Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 24.5.2018. u 0:01
Prikaza: 2282
|

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Dražen Krstanović/pozegaeu
Foto: Dražen Krstanović/pozegaeuTamara Puač i Mitar Obradović u borbi za 'Komitet'
 • Dražen Krstanović/pozegaeu

Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

NA Dan pobjede, 9. maja, kad Europa slavi smrt fašizma, a Hrvatska se sprema na Bleiburg - jer njome vladaju nacionalističke ili, kako bi sami kazali, suverenističke, snage - Socijaldemokratska partija raspisala je unutarstranačke izbore u svojim županijskim organizacijama.

Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važnije čiji si, nego kakav si.

O pripremama za te izbore u Brodsko-posavskoj županiji pisali smo vrlo malo jer su kandidature za funkciju predsjednika i ukrcavanja u pojedine prijeizborne tabore vođeni konspirativnije od iskrcavanja savezničkih postrojbi Davida Eisenhowera u Normandiji, na 'Dan D'.

Osim toga, kad smo saznali kako se neće kandidirati Tomo Opačak, nego netko od njegovih favorita, postalo je jasno da nikakvih pikanterija biti neće. Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važno 'čiji si'.

Mada je izborni princip isti - 'naši' protiv 'njihovih' - za razliku od Brodsko-posavske županije, kod susjeda u Požeško-slavonskoj ništa prikriveno nije. Dapače, od kad su '12 veličanstvenih' - jedan od osnivača i dugogodišnji sinonim požeških SDP-ovaca, Zdravko Ronko s 11 drugarica i drugova - napustili stranku, došlo je do otvorenog 'bratoubilačkog' rata između stranci 'vjernih' i 'nevjernih' odnosno 'pravnih' i 'nepravnih' kandidata.

"Drže se zakona k'o pijan plota"

Po mišljenju kandidatkinje za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Požeško-slavonske županije, Tamare Puač - dakle, moguće županice ili, najmanje, saborske zastupnice iz V. izborne jedinice - Centrala u Zagrebu odlučila je ne držati se Statuta i drugih pozitivnih akata stranke 'kao pijan plota'. Odlučila je "favorizirati" (i) njezina protukandidata, Mitra Obradovića, dapače, dopustiti mu kandidaturu mada "on za to ne ispunjava niti jedan od tri propisana uvjeta". Pod pretpostavkom da nije kažnjavan, a da je platio članarinu, kandidat treba neprekidno pet godina biti član stranke, odnosno vijećnik u nekoj od lokalnih samouprava ili član nekog od rukovodnih tijela stranke.

U svojoj službenoj žalbi Županijskoj izbornoj komisiji SDP-a Požeško slavonske županije, Puač je napisala: "Odgovorno tvrdim... Odlukom Gradskog odbora SDP-a Mitar Obradović je u SDP Hrvatske učlanjen i upisan 10. lipnja 2013.godine, a iz stranke je svojevoljno istupio povratom stranačke iskaznice 05.svibnja 2016.godine. U posebnom stranačkom postupku, kojeg je vodila Gradska organizacija SDP- Požega, 5. svibnja 2016., donesena je Odluka o njegovu isključenju koju je Statutarna komisija poništila", dvije godine kasnije i 11 dana prije početka unutarstranačkih izbora, "6. svibnja 2018.".

Kao da nije izašao iz stranke

"Istom tom Odlukom Statutarna komisija je na nezakonit i nestatutaran način donijela Odluku kojom Mitra Obradovića vraća u članstvo SDP Hrvatske iako to ne može, jer je Statutom jasno određeno kako se upisuje u stranku ili ispisuje iz nje. Da stvar bude gora", nastavlja Puač, "tom Odlukom mu je čak priznat i kontinuitet od prvog dana od kako je u SDP-u... mada mu ni to nije dovoljno jer je u stranku primljen 10. lipnja 2013., a da bi mu kandidatura bila valjana trebao je biti primljen 17.svibnja, kako bi imao pet godina članstva do 17. svibnja 2018., kad su raspisani izbori".

Kako bi otklonili taj nedostatak, bez kompleksa, Obradoviću su dan podnošenja molbe za prijem u stranku, 2. travnja 2013.godine, naknadno, uveli kao da je tada i primljen. Učinili su to na način da su "otključali, zbog izbora, zaključanu evidenciju članstva i izvršili nezakonitu i nestatutarnu intervenciju".

Budući da je Izborna komisija "prihvatila kandidaturu Mitra Obradovića, mada ne ispunjava uvjete, molim hitno postupanje, u protivnom ću zaštitu zatražiti putem nadležnog Suda", zaključila je svoju Žalbu kandidatkinja Puač.

Županijska izborna komisija, kojoj se Puač obratila, odbila je njezinu žalbu, "jer nije zaprimljena u zakonski propisanom roku".

U razgovoru s kandidatkinjom saznali smo kako će "u petak podnijeti tužbu, sukladno Zakonu o strankama i kaznenu prijavu, a sve zbog protuzakonitosti u postupanju Izborne i Statutarne komisije.

"Obradovićeva kandidatura nije sporna"

Želeći na službenoj adresi provjeriti "zakonitost" kandidature koju spori Tamara Puač, konzultirali smo glavnog tajnika SDP-a, Nikšu Vukasa, a potom zatražili i očitovanje kandidata Obradovića. Obojica su za SBplus kazali kako "kandidatura nije sporna".

Hoće li prvi i zadnji s liste, Mirko Bistrović i umirovljeni brigadir HV-a Željko Samardžija, čekati dok se njihovi protukandidati sa sredine liste, Mitar Obradović i Tamara Puač, međusobno ne iscrpe i to iskoristiti, ostaje vidjeti.

Uglavnom, od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  brodskasova

  brodskasova

  Komentirano: 24.5.2018. | 18:32

  1

  Drugovi Srbi pobiše se za bivši komitet
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:09

  2

  stipe pokazao si si kako si mentalno retardiran, zbogom
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:07

  3

  Da onda se to zvala nacionalizacija udba ozna a sad pljačka dobara koji su izgrađenu iod1945 do 1990 što je najgore sad hrvat uzima od hrvata ,razlika drastična.nemaš se kome žaliti .dvijesto obitelji, Todoriču mogu staviti soli na rep jer su umreženi s njim , platiče stoka sitnog zuba ,kako je krivousti bio u pravu
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:53

  4

  MENTALIST - dobar si si nick odabrao, jer su ti komentari poprilično mentalni. Kao nešto se suprotstavljaš mojem mišljenju, a onda potvrdiš što sam rekao. Onda se slažeš, ali iznosiš kontra stavove. Poprilično konfuzno i nepovezano, kao da si danas preskočio terapiju. Kako je to Plenković uništio oporbu i kakva je to oporba koju Dona Anemico tako lako uništi? Sa autorom članka bih se možda mogao složiti da je SDP nekada bio Lucifer (lučonoša), ali je zato danas goli K :)
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:22

  5

  STIPE,momčino ,opet griješiš , sve je to plod nakaradne hdz privatizacijske otimačine krajem 90 tih sve ostalo j e povijest, ovo ostalo su samo abortirani primjerci tog događaja s tim da bi nas plenković i borg i agrokormogli skupo stajati.Da , jedini uspijeh Plenkovića je što je uništio kompletnu oporbu i vlada državom kao feudalac i sam je izjavio 1000 godinana, sdp nula bodova nema šanse za oporavak bolest je metastazirala
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 10:02

  6

  Upravo zato su nam umjesto marksista i komunista nasušno potrebni pravi socijaldemokrati i liberali koji bi ojačali "lijevi" dio političkog spektra. Ili ti misliš da su komunisti i marksisti u stanju donijeti željene napretke u društvu? SDP nije učinio niti jedan takav pozitivan pomak u društvu i stoga ne nosi s pravom naziv socijaldemokratski. Nakon privatizacije i pretvorbe i sadašnje Andrejeve pljačke, najgore poteze u našoj povijesti su povukli Linić i Mirando.
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 9:38

  7

  Stipe žao mi je što ti moram kontrirati ovo sad kod nas je slično marksističko komunističkoj i socijalističkoj ideologiji ili još bolje feudalizmu , jer koliko vidim nitko za ništa ne odgovara osim malog sitnog čovjeka koji uvijek najebe za deset kuna .Što je najgore sada HRVAT KRADE OD HRVATA, političari su največi lažovi, samo raja to ne kuži .U stvari sistem funkcionira od vlasti do oporbe pod geslom use nase i podase sačuvajmo fotelje što duže, zar te to ne podsječa na neka prošla vremena.Mala je razlika između jednoumlja i naše demokracije i domoljublja i sirotnjskog džepa
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 8:59

  8

  Ovdašnji esdepeovci iznikli su na marksističkoj komunističkoj teoriji, a marksizam kao ideologija je u samoj svojoj srži nepravedan i devijantan. Društvo zasnovano na marksističkim idejama nikada se nije moglo i ne može ostvariti bez nasilja i tiranije. Socijaldemokracija ove bivše komuniste i njihove sljedbenike nikada nije zanimala, tako da je logično njihovo potonuće i nestanak sa političke scene. Još ćemo se načekati da se pravi socijaldemokrati kod nas pojave, jer im ne cvatu ruže niti u sređenim, naprednim društvima.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tko o čemu kurva o poštenju...'

  Zdravko Ronko:

  'Tko o čemu kurva o poštenju...'

  19.8.2018. | 19:40
  O licemjerju i principijelnosti, vjerojatno, nitko bolje pisao nije od Meše Selomovića u njegovu romanu Derviš i smrt.
  O licemjerju i principijelnosti, vjerojatno, nitko bolje pisao nije od Meše Selomovića u njegovu romanu Derviš i smrt.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ivan Pernar kao i druge političke neznalice, često brblja

  Ako nemaš rješenje - šuti

  Ivan Pernar kao i druge političke neznalice, često brblja

  16.8.2018. | 22:22
  Kad bi češće šutjeli možda bismo i pomislili kako se na hrvatskoj političkoj sceni pojavilo par drukčijih, ali ovakvim istupima, svakim danom sve više, otklanjaju sumnju o tome jesu li u pitanju isti ljudi kao oni koje kritiziraju. Neznalice.
  Kad bi češće šutjeli možda bismo i pomislili kako se na hrvatskoj političkoj sceni pojavilo par drukčijih, ali ovakvim istupima, svakim danom sve više, otklanjaju sumnju o tome jesu li u pitanju isti ljudi kao oni koje kritiziraju. Neznalice.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Požega će iznjedriti novog hrvatskog premijera

  Glavni tajnik SDP-a, ustvari, tvrdi:

  Požega će iznjedriti novog hrvatskog premijera

  12.8.2018. | 21:30
  Dakako, javnosti ostaje tek nagađati na koje od njihovih drugova je Vukas mislio, tvrdeći kako će oni biti "još bolji i jači", jer sa drugaricama loše stoje. Nama su, pak, o svojim špekulacijama govorili bivši i sadašnji SDP-ovci, rado kiteći jedni druge i epitetima koje ne objav
  Dakako, javnosti ostaje tek nagađati na koje od njihovih drugova je Vukas mislio, tvrdeći kako će oni biti "još bolji i jači", jer sa drugaricama loše stoje. Nama su, pak, o svojim špekulacijama govorili bivši i sadašnji SDP-ovci, rado kiteći jedni druge i epitetima koje ne objav
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I sin bi tata

  Vidjela žaba...

  I sin bi tata

  9.8.2018. | 17:20
  Mada fotografija govori više od tisuću riječi, istaknut ću ih tek par za koje držim kako bi mogle biti pokazatelj nekih od karakteristika ovog nametljivca bez respekta.
  Mada fotografija govori više od tisuću riječi, istaknut ću ih tek par za koje držim kako bi mogle biti pokazatelj nekih od karakteristika ovog nametljivca bez respekta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U slavu šovinizma, a ne hrvatskog naroda i njegove države

  Još jednom monumentalno

  U slavu šovinizma, a ne hrvatskog naroda i njegove države

  6.8.2018. | 12:30
  Hrvatsku smo stvorili mi - patriote i dragovoljci Domovinskog rata - na čelu s Franjom Tuđmanom, unatoč činjenici da ste nas, umalo, u tome spriječili vi 'Košići' i 'Thompsoni' svojim pozivanjem na Antu Pavelića i njegov ratni poklič: 'Za dom spremni!'.
  Hrvatsku smo stvorili mi - patriote i dragovoljci Domovinskog rata - unatoč činjenici da ste nas, umalo, u tome spriječili vi 'Košići' i 'Thompsoni' svojim klicanjem 'Za dom spremni!' dok ste nas kroz dizajnirane Ray-Ban naočale, s brojnih ugostiteljskih terasa, gledali kako (i)
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Časne ljude ovjekovječili i nečasnim sjenama

  Lijepi kej i ružne uspomene budi(o)

  Časne ljude ovjekovječili i nečasnim sjenama

  3.8.2018. | 17:40
  Oni koji ratove pokreću, u pravilu, u njima ne sudjeluju kao ratnici nego kao profiteri.
  Oni koji ratove pokreću, u pravilu, u njima ne sudjeluju kao ratnici nego kao profiteri.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad je potpuno odgovoran za stanje 'spornih' površina

  Uprava tvrdi jedno, a građani drugo

  Grad je potpuno odgovoran za stanje 'spornih' površina

  1.8.2018. | 22:00
  Vjerojatno svjesni tog propusta - kao i mnogih drugih nelogičnosti u državi - gradskim upravama od 1990. do danas nije padalo na pamet parkirna mjesta između nebodera dati u koncesiju te parkiranje naplaćivati - mada su u vlasništvu Grada.
  Vjerojatno svjesni tog propusta - kao i mnogih drugih nelogičnosti u državi - gradskim upravama od 1990. do danas nije padalo na pamet parkirna mjesta između nebodera dati u koncesiju te parkiranje naplaćivati - mada su u vlasništvu Grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Partijski Egopučisti dvije godine rade u korist HDZ-a

  'Peta kolona'

  Partijski Egopučisti dvije godine rade u korist HDZ-a

  1.8.2018. | 0:01
  Svima je jasno kako se unutarstranačka borba ne vodi oko sadržaja partijskih politika, nego oko sinekura koje Partija osigurava.
  Svima je jasno kako se unutarstranačka borba ne vodi oko sadržaja partijskih politika, nego oko sinekura koje Partija osigurava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U tom brodskom restoranu sve se promijenilo - osim hrane

  Zagorjeli grah je dobar tek u braku

  U tom brodskom restoranu sve se promijenilo - osim hrane

  27.7.2018. | 22:30
  Ni sanjati nisam mogao kako ću se osjećati nakon jedne posjete zubaru, jer sam prihvatio savjet prijatelja da ručam kod Oroza gdje, reče mi, između ostalog, poslužuju čobanac, grah, fiš...
  Ni sanjati nisam mogao kako ću se osjećati nakon jedne posjete zubaru, jer sam prihvatio savjet prijatelja da ručam kod Oroza gdje, reče mi, između ostalog, poslužuju čobanac, grah, fiš...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Promašeno ulaganje u projekt, ljude koji ga vode, ili oboje?

  Brodsko posavski 'Obrovac'

  Promašeno ulaganje u projekt, ljude koji ga vode, ili oboje?

  26.7.2018. | 0:01
  Ispričavamo se jer smo pogriješili predstavljajući Centar "u krivom kontekstu". Naime, ta firma zaista nema nikakve veze s "Regionalnom kompetentnosti" iz svoje oblasti, niti je ikakva škola, pogotovo ne ona koja bi imala veze s obrazovanjem đaka i seljaka.
  Ispričavamo se jer smo pogriješili predstavljajući Centar "u krivom kontekstu". Naime, ta firma stvarno nema nikakve veze s "Regionalnom kompetentnosti" iz svoje oblasti, niti je ikakva škola, pogotovo ne ona koja bi imala veze s obrazovanjem seljaka i đaka - poljoprivrednika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?

  Državno odvjetništvo nije utvrdilo

  Tko, kad, gdje, kako i zašto je zatrovao vodu?

  22.7.2018. | 0:01
  U slučaju da Državno odvjetništvo ne utvrdi tko, kad, gdje, kako i zašto je kontaminirao uzorke pitke vode te javnost ne uvjeri u vjerodostojnost tih kriminalističkih nalaza, ono samo, Županijsko državno odvjetništvo, mora biti podvrgnuto istrazi što je tome uzrok: nesposobnost
  U slučaju da Državno odvjetništvo ne utvrdi tko, kad, gdje, kako i zašto je kontaminirao uzorke pitke vode te javnost ne uvjeri u vjerodostojnost tih kriminalističkih nalaza, ono samo, Županijsko državno odvjetništvo, mora biti podvrgnuto istrazi što je tome uzrok: nesposobnost d
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  Mada ih često vodi tek srce

  Neka pukne koga smeta, Hrvatska nije ruglo svijeta

  17.7.2018. | 18:30
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca
  Mada oni tvrde suprotno, Hrvatska ne pripada retrogradnoj manjini Thompson-Kostelićeve provenijencije, nego ogromnoj većini miroljubivog hrvatskog svijeta koji, nakon dobivene bitke za međunarodno priznanje zemlje, nastavlja s obranom ljudskih prava i sloboda svakog pojedinca u n
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  Zbog (ne)rada Sindikata i zastupnika

  Tijekom 'Vatrene' euforije HDZ donio protekcionistički zakon

  14.7.2018. | 18:43
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  Državni aparat je osigurao instrumente putem kojih policiju i vojsku može velikim novcem financirati na mala vrata, jer dobit državnih tvrtki je prošle godine iznosila dvije milijarde kuna. U redovnim društvenim okolnostima, dakako, neće biti potrebno na izvanredan način podizati
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  INSTITUCIJE U FUNKCIJI KRIMINALA

  Raste broj sudionika zločinačkog poduhvata 'Rimac-Lidl'

  11.7.2018. | 0:01
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  U tom sukobu, SBplus podupire Dusparu i njegovu Gradsku upravu, dok Brodportal podupire Rimca i njegove suučesnike u zločinačkom poduhvatu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  Bitka za 'dvor' SDP-a

  Možda će trebati sazvati Konvenciju - po izbacivanju pučista

  1.7.2018. | 23:00
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  Po prijemu popisa ljudi koji traže njegovu smjenu, Bernardić bi mogao proslijediti ga odgovarajućim partijskim tijelima sa zahtjevom neka ih sve izbace iz stranke, uz obrazloženje kako, iz osobnih egoističnih razloga, 18 mjeseci rade na rušenju vodstva SDP-a i na taj način razbij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  Centralni događaj - vol na ražnju

  Poniženjem drugih nije moguće uzvisiti sebe

  25.6.2018. | 22:22
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  Zbog historiografa, a ne andrijevačkih lidera, treba ostaviti poruku: U vrlo rijetkim povijesnim događajima moguće je cijeli narod s njihovim vođama poistovjetiti. Nažalost, današnja proslava u Donjim Andrijevcima nije jedan od takvih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  Tko je pobijedio: Ona, On ili Oni

  Je li nova predsjednica SDP-a tek sestra Tome Opačka?

  17.6.2018. | 0:01
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  Budući da je i previše onih koji drže kako novi lider SDP-a nije Marina Opačak Bilić, nego njezin brat Tomislav Tomo Opačak, trebat će proći neko vrijeme da bi članstvo i javnost vidjeli tko je, ustvari, pobijedio na unutarstranačkim izborima: Ona, Marina; On, Tomo; Oni, obitelj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  Izgleda, dobit će prvu predsjednicu

  Hoće li SDP nastaviti s kadrovskim kanibalizmom?

  15.6.2018. | 12:12
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  Kako bi lijepo bilo kad bi gubitnici u ovim unutarstranačkim izborima bili na razini s koje je pobjedniku moguće čestitati - ma tko to bio. Kako bi lijepo bilo kad bi i gubitnici željeli dio pobjedničkog tima biti i nastaviti graditi takvu stranku, pobjedničku, a ne rušiti ju na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  Nakon osmogodišnjeg rata

  HDZ konačno pobijedio Brođane i gradonačelnika Dusparu

  8.6.2018. | 14:00
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  'U ovom slučaju, držim kako je važnija veća sigurnost građana u snabdijevanju pitkom vodom od prava svih nas na upravljanje vodocrpilištem Sikirevci. Povinovao sam se odnosu snaga i prihvatio podređen položaj - dok u Salvonskom Brodu ne stasaju ljudi kojima će opći interes zajedn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  Paklena, a ne Zlatna dolina

  Klijentelizam u sjeni internog rata političkih dinosaurusa

  2.6.2018. | 0:01
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  Mada dvije najjače političke stranke - SDP i HDZ - nalaze se u paklenim unutarstranačkim problemima, iz kojih će obje izaći potpuno osakaćene, to nije najveći problem. Naime, ta dva mastodonta nema tko zamijeniti. Nema stranke za koju bi se moglo kazati kako je programska i kadro
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

  Bez okolišanja

  Piše: Marija Radošević

  Naši, a tuđi

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :