Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 22.7.2016. u 10:40
Prikaza: 5219
|
Autor: Marija Radošević

Nova afera u Sibinju

Načelnik Josip Pavić ne dopušta poduzetniku ulaganja u zoni?

Marija Radošević
Foto: Marija RadoševićNačelnik Josip Pavić ne dopušta ulaganja u zoni poduzetniku Ljubi Čepi?
 • Marija Radošević
 • Marija Radošević
 • Marija Radošević

Općina Sibinj vjerojatno je jedina općina u Hrvatskoj u kojoj je zemljište u poslovnoj zoni prodavano bez izgrađene komunalne infrastrukture, što je glavni preduvjet da poduzetnici što prije počnu rad. S obzirom na to da je zemljište sada u privatnom vlasništvu, Općina ne može dobiti sredstva od fondova za izgradnju komunalne infrastrukture kako bi se izbjeglo pogodovanje i povećanje vrijednosti zemljišta u privatnom vlasništvu.

SIBINJ - Za Općinu Sibinj u Brodsko-posavskoj županiji hrvatska javnost saznala je prije pet godina, kada su izrečene prve nepravomoćne presude sudionicima sibinjske afere (bivšem načelniku Ivici Batiniću i ostalima), koji su tu općinu zbog malverzacija s državnim zemljištem (poklonjenom za poduzetničku zonu) osiromašili za 58 milijuna kuna. Zbog proceduralne pogreške slučaj je vraćen na ponovno suđenje, no zbog poduzetničke zone, koja bi trebala biti mamac za ulagače, sada se proziva aktualnog načelnika Josipa Pavića. Povratnik iz Njemačke Ljubo Čepo proziva ga zato što koči njegovu investiciju - u koju je do sada uložio više od dva milijuna eura, "jer za komunalni doprinos traži preko milijun kuna, premda je u prvotnoj odluci od prije osam godina taj iznos bio gotovo šest puta manji”, piše Glas Slavonije.

Načelnik demantira

- Nedajbože da kočimo razvoj općine, no moraju se poštovati odluke Općinskog vijeća , a ono ima mogućnost mijenjati iznos doprinosa ako je to u interesu općine. Odabrali smo neku prosječnu cijenu od 18 kuna po kubiku, premda je Grad u svojoj zoni do naše odredio 25 kuna, a većina općina i iznad 30 kuna - navodi Pavić, koji je s mladom odabranom ekipom u proteklih pet godina uspio revitalizirati općinu i, unatoč nekadašnjem bankrotu, uspješno namiriti naslijeđene dugove od 8,5 milijuna kuna te je razvijati svaki dan - što potvrđuju i neki mještani. To ne zanima ulagača koji je s njemačkim partnerom kupio 30.000 četvornih metara zemljišta, gdje je podignuta velika hala u kojoj će biti smješten moderni pogon za procesnu industriju - proizvodnju dijelova za termoelektrane. Od 2010. godine, kažu vlasnici zemljišta, onamo je trebala biti dovedena kompletna infrastruktura - cesta, kanalizacija... da sve stave u funkciju. No prvotni dogovor za komunalni doprinos (tri kune po kubiku), s tadašnjom općinskom vlasti, nije ispunjen.

- Oni nemaju pravo mijenjati iznos. Ja ne prihvaćam povećanje. Osim toga, tražim da to kompenziramo gradnjom onoga čemu je novac namijenjen - za cestu, vodu, struju..., što se kao mogućnost navodi u Županijskom glasniku. Ali oni to neće - ističe Čepo, navodeći kako Općina taj novac neće dobiti bez Ustavnog suda. Dodaje kako su se žalili Županijskom uredu na rješenje Općinskog vijeća i dobili potvrdu da je rješenje ništavno jer ga Pavić nije imao pravo potpisati.

- Mi sad i nemamo rješenje i ne znamo koliko trebamo platiti - kažu otac i sin, Ljubo i Vlatko Čepo. No Pavić, koji je mjesto načelnika preuzeo tri godine nakon Čepine kupnje zemljišta, objašnjava kako je komunalni doprinos javno davanje koje je jasno propisano Zakonom o komunalnom gospodarstvu RH i koje je dužna podmiriti svaka pravna i fizička osoba koja pristupa gradnji svog objekta. A vlasnik zemlje imao je priliku platiti niži iznos, premda to nije učinio.

Potpis neovlaštene osobe

- Općina Sibinj vjerojatno je jedina općina u Hrvatskoj u kojoj je zemljište u poslovnoj zoni prodavano bez izgrađene komunalne infrastrukture, što je glavni preduvjet da poduzetnici što prije počnu rad. S obzirom na to da je zemljište sada u privatnom vlasništvu, Općina ne može dobiti sredstva od fondova za izgradnju komunalne infrastrukture kako bi se izbjeglo pogodovanje i povećanje vrijednosti zemljišta u privatnom vlasništvu - kaže Pavić. Stoga im jedino preostaje da sami izgrade komunalnu infrastrukturu ako žele zonu malog gospodarstva, a to košta. I zbog toga je Općinsko vijeće na sjednici od 31. listopada 2014. jednoglasno (razne političke opcije) donijelo Odluku o većem komunalnom doprinosu općine Sibinj, a odluku je potpisao načelnik. No sukladno s propisima, sva rješenja treba potpisati pročelnik jedinstvenog upravnog odjela, po struci pravnik, kojega, kaže Pavić, tada nisu imali, pa se županijska primjedba odnosi na "potpis neovlaštene osobe”.

- Zaposlili smo pravnicu, pa će ovih dana poduzetniku biti dostavljeno rješenje s istim iznosom komunalnog doprinosa - naglašava načelnik, koji "novu aferu” smatra političkim podmetanjem bivšeg kadra, kojemu smeta potpuno promijenjena slika i napredovanje općine.

- U zimu 2011. godine zatekli smo Općinu s blokiranim računom, ovrhama i bez grijanja, telefona i struje, pri čemu su općinski djelatnici radili deset mjeseci bez plaće.

Danas možemo istaknuti da smo vratili naslijeđene dugove u visini od 8,5 milijuna kuna, pokrenuli najveći infrastrukturni projekt u našoj županiji – izgradnju kanalizacijske mreže, u vrijednosti od 125 milijuna kuna, da u rujnu krećemo u gradnju prvog dječjeg vrtića na području naše općine te da smo pokrenuli niz mjera za poboljšanje kvalitete života naših mještana. Štitimo i uvijek ćemo štititi interese naših stanovnika i boriti se za dobrobit općine Sibinj - naglašava načelnik, držeći da, ako se ne ponašaš kao u svojoj kući, nema napretka.

Dogovora (ne)će biti
S građevinskom dozvolom svaki dan raste hala budućeg novog pogona obitelji Čepo koji neće dobiti uporabnu dozvolu dok ne bude plaćen komunalni doprinos, a on, prema riječima načelnika, neće biti manji. Vlasnik pak odbija platiti veći iznos i kaže "zamolit ću ga kao čovjeka da sjednemo i da se dogovorimo o prvotnim uvjetima i da to kompenziramo - da ja izgradim 600 metara ceste, da dovedem vodu, struju... za taj iznos i da ova zona počne živjeti". "O tome odlučuje Općinsko vijeće, no mislim da je to nemoguće jer ne možemo mi biti odgovorni za nešto što bi netko drugi radio. Takva praksa nigdje ne postoji”, odgovara Pavić, očekujući da će gospodarska zona ipak profunkcionirati na dobrobit svih stanovnika općine.

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  mikanovka

  mikanovka

  Komentirano: 24.7.2016. | 8:57

  1

  neka čepo plati komunalnu kao svaki drugi građanin
  japan

  japan

  Komentirano: 23.7.2016. | 23:13

  2

  Ti si Mikanovka pobrko članke, ovdje se ne govori o Iki nego o Čepi i Paviću. Čovjek lijepo nudi da će sam izgraditi infrastukturu ali da mu se to odbije od komunalne, pa samo nepismene mule u vijeću ne vide korist za općinu Sibinj. Pa treba dati čovjeku da krene sa proizvodnjom i zapošljavanjem a onda ostalo rješava se u hodu, na kraju krajeva treba ga i osloboditi komunalne naknade na koju godinu ako će se zaposliti ljudi iz općine, sredstva općini se vračaju kroz prirez a i dio poreza i opet neće biti na gubitku samo ta će se sredstva vračati općini kroz duži period, ali ne oni žele odjednom. A bude li na sudu općina izgubila i Čepo ih još bude teretio za izgubljenu dobit na koju ima pravo za vrijeme koje mu je općina onemogučavala rad, a po starom ugovoru se već trebalo raditi, onda svakog vječnika iz općine zajedno sa Pavićem treba objesiti za onu stvar jer če ponovo općinu dovesti u debeli minus samo iz razloga jer im je ego veći od tornja Sibinjske crkve:
  mikanovka

  mikanovka

  Komentirano: 23.7.2016. | 14:13

  3

  IVICA BATINIĆ, BIVŠI SIBINJSKI NAČELNIKZbog krađe novca od sirotinje dobio 18 mjeseci zatvora
  mikanovka

  mikanovka

  Komentirano: 23.7.2016. | 14:06

  4

  Ivici Batiniću se na optuženičkoj klupi ponovno pridružio i Ivan Mišković (44), nekadašnji član općinskog Poglavarstva i suoptuženi u već spomenutoj aferi Sibinj. Osim novca za ogrjev, sporni su u novom postupku, naime, i reflektori na igralištu NK Slobodnice u istoimenom selu. Na čelu kluba koji se natječe u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi bio je upravo Mišković. Reflektori su spojeni na struju bez znanja HEP-a, a potrošnja je bila registrirana kao potrošnja za javnu rasvjetu. Predsjednik kluba Mišković zatražio je od načelnika Batinića, terete ga, da se računi podmire iz općinske blagajne. Kada je HEP u prosincu 2010. otkrio nelegalno priključenje, ispostavio je klubu račun od 20.808 kuna. I on je plaćen, tvrdi USKOK, sa žiro-računa općine Sibinj.
  mikanovka

  mikanovka

  Komentirano: 23.7.2016. | 14:06

  5

  Batinić je, vjeruje USKOK, sastavio dva lažna popisa korisnika socijalne pomoći te od Brodsko-posavske županije zatražio da im se isplati 950 kuna za grijanje. Taj je novac, inače, stizao iz državne blagajne. Učinio je to, prema optužnici, u siječnju 2008. i ponovno u prosincu 2009. Na prvom je popisu bilo 40 fiktivnih imena, a na drugome 58. Isplaćeno je ukupno 93.100 kuna. Načelnik ih je stavio, smatraju tužitelji, u svoj džep, a potpise je sam krivotvorio ili “putem drugih osoba”. Na oba se popisa, “ni kriv ni dužan”, našao Nikola Simić.
  mikanovka

  mikanovka

  Komentirano: 23.7.2016. | 14:05

  6

  zbog “muljaže” s novcem za socijalno ugrožene mještane, bivši sibinjski načelnik Ivica Batinić (37) sjest će uskoro na optuženičku klupu Županijskog suda u Osijeku. Druga mu je to optužnica na vratu. Sudi mu se već za 58 milijuna kuna teške malverzacije sa zemljištem u aferi Sibinj, za što su optuženi i umirovljeni general Mladen Kruljac i još četvorica.
  veles

  veles

  Komentirano: 23.7.2016. | 12:49

  7

  Ukinuti pola tih općinica po kratkom postupku. Dekretom.
  prrccko

  prrccko

  Komentirano: 22.7.2016. | 21:21

  8

  Čepo .... javi se Mifiju i on će to riješiti.
  kremenko

  kremenko

  Komentirano: 22.7.2016. | 18:21

  9

  Nema veze što bi se otvorila radna mjesta, to nam ne treba jer smo sve svoje već potrpali što kuda. Možda dio onih ljudi koji su zadnje vrijeme otišli trbuhom za kruhom ne bi otišao možda bi radio kod famoznog Čepe, pokušajte njima koji su morali otići i onima koji se spremaju na odlazak objasniti zašto Čepo ne može dobiti neku suglasnost ili zašto ste čovjeku do te mjere sjeli na žulj da boli i sve oko njega. Onoga tko treba posao ne zanima niti prijašnja niti sadašnja vlast, suludo je se više pozivati na nekoga i nešto čega više nema i nema nikakav utjecaj. Osobno bih više volio da je općina u minusu 18 milijuna kuna a da moji najmiliji nisu u Njemačkoj nego da rade kod Čepe ili bilo koga drugoga. Gospodo osobne animozitete ostavite iza sebe tu ste radi javnog interesa, ako uopće znate što je to ?
  Mata516

  Mata516

  Komentirano: 22.7.2016. | 17:58

  10

  Koliko ljudi radi u opcini???pa ko podrzava toliku budalu od konja,treba se borit za svako radno mjesto a di ako covjek hoce 100 ljudi zaposlit,,jel ta opcina ima zitelje,ili samo tih 12 sto radi u njoj?

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Posvetili novoizgrađeni spomenik i otvorili novi Dom

  Projekti vrijedni gotovo 4 milijuna kuna

  Posvetili novoizgrađeni spomenik i otvorili novi Dom

  24.4.2017. | 8:55
  Spomenik, podignut u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, projekt je vrijedan 45 tisuća kuna. No to je samo dio projekata koji su napravljeni, ali i koji će biti realizirani.
  Spomenik, podignut u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, projekt je vrijedan 45 tisuća kuna. No to je samo dio projekata koji su napravljeni, ali i koji će biti realizirani.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Udrugama na raspolaganju ukupno 640 tisuća kuna

  Javni natječaj

  Udrugama na raspolaganju ukupno 640 tisuća kuna

  14.4.2017. | 9:35
  U tijeku su prijave na natječaj raspisan za dodjelu sredstava udrugama, za koju je svrhu ukupno osigurano 640 tisuća kuna. Prvi uvjet za one koji se kane prijaviti, je da udruzi ili drugoj organizaciji civilnog društva temeljna svrha nije stjecanje dobiti.
  U tijeku su prijave na natječaj raspisan za dodjelu sredstava udrugama, za koju je svrhu ukupno osigurano 640 tisuća kuna. Prvi uvjet za one koji se kane prijaviti, je da udruzi ili drugoj organizaciji civilnog društva temeljna svrha nije stjecanje dobiti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Videokomunikacija s mještanima

  Ovako to rade 'mali'

  Videokomunikacija s mještanima

  31.3.2017. | 9:10
  Nakon komunikacije s onima koji su ih izabrali na čelne pozicije putem društvenih mreža sada su odlučili napraviti još jedan iskorak. Komunikaciju s mještanima proširili na video uratke u kojima će prezentirati rad na realizaciji programa i projekata.
  Nakon komunikacije s onima koji su ih izabrali na čelne pozicije putem društvenih mreža sada su odlučili napraviti još jedan iskorak. Komunikaciju s mještanima proširili na video uratke u kojima će prezentirati rad na realizaciji programa i projekata.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su dobitnici studentskih stipendija

  OBRAZOVANJE

  Oni su dobitnici studentskih stipendija

  29.3.2017. | 11:15
  Prijave četiri studenta nisu razmatrane zbog nepotpune dokumentacije, dok dva kandidata zbog nižeg prosjeka ocjena nisu udovoljavali uvjetima natječaja.
  Prijave četiri studenta nisu razmatrane zbog nepotpune dokumentacije, dok dva kandidata zbog nižeg prosjeka ocjena nisu udovoljavali uvjetima natječaja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobili sto tisuća kuna bespovratnih sredstava za stazu

  Odobren projekt

  Dobili sto tisuća kuna bespovratnih sredstava za stazu

  28.3.2017. | 11:05
  Nastavak je ovo još jednog uspješnog projekta koji će krajem ovog proljeća biti završen te će na taj način biti omogućeno svim žiteljima lakše, brže i sigurnije kretanje.
  Nastavak je ovo još jednog uspješnog projekta koji će krajem ovog proljeća biti završen te će na taj način biti omogućeno svim žiteljima lakše, brže i sigurnije kretanje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za opremanje postrojbe 200 tisuća kuna

  Civilna zaštita

  Za opremanje postrojbe 200 tisuća kuna

  23.3.2017. | 13:30
  "Ustrojavanjem zavidne razine funkcionalne osposobljenosti postrojbe civilne zaštite, uz redovne snage zaštite i spašavanja i kapacitete koje imamo u našim vatrogascima, želimo postati jedna od perjanica sustava civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije."
  "Ustrojavanjem zavidne razine funkcionalne osposobljenosti postrojbe civilne zaštite, uz redovne snage zaštite i spašavanja i kapacitete koje imamo u našim vatrogascima, želimo postati jedna od perjanica sustava civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici s jedne - Petar Vlahov i Ljubo Čepo s druge strane

  Tematska sjednica vijeća zbog novinara

  Vijećnici s jedne - Petar Vlahov i Ljubo Čepo s druge strane

  10.3.2017. | 22:35
  Pa gdje je Petar Vlahov bio kad je dug ovdje bio devet milijuna kuna i kad su ljudi odvođeni u lisicama. Zašto onda nije radio priloge – upitao je vijećnik Josip Đaković (HKS).
  Pa gdje je Petar Vlahov bio kad je dug ovdje bio devet milijuna kuna i kad su ljudi odvođeni u lisicama. Zašto onda nije radio priloge – upitao je vijećnik Josip Đaković (HKS),
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za pomoć župama 250 tisuća kuna

  Suradnja lokalne uprave i Crkve

  Za pomoć župama 250 tisuća kuna

  28.2.2017. | 12:05
  Za pomoć župama pri izgradnji sakralnih objekata iz proračuna izdvojili ukupno 250 tisuća kuna. Riječ je o financijskoj donaciji namijenjenoj pomoći izgradnje pastoralnog centra te crkvi.
  Za pomoć župama pri izgradnji sakralnih objekata iz proračuna izdvojili ukupno 250 tisuća kuna. Riječ je o financijskoj donaciji namijenjenoj pomoći izgradnje pastoralnog centra te crkvi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su luč u tamnom tunelu hrvatske povijesti

  82. obljetnica Sibinjskih žrtava

  Oni su luč u tamnom tunelu hrvatske povijesti

  19.2.2017. | 16:00
  Seljaci sibinjskog kraja, kao i oni iz Gornje Vrbe i Ruščice pali su u borbi za očuvanje hrvatskog identiteta i prava na hrvaatsku zemlju, i zato ova proslava sjećanja na njih treba biti podignuta na državnu razinu.
  Seljaci sibinjskog kraja, kao i oni iz Gornje Vrbe i Ruščice pali su u borbi za očuvanje hrvatskog identiteta i prava na hrvaatsku zemlju, i zato ova proslava sjećanja na njih treba biti podignuta na državnu razinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vukovar u Sibinju

  Dan Općine

  Vukovar u Sibinju

  18.2.2017. | 10:40
  Film-strip, pod nazivom "Ovčara-krik u noći", prepričao je Danijel Rehak, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te predsjednik Hrvatskog centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru.
  Film-strip, pod nazivom "Ovčara-krik u noći", prepričao je Danijel Rehak, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te predsjednik Hrvatskog centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hebrang, Panenić i Tomašić na obljetnici Sibinjskih žrtava

  Trodnevni program obilježavanja

  Hebrang, Panenić i Tomašić na obljetnici Sibinjskih žrtava

  17.2.2017. | 10:00
  Dan Općine obilježava se na datum kada su 1935. godine, kao žrtve jugoslavenske žandarmerije, život izgubila osmorica seljaka iz sibinjskog kraja. Život su tada izgubili seljaci odvoračkih sela Petar Topalović, Ivo Janković, Mato Pejić, Ivo Katalinić, Đuro Štimac, Stipo Gunčević
  Dan Općine obilježava se na datum kada su 1935. godine, kao žrtve jugoslavenske žandarmerije, život izgubila osmorica seljaka iz sibinjskog kraja. Život su tada izgubili seljaci odvoračkih sela Petar Topalović, Ivo Janković, Mato Pejić, Ivo Katalinić, Đuro Štimac, Stipo Gunčević
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih osoba

  Sibinjska općinska uprava planira

  Kako zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih osoba

  7.2.2017. | 21:00
  Pripremaju tri programa: Revitalizacija javnih površina općine Sibinj, Mladi za EU, te program Pomoć u kući starijim i nemoćnima. Na taj način, u ovoj godini, općinska uprava planiramo zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih osoba.
  Pripremaju tri programa: Revitalizacija javnih površina općine Sibinj, Mladi za EU, te program Pomoć u kući starijim i nemoćnima. Na taj način, u ovoj godini, općinska uprava planiramo zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih osoba.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto u humanitarnu pomoć, ulažite u razvoj

  Humanitarni paket za Slavoniju 2

  Umjesto u humanitarnu pomoć, ulažite u razvoj

  19.1.2017. | 9:45
  Umjesto da iz Slavonije, koja ima sve prirodne predispozicije da bude 'hraniteljica' cijele zemlje pa i šire, pomoć u hrani ide u neke druge krajeve, njeni stanovnici, sustavnom politikom zanemarivanja, dovedeni su u poziciju jedne od najnerazvijenijih hrvatskih regija.
  Umjesto da iz Slavonije, koja ima sve prirodne predispozicije da bude 'hraniteljica' cijele zemlje pa i šire, pomoć u hrani ide u neke druge krajeve, njeni stanovnici, sustavnom politikom zanemarivanja, dovedeni su u poziciju jedne od najnerazvijenijih hrvatskih regija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo koliko je koja udruga dobila sredstava za rad

  Potpisali ugovore

  Donosimo koliko je koja udruga dobila sredstava za rad

  18.6.2016. | 16:00
  Financijska sredstva dodijeljena su udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje doprinose razvoju sporta, kulture, promicanju općeg dobra te razvoju programa rada vjerskih zajednica.
  Financijska sredstva dodijeljena su udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje doprinose razvoju sporta, kulture, promicanju općeg dobra te razvoju programa rada vjerskih zajednica.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obilježena 81. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava

  1935.-2016.

  Obilježena 81. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava

  19.2.2016. | 14:55
  Sibinjske žrtve već godinama predstavljaju simbol domoljubne svijesti i pravedne borbe hrvatskoga naroda za slobodu i samostalnost.
  Sibinjske žrtve već godinama predstavljaju simbol domoljubne svijesti i pravedne borbe hrvatskoga naroda za slobodu i samostalnost.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Asfaltiraju cestu u Jakačini Maloj

  U dužini od 690 metara

  Asfaltiraju cestu u Jakačini Maloj

  15.11.2015. | 16:50
  U suradnji sa županijskom upravom za ceste ovih je dana u naselju Jakačina Mala krenulo asfaltiranje lokalne ceste L42032, u duljini od 690 metara,
  U suradnji sa županijskom upravom za ceste ovih je dana u naselju Jakačina Mala krenulo asfaltiranje lokalne ceste L42032, u duljini od 690 metara,
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sufinanciraju boravak djece u vrtićima sa 300 kn mjesečno

  U općini Sibinj

  Sufinanciraju boravak djece u vrtićima sa 300 kn mjesečno

  13.10.2015. | 10:52
  Visina plaće jednog ili zbroj plaća oba roditelja, odnosno skrbnika ne smije prelaziti 8.000,00 kn neto, odnosno plaća samohranog roditelja ne smije biti veća od 4.000,00 kn neto.
  Visina plaće jednog ili zbroj plaća oba roditelja, odnosno skrbnika ne smije prelaziti 8.000,00 kn neto, odnosno plaća samohranog roditelja ne smije biti veća od 4.000,00 kn neto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrađena zbog afere Sibinj

  Zorka Fumić

  Nagrađena zbog afere Sibinj

  28.5.2015. | 14:30
  Dugogodišnja djelatnica Uskoka dobila je nagradu za svoj uspješan rad s naglaskom na kazneni predmet tzv. “Sibinj”.
  Dugogodišnja djelatnica Uskoka dobila je nagradu za svoj uspješan rad s naglaskom na kazneni predmet tzv. “Sibinj”.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je djeci iz Slobodnice ukrao kirvaj?

  Crkveni god

  Tko je djeci iz Slobodnice ukrao kirvaj?

  24.4.2015. | 23:00
  Putem facebook komunikacije Mjesni odbor Slobodnica i načelnik Općine Sibinj komuniciraju o razlozima zbog kojih na sutrašnjoj proslavi kirvaja neće biti lunaparka.
  Putem facebook komunikacije Mjesni odbor Slobodnica i načelnik Općine Sibinj komuniciraju o razlozima zbog kojih na sutrašnjoj proslavi kirvaja neće biti lunaparka.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Žrtve jesu 'sibinjske', ali nisu iz Sibinja

  Uz 80-tu obljetnicu

  Žrtve jesu 'sibinjske', ali nisu iz Sibinja

  19.2.2015. | 14:00
  Iako ih zovu Sibinjske žrtve, ustvari, ne radi se o žrtvama iz Sibinja nego iz Jakačine Male (6); Gornjih Andrijevaca (1) i iz Grižića (1).
  Iako ih zovu Sibinjske žrtve, ustvari, ne radi se o žrtvama iz Sibinja nego iz Jakačine Male (6); Gornjih Andrijevaca (1) i iz Grižića (1).
  SBplus.hr, Slavonski Brod :