Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 23.4.2015. u 17:05
Prikaza: 1430
|
Autor: A.P./SBplus

Dan Općine Davor

Ulaganjem u vitalne projekte grade budućnost

Davor : Ulaganjem u vitalne projekte grade budućnostS obilježavanja Dana Općine Davor(Foto: bpz)

Dan Općine Davor obilježen otvorenjem Industrijske zone, reciklažnog dvorišta i regionalnog vodoopskrbnog sustava.

DAVOR - Otvorenjem Industrijske zone, Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zapadna Slavonija, a nakon toga i reciklažnog dvorišta u sklopu deponije "Baćanska" kao i tri novoasfaltirane ulice i novouređenog doma u Davoru je danas obilježen Dan Općine i 22 obljetnica osnutka.

Radi se o Općini koja je u prošlih desetak godina puno ulagala u svoju infrastrukturu što je bilo vidljivo i iz današnjeg predstavljanja dosad odrađenih projekata. Danas svečano otvorena, Industrijska zona Davor pokriva površinu od 15,1 hektara, a nalazi se u blizini međunarodne autoceste E 70 i međunarodne željeznice koja povezuje zapadnu Europu sa jugoistočnom Europom i Azijom. Nalazi se također u neposrednoj blizini s Europskim koridorom 5c, što su sve prednosti za privlačenje ulagača.  Zapadni regionalni vodovod Davor – Nova Gradiška vrijedan je 155 milijuna kuna, a ima za cilj poboljšati opskrbu vodom zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, dok bi jedno od najmodernijih odlagališta otpada - "Baćanaska" - koje prikupi čak 60 tisuća tona komunalnog otpada sa svojim reciklažnim dvorištem, također moglo zadovoljiti sve potrebe zapadnog dijela županije. Nakon svečanog otvorenja spomenutih projekata, održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Po riječima općinskog načelnika Đure Anđelkovića, unatoč vrijednosti samih projekata od 200 milijuna kuna i činjenici da su pozivi upućeni predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanovićukao i resornim ministarstvima, svečanosti nije nazočio nitko iz državnog vrha.  U ime Brodsko -posavske županije programu obilježavanja Dana općine nazočili su župan Danijel Marušić sa zamjenicima te predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, kao i novogradiški gradonačelnik Željko Bigović. U skladu s recesijskim prilikama, ove godine izostao je kulturno-umjetnički program i domjenak, barem prema informacijama koje donosi službena Internet stranica Brodsko-posavske županije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mjenja li se mreža javne zdravstvene zaštite?

Zdravstvo

Mjenja li se mreža javne zdravstvene zaštite?

26.2.2015. | 18:05
Hoće li promjenom mreže javne zdravstvene zaštite i selo Davor dobiti ambulantu obiteljske medicine?
Hoće li promjenom mreže javne zdravstvene zaštite i selo Davor dobiti ambulantu obiteljske medicine?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početak radova na izgradnji vodocrpilišta

U Davoru

Početak radova na izgradnji vodocrpilišta

6.11.2011. | 11:55
Jučer 05. studenog oko 13 sati premijerka Jadranka Kosor u Općini Davor je otvorila početak radova na izgradnji vodocrpilišta u sklopu projekta „unutarnje vode“ gdje će pitku vodu iz Davora dobiti 50 000 ljudi zapadnog dijela Brodsko-posavske županije. Vrijednost vodocrpilišta je
Jučer 05. studenog oko 13 sati premijerka Jadranka Kosor u Općini Davor je otvor
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :