Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 9.9.2018. u 13:13
Prikaza: 4064
|

Piše Drago Hedl

Samo sotoni mogu smetati crkvena zvona

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplusMali dio buduće crkve u Naselju Andrija Hebrang
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus

Oni kojima smetaju crkvena zvona imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, zasad, tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima?

DOK sam jedno vrijeme živio na zagrebačkoj Savici, u zgradi tik uz park, jedinoj zelenoj oazi u tom dijelu betonske džungle glavnog grada, ta se četvrt mjesecima spominjala u svim medijima. Postojao je, naime, plan, već je bio gotov i cijeli projekt, da se usred parka sagradi crkva. Projekt je, naravno, imao blagoslov Milana Bandića, no stanovnici u zgradama uokolo pobunili su se. Ne zbog toga što su bili protiv crkve, a u službi sotone, već zato što nisu htjeli izgubiti park, mjesto na kojem bi nalazili malo mira, šetali s unucima, mjesto na kojem su se djeca igrala, umirovljenici odmarali u hladu stabala i opuštajućeg zelenila.

Čudi kako nitko nije primjetio da su i župnik Ćurić i partijski propagandisti svoje poruke počinjali riječju 'zdravo'.       

Ni župnik, ni Bandić nisu popuštali, ali ni stanovnici Savice. Među onima koji su se protivili gradnji crkve u parku, bilo je i puno vjernika. Svi su uglas ponavljali da nisu protiv crkve, ali su tražili da se gradi na drugoj lokaciji kakvih je uokolo bilo. Peticija koju su potpisali nikoga od nadležnih nije osobito impresionirala. Bandić je najavio kako će park rekonstruirati, što je trebalo biti uvod u početak gradnje crkve. Stigli su građevinski strojevi, park je ograđen i trebala je početi gradnja ''još starijeg i ljepšeg'' parka. No, tada su stanari okolnih zgrada izašli u park da bi ga obranili, ali tada se zbilo i malo ''događanje naroda''. Iz drugih zagrebačkih kvartova dovedeni su ''protuprosvjednici'' koji su trebali stvorit dojam da ima i onih koji žele crkvu baš u parku na Savici, bez obzira što bi njenom gradnjom ta zelena oaza gotovo posve nestala.

Na račun stanovnika Savice pale su teške riječi: sve su to redom komunjare, bezbožnici, antikristi, mrzitelji svega hrvatskog (!), sluge sotone, udbaši… Bilo je i nemilih scena, sve se umalo pretvorilo u ulični rat, no na kraju ipak su pobijedili (barem privremeno) stanovnici Savice. Odustalo se od gradnje crkve i vjerojatno se čeka neko novo, ''bolje vrijeme'', kada će ideja o crkvi usred parka ponovno oživjeti.

Ovaj dugi uvod nekako se naslanja na aktualnu brodsku priču o crkvi čija glasna zvona remete mir okolnih stanara. Postoje propisi koji štite građane od pretjerane buke, no ne i za crkvena zvona. Koliko će glasna biti njihova zvonjava (saznali smo ovih dana na ovom portalu), stvar je dobre volje župnika. Nema tu nikakvih zakona, propisa, mjerenja decibela…, a oni kojima zvonjava smeta mogu naravno, očekivati hrpu pogrdnih epiteta. Malo tko će prihvatiti da im smeta buka zvonâi bit će optuženi da se bore protiv Crkve, da su zadrti komunisti i bezbožnici kojima smetaju vjernici i vjera. Nema tu rasprave, nema argumenata. U hrvatskom su (i ne samo hrvatskom) društvu neke stvari nedodirljive, a onaj tko se drzne u njih taknuti završit će na lomači, na sreću verbalnoj, a ne pravoj kao prije nekoliko stoljeća.

Nisu naravno preglasna crkvena zvona jedino u što ne valja dirati i na što svi sliježu ramenima, od policije do gradske uprave i raznih inspekcija. Pogledajte svatovske povorke, koliko se glasno u njima trubi i kako vozači u njima voze. Kada bi policija, zbog inače zabranjenog trubljenja, zaustavila svatovsku kolonu i kaznila počinitelje, a ne daj bože provela i alkotest, nisam siguran kako bi se organi reda proveli. I bi li se uneredili pred razuzdanom svatovskom gomilom. Postoje običaji jači od zakona, stvari za koje zakon ne važi i nitko neće primijeniti običaje mada je više nego očito kako krše zakon.

Ili, sjetite se onih povorki vozila koja su nakon svake pobjede hrvatskih nogometaša ovoga ljeta u Rusiji jezdile hrvatskim gradovima i selima. Je li itko zaustavio vozilo na čijim su krovovima, kao na željezničkim vagonima u Indiji, sjedili razuzdani navijači, ili se vozili u prtljažniku ili pak sjedili na otvorenim prozorima jurećih vozila? Mada je bilo očito da je bar 90 posto tih vozača bilo pripito, neki i dobrano, mada se radilo o teškom kršenju prometnih pravila i javnog reda i mira, zbog kojeg bi u nekim drugim okolnostima počinitelji bili kažnjeni, sankcija nije bilo.

Postoje, rekosmo, običaji jači od zakona, preglasna crkvena zvona u Slavonskom Brodu, samo su dio toga.

Pored Božje poruke koju župnik Tomislav Ćurić tako revnosno odašilje Njegovim sljedbenicima - kao što su svojevremeno partijski propagandisti, putem zvučnika obješenih na ulične bandere, odašiljali Titove misli i zapovjedi - ova naprava koju crkvenim zvonom zovu, ustvari, sofisticirana je zamjena za bivše 'Udbine' popisivače uglednih vjernika koji su išli u crkvu. Ona, ta naprava koju crkvenim zvonom zovu, između ostalog, detektira "mrzitelje Crkve u Hrvata". A bila bi još efikasnija kad bi župnik Ćurić, ponekad, umjesto "Zdravo Djevo" na razglas pustio početak Thompsonove pjesme "Čavoglave". Naime, čudi kako nitko nije primjetio da su i župnik Ćurić i partijski propagandisti svoje poruke počinjali riječju 'zdravo'.       

No, oni kojima to smeta ipak imaju rješenje: mogu prodati stanove i odseliti u neki drugi, za sada tiši dio grada. Možda će cijena stanova zbog zvonjave biti nešto niža, jer je kvaliteta stanovanja narušena, ali treba li imati milosti prema bezbožnicima? Ni malo: prema njima valja postupiti isto kao i prema bezbožnim migrantima, baš onako kao je to na svom Facebook profilu neki dan objavio velečasni Josip Tomić, upravitelj župa iz Kupske doline: ''Ne dajte migrantima ni hrane ni vode!'' Jer oni nose opasnost ''islamskog krivovjerja'', kao što opasnost od krivovjerja nose i oni kojima smeta zvonjava crkvenih zvona.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 10.9.2018. | 9:45

1

I loša reklama je dobra reklama. https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/564751/omiljeni-imotski-franjevac-komentira-poruku-koja-je-poharala-drustvene-mreze-vjernici-koji-smatraju-da-sveta-misa-nije-nuzna-za-spasenje-su--ateisti Što li će na to mladi držač tipke za zvono reći?
splavar

splavar

Komentirano: 9.9.2018. | 22:27

2

Zvonjavom kvaliteta stanovanja nije umanjena, čak povećana, jer vjernici sada imaju svoj objekat., a cijana stanova sigurno zbog toga neće biti umanjena. Bezbožnici bi trebali imati milosti prema vjernicima. Što ako im smeta križ, da stavimo petokraku ?
splavar

splavar

Komentirano: 9.9.2018. | 22:23

3

Zvona nisu preglasna. jeli netko mjerio decibele, Postoje propisi pa neka se primijene. Odgovorno tvrdim da velikoj većini stanovnika nije preglasna zvonjava, nego joj se raduje. Zašto bi manjina provodila svoju samovolju? Imam prijedlog, neka naprave peticiju da vidimo koliko ih je . Vjerojatno 10-tak.
Dobar_los_zao

Dobar_los_zao

Komentirano: 9.9.2018. | 19:43

4

Šta da ti kažem. Bojim se da si u pravu i nadam se da si u krivu. Vladajućoj oligarhiji je dobro došlo ovo iseljavanje i mladih i starih i to je sve planski rađeno. Da su ostali ovdje balon bi se napuhao i neminovno bi došlo do puknuća dakle revolucije premda ni sada ta opcija nije nemoguća. Nije to poželjan scenarij ali desničarskim budalama i kriminalcima koji se kriju iza domoljublja nikako ne ide u glavu da država pripada svima a ne samo njima. Uostalom i prošla se država raspala zato što su jedni polagali pravo na nju više od drugih. Da je situacija dobra nije ali bumo vidjeli.
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 9.9.2018. | 19:09

5

Očito je da rata mora biti, prije ili kasnije jer tupsonima se ne može ništa dokazati.
Dobar_los_zao

Dobar_los_zao

Komentirano: 9.9.2018. | 17:45

6

Odličan članak na kakav smo i navikli od Hedla koji uz odmjerenu dozu satkazma uvijek secira stvari 'do kosti'.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je Mirela Šmital izbjegla sudbinu Stjepana Haramusteka

Piše Drago Hedl

Kako je Mirela Šmital izbjegla sudbinu Stjepana Haramusteka

11.11.2018. | 14:00
Kako je gospođa Mirala Šmital uspjela izbjeći sudbinu svog prethodnika, gospodina Stjepana Haramusteka? Kako, dakle, nije smijenjena zato što ne radi svoj posao? Hoće li, glede & unatoč, uskoro dobiti još jedan mandat županijske državne odvjetnice, jer se na tu funkciju nedavno k
Kako je gospođa Mirala Šmital uspjela izbjeći sudbinu svog prethodnika, gospodina Stjepana Haramusteka? Kako, dakle, nije smijenjena zato što ne radi svoj posao? Hoće li, glede & unatoč, uskoro dobiti još jedan mandat županijske državne odvjetnice, jer se na tu funkciju nedavno k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

Piše Drago Hedl

Mala je to žrtva Brođana za tako velik profit Croduxa

14.10.2018. | 15:00
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
Dragi građani Slavonskog Broda, strpite se još godinu dana, udišite smrdljiv, toksičan, zagađen zrak, trujte se još malo, zajedno sa svojom djecom, dok se ne dogovorimo o razlici u cijeni koju ćemo postići prodajom plina. I budite strpljivi: vaša žrtva je malena u odnosu na visin
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

Piše Drago Hedl

Što Dusparu i Vrkića veže s Marxom?

7.10.2018. | 14:00
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
Političari su stanje u Slavoniji samo različito interpretirali; radi se o tome da ga valja promijeniti. No, šanse za to su male: dok su nam prije političari padali s Marxa, danas kao da padaju s Marsa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

Piše Drago Hedl

Brodski Komunalac raspiruje vandalizam

30.9.2018. | 14:00
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
Kada bi se netko latio posla i istražio koliko je gradskog inventara (koševi, klupe i slično) uništeno i koliko je policija takvih uhvatila, a nadležne službe naplatile kazni, bilo bi jasno o čemu pričamo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

Piše Drago Hedl

U Đuri se nisu upecali, u Đakovu jesu

23.9.2018. | 14:00
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
Mnogi lokalni šerifi, uzdigli su se do razine faraona. Razlika između onih egipatski i onih naših, današnjih, samo je utoliko što ovi naši, današnji, ne grade piramide. Njima je dovoljna piramida vlasti na čijem su vrhu oni. Sami, nepogrešivi, neupitni, najbolji, najpametniji, sv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

Piše Drago Hedl

Tko rješava prometni udes - policija ili politika?

16.9.2018. | 14:00
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom
Policija zna i identitet 22-godišnjeg mladića i njegove vršnjakinje, koja je s njim bila u automobilu kada se dogodila nesreća. No, policija, kao i mi, zna još nešto: L. M. je obiteljski povezan s dvojicom jakih ljudi iz HDZ-a: bivšim požeškim županom i aktualnim predsjednikom Gr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Brođane ne zanima seks?

Piše Drago Hedl

Zašto Brođane ne zanima seks?

2.9.2018. | 14:00
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
Ne želim biti zloguki prorok, pa ću se malo našaliti, kao i na početku teksta. Radni naslov njihovog okruglog stola mogao bi biti sličan naslovu romana kojeg sam nedavno promovirao u Slavonskom Brodu: Vrijeme seksa u doba nemilosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

Piše Drago Hedl

Nećemo u Brodu četnika Bajagu, dajte nam Thompsona i U2

12.8.2018. | 13:30
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
Pitate se vjerojatno otkud mi je palo na pamet na hrvatski prevesti onu odvratnu Bajaginu pjesmu citiranu na početku ovog teksta? S olakšanjem kažem: nisam to učinio ja. Pitajte one dečke iz Slavonskog Broda, onaj rock sastav Divlji dječak koji ne samo što pjeva tu Bajaginu pjesm
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad policija svoj posao revnosno radi

Piše Drago Hedl

Kad policija svoj posao revnosno radi

5.8.2018. | 14:00
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
Dirljiva je briga naše policije o građanima za kojima nije raspisana tjeralica, ni Interpolova, ni naših sudova, pa je teško ne usporediti to s policijskom logikom iz jednog starog vica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija i Gradiška Stara

Piše Drago Hedl

Policija i Gradiška Stara

29.7.2018. | 14:00
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
Netko nazove šefa smjene na granici i kaže: 'Ej rođo, ne diraj mi one moje iz autobusa, pusti ih da prođu, to su sve naši pošteni dečki, a žuri im se na janjetinu, javili im da je upravo skinuta s ražnja, pa da se ne o'ladi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

Piše Drago Hedl

Zagađena voda plod je kolektivne halucinacije Brođana

22.7.2018. | 14:00
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana
S obzirom da na svijetu postoji mnogo onih koji su uvjereni kako je cijelo nebo zapravo jedan ogromni LCD ekran na kojem nam prikazuju holograme, zašto ne ponuditi i odgovor na brodski misterij kako je sve što se oko brodske vode događalo posljednjih dana ožujka i prvih dana trav
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

Piše Drago Hedl

Mandžukić i Slavonski Brod vole se javno

15.7.2018. | 21:21
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
Ako Županja, šezdesetak kilometar istočnije od Slavonskog Broda, može imati spomenik nogometnoj lopti, zašto Slavonski Brod, isto toliko kilometara uzvodno uz Savu, ne bi mogao imati spomenik kopački. Onoj Mandžukićevoj na kojoj bi pisalo: Slavonski Brod.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

Piše: Drago Hedl

Tužno je da Sessa mora podučavati Svirčevića o pravu

8.7.2018. | 23:55
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
Najmanje što bi, u konkretnom slučaju, morao učiniti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jest da se ugleda na predsjednika Vrhovnog suda i stane u zaštitu načela koje ''gađanima pruža bolju, kvalitetniju i bržu pravnu zašita''.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

Piše Drago Hedl

Mirko Svirčević je Jasni Krnić na ruke stavio 'lisice'

1.7.2018. | 14:00
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
Zbog godišnjeg raspored poslova, kojeg je sačinila trenutačno prva osoba Općinskog suda, Jasna Krnić, nezadovoljni sutkinje i suci tog Suda: Biserka Trstenjak Opačak, Jasna Bratek, Lidija Klašnja, Željka Paunović, Josip Petričević, Ivanka Kovačević, Slaven Vidmar, Ivanka Šaravanj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država smije varati građene, obrnuto ne važi

Piše Drago Hedl

Država smije varati građene, obrnuto ne važi

24.6.2018. | 14:10
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
Kada država vara svoje građane, kada ih potkrada i ne osigurava im ono što joj spada u opis posla, kada vlast tone u skandalima, laže i ruga se svojim građanima, tada ti građani, u demokratskom svijetu, izlaze na ulice da bi rekli: dosta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

Piše: Drago Hedl

Za spremnik spremni? Brođani i Osječani baš i ne!

17.6.2018. | 13:30
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
Vlast u Hrvatskoj ne mora se bojati narodnog bunta, niti da će cijena benzina zapaliti ulice naših gradova. Mi smo nekako više spremni za dom, nego za spremnike goriva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

Drago Hedl:

'Brođani, pišite ministru Ćoriću - što više i što češće'

27.5.2018. | 14:00
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
Građani Slavonskog Broda i njegov gradonačelnik imaju, dakle, moćno oružje u bobi protiv onoga što se kolokvijalno zove šutnja administracije. Šaljući razglednice i e-poruke ne čine ništa ilegalno, ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonom, a kako su poruke pristojne, uljudne i
SBplus.hr, Slavonski Brod : I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

Čija je zajebancija škola u Ruščici?

I pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ignorira Mirka Dusparu

20.5.2018. | 14:00
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
Kakav genijalan zaključak! I to za samo 10 godina! Fenomenalno! Dokaz kako i najsloženiji problemi, odnosno ''specifične situacije'', mogu biti potpuno i trajno riješene u razumnom roku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

Piše Drago Hedl

Sa Šeksom i bez seksa, crno nam se piše

13.5.2018. | 14:00
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
Ne razumijem one koji kukaju što ne mogu dobiti posao u javnom sektoru. Njima država, pošteno gledano, čini samo uslugu. Neka otiđu na rad u inozemstvo: em su ondje bolje plaćeni, em novac neće morati trošiti za članarinu stranke koja ih je zaposlila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

Piše Drago Hedl

Lako je za Đurinu kuću, ali što će biti s njegovim Holdingom

6.5.2018. | 14:00
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
Kao kad u šumi oluja iščupa markantni, stoljetni hrast, oslobađajući prostor za nicanje drugih, tako će i nestankom Đure Đakovića, čiju je kuću također srušio vjetar, biti oslobođen prostor za nicanje novih ''junaka našeg doba'' (doduše ne onakvih o kakvima je pisao Ljermontov).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :