijevu stranu. Volanom sam motao u desno ali auto je i dalje išao lijevo. Kada sam vidio da auto ide na stazu stisnuo sam kočnicu koja je samo propala. Vidio sam idem u tri ženske osobe ali nisam mogao to izbjeći. Prvo sam udario njih pa zid kuće i onda u grm. Kada je auto završio na cesti ja sam bio na mjenjaču jer sam tamo odletio nakon udarca. Dignuo sam glavu i išao sam sebe testirati da vidim dali sam udarcem u zračni jastuk priseban. Pogledao sam na sat koji je bio digitalni i bilo je točno 18:57h. Nakon toga sam skinuo pojas i krenuo van iz autu, ali u tom trenutku su mi noge otkazale i pao sam dole. Nakon kratkog vremena sam ustao i krenuo vidjet šta sam napravio. Išao sam od jedne do druge djevojke da vidim dali dišu, da vidim dali su pri svijesti. Prizor je bio užasan! Ljude sam tražio da daju vode da polijem djevojke u nadi da će koja reagirati. Bio sam očajan i u šoku, htio sam se ubiti! Nakon dolaska Hitne došla je i Policija. Da ne duljim dalje pošto znam da nitko ne voli puno čitati. Ono što je najvažnije- nisam bio pijan ni drogiran, niti sam prošao kroz crveno svjetlo niti su one bile na zebri!.

To se desilo zbog zanošenja koje je uzrokovala rupa na cesti, no ta istina ne pogoduje nikome. Da nije bilo oštećene ceste i sa npr 150km/h se bez problema obavi obilaženje! No u mom slučaju rupa ne smije biti razlogom, a drugog razloga nisu imali pa su mi dodavali brzinu i izmišljaju stvari kojih nema.

Prvu laž su iznijeli policajci koji su taj dan bili na uviđaju, istina o njima je da oni nisu imali pojma gdje se šta desilo. Pustili su kombi da ode s mjesta nesreće, vodili su me do mosta bez obzira što sam ja govorio šta se desilo i pokazivao na rupu u koju sam uletio. Oni su tu istu rupu ''od oka'' procijenili i uveli u zapis. Kasnije se na suđenju nisu mogli dogovoriti u iskazu šta je bilo u rupi. Jedan je pričao da je bila nasuta šutom a drugi se ne sjeća. Prije svega su rekli da nije bilo ničeg oko rupe, nikakvog šljunka. Da je taj njihov iskaz lažan, odnosno da ta rupa prethodno nije bila ničim popunjena, govori o tome iskaz svjedoka koji održavaju ceste. Izjavili su da iz rupe nisu izvadili ništa nego su samo istresli novi asfalt da 'ne daj Bože još netko ne strada'! Poslije kada je moj pokojni odvjetnik tražio vađenje tog novog sloja, nisu mu dozvolili. Par mjeseci poslije kad je tvrtka za održavanje ceste saznala da je u postupku, odjednom su poslali da se reže cesta u promjeru 12m2 želeći uništiti glavni dokaz. Naime u međuvremenu smo dobili odobrenje da fakultet prometnih znanosti iz Zagreba dolazi vadit uzorak. Htjeli su uništiti glavni dokaz.

Pitam ja vas zašto ako ta rupa nije uzrok moga izlijetanja?!

Izvađeni uzorak je ukazivao na dubinu rupe od 13 cm odnosno tog novog nasutog asfalta što je također dokaz koji pobija iskaz ona dva policajca.

Na prvom ''banalnom'' vještačenju gospodina Konjevića, ništa od toga nije razmatrano niti proučavano nego je on, iz njemu znanih razloga, došao do zaključka da sam ja vozio 93km/h, iako je sam izjavio da ''brzina sama po sebi nije uzrok izlijetanja auta'', a ostale razloge nije naveo i prešutio ih je. Ponavljam oni ništa protiv mene nisu imali osim da to 'mora biti brzina koju su mi na sve moguće načine pokušali dodati. Još jedna neistina koja se nadovezuje na tu brzinu dolazi iz Zagreba sa tog istog fakulteta. Oni navode da se i 'pri brzini od 95,4 km/h zavoj može nesmetano savladati ako je cesta ispravna'. Dakle ni onih već dodatnih 20 na mojih 70km/h im nije bilo dovoljno jer ne bih bio samo ja kriv! Zbog toga su oni  morali dodati još 20 km/h tj da sam vozio preko 110km/h da bi brzina bila 'jedini' razlog nesreće, a pravi razlog, odnosno oštećenja kolnika, bacili ''pod tepih'' da bi se nekoga zaštitilo, točnije tvrtku koja održava ceste.

Tvrdnju kojom podkrepljuju da sam vozio preko 100 km/h ''profesionalno'' obrazlažu da se s tom brzinom jedino moglo iščupati stablo bora pred tom kućom koje sam po njima iščupao. Istina je da to stablo bora i dan danas stoji tamo! A ja sam iščupao grm sa plitkim korijenom, što je dokaz da je vještak svjesno izostavio jako bitan podatak i  izmanipulirao sud u želji da se zataška rupa kao razlog mog izlijetanja, a mene prikaže kao manijaka koji je divljao cestom.

Pogledajte videa onih 'krasch testova' - to je ono kada se lutke stave u auto i testira se raspadanje auta pri određenoj brzini udarcem u određenu površinu. Po tom njihovom - taj naš auto bi se, sa oko 110 km/h, raspao pri udarcu u tu kuću!

Toliko je laži na koje je moj pokojni odvjetnik ukazivao i argumentirano ih pobijao, ali je udarao glavom u zid, možda zato jer nije bio ''naš'' Brođanin jer je poznato da se ovdje svi 'lokalni' međusobno o presudi dogovaraju.

Istina je da svo vrijeme želimo ukazati na SUKRIVCA, jer ja ne bježim od toga da sam kriv za svoje postupke, ove velike tragedije, a to su oni koje svatko od nas plaća prilikom svakog tehničkog pregleda. Svoj posao ne obavljaju kako treba i svaka nesreća je uvijek prikazana kao nesposobnost vozača da upravlja vozilom, a nitko od nas ne zna voziti. Kada do nesreće dođe nikada za razlog 'ne smiju' uzeti oštećenja na cesti. Problem sudstvu nastane kada nisi pijan ili drogiran ili si imao zimske gume pa ne znaju šta da ti 'prišiju'.

Pitam ja vas, da toga dana njih tri nisu bile na stazi, da sam se ja zabio u tu kuću sa brzinom o kojoj pišu i da sam smrtno stradao samo ja, kao što je nedavno stradala gospođa iz Zadubravlja, (i mnogi drugi za koje se nije pisalo u medijima jer očito nisu vozili BMW-a) tko bi onda bio krivac!?

Nitko, nje nema i nikome ništa, a mene ima (nažalost) pa će se oni i dalje moći izvlačiti dok se imaju iza koga kriti za svoje ne obavljanje poslova.

Ponavljam, po svemu tome, nije dozvoljeno voziti preko dozvoljene brzine, a dozvoljena su oštećenja na kolniku. Pitam ja vas, kolika je dozvoljena dubina rupe na cesti za određenu brzinu?? Ako nije ugrožavala promet zašto ju nisu ostavili otvorenu!? A isto tako su preko noći krpali kobnu cestu u Zadubravlju. U Cankarevoj ulici ni dan danas kao i toga dana nema oznake za oštećenje kolnika. Jer, valjda je lakše staviti ograničenje brzine na 30 km/h i ležeće policajce nego pokrpati rupe?

I za kraj ja nisam ''tatin sin''. Ja nisam sin glavonje koji će platiti odvjetnike da me puste na slobodu jer da je tako ne bih dobio ovoliko koliko sam dobio (i za to se NE BUNIM!). Ja nemam potrebe za skupim odvjetnicima koji su mi se nudili, obećavali mi slobodu preko politike u smislu da su 'dobri sa sudcima'. I ovo što sam iznio, ponavljam nije moja želja za smanjenjem kazne niti trebam nečije sažaljenje, nego istinska želja da Margareta i Anamarija dobiju sredstva od odgovornih za nesreću zbog stanja ceste. U ovoj priči će se opet izvući ''glavonje'' i oni koji doista imaju novaca za podmićivanje medija i skupih odvjetnika, samo što se bojim da to nitko ne vidi.

U ovom slučaju  tvrtka za održavanje cesta (oni znaju o kome pričam jer su u postupku!) su drugiHorvatinčić, Primorac, rukometašica Lovrić i ostali …može li to itko shvatiti i prepoznati jer iz srca apeliriam na to, a ne da se ja 'izvučem' ! 

Molim vas vjerujte mi na riječ jer, da sam to htio, našlo bi se načina. Vjerujem u Boga i samo se njegovoj pravdi i presudi nadam. Još samo želim naglasiti da mi je žao što njih dvije kažu da 'od moje molbe za oprostom nemaju ništa', jer ja stvarno ne znam ni kako da im priđem ni kako da im pomognem, a htio bih, jer se ništa od toga ne može popraviti. Da sam im se do sada bilo kako približio rekli bi da ih 'kupujem' da mi se smanji kazna… kada nisam, ne valja što nisam. Sve što želim je to da shvate da moj pokojni odvjetnik nije branio me zbog novaca, nego zbog toga jer je vjerovao u istinu, njihovi rade za sebe i za firmu koja ih plaća, da skrenu pažnju sa njih koji im mogu i trebaju isplatiti odštetu za svoj nemar, a ja ću, koliko treba, biti u zatvoru da njima bude lakše.

Ne bježim od toga…

Deni Župan"

Broj komentara: 35

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
marsonia

marsonia

Komentirano: 26.2.2016. | 19:49

1

Nije gotova stvar mamin sin da je imalo svjestan svoje gluposti gledao bi pomoci unesrecenim djevojkama.imucni roditelji su od njega napravili da sinko ne mora nista teze od vilice da podigne.........a djevojke se svako jutro bude sa svojom problemima
rakija

rakija

Komentirano: 26.2.2016. | 18:45

2

Sto je prosla prica? Nekome je ta tragedija ono sa cime se budi i lijeze u krevet! Ja se recimo svaki puta sjetim kad prolazim kroz Cankarevu a mogu samo zamislit kako je nekome tko je poznavao cure! To nije nikakva prosla prica vec smo ju duzni svakodnevno pretresat, prenositi drugima koji ju nisu culi kako bi mozda..mozda spasili neki drugi ljudski zivot! To je bilo bestijalno divljanje autom iz kojeg su nastale velike posljedice s kojima se mora nositi i zrtva i vozac koji bi u USA za takvu stvar gulio robiju u najcuvanijem zatvoru..nekom super max security gdje na setanje ides u pratnji cuvara sa sacmaricom! Emisija koja bi se snimila o takvim sudbinama nebi bila nikakvo cipelarenje vec opomena drugima i pokusaj cuvanja nekog drugog zivota..LP
Janus

Janus

Komentirano: 26.2.2016. | 8:55

3

ako nest ne volim to su oni koji cipelare druge i to dok su na zemlji. dečko je kriv, kažnjen i već je u zatvoru premda još nije pravomoćno i mogo je izbjegavat još... prošla priča
blade

blade

Komentirano: 26.2.2016. | 0:02

4

Balavac jesi bio na kosarkaskoj utakmici i vidio cutu kojoj si unistio zivot?
sjom

sjom

Komentirano: 25.2.2016. | 18:51

5

Ajde ga više maknite!
bond900

bond900

Komentirano: 17.1.2016. | 21:26

6

Da,nisi ti tatin sin,TI si obicna p..ka...bilo bi ti OKO ZA OKO,ZUB ZA ZUB
AleksandarMic01

AleksandarMic01

Komentirano: 13.1.2016. | 23:42

7

marsonija, nije da nisi daleko od istine, ali ja mislim, msm koliko znam, da taj BMW je pod istragom ili pod ne znam cime i ne moze se prodati, a otkud znas mozda ljude je snaslo nesto drugo i nemaju stvarno novca, za cas se okrene situacija, ne zelim da ispadene da zelim da skinem skroz krivnju sa njega ali mi se ne svidja kako decka kunete i proklinjete a niste ni vi 100% sigurni, i ne znate kakva je situacija u njihovoj porosici, ja vjerujem da su ti ljudi na rubu zivcanog sloma zbog svega ovoga i da ima nije lako, i nakon nasih ovakvih komentara ljudi su vjerovatno pukli totalon, a ko ne bi pukao na ovakve komentare i prozivanja
marsonia

marsonia

Komentirano: 13.1.2016. | 22:00

8

aleksandra njegovi imaju novaca za dva zivota.jos bolje neka proda bmw pola jednoj djevojci pola drugoj za prvu ruku.one su ostale invalidi njih nitko ne zeli u Hrvatskoj zaposliti a ljepotan neka ide na teren raditi npr.strane zemlje tamo moze zaraditi pa djevojkama pomoci .......od kajanja se ne zivi
blade

blade

Komentirano: 13.1.2016. | 11:01

9

@marsonia bravo. Nek Aleksandra hoda po stazi i nek joj netko otkine nogu pa da vidimo kako ce se osjecati kad joj vozac kaze "eto 100 puta izvini"
AleksandarMic01

AleksandarMic01

Komentirano: 13.1.2016. | 10:39

10

vi ni ne kometirate vi ste pakosni ljudi, ako ste uopste ljudi, a kako da daje 400 eura kad niko nece da ga zaposli sa takvom prosloscu,

Broj komentara: 35

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

Reakcija brodskog tate:

"Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

17.4.2018. | 12:15
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

Ministar Tomislav Ćorić demantira

Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

2.4.2018. | 22:22
Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

Ugledna komunalna političarka

Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

7.2.2018. | 12:00
Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

Miljenik korumpiranih sudaca

Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

27.11.2017. | 14:30
Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovu raspravu smatramo završenom

Reagiranje 3

Ovu raspravu smatramo završenom

9.11.2017. | 12:35
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

Reagiranjem na reagiranje

Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

8.11.2017. | 10:45
Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

Reagiranje novinara HRT-a

'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

7.11.2017. | 12:00
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

'Mi vjerujemo u 'image' Croduxa!'

Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

6.10.2017. | 18:15
Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sve je toliko ružno i zločesto'

Stjepan Bošnjaković:

'Sve je toliko ružno i zločesto'

16.9.2017. | 0:01
Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.
Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

Peter Tot Đerđ

Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

15.9.2017. | 20:45
Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
SBplus.hr, Slavonski Brod : U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

Kritike su, uglavnom, korisne

U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

14.9.2017. | 15:15
Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

Nakon sastanka o nečistom zraku

Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

14.9.2017. | 11:45
Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji
Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Branitelj Novak drži kako ga je povrijedio 'novinar' Zovak

Reagirao kandidat za dužnosnika

Branitelj Novak drži kako ga je povrijedio 'novinar' Zovak

13.9.2017. | 0:03
"Molim da ispravite članak koji je napisao Vaš "novinar" Jerko Zovak. Iako je njemu dobro poznato da sam i ja hrvatski branitelj sa statusom HRVI, to nije napisao, već je spomenu da sam prijatelj sa gosp. Perom Ćosić...
"Molim da ispravite članak koji je napisao Vaš "novinar" Jerko Zovak. Iako je njemu dobro poznato da sam i ja hrvatski branitelj sa statusom HRVI, to nije napisao, već je spomenu da sam prijatelj sa gosp. Perom Ćosić...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

Zakašnjela polemika

Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

31.8.2017. | 11:00
Mada bismo, kao uredništvo portala, puno sretniji bili da smo, tijekom proteklih sedam godina, bili u mogućnosti prenositi polemike između umjetnika i galerista, Ivana Šeremeta i Branimira Pešuta - o njihovim i drugim djelima - niti ova nije loša jer potvrđuje našu tezu kako je u
Mada bismo, kao uredništvo portala, puno sretniji bili da smo, tijekom proteklih sedam godina, bili u mogućnosti prenositi polemike između umjetnika i galerista, Ivana Šeremeta i Branimira Pešuta - o njihovim i drugim djelima - niti ova nije loša jer potvrđuje našu tezu kako je u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priopćenje za medije - zahtjev za ispravak informacija

Franjo Lucić:

Priopćenje za medije - zahtjev za ispravak informacija

29.8.2017. | 12:30
Ne izbjegavam da se o mojim neetičkim potezima ili nezakonitim radnjama, kada bi ih bilo piše, ali na način kojim će se istinito i bez namjere za diskreditiranjem pisati točne informacije, a ne netočne i neutemeljene.
Ne izbjegavam da se o mojim neetičkim potezima ili nezakonitim radnjama, kada bi ih bilo piše, ali na način kojim će se istinito i bez namjere za diskreditiranjem pisati točne informacije, a ne netočne i neutemeljene.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Imam više projekata nego svi kustosi Galerije zajedno'

Konačno netko progovorio:

'Imam više projekata nego svi kustosi Galerije zajedno'

29.8.2017. | 11:00
Mada ima „više projekata nego svi kustosi Galerije zajedno“, ravnatelj ustanove u kojoj radi i stvara, Branimir Pešut, kazao mu je: 'Odjebi, idi u penziju starče… kad te budem trebao za mišljenje javim ti'.
Mada ima „više projekata nego svi kustosi Galerije zajedno“, ravnatelj ustanove u kojoj radi i stvara, Branimir Pešut, kazao mu je: 'Odjebi, idi u penziju starče… kad te budem trebao za mišljenje javim ti'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bosanci u Europu šalju šljive, a Hrvati ljude

Josip iz Münchena

Bosanci u Europu šalju šljive, a Hrvati ljude

22.7.2017. | 20:00
'Ne kužim kako Hrvatska ne može proizvesti i izvesti tako nešto. Sigurno je njoj lakše nego BiH, koja nije članica EU'.
'Ne kužim kako Hrvatska ne može proizvesti i izvesti tako nešto. Sigurno je njoj lakše nego BiH, koja nije članica EU'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pljuckajući, Damičević potvrdio točnost informacije

Nakon obavjesti o otkazu

Pljuckajući, Damičević potvrdio točnost informacije

18.7.2017. | 12:00
Napominjem, kako smatram izrazito neprofesionalnim davanje na uvid Vama dokumenata i dopisa koji su pisani između mene kao posloprimca i Grada Slavonskog Broda, odnosno Ustanove u čijem je vlasništvu, kao poslodavca, a koje Vi navodite u svom članku.
Napominjem, kako smatram izrazito neprofesionalnim davanje na uvid Vama dokumenata i dopisa koji su pisani između mene kao posloprimca i Grada Slavonskog Broda, odnosno Ustanove u čijem je vlasništvu, kao poslodavca, a koje Vi navodite u svom članku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelniče Duspara, dođite na Korzo noću oko tri sata

Stanovnici centra Slavonskog Broda:

Gradonačelniče Duspara, dođite na Korzo noću oko tri sata

12.7.2017. | 0:01
Da se noževi potežu u Bronx-diskotekama ili u opskurnim prigradskim birtijama ništa neobično, ali u nekad kultnom lokalu, prije mjesec dana, osoblje mlati goste palijama i bejzbol palicama, a gost ubada redara-zaštitara šest puta nožem. Van pameti.
Da se noževi potežu u Bronx-diskotekama ili u opskurnim prigradskim birtijama ništa neobično, ali u nekad kultno lokalu, prije mjesec dana, osoblje mlati goste palijama i bejzbol palicama, a gost ubada redara-zaštitara šest puta nožem. Van pameti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Manipulacije djecom nije bilo. Dapače.

Film je sniman pri punoj svijesti

Manipulacije djecom nije bilo. Dapače.

22.6.2017. | 13:33
Nakon reakcije djece očito je kako manipulacije nije bilo. Dapače, sve je rađeno pri punoj svijesti - autora i mentora političara.
Nakon reakcije djece očito je kako manipulacije nije bilo. Dapače, sve je rađeno pri punoj svijesti - autora i mentora političara.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :