Kolumne : Nedjeljna propovijed

 Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 19.11.2017. u 13:31
Prikaza: 1985
|

Prvi i drugi 'ešalon'

Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu

root : Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratuPrvi 'ešalon'(Foto: Vlado Kos / HANZA MEDIA)

Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studenoga. I možda još ponekad: kada je prikla da se Vukovaru nešto uzme.

NEGDJE u travnju ove godine pisao sam u ovoj kolumni o maloj brodskoj tvrtki BMB Financing i sjetio ih se jučer gledajući vukovarsku kolonu sjećanja, onaj tužni mimohod od Bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. U toj koloni, na njenom čelu, bio je cijeli državni vrh. Pažljivo sam motrio one odmah iza njih, ''drugi ešalon'' zaslužnih, no ni ondje nisam zapazio nikog iz male brodske tvrtke BMB koju sam u ovoj kolumni spomenuo prije nešto više od pola godine. A ondje im je bilo mjesto.

Pažljivo sam motrio one odmah iza njih, ''drugi ešalon'' zaslužnih, no ni ondje nisam zapazio nikog iz male brodske tvrtke BMB koju sam u ovoj kolumni spomenuo prije nešto više od pola godine. A ondje im je bilo mjesto.

Ta mala brodska tvrtka svojim upornim radom, umijećem i zalaganjem uspjela je doći do podataka koje nisu imali ni tvrtka Borovo (ono što je nakon rata od nje ostalo), ni ministarstva gospodarstva i financija, ni itko u hrvatskoj vlasti. Pronašli su papire i dokaze kako je Borovo, neposredno pred rat, u tadašnji Sovjetski savez, izvezlo 650.000 pari obuće i da je SSSR Borovu ostao dužan 16.834.530 USD. Preračunato, danas bi to iznosilo više od 100 milijuna kuna.

Mukotrpnom, strpljivom potragom za fakturama, otpremnicama, izvoznim listama i carinskom deklaracijama, putujući na relaciji Zagreb – Beograd – Moskva, Brođani su uspjeli dokazati postojanje tog duga. Zahvaljujući njima, Hrvatska ga je naplatila, doduše ne u novcu, već u robi. Rusi su isporučili vojne helikoptere, opremu za termoelektrane, naftovod, a dio duga platiti u uslugama. Hrvatska je trebala namiriti Borovo, najveću vukovarsku tvrtku u bivšoj i sadašnjoj državi. Ali nije. Niti to namjerava.

Gledajući jučer kolonu sjećanja, slušajući premijera Plenkovića kao je ''hrvatska Vlada u godinu dana puno učinila za Vukovar'' sjetih se teksta koji sam nedavno pisao kako Grad Vukovar mora platiti dva milijuna kuna sudskih i odvjetničkih troškova u sporu koji je vodio s tvrtkom M SAN. U njoj je prije ponovnog ulaska u politiku radio današnji ministar obrane Damir Krstičević, a ondje je radila i koliko znamo još radi i njegova supruga. No, tih dva milijuna kuna samo je 10 posto iznosa koji je Grad Vukovar izgubio u poslu s M SAN-om.

Ta je tvrtka, naime, u Gospodarskoj zoni Vukovar sada vlasnica pet hektara zemljišta kupljenog za bagatelnih 381.891 kunu. M SAN je tako povoljnu cijenu dobio jer se obvezao investirati 130 milijuna kuna i do 2015. zaposliti 120 radnika. Od svega nije bilo ništa, a kada je Grad Vukovar tužio M SAN tražeći da zbog neispunjenja obveza plati stvarNi iznos zemljišta od 20.905.996,50 kuna, izgubio je spor s bivšom tvrtkom generala Krstičevića, aktualnog ministra obrane, pa sada plaća još dva milijuna kuna sudu i odvjetnicima. Ukupna šteta za Grad Vukovar: gotovo 23 milijuna kuna!

Gledam tako, u jučerašnjoj koloni sjećanja na žrtve Vukovara tamošnjeg župana Božu Galića i pred očima mi je još jedan moj tekst, o tome kako je tvrtka Borovo ''popušila'' 2,5 milijuna kuna kada je Gradu Županji posudila taj iznos da bi se isplatilo radnike propale tvrtke Lužnjak i spriječilo njihove prosvjede. Bio je to usmeni nalog iz županije Bože Galića, nije bilo pisanog traga. Borovo je novac posudilo, ali mu nikada nije vraćen…

Gledam jučer, u koloni sjećanja, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i sjetih se mog teksta o njegovoj prethodnici i stranačkoj kolegici Zdenki Buljan, koja je na nagovor sad već pokojnog predsjednika uprave HEP-a, Vukovarca Ivana Mravka, od privatne tvrtke kupila parcelu za 4.021.954,30 kuna kako bi HEP u Vukovaru počeo graditi plinsku elektranu i ondje otvorio ponešto radnih mjesta. Bilo je to 2009., a plinske elektrane nema niti će je biti. No, Grad Vukovar nepotrebno je potrošio četiri milijuna kuna i to za parcelu koju je državna tvrtka Borovo prije toga privatnoj tvrtki (onoj od koje će Grad Vukovar tu parcelu kupiti) prodala za 439.086,14 kuna, odnosno desetak puta jeftinije.

Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studenoga. I možda još ponekad: kada je prikla da se Vukovaru nešto uzme.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 20.11.2017. | 15:07

1

Nema komentara vrlih HDZ-enjara. Znaju da je to istina i ne žele negirati istinu. Već su je pokušavali sakriti puno puta optuživanjem onih koji ga već nekoliko puta pobijediše na izborima. Optuženi su bili u rovovima (Duspara i ekipa u njegovom okruženju), a tužitelji su se bogatili na račun građana. Progledala je raja i znaju tko im godinama smješta.
domobran

domobran

Komentirano: 19.11.2017. | 23:00

2

I onda se vrli hdzovci čude što gube u gradovima.S ovim Perom i ovakvim Dubravkom Duspara može mirno spavati i pobjedivati koliko hoće mandata . I ne bi se čudio da za 4.god preuzme i vlast u županiji.Kad se samo sjetim tko je sve stavljen na listu.
miromaric

miromaric

Komentirano: 19.11.2017. | 21:35

3

ivomarkić...svaka čast na komentaru,odličan je i pogađa u centar brodskih problema
smurf

smurf

Komentirano: 19.11.2017. | 19:47

4

Tako je Blade, potpuno se slažem. ivomarkic, svako slovo ti je na mjestu
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 19.11.2017. | 18:08

5

I naš Slavonski Brod je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu. Iznjedrio je preko 10.000 vojnika od tadašnjih 58.000 stanovnika. "Đuro Đaković" i firme u našem okruženju i radnici tih firmi također su dali svoj obol u tom ratu, proizvodnjom municije, naoružanja, logističkih potrepština. Može se zaključiti da je trećina stanovnika Broda bila povezana s ratnim aktivnostima u ovom dijelu Slavonije. Osim što je bio u ratu i aktivno učestvovao, Brod je izgubio jedan važan pogon za vrijeme rata u kojemu su bili zaposleni naši radnici. Tvornica tramvaja dekretom je preseljena u Zagreb. Sada nasljednici ondašnje politike, na županiji, provode istu politiku i ignorantski se odnose prema stanovnicima Broda i okolice. Dodvornički se ponašaju prema vlastima u Zagrebu. Čak su htjeli "olakšati" svoj grad za 57.000.000 kuna u slučaju Korčula. Ne dozvole osnivanje sveučilišta, otežu s projektima koji su povezani sa sredstvima iz EU...itd. itd...Brođani su obranili grad Zadar i Maslenicu, a Plenković kaže kako nema novca za Brod kako bi se sanirale štete od poplava, dok ga za taj isti Zadar ima. Sjetimo se kako su se HDZ-ovci slatko smijali kada je grad zadesila oluja, kada je u sat vremena na malom teritoriju palo 75 litara kiše, koliko je znalo, na ovom području, prema statistikama, pasti za mjesec dana. Dvostruka mjerila su prisutna. No to je moguće radi nakaradne politike HDZ-a na našoj lokalnoj razini i u županiji. Sve bi ispravili kada bi uskratili svoju ruku u Saboru premijeru Plenkoviću kako bi ga prisilili da nam da samo ono što nam pripada. Ne tražimo ništa preko mjere, želimo biti jednaki drugima. Najviše mi smeta kada se na polaganju vijenaca i paljenju svijeća na grobovima branitelja i pred glavnim križem na groblju pojavljuju oni koji rata nisu niti vidjeli, a sada imaju kapital koji je nastao pod sumnjivim okolnostima.

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

Piše Drago Hedl

Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

14.10.2018. | 15:00
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

Piše Drago Hedl

Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

7.10.2018. | 14:00
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

Piše Drago Hedl

Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

30.9.2018. | 14:00
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

Piše Drago Hedl

U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

23.9.2018. | 14:00
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

Piše Drago Hedl

Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

16.9.2018. | 14:00
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom Gr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo sotoni mogu smetati crkvena zvona

Piše Drago Hedl

Samo sotoni mogu smetati crkvena zvona

9.9.2018. | 13:13
Oni kojima smetaju crkvena zvona imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, zasad, tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima?
Oni kojima smetaju crkvena zvona imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, zasad, tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Brođane ne zanima seks?

Piše Drago Hedl

Zašto Brođane ne zanima seks?

2.9.2018. | 14:00
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

Piše Drago Hedl

Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

12.8.2018. | 13:30
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad policija svoj posao revnosno radi

Piše Drago Hedl

Kad policija svoj posao revnosno radi

5.8.2018. | 14:00
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija i Gradiška Stara

Piše Drago Hedl

Policija i Gradiška Stara

29.7.2018. | 14:00
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

Piše Drago Hedl

Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

22.7.2018. | 14:00
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana trav
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

Piše Drago Hedl

Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

15.7.2018. | 21:21
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

Piše: Drago Hedl

Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

8.7.2018. | 23:55
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

Piše Drago Hedl

Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

1.7.2018. | 14:00
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država smije varati građene, obrnuto ne važi

Piše Drago Hedl

Država smije varati građene, obrnuto ne važi

24.6.2018. | 14:10
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

Piše: Drago Hedl

Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

17.6.2018. | 13:30
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

Drago Hedl:

'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

27.5.2018. | 14:00
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
SBplus.hr, Slavonski Brod : I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

Čija je zajebancija škola u Ruščici?

I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

20.5.2018. | 14:00
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

Piše Drago Hedl

Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

13.5.2018. | 14:00
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

Piše Drago Hedl

Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

6.5.2018. | 14:00
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :