Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 22.8.2018. u 22:22
Prikaza: 3869
|

Grijeh mu je krivo parkiranje

Policajci premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina

root : Policajci premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina

Ne šuti dok sustav ili pojedinci u njemu zloupotrebljavaju položaj i ovlasti jer, budeš li nijem, sigurno ćeš i sam doći na red.

PROFESIONALNO novinsko izvještavanje o nekom događaju temelji se na zlatnom i zasad postojanom pravilu tzv. Pet W: Who - tko, What - što, When - kada, Where - gdje, Why - zašto i How - kako. Dakle, na pitanjima koja u svakoj vijesti trebaju imati odgovore. U onoj mjeri u kojoj nedostaju odgovori na tih pet pitanja, u toj mjeri je sama vijest invalidna.

'Kurčiti' se treba prozivanjem pokvarenih političara, popova, policajaca, odvjetnika, sudaca… kad napadaju druge, a ne tek onda kad postupaju protiv nas osobno.

Međutim, pored korektno napisane vijesti, od istih odgovora moguće je napraviti i tendencioznu odnosno potpuno izvrnutu informaciju. Ovisi to o znanju, karakteru i sklonosti svakog izvjestitelja o događaju.

Prilog novinarke Novog lista, Biljane Savić, jedan je od primjera pristrano napisanog članka u čijem je naslovu sublimiran njegov sadržaj: "Policajci kod Rijeke premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina. Grijeh mu je - krivo parkiranje".

Dakle, već u samom naslovu, poslana je poruka kako su policajci nepotrebno, zbog navodno krivog parkiranja, premlatili čovjeka pred očima žene i malodobnog sina, a da pritom nije iznesen slijed događaja. Na isti način, vijest su prenijeli svi veliki (hrv. mainstream) mediji.

Zbog izostanka informacija o tijeku događaja i tendencioznog isticanja njegovih posljedica, čitatelju ostaje tek nagađati što se ustvari dogodilo. Jedni će pomisliti kako je bahati '35-godišnjak' pružio 'aktivan otpor' nekom traženju policije, zbog čega su oni postupili adekvatno propisima, dok će drugi pomisliti kako je bahata policija prekoračila ovlasti te pretukla nevina čovjeka samo zbog toga što nije, odmah po njihovu nalogu, udaljio "vozilo koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji iz nekog razloga smetalo". I sve to "pred ženom i sinom" koji je "satima kasnije plakao od šoka".

Kad opća pravila želimo podrediti osobnom egoističnom interesu

Mada je "sloboda pojedinca preduvjet slobode svih", zakone donosimo s primarnim ciljem ograničavanja osobnih i grupnih interesa štetnih po zajednicu u cjelini. Zbog toga, u sukobu između predstavnika zajednice i njezina člana, u pravu su zaštitnici općeg interesa. Sve dok se, opet u okviru institucija društva, ne dokaže suprotno.

Načelno, to što nimalo ne poštujem bivšeg šefa brodske Policijske uprave, Miju Kršića, bivšeg šefa Županijskog državnog odvjetništva, Stjepana Haramusteka, ili aktualnog kandidata za predsjednika Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Pavu Garića, ne daje mi za pravo odbiti Kršićevu zapovijed tijekom njegovog službenog postupanja (makar ta zapovijed bila u funkciji suspektnih interesa Zdravka Sočkovića) niti mi daje pravo ignorirati presudu suca Garića (makar ona bila u funkciji interesa notoprnog Ivana Rimca) sve dok su oni ovlašteni postupati (i) 'u ime države'.

U konkretnom riječkom slučaju, vjerojatno, policija je nešto zapovjedila, kasnije "premlaćenom, 35-godišnjaku", koji zapovijed nije poslušao nego je odlučio 'polemizirati' s 'organima reda'.

Člankom 127. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika  propisano je kako: "Policijski službenik smije uporabiti sredstva prisile … nakon što mjerama upozorenja i naredbi nije postigao cilj njihova izdavanja".

Drugim riječima, ako ne poslušate "naredbu" policajca, njemu je dopušteno prinuditi vas na njezino izvršenje primjenom sile o čijoj opravdanosti, vrsti i intenzitetu će odlučiti on sam. I, tako je u svim zemljama svijeta, pri čemu primjena u praksi uvelike ovisi o karakteru političkog sustava zemlje i garniture koja njoma upravlja. Zbog toga će 'Milanovićeva' policija izbjeglice na hrvatskim granicama dočekivati s 'toplim čajem', a 'Plenkovićeva' s 'hladnim pendrekom'.

Tijekom postupanja 'institucija' protiv nas osobno, nemamo pravo demonstrirati 'građanski neposluh'

Dakako, postoji mogućnost da policajca koji 'postupa' osobno poznajete kao običnog 'šupka', koji svaki dan 'kocka i pije', koji je 'neuredan', 'nekulturan' te po vašem mišljenju, 'sramoti struku i državu kojoj služi'.

I, kakve veze ima naše mišljenje o nekom policijskom službeniku - pogotovo u slučaju da ga nikad javno iznijeli nismo - s njegovim pravima i obvezama tijekom (ne)službenog postupanja prema vama. To što mi imamo nešto protiv nekog ili nečeg u sustavu, obvezni smo prijaviti 'institucijama' odnosno objaviti putem medija. Ako to ne učinimo iz nama znanih, obično oportunističkih, razloga - jer većina misli kako će svoje probleme riješiti putem svog policajca, suca, liječnika, političara, popa… izvaninstitucionalno - onda trebamo šutjeti kad sami dođemo 'na red'.

U svakom slučaju, tijekom postupanja 'institucija' protiv nas osobno, nemamo pravo demonstrirati 'građanski neposluh', jer u tom slučaju ne zastupamo opći nego osobni interes. A, kad mediji nečiji osobni ili partikularni interes pokušavaju predstaviti općim, obični su lašci i manipulatori, kao i junačine koje se kurče pred prijateljima, curom… ili kim već, verbalno ponižavajući policijske službenike tijekom njihova postupanja. Dakako, to se ne odnosi na organizirane prosvjede protiv (ne)postupanja pojedinca i/ili sustava.

'Kurčiti' se treba prozivanjem pokvarenih političara, popova, policajaca, odvjetnika, sudaca… kad napadaju druge, a ne tek onda kad postupaju protiv nas osobno. Kad napadnu nas, trebamo prvo pokušati problem riješiti na zakonit način, kroz institucije sustava, ma koliko one bile odraz stanja u društvu - ma koliko one bile lijene, neprofesionalne, korumpirane… Tad ćemo biti dobronamjerni i vjerodostojni, a ne samovoljni i egoistični.

Budemo li šutjeli i uzdali se u 'svog čovjeka', sigurno je, i sami ćemo doći na red

Neovisno o tome što se zaista dogodilo u općini Klana, vijest objavljena pod naslovom: "Policajci kod Rijeke premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina" je tendenciozna i šteti ugledu policije, bez obzira na nalaz kojeg će, vjerojatno, naknadno objaviti policijska interna kontrola. Vijest je vrlo štetna zbog toga što nije zasnovana na potpunoj informaciji o tijeku samog događaja, nego tek na dijelu njegovih posljedica.

Tako objavljena vijest, vrlo je štetna za formiranje javnog mnijenja o mjestu i ulozi represivnih tijela u društvu. Takve vijesti potiču negativan odnos prema obuzdavanju ljudskog egoizma, samovolje i uopće štetnog ponašanja pojedinaca u zajednici te relativiziraju protuzakonitost.

Vrlo često, zbog (i) neprofesionalnog postupanja službenih osoba, u drugi plan bude potisnut, ili potpuno marginaliziran, povod njihovu djelovanju. "Dok piješ vodu misli na izvor", kineska je poslovica. I, dakako, ne šuti dok sustav ili pojedinci u njemu zloupotrebljavaju položaj i ovlasti jer, budeš li nijem, sigurno ćeš i sam doći na red.

Indexovu "Eekskluzivnu snimku: Policijski obračun s Antunom Žeravicom" prenosimo u nastavku s pitanjem - Treba li bez fizičkog otpora postupiti sukladno zapovijedi policijskih službenika?
 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prljavi_Harry

Prljavi_Harry

Komentirano: 23.8.2018. | 16:14

1

Inače ima jedno 2g. kako ovdje nisam komentirao. Bio sam naravno pod drugim imenom kojemu sam lozinku već zaboravio pa sam napravio novi nick ali nisam zaboravio da sam s tobom i @gerilcem imao najžešće rasprave s tim da @gerilca više nema barem ne pod tim imenom.
Prljavi_Harry

Prljavi_Harry

Komentirano: 23.8.2018. | 16:00

2

Nisam @Stipe nego i iz drugih članaka u kojima se medicinska dokumentacija i policijsko izvješće podudaraju s ovim činjenicama. Ostalo izvan toga je jasno i zadnjoj budali. Nego de ti meni reci koji bi opravdani razlog ovako brutalnog premlačivanja trebao biti kada je u pitanju običan građanin koji nije čak ni naoružan? Taman i da je nasrnuo na njih policijske ovlasti se svode neutraliziranje prijetnje i privođenje a ne na divljačko cipelarenje.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 23.8.2018. | 15:37

3

Reprersivno prema nekima a s druge strane tatinim sinovima ništa,dosta čudni kriteriji
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 23.8.2018. | 15:33

4

Stipe,dovoljno si pametan da uočiš da to uopče nije bitno u državi poput ove postoje podobni i nepodobni nepodoban je ovaj mladić iako je možda zaslužio a s druge strane pogledaj kako se prema podobnima ponašaju u vinkovcima
Stipe

Stipe

Komentirano: 23.8.2018. | 15:14

5

Harry - i ti si to sve saznao iz šturog Biljaninog članka. Svaka čast! Možda ti ipak bolje paše nick Vidovita Zorka?
Prljavi_Harry

Prljavi_Harry

Komentirano: 23.8.2018. | 14:20

6

Konji su bespotrebno prebili čovjeka zato jer su neadekvatno obrazovani kadrovi. To je činjenica i način izvještavanja od strane novinara je nebitan. Pretučeni je naravno pogriješio što nije postupio po nalogu policije ali profesionalno postupanje bi se svelo na stavljenje lisica i privođenje ali pošto se kod nas u policiji zapošljavaju polukriminalci onda to završi ovako. I na ovom području se osjete posljedice odlaska kvalitetnih kadrova pa se zapošljava svakoga ko se prijavi.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 23.8.2018. | 10:20

7

DA ,tebi se više sviđa kada sud maltene oslobodi čovjeka za dokazanu krivicu kao i ovog tipa danas iz Požege baš ste realni,sinkopa vlada. Da pitajte Vinkovčane o tuči neki dan i tko je priveden a tko je pozvan kao svjedok a možda je trebalo biti obrnuto
Stipe

Stipe

Komentirano: 23.8.2018. | 9:45

8

Tekstovi poput ovog iz Novog lista u nrmalnih građana neće rušiti renome policije nego novinara i novinarstva. No, hrvtsko novinarstvo se već dugo ne želi opterećivati nepotrebnim pizdarijama - poput činjenica. Kome još to treba? Jako je malo vijesti gdje se autori trude donijeti što više činjenica iz što više izvora te bez svojih mudrosernih komentara prepustiti čitateljstvu neka samo zaključi o čemu se radi. Jasno je i zašto se to događa: takvim je novinarima potreban izniman trud, znanje i poštenje, a za posljedicu često trebaju/imaju 24/7 policijsku zaštitu i ispodprosječne plaće. Za bolju ilustraciju preporučam Hedlov roman "Ispovijedna tajna". Šuno je lakše sjediti doma pa svoje uratke i "vijesti" lansirati iz svoje udobne fotelje u dnevnoj sobi.
Znalac

Znalac

Komentirano: 22.8.2018. | 22:54

9

Novinarka Novog Lista BILJANA SAVIĆ. ..hvala i doviđenja.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

Iz jedne brodske trgovine

Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

16.10.2018. | 0:01
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

Što je gore - stanje ili njegov opis?

'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

13.10.2018. | 13:10
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

U društvu Kolinde Grabar Kitarović

Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

10.10.2018. | 22:45
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

10.10.2018. | 0:01
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

2.10.2018. | 0:01
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Kad crveni crne košulje obuku

U ratu mali miševi u miru velike ustaše

Kad crveni crne košulje obuku

1.10.2018. | 0:01
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

Krmak

27.9.2018. | 0:01
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

U neznanju ili ...

Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

26.9.2018. | 12:59
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

Pero Ćosić i ekipa drže:

Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

26.9.2018. | 0:02
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

Kad institucije ne rade svoj posao

Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

17.9.2018. | 0:01
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

Incident bez presedana

Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

12.9.2018. | 17:30
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

'Do istrage vaše ili naše'

Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

12.9.2018. | 0:01
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

(Ne)normalna tržišna pojava

Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

8.9.2018. | 18:18
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

Besprijekorna procedura

Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

5.9.2018. | 0:01
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

2.9.2018. | 0:01
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

1.9.2018. | 11:55
Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

31.8.2018. | 22:10
Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

IMAMO SLUŽBENU INFORMACIJU

Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

29.8.2018. | 16:00
'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nevjerojatna laž postala je dio kolektivne svijesti

'Kad trojica kažu pijan si - valjaj se'

Nevjerojatna laž postala je dio kolektivne svijesti

26.8.2018. | 23:00
Bez posezanja za Milanovićevim prepotentnim manirama i autokratskim postupcima - ako sebi i stranci želi dobro - Bernardić se mora prestati ponašati kao da je vođa Sestara milosrdnica te početi postupati kao čuvar Partije od nelegalnih ataka marginalne skupine egopučista i usmjer
Bez posezanja za Milanovićevim prepotentnim manirama i autokratskim postupcima - ako sebi i stranci želi dobro - Bernardić se mora prestati ponašati kao da je vođa Sestara milosrdnica te početi postupati kao čuvar Partije od nelegalnih ataka marginalne skupine egopučista i usmjer
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara treba potpisati Ugovor, ili poništiti natječaj

Istovjetan posao, a duplo skuplji:

Mirko Duspara treba potpisati Ugovor, ili poništiti natječaj

25.8.2018. | 9:00
Ako je javna nabava provedena sukladno i zadnjem zarezu odgovarajućeg zakona, a ponuda za izgradnju sportske dvorane dvostruko veća od nedavno izgrađenog istovjetnog objekta, treba li investitor, unatoč tome, s ponuditeljem posao ugovoriti, ili natječaj poništiti?
Ako je javna nabava provedena sukladno i zadnjem zarezu odgovarajućeg zakona, a ponuda za izgradnju sportske dvorane dvostruko veća od nedavno izgrađenog istovjetnog objekta, treba li investitor, unatoč tome, s ponuditeljem posao ugovoriti, ili natječaj poništiti?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :