Kolumne : Nedjeljna propovijed

 Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 19.11.2017. u 13:31
Prikaza: 1563
|

Prvi i drugi 'ešalon'

Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu

root : Vukovar je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratuPrvi 'ešalon'(Foto: Vlado Kos / HANZA MEDIA)

Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studenoga. I možda još ponekad: kada je prikla da se Vukovaru nešto uzme.

NEGDJE u travnju ove godine pisao sam u ovoj kolumni o maloj brodskoj tvrtki BMB Financing i sjetio ih se jučer gledajući vukovarsku kolonu sjećanja, onaj tužni mimohod od Bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. U toj koloni, na njenom čelu, bio je cijeli državni vrh. Pažljivo sam motrio one odmah iza njih, ''drugi ešalon'' zaslužnih, no ni ondje nisam zapazio nikog iz male brodske tvrtke BMB koju sam u ovoj kolumni spomenuo prije nešto više od pola godine. A ondje im je bilo mjesto.

Pažljivo sam motrio one odmah iza njih, ''drugi ešalon'' zaslužnih, no ni ondje nisam zapazio nikog iz male brodske tvrtke BMB koju sam u ovoj kolumni spomenuo prije nešto više od pola godine. A ondje im je bilo mjesto.

Ta mala brodska tvrtka svojim upornim radom, umijećem i zalaganjem uspjela je doći do podataka koje nisu imali ni tvrtka Borovo (ono što je nakon rata od nje ostalo), ni ministarstva gospodarstva i financija, ni itko u hrvatskoj vlasti. Pronašli su papire i dokaze kako je Borovo, neposredno pred rat, u tadašnji Sovjetski savez, izvezlo 650.000 pari obuće i da je SSSR Borovu ostao dužan 16.834.530 USD. Preračunato, danas bi to iznosilo više od 100 milijuna kuna.

Mukotrpnom, strpljivom potragom za fakturama, otpremnicama, izvoznim listama i carinskom deklaracijama, putujući na relaciji Zagreb – Beograd – Moskva, Brođani su uspjeli dokazati postojanje tog duga. Zahvaljujući njima, Hrvatska ga je naplatila, doduše ne u novcu, već u robi. Rusi su isporučili vojne helikoptere, opremu za termoelektrane, naftovod, a dio duga platiti u uslugama. Hrvatska je trebala namiriti Borovo, najveću vukovarsku tvrtku u bivšoj i sadašnjoj državi. Ali nije. Niti to namjerava.

Gledajući jučer kolonu sjećanja, slušajući premijera Plenkovića kao je ''hrvatska Vlada u godinu dana puno učinila za Vukovar'' sjetih se teksta koji sam nedavno pisao kako Grad Vukovar mora platiti dva milijuna kuna sudskih i odvjetničkih troškova u sporu koji je vodio s tvrtkom M SAN. U njoj je prije ponovnog ulaska u politiku radio današnji ministar obrane Damir Krstičević, a ondje je radila i koliko znamo još radi i njegova supruga. No, tih dva milijuna kuna samo je 10 posto iznosa koji je Grad Vukovar izgubio u poslu s M SAN-om.

Ta je tvrtka, naime, u Gospodarskoj zoni Vukovar sada vlasnica pet hektara zemljišta kupljenog za bagatelnih 381.891 kunu. M SAN je tako povoljnu cijenu dobio jer se obvezao investirati 130 milijuna kuna i do 2015. zaposliti 120 radnika. Od svega nije bilo ništa, a kada je Grad Vukovar tužio M SAN tražeći da zbog neispunjenja obveza plati stvarNi iznos zemljišta od 20.905.996,50 kuna, izgubio je spor s bivšom tvrtkom generala Krstičevića, aktualnog ministra obrane, pa sada plaća još dva milijuna kuna sudu i odvjetnicima. Ukupna šteta za Grad Vukovar: gotovo 23 milijuna kuna!

Gledam tako, u jučerašnjoj koloni sjećanja na žrtve Vukovara tamošnjeg župana Božu Galića i pred očima mi je još jedan moj tekst, o tome kako je tvrtka Borovo ''popušila'' 2,5 milijuna kuna kada je Gradu Županji posudila taj iznos da bi se isplatilo radnike propale tvrtke Lužnjak i spriječilo njihove prosvjede. Bio je to usmeni nalog iz županije Bože Galića, nije bilo pisanog traga. Borovo je novac posudilo, ali mu nikada nije vraćen…

Gledam jučer, u koloni sjećanja, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i sjetih se mog teksta o njegovoj prethodnici i stranačkoj kolegici Zdenki Buljan, koja je na nagovor sad već pokojnog predsjednika uprave HEP-a, Vukovarca Ivana Mravka, od privatne tvrtke kupila parcelu za 4.021.954,30 kuna kako bi HEP u Vukovaru počeo graditi plinsku elektranu i ondje otvorio ponešto radnih mjesta. Bilo je to 2009., a plinske elektrane nema niti će je biti. No, Grad Vukovar nepotrebno je potrošio četiri milijuna kuna i to za parcelu koju je državna tvrtka Borovo prije toga privatnoj tvrtki (onoj od koje će Grad Vukovar tu parcelu kupiti) prodala za 439.086,14 kuna, odnosno desetak puta jeftinije.

Gledam jučer kolonu sjećanja na žrtve Vukovara i mislim kako Vukovarci i njihov grad nisu bili samo žrtve u ratu. Podjednako su i žrtve u miru. Svi se u njih zaklinju, svima su puna usta Vukovara, a uzima im tko god stigne i tko god može. I sjete ih se jednom godišnje, 18 studenoga. I možda još ponekad: kada je prikla da se Vukovaru nešto uzme.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 20.11.2017. | 15:07

1

Nema komentara vrlih HDZ-enjara. Znaju da je to istina i ne žele negirati istinu. Već su je pokušavali sakriti puno puta optuživanjem onih koji ga već nekoliko puta pobijediše na izborima. Optuženi su bili u rovovima (Duspara i ekipa u njegovom okruženju), a tužitelji su se bogatili na račun građana. Progledala je raja i znaju tko im godinama smješta.
domobran

domobran

Komentirano: 19.11.2017. | 23:00

2

I onda se vrli hdzovci čude što gube u gradovima.S ovim Perom i ovakvim Dubravkom Duspara može mirno spavati i pobjedivati koliko hoće mandata . I ne bi se čudio da za 4.god preuzme i vlast u županiji.Kad se samo sjetim tko je sve stavljen na listu.
miromaric

miromaric

Komentirano: 19.11.2017. | 21:35

3

ivomarkić...svaka čast na komentaru,odličan je i pogađa u centar brodskih problema
smurf

smurf

Komentirano: 19.11.2017. | 19:47

4

Tako je Blade, potpuno se slažem. ivomarkic, svako slovo ti je na mjestu
Blade

Blade

Komentirano: 19.11.2017. | 18:32

5

Svaka ti je na mjestu...lajkam
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 19.11.2017. | 18:08

6

I naš Slavonski Brod je žrtva u miru, baš kao što je bio i u ratu. Iznjedrio je preko 10.000 vojnika od tadašnjih 58.000 stanovnika. "Đuro Đaković" i firme u našem okruženju i radnici tih firmi također su dali svoj obol u tom ratu, proizvodnjom municije, naoružanja, logističkih potrepština. Može se zaključiti da je trećina stanovnika Broda bila povezana s ratnim aktivnostima u ovom dijelu Slavonije. Osim što je bio u ratu i aktivno učestvovao, Brod je izgubio jedan važan pogon za vrijeme rata u kojemu su bili zaposleni naši radnici. Tvornica tramvaja dekretom je preseljena u Zagreb. Sada nasljednici ondašnje politike, na županiji, provode istu politiku i ignorantski se odnose prema stanovnicima Broda i okolice. Dodvornički se ponašaju prema vlastima u Zagrebu. Čak su htjeli "olakšati" svoj grad za 57.000.000 kuna u slučaju Korčula. Ne dozvole osnivanje sveučilišta, otežu s projektima koji su povezani sa sredstvima iz EU...itd. itd...Brođani su obranili grad Zadar i Maslenicu, a Plenković kaže kako nema novca za Brod kako bi se sanirale štete od poplava, dok ga za taj isti Zadar ima. Sjetimo se kako su se HDZ-ovci slatko smijali kada je grad zadesila oluja, kada je u sat vremena na malom teritoriju palo 75 litara kiše, koliko je znalo, na ovom području, prema statistikama, pasti za mjesec dana. Dvostruka mjerila su prisutna. No to je moguće radi nakaradne politike HDZ-a na našoj lokalnoj razini i u županiji. Sve bi ispravili kada bi uskratili svoju ruku u Saboru premijeru Plenkoviću kako bi ga prisilili da nam da samo ono što nam pripada. Ne tražimo ništa preko mjere, želimo biti jednaki drugima. Najviše mi smeta kada se na polaganju vijenaca i paljenju svijeća na grobovima branitelja i pred glavnim križem na groblju pojavljuju oni koji rata nisu niti vidjeli, a sada imaju kapital koji je nastao pod sumnjivim okolnostima.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš Duspara i njihov Ćosić

Piše Drago Hedl

Naš Duspara i njihov Ćosić

21.1.2018. | 14:00
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
Beskrajno je naivno Dusparino apeliranje na sve brodsko-posavske saborske zastupnike za koje kaže da su ''naši'', a ne ''njihovi'', neka ''svojim utjecajem i djelovanjem hrvatskoj Vladi nametnu obvezu rješavanja ovog, za sve građane Brodsko-posavske županije, prevažnog problema''
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

Piše Drago Hedl

Brodska policija u Vijuš, Plenkovićeva Vlada u Arenu Zagreb

14.1.2018. | 14:00
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
Ne znam kako financijski posluje Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu, ali joj sigurno neće biti naodmet lova koju će zaraditi iznajmi li jakim snagama MUP-a dio svog kompleksa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro i Luka su siročad čijeg se očinstva Vlada odrekla

Piše Drago Hedl

Đuro i Luka su siročad čijeg se očinstva Vlada odrekla

7.1.2018. | 14:00
Izvrsna vijest jeste odluka ministra Goran Marić da na popisu 40 tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku ostavi osječku Zračnu luku Klisa. Na taj način Slavoncima je omogućio lakši i brži odlazak u Irsku i Njemačku, zemlje od njihova strateškog i posebnog
Izvrsna vijest jeste odluka ministra Goran Marić da na popisu 40 tvrtki od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku ostavi osječku Zračnu luku Klisa. Na taj način Slavoncima je omogućio lakši i brži odlazak u Irsku i Njemačku, zemlje od njihova strateškog i posebnog i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što je vijest: kad Duspara ugrize novinara, ili obrnuto?

Piše Drago Hedl

Što je vijest: kad Duspara ugrize novinara, ili obrnuto?

31.12.2017. | 14:00
Iz iskustva znam što političari misle o novinarima i kako ih tretiraju ali, na žalost, iz mnogih novinskih tekstova znam što novinari misle o političarima.
Iz iskustva znam što političari misle o novinarima i kako ih tretiraju ali, na žalost, iz mnogih novinskih tekstova znam što novinari misle o političarima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plašim se za Slavonski Brod, država o njemu previše skrbi

Drago Hedl

Plašim se za Slavonski Brod, država o njemu previše skrbi

24.12.2017. | 15:00
Toliko skrbi, u tako malo vremena, sigurni smo, nije doživio niti jedan grad u Hrvatskoj. Pobrojimo još jednom: ... svi su oni upeli se za dobrobit građana Slavonskog Broda i u tri posljednja mjeseca svoje dragocjeno vrijeme fokusirali na taj grad, naravno, za dobrobit njegovih g
Toliko skrbi, u tako malo vremena, sigurni smo, nije doživio niti jedan grad u Hrvatskoj. Pobrojimo još jednom: ... svi su oni upeli se za dobrobit građana Slavonskog Broda i u tri posljednja mjeseca svoje dragocjeno vrijeme fokusirali na taj grad, naravno, za dobrobit njegovih g
SBplus.hr, Slavonski Brod : Posjeli smo Dusparu i Vrkića; sljedeći su Marušić i Anušić

Umjesto tramvaja Brođani grade rotore

Posjeli smo Dusparu i Vrkića; sljedeći su Marušić i Anušić

17.12.2017. | 13:31
Anušić i Marušić, dva župana rođena početkom sedamdesetih, u vrijeme kada je Zagrebom kružio 71, a Osijekom desetak tramvaja proizvedenih u Đuri, krišom se pogledavaju pa jedan od njih, onaj hrabriji, kaže premijeru: ''A kako bi bilo da te niskopodne tramvaje, za potrebe osječkog
Anušić i Marušić, dva župana rođena početkom sedamdesetih, u vrijeme kada je Zagrebom kružio 71, a Osijekom desetak tramvaja proizvedenih u Đuri, krišom se pogledavaju pa jedan od njih, onaj hrabriji, kaže premijeru: ''A kako bi bilo da te niskopodne tramvaje, za potrebe osječkog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Eksplozija brodske bombe i Bandićeva antifašizma

Piše Drago Hedl

Eksplozija brodske bombe i Bandićeva antifašizma

10.12.2017. | 14:00
No, ovaj naš rat, ipak je malo specifičan. Ne vodi se on samo zbog toga da bi se Ivu Lolu Ribara i njemu slične vratilo pod zemlju, već da bi se iz zemlje izvukli oni poraženi, oni koji su tada istaknuli bijelu zastavu.
No, ovaj naš rat, ipak je malo specifičan. Ne vodi se on samo zbog toga da bi se Ivu Lolu Ribara i njemu slične vratilo pod zemlju, već da bi se iz zemlje izvukli oni poraženi, oni koji su tada istaknuli bijelu zastavu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Premijer Plenković je plagijator

"Day before tomorrow''

Premijer Plenković je plagijator

3.12.2017. | 14:15
Premijer, kao i neki njegovi ministri (bivši i sadašnji), te jedan njegov potpredsjednik Sabora i vrli stranački drug, skloni su plagiranju. Dokazuju to šetajući Slavonijom. Od Požege, preko Slavonskog Broda do Osijeka i Vukovara.
Premijer, kao i neki njegovi ministri (bivši i sadašnji), te jedan njegov potpredsjednik Sabora i vrli stranački drug, skloni su plagiranju. Dokazuju to šetajući Slavonijom. Od Požege, preko Slavonskog Broda do Osijeka i Vukovara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pročelnik Klaić sukobio se s Titom na užas ministra Štromara

Tko je odgovoran za građevinsku dozvolu

Pročelnik Klaić sukobio se s Titom na užas ministra Štromara

26.11.2017. | 14:00
Tko je kriv što rekonstruirana cesta nema građevinsku dozvolu, a tko za prijetnje i ucjene upućene pročelniku Damiru Klaiću kako bi ju izdao protuzakonito, odgovor može dati jedino USKOK, ne uskoči li, dakao, u cijelu priču kakav viši interes. S kakve više adrese.
Tko je kriv što rekonstruirana cesta nema građevinsku dozvolu, a tko za prijetnje i ucjene upućene pročelniku Damiru Klaiću kako bi ju izdao protuzakonito, odgovor može dati jedino USKOK, ne uskoči li, dakao, u cijelu priču kakav viši interes. S kakve više adrese.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani znaju za pjesmu Uzalud vam trud svirači

Smrtno ozbiljni

Brođani znaju za pjesmu Uzalud vam trud svirači

12.11.2017. | 14:00
Zar gradonačelnik, župan, predsjednik HDZ-a ili SDP-a, nitko od vijećnika u brodskom gradskom vijeću ili županijskoj skupštini, nitko od zastupnikâ u Saboru, ili ministara, uključujući i rođenog Brođanima, ministra financija Zdravka Marića, ne zaslužuje pažnju lokalnog stand-up
Zar gradonačelnik, župan, predsjednik HDZ-a ili SDP-a, nitko od vijećnika u brodskom gradskom vijeću ili županijskoj skupštini, nitko od zastupnikâ u Saboru, ili ministara, uključujući i rođenog Brođanima, ministra financija Zdravka Marića, ne zaslužuje pažnju lokalnog stand-up
SBplus.hr, Slavonski Brod : Baš nas briga što karavane prolaze

Rusi dolaze, Arapi odlaze

Baš nas briga što karavane prolaze

5.11.2017. | 14:00
Dolazak Rusa i odlazak Arapa, površno gledano, nemaju nikakve dodirne točke osim činjenice da se radnja događa na obalama Save, ovoj lijevoj i onoj desnoj i da je vremenski koincidirala. No prava poveznica ta dva događaja je u trećem: jedni dolaze, drugi odlaze, a mi stojimo.
Dolazak Rusa i odlazak Arapa, površno gledano, nemaju nikakve dodirne točke osim činjenice da se radnja događa na obalama Save, ovoj lijevoj i onoj desnoj i da je vremenski koincidirala. No prava poveznica ta dva događaja je u trećem: jedni dolaze, drugi odlaze, a mi stojimo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Županijski sud u Slav. Brodu, doslovno, i prijeki je sud'

'Tvrdim to s punom odgovornošću':

'Županijski sud u Slav. Brodu, doslovno, i prijeki je sud'

29.10.2017. | 13:40
Nameće se krajnje uznemirujuće pitanje: ne obuzme li vas nemir, nespokoj, strah i blagi užas kada pokušavate zamisliti kako tek na tom sudu prolaze obični građani, kada se ondje prijeki sud primjenjuje i na vlastite suce.
Nameće se krajnje uznemirujuće pitanje: ne obuzme li vas nemir, nespokoj, strah i blagi užas kada pokušavate zamisliti kako tek na tom sudu prolaze obični građani, kada se ondje prijeki sud primjenjuje i na vlastite suce.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najvažnija osoba u 10 tisuća godina povijesti V. Kopanice

Ružica Vukovac

Najvažnija osoba u 10 tisuća godina povijesti V. Kopanice

22.10.2017. | 12:40
Čak i da je – a nije – sve onako kako to opisuje autor, stvarno je neviđeno da se povrijeđeni autor, izv. prof. dr. sc. Emer Munjiza, u ''Povijesti Velike Kopanice'', u monografiji čija bi svrha trebala biti ono što i naslov kaže, povijest toga mjesta, obračunava na 18 stranica
Čak i da je – a nije – sve onako kako to opisuje autor, stvarno je neviđeno da se povrijeđeni autor, izv. prof. dr. sc. Emer Munjiza, u ''Povijesti Velike Kopanice'', u monografiji čija bi svrha trebala biti ono što i naslov kaže, povijest toga mjesta, obračunava na 18 stranica s
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budaku treba i spomenik, 'skromna' ulica nije dovoljna

Nedjeljom U

Budaku treba i spomenik, 'skromna' ulica nije dovoljna

15.10.2017. | 14:00
I kako sada zamjeriti županu i liječniku što su malo mlatili i šamarali svoje supruge, nastojeći ih izvesti na pravi put, ali na žalost, njihovi napori, očito, nisu dali željeni rezultat. Pa ljudi su samo slijedili misao velikog književnika dr. Mile Budaka - kome je kao književni
I kako sada zamjeriti županu i liječniku što su malo mlatili i šamarali svoje supruge, nastojeći ih izvesti na pravi put, ali na žalost, njihovi napori, očito, nisu dali željeni rezultat. Pa ljudi su samo slijedili misao velikog književnika dr. Mile Budaka - kome je kao književni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanima treba uvesti porez na (čisti) zrak

Čuvajte se političara i kad darove nose

Brođanima treba uvesti porez na (čisti) zrak

8.10.2017. | 13:31
Iako će za 10 godina Čermak rafineriji dostaviti plina za 1,5 milijardi kuna, rekao je kako mu taj posao, u smislu profita, zapravo ništa ne donosi: on to više radi iz patriotskih razloga, zbog toga da bi Brođanima osigurao čist zrak.
Iako će za 10 godina Čermak rafineriji dostaviti plina za 1,5 milijardi kuna, rekao je kako mu taj posao, u smislu profita, zapravo ništa ne donosi: on to više radi iz patriotskih razloga, zbog toga da bi Brođanima osigurao čist zrak.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

Piše Drago Hedl

Duspara bi Rusu Azimovu trebao podići spomenik

1.10.2017. | 14:00
Kad je srpski Knez Miloš svog ambasadora slao u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.
Kad je srpski Knez Miloš svog ambasadora slao u Carigrad, uz vjerodajnice dao mu je i sljedeći (diplomatski) savjet: ''Turci vole dvije stvari: dupe i zlato. Mi zlata nemamo!''.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar Kuščević lokalnim šerifima kupuje nove Magnume

Piše Drago Hedl

Ministar Kuščević lokalnim šerifima kupuje nove Magnume

24.9.2017. | 14:00
Uglavnom, financiranje lokalnih medija i njihov opstanak ovisi o volji lokalnih šerifa; oni ih plaćaju na način kako to radi pripito društvo u krčmi kada od seoskih tamburaša naručuju pjesmu. Plaćaju samo ono što žele čuti.
Uglavnom, financiranje lokalnih medija i njihov opstanak ovisi o volji lokalnih šerifa; oni ih plaćaju na način kako to radi pripito društvo u krčmi kada od seoskih tamburaša naručuju pjesmu. Plaćaju samo ono što žele čuti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Marušić bi premijeru Plenkoviću mogao citirati Tita

Piše Drago Hedl

Župan Marušić bi premijeru Plenkoviću mogao citirati Tita

17.9.2017. | 14:30
Marušić će imati razloga pohvaliti se da od siječnja 2008., otkad sjedi u fotelji župana, nije traćio vrijeme. Svog će šefa moći dočekati parafrazom rečenice onog zločinca čije su ime napokon maknuli s najljepšeg zagrebačkog trga: ''Narod koji ima (ovakvu) omladinu, ne mora brinu
Marušić će imati razloga pohvaliti se da od siječnja 2008., otkad sjedi u fotelji župana, nije traćio vrijeme. Svog će šefa moći dočekati parafrazom rečenice onog zločinca čije su ime napokon maknuli s najljepšeg zagrebačkog trga: ''Narod koji ima (ovakvu) omladinu, ne mora brinu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Crkva bez zvona ne može, škola bez interneta može

Piše Drago Hedl

Crkva bez zvona ne može, škola bez interneta može

10.9.2017. | 14:00
U državi čija trećina saborskih zastupnika ne treba besplatno prijenosno računalo nije eksces graditi školu koja nema pristup normalnom, a kamoli širokopojasnom, internetu. Sreća je u činjenici da će taj nedostatak nadomjestiti ispodpojasni vjerski odgoj.
U državi čija trećina saborskih zastupnika ne treba besplatno prijenosno računalo nije eksces graditi školu koja nema pristup normalnom, a kamoli širokopojasnom internetu. Sreća je u činjenici da će taj nedostatak nadomjestiti ispodpojasni vjerski odgoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Med i mlijeko u debelom crijevu hrvatske Vlade

Piše Drago Hedl

Med i mlijeko u debelom crijevu hrvatske Vlade

3.9.2017. | 17:00
Pitao sam dvaput jesam li dobro čuo: da je posljednjih pet - šest godina u Hrvatskoj propalo oko 55.600 farmi muznih krava. I dobio odgovor: da dobro si čuo.
Pitao sam dvaput jesam li dobro čuo: da je posljednjih pet - šest godina u Hrvatskoj propalo oko 55.600 farmi muznih krava. I dobio odgovor: da dobro si čuo.
SBplus.hr, Slavonski Brod :