Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 13.12.2016. u 22:45
Prikaza: 3391
|
Autor: Jerko Zovak

'Institucije sustava' ne mare

U šest godina uništili 24,4 milijuna kuna - bez sankcija

Budući da posao medija nije utvrđivanje zbog čega je Željko Bigović ustrajavao u provođenju (i) kriminalne poslovne politike svog prethodnika Josipa Vukovića, za očekivati je kako će taj posao obaviti 'institucija sustava' koja, primarno, formirana je s ciljem nadzora 'nadzornika' - državnih, pravosudnih i samoupravnih dužnosnika.

NOVA GRADIŠKA - Sukladno dobrim običajima i poslovnički propisanoj proceduri, u ponedjeljak, 12. prosinca, pred 17 gradskih vijećnika, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić (SDP), četiri sata branio je izvršenje gradskog proračuna za 2016. i plan za 2017. godinu.

Nakon ozbiljnih rasprava o proračunima, Grgićeva informacija o radu Drvne industrije Nova Gradiška (DING) - tvrtke u vlasništvu Grada Nova Gradiška, koju je 2010. osnovao najlošiji novogradiški gradonačelnik od kad je Grada, Josip Vuković (SDP) - u Vijećnici je odjeknula kao malo jača protutenkovska mina i uzrokovala dva i pol satnu raspravu. Naime, ono što je tijekom informiranja i rasprave izrečeno, ovaj put niti Jovo Vukomanović (Vukoviću i Mirku Golovrškom očito naklonjen tamošnji državni odvjetnik) neće moći gurnuti u ladicu i proglasiti legalnom rabotom, dakle zakonitim postupanjem. Odnosno, aktualni Jovini šefovi više neće moći zatvarati oči na njegovo (ne)činjenje, mada ima približno isto vrijeme do mirovine koje je imao i bivši mu šef, Stjepan Haramustek, prije nego je nečasno otpušten iz službe. 

 

Nije problem Željko Bigović, nego oni koji ga toleriraju

Prije prelaska na glavne teme sjednice, vijećnici su odradili i Aktualni sat, iz kojeg izdvajamo činjenicu da je (zbog osobnih nesposobnosti, s funkcije gradonačelnika smijenjeni te iz HDZ-a izbačeni) Mostov vijećnik grupe birača, Željko Bigović, svoje frustracije zbog nemoći i propadanja u političko ništavilo, nastavio liječiti napadima na novinarku Radija NG, Đurđu Siladi, koju predsjednik Gradskog vijeća prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić, dr. med. (HSS), opet, nije zaštitio oduzimanjem riječi i izricanjem opomene vijećniku zbog klevetanja i vrijeđanja.

Naime, ne shvaćajući kako je, u demokratskim društvenim sustavima, posao novinara (i) nadzor rada političara, a da tek u totalitarnim sustavima posao političara je (i) nadzor rada novinara - dakle, ne shvaćajući da u aktualnoj Hrvatskoj državi, unatoč svemu, novinari valoriziraju rad političara, a ne obrnuto, Bigović se ponio kao najmizernije totalitarno političko smeće, nazvavši novinare Đurđu Siladi i Jerka Zovka "ljudskim otpadinama", jer pišu istinito o njegovim suspektnim političko-poslovnim marifetlucima i primitivnoj javnoj nametljivosti.

Naime, s nedavne proslave 170 obljetnice novogradiške Gradske bolnice, nije SBplus "izvještavao vulgarno i prosto" - kako nam podmeće kukavac Željko Bigović - nego smo izvijestili o vulgarnoj i prostačkoj nametljivosti tog i takvog Željka Bigovića. Dakle, nije način našeg izvještavanje "vulgaran i prostački", nego je vulgarno i prostačko ono o čemu smo izvijestili - Bigovićevo agresivno nametanje javnosti.

Na kojoj pak razini nalaze se tamošnji lokalni mediji, ponajbolje govori činjenica da, opetovano, kolegice i kolege Đurđe Siladi nisu branili ju isključivanjem vlastitih mikrofona i prestankom praćenja rada gradskog vijeća - dok se vijećnik i predsjednik Vijeće ne ispričaju za skandalozno ponašanje nasilnika - nego su cerekali se za vrijeme Bigovićevog izljeva retoričkih fekalija u javnom prostoru. 

 

Tek na WC neće postaviti staklena vrata

Sudeći po 'govoru tijela' i samouvjerenom držanju gradonačelnika Grgića, bit će da je sve o proračunima dogovoreno prije same seanse na Gradskom vijeću, a sjednica je tek poslužila demokratskom folkloru i besplatnoj predizbornoj kampanji - kako vladajućih tako i oporbe im.

"Dosad, realizacija proračuna nikad nije bila veća od 50 milijuna kuna, a mi imamo prihod od 55 milijuna, najveći u povijesti nove Hrvatske" pohvalio se gradonačelnik Grgić (i) svojim radom u 2016. godini, dok je za 2017. predložio plan prihod od 61,5 milijuna te rashod od 60,4 milijuna kuna.

 

Primjereno svojim statusima u Vijeću, oporbeni HDZ (3) i nezavisni Bigovićevci (4), s indignacijom, odbili su podržati predloženi proračun te su uzdržali se od glasanja, jer je vladajuća garnitura proračun oblikovala "predizborno populistički mudro i lukavo", zbog čega "Grad ide u krivom smjeru", kako je to kazao Davorin Slišurić (HDZ).

Ono što će biti upamćeno kao rijetka bizarnost te sjednice Gradskog vijeća jeste jedan od više  fiškalskih amandmana vijećnika naj, naj, naj novije stranke prava, Daria Marenića. Naime, ovaj ugledni novogradiški poduzetnik zahtijevao je osiguranje proračunskih sredstava za zamjenu drvenih vrata na uredima službenika Gradske uprave - staklenima. Očito, u staklenim vratima ureda, Marenić vidi veću transparentnost rada službenika Gradske uprave.

Nakon što je potvrdno odgovorio kako ne inzistira da staklena vrata budu postavljena i na WC, gradonačelnik Grgić prihvatio je Marenićev amandman, a Marenić, Zoran Jukić, Dubravko Gubić (HDSSB u tranziciji), SDP-ov laburist Borislav Vidošić i šest SDP-ovaca prihvatili su Proračun za 2017. godinu.

Tko je počinio veći kriminal: Josip Vuković ili Željko Bigović?

SBplus počeo je s radom 2010. godine, u isto vrijeme kad je tadašnji novogradiški gradonačelnik, Josip Vuković, počeo svoj 'kolosalni' projekt gospodarske obnove Nove Gradiške na način da je društvena sredstva, suspektnim transakcijama, počeo usmjeravati u privatne vode. Naime, za Grad izrazito štetnom poslovnom politikom, ovaj politički parazit, tijekom svog mandata, gradska 22 milijuna kuna uložio je u otvaranje i rad tvrtke DING kako bi, između ostalog, mogao voditi poslove sa srpskim švercerom hrvatskim drvetom - što Holz Savic, u Novoj Gradiški, bez sumnje, jeste bio.

Kritizirajući tu i takvu poslovnu politiku, SBplus (kao ni radiong), nije štedio sebe ni tadašnje SDP-ove lidere: Vukovića i Golovrškog. U stopu smo pratili njihove postupke, sve do razotkrivanja nevjerojatno drskog krivotvorenja Odluke gradskog vijeća o zaduženju Grada za 10 milijuna kuna, koju su počinili Vuković i Golovrški, kako bi mogli nastaviti ulagati u svoje 'projekte'.

Mada su gradski vijećnici suprotstavili se daljnjem otklizavanju Grada u 'dužničko ropstvo' bankama i 'belosvetskim' poduzetnicima te Vukoviću i Golovrškom dali 'vritnjak'; Mada je čak i novogradiški Sud sankcionirao njihov marifetluk s protuzakonitim zaduživanjem Grad; Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je opravdanost njihova sankcioniranja, a Općinski sudovi novinare, Siladi i Zovak, kaznili su zatvorom i s 50-ak tisuća kuna - zbog uvredljivog pisanja o svinjarijama Vukovića i Golovrškog.

Željko Bigović plagirao Josipa Vukovića

Nastavljajući voditi idiotsku poslovnu politiku i održavati suspektan odnos DING-a s privatnim poduzetnicima, Vukovićev nasljednik, Željko Bigović, radio je isto ono što i Vuković - nakon i protuzakonitog zaduživanja Grada u banci, putem gradske tvrtke 'Industrijski park', insolventnom i nelikvidnom gradskom jadu i čemeru, DING-u, posudio je 2,4 milijuna kuna, a nakon što je novi 'strateški partner' Fima preuzeo DING, 497 tisuća kuna prebacio je toj privatnoj firmi. Očekivano, novac nikad nije vraćen Gradu Nova Gradiška.

Dakle, učenik je nadmašio učitelja. U odnosu na Vukovića - koji je gradskim novcem i drugim pravima godinama častio DING, nazivajući to 'kapitalnim ulaganjima' - Bigović je gradski novac posuđivao privatnoj tvrtki za vrijeme dok je ona, bezobrazno eksploatirala gradsku tvrtku i neprijateljski ju preuzimala.

Budući da posao medija nije utvrđivanje zbog čega je Željko Bigović ustrajavao u provođenju (i) kriminalne poslovne politike svog prethodnika, Josipa Vukovića, nego tek poticanje na djelovanje institucije koja, primarno, formirana je s ciljem nadzora 'nadzornika' - državnih, pravosudnih i samoupravnih dužnosnika. Naime, na području Grada Nove gradiške, pravnu državu ne predstavljaju tek zamjenik općinskog državnog odvjetnika Jovo Vukomanović i sudac Josip Petričević.

Za pretpostaviti je kako će Egon Ljubičić i njegova ekipa u Općinskom odvjetništvu, s nadređenima, utvrditi kako je međusobno fakturiranje sedam milijuna kuna Fime d.o.o. prema DING-u i pola od toga u obrnutom pravcu, ustvari, skandalozno neprijateljsko preuzimanje društvenog vlasništva, uz blagoslov Željka Bigovića. A, kum bi im bio Vinko Grgić, kad svu dokumentaciju - od siječnja 2011. do prosinca 2016. - ne bi dostavio USKOK-u. Mada predsjednik Gradskog vijeća, dr. Jukić, misli kako će njihov posao odraditi mediji. Kako je to kazao možete poslušati u audio prilogu u nastavku... 

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
kolo_srece

kolo_srece

Komentirano: 14.12.2016. | 12:35

1

Dali su se ovi skolovali na prometnom fakultetu? Dosli i kupili

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradski vrtić otvorio brojna radna mjesta

Prilika za zaposlenje osmero odgojitelja

Gradski vrtić otvorio brojna radna mjesta

11.1.2019. | 19:45
Mada se radi o zaposlenju na 'pola radnog vremena', uz dodatni bi posao, to mogla biti primamljiva ponuda mnogim odgojiteljima na području Brodsko-posavske županije jer se, posebice u 'podružnicama' gradskog vrtića, rijetko otvaraju nova radna mjesta.
Mada se radi o zaposlenju na 'pola radnog vremena', uz dodatni bi posao, to mogla biti primamljiva ponuda mnogim odgojiteljima na području Brodsko-posavske županije jer se, posebice u 'podružnicama' gradskog vrtića, rijetko otvaraju nova radna mjesta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završena sezona klizanja u gradu

Kraj zabave

Završena sezona klizanja u gradu

8.1.2019. | 16:00
Zimskim radostima - barem što se tiče klizališta - došao je kraj. Ono je zatvoreno, a nakon demontaže njegovi dijelovi bit će uskladišteni na sigurno. Do sljedeće godine i nove sezone ovog popularnog zimskog sporta.
Zimskim radostima - barem što se tiče klizališta - došao je kraj. Ono je zatvoreno, a nakon demontaže njegovi dijelovi bit će uskladišteni na sigurno. Do sljedeće godine i nove sezone ovog popularnog zimskog sporta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stipendiraju ih tijekom cijele kalendarske godine

Pomažu učenicima i studentima

Stipendiraju ih tijekom cijele kalendarske godine

4.1.2019. | 14:45
Troje je studenata, zbog dobivanja državne stipendije, odustalo od gradske. Višak sredstava koja su ostala bit će prebačeno za sljedeću godinu u kojoj će biti osigurano više sredstava za studente.
Troje je studenata, zbog dobivanja državne stipendije, odustalo od gradske. Višak sredstava koja su ostala bit će prebačeno za sljedeću godinu u kojoj će biti osigurano više sredstava za studente.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo zbog čega je poništen natječaj za obnovu dvorane

Ovo je nekada bilo nezamislivo

Evo zbog čega je poništen natječaj za obnovu dvorane

4.1.2019. | 13:30
Ukupna vrijednost radova na obnovi školske sportske dvorane je veća od tri milijuna kuna, a natječaj za prvu fazu radova Županija je morala poništiti. Evo i zašto.
Ukupna vrijednost radova na obnovi školske sportske dvorane je veća od tri milijuna kuna, a natječaj za prvu fazu radova Županija je morala poništiti. Evo i zašto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Preko slikovnice do poduzetništva

Edukacija od najranije dobi

Preko slikovnice do poduzetništva

20.12.2018. | 14:30
"Održavamo brojne aktivnosti, edukacijama i promocijom lokalnog gospodarstva i gospodarstvenika. Slikovnica je jako zanimljiv način kako od malih nogu učiti razvijati poduzetan duh i kako doći do nekog proizvoda, kako svoju uslugu naplatiti i valorizirati svoj rad."
"Održavamo brojne aktivnosti, edukacijama i promocijom lokalnog gospodarstva i gospodarstvenika. Slikovnica je jako zanimljiv način kako od malih nogu učiti razvijati poduzetan duh i kako doći do nekog proizvoda, kako svoju uslugu naplatiti i valorizirati svoj rad."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mi smo komandosi, ali ne i kamikaze!

Iz 'aktualca'

Mi smo komandosi, ali ne i kamikaze!

18.12.2018. | 18:40
- Dogodila se pogreška u izboru ljudi koji su vodili tvrtku i zato je direktorica izgubila naše povjerenje. Uskoro raskidamo ugovor s njom i raspisujemo natječaj za novog direktora. Sve sam rekao. - poručio je gradonačelnik.
- Dogodila se pogreška u izboru ljudi koji su vodili tvrtku i zato je direktorica izgubila naše povjerenje. Uskoro raskidamo ugovor s njom i raspisujemo natječaj za novog direktora. Sve sam rekao. - poručio je gradonačelnik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : On je svoju nagradu poklonio najmlađima

Za svaku pohvalu

On je svoju nagradu poklonio najmlađima

10.12.2018. | 21:40
General bojnik Siniša Jurković, dobitnik najvišeg gradskog priznanja, „Nagrade grada“ novčani iznos nagrade poklonio najmlađima.
General bojnik Siniša Jurković, dobitnik najvišeg gradskog priznanja, „Nagrade grada“ novčani iznos nagrade poklonio najmlađima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zgrada Općinskog suda dobila novi vanjski izgled

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Zgrada Općinskog suda dobila novi vanjski izgled

5.12.2018. | 13:40
U sljedećoj, 2019. godini, nastavljaju s uređenjem bočnog i stražnjeg dijela pročelja zgrade Općinskog suda, nakon čega slijedi uređenje okoliša i interijera.
U sljedećoj, 2019. godini, nastavljaju s uređenjem bočnog i stražnjeg dijela pročelja zgrade Općinskog suda, nakon čega slijedi uređenje okoliša i interijera.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne grade stihijski nego sukladno planovima i mogućnostima

Više okrenuti fondovima

Ne grade stihijski nego sukladno planovima i mogućnostima

5.12.2018. | 9:40
'Nastojimo stvoriti što bolje uvjete za udovoljavanje različitim interesima djece i mladih, a sve u cilju poticanja sporta i, na taj način, poboljšanje kvalitete života u gradu.'
'Nastojimo stvoriti što bolje uvjete za udovoljavanje različitim interesima djece i mladih, a sve u cilju poticanja sporta i, na taj način, poboljšanje kvalitete života u gradu.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država konačno zapuštenu vojarnu poklonila Gradu

Zapušteni objekt postat će veliki kampus

Država konačno zapuštenu vojarnu poklonila Gradu

3.12.2018. | 20:25
Nekretnine vrijedne više od 11 milijuna kuna država je danas predala Gradu. Zgrade unutar kompleksa bivše vojarne bit će rekonstruirane i pretvorene u učilišni kampus, studenski restoran s pratećim sadržajima, zgradu arhiva, a planirana je i izgradnja Muzeja Šegrta Hlapića.
Nekretnine vrijedne više od 11 milijuna kuna država je danas predala Gradu. Zgrade unutar kompleksa bivše vojarne bit će rekonstruirane i pretvorene u učilišni kampus, studenski restoran s pratećim sadržajima, zgradu arhiva, a planirana je i izgradnja Muzeja Šegrta Hlapića.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Programi za Advent, Dan grad i Dan Župe u Novoj Gradiški

Od 29. studenog do 21. prosinca 2018.

Programi za Advent, Dan grad i Dan Župe u Novoj Gradiški

30.11.2018. | 12:45
Otvorenjem klizališta na središnjem gradskog trgu u 11,00 sati započet će jednomjesečni program Adventa čije će službeno otvorenje dogoditi se u 19,00 sati na trgu ispred crkve Blažene djevice Marije gdje će biti upaljena prva adventska svijeća. Nakon toga, uz kuhano vino, prisut
Otvorenjem klizališta na središnjem gradskog trgu u 11,00 sati započet će jednomjesečni program Adventa čije će službeno otvorenje dogoditi se u 19,00 sati na trgu ispred crkve Blažene djevice Marije gdje će biti upaljena prva adventska svijeća. Nakon toga, uz kuhano vino, prisut
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljen program obilježavanja Dana grada

270. obljetnica

Objavljen program obilježavanja Dana grada

26.11.2018. | 20:00
"Nova Gradiška - 270 godina" naziv je monografije koja će, u organizaciji Grada i POU "M. A. Relković" biti promovirana 3. prosinca u 17 sati.
"Nova Gradiška - 270 godina" naziv je monografije koja će, u organizaciji Grada i POU "M. A. Relković" biti promovirana 3. prosinca u 17 sati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Žene još uvijek nisu dovoljno zastupljene u društvu

Iako je Gradsko vijeće svijetli primjer

Žene još uvijek nisu dovoljno zastupljene u društvu

25.11.2018. | 19:00
"Ako gledamo strukturu Hrvatskog sabora i naših saborskih zastupnika, udio žena nikako ne zadovoljava, samo ih je 19 posto. U našem Gradskom vijeću situacija je puno bolja, žene su zastupljene s 29 posto. Žene se školuju jednako kao i muškarci, npr. u zdravstvu žena ima puno više
"Ako gledamo strukturu Hrvatskog sabora i naših saborskih zastupnika, udio žena nikako ne zadovoljava, samo ih je 19 posto. U našem Gradskom vijeću situacija je puno bolja, žene su zastupljene s 29 posto. Žene se školuju jednako kao i muškarci, npr. u zdravstvu žena ima puno više
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tea Golić nova je predsjednica Dječjeg gradskog vijeća

Konstituirajuća sjednica

Tea Golić nova je predsjednica Dječjeg gradskog vijeća

20.11.2018. | 12:15
"Puno je toga u gradu vezano uz djecu, niz ideja za njegovo uređenje poteklo je upravo iz Dječjeg gradskog vijeća, stoga vjerujem da će i ovaj saziv iznjedriti puno dobrih ideja koje će gradska vlast uvažiti."
"Puno je toga u gradu vezano uz djecu, niz ideja za njegovo uređenje poteklo je upravo iz Dječjeg gradskog vijeća, stoga vjerujem da će i ovaj saziv iznjedriti puno dobrih ideja koje će gradska vlast uvažiti."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradska delegacija pješači od Ivankova do Vukovara

Povodom 27. obljetnice

Gradska delegacija pješači od Ivankova do Vukovara

16.11.2018. | 13:25
"Treću godinu za redom na ovaj način odajemo poštovanje svim hrabrim hrvatskim braniteljima i žrtvama Vukovara. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih. Naša mala žrtva neusporediva je s onim što je Vukovar podnio za slobodu naše domovine."
"Treću godinu za redom na ovaj način odajemo poštovanje svim hrabrim hrvatskim braniteljima i žrtvama Vukovara. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih. Naša mala žrtva neusporediva je s onim što je Vukovar podnio za slobodu naše domovine."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jedna punionica električnih vozila

Potpisali Sporazum

Još jedna punionica električnih vozila

16.11.2018. | 12:15
Predviđeno je da punionica bude instalirana u okviru parkirališnog prostora na Trgu kralja Tomislava. Sada kada je sporazum potpisan, ističu u Gradskoj upravi, bit će intenzivirane već započete projektne aktivnosti na izgradnji punionice za električna vozila.
Predviđeno je da punionica bude instalirana u okviru parkirališnog prostora na Trgu kralja Tomislava. Sada kada je sporazum potpisan, ističu u Gradskoj upravi, bit će intenzivirane već započete projektne aktivnosti na izgradnji punionice za električna vozila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oprost gotovo četiri milijuna kuna dugova za 700 obitelji

Usvojen gradski proračun

Oprost gotovo četiri milijuna kuna dugova za 700 obitelji

15.11.2018. | 21:00
"Radi se o dugovima koji su opterećivali gradski Proračun, a njihovim će se otpisom pomoći tim obiteljima i pojedincima i radi se o isključivo socijalnoj mjeri. Uz jednokratne pomoći i ostale socijalne mjere ispada da će Grad pomoći oko 1500 obitelji."
"Radi se o dugovima koji su opterećivali gradski Proračun, a njihovim će se otpisom pomoći tim obiteljima i pojedincima i radi se o isključivo socijalnoj mjeri. Uz jednokratne pomoći i ostale socijalne mjere ispada da će Grad pomoći oko 1500 obitelji."
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Spojio' ih Toše Proeski

Suradnja i službena

'Spojio' ih Toše Proeski

9.11.2018. | 14:25
"Vjerujem da će se ova suradnja širiti i na svim drugim poljima, kako kulturnom, tako i gospodarskom."
"Vjerujem da će se ova suradnja širiti i na svim drugim poljima, kako kulturnom, tako i gospodarskom."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno, Plinacro izvijestio javnost što su radili

Završili s pražnjenjem produktovoda

Konačno, Plinacro izvijestio javnost što su radili

9.11.2018. | 14:00
"Tijekom čišćenja prikupljeno je i odvezeno na zbrinjavanje 427 tona sadržaja iz produktovoda – onečišćenog benzina, u ukupno 56 cisterni. Danas će se dodatno još jednom obaviti kontrolni pregled i nakon toga početkom tjedna pristupiti inertizaciji očišćenog produktovoda."
"Tijekom čišćenja prikupljeno je i odvezeno na zbrinjavanje 427 tona sadržaja iz produktovoda – onečišćenog benzina, u ukupno 56 cisterni. Danas će se dodatno još jednom obaviti kontrolni pregled i nakon toga početkom tjedna pristupiti inertizaciji očišćenog produktovoda."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima razloga pohvaliti se

Gradonačelnik Nove Gradiške

Ima razloga pohvaliti se

7.11.2018. | 12:40
Prije mjesec dana otvorili smo novouređeni prostor Doma kulture i novouređenu dvoranu. Kandidirali smo projekt početkom ove godine. Za energetsku obnovu dobili smo ugovor prije mjesec dana.
Prije mjesec dana otvorili smo novouređeni prostor Doma kulture i novouređenu dvoranu. Kandidirali smo projekt početkom ove godine. Za energetsku obnovu dobili smo ugovor prije mjesec dana.