Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 12.8.2018. u 21:30
Prikaza: 1934
|

Glavni tajnik SDP-a, ustvari, tvrdi:

Požega će iznjedriti novog hrvatskog premijera

034portal
Foto: 034portalNikša Vukas, glavni tajniok SDP-a
  • 034portal

Dakako, javnosti ostaje tek nagađati na koje od njihovih drugova je Vukas mislio, tvrdeći kako će oni biti "još bolji i jači", jer sa drugaricama loše stoje. Nama su, pak, o svojim špekulacijama govorili bivši i sadašnji SDP-ovci, rado kiteći jedni druge i epitetima koje ne objavljujemo zbog čuvanja digniteta svakog od njih.

NAKON što se, kaže više požeških novinara, najbolji političar Zlatne doline zadnjih četvrt stoljeća, bivši gradonačelnik i župan te aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru, Zdravko Ronkoodrekao SDP-ovaca 'preko novina' te s još desetak najbližih suradnika nedavno napustio Partiju, ta je stranka nestala s tamošnje političke scene. Doslovno.

Prvo su požeške drugarice i drugovi, tijekom unutarstranačkih izbora, otvorili pravi pravcati rat za fotelje pod neobjavljenim sloganom: 'Do istrage vaše ili naše', a potom je 'Centralni komitet' reagirao na jedino moguć način ako je želio sačuvati svoj ugled ma što to bilo - poništio je izborni proces te raspustio cijeli ogranak - jer je kandidatkinja za predsjednicu Županijske organizacije, Tamara Puač, na Titov rođendan, 25. svibnja, Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela Kaznenu prijavu protiv: Davora Bernardića, predsjednika SDP-a, Nikše Vukasa, glavnog tajnika SDP-a, svih članova Statutarne komisije SDP-a i Mitra Obradovića, jednog od četiri kandidata za predsjednika požeško-slavonskog SDP-a, zbog krivotvorenja dokumenata važnih za regularnost unutarstranačkih izbora.

Prvi operativac na terenu

Mada su godišnji odmori u toku - ili upravo zbog toga - od Glavnog odbora u srpnju imenovani 'prinudni upravitelj' raspuštenih SDP-ovaca Požeško-slavonske županije, Nikša Vukas, "u prostorijama stranke u Požegi održao je prvi uvodni sastanak s članicama i članovima u toj županiji".

Ustvari, bili su to "predsjednici gradskih i općinskih organizacija SDP-a kojima je Vukas "otvoreno govorio o stanju u stranci, o razlozima njihova raspuštanja te poručio kako će im u narednom razdoblju pružiti svu potrebnu podršku u radu, kako bi zajedničkim snagama izgradili još jači Požeško-slavonski SDP.

"Ovdje imamo jako puno vrijednih i kvalitetnih ljudi koji su dosta toga prošli i koji mogu dati svoj doprinos SDP-u. Čeka nas puno posla. Najprije ćemo odraditi pripreme za nadolazeće izbore u županijskoj organizaciji, a potom provesti i same izbore te napraviti sve za bolji i jači SDP, ne samo ovdje u Slavoniji, nego i u cijeloj Hrvatskoj", zaključio je Vukas.

Mada to nije rekao izrijekom, Vukas je, ustvari, najavio kako će Požega iznjedriti novog hrvatskog premijera. Naime, njegova ambicija da "izgradi još bolji i jači Požeško-slavonski SDP" nego je on dotad bio, može značiti samo to da će idući predsjednik hrvatske Vlade biti SDP-ov čovjek iz Požege. Jer, požeško-slavonski SDP, dosad, imao je više gradonačelnika i župana. Dakle, iduća stepenica je "jači" od njih - premijer.

Ljudi ozbiljne stranke bi trebali ozbiljni biti 

Da je Vukas htio reći kako će tamošnju 'partijsku ćeliju' nastojati vratiti na poziciju koju je u Zlatnoj dolini imala za vrijeme zlatnih vremena Zdravka Ronka, bila bi to visoko podignuta ljestvica, ali tvrditi kako će biti "još bolji", barem zasad, s raspoloživim kadrom, nerealna je ambicija koja u javnost šalje poruku kako su u pitanju neuvjerljivi političari i neozbiljni ljudi. Kažu promatrači tog bratoubilačkog rata (i) u požeško-slavonskom SDP-u, dodajući kako bi im bolje bilo čekati upis novih, nekontaminiranih i nekompromitiranih mladih požežanki i požežana te s njima početi - ispočetka - graditi novi SDP.

Dakako, javnosti ostaje tek nagađati na koje od njihovih drugova je Vukas mislio, tvrdeći kako će biti "još bolji i jači", jer sa drugaricama loše stoje. Nama su, pak, o svojim špekulacijama govorili bivši i sadašnji SDP-ovci, rado kiteći jedni druge i epitetima koje ne objavljujemo zbog čuvanja digniteta svakog od njih.

Jači i bolji od Ronka

Mitar Obradović, s blagoslovom Zdravka Ronka, bio je prvi pomoćnik direktora Tekije, ravnatelj Porezne uprave u Požegi, ravnatelj Doma Zdravlja, direktor FINA, član Gradskog odbora SDP-a Požega… Zbog iskustva na rukovodnim funkcijama, kažu dobri poznavatelji unutarstranačkih (ne)prilika u ostacima požeške Partije, mogući je budući hrvatski premijer (po Vukasu), ili barem šef požeško-slavonskih SDP-ovaca.

Zoran Krejči, profesionalni vozač saniteta u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije gradski je vijećnik u Gradu Pakracu i dugogodišnji koalicijski partner tamošnjeg HDZ-a, član Županijskog odbora SDP bio je prije nego ga raspustiše, bivši je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca te bivši vijećnik Županijske skupštine. Ono što njega posebno karakterizira jeste činjenica da "voli društvo i sve što uz to ide. Zbog toga, stalni je gost ustanove zvane 'Devetka' iz Pakraca".

Gojko Nenadović, predsjednik seniora SDP-a Požege, član Županijske skupštine iz reda nacionalnih manjina, član GO SDP Požega. Bio je profesionalni 'obavještajac' s iskustvom iz KP Doma one i ove države. Posebno ga vole tamošnji Srbi jer je o njima vodio brigu tijekom Domovinskog rata. Zbog toga ili nečeg drugog, nije ga voljela bivša alfa i omega požeškog HDZ-a, Marija Bajt, koja je putem 'svojih ljudi' Nenadovića izbacila iz KP Doma, ali je on, putem Tužbe, zahvaljujući svjedočenju kolega iz SUZUP-a, Brune Galića i umirovljenog generala SUZUP-a Ivana Jukić, spasio radno mjesto.

Bruno Horvat, županijski vijećnik, član GO SDP Požega, član ŽO SDP Požeško slavonske, bivši član HDZ-a, bivši predsjednik mladeži HDZ-a, poznati je "bilder i narcis zvan 'banana man' koji na društvenim mrežama sam za sebe kaže: Bruno Horvat - prvije, Bruno Horvat - drugije i Bruno Horvat - trećije". Ronko ga je zaposlio kao profesionalnog predsjednika Turističke zajednica, a potom u Hrvatsku lutriju kao koordinatora za Slavoniju, gdje vježba za moguću funkciju u Partiji.

Željko Samardžija otac, dipl. ing. sigurnosti i umirovini brigadir Oružanih snaga RH, ali ne zbog toga što mu je general Zvonko Peternel šogor, a general Miljenko Crnjac prijatelj, županijski je vijećnik i bliski prijatelj aktualnog župana, generala Alojza Tomaševića, a sam je bio kandidat SDP-a za župana 2013. Zahvaljujući prijateljskim odnosima s HDZ-om, bio je vojni ataše u Londonu i Dublinu. Njegovi bliski suradnici tvrde kako je bio posebno vezan za spomenik Narodno-oslobodilačkom ratu u Kamenskom dok nije 'prohujao s vihorom. Spomenik dakako, a ne Samardžija.

Luka Samardžija sin, magistar je ekonomije, doktorant  doktorskog studija Agroekonomike, bivši potpredsjednik GO SDP Požega, koordinator za mlade SDP-a koje je trebao konstituirati ali nije, radio je na Veleučilištu na projektima koje je uglavnom  osiguravao dr.sc. Marijan Cesarik, potom se na par mjeseci zaposlio u požeškom 'Color emajlu', a trenutno se bavi poljoprivredom i čeka… rezultate politike Davora Bernardića i nešto za sebe dakako. Uzgred, kažu, "ratovao je protiv teta u Vrtiću doka ga nije na zemlju spustila ravnateljica Sanda Lukić tvrdeći, ustvari, kako je u pitanju impotentno-prepotentan tip".

Ivan Tubić iz Pleternice grada, nije se proslavio vođenjem tamošnjeg SDP-a u čemu mu je posebno pomogao njegov mecena Mirko Bistrović koji je iskustva na rušenju socijaldemokracije, navodno, "stjecao u njemačkom SPD-u". A hoće li njegova iskustva koristiti lideri SDP-a Hrvatske, ostaje vidjeti.

Sve je to posljedica Berine politike

Dakako, pitali smo i dojučerašnjeg pater familias tamošnjeg SDP-a što on misli o aktualnim previranjima u požeškom SDP-u:

- Vaša hipoteza da bi Požega, iz redova SDP-a, mogla dati premijera - ako nije cinična - posljedica je tek vaše bujne mašte. Naime, da bi netko iz redova SDP-a postao hrvatski premijer, prije toga bi trebao biti predsjednik stranke - koja, ustvari, više ne postoji. Fotografija 034portala s događaja o kojem pišete, više od tisuću riječi, govori o posljedicama politike koju vodi aktualni predsjednik stranke. - pomalo indolentno rekao nam je Ronko, dok o kandidatima za tu odgovornu funkciju nije želio "trošiti riječi".

Priopcenje Niksa Vukas.docx

MS Word Dokument(.docx)

31 kb

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
BajMata

BajMata

Komentirano: 13.8.2018. | 19:39

1

Članak je još zanimljiviji ako kliknete na plavo označena imena.....Kliknite, isplati se :)

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

Bit će 'capo dei capi'

Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

23.10.2018. | 22:10
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

Marina Opačak Bilić

Kad predstavnica kapitala radničku klasu štiti

23.10.2018. | 0:01
Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
Mada od Marine Opačak Bilić nitko ne očekuje da piše novi manifest radničke klase, vjerojatno, ima ih koji misle kako njezina materijalna neovisnost može doprinijeti čišćenju političkog prostora od onih koji se u stranke upisuju kako bi ih one 'uhljebile'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

'Nečovjek' - jer je Bosanac

'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

21.10.2018. | 17:00
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

Ekskluzivno i cjelovito

Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

20.10.2018. | 16:30
Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

Iz jedne brodske trgovine

Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

16.10.2018. | 0:01
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

Što je gore - stanje ili njegov opis?

'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

13.10.2018. | 13:10
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

U društvu Kolinde Grabar Kitarović

Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

10.10.2018. | 22:45
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

10.10.2018. | 0:01
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

2.10.2018. | 0:01
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Kad crveni crne košulje obuku

U ratu mali miševi u miru velike ustaše

Kad crveni crne košulje obuku

1.10.2018. | 0:01
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

Krmak

27.9.2018. | 0:01
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi