NOVA GRADIŠKA - Za naše prilike nije uobičajeno da završite školu i odmah idete raditi. Da je i to moguće potvrđuju kuhari i konobari koji su danas dobili završene svjedodžbe u Industrijsko-obrtničkoj školi. Već sutra njih desetak kreće na Krk, a u ponedjeljak počinju raditi u Hotelu Malin, piše novagra.
Prof. Mije Matošević, direktor novogradiške Industrijsko-obrtničke škole, ističe kako je najveća zapošljivost u ugostiteljskoj branši.
Što se tiče zapošljavanja kuhara i konobara u Hotelu Malin ono nije slučajno. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška ima već devet godina dobru suradnju s Hotelom Malin jer učenici zanimanja kuhar i konobar tamo idu na praksu. Tako će biti i ove godine.
- Naši učenici zanimanja kuhar i konobar, a uključeno je i zanimanje pomoćni kuhar, u dvije grupe idu po pet tjedana (200 sati) na stručnu praksu u Šilo gdje Hotel Malin ima dislocirane restorane. Učenici se izmjenjuju. U Šilu je i kamp pa tamo na stručnu praksu idu i instalateri kućnih instalacija koji rade na održavanju, ali prvenstveno tamo idu kuhari i konobari. Radi se o dugogodišnjoj suradnji naše škole i Hotela Malin. Drago mi je što dobar dio učenika nađe tamo izravno posao ili se zaposli preko njih - kaže prof. Mijo Matošević.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -