Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 2.5.2017. u 0:01
Prikaza: 5579
|

Vraćaju se matičnoj kući

HDZ, ustvari, ima dva kandidata za gradonačelnika

root : HDZ, ustvari, ima dva kandidata za gradonačelnika

Onoliko glasova koliko će dobiti zec HDZ-a toliko bi moglo nedostajati nezavisnom Mirku Duspari za pobjedu u prvom krugu. Ponekad je malo puno, zna to i lukavi Dubravko Galović te, na taj način, izbore pokušava odvesti u drugi krug, a potom se 'karte miješaju iz početka'. Misle on i njegovi.

POČELO je na županijskoj razini u Slavonskom Brodu 24. travnja, kad je potpisan koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), a završilo 29. travnja u Novoj Gradiški, opet u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice, gdje su službeno predstavljeni kandidati za tamošnju gradonačelnicu i zamjenike, nakon čega je svečano potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, 'Snage Slavonije i Baranje'.

U međuvremenu, 28. travnja u podne, dakako u prostorijama HDZ-a, potpisan je koalicijski sporazum između HDZ-a, HDSSB-a s ciljem zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima za grad Slavonski Brod. Pritom, istaknuta je i činjenica da će Boro Grubišić, bivši član (i) HDSSB-a, kao poseban politički entitet, biti na petom mjestu zajedničke izborne liste HDZ-a i drugih za gradsko vijeće u Slavonskom Brodu.

Dakle, na razini Županije i u Slavonskom Brodu, HDZ je u koaliciji s maticom HDSSB-a, a u Novoj Gradiški s njihovim secesionistima, koji sebe nazivaju 'Snaga Slavonije i Baranje'. Osim toga, Grubišića su predstavili kao važnu kockicu u mozaiku svoje široke političke platforme desnog centra i desnije od toga.

Na razini Županije i u Slavonskom Brodu, HDZ je u koaliciji s maticom HDSSB-a, a u Novoj Gradiški s njihovim secesionistima, koji sebe nazivaju 'Snaga Slavonije i Baranje'. 

HDZ odbjeglu čeljad vraća kući

- Mi dijelimo bliska politička uvjerenja... Osnova naših političkih programa su demokršćanstvo, domoljublje i, naravno, podrška sadašnjoj Vladi u njezinom radu, a vodstva ovih naših stranaka složila su se dati podršku dosadašnjem županu i kandidatu HDZ-a za budućeg župana Danijelu Marušiću. Siguran sam da će građani prepoznati kvalitetu i vjerodostojnost ove naše koalicije te da ćemo u narednim izborima za župana izabrati gospodina Marušića te ostvariti kvalitetnu većinu u županijskoj Skupštini - nakon potpisivanja sporazuma, između ostalog, kazao je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik te stranke u Brodsko-posavskoj županiji, Pero Ćosić.

Nakon ova tri događaja, i manje lucidan politički promatrač može zaključiti kako je u tijeku vraćanje 'nestašne djece' kući. Tek, ostaje vidjeti koliko dugo će taj proces trajati i na koji način će biti okončan. Hoće li svi disidenti biti pripušteni u prvi vagon, bez starostranačkog identiteta (npr. HDSSB), ili će ih, kao sestrinsku stranku, u posebnom vagonu s naljepnicom, zakačiti na odgovarajuće mjesto u kompoziciji, manje više 'zna se', hrvatske desnice.

Što više kandidata to realniji drugi krug

Ono pak što zaslužuje posebnu pažnju promatrača ovih lokalnih izbora u najatraktivnijoj izbornoj jedinici - Slavonskom Brodu - nije javno sklapanje političkih brakova, nego vanbračne političke zajednice koje perfidni, lukavi, mudri i kako god... stranački lideri sklapaju ad hoc. Ispod stola, za jednokratnu upotrebu.

Na lokalnim izborima 2013. godine pisao sam kako je Petar Bašić u funkciji HDZ-a, što će biti vidljivo nakon izbora, ako mu ta stranka osigura bilo koje radno mjesto pod njezinom kontrolom. Budući da HDZ, u više navrata, Bašića nije zaposlio, a mogao je, zaključio sam kako su međusobni interesi konzumirani tijekom izborne kampanje. Naime i HDZ-u je odgovaralo da tada nezavisni Bašić, primarno nezavisnom Duspari, uzme što je moguće više glasova.

Ono pak što zaslužuje posebnu pažnju promatrača ovih lokalnih izbora u najatraktivnijoj izbornoj jedinici - Slavonskom Brodu - nije javno sklapanje političkih brakova, nego vanbračne političke zajednice koje perfidni, lukavi, mudri i kako god... stranački lideri sklapaju ad hoc. Ispod stola, za jednokratnu upotrebu.

Ove godine imamo sličnu situaciju s bivšom Glavaševom lidericom brodskog HDSSB-a, potom Gabrićevom šeficom 'Nacionalnog foruma i u zadnje vrijeme nezavisnom Slavicom Lemaić. Naime, ta komunalna političarka svoj osobni imidž samoupravne alternativke gradila je na permanentnom javnom sotoniziranju aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare. Najčešće, činila je to putem brojnih tiskovnih konferencija i unificiranih komunikea čime je, kvantitativno, postala brodska politička činjenica par excellence.

Za razliku od onih koji tvrde kako je Lemaić, zadnjih par godina, ustvari, bila nametljiva posvuduša, osobno držim kako je njezino oporbeno političko djelovanje - s obzirom na skromnu materijalnu i intelektualnu logistiku - zanatski bilo vrlo korektno te, vizualno i sadržajno, jasnije i glasnije od svih drugih brodskih oporbenih političkih čimbenika (hrv. faktora). Neovisno o tome koliko su njezini prijedlozi rješenja gradskih problema bili suvisli, a koliko demagoške i populističke floskule.

Interesi su uzrokovali i najbizarnije koalicije 

Zahvaljujući lukavosti prvog operativca brodsko-posavskog HDZ-a, Dubravka Galovića, koji je Slavicu Lemaić blagovremeno situirao kao prirodnog saveznika HDZ-a, njemu raspoloživim sredstvima, podupirao je njezin politički uspon u brodskom političkom prostoru.

Lemaićka voli reflektore i glavnu ulogu na sceni, dok Galoviću reflektora ne manjka, a prvi želi ostati iz drugog reda. Dakle, ambicije im nisu suprotstavljene, a cilj im je isti - iz brodske Tvrđave deložirati Mirka Dusparu i najbliže mu suradnike te na njihova mjesta dovesti svoje. Misle tako i Lemaićka i Galović. Što je legitimno.

Zbog toga, dok svi drugi imaju jednog kandidata za brodskog gradonačelnika, HDZ ih ima dva. Neovisno o tome što Lemaićka, objektivno, ima ulogu zeca koji trku treba učiniti neizvjesnijom, odnosno pravog HDZ-ovog kandiodata za gradonačelnika, Hrvoja Špicera, odvesti u drugi krug.

Ako je SDP u Zagrebu mogao podržati nečlanicu njihove stranke za gradonačelnicu glavnog hrvatskog grada, mogli su i u Slavonskom Brodu barem uzdržati se od trošenja lidera na štetu dojučerašnjeg koalicijskog partnera. Ako poslije izbora ne žele partnera mijenjati.

I glas za Lujića, ustvari, glas je za Špicera

Naime, onoliko glasova koliko će dobiti zec HDZ-a toliko bi moglo nedostajati nezavisnom Mirku Duspari za pobjedu u prvom krugu. Ponekad je malo puno, zna i Dubravko  Galović te, na taj način, pokušava se dočepati drugog kruga, a potom 'karte se miješaju iz početka'. Misle on i njegovi.

S pravom tako misle, jer čak i sam kandidat 'Lotos' koalicije, Roberto Lujić, zna kako je tek treći izbor Brođanki i Brođana (nakon Duspare i HDZ-ovog kandidata). Time je zagonetnije zbog čega se, treći put (!), kandidirao za gradonačelnika kad je svjestan činjenice da svaki glas za njega - u prvom krugu - ustvari, glas je za Hrvoja Špicera.

Ako je SDP u Zagrebu mogao podržati nečlanicu njihove stranke za gradonačelnicu glavnog hrvatskog grada, mogli su i u Slavonskom Brodu barem uzdržati se od trošenja lidera na štetu dojučerašnjeg koalicijskog partnera. Ako poslije izbora ne žele partnera mijenjati.

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 3.5.2017. | 6:09

1

Sva sreća pa mi posao ne ovisi o nečijoj pobjedi, nego realno mogu sagledati da grad, po mom sudu, nikad nije bio bolji i lijepši. Možda može i bolje ali osim sadašnjeg gradonačelnika nema tko bolje ponuditi. A druga stvar, hdz prezirem zbog svega što su od naše države/županije učinili i što su od našeg grada pokušali učiniti i to je jedini razlog zašto sam u politici. Vrijeme je da netko zaustavi hdz krimi organizaciju, dovoljno su pametniji popuštali!
legionar

legionar

Komentirano: 3.5.2017. | 4:28

2

Kompas,trebam ti povjerovati da radiš u županijskoj firmi i da si za Dusparu? Ne sekiraj se za mene.Neću se uhljebiti,niti sam se uhljebio jer za one za koje glasujem nisu mi u mogućnosti to ostvariti,a nisam ni član
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.5.2017. | 21:16

3

Legionar- uhljebljen je netko kome se izmislilo radno mijesto, a ja radim dugo godina u županijskoj firmi i nisam dupelizac kao ti koji se ocigledno boris da budes negdje uhljebljen!!!
legionar

legionar

Komentirano: 2.5.2017. | 20:08

4

Najjači su mi oni poput Kompasa koji kažu da razmišljamo svojom glavom,a to razmišljanje bi trebalo biti istovjetno s njegovim. Razmišljao bih kao ti svojom glavom ,pogotovo kada bih bio negdje uhljebljen.
Kompas

Kompas

Komentirano: 2.5.2017. | 18:35

5

Ne brinite, ak dragi Bog da Duspara pobjeduje u prvom krugu!!! A onda vam visi i županija!!! Pozdrav ljudima koji razmisljaju svojom glavom.
HDZauvijek

HDZauvijek

Komentirano: 2.5.2017. | 18:07

6

Vidi se tko je nervozan prije izbora po oglasu na vrhu stranice ovoga portala....g.Zovak, pa zar niste reki prije neki dan da kampanja počinje 07.05.2017.godine, a vi već imate predizbrne plakate na stranici.
legionar

legionar

Komentirano: 2.5.2017. | 16:23

7

Pjesnik nam želi reći da svi oni koji nisu za Dusparu,automatski su za Špicera. Pjesnik želi razmišljati za sve nas jer se izgleda smatra bogom dan. Pjesniče,ne sekiraj se. Favorit ti sigurno ulazi u drugi krug, a onda uz pomoć sdp-a i hns-a i Srba jurnut će prema novom mandatu.
kradezej_zna

kradezej_zna

Komentirano: 2.5.2017. | 14:21

8

Ovaj nije za cobana a kamo li da se zove akademikom http://net.hr/danas/hrvatska/bivsi-predsjednik-sabora-iznio-sasvim-originalno-razmisljanje-u-ovom-trenutku-uopce-nije-vazno-tko-ima-vecinu/
marsonia

marsonia

Komentirano: 2.5.2017. | 14:03

9

Ne treba nam kradeze
Kahfrate

Kahfrate

Komentirano: 2.5.2017. | 13:15

10

Na prošlim lokalnim izborima, kada HDSSB nije dobio niti jednog predstavnika u gradskom vijeću Slavonskog Broda, Boro Grubišić je grubim riječima izvrijeđao grupu ljudi s Hebranga ("idite u 3pm hadezenjarske, dajete glas lopovima"), a sada je, kažu, peti na listi HDZ-a. Članovi HDZ-a, od prvih dana te stranke, odoše na margine, dok Pero preferira novopridošlice. Kamo to vodi? "Vjerodostojno" u novu budućnost?

Broj komentara: 22

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

21.5.2018. | 0:02
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

Izbori u SDP-u

Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

17.5.2018. | 12:55
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

14.5.2018. | 9:30
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

Lider Marse i HDZ-a

Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

9.5.2018. | 0:01
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

U nedjelju 20. svibnja novi izbori

Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

6.5.2018. | 22:10
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

5.5.2018. | 0:01
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

3.5.2018. | 12:30
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

Objavili pisani dokaz

Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

2.5.2018. | 22:22
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sramite se'

Vi

'Sramite se'

26.4.2018. | 23:00
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

18.4.2018. | 0:01
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

10.4.2018. | 0:01
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

Ratni profiter sikće da heroj laprda

Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

5.4.2018. | 0:01
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

Na potezu su Šmital i Svirčević

Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

4.4.2018. | 0:01
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

I previše je argumenata

Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

3.4.2018. | 0:01
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
SBplus.hr, Slavonski Brod : S Pašom sam bio na druženju Kingsa

Tri dana prije 2018. Uskrsa

S Pašom sam bio na druženju Kingsa

29.3.2018. | 22:50
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

Od drveća ne vide šumu

U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

28.3.2018. | 22:45
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

Kad iz partera pljuneš na balkon

Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

28.3.2018. | 0:01
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

Pragma ugušila ideologiju

Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

26.3.2018. | 0:01
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :